Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)" - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-06, 17:23   #2401
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"

Cześć!
Witam się na szybko i biegnę nadrabiać.
Ciśnienie na lekach wróciło do normy, zrobiłam komplet badań i jutro kontrola. Tż przyjechał i odreagowywałam stresy.
Stary 2016-11-06, 17:27   #2402
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
domek ja to już na Ciebie siły nie mam

do rodzenia ! i to już

p.s. kciuki trzymam niech się rozkręci w końcu
No mimo wszystko muszę urodzić pytanie tylko czy sama. Koleżanka z sali dostaje na noc balonik, jutro oxy, drugą wypisują i zostanę sama. Ciekawe kogo mi dadzą. I czy jutro się dowiem czy mam czekać do czwartku czy indukujemy wcześniej. Bo póki co leżę i pachnę

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
termin z OM mam na dzisiaj, z ugs na 12 listopada...zwolnienie też do dzisiaj więc jadę... trzymajcie kciuki
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Masakra :/

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Dziewczyny spokojnie, ogarnęłam kuchnie i wpadł TŻ z siostrzenica to siedzimy i lody z owocami jemy :P a mi sie tak spać za chciało ze chyba sobie odpuszcze sprzatanie, później trochę poprasuje.
Siedzenie i jedzenie lodów to idealne zajęcie! Tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
,,plus" tej calej sytuacji jest taki, ze moze chociaz w najblizszym czasie bedzie wieksze zainteresowanie rodzacymi bo sie beda bac...

No szkoda, że takie rzeczy muszą się dziać by ktoś zwrócił uwagę... masakra

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 17:29   #2403
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć!
Ciśnienie na lekach wróciło do normy, zrobiłam komplet badań i jutro kontrola. Tż przyjechał i odreagowywałam stresy.
Teraz każda nieobecność robi się podejrzana

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 17:37   #2404
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
termin z OM mam na dzisiaj, z ugs na 12 listopada...zwolnienie też do dzisiaj więc jadę... trzymajcie kciuki
Magda, ja mam L4 do jutra. I jutro tez mam wizte u ginekologa. Pewnie mnie polozy od wtorku do szpitala. Wiec czekaj z porodem :-D

Ciekawi mnie kwestia co z L4 po terminie porodu. Skoro np moge urdzic 10 lub 12. Szukalam informacji, ale jestem zdezorietowana.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 17:41   #2405
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Magda, ja mam L4 do jutra. I jutro tez mam wizte u ginekologa. Pewnie mnie polozy od wtorku do szpitala. Wiec czekaj z porodem :-D

Ciekawi mnie kwestia co z L4 po terminie porodu. Skoro np moge urdzic 10 lub 12. Szukalam informacji, ale jestem zdezorietowana.
Ja mam dziś tp a L4 do środy, bo wtedy mam wizytę.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 17:46   #2406
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Musisz uderzyć do jakiegoś lekarza po dalsze zwolnienie wystawią pewnie na tydzień czy coś. Ale musisz dostać, bo inaczej nie będzie ciągłości

Stary 2016-11-06, 17:47   #2407
bluesberry
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67227926]zbyt obiecująco żeby to mogła być prawda

z tym szybciutko to bym nie przesadzała daję sobie czas do piątku w każdym razie

Tż mi ostatnio to pokazywał i skomentował ''a ty uważasz, że jesteś gruba''

Odespałam trochę Nawet poszłam odprowadzić Siostrę i Siostrzenicę na przystanek. Jakoś na powietrzu i jak chodzę to czuję się świetnie a w domu to tak średnio... Eh, wspaniale obchodzę tegoroczne urodziny [/QUOTE]
Że niby dzisiaj ?

Stary 2016-11-06, 17:47   #2408
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś tp a L4 do środy, bo wtedy mam wizytę.

No i wlasnie ciekawe co dalej, po takiej wizycie. Czy bedzie kontynuacja L4 czy juz trzeba wybierac urlop macierzynski.
Stary 2016-11-06, 18:06   #2409
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć!
No to lux!

Anulka-faktycznie, ty dzis swietujesz! Wszystkiego najlepszego Mordo Ty moja! Spelnienia marzen!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 18:10   #2410
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Że niby dzisiaj ?
Niby tak córa już mi prezent zafundowała - ktg i tylko 4 godziny snu

Cytat:
Anulka-faktycznie, ty dzis swietujesz! Wszystkiego najlepszego Mordo Ty moja! Spelnienia marzen!
Dziękuję bardzo!
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 18:14   #2411
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
No i wlasnie ciekawe co dalej, po takiej wizycie. Czy bedzie kontynuacja L4 czy juz trzeba wybierac urlop macierzynski.
No ja już mam kontynuacje, urlop macierzyński raczej po porodzie. W środę jak nie urodze to raczej dostane znów L4 pewnie na tydzień.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 18:16   #2412
desire87
Zadomowienie

Cytat:
l4 dostaje się do dnia porodu, nie do terminu porodu. Więc trzeba się zgłosić po kolejne. Jak się urodzi w trakcie l4 to zus prawdopodobnie wypłaci za całe l4 ale potrąci sobie później z macierzyńskiego.

A mnie dziś bardzo miło obsłużono w żabce Pani podawała mi po jednej rzeczy z mojego koszyka żebym mogła sobie spokojnie spakować do mojej torby a Pan w kolejce za mną chciał mi pomóc trzymać tą torbę a później odniósł mój koszyk w międzyczasie zagadywali o ciąże, płeć dzidziusia i w ogóle byli tacy mega mili i życzyli wszystkiego dobrego. Bardzo sympatyczne to było
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 18:25   #2413
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj sie klade na oddzial wiec licze, ze jutro jakies usg zrobia...
Oj to powodzenia!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

WIdzę, że coraz więcej się dzieje
Ciekawe, kto nam się następny wykluje

Nam dziś Zosia dała pospać od 1 spała do 5.30 a potem obudziła się dopiero o 9. no i potem wszyscy spaliśmy jeszcze do 11.45. Leniwa niedziela u nas.
Aaa ja w międzyczasie odwiozļam mamę na lotnisko, więc mężu na spaniu więcej skorzystał i... znów śpi, musi akumulatory na cały tydzień podładować
Zazdroszczę

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Kciuki zacisniete

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 18:33   #2414
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
l4 dostaje się do dnia porodu, nie do terminu porodu. Więc trzeba się zgłosić po kolejne. Jak się urodzi w trakcie l4 to zus prawdopodobnie wypłaci za całe l4 ale potrąci sobie później z macierzyńskiego.

A mnie dziś bardzo miło obsłużono w żabce Pani podawała mi po jednej rzeczy z mojego koszyka żebym mogła sobie spokojnie spakować do mojej torby a Pan w kolejce za mną chciał mi pomóc trzymać tą torbę a później odniósł mój koszyk w międzyczasie zagadywali o ciąże, płeć dzidziusia i w ogóle byli tacy mega mili i życzyli wszystkiego dobrego. Bardzo sympatyczne to było
Rozumiem. Czyli kolejne L4 powinnam dostac na jutrzejszej wizycie 😊 dziekuje

A sytuacja z zabki- rzeczywiscie bardzo mila. Szkoda, ze koniety w ciazy najczesciej wzbudzaja sensacje, ale gdy mozna pomoc to prawie kazdy odwraca glowe w druga strone.
Stary 2016-11-06, 18:39   #2415
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67227926]zbyt obiecująco żeby to mogła być prawda

z tym szybciutko to bym nie przesadzała daję sobie czas do piątku w każdym razie

Tż mi ostatnio to pokazywał i skomentował ''a ty uważasz, że jesteś gruba''

Odespałam trochę Nawet poszłam odprowadzić Siostrę i Siostrzenicę na przystanek. Jakoś na powietrzu i jak chodzę to czuję się świetnie a w domu to tak średnio... Eh, wspaniale obchodzę tegoroczne urodziny [/QUOTE]
To masz dziś urodziny? Najlepsze życzenia!! Żeby Helenka szybko i sprawnie przyszła na świat

Edytowane przez kaga90
Czas edycji: 2016-11-06 o 18:41
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 18:41   #2416
mietowka25
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Myślałam że będę gratulować a tu cisza

Podróż zniosłam o dziwo mega dobrze, potem pyszny obiadek u babci.

Pierwszy raz Tż nie mógł się zebrać do wyjazdu, już 4 razy dzwonił.

Co do pełni to 14 będziemy już w domku więc może się dziać co chce ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:11   #2417
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny.
Witam się nadal ze szpitala. Najprawdopodobniej wypuszcza mnie w poniedziałek jak to przeżyje to nie wiem. Malutki jest kochany . Śpi i je. Ja dzisiaj już mogę normalnie funkcjonować. Już prawie zapomniałam o porodzie

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Super! Kciuki żebyś jutro wyszła.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Wczoraj u siebie na blogu pisalam na temat kp i mm i czytajcie ten komentarz...Troche przerazajace i smutne zarazem.
Masakra. I ten mąż co łaskawie zgodził się na mm mój ulubiony typ faceta - Pan i Władca

Rozumiem że kp jest najlepsze i naturalne, ale już przeginają z tym terrorem. Powinni wspierać i motywować kobiety, a nie cisnąć za wszelką cenę. Poza tym dostęp do specjalistów jest ograniczony, poradnie laktacyjne działają prywatnie i w większych miastach, jak ktoś ma szczęście to trafi w szpitalu na doświadczoną i życzliwą położną.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67182976]Dzień dobry

U mnie w domu umieralnia... Tż dostał w nocy takiego ataku kaszlu, że aż go opierniczyłam Potem doszłam do wniosku, że to przecież nie jego wina, że się rozchorował i wstałam zrobić mu herbatkę. Na szczęście po paru łykach kaszel się uspokoił i Tż zasnął jak dziecko [/QUOTE]
Poprawia mu się w ogóle...?

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67185126]Moja teściowa kiedyś stwierdziła, że nie istnieje coś takiego jak kobieta bez pokarmu. Wg niej każda kobieta po porodzie pokarm ma tylko nie wszystkim się chce karmić piersią [/QUOTE]
Ona tak miała, więc wszyscy tak mieć muszą, ot co.

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Witam się z patologii ktg rano było kiepskie, ani jednego ruchu, co za tym idzie zero akceleracji no i kazali mi jechać do szpitala. A w szpitalu na IP nie robią ktg, więc wzięli mnie na oddział. Póki co miałam porobione ktg i usg i nie mają żadnych zastrzeżeń. No ale pewnie zostanę już tu do rozwiązania (40+6). Chociaż póki co nadal zero rozwarcia, a na ktg nie przekroczyło 10%
Jedna babka z sali non stop je. I tak głośno żuje!! No nie mogę. A druga za to ma tez pełno jedzenia i wali takimi starymi kanapkami (wspomnienie z podstawówki jak zapomniałam wyciągnąć z plecaka). Of course nie ma papieru ani mydła

Współczuję współlokatorki, chociaż kobita może Cię tym chrupaniem doprowadzi do skurczy. Dobrze że jesteś pod kontrolą, trzymam kciuki żeby coś się szybko rozkręciło...

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Hej hej hej

Zajrzalam na pierwsza strone obaczic ktora urodzila. Puffie gratki juz skladalam, nikogo nowego rozpakowanego nie widze a jak było ale na watku to przepraszam, nie dałam rady nadrobic. Mam nawal wiec albo wisi na mnie dziecko albo ja na laktatorze. Maly ma krotkie wedzidelko ktore mu przeszkadza w przystawianiu do piersi wiec karmienie trwa wiecznosc i bedzie je mial podcinane za 2 tyg. Dopiero w akcie desperacji w nocy siegnelam po nakladki i to byl strzal w dziesiatke. Pszyssal sie od razu, a jak possie na nakladkach to potem ladnie chwyta bez nich ukształtowana brodawke.
I cos mnie nawala lewy jajnik. Juz przed porodem bolal i w trakcie...
O porodzie juz zapomnialam patrzac na małego.
Dzis testowalismy wozek, bylismy na pierwszym spacerze. Sprawdzil sie rewelacyjnie. Prowadzi sie super. Jedynie co to musze poszukac jakiejs uniwersalnej oslony od wiatru na budke gondoli.

Listopadowa przyszedl mi.spiworek ale Tobie pewnie tez juz.zdazyl.
Mnie sie podoba, jestem zadowolona,.maly sie nie przegrzal na spacerku a byl jeszcze w cienkiego miska ubrany a nie grubego takze spoko.
Kciuki za ogarnięcie laktacji! Powiedz jak jest z tym wędzidełkiem? Zgłaszałaś komuś problem, czy sami to wyłapali przy badaniu małego?

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki. Nie jestem w stanie czytać co u Was, ale mam nadzieję że wszystko dobrze i że dzieciątek nam przybywa.

Mój Konradek przeszedł bardzo długą i ciężką operację. Jej cel został osiągnięty, ale to dopiero początek... Z wielką niepewnością i niecierpliwością czekamy na jej efekty. Być może w przeciągu kilku dni będą próbować go wybudzać. Serce mi się kroi jak patrzę na mojego synka podłączonego do tej całej aparatury. Tak bardzo chciałabym go przytulić. Nie rozumiem dlaczego tak mała i niewinna istota musi doświadczać tak ogromnego cierpienia... Wierzę w to że będzie dobrze, ale to oczekiwanie i strach przed telefonem że szpitala są najgorsze.
Staram się skupiać na pozytywach. Ruszyła mi laktacja i pracuję nad jej rozbujaniem. Dochodzę do siebie po cc i z każdym dniem jest coraz lepiej.

Pozdrawiam Was gorąco i postaram się choć trochę czytać co u Was słychać.

Myślałam o Was, bardzo mi przykro że maleństwo cierpi, ale wierzę że ma najlepszą opiekę, w końcu ten koszmar się skończy i będziecie się tulić w najlepsze w domu. Zbieraj siły i trzymaj się! Ściskam kciuki

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67215226]Dzień dobry

Padam na pyszczek... Od 21 miałam takie bóle, że myślałam, że już rodzę. Wytrzymałam do godziny 3 i pojechaliśmy z Tż-tem do szpitala. Na miejscu okazało się, że mam oznaki zbliżającego się porodu ale rozwarcie tylko na palec i na ktg nie pisały się żadne skurcze. Personel bardzo miły. Pani położna nawet mi przyniosła manadarynkę jak byłam podłączona do ktg bo córa była tak leniwa, że pani położna powiedziała, że z takim zapisem to mnie do domu nie puszczą. Na szczęście po mandarynce się rozbudziła
Przed 5 wróciliśmy do domu. Dalej mnie pobolewa brzuch, bożena i uda ale już mniej. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej bo jak to tak boli a to nawet nie skurcze to nie wiem jak ja urodzę. chyba mam niski próg bólu albo po prostu jestem panikarą Jak spotkacie kiedyś w środku nocy w Narutowiczu histeryczkę to będę to ja [/QUOTE]
Może Helenka zrobiła Wam próbę generalną?

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia znad kawki i rogaliczków dziś upiekłam drugą turę, słodkości w sam raz na niedzielę.

Podjedziemy niedługo z TŻ do pepco, może złowię jeszcze coś pięknego

A to moje wczorajsze łupy
Ale piękne uwielbiam kubeczki

Cytat:
dzisiaj sie klade na oddzial wiec licze, ze jutro jakies usg zrobia...
O to trzymam kciuki żebyś szybko wyszła

Nie wiem ile wytrzymam z 0,5cm szyjki, ale wczoraj miałam konkretne bóle do południa silne (ale znośne) bóle od krzyża połączone z twardnieniem brzucha, regularne ale nie nasilały się, Tż pomasował mi plecy i zasnęłam. Pod wieczór to samo, jeszcze w międzyczasie pojechaliśmy na pizzę (musiałam). Poszłam pod prysznic, w trakcie złapało mnie raz, potem od razu jak wyszłam i potem dalej bujałam się z bólami. Trochę czopa znowu odeszło, myślałam że w nocy coś się rozkręci, ale przeszło jak się położyłam. Dziś totalna cisza, nic nie boli, nic się nie spina. Młoda ma przykaz wytrzymać minimum do przyszłego weekendu.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Anulka, najlepszości Żeby wszystko szło po Twojej myśli i babuszka za bardzo nie zrzędziła
Stary 2016-11-06, 19:29   #2418
bluesberry
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67230521]Niby tak córa już mi prezent zafundowała - ktg i tylko 4 godziny snu

Dziękuję bardzo! [/QUOTE]
I dopiero teraz mówisz ?! Najlepszego !!!

Stary 2016-11-06, 19:30   #2419
pstryczek84
Zakorzenienie

Kuba tez ma niby krotkie wedzidelko. Tak powiedziala nam pediatra na obchodzie. Doslownie to jej slowa-O, kolejny z krotkim wedzidelkiem.
I tyle. Nikt nam nic nie sugerowal o zadnym podcinaniu itd. Moze sa krotkie i krotkie, nie wiem. Mlody byl na piersi 2 lata, jak mial 1,5 roku powiedzial pierwsze zdanie, nie slowo, tylko zdanie,tak nawijal, z reszta do tej pory buzia sie nie zamyka wiec u nas to wedzidelko niby krotkie ale zadnych problemow przez to nie mielismy.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:34   #2420
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba tez ma niby krotkie wedzidelko. Tak powiedziala nam pediatra na obchodzie. Doslownie to jej slowa-O, kolejny z krotkim wedzidelkiem.
I tyle. Nikt nam nic nie sugerowal o zadnym podcinaniu itd. Moze sa krotkie i krotkie, nie wiem. Mlody byl na piersi 2 lata, jak mial 1,5 roku powiedzial pierwsze zdanie, nie slowo, tylko zdanie,tak nawijal, z reszta do tej pory buzia sie nie zamyka wiec u nas to wedzidelko niby krotkie ale zadnych problemow przez to nie mielismy.
Może właśnie przez to, nie miał problemów z jedzeniem to nie chcieli gmerac

Stary 2016-11-06, 19:53   #2421
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

witam sie ze szpitalnej pryczy rozwarcia brak wiec poleze tu jeszcze dlugo :p
ja zwolnienoe wlasnie do dzisiaj i u mnoe lekar powiedzial ze nie moze mi wypisac dalej..dlatego tez tutaj jestem... inaczej by mi macierzynski lecial...

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:54   #2422
desire87
Zadomowienie

Cytat:
ja zwolnienoe wlasnie do dzisiaj i u mnoe lekar powiedzial ze nie moze mi wypisac dalej..dlatego tez tutaj jestem... inaczej by mi macierzynski lecial...
to jest gupi oczywiście, że może dać..
Stary 2016-11-06, 19:55   #2423
geosmina
Wtajemniczenie

Annulka sto latek i wszystkiego dobrego! Dużo zdrowia, spełnienia marzeń i lekkiego porodu!😙

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:55   #2424
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Bzdura jakaś z tym zwolnieniem

Stary 2016-11-06, 19:56   #2425
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
to jest gupi oczywiście, że może dać..
no zobacze pogadam moze mnie jeszcze stad wypuszcza.. tak to tu moge do konca miesiaca lezec :p

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:58   #2426
KoniKa4
Rozeznanie

Annulka 100lat i niech sie Helenka spieszy bo prezent bedzie spozniony

Mai nie wyobrazam sobie nawet co ty przezywasz. Badz dobrej mysli -wierze ze bedzie dobrze :-*

Annibalki jak wam ida cwiczenia? Mam nadzieje ze wywindowalyscie wyniki

Teczowa chyba ty pisalas ze masz gbs dodatni, ja tez mialam i wszedzie sie slyszy ze to formalnosc a tu sie okazuje ze nie do konca. Mi nie zdazyli podac antybiotyku i dostaje go teraz (swoja droga w dniu porodu mialam miec wizyte i dowiedziec sie o wynik gbs wiec miedzy skurczami dzwonilam do poradni z pytaniem o wynik i jeszcze troche mnie zbesztali ze tak wczesnie dzwonie. Po tym pojechalam do szpitala ale i tak juz na antybiotyk bylo za pozno) przez to zostaje troszke dluzej profilaktycznie w szpitalu. I tak czytam internety a tam pisza ze to nie przelewki i antybiotyk trzeba podac 4 godziny przed porodem i przed odejsciem wod!wiec jak komus porod zaczyna sie od wod to w tym przypadku lipa. No i nawet mimo podania antybiotyku dzidzius moze mniec dosc powazne problemy i powinien byc pod tym katem obserwowany. Oczywiscie cie teczowa nie strasze choc sama troche scykana jestem tylko zwroc sobie na to uwage. Pewnie przypadki powiklan sa zadkie ale jednak.

Baletnica Domekzpiernika trzymam kciuki za rozwoj akcji
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:00   #2427
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to? Ja mam termin z om na 29.11, a zwolnienie dostałam do pierwszego grudnia.
Stary 2016-11-06, 20:03   #2428
desire87
Zadomowienie

Cytat:
no zobacze pogadam moze mnie jeszcze stad wypuszcza.. tak to tu moge do konca miesiaca lezec :p
jakoś mega dziwnie to wymyślili u Ciebie, że Cię tak szybko położyli tak naprawdę bez powodu..

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Annulka 100lat i niech sie Helenka spieszy bo prezent bedzie spozniony

Mai nie wyobrazam sobie nawet co ty przezywasz. Badz dobrej mysli -wierze ze bedzie dobrze :-*

Annibalki jak wam ida cwiczenia? Mam nadzieje ze wywindowalyscie wyniki
30 cm bez chyba 2 mm

właśnie jak dziś ćwiczyłam to myślałam o Tobie ale w kontekście ogromnej zazdrości że Ty już nie musisz tego robić ...
Stary 2016-11-06, 20:10   #2429
000Kasia000
Raczkowanie

Cytat:
jak zaczniesz macierzyński to od tego dnia, czyli dnia porodu automatycznie przerywają Ci L4 i wypłacają macierzyński
000Kasia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:12   #2430
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 000Kasia000 Pokaż wiadomość
jak zaczniesz macierzyński to od tego dnia, czyli dnia porodu automatycznie przerywają Ci L4 i wypłacają macierzyński
tak ale jeśli zus otrzyma informacje później i wypłaci już za l4 to sobie sam potrąci i wyrówna z macierzyńskiego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości