Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)" - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-05, 21:58   #2281
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak.
Ja kupowałam różowe Bella Nova Maxi.
Na opakowaniu jest napisane softiplant i one nie mają siateczki jak alwaysy.
Classic są w niebieskim opakowaniu i jest tam napisane drainette
O widzisz, dzieki. Zle zamowilam przed porodem. Dzis kupilam właśnie te o ktorych piszesz bo duzo juz nie krwawie a na dwor w podkladach nie ma po co wychodzic.

Ze swojej perspektywy dziewczynom ktore jeszcze nie urodzily moge powiedziec ze nie ma co cudowac i kupowac canpola czy hartmana z klejem, zwykle bella mama na po porodzie byly duzo fajniejsze. Te z klejem przez majtki siatkowe i tak.potrafily sie skleic razem wiec ibtak sie zbijaly. Wolalam zwykla belle wymienic czesciej bez zbednego cudowania

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Baletnica
Blue
Niech te wasze bole zwiastuja rychly porod

Cos czuje ze baletnica nam tu kolejna dzieciatko zamelduje.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki. Nie jestem w stanie czytać co u Was, ale mam nadzieję że wszystko dobrze i że dzieciątek nam przybywa.

Mój Konradek przeszedł bardzo długą i ciężką operację. Jej cel został osiągnięty, ale to dopiero początek... Z wielką niepewnością i niecierpliwością czekamy na jej efekty. Być może w przeciągu kilku dni będą próbować go wybudzać. Serce mi się kroi jak patrzę na mojego synka podłączonego do tej całej aparatury. Tak bardzo chciałabym go przytulić. Nie rozumiem dlaczego tak mała i niewinna istota musi doświadczać tak ogromnego cierpienia... Wierzę w to że będzie dobrze, ale to oczekiwanie i strach przed telefonem że szpitala są najgorsze.
Staram się skupiać na pozytywach. Ruszyła mi laktacja i pracuję nad jej rozbujaniem. Dochodzę do siebie po cc i z każdym dniem jest coraz lepiej.

Pozdrawiam Was gorąco i postaram się choć trochę czytać co u Was słychać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nawet nie wyobrazam sobie co przezywacie. Bardzo trzymam za Was kciuki. Najtrudniejsze juz za Wami. Teraz trzeba czekac i wierzyc ze od tej chwili bedzie jiz tylko dobrze. Czekamy ma wiadomosci od Was. Przeslij buziaczki maluszkowi od ciotek wizazowych.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

KoniKa gratulacje!!! Zostałam poinformowana ze i Ty się rozpakowalas i już doczytalam ze super sobie radzisz i dochodzisz do siebie. Dziecko wynagradza kazdy trud.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:00   #2282
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywan ia ciąg dalszy :-)"

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Kurcze, mam skurcze co 5 minut. Tylko w porownaniu z bolem okresowym to one sa delikatne.
Wszyscy mowili, ze bede wiedziec jak sie zacznie. A ja nie wiem czy to juz, czy znowu straszaki... :-D
Mi lekarka mówiła ostarnio, że żeby rozróżnić straszaki i bóle porodowe można wziąć 2 zwykle nospy. Jak ból nie minie to do szpitala

Matko ale mnie zgaga męczy.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:11   #2283
Gosiurek
Wtajemniczenie

Ma_i życzę Wam obu dużo siły, pomodlę się dziś za Konradka

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
może córka miała rację...?
to samo pomyślałam

Baletnico jakby się miało rozkręcać to
Mnie położna kazała się zbierać do szpitala jeśli w ciągu godziny skurcze będą regularne
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:28   #2284
baletnica_natasza
Zakorzenienie

I po skurczach. no to jakies jaja sa
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:36   #2285
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Prysznic pomógł ? :p
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:38   #2286
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Mi lekarka mówiła ostarnio, że żeby rozróżnić straszaki i bóle porodowe można wziąć 2 zwykle nospy. Jak ból nie minie to do szpitala

A to ja bym wolała zamiast nospy wziąć prysznic albo kapiel.
Cytat:
Ale Cię straszy ta Twoja Balbina

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:38   #2287
geosmina
Wtajemniczenie

Ma_i, strasznie przykre to co piszesz, serce się kraje jak się czyta że taki maluszek musi cierpieć ... Trzymam mocne kciuki za Konradka, żeby szybciutko zdrowiał i wylądował przy maminym cycusiu😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:59   #2288
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Prysznic pomógł ? :p
Nie zdazylam 2 godziny skurczy co 5 minut. Skonczyl sie film- chwile pozniej skonczyly sie skurcze :-D
Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
A to ja bym wolała zamiast nospy wziąć prysznic albo kapiel.

Ale Cię straszy ta Twoja Balbina

Ja tez nie bede stosowala nospy. Zdecydowanie wybiore prysznic.

A Balbinka na pewno ma charakter po babciach. Mala zlosnica.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

Ja niechetnie podchodzilam do nospy w ciazy i teraz tez sie nie zdecyduje. Boje sie, ze moze ona wyciszyc skurcze i zaczne rodzic w samochodzie
Stary 2016-11-05, 23:07   #2289
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zdazylam 2 godziny skurczy co 5 minut. Skonczyl sie film- chwile pozniej skonczyly sie skurcze :-D

Ja tez nie bede stosowala nospy. Zdecydowanie wybiore prysznic.

A Balbinka na pewno ma charakter po babciach. Mala zlosnica.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Ja niechetnie podchodzilam do nospy w ciazy i teraz tez sie nie zdecyduje. Boje sie, ze moze ona wyciszyc skurcze i zaczne rodzic w samochodzie
Nie da rady wyciszyc skurczy. Mi mowiono by najpierw wziąć kąpiel, jeśli nie przechodzi, to wziąć nospe. Jesli sa to skurcze porodowe, to nospa tego nie wyciszy.
Stary 2016-11-05, 23:17   #2290
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Nie da rady wyciszyc skurczy. Mi mowiono by najpierw wziąć kąpiel, jeśli nie przechodzi, to wziąć nospe. Jesli sa to skurcze porodowe, to nospa tego nie wyciszy.
Tak, zle sie wyrazilam. Tu jest bardziej taki irracjonalny lek przed tym, aby nie zebrac sie za pozno do szpitala

Ale dziekuje za slowa rozsadku. trzeba podejsc nieco bardziej na trzezwo i przestac sie przejmowac tym, ze termin nadszedl, a tu sie nic nie dzieje.
Stary 2016-11-05, 23:27   #2291
paulinika
Zakorzenienie

Ma_i trzymam za Was kciuki

Po urodzinach stwierdzam że niektórzy nie nadają się na rodziców...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 23:41   #2292
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to myślę że wszystko przez film, gdybyś nie oglądała, skurczy by nie było

Jestem mamą
Stary 2016-11-06, 01:55   #2293
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
😨😱 o matko! Dobrze, ze się nie utopilas szalona kobieto.

Bozia pokarala, teraz proszę spocząć na kanapie i do porodu się nie ruszać

Mama przyjechała??

Hehe, ja dla tz robiłam listę zakupów do apteki i wracał z trzema różnymi rozmiarami tych podpasek poporodowych. W ogóle ponad 10 paczek (jak nie wiecej) na pewno zuzylam, tz mi jeszcze przyniósł takie długie,cienkie (i ile tak je można nazwać &#128539 i szerokie, ktore były bardzo wygodne w komplecie z siateczkowymi majtasami. Taki zestaw używałam przez dwa tyg, teraz już noszę normalne gatki i zwykle podpaski.

No Jasper też miał kiepską noc. Obudził się ok. 23 na jedzenie, zjadł 135 ml a koło pierwszej (przez cały czas był obudzony) znowu był głodny i zjadł 60ml i kolo 2 wolał o jeszcze jakimś cudem udało mi się go przed 3 uspac wstał później dopiero przed 6, zjadł 120 ml i zasnął bez problemu.

Ja tam dalej pamiętam obydwa porody jakby były wczoraj włącznie z bólem...

Ja mam wizytę w czwartek i chyba będę zmieniać mm bo Jasper ma zaparcia i obawiam się, ze to od mleka (Daniel miał alergię na białko krowie i miał identyczne objawy). Swoją droga, ciekawe ile mój glodomor teraz waży, pewnie 4kg już przekroczył z jego apetytem

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Tak w ogóle moje dziecko już przeszło na rozmiar 2 pieluszek Jest takim pyzolem, że 1 cisna go na nóżkach i brzuszku

Laura w 1 się topi ;D dziś szukaliśmy 0 i dupa...nigdzie nie mogliśmy znaleźć

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Kaga uważaj na siebie, dobrze mąż zarządził
Dziś mieliśmy gości ale jak pojechali wzięłam prysznic i miałam kolejne dwie godzinki snu wiec będzie dobrze nawet jeśli noc taka jak ostatnio to już mam dwie godzinki do przodu wiec i tak więcej niż przez całą ostatnia noc

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

Ok znowu robie przerwę w nadrabianiu

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Witam się z patologii ktg rano było kiepskie, ani jednego ruchu, co za tym idzie zero akceleracji no i kazali mi jechać do szpitala. A w szpitalu na IP nie robią ktg, więc wzięli mnie na oddział. Póki co miałam porobione ktg i usg i nie mają żadnych zastrzeżeń. No ale pewnie zostanę już tu do rozwiązania (40+6). Chociaż póki co nadal zero rozwarcia, a na ktg nie przekroczyło 10%
Jedna babka z sali non stop je. I tak głośno żuje!! No nie mogę. A druga za to ma tez pełno jedzenia i wali takimi starymi kanapkami (wspomnienie z podstawówki jak zapomniałam wyciągnąć z plecaka). Of course nie ma papieru ani mydła

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kciuki żebyś juz wyszła bez brzuszka za to z dzieckiem na rękach i współczuję wspollokatorek

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Byliśmy w home&you i zrobiliśmy zaopatrzenie świąteczne 😄 ręczniczek kuchenny z motywem zimowym i kubek z reniferkami 😍 uwielbiam takie pier-dółki, niby nic a tyle radości.

W końcu już listopad ja się nawet cieszę na śnieg. Szkoda, że grzańca nie mogę wypić 😄

Ohoho no ciekawe
Tez musimy się raz cała rodzinka wybrać stwierdziłam ze w tym roku ciężko będzie gdzieś choinkę wstawić to chociaż dom ozdobie chociaż mąż twierdzi ze na pierwsze święta Laura MUSI mieć choinkę wiec nie wiem jak będzie

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Dobra mała zasnęła wiec tez spróbuję i nadrobie resztę pewnie w nocy przy karmieniach...bo pewnie będzie ich z milion...

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 03:06   #2294
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Cześć mamuśki. Nie jestem w stanie czytać co u Was, ale mam nadzieję że wszystko dobrze i że dzieciątek nam przybywa.

Mój Konradek przeszedł bardzo długą i ciężką operację. Jej cel został osiągnięty, ale to dopiero początek... Z wielką niepewnością i niecierpliwością czekamy na jej efekty. Być może w przeciągu kilku dni będą próbować go wybudzać. Serce mi się kroi jak patrzę na mojego synka podłączonego do tej całej aparatury. Tak bardzo chciałabym go przytulić. Nie rozumiem dlaczego tak mała i niewinna istota musi doświadczać tak ogromnego cierpienia... Wierzę w to że będzie dobrze, ale to oczekiwanie i strach przed telefonem że szpitala są najgorsze.
Staram się skupiać na pozytywach. Ruszyła mi laktacja i pracuję nad jej rozbujaniem. Dochodzę do siebie po cc i z każdym dniem jest coraz lepiej.

Ciągle mocno trzymamy kciuki za zdrowko Konrada. Bardzo przykre jest to, ze taki maluszek od początku tyle musi wycierpiec, mam nadzieję ze już teraz będzie tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
KarolinaNL Danielek pewnie próbuje się odnaleźć w nowej sytuacji i na pewno nie chciał Ci zrobić przykrości. No ale sama to wiesz najlepiej Te hormony...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Kochana bardzo mi przykro Trzymamy wszystkie mocno kciuki, żeby z Konradkiem było wszystko okej, niech wraca do zdrowia i niech mamusia niebawem go przytuli. Trzymaj się dzielnie, wierzę, że będzie dobrze
Cytat:
Witaj! Bardzo mi przykro, ze zamiast cieszyc sie bliskoscia z synkiem, musisz patrzec jak walczy o zdrowie i zycie. Wierze jednak, ze jest w dobrych rekach i szczescie w nieszczesciu, ze to wyszlo zaraz po porodzie. Trzymamy za Was mocno kciuki! Glowa do gory. Badz dobrej mysli

Karolina, Daniel probuje sie odnalezc w nowej sytuacji. Tyle lat byl jednakiem, a tu nagle ma kogos innego na kim skupia sie uwage. Wiem, ze Cie przykro, ale badz i tak z niego dumna bo jako starszy brat spisuje sie wspaniale. A przy takim placzu, to i doroslemu puscilyby nieraz nerwy. dobrze, ze mu wytlumaczyliscie, ze jego zachowanie jest niewlasciwe. Tez musi wiedziec, ze i on zapewne w ten sposob plakal.
Cytat:
Ja mam właśnie osobno rzeczy typowe które przydają mi się do porodu bo w walizce po porodzie to mam wafle ryżowe, wafle takie zwykle, jakas herbatę...
Ja właśnie do porodu nie mam podpachę ale tak z dziewczynami pisalysmy że ta jedna po porodzie to szpital powinien dać. A majty i podpachy to chyba pozniej jak Cię ulokują już w miejscówce

Myślę że Daniel nie chciał zrobić Ci przykrosci, No ale wymsknęło mu się, dobrze że zareagowaliscie od razu.
Udanej randki

Przykro mi że Konradek miał operację, ale wierzę że będzie dobrze i będzie zdrowy, szkoda tylko że taki mały Skarbek musi cierpieć Jest to niesprawiedliwe.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Karolina ni bierz do sibie tego co dziecko mówi, pamiętaj ze to chlopiec i nie zawsze zdaje sobie sprawy z tego co powiedział. Na pewno nie chciał przykrości ci sprawić. Najważniejsze, że nie zamiatacie takich sytuacji pod dywan i rozmawiacie z nim
Dzięki dziewczyny Ja oczywiście rozumiem, ze Daniel to mały chłopczyk któremu życie się wywrocilo o 180 stopni. My staramy się równo rozdzielac ta uwagę pomiędzy obydwu chłopaków i uważam, ze całkiem dobrze nam to wychodzi. Rozmawiamy też dużo z Danielem o nowej sytuacji. No ale jeszcze burza hormonów paleta się po moim ciele i stąd moje humorki czy emocje
Cytat:
Kurcze, mam skurcze co 5 minut. Tylko w porownaniu z bolem okresowym to one sa delikatne.
Wszyscy mowili, ze bede wiedziec jak sie zacznie. A ja nie wiem czy to juz, czy znowu straszaki... :-D
Moje skurcze porodowe były bezbolesne w porównaniu do przepowiadajacych gdzie zwijalam się z bólu

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Randka nam się udała było nam potrzebne takie wyjście bez dzieciaczki tylko we dwoje. Od razu człowiek czuję się lepiej psychicznie😊 a i film godny polecenia. Zdecydowanie jeden z lepszych filmów jakie widzidzialam 👍

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 04:47   #2295
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67195331]Wkurzyłam się Szwagier mi kupuje na urodziny świąteczny sweterek. I dzwoni z pytaniem jaki rozmiar. To proszę o M bo i tak go założę już po porodzie
Poszłam się wykąpać, przychodzę do pokoju. Tż mówi, że dzwoniła jego mama i wezmą mi rozmiar L bo ''te emki to takie malutkie i biust mi nie wejdzie''
Rozmiar L to ja noszę teraz w 9 miesiącu ciąży... Kochana teściowa mnie bardzo podbudowała [/QUOTE]
Nie ma to jak kochana teściowa w sweterek m biust Ci wejdzie a reszta pewnie i tak będzie szeroka...

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

Cytat:
Wstawisz na gotowanie. Skurczy sie 😀
To jakiś pomysł

---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ----------

Nosz kurde cytowanie nie działa :/

---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

Nosz kurde cytowanie nie działa :/

---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Nieee w 56 sie topila bidula i kupiam jej pajace 46 i bodziaki 50. Teraz mama dowiozla mi pajace 50, musimy przymierzyc.
Laura wczoraj ważyła 2680 a 50 juz jej nie zakładam bo się małe robią jest długa i chuda

---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ----------

Cytat:
Nie widziałam rozmiaru 46 tylko 44.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ja się tym nie przejmuję. Na siłę nie wepchniesz, z resztą Ty też czasem zjesz 2 kanapki na śniadanie a czasem 1

Oskar je 10-60ml jednorazowo. Jak zje mało, to za pół godziny doje. Nie liczę ile zjada w ciągu 3 godzin bo bym nie nadążyła, tylko liczę na dobę. Codziennie dochodzą ml - gdy zaczęłam zapisywać kilka dni temu to zjadł 390ml, a teraz 450ml. Widzę postęp, waga idzie w górę (ostatnio w tydzień przybył więcej niż wcześniej przez 2 tygodnie), teraz waży 2380g.
To tyle co Laura jak że szpitala wychodzilysmy

Stary 2016-11-06, 05:22   #2296
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ciągle mocno trzymamy kciuki za zdrowko Konrada. Bardzo przykre jest to, ze taki maluszek od początku tyle musi wycierpiec, mam nadzieję ze już teraz będzie tylko lepiej

Dzięki dziewczyny Ja oczywiście rozumiem, ze Daniel to mały chłopczyk któremu życie się wywrocilo o 180 stopni. My staramy się równo rozdzielac ta uwagę pomiędzy obydwu chłopaków i uważam, ze całkiem dobrze nam to wychodzi. Rozmawiamy też dużo z Danielem o nowej sytuacji. No ale jeszcze burza hormonów paleta się po moim ciele i stąd moje humorki czy emocje

Moje skurcze porodowe były bezbolesne w porównaniu do przepowiadajacych gdzie zwijalam się z bólu

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Randka nam się udała było nam potrzebne takie wyjście bez dzieciaczki tylko we dwoje. Od razu człowiek czuję się lepiej psychicznie a i film godny polecenia. Zdecydowanie jeden z lepszych filmów jakie widzidzialam

Uważam że Daniel i tak sobie świetnie radzi! Pomyśl, że niejedna matka ma ochotę "wyrzucić dziecko za okno" jak płacze. Piszę w cudzysłowie, bo to taka irracjonalna myśl, kiedy już nic nie pomaga, a ono płacze. A matka jednak urodziła. Więc moim zdaniem taka mała chwila słabości tez fajnie że się pojawiła, przynajmniej szczerze powiedział co i jak, a sam pewnie też nie do końca umie ubrać w słowa to, co czuje. Fajnie, ze z nim rozmawiacie na ten temat, robicie dobrą robotę trzymam kciuki by było tylko lepiej.

A kina zazdroszczę

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 07:03   #2297
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

współczuję Tobie i kibicuje Konradkowi z całego serducha...dużo sił dla Was! Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości

Stary 2016-11-06, 07:18   #2298
basiczek24
Wtajemniczenie

A my do kina mamy w planach w styczniu wyjść, bo mamy vouchery ważne do końca stycznia ale nie wiem jak to będzie z zostawieniem małej teściom. Trochę będę się obawiała i zastanawiała cały seans jak tam, czy śpi, czy nie płacze, czy nie jest marudna, czy chce jeść... Takie same dylematy I nie wiem czy coś będę wiedziała z filmu.
Dzień dobry wszystkim i witam się w nic nie zapowiadającym dniu tp

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Ciekawe czy moja córcia się w jedynkach nie utopi bo nie mam żadnych zerówek

Jestem mamą
Stary 2016-11-06, 07:23   #2299
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
od wieczora lapia mnie raz na jak is czas jakies takie bole jak na miesiaczke, potrwaja z minute i przechodza. cos tam sie w koncu zaczyna chyba dziac. Czyli jest szansa, ze przezd Gwiazdka urodze

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Po urodzinach stwierdzam że niektórzy nie nadają się na rodziców...

co sie stalo?

Cytat:
Ja to myślę że wszystko przez film, gdybyś nie oglądała, skurczy by nie było

wlasnie, co to za film? bysmy sobie usiadly przezd Tv, zamiast popkornu brukselki i heja! w dwa dni caly watek by sie rozpakowal

Cytat:
Dzień dobry wszystkim i witam się w nic nie zapowiadającym dniu tp
poczekaj, poczekaj, dzien dopiero sie zaczal

Karolina - super ze randewu udane!

baletnica, blue - jak tam?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 07:38   #2300
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

kolejna nie przespana noc z rzędu, mam dość

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 07:50   #2301
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, zle sie wyrazilam. Tu jest bardziej taki irracjonalny lek przed tym, aby nie zebrac sie za pozno do szpitala

Ale dziekuje za slowa rozsadku. trzeba podejsc nieco bardziej na trzezwo i przestac sie przejmowac tym, ze termin nadszedl, a tu sie nic nie dzieje.
Wiem,wiem. Rozumiem doskonale bo przy corce mialam to samo. W dodatku od rana czułam, ze urodzę. Bylam w szpitalu i lekarz twierdził ze to przepowiadacze. Wrocilismy do domu. TZ pojechał do apteki calodobowej po nospe bo nie mialam w domu (w ciazy nie używałam) , wzięłam kapiel nic nie pomoglo, wzielam nospe i tez nie zadzialala. Po poludniu zglosilam sie pomownie do szpitala a w nocy urodzila sie corka.
U mnie jak widzisz trwalo to dlugo bo skurcze byly, ale rozwarcie sie nie robiło.

Ale tez wiadomo, ze kazda z nax przechodzi to inaczej.

Mai duzo sily i zdrowia dla synka. trzymajcie sie cieplo!
Stary 2016-11-06, 08:01   #2302
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie ze się odezwałaś mocno trzymamy kciuki, będzie dobrze, musi być!

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Dziewczyny co piją herbatę z liści malin.. Czy po jej piciu zauważyliście większe skurcze i napinanie u siebie? U mnie była cisza a odkąd pije to zaczęło mnie cos brać.. Tylko ze nie wiem czy to przez juz coraz większa ciaze czy przez ten napar..
ja od picia herbaty nie zauważyłam żadnych zmian

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-06, 08:11   #2303
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wlasnie, co to za film? bysmy sobie usiadly przezd Tv, zamiast popkornu brukselki i heja! w dwa dni caly watek by sie rozpakowal

poczekaj, poczekaj, dzien dopiero sie zaczal
Film moze się skończyć skurcze ucichna i znów od początku ogladanie filmu, jedzenie brukselki i tak do skutku aż coś ruszy i nie ucichnie.
Tak, wiem. I najczęściej bierze z zaskoczenia i najmniej oczekiwanym momencie a jeszcze dziś mamy gosci, co by to było jakbym dostała skurczy

Jestem mamą
Stary 2016-11-06, 08:11   #2304
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

może komuś ta rada się przyda mi z kolei na ostatniej wizycie gin mówił że straszaki od prawdziwych skurczy można poznać po tym że te prawdziwe czuje się jakby szły też od kręgosłupa, te straszaki to typowo sam brzuch
no i nospa i prysznic jeśli nie pomagają to to jest to

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-06, 08:17   #2305
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

dzień dobry, witam się po ostatniej nocy spędzonej we własnym łóżeczku pewnie na dłuuugi czas...

Jakoś nie mam nastroju się udzielać ostatnio, także przepraszam, ale czytam Was na bieżąco

Ma_i trzymam kciuki za Twojego maluszka

Baletnica_natasza
trzeba było zjeść brukselkę nie no poczekaj z tym porodem na mnie

Domek_z_piernika
współczuję współlokatorek, jak tam ruchy i ktg?

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 08:18   #2306
geosmina
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Obudził mnie deszcz i głód, piękny dzień się zapowiada nie ma co😎

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 08:22   #2307
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

u mnie też leje do tego Teżet chrapie na maxa
mam dziś takiego wku.....że bez kija nie podchodź :/

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-11-06, 08:34   #2308
Hosenka*
Zakorzenienie

Ma_i: trzymam kciuki za Twojego synka Będzie dobrze!
Żona kuzyna urodziła dziecko też z przepukliną z tym, że wiedziała o tym już wcześniej i musiała rodzić w Łodzi. Syn od razu po urodzeniu był operowany. Na dodatek miało maleństwo wylew. Teraz to już duży chłopak, ma ponad 10 lat. Jako dziecko był bardzo radosny i rozkoszny

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 08:49   #2309
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Ma_i: trzymam kciuki za Twojego synka Będzie dobrze!
Żona kuzyna urodziła dziecko też z przepukliną z tym, że wiedziała o tym już wcześniej i musiała rodzić w Łodzi. Syn od razu po urodzeniu był operowany. Na dodatek miało maleństwo wylew. Teraz to już duży chłopak, ma ponad 10 lat. Jako dziecko był bardzo radosny i rozkoszny

Ma_i ja też strasznie kibicuję Tobie i Twojemu synkowi i wierzę że wszystko się ułoży. Sama miałam w rodzinie trudną sytuację - maluszek urodził się z poważną wadą serduszka i praktycznie od razu przechodził kilka operacji, podobnie jak opisuje Hosenka, w Łodzi. Wszystko skończyło się dobrze, teraz malutki ma roczek, jest bardzo pogodny i stanowczo potrafi dać znać co mu odpowiada a co nie i jest obecnie zdrowym chłopcem (przechodzi jedynie kontrole lekarskie co jakiś czas). Z Wami też musi być dobrze!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez EmRzet
Czas edycji: 2016-11-06 o 10:44
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 09:07   #2310
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

co sie stalo?
Sam solenizant plus jego rodzice według mnie przegieli. Krzyki,bicie,zero konsekwencji, darcie japy. No jak by mi go na tydzień wysłali to ten mały chodził by jak w zegarku. Zero jakiejkolwiek dyscypliny,nic. Gadać jak do ściany. Dzieci które tam były miały dość solenizanta. Oczywiście nie obyło się bez bicia balonami po głowie, mnie nie raz nakrzyczal do ucha,albo mnie w brzuch uderzył. Zero konsekwencji... Dobrze ze po dwóch godzinach wróciliśmy do domu bo pewnie źle by się to skończyło. Plus bicie ojca w głowę... No dla mnie to jest czysta abstrakcja.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości