Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-07, 20:52   #4351
nudnylogin
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
dziękuję za życzenia z okazji naszej rocznicy
zjedliśmy kolację i ciasto, dostałam też od tż perfumy i kwiaty później włączyliśmy sobie film z naszego wesela, ale mąż taki zmęczony po czuwającej nocy, że zasnął i słodko chrapie obok

Wszystkiego najlepszego!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 20:57   #4352
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Itso miłości dla Was z okazji rocznicy! 🌹🌹🌹
Darunia matko święta to już prawie rodzisz! Ja w strachu!
Migdalku tez bym przełożyła wizytę, bo jeśli masz w 39tc i wtedy by Ci wyszedł ten gbs dodatni to możesz nie zdążyć się wyleczyć i potem jak maluszek się zarazi to beda musieli i Tobie i jemu dawać antybiotyk :-(

Ale ja czytalam, ze jesli wyjdzie pozytywne gbs to maluszek musi dostac obowiazkowo antybiotyk. Niezaleznie czy kobieta wyleczyla czy nie.
Wydaje mi sie ze nawet mamagibekolog otym pisala.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 21:09   #4353
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

Daria, czujesz ze to juz niedlugo? Czy raczej myslisz, ze jeszcze miesiac w dwupaku bedziesz? Mojej koleżance gin do ktorego chodzilam w PL dal max 2 tyg. I idealnie po rownych 2 tyg. Ideszly wody i pojechala na porodowke.
nie wiem co mam Ci napisać na ten temat, bo jeszcze nie byłam w takiej sytuacji, ale wiem jedno- skurcze mam bardzo czesto i przez cały dzień. nasilają się bardzo pod wieczór. wczoraj tylko w ciągu 5 minut miałam trzy mocne.
myslę jednak, że te dwa tygodnie wytrzymam. nie wiem ile czasu ćwiczy macica. u mnie już równo tydzień występują silne skurcze, razem z twardnieniem brzucha. no i ta skrócona szyjka mi się zaczęła robić. mam wrażenie, że też tak jakoś od tygodnia, bo mocniej boli mnie pochwa tam w środku. czuje że się rozszerzam w spojeniu łonowym. boli jak chodzę.
może dotrwam aż do grudnia, kto wie! chyba tylko to małe coś u mnie w brzuszku!

byłam dziś zapisać się do położnej.
powiedziała mi, że mam patrzeć na tp z om czyli 2gi grudzień. dla niej termin z usg się nie liczy.
co lekarz/położna to inaczej mówią, więc kieruję się tym, co sama przeczuwam. najlepiej chyba obserwować swoje ciało.

eh... wrąbałam dziś spagetti, drożdżówkę z kruszonką, połowę paczki biszkoptów z galaretką, pół nowej czekolady Wedla (o smaku mleka z tubki, widziałyście?) i bułkę z serem i keczupem. niezbyt dobrym bilans jak na dzisiejszy dzień.
chociaż położna powiedziała mi, że mam jeść na co jest ochota i pić też. wiec jak chce coli, to mam pić cole. ale oczywiście z umiarem

jestem tak zmęczona dniem dzisiejszym że szok. wyszłam z domu po 10 i wróciłam o 17 na chwile. sprzątnęłam kuchnię, pojechałam do tesco na zakupy i serio chce mi się bardzo spać.
a obiecałam tżtowi że oglądniemy jeszcze po jego meczu nowy odcinek belfra. ogląda któraś z Was ??

wstawiłam do klubu info ze szkoły rodzenia. kto chętny, ten czyta
Stary 2016-11-07, 21:17   #4354
iwona335
Zakorzenienie

Jezeli gbs jest dodatki podaje sie antybiotyk matce ktora rodzi aby nie zarazic maluszka. Podaje sie go co 4h w czasie porodu w formie kroplowki.
Ja mialam gbs+ i jak skurcze sie zaczely od razu zglosilam to poloznej i od razu mnie podlaczyla do antybiotyku- wyrobilam sie na szczescie w tych 4h
Mozliwe ze teraz cos sie zmienilo, nie wiem. Ale dziecku po porodzie nic nie podawali.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Gbs to badanie na obecnosc paciorkowcow
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 21:17   #4355
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja czytalam, ze jesli wyjdzie pozytywne gbs to maluszek musi dostac obowiazkowo antybiotyk. Niezaleznie czy kobieta wyleczyla czy nie.

Nam położna na szkole rodzenia mówiła ze nie zawsze pozytywny u mamy oznacza pozytywny u malucha i często zaraza się dopiero podczas porodu. Ale to info tylko od jednej poloznej, wiec może być tak jak mówisz

Stary 2016-11-07, 21:17   #4356
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
na szkole rodzenia i warsztatach z bebio mówili, że jeśli mamy wynik dodatni, to nie mamy czekać aż nam wody odejdą, tylko przyjechać trochę wcześniej do szpitala (jeszczez tymi skurczami co 10-15minut), bo podają dwie dawki antybiotyku na tego paciorkowca kobiecie w odstępie 4 godzin.
te dwie dawki chronią dzieciątko. a jedna niestety nie jest kompletna... także trzeba 4 godziny zaciskać nogi na porodówce., żeby zdążyło zadziałać.

Cytat:
dziękuję za życzenia z okazji naszej rocznicy
zjedliśmy kolację i ciasto, dostałam też od tż perfumy i kwiaty później włączyliśmy sobie film z naszego wesela, ale mąż taki zmęczony po czuwającej nocy, że zasnął i słodko chrapie obok
uuu ale się męczysław postarał ! Wszystkiego dobrego !
u nas tez jest tak, że jedna osoba zasypia na filmach także nie jesteś sama. ale tż taki śpiochający to pewnie słodki widok

Cytat:
Darunia matko święta to już prawie rodzisz! Ja w strachu!
kazik, ja sama jestem w szoku.
ale może nie pójdzie mi tak szybko, kto wie.
może tylko ginek powiedział, że szybko urodzę, bo już się skarżyłam że mi ciężko powoli z tym tobołkiem z przodu
Stary 2016-11-07, 21:22   #4357
mewkaa
Zadomowienie

Hejka ✌
Mam depre chyba
Sama nie wiem co mi ale coś mi 😐
Nawet białe michalki nie pomogły 😭😭😭😭

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 21:27   #4358
xjustyniaaax
Zakorzenienie

moja gin mówiła że jak wyjdzie dodatni to dopiero podczas porodu antybiotyk a nie teraz, jak zwykle co lekarz to inaczej
Stary 2016-11-07, 21:39   #4359
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
hejka!
w środę na szkole rodzenia będzie u nas baba z sanepidu.
Będzie gadała o szczepieniach.
Jeśli któraś z Was wyrazi chęć, wkleję notatki.

Teraz też miałam dużo o stanach adaptacyjnych noworodka. czyli co nas powinno niepokoić, a co jest normalne. Nie robiłam notatek, ale jeśli którąś z Was interesuję, to poproszę tżta, usiądziemy razem i napiszemy Wam co nieco.

Byłam wczoraj odebrać wyniki badań. 6 parametrów z krwi mam coś nie tak, ale mało odbiega od normy, więc pewnie będzie w porządku.
Moj N też zrobił te badania i mimo tego, że ciągle narzeka że go coś boli, że pewnie jest chory itp, WSZYSTKO ma w normie. nie ma to jak żyć z hipochondrykiem

Jutro mam wreszcie wizytę. cały miesiąc czekałam. mam nadzieję, że młoda ma 2 kilo i jest malutka hehehe niedoczekanie moje!

Pokłóciłam się dziś trochę z tż, bo gdy byliśmy dziś u moich rodziców na obiedzie, wziął sobie mój tel i zaczął przeglądać FB z nudów i akurat trafił na mój post o teściowej (ten, że kruszynka niedługo będzie z NAMI) i mi w aucie wyrzucił, że dlaczego ja obgaduje jego mamę.
Więc mu wytłumaczyłam, że to nie do końca obgadywanie he he Tylko po prostu wymiana doświadczeń z Wami o tym, co nasze teściowe gadają.
Powiedziałam mu o tym, że jego mama stwierdziła, że od razu po porodzie bierze sobie wolne i będzie u nas siedziała i nam pomagała i że ja sobie tego po prostu nie wyobrażam, że uwazam, że to ten czas dla nas- na obycie się z nową sytuacją i w ogole... że nie chce żeby ktoś nam pomagał nieproszony, bo to my mamy się nauczyć opieki nad dzieckiem, a nie wyręczać się innymi. to mi powiedział, że on nie słyszał, żeby jego mama coś takiego powiedziała. wyrzuciłam mu, że owszem, powiedziała, tylko jak zawsze nie słuchał, tylko siedział i grał w gry.
powiedziałam mu też, że wspomniałam jej o tym, że nie chce żeby ktoś do nas przyjeżdżał przez jakieś dwa tyg to ona stwierdziła, że przecież obca nie jest i ona przyjedzie. Więc musze powiedzieć że tż się z lekka wkurzył i na mamę, i na mnie, że mu nie powiedziałam o słowach mamy. noo.. bo myslałam, że to słyszał. ale stwierdziłam, że jeszcze mu przypomnę bliżej terminu porodu!
na mamę się wkurzył za to, że nie zrozumiała tego, że sobie nie życzę odwiedzin zaraz po porodzie i obwieścił taki wkurzony, że zaraz do niej zadzwoni i on jej powie. moja mina :O i kurde w środku modliłam się, zeby jej nic nie gadał na takim wkurzeniu, bo wyszłabym na jakąś wyrodną osobę. zapewne by ją zakrzyczał przez ten telefon

mnie już tak ciąży że serio, nawet na kiblu jak siedzę to się męczę

nie umiem ponieść już dupska nawet z kanapy. często muszę prosić tż żeby mnie wypchnął a w nocy, jak zwlekam się z łóżka to najpierw obracam się na kolana, a potem po kolanach zsuwam się z wyrka.
jak mam się ponieść z pozycji leżącej na plecach, albo chociaż przewrócić na boczek, mój brzuch wygina się w jakiś dziwny kształt, tzn wygląda jak plecy smoka

a najgorzej, że mam takie jesienne buty wiązane wokół kostki. i jak mam je założyć to jestem chora. opracowałam dziś plan, że sznurki do wiązania wkładam do środka buta i tylko je wsuwam na nogi

miałam Ciebie pytać mewkaa, jakim przedmiotem się zajmujesz? czego nauczasz ?
ludzie na studiach na bank się cieszyli, że dałaś zaliczenia i już poszła fama na wydziale. pewnie inne grupy już się cieszą, że nie będą musieli zakuwać

ps. produkty z ikei możesz kupić online
na ikeomanii npna allegro też sąAle drożej
jak coś to ja jestem z Poznania i jeśli coś potrzebujesz bardzo, to mogę Ci wysłać. bede jechać w tygodniu do Ikei.

w ogóle to faceci myślą, że te kopniaczki są takie super fajne, ale do mnie np prawda jest zupełnie inna. jak się mała lekko przesuwa to jest fajnie, ale jak już mnie napierdziela z kopytka po żebrach to już nie jest do śmiechu.
wczoraj w ogóle robiła jakieś wygibasy. miałam wrażenie, że chciała się położyć w spak, ale doopa już nie ta i się nie zmieściła
ale co mnie bolało i darłam dzioba na pół bloku to moje

co tu się zastanawiać? najpierw pisz do nas !

i ja też ! ostatnio jadłam 4 dni śledzia w śmietanie z ziemniakami!

ja też bym wolała, żeby wszyscy dowiedzieli się o moim pobycie w szpitalu dopiero po porodzie.
obawiam się tego, że jak komukolwiek napiszemy to co chwile będzie dzwonione z pytaniami "i co? urodziłaś już?"
W ogóle bardzo bym chciała, żeby tż w tym dniu po prostu wyłączył telefon i był tylko dla mnie. Tż w ciągu dnia odbiera tyle bezsensownych telefonów od kumpli, że serio nie uśmiecha mi się co chwile wysłuchiwać jak kolejnej osobie chwali się, że jest na porodówce.
i tak zrobił postęp, bo wyłącza dźwięk na noc. a wcześniej tego nie robił. zrobiłam mu kilka awantur + raz wy☠☠☠ałam ten jego telefon za balkon i się nauczył

można można, to standardowa maść z wit A. dobra na wszystko
ja kupiłam krem na kazdą pogodę z Musteli. kupiłam na allegro za niecałe 20zł. jak się skończy, będę kupować w rossmannie.

na szkole rodzenia mówili nam, że jest to jeszcze kwestia nieuzgodniona wśród pediatrów i mamy podawać K lub nie zgodnie z zaleceniami, które dostaniemy na wypisce ze szpitala.

W Poznaniu na polnej podają jednorazowo 1ml w zastrzyku tej wit K i nie zalecają podawania już dodatkowo w domu, a w innych szpitalach podają 0.5ml wit K i w niektórych placówkach piszą na wypisce żeby dawać K, a w niektórych nie.
także położne mówią żeby stosować się do zaleceń, bo każdy szpital podchodzi jeszcze do tego inaczej.

ja myślę, że czy będziesz podawać czy nie, to krzywda się dziecku nie stanie. przez ostatnie lata się dawało i dzieci żyją, a teraz nie zalecają i dzieci nadal żyją

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

jaki to serial? na czym leci ?
ja oglądam wszystkie te tureckie pierdoły w tv póki co. ale lubie je bardzo!
dziś niedziela więc goowno w TV

ciesz się, że póki co prozą życia jest lezenie przed TV i wcinanie śledzia, bo niedługo, niczym moja kolezanka z miesięcznym dzieckiem na rękach, będziesz stała albo pod okapem, albo z włączoną suszarką!

Nie pochwaliłam Wam się.
byłam dziś odebrać moje dwa dyplomy ze studiów podyplomowych !
Noo... w sam raz... teraz to mi się raczej przyda papiór na przygotowanie pedagogiczne oraz zintegrowany system nauczania dzieciorków będę szkolić moją Alę
Darunia

Mam netflixa wykupionego
Dla mnie coś wspaniałego
w zwykłej tv nic nie mogę dla siebie znaleźć
Poza faktami 😑

Co do Ikei ja mam u siebie
I co tydzień po ginekologu mijając ja
Albo ulegne pokusie albo nie 🙈
A że jestem słabym człowiekiem
To ciągle coś w domu przybywa
Co straszne bo nas zagracam 😏

Dziękuję za informację ws witamin
Postanowiłam ich nie kupować
Jak będzie potrzeba wtedy kupię 😙

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Przekonalyscie mnie, jutro kupuje sledzie i we wtorek robie na obiad sledzie w smietanie 😆

Nigdy nie robilam, pomozecie?

Ja papaya robię najprościej jak się da
Mocze filety lisnera a potem kroje na mniejsze kawałki
Potem siekam cebulę, mieszam z ryba
I jogurtem naturalnym typu greckiego lub tym gęstym bakomy
Pieprze od serca bo lubię wyraźne
Wersja de lux zawiera jeszcze albo ogórka kiszonego albo zielony groszek jak wczoraj

Jedz na zdrowie
Śledzie są podobno dobre na anemie
Tylko nie jedz na noc jak ja
Bo po nich mało było 4 kaw inki i 2 szkl mleka żeby ugasić pragnienie
To był koszmar 😣

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Mam to samo, wychodzę z niej sposobem, najpierw przekręcam się na bok a potem chwytam półki lub kranu (byle nie odpadł)

Dziewczyny bójcie się, bo podobno ma się za jakiś czas pojawić sklep on line Ikei

Mewko mi zostało w karcie ciąży pole na tylko jedną i pewnie ostatnią wizytę... przeraża mnie to kiedy to przeleciało, ale już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wrócić do moich starych spodni

Co do wstawania i przekręcania się w łóżku to ja wykorzystuje w nocy łóżeczko małej, które jest obok naszego, więcej się go chwytam i używam jako poręczy :P
Emoszku nie strasz mnie ta karta 🙉
Nic nie słyszę. Nic nie słyszę 🙉

Co do tęsknoty to mi też się już marzy wyciągnąć moje ukochane ubrania
Szafy pełne a ja lażę ciągle w jednych spodniach i płaszczu
Czuje się jak obwieś 😐

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Hmm... tak sie rozpisalas, ze jak skonczylam czytac i zaczelam pisac to nie wiem co... fo sie ze mna dzis dzieje???

Dobra... wiem.
Notatki! Ja jak najbardziej poprosze. Szkole rodzenia zaczynam w czwartek i potem mam w nastepny wtorek i bye... wiec ubogo i malo!

Folinka... jak twoja szkola rodzenia?Gdzie ty sie podziewasz??? Brakuje mi bratniej duszy z UK.

Daria co do tesciowej... u mnie tz nawet nie dopuszcza mysli, zeby jego mama z nami mieszkala! Przychodziła kiedy chce itp. Ale.. ale... jak mu powiedziałam, ze po porodzie bedzie chwilę sam prasowal swoje koszule to wymyslil, ze wypierze wszystkie na raz na cale 2 tyg. Do przodu i ponarzeka do mamusi, ze trzeba mu popracować. Przywiezie mame i bedzie mial kto prasowac! Moja tesciowa jest kochana-wiem, ze sie o mnie troszczy i wogole ale nie lubie w niej tego, ze lubi narzucać swoje zdanie i zawsze ona ma racje!

Co do porodowki! Tz mawłączyć flight mode! Taka jest umowa. No i ja tez z tym, ze ja co nieco wam musze napisac jak sie zacznie! No i ma cykac zdjęcia jak tylko mi położa Liliane ale to takie tylko dla nas fotki. Reszta zobaczy moja ksiezniczke piękną i ubrana!

Z ta wit. K to istny cyrk! W moim miescie sa 2 szpitale. W jednym tez zalecaja w drugim nie bo daja wieksza dawke w zastrzyku. Ja mam i zamierzam dawac. Rozmawialam z kuzynkami, które rodzily w tym szpitalu gdzie na chce rodzic. Usluszaly, ze moga ale.nie trzeba... wiec samowolka? Wit. D wcale nie zalecaja!!! Ale ja chce dawacm po pierwsze sama suplementuje caly rok bo mieszkam w kraju, w którym slonce to deficyt. Liliana bedzie dostawala cale dzieciństwo wit. D.

Wlasnie powiedzialam do tz, ze ide do pracy jutro. Mam sie oszczędzać i jak najmniej siedziec przy kompie. Pewnie poldnia pospaceruje bo wtedy czuje sie duzo lepiej.
W czwartek bede sie juz zegnac z szefowa... nadal nie wierze, ze za półtora tyg koncze prace!!!

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Co do lozka! Mi jest naprawde ciężko wstawac. Jak szukalismy lozka do sypialni to wszystkie kobietki mi mowily "bierz niskie, po porodzie ciezko sie wstaje z wysokiego lozka"... no i wybralam niskie ale chyba przegielam po całości bo mamy materac 9cm nad ziemia!

Lucy z niskiego to była gorzej się wstaje 🤔

Stary 2016-11-07, 21:39   #4360
jjb
Raczkowanie

hej

Dziewczyny jak byłam pobrać GBS to położna pytała czy taki szybki test (od razu wynik) czy rozszerzony, ja wzięłam ten drugi ale w razie czego jak któraś z Was potrzebuje to chyba istnieje coś takiego.

Ja dzisiaj z rana się zestresowałam bo moja lekarka się rozchorowała i odwołano mi wizytę, a że od tygodnia żyje w mega stresie to chciałam koniecznie sprawdzić jak tam wszystko się przedstawia i już byłam nastawiona na tą wizytę. Ale udało mi się zapisać do innego gina...szyjka skrócona(w porównaniu do poprzedniego pomiaru) ale zamknięta, mały już wymiary ma prawie odpowiadające 38/39 tc. , termin z usg 19 listopad, powiedział ze jeszcze z tydzień mogę pozażywać magnez a później to nie ma sensu.... oby mąż zdążył Chyba czas się spakować
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 21:39   #4361
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Jezeli gbs jest dodatki podaje sie antybiotyk matce ktora rodzi aby nie zarazic maluszka. Podaje sie go co 4h w czasie porodu w formie kroplowki.
Ja mialam gbs+ i jak skurcze sie zaczely od razu zglosilam to poloznej i od razu mnie podlaczyla do antybiotyku- wyrobilam sie na szczescie w tych 4h
Mozliwe ze teraz cos sie zmienilo, nie wiem. Ale dziecku po porodzie nic nie podawali.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Gbs to badanie na obecnosc paciorkowcow
aaa to teraz to badanko z dupci sie robi ?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 22:00   #4362
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Może poszło Ci jeszcze w cyce i się zaburzyły proporcje i Ci się tak wydaje?
Albo się ewelince opatrzył już taki rozmiar brzucha 😉

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
mi się wydaję, że z niskiego łózka się gorzej wstaje, dlatego odrzuciłam takie mega niskie na rzecz takiego przecietnego
Tak samo z autem , ja mam suva wiec jest wyższy i łatwiej mi wysiąść, z auta TZ to najlepiej na czworaka wysiadać
Madi jestem przed zmianą auta
i chyba też wezmę wyższe
Łatwiej będzie montować fotelik i Kubę/Karola wsadzac ☝

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
hehe żebym ja tą wiedzę z sr nie zapomniała przy pierwszym lepszym skurczu Tutaj liczę na Mężusia A mi się wydaje, że Tobie to pójdzie jak z procy strzelił a psik i Karol na klacie!

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Hihi najlepiej wszystko na raz
Monia obyś była prorocza w moim przypadku 😣
Z Ciebie ta wiedza wypłynie podczas akcji i pójdzie jak z płatka. Zobaczysz 😎

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Dasz radę a tak serio to dlaczego ograniczasz sie do 30? Ambitny plan

Z tym jak z totolotkiem, nigdy nie wiadomo co sie ustrzeli. Przeczytałam kiedyś, że jeżeli np. masz córkę i decydujesz się na drugie dziecko z nadzieją, że będzie syn, to musisz to jeszcze na spokojnie przemyśleć, czy jesteś gotowy na drugą córkę itd.

Pogmatwana historia. Czyli Twoja mama związała się z facetem, który już miał córkę i z tego związku jesteś ty, a potem mama miała jeszcze 2 związki, z korych jest twój brat i siostra, tak?
Skomplikowane życie uczuciowe. Może twoja mama była nieszczęśliwa w życiu, bo nie ułożyła sobie tego tak jakby chciała i teraz che się wykazać w twoim życiu, a robi to jakoś nieumiejętnie i daje Ci super porady, bo ona nie miała się kogo poradzić w życiu.
Jedno jest pewne - twoja mama nie miała łatwego życia, bo ileż można układać sobie wszystko na nowo.
Ja sobie tak tłumaczę zachowanie mojej babci, która jest upartą i zgorzkniałą osobą, że miała ciężkie życie z dziadkiem, przez to mój tata jest jedynakiem i widzę, jakie są tego minusy.

Mewka, a po co mama w szpitalu? Chciałabyś, żeby była przy porodzie?

Byłam na warsztatach tego bezpiecznego malucha, oczywiście zanim dojechaliśmy to siedzieliśmy chyba w 15 rzędzie, ludzi milion, ławki mega niewygodne, dostawiane z korytarzy na bieżąco, dobrze że chociaż z oparciem nam się trafiła, bo niektórzy mieli bez.
Nic nie wygrałam w losowaniu, ale dostaliśmy rękawicę do mycia z firmy Fikimiki i zabawkę ślimaczka z tinylove.
Z 3 godzin tylko jedna była dla nas interesująca - ta o pierwszej pomocy (na szczęście lalkę można było na przerwie wyhaczyć, więc rzuciłam się na taką replikę Adasia i przećwiczyliśmy na nim wszystko) Reszta to mocne lokowanie produktów - fotelk Be Safe, jakieś kremy i krótki filmik o pobieraniu krwi pępowinowej - nic konkretnego - dostaliśmy tylko jakąś ulotkę.
Benapentanu nie było.
A jutro zaczynamy szkołę rodzenia - średnio 3 razy w tygodniu. No święty czas...
Mafin Nie wiem po co ta mama w zasadzie ale
Ja mam ze swoją super kontakt
I w szoku jestem jak czytam Migdałku czy nasza ewelinke...
Moj tz z nia też ma super kontakt
A ona tak przeżywa ta moja ciążę i tak się cieszy z karola
Bo mnie już skreslila że będę mieć brzdaca chyba
Że nie chce jej odbierać tej przyjemności
Tyle że chyba biedna tam się wystoi i wynudzi 🤔
Ona trochę ma kompleks matki żony mojego brata
Tamta swoją matkę tak steroryzowala jak była w szpitalu
Że rano o 7 była u niej ze śniadaniem
Potem leciała po obiad i kolacje
Az położne zwróciły jej uwagę że chyba przesadza
I moja nie chce na jej tle wyjść na wyrodna co nie dba
Tyle że ja nie oczekuję aż takiego nadskakiwania nade mną
To dla mnie śmieszne trochę 😮

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mewka - damy rade w kupie sila

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

mewka - czasem cos madregp wyczytam hehe

ej a u mnie podobno oddzial remontuja... gdzie sie z Olkiem pojdziejemy?

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Darunia - jak bedziesz miec te notatki to sie podziel

hehehe ale jaja no tak tp jest z tesciowymi... ale wymiana doswiadczen musi byc

Może zdążą z tym remontem
Matka polka też cała popruta
Ale ja się cieszę że w końcu robią tam porządek
Wsytd żeby w tak znanym szpitalu było tak brzydko i staro ...

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
ja najpierw odsuwam fotel do tyłu, a potem wychodzę. muszę już skończyć prowadzić, bo mnie brzuch ciągnie...
ostatnio śniło mi się ,
że wymyśliłam nowy tytuł dla następnego wątku

MAMUSIE GRUDNIOWE 2016
DO SZPITALA POMYKAJĄ, BO SWE DZIECI JUŻ WITAJĄ!

Ale mam sny co ?

albo Torba w łapę no i szpital, by me dziecię dziś powitać

Papaya śledzik w śmietanie u mnie wygląda tak :
śledzik, kilka płatów. na jeden obiad wystarczy ci 5 płatów dla waszej trójki
cebulka mała
2 małe ogórki kiszone
jajko na twardo lub dwa
koperek świeży
troszkę jabłuszka (jeśli lubisz, ale nie trzeba. od jabłuszka szybciej się śledzik psuje-jeśli miałby postać kilka dni w lodówce)
jogurt naturalny typu greckiego (albo śmietana, dla mnie sama śmietana jest za tłusta, więc wybieram jogurt naturalny grecki)
łyżka majonezu dla smaku (coś tam trzeba czuć)
pieprz. soli nie daje, bo śledzie są słone, ogórki kiszone też, więc jak postoi całość 2 godz w lodówce to wszystko sobą przechodzi.

śledzie moczę w wodzie/mleku albo przez noc, albo kilka godzin, ale wtedy podmieniam wodę/mleko raz na świeże, żeby sól wyszła.
wszystko kroisz, mieszasz i już. gorące pyry do tego i można wpierniczać
Fajny tytuł✌
Darunia z ziemniakami nigdy śledzia nie jadłam
Tylko z chlebem
Muszę spróbować 😋

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Czesc! Mam pytanie do tych z Was, ktore musza miec swoje ubranka dla malucha do szpitala - ile czego spakowalyscie? Chcialam dzisiaj przysiasc do pakowania torby, ale nie wiem ile wszystkiego spakowac, w sensie ubranek dla Małej :/

Nudna nie myślałam o tym
Ale chyba że 3 komplety trzeba mieć
Bo jak się posra lub porzyga to trzeba przebrać
A prania tam się nie zrobi
No tz może przywieźć ale znając mojego
Na bank zapomni zabrać albo pomyli i przywiezie nie to co trzeba✌

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Helol 👋
W tak paskudny dzień jak dziś zajęcia na uczelni powinny być odwołane ... Tak samo nie powinno się pracować ...

Kazik na rektora ✌✌✌

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Monia ja właśnie na tej nieszczesnej luteinie 100 jadę i to 3 razu dziennie po 2 tablety... czasem mam ochotę specjalnie o niej zapomnieć, bo ale chyba działa skoro dalej jestem w dwupaku

O nie... pragnę teraz tego śledzia, nawet na śniadanie... a tu areszt domowy

Czy tylko mnie po nocy tak naparza kręgosłup? Chyba zaraz znów pójdę spać, bo czuję się jak zombie
Widzę że nieźle na Was oddzialywuje 😆
Cytat:
Hehe dobre te tytuły
Robicie mi smaka tymi śledziami!

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Szyjka dluuga i zamknięta następna wizyte bd miala za trzy tygodnie a dzis wszystko w porządku to co ze mnie wtedy wylecialo to po owiedzial ze moglo sie sluzu nazbierac i poprostu w takiej formie wylecial. Mialam dzis pierwsza wizyte bez usg, bo ze no wszystko ok serduszko malego bilo 162 uderz. Na minutę i na następnej wizycie poda mniej wiecej wage urodzeniowa itd. Ale ciesze sie wszystko ok
Ewelinka, super 😊

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzien dobry !

Dopiero otworzylam oczy a juz jestem zmęczona do wstania przekonuje mnie tylko to ze z lozka w sypialni przy otwartych drzwiavh widze na stole pączka z toffi z tesco mojego ulubionego

Wczoraj wieczorem zjadlam kg mandarynek boze jakie one pyszne !!! Po sniadaniu jade po dostawe

Ewelinka gratuluje udanej wizyty ja mam wizyte 15.11 pozniej kolejna pewnie po 3 tyg ale wolalabym juz jej nie dotrwac ja miakam gbs tylko z pochwy i tez 30 zl

Dziewczyny mialyscie w ciąży badanie na Kiłę??? Bo wlasnie patrze ze na liscie szpitala do porodu mam te badanie i to 2 razy w ciazy a ja chyba nie mialam..
Miałam jako jedne z pierwszych te badania

Stary 2016-11-07, 22:00   #4363
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
na szkole rodzenia i warsztatach z bebio mówili, że jeśli mamy wynik dodatni, to nie mamy czekać aż nam wody odejdą, tylko przyjechać trochę wcześniej do szpitala (jeszczez tymi skurczami co 10-15minut), bo podają dwie dawki antybiotyku na tego paciorkowca kobiecie w odstępie 4 godzin.
te dwie dawki chronią dzieciątko. a jedna niestety nie jest kompletna... także trzeba 4 godziny zaciskać nogi na porodówce., żeby zdążyło zadziałać.

uuu ale się męczysław postarał ! Wszystkiego dobrego !
u nas tez jest tak, że jedna osoba zasypia na filmach także nie jesteś sama. ale tż taki śpiochający to pewnie słodki widok

kazik, ja sama jestem w szoku.
ale może nie pójdzie mi tak szybko, kto wie.
może tylko ginek powiedział, że szybko urodzę, bo już się skarżyłam że mi ciężko powoli z tym tobołkiem z przodu
Wg tego co ja wiem i co bylo u mnie to antybiotyk dziala 4h stad koniecznosc podania kolejnej dawki po 4h- ciekawe swoja droga ktora 'prawda' jest poprawna, jak teraz mi wyjdzie tez dodatni to wypytam gina co i jak
Stary 2016-11-07, 22:01   #4364
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Gratki za udane wizyty!

Dzięki za odpowiedz odnośnie ubranek. Dokupiłam właśnie 2 śpiochy, wezmę ze 3 bodziaki, pajaca i komplet na wyjście, jak przybraknie to Tż dowiezie.

A tak w ogóle go stawiam wszystkim lody, ciastka i ciasteczka, bo w końcu ZUS przyznał mi zasiłek za L4. Walczylam z nimi od lipca i lada moment mają mi zaplacić wszystko co powinni do tej pory. Jestem mega szczęśliwa!!!

Imprezka dla Wszystkich !!

Ulala no to dziś świętujemy 😎

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Melduje ze kupilam sledzie 😍😍😍

Smacznego 😋

Stary 2016-11-07, 22:02   #4365
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Hejka ✌
Mam depre chyba
Sama nie wiem co mi ale coś mi 😐
Nawet białe michalki nie pomogły 😭😭😭😭

Mialam kilka dni temu taki dzien, poplakalam sie jak TZ wrocil z pracy i mi nie kupil nic slodkiego- a nic mu nie mowilam zeby wszedl do sklepu, ale na szczescie zorientowal sie ze cos mi hormony zaszalaly i tylko sie zasmial, a ja dalej plakalam
Stary 2016-11-07, 22:02   #4366
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
super

e tam Doduś nie załamuj się ja na ostatniej wizycie 28.10 miałam +16kg, a kolejna wizyta za tydzień to chyba będzie już z +20

też się najadłam wczoraj mandarynek
a badanie na kiłę mialam w 14tc

jest nas więcej

Cześć mamuśki, częstujcie się śledzikami, mandarynkami i ciastkami w czekoladzie bo dziś obchodzimy z mężem 1 rocznicę ślubu najpiękniejszy prezent jaki mogliśmy dostać kopie po brzuszku, ale niech jeszcze nie decyduje się wychodzić, bo wieczorem romantico kolacja nas czeka

Opowiem Wam moją nocną przygodę, bo mimo, że się nie wyspałam za cholerę, to mi jakoś tak wesoło
Położyłam się spać o północy i tak z boku na bok przedrzemałam do 2 po czym wstałam, bo było mi tak niewygodnie, że mnie to zaczęło wkurzać. Z braku pomysłu co robić poszłam się wykąpać i tak leże w tej wannie 15minut po czym przybiega mój przerażony mąż przekonany, że rodzę i ma pretensje ze czemu go nie budzę i buty już ubierał ja mu mówię, że nic się nie dzieje tylko spać nie mogłam, ale mi nie uwierzył i mówi ze słyszał takie chlup to pewnie wody mi odeszły i poleciał po torbę, ciężko było, ale udało mi się mu wytłumaczyć, że ja tylko spać nie mogłam i tyle i poszłam się z nim położyć, bo aż się trząsł ze strachu mąż zasnął a mi się znowu nudziło i spać nie mogłam, to poszłam zrobiłam sobie herbatę i zaczęłam prasować stertę ciuchów i chyba samo żelazko obudziło mojego męża i tak od 4.30 siedział na fotelu przy mnie prasującej, bo ja jestem straszny śpioch i trudno mnie z łóżka zgonić, a tu z własnej woli w środku nocy wstałam i prasuje biedny tż myślał, że poród mi się zaczyna od tego, że mi coś walnęło na mózg a później niewyspany poszedł do pracy i non stop dzwoni albo pisze smsy zeby byc na bieżąco co robię i czy czasem nie rodzę
Itso gratki rocznicy ✌

Stary 2016-11-07, 22:02   #4367
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
moja gin mówiła że jak wyjdzie dodatni to dopiero podczas porodu antybiotyk a nie teraz, jak zwykle co lekarz to inaczej
No tak, podczas porody
Stary 2016-11-07, 22:04   #4368
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja do szpitala mam mieć hbs, hcv, hiv, gbs. Miałam raz badania na kiłe.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Albo vdrl
Monia a te wszystkie badania są na osobnych kartkach
Czy cześć tylko w karcie
Nie wiem czy tego nie pogubilam
Mam osobna kartkę z gbs i grupa krwi
Ale reszty nie kojarzę
Tzn kojarzę że miałam robione....

Stary 2016-11-07, 22:05   #4369
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
hej

Dziewczyny jak byłam pobrać GBS to położna pytała czy taki szybki test (od razu wynik) czy rozszerzony, ja wzięłam ten drugi ale w razie czego jak któraś z Was potrzebuje to chyba istnieje coś takiego.

Ja dzisiaj z rana się zestresowałam bo moja lekarka się rozchorowała i odwołano mi wizytę, a że od tygodnia żyje w mega stresie to chciałam koniecznie sprawdzić jak tam wszystko się przedstawia i już byłam nastawiona na tą wizytę. Ale udało mi się zapisać do innego gina...szyjka skrócona(w porównaniu do poprzedniego pomiaru) ale zamknięta, mały już wymiary ma prawie odpowiadające 38/39 tc. , termin z usg 19 listopad, powiedział ze jeszcze z tydzień mogę pozażywać magnez a później to nie ma sensu.... oby mąż zdążył Chyba czas się spakować
Przewaznie ok 37 tc
Cytat:

Stary 2016-11-07, 22:07   #4370
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Uwierz mi kochana, że czy 30lat, czy 31 to nie ma żadnej różnicy
Wy tutaj wszystkie takie młodziutkie. Czy są tu jakieś mamusie po 30, które spodziewają się pierwszego dziecka? Cyba tylko ja i mewka tak późno się zabrałyśmy za konkrety

Świetna motywacja!

Super, to ja poproszę 2 pączki, albo 5 i czekoladę, a zamiast śledzia to wolę rybę opiekaną w zalewie octowej produkcji mojej babci mniammm

Widać jak tż się przejął, trochę śmieszna ta sytuacja, ale bardzo wzruszająca

Gratulacje rocznicy

Dziewczyny gdzie Wy wzystkie macie te kg?Wszystkie szczuplusieńkie tylko same brzuszki jak piłeczki...
Ciekawe ile ja przytyłam, od ponad miesiąca się nie ważę, bo muszę unikać stresu A ja na dodatek z dużą wagą startowałam, to dla mnie przekroczenie 80kg to takie phiii

To tak można? Słyszałam opinię, że karmienie i ciąża to ogromne obciążenie dla organizmu, a co dopiero 2 naraz
Mafin Ja to pojechałam po bandzie z tym wiekiem i pierwszym dzieckiem 🙈

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
I wgl moja dopa zostala rozdziewiczona podczas pobierania gbs, niech mnie ktos przytuli! 😭😭😭
Ups 🙊

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Dodoo mi jak wlecial ta szczoteczka przy dupie to myślałam że tam mu zaraz strzele w pysk.

Melduje się po wizycie.
Klucha waży 2700g.
Wszystko w normie. Ale uwaga. Z terminu który mam na 15 grudnia zrobiło się 2 tygodnie. Czyli jak dobrze pójdzie to urodze krasnala do końca tego miesiąca. Jakby tak było to mała miałaby jakieś 3200g.
Mam otwarta szyjkę z rozwarciem na 1cm (ha! a pisałam wam niedawno ze chyba czop śluzowy mi odchodzi...) no i jest już skrócona. Także mam się przygotować do porodu.
Zapierdzielam wiec juz z tym praniem i w ogóle do konca. Chce mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. I wam też radzę bo jak widać mam 1.5msc do terminu porodu z usg a tu suprajsik...

Wizyte mam za dwa tyg ale gin szczerze powiedział ze nie wie czy dotrwam

Byłam oddać ten wymaz gbs na badanie. I już mam prawie wszystko z głowy.

Siedzę teraz w poczekalni u położnej. Musze się w końcu do jakiejś zapisać. Wybrałam taka z dobrymi opiniami, blisko domu. Zobaczymy jaka bedzie.

Musze tez wybrać jakąś pościel dla Kluski. Bo tylko to mi tak naprawdę zostalo.

Ja pierdziele! Zaraz mogę urodzic. Jestem obsrana po pachy.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Aaa i ważę juz 73 kg. Czyli na plusie 12. Masakra. Nigdy nie spodziewałam się ze kiedykolwiek tyle waga pokaże pode mną!

Stopy mnie bolą od chodzenia. Bo jestem juz ciezka.
Nie dość że mam 160 cm to jeść ze 73kg wagi. Masakra.

Darunia
Omg ty masz termin tuż obok mnie
Nie strasz 😐

Stary 2016-11-07, 22:08   #4371
kaziowa
Zadomowienie

Mewka jak białe Michałki nie pomogły to juz jest konkretny deprech!
Cos się stało, czy zmęczenie materiału?

Stary 2016-11-07, 22:08   #4372
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dodoo mi jak wlecial ta szczoteczka przy dupie to myślałam że tam mu zaraz strzele w pysk.

Melduje się po wizycie.
Klucha waży 2700g.
Wszystko w normie. Ale uwaga. Z terminu który mam na 15 grudnia zrobiło się 2 tygodnie. Czyli jak dobrze pójdzie to urodze krasnala do końca tego miesiąca. Jakby tak było to mała miałaby jakieś 3200g.
Mam otwarta szyjkę z rozwarciem na 1cm (ha! a pisałam wam niedawno ze chyba czop śluzowy mi odchodzi...) no i jest już skrócona. Także mam się przygotować do porodu.
Zapierdzielam wiec juz z tym praniem i w ogóle do konca. Chce mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. I wam też radzę bo jak widać mam 1.5msc do terminu porodu z usg a tu suprajsik...

Wizyte mam za dwa tyg ale gin szczerze powiedział ze nie wie czy dotrwam

Byłam oddać ten wymaz gbs na badanie. I już mam prawie wszystko z głowy.

Siedzę teraz w poczekalni u położnej. Musze się w końcu do jakiejś zapisać. Wybrałam taka z dobrymi opiniami, blisko domu. Zobaczymy jaka bedzie.

Musze tez wybrać jakąś pościel dla Kluski. Bo tylko to mi tak naprawdę zostalo.

Ja pierdziele! Zaraz mogę urodzic. Jestem obsrana po pachy.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Aaa i ważę juz 73 kg. Czyli na plusie 12. Masakra. Nigdy nie spodziewałam się ze kiedykolwiek tyle waga pokaże pode mną!

Stopy mnie bolą od chodzenia. Bo jestem juz ciezka.
Nie dość że mam 160 cm to jeść ze 73kg wagi. Masakra.

Of kors gratuluję udanej wizyty😗

Stary 2016-11-07, 22:09   #4373
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Monia a te wszystkie badania są na osobnych kartkach
Czy cześć tylko w karcie
Nie wiem czy tego nie pogubilam
Mam osobna kartkę z gbs i grupa krwi
Ale reszty nie kojarzę
Tzn kojarzę że miałam robione....

Osobno trzeba miec tylko grupe krwii reszta jest wpisana w karcie i to wystarczy
Stary 2016-11-07, 22:09   #4374
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Normalnie aż sie spociłam czytając, że zaraz rodzimy

O nie! Jeszcze ja mam egzamin 03.12 i do tego czasu Adam musi się powstrzymać (Laski z kursu już obmyśliły strategię, jakby mi wody na egzaminie odeszły która mnie wiezie do szpitala ) a pierwszy termin z okresu mam właśnie na 02.12 Cała nadzieja w tym, że od początku wg usg młody ma się urodzić w połowie miesiąca (z pierwszego prenatalnego 19.12, a potem 16,13.12)

Piona Też mam 31 i myślę, że to u mnie najlepszy czas na pierwsze dziecko

Właśnie szykuję się na pierwsze spotkanie w SR i od razu ciężki kaliber - temat poród!!!
Boję się!!!
Ja w lutym też mam ur
Tyle że późniejsze nic wasze
Także wiecie ten teges 🤐

Stary 2016-11-07, 22:10   #4375
iwona335
Zakorzenienie

Marzy mi sie porod jezzcze w grudniu- ja nie chce tej darmowej szczepionki na pneumo - przeraza mnie to...
Stary 2016-11-07, 22:12   #4376
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
No właśnie sama nie wiem...

Ja bym brała, najwyżej okryjesz dodatkowo kocem

Spokojnie, dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze

Jeszcze nie miałam pobieranego GBS, a w środę zaczynam już 37 tydzień. Tego 22.11 to byłby 39t i możliwe, że nawet nie zdąży z wynikami tego gbs, albo nawet pobrać, bo kto wie kiedy będę rodzić...
Jutro zadzwonię do rejestracji i się wypytam czy nie lepiej zapisać się na wcześniej.
Teraz 10.11 mam pierwsze ktg...
Ja nie wiem czy ten mój ginek nie podchodzi za spokojnie do tego
Późno masz to wszystko Migdałku....

Stary 2016-11-07, 22:14   #4377
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

kurde, a miałysmy rodzić w grudniu

zaciskamy nóżki i leżymy na kanapkach!
Cytat:

z dupci i z cipci mi pobierał. jeden koniec "markera" w cipkę, a drugi w okolice doopki.

Cytat:
Wg tego co ja wiem i co bylo u mnie to antybiotyk dziala 4h stad koniecznosc podania kolejnej dawki po 4h- ciekawe swoja droga ktora 'prawda' jest poprawna, jak teraz mi wyjdzie tez dodatni to wypytam gina co i jak
ja juz nie nadążam za tymi położnymi/lekarzami. każdy mówi trochę inaczej. w każdym bądź razie dobrze by było, gdyby dziecię podczas przeciskania się przez kanał rodny, nie nabawiło się owego paciorkowca.
Stary 2016-11-07, 22:22   #4378
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
hej

O kuzwa
Kami zamawiamy Gemini 😥

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Mewka jak białe Michałki nie pomogły to juz jest konkretny deprech!
Cos się stało, czy zmęczenie materiału?

Zmęczenie Kazik
Nie lubię jesieni po prostu i tego że szaro i ponuro
Nic więcej ☺

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Osobno trzeba miec tylko grupe krwii reszta jest wpisana w karcie i to wystarczy
Dzięki za info Iwonka
Bo już się zestresowalam 😘

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Marzy mi sie porod jezzcze w grudniu- ja nie chce tej darmowej szczepionki na pneumo - przeraza mnie to...
Czemu Iwonka ?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ale jestem zmęczona 😏
Chyba się z wami już dziś pozegnam
Taki senny dzień po prostu 🙂
Do jutra dziewczyny 😗

Stary 2016-11-07, 22:24   #4379
Velvet Wave
Rozeznanie

jjb, trzymaj się, zaciskaj nogi

Looo matko, ale się wyprawia
Chyba się zaczyna u nas na poważnie, teraz każda po kolei będzie szła do odstrzału... znaczy na pordówkę
Jaram się z jednej strony, z drugiej boje a z trzeciej mam wrażenie, że to niemożliwe, że to już

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 22:29   #4380
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
O kuzwa
Kami zamawiamy Gemini 😥

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Zmęczenie Kazik
Nie lubię jesieni po prostu i tego że szaro i ponuro
Nic więcej ☺

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Dzięki za info Iwonka
Bo już się zestresowalam 😘

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Czemu Iwonka ?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ale jestem zmęczona 😏
Chyba się z wami już dziś pozegnam
Taki senny dzień po prostu 🙂
Do jutra dziewczyny 😗

Bo uwazam ze za duzo tych szczepien w pierwszych tygodniach zycia. Do tego boje sie ze znowu dziecko bedzie mialo wylew i mi 'popsuja' malego czlowieka, naprawde sie martwie bardzo bo gdyby nie nasz super pediatra nie chce wiedziec co by bylo po podaniu kolejnych szczepien z moja Zuzka
Dodam ze nie jestem antyszczepionkowcem ale w PL kalendarz szczepien jest mega wypchany i na pewno bede odwlekac podawanie kolejnych dawek aby przerwy byly jak najdluzsze byvten maly czlowieczek mial czas na regeneracje.

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2016-11-07 o 22:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości