|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Moj maz tez ma 4 braci. Ja zawsze chcialam miec duzo dzieci bo wydaje mi sie ze takie osoby z rodzin wielodzietnych lepiej radza sobie w zyciu pomijajac te patologiczne rodziny. Ale juz mam 27 lat wiec przyjmujac ze chce miec 3-4 lata roznicy bo chce 2 lata karmic piersia plus starania plus ciaza to wychodzi kolo 3,5 roku.zdaze miec jedynie trojke jak dobrze pojdzie do 35 r.z.
Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-11-06 o 15:43 |
|
|
|
#4202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tez mam 27 lat. Z tym ze nie wiem czy dojdzie do tej trojki. Pewnie po Lili zdecydujemy sie na drugie i jesli bylby to chlopiec na tym bysmy zakończyli. Jesli dziewzynka droga to moze rrzrcie dzieciatko... kto wie. Mojej kolezanki tata bardzo chcial miec syna majac gospodarke, a koniec koncow ma 5 corek!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra i ja sobie obejrzalam porod na yt i chcecie mi powiedziec, ze pipka sie w taki sposob rozszerza?? I ze ze szparki robi sie cos takiego?? O kurfa 🙊🙉🙈 to ja chce przespac porod 😂
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 2 siostry i brata i wiecie co jest w tym najśmieszniejsze?
Poza najstarszą siostra, która jest od taty, to brat i młodsza są od mamy i każdy z nas jest z innego faceta. I ona chce MNIE uczyć i dawać rady jak ma wyglądać normalny związek
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, przepraszam, że pytanie z innej beczki
ale czy któraś z was decydowała się na monitor oddechu? Dopchałam się w końcu na kompa i miałam zamiar zamówić, ale jak spojrzałam na cenę tego co ma mój Kubuś, to mi trochę dech zaparło. Zamawiałyście coś gdzieś??
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kociulek poszukaj wypożyczalni sprzętu medycznego albo podpytaj w szpitalu, ja bardzo chciałam monitor ale chyba wypożyczę ( ok 300 zł na rok). Papaya chyba kupila monitor ale niepamiętam jakiej firmy |
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
A na jaki patrzyłaś ??
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 płytki angelcare jedyne co moge napisać to, że na allegro jest drożej niż na olx, ale olx jest z ryzykiem
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś szukałam na olx tych monitorów używanych i widziałam takie za 100-150zł, może tam poszukaj?
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem jedynaczką i cierpię z tego powodu, dlatego wiem, że Julkowi na 100% zrobimy kiedys rodzeństwo
Ale mam 23 lata więc nie musimy się spieszyc ![]() Cytat:
![]() A tak serio to po porodzie planuję kupić kulki dopochwowe do ćwiczeń mięśni kegla, żeby jednak wrócić do formy
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 4 rodzeństwa, tż 3 i też nie wyobrażamy sobie, że Marcelek miałby być sam, chętnie dorobimy mu siostrzyczkę, a może nawet wyjdą nam bliźniaczki?
![]() ![]() w mojej rodzinie często się pojawiają a różnicę wieku chciałabym tak 2-3 lata
|
#4213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczę, że za tydzień na wizycie usłyszę to samo od gina, bo musimy skonczyc remont ![]() Cytat:
![]() stelaż chyba będzie cały czas w bagażniku a gondole na sufit przywiesze, bo nigdzie indziej miejsca nie ma ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kubuś ma założony taki do pieluszki, Snuza Halo. Jak patrzę, to wszędzie cena prawie 450zł. Popytam jeszcze u siebie w sklepach medycznych, ale podejrzewam, że cena będzie nie mniejsza, a wręcz przeciwnie.
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że tylko ja mam już obolały brzuch od tego rozciągania małego. Ale weszłam tutaj i widze, że wszystkie marudzicie
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Niestety, angelcare nowe też mniej-więcej tyle kosztuje ![]() Jak kupisz nowy to będziesz miała pewność, że wszystko ok. A jeśli by ci kiedyś zapikał (oby nie!!!!!) to prawdopodobnie stwierdzisz, że warto było oddać każdy grosz, żeby w porę zareagować. |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam
Mam miche śledzi z celuba, zielonym groszkiem i jogurtem I pol chleba i nie zawaham się tego pochlonac nadrabiajac Was 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- my myśleliśmy o 3 dzieci, ale szczerze po dłuzym przemyśleniu chcemy dwójkę jesli Bóg da |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Omg nie strasz mnie 😛
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Tyle że ja chciałam być fair względem moich kolegów Oni mi bardzo pomagali przed obroną Np brali moje zajęcia, o północy odbierali telefony gdy swirowalam A że cześć z nich przed obroną Pierwsza osoba ma obronę 5 grudnia Kolejne dwie ciut później To chciałam się odwdzieczyc tym samym póki mogę A że szef jest po☠☠☠any no to ten teges ✌ Ja nie wiem jak wy możecie to oglądać Ja się boję nawet o tym myśleć 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
ej, czy wy też nie umiecie podnieść dupska z wanny już? Ja wczoraj musiałam już wołać o pomoc TŻ bo nie miałam jak się podeprzeć/zamachnąć, żeby wstać
![]() Czuje sie grubo |
|
|
|
#4221 |
|
Rozeznanie
|
Kociulek, ja się przyłączam do podpowiedzi, żeby poszukać używanych. Ja też się zastanawiam nad tym a przy wcześniaku to kupiłabym na 100% nawet nowy, tylko ja myślałam o takich płytkach pod materacyk jak ma Papaya a nie tych podpinanych do pieluszki... Chyba musisz po prostu poszperać w necie właśnie na all czy olx.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-11-06 o 19:03 |
|
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak się poczułam Dałam mu dłoń a ten chce cała rękę 😐 Dbam tak dbam...ze dziś zaocznym dałam już zaliczenia 🙈 Gwiazdka w tym roku wcześniej Co się ludziska ucieszyli to ich i moje 😇 Tych ikei jest zdecydowanie za mało Ikea dla każdego miasta powinna być Pamiętam jak u mnie nie było I prosiłam kolegów żeby mi w W-wie coś kupowali Jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y. Szkoda że ikea nie sprzedaje on line... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4223 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam że zawsze ta na którym boku leżę I wtedy też mi w niej palce puchna w nocy Nie lubię teraz nocy Wolę dnie bo się zazwyczaj stoi i jakoś tak lżej z tym brzuchem... Papaya ty byś się na wykładowce nadawała 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Mój tata nie może znieść tego że mam karola w brzuchu Nie ma opcji żeby dotknął i poczuł kopniaki Az jakieś 2 dni temu lezelismy przed tv i ręką dotykał nieświadomie brzucha Pomyślałam mam cie ptaszku Karol działaj! Jak sprzedał dziadkowi kopniaka to aż podskoczyl i uciekł z kanapy 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Ty masz taaaka wiedzę że chce rodzic z Tobą 😎 Ja czuję że jak to się zacznie To chyba oszaleje i będzie wolna amerykanka u mnie 😶 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
No dziewczyny nadrobilam was, wrocilismy z poprawin jakies pol godziny temu i teraz lezymy i odpocYwamy a jutro wizytujemy.
w te dwa dni usłyszałam wiecej komplementow niz przez caly okres ciąŻy ale milo tak jestem objedzona w zyciu ba weselu tyle nie zjadlam, jadlam i.jadlam i jadlam a dzis poprawka A teraz juz padam. |
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie zastanawiam czy jakbym zaczęła rodzic to najpierw dzwonić do gin, do TZ (jakby był w pracy wtedy) czy moze pisac na wizażu ?? 🤔🤔🤔
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo Karol w łazience Albo my 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam ostatnio akcje w empiku, jakieś półtora tygodnia temu Były dwie kasy Jedna do zamówień on line a druga zwykła Obie zajęte a jedną kolejka przy tej drugiej kasie To podeszlam do kasy on line bo chciałam odebrać książki dla Karola I słyszę Przepraszam ale tu jest kolejka Odwracam się a tam facet, ok 30 może 35 lat.... Przeprosilam mówiąc że myślałam że są dwie kolejki i stanęłam skruszona za nim Nagle słyszę jak facet, z dwójka dzieci który stał przy kasie Poprosił aby kasjerka najpierw mnie obsłużyła a potem jego Mina tego chama bezcenna 😏 Zwłaszcza że ja naprawdę nie chciałam się wcisnąć przed niego i szczerze go przeprosilam... Ludzie są dziwni ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Była na dziale wyprzy Nówka niesmigana tyle że ja w środku w mechanizmie ma dwa lewe kątowniki I trzeba będzie jeden zamienić na prawy Zapakowana wrzuciłam do garażu i będzie leżeć...2 lata albo i dluzej aż się wprowadzimy... Czyli znowu muszę jechać po rzeczy dla Karola 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- O kami rozumie moja miłość do śledzi 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

tez mam 27 lat. Z tym ze nie wiem czy dojdzie do tej trojki. Pewnie po Lili zdecydujemy sie na drugie i jesli bylby to chlopiec na tym bysmy zakończyli. Jesli dziewzynka droga to moze rrzrcie dzieciatko... kto wie. 

Ale mam 23 lata więc nie musimy się spieszyc 

Trochę czuje ze dziczeje no ale trudno 
żebyś uchroniła się przed tą wirusówką, bo teraz to jest każdej z nas potrzebne jak dziura w moście
kupimy taką nakładkę na łóżeczko tylko. A kąpać będziemy raczej w sypialni, bo w łazience się nie zmieścimy, albo my albo wanienka 
taki małam plan żeby było słodko ale jednak żeby nie przesadzić