|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"
Cześć!
Witam się na szybko i biegnę nadrabiać. Ciśnienie na lekach wróciło do normy, zrobiłam komplet badań i jutro kontrola. Tż przyjechał i odreagowywałam stresy.
|
#2402 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytanie tylko czy sama. Koleżanka z sali dostaje na noc balonik, jutro oxy, drugą wypisują i zostanę sama. Ciekawe kogo mi dadzą. I czy jutro się dowiem czy mam czekać do czwartku czy indukujemy wcześniej. Bo póki co leżę i pachnę ![]() Cytat:
będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
No szkoda, że takie rzeczy muszą się dziać by ktoś zwrócił uwagę... masakra ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie kwestia co z L4 po terminie porodu. Skoro np moge urdzic 10 lub 12. Szukalam informacji, ale jestem zdezorietowana. |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz uderzyć do jakiegoś lekarza po dalsze zwolnienie wystawią pewnie na tydzień czy coś. Ale musisz dostać, bo inaczej nie będzie ciągłości Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67227926]zbyt obiecująco żeby to mogła być prawda
![]() z tym szybciutko to bym nie przesadzała daję sobie czas do piątku w każdym razie ![]() Tż mi ostatnio to pokazywał i skomentował ''a ty uważasz, że jesteś gruba'' ![]() Odespałam trochę Nawet poszłam odprowadzić Siostrę i Siostrzenicę na przystanek. Jakoś na powietrzu i jak chodzę to czuję się świetnie a w domu to tak średnio... Eh, wspaniale obchodzę tegoroczne urodziny [/QUOTE]Że niby dzisiaj ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anulka-faktycznie, ty dzis swietujesz! Wszystkiego najlepszego Mordo Ty moja! Spelnienia marzen!
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie dziś bardzo miło obsłużono w żabce Pani podawała mi po jednej rzeczy z mojego koszyka żebym mogła sobie spokojnie spakować do mojej torby a Pan w kolejce za mną chciał mi pomóc trzymać tą torbę a później odniósł mój koszyk w międzyczasie zagadywali o ciąże, płeć dzidziusia i w ogóle byli tacy mega mili i życzyli wszystkiego dobrego. Bardzo sympatyczne to było |
|
|
|
|
#2413 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sytuacja z zabki- rzeczywiscie bardzo mila. Szkoda, ze koniety w ciazy najczesciej wzbudzaja sensacje, ale gdy mozna pomoc to prawie kazdy odwraca glowe w druga strone. |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67227926]zbyt obiecująco żeby to mogła być prawda
![]() z tym szybciutko to bym nie przesadzała daję sobie czas do piątku w każdym razie ![]() Tż mi ostatnio to pokazywał i skomentował ''a ty uważasz, że jesteś gruba'' ![]() Odespałam trochę Nawet poszłam odprowadzić Siostrę i Siostrzenicę na przystanek. Jakoś na powietrzu i jak chodzę to czuję się świetnie a w domu to tak średnio... Eh, wspaniale obchodzę tegoroczne urodziny [/QUOTE]To masz dziś urodziny? Najlepsze życzenia!! Żeby Helenka szybko i sprawnie przyszła na świat ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kaga90 Czas edycji: 2016-11-06 o 18:41 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Myślałam że będę gratulować a tu cisza Podróż zniosłam o dziwo mega dobrze, potem pyszny obiadek u babci. Pierwszy raz Tż nie mógł się zebrać do wyjazdu, już 4 razy dzwonił. Co do pełni to 14 będziemy już w domku więc może się dziać co chce ;-) |
|
|
|
#2417 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I ten mąż co łaskawie zgodził się na mm mój ulubiony typ faceta - Pan i Władca Rozumiem że kp jest najlepsze i naturalne, ale już przeginają z tym terrorem. Powinni wspierać i motywować kobiety, a nie cisnąć za wszelką cenę. Poza tym dostęp do specjalistów jest ograniczony, poradnie laktacyjne działają prywatnie i w większych miastach, jak ktoś ma szczęście to trafi w szpitalu na doświadczoną i życzliwą położną. [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67182976]Dzień dobry U mnie w domu umieralnia... Tż dostał w nocy takiego ataku kaszlu, że aż go opierniczyłam Potem doszłam do wniosku, że to przecież nie jego wina, że się rozchorował i wstałam zrobić mu herbatkę. Na szczęście po paru łykach kaszel się uspokoił i Tż zasnął jak dziecko [/QUOTE]Poprawia mu się w ogóle...? [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67185126]Moja teściowa kiedyś stwierdziła, że nie istnieje coś takiego jak kobieta bez pokarmu. Wg niej każda kobieta po porodzie pokarm ma tylko nie wszystkim się chce karmić piersią [/QUOTE]Ona tak miała, więc wszyscy tak mieć muszą, ot co. ![]() Cytat:
Dobrze że jesteś pod kontrolą, trzymam kciuki żeby coś się szybko rozkręciło...Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67215226]Dzień dobry Padam na pyszczek... Od 21 miałam takie bóle, że myślałam, że już rodzę. Wytrzymałam do godziny 3 i pojechaliśmy z Tż-tem do szpitala. Na miejscu okazało się, że mam oznaki zbliżającego się porodu ale rozwarcie tylko na palec i na ktg nie pisały się żadne skurcze. Personel bardzo miły. Pani położna nawet mi przyniosła manadarynkę jak byłam podłączona do ktg bo córa była tak leniwa, że pani położna powiedziała, że z takim zapisem to mnie do domu nie puszczą. Na szczęście po mandarynce się rozbudziła Przed 5 wróciliśmy do domu. Dalej mnie pobolewa brzuch, bożena i uda ale już mniej. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej bo jak to tak boli a to nawet nie skurcze to nie wiem jak ja urodzę. chyba mam niski próg bólu albo po prostu jestem panikarą Jak spotkacie kiedyś w środku nocy w Narutowiczu histeryczkę to będę to ja Może Helenka zrobiła Wam próbę generalną? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem ile wytrzymam z 0,5cm szyjki, ale wczoraj miałam konkretne bóle do południa silne (ale znośne) bóle od krzyża połączone z twardnieniem brzucha, regularne ale nie nasilały się, Tż pomasował mi plecy i zasnęłam. Pod wieczór to samo, jeszcze w międzyczasie pojechaliśmy na pizzę (musiałam ). Poszłam pod prysznic, w trakcie złapało mnie raz, potem od razu jak wyszłam i potem dalej bujałam się z bólami. Trochę czopa znowu odeszło, myślałam że w nocy coś się rozkręci, ale przeszło jak się położyłam. Dziś totalna cisza, nic nie boli, nic się nie spina. Młoda ma przykaz wytrzymać minimum do przyszłego weekendu. ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Anulka, najlepszości
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67230521]Niby tak
córa już mi prezent zafundowała - ktg i tylko 4 godziny snu ![]() Dziękuję bardzo! [/QUOTE]I dopiero teraz mówisz ?! Najlepszego !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba tez ma niby krotkie wedzidelko. Tak powiedziala nam pediatra na obchodzie. Doslownie to jej slowa-O, kolejny z krotkim wedzidelkiem.
I tyle. Nikt nam nic nie sugerowal o zadnym podcinaniu itd. Moze sa krotkie i krotkie, nie wiem. Mlody byl na piersi 2 lata, jak mial 1,5 roku powiedzial pierwsze zdanie, nie slowo, tylko zdanie,tak nawijal, z reszta do tej pory buzia sie nie zamyka wiec u nas to wedzidelko niby krotkie ale zadnych problemow przez to nie mielismy. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozwarcia brak wiec poleze tu jeszcze dlugo :p ja zwolnienoe wlasnie do dzisiaj i u mnoe lekar powiedzial ze nie moze mi wypisac dalej..dlatego tez tutaj jestem... inaczej by mi macierzynski lecial... |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście, że może dać..
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Annulka sto latek i wszystkiego dobrego! Dużo zdrowia, spełnienia marzeń i lekkiego porodu!😙
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bzdura jakaś z tym zwolnieniem Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
no zobacze pogadam moze mnie jeszcze stad wypuszcza.. tak to tu moge do konca miesiaca lezec :p
|
|
|
|
#2426 |
|
Rozeznanie
|
Annulka 100lat
i niech sie Helenka spieszy bo prezent bedzie spoznionyMai nie wyobrazam sobie nawet co ty przezywasz. Badz dobrej mysli -wierze ze bedzie dobrze :-* Annibalki jak wam ida cwiczenia? Mam nadzieje ze wywindowalyscie wyniki Teczowa chyba ty pisalas ze masz gbs dodatni, ja tez mialam i wszedzie sie slyszy ze to formalnosc a tu sie okazuje ze nie do konca. Mi nie zdazyli podac antybiotyku i dostaje go teraz (swoja droga w dniu porodu mialam miec wizyte i dowiedziec sie o wynik gbs wiec miedzy skurczami dzwonilam do poradni z pytaniem o wynik i jeszcze troche mnie zbesztali ze tak wczesnie dzwonie. Po tym pojechalam do szpitala ale i tak juz na antybiotyk bylo za pozno) przez to zostaje troszke dluzej profilaktycznie w szpitalu. I tak czytam internety a tam pisza ze to nie przelewki i antybiotyk trzeba podac 4 godziny przed porodem i przed odejsciem wod!wiec jak komus porod zaczyna sie od wod to w tym przypadku lipa. No i nawet mimo podania antybiotyku dzidzius moze mniec dosc powazne problemy i powinien byc pod tym katem obserwowany. Oczywiscie cie teczowa nie strasze choc sama troche scykana jestem tylko zwroc sobie na to uwage. Pewnie przypadki powiklan sa zadkie ale jednak. Baletnica Domekzpiernika trzymam kciuki za rozwoj akcji |
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam termin z om na 29.11, a zwolnienie dostałam do pierwszego grudnia.
|
|
#2428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie jak dziś ćwiczyłam to myślałam o Tobie ale w kontekście ogromnej zazdrości że Ty już nie musisz tego robić ...
|
||
|
|
|
#2429 |
|
Raczkowanie
|
jak zaczniesz macierzyński to od tego dnia, czyli dnia porodu automatycznie przerywają Ci L4 i wypłacają macierzyński
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

ja to już na Ciebie siły nie mam 

niech się rozkręci w końcu
pytanie tylko czy sama. Koleżanka z sali dostaje na noc balonik, jutro oxy, drugą wypisują i zostanę sama. Ciekawe kogo mi dadzą. I czy jutro się dowiem czy mam czekać do czwartku czy indukujemy wcześniej. Bo póki co leżę i pachnę 
będzie dobrze 

28.062014

Spelnienia marzen!

I ten mąż co łaskawie zgodził się na mm
mój ulubiony typ faceta - Pan i Władca
Powinni wspierać i motywować kobiety, a nie cisnąć za wszelką cenę. Poza tym dostęp do specjalistów jest ograniczony, poradnie laktacyjne działają prywatnie i w większych miastach, jak ktoś ma szczęście to trafi w szpitalu na doświadczoną i życzliwą położną.
ktg rano było kiepskie, ani jednego ruchu, co za tym idzie zero akceleracji no i kazali mi jechać do szpitala. A w szpitalu na IP nie robią ktg, więc wzięli mnie na oddział. Póki co miałam porobione ktg i usg i nie mają żadnych zastrzeżeń. No ale pewnie zostanę już tu do rozwiązania (40+6). Chociaż póki co nadal zero rozwarcia, a na ktg nie przekroczyło 10%

Ja mam termin z om na 29.11, a zwolnienie dostałam do pierwszego grudnia.