Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-08, 11:36   #3751
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Chyba w styczniu 😊 ktoś chciał być pierwszy 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hahahahaha, no w sumie my się pakować będziemy w grudniu, pewnie w przerwie świątecznej

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Jestem już po godzince od wypicia i wkłuciu, narazie jest spoko
Oszukujesz, jak można tak dobrze znosić ciążę i wszystkie badania
Stary 2016-11-08, 11:42   #3752
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja przecieram oczy bo tż zawiózł synka do żłobka. Gratulacje za przejście glukozy.
A jest jakas mama po cc, która decyduje się na sn? Ja się zastanawiam nad sn, przerwa między poradami będzie 2,5 roku.
Ja dzięki temu ze rodzilam w czerwcu wyszłam w tym w czym przyszlam obawiam się, że jak tż miałby przywieźć ubranie to mogło by być ciekawie.
4 lata temu pojechałam na wakacje z moim młodszym rodzeństwem, w połowie wyjazdu okazało się że zmarł tż kuzyn. Umawiamy się, że dotrę na pogrzeb, a on przywiezie mi sukienkę i buty (nad jezioro nie zabrałam wyjściowych ubrań). Jest środek lata, tłumacze sukienkę czarną i bolerko wiszą razem na jednym wieszaku i czarne szpilki rozmawiamy przez tel, stwierdza mam
Dojeżdżam na stacje gdzie się umówiliśmy i tak ma... Szarą sukienkę z długim rękawem i szary żakiet grubość zimowa i kozaki brązowe myslalam ze go udusze. Ostatecznie bylam w sukience i klapkach
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:58   #3753
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Hahahahaha, no w sumie my się pakować będziemy w grudniu, pewnie w przerwie świątecznej

Oszukujesz, jak można tak dobrze znosić ciążę i wszystkie badania
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:05   #3754
mariea
Zakorzenienie

justkonev, super, teraz tylko wymieć wynikiem
ja też dziś na pobieranku byłam. tarczcycowe badania robiłam i witaminę d. mega jestem ciekawa jej poziomu po 10 miesiacach suplementacji

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Wg norm przekroczylo mi ostatnia tylko
Po 2h mialam 8,6. Zastanawialam sie jeszcze czy moja szpitalna "dieta" mogla miec wplyw na wynik, bo nie wydaje mi sie jakos bardzo przekroczony.

ehh no tak, ale niby wystarczy jeden parametr przekroczony do stwierdzenia cukrzycy ciążowej.
Stary 2016-11-08, 12:06   #3755
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
justkonev, super, teraz tylko wymieć wynikiem
ja też dziś na pobieranku byłam. tarczcycowe badania robiłam i witaminę d. mega jestem ciekawa jej poziomu po 10 miesiacach suplementacji
Kochana jak tylko dostane wyniki to proszę o Twoją interpretacje A tak to bardzo się boję żeby mi ta cukrzyca nie wyszła
Stary 2016-11-08, 12:07   #3756
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

Czemu szarlatan?
Ja akurat go lubie mam bawet jego kiazke

ja sie tutaj nie chce wypowiadac na jego temat, ale napisałam "szarlatan" jako nawiązanie do tego jak go w mediach nazywają i najeżdżają. szarlatan i znachor najczesciej się przejawia
Stary 2016-11-08, 12:07   #3757
s i l v e r
Zakorzenienie

sreberko, dobrze,że już ok
Ja sobie nie wyobrażam rodzić bez męża. Bardzo mi pomógł, był dużym wsparciem.

monika 1985, Hej dobrze,że z maluszkiem ok

Cytat:
Przetrwałam glukoze! i nawet mnie nie zemdliło dziś powinnam mieć już wyniki.
Stary 2016-11-08, 12:08   #3758
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
wlaczylam hjakas playliste na YT - mozart dla kobiet w ciazy...juz 15min, moje dziecie ani drgnęło...
Moja mała preferuje Uwerturę 1812 Czajkowskiego:

pełna wersja

sama końcówka- najwięcej kopania

Wieczorem puszczam jej Kołysanki Utulanki Turnaua by się przyzwyczaiła. Znam je na pamięć

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja przecieram oczy bo tż zawiózł synka do żłobka. Gratulacje za przejście glukozy.
A jest jakas mama po cc, która decyduje się na sn? Ja się zastanawiam nad sn, przerwa między poradami będzie 2,5 roku.
Ja dzięki temu ze rodzilam w czerwcu wyszłam w tym w czym przyszlam obawiam się, że jak tż miałby przywieźć ubranie to mogło by być ciekawie.
4 lata temu pojechałam na wakacje z moim młodszym rodzeństwem, w połowie wyjazdu okazało się że zmarł tż kuzyn. Umawiamy się, że dotrę na pogrzeb, a on przywiezie mi sukienkę i buty (nad jezioro nie zabrałam wyjściowych ubrań). Jest środek lata, tłumacze sukienkę czarną i bolerko wiszą razem na jednym wieszaku i czarne szpilki rozmawiamy przez tel, stwierdza mam
Dojeżdżam na stacje gdzie się umówiliśmy i tak ma... Szarą sukienkę z długim rękawem i szary żakiet grubość zimowa i kozaki brązowe myslalam ze go udusze. Ostatecznie bylam w sukience i klapkach
Słysząc te opowieści o ciuchach, to chyba sobie zawczasu naszykuję.

Na razie przyszły majtki i nowe włóczki.
Stary 2016-11-08, 12:09   #3759
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jak tylko dostane wyniki to proszę o Twoją interpretacje A tak to bardzo się boję żeby mi ta cukrzyca nie wyszła
komu jak komu ale nie wierzę, że Ci wyjdzie. wzorowo wszystko Ci przebiega, to i trzustkę trzymasz w ryzach
Stary 2016-11-08, 12:10   #3760
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
komu jak komu ale nie wierzę, że Ci wyjdzie. wzorowo wszystko Ci przebiega, to i trzustkę trzymasz w ryzach
Obyś miała racje
Stary 2016-11-08, 12:13   #3761
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
wlaczylam hjakas playliste na YT - mozart dla kobiet w ciazy...juz 15min, moje dziecie ani drgnęło...
uuuu my też mozarta nie lubimy.
mój uwielbia Leszka Modżera - Sanctus i Walc Kwiatów Czajkowskiego. jak słyszy któryś z tych utworów to od razu się porusza. zawsze jak go nie czuję, to włączam Czajkowskiego. Mówiłam już ginowi, że jakbym 3x z rzedu pusciła Walc Kwiatów, a dziecię by nie drgnęło to bym jechała na IP. teraz to tak zna poszczególne dzwieki, że w odpowiednich minutach jak jest natężenie dzwieku to on jakby juz tego oczekiwal i sie wtedy porusza. nie moge sie doczekac po porodzie jak beda te utwory na niego działać

sreberko - super, ze dobrą opiekę trafiłaś i jest wszystko pod kontrola
Stary 2016-11-08, 12:13   #3762
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
A jest jakas mama po cc, która decyduje się na sn?
Wiem,że Laurka. Nie pamiętam czy ktoś jeszcze .

Mam wyniki z glukozy. Wydaje mi się ok chyba... hmm
na czczo - 67
po 1h -114
po 2h -90
Stary 2016-11-08, 12:14   #3763
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
Hej ja jak zawsze z doskoku
Byłam wczoraj na wizycie i mój maluszek ma się dobrze w sumie to nie taki maluszek bo waży już 1077 on chyba nabiera masy, aby bronić się przed starszym bratem z przepływami wszystko ok , chociaż w pierwszym pomierze wyszło mi na granicy i już spanikowaliśmy z lekarzem , ale wziął mnie jeszcze raz i powtórzył badanie dwu krotnie i wszytko wyszło ok ufff już widziałm zabieg w postaci transfuzji i bobyt w szpitalu , dobrze, że jednak jakiś błąd czy źle wykonany pomiar nie wiem , ale ważna , że wszystko wyszło ok , po za tym mój lekarz teraz wyjeżdza gdzieś do ciepłych krajów na dwa tygodnie a tylko on może teki zabieg przeprowadzić , dobrze , że tylko nas nastraszyło , powiem wam , że chyba bardziej on pobytu, zabiegów i porodu to bije się, że będę musiała moje dziecko zostawić w domu na kilka dni, ja nie wiem jak ja tą rozłąkę przeżyje , chyba będę tam ryczeć cały czas echhh na razie jeszcze do porodu mam czas, ale już wim, że bedzie to styczeń , bo czeka mnie cesarka w 38 tygodniu ciąży , pytałam czy mogę naturalnie , ale lekarz poiwedział, że boją się podać oksy jak pierwszy poród był przez cesarskie cięcie i nie minom nawet dwa lata między porodami , bo ciąże konfliktowe rozwiązuje się najpóźniej do skończonego 38 tygodnia ciąży czyli jakby wywołanie by u mnie było pewniakiem , szkoda , myślałm, że jak naturalnie urodzę to jednak szybciej do siebie dojdę i będę mogła szybko zająć się dwójką dzieci a tu lipa :/

Ciaze konfliktowe w sensie z konfliktem krwi? Tez mam konflikt, ale pierwszy raz o tym slysze. Moj lekarz nic z tym nie robimialas w ciazy jakis zastrzyk? Ja tylko po poronieniu w marcu i tyle.

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:16   #3764
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Obyś miała racje
trzymam kciuki za wyniki nadrobie dopiero po 22 posty bo mam dzis szkołę rodzenia

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wiem,że Laurka. Nie pamiętam czy ktoś jeszcze .

Mam wyniki z glukozy. Wydaje mi się ok chyba... hmm
na czczo - 67
po 1h -114
po 2h -90
wszystko ok, cukrzycy brak
gwoli scislosci dodam, ze ideał jest gdy 3 wynik jest jak najblizej wyniku pierwszego. któras z Was dziewczyny tak miała, nie pamietam która taka kozaczka
Stary 2016-11-08, 12:17   #3765
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja tez mialam pierwsza cc drugie moglam naturalnie ale nie szlo i tez nie chcieli mi podać oxy powiedzieli ze moze mi macica popekac ale ja akurat szybko doszlam do siebie

no właśnie niby przy pierwszej ceserca , właśnie ze względu na to , że macica może pęknąć to się boją i też mi tak lekarz wczoraj mówił , no ja po cc też nie narzekam, ale jednak zanim ci te szwy ściągną to troche utrudnia to życie trzeba przyznać, teraz muszę się spiąć jeszcze bardziej i jak najszybciej zacząć chodzić i się ruszać, żeby być w pełni sił o ile można to tak nazwać
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:18   #3766
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Moja mała preferuje Uwerturę 1812 Czajkowskiego:

pełna wersja

sama końcówka- najwięcej kopania
no i jest coś faktycznie w tym magiku Czajkowskim. nie wiem czemu niby Mozart jest polecany. wstyd wstyd ale on mi uszy kaleczy i obawiam się, że bobasowi też
Stary 2016-11-08, 12:19   #3767
Lilotka
Zakorzenienie

Sreberko super, ze czujesz się lepiej i Cie wypuscili. Jakie masz zalecenia do lekarza?

21/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:20   #3768
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko ok, cukrzycy brak
gwoli scislosci dodam, ze ideał jest gdy 3 wynik jest jak najblizej wyniku pierwszego. któras z Was dziewczyny tak miała, nie pamietam która taka kozaczka
dzięki
Stary 2016-11-08, 12:22   #3769
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Ciaze konfliktowe w sensie z konfliktem krwi? Tez mam konflikt, ale pierwszy raz o tym slysze. Moj lekarz nic z tym nie robimialas w ciazy jakis zastrzyk? Ja tylko po poronieniu w marcu i tyle.

hej ja mam zrealizowany konflikt , czyli mój organizm wytworzył przeciwciała i dlatego u mnie jest ogromne ryzyko i taką ciąże się rozwiązuje wcześniej , u ciebie jest konflikt, ale pewnie nie masz oprzeciwciał ? , bo jeżeli nie to zagrożenia nie ma i normalnie możesz donosić ciąże po za tym zbadają cię jeszcze po porodzie , jak nie bedziesz miała przeciwciał to dostaniesz zastrzyk, ja się nie kwalifikuje do zastrzyku ze względu na obecność przeciwciał i już w pierwszej ciąży po porodzie nie dostałam z tego względu
Stary 2016-11-08, 12:23   #3770
Lilotka
Zakorzenienie

Tak mi narobilyscie ochoty, ze zaraz se jajecznice machne.
Dzis na obiad pomidorowa z wczorajszego rosołu. Ale bede jeść!

21/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-11-08, 12:23   #3771
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
sreberko, dobrze,że już ok
Ja sobie nie wyobrażam rodzić bez męża. Bardzo mi pomógł, był dużym wsparciem.

monika 1985, Hej dobrze,że z maluszkiem ok

o dziękuję jak widać nie taki maluszek z niego , lekarz sie śmieje, że jak bedzie tak rósł to 5 kg osiągnie
Stary 2016-11-08, 12:31   #3772
Lilotka
Zakorzenienie

Monika1895 ja tez będę miała cc w 38tc. Tez boję się rozląki z synkiem, bo będę tam 5 dni a ja go do tej pory nigdzie nie zostawiłam nawet na godzinę. 😓 trochę się tym stresuje...

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:

Dziękuję za kciuki dziewczyny!
Gratuluję. Kciuki za dobre wyniki. ✊✊✊

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
no właśnie niby przy pierwszej ceserca , właśnie ze względu na to , że macica może pęknąć to się boją i też mi tak lekarz wczoraj mówił , no ja po cc też nie narzekam, ale jednak zanim ci te szwy ściągną to troche utrudnia to życie trzeba przyznać, teraz muszę się spiąć jeszcze bardziej i jak najszybciej zacząć chodzić i się ruszać, żeby być w pełni sił o ile można to tak nazwać
Mi nie sciagali szwów, same odpadły.

21/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-11-08, 12:35   #3773
gapulinka
Wtajemniczenie

Czy tylko ja na glukozie miałam dwa wklucia? pierwsze na czczo i drugie po 2 godz. Mariea wiesz może co za różnica? dwa a trzy?

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:36   #3774
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość

Jakiej wielkości kocyk najlepiej mieć do wózka? 75x100 czy jakiś mniejszy?
Ja mam jakoś w takich wymiarach jeden kocyk. Inny jest 120x120.

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Otóż na IP udałam się bo zdrętwiała mi lewa część brzucha i przestałam czuć ruchy dzidziusia. Do samochodu szłam lekko zgięta, nie mogłam się wyprostować. Bardzo mnie bolało przy podnoszeniu nogi lewej do góry, jak ubierałam skarpetki, but i to mi niestety zostało do dziś. Jak tylko weszłam na IP pani doktor powiedziała bez badań, że mają pisać kartę przyjęcia do szpitala, potem było badanie, usg i diagnoza kolka nerkowa i zastój moczu w nerce prawej. Z wypisu ze szpitala dowiedziałam się jeszcze, że przyjęto mnie z zagrożeniem poronienia Dostałam kroplówki - magnez, pyralgina, na spę 3x2 tabletki, potem magnez 3x2 tabletki. Ból przeszedł szybko, już po pierwszej kroplówce i nie wrócił. Jak dla mnie był on znośny, albo miałam lekki atak, albo spodziewałam się czegoś gorszego. Opieka w szpitalu świetna, cieszę się, że zdecydowałam się pojechać, nikt nie potraktował mnie jak panikarę.
Najważniejsze, że pojechałaś na IP i się Tobą zaopiekowali I cieszę się że z maleństwem wszystko w porządku Odpoczywaj teraz

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Akurat po porodzie miałam ciuchy na wyjście uszykowane, ale jak sobie przypomne w 7msc jak mu tłuamczyłam przez telefon co ma mi przywieźć na wyjście... dosłownie jakby pierwszy raz widział moją szafe i ciuchy na oczy
Ja już się boję co będzie jak się znajdę w takiej sytuacji Ja znam wszystkie jego ubrania, a jak ja bym zaczęła tłumaczyć co mi wziąć, to ojej...
Cytat:
Hej ja jak zawsze z doskoku
Byłam wczoraj na wizycie i mój maluszek ma się dobrze w sumie to nie taki maluszek bo waży już 1077 on chyba nabiera masy, aby bronić się przed starszym bratem z przepływami wszystko ok , chociaż w pierwszym pomierze wyszło mi na granicy i już spanikowaliśmy z lekarzem , ale wziął mnie jeszcze raz i powtórzył badanie dwu krotnie i wszytko wyszło ok ufff już widziałm zabieg w postaci transfuzji i bobyt w szpitalu , dobrze, że jednak jakiś błąd czy źle wykonany pomiar nie wiem , ale ważna , że wszystko wyszło ok , po za tym mój lekarz teraz wyjeżdza gdzieś do ciepłych krajów na dwa tygodnie a tylko on może teki zabieg przeprowadzić , dobrze , że tylko nas nastraszyło , powiem wam , że chyba bardziej on pobytu, zabiegów i porodu to bije się, że będę musiała moje dziecko zostawić w domu na kilka dni, ja nie wiem jak ja tą rozłąkę przeżyje , chyba będę tam ryczeć cały czas echhh na razie jeszcze do porodu mam czas, ale już wim, że bedzie to styczeń , bo czeka mnie cesarka w 38 tygodniu ciąży , pytałam czy mogę naturalnie , ale lekarz poiwedział, że boją się podać oksy jak pierwszy poród był przez cesarskie cięcie i nie minom nawet dwa lata między porodami , bo ciąże konfliktowe rozwiązuje się najpóźniej do skończonego 38 tygodnia ciąży czyli jakby wywołanie by u mnie było pewniakiem , szkoda , myślałm, że jak naturalnie urodzę to jednak szybciej do siebie dojdę i będę mogła szybko zająć się dwójką dzieci a tu lipa :/
Maluszek już nie taki maluszek Najważniejsze, że wszystko w porządku
Cytat:
Moja ma każdą muzykę w głębokim poważaniu Chyba, że przy każdej się relaksuje

Cytat:

Dziękuję za kciuki dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
wiesz ze mam podobnie? W prawdzie zostawiłam go już na kilka dni ale to były wyjazdy z tz. Teraz chyba zaleje się łzami jadąc do szpitala i mając świadomość tego ze jak wrócę nic już nie będzie jak dawniej 😢

Będzie jeszcze lepiej
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:38   #3775
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Czy tylko ja na glukozie miałam dwa wklucia? pierwsze na czczo i drugie po 2 godz. Mariea wiesz może co za różnica? dwa a trzy?

lekarz to okresla
aczkolwiek czesciej spotykalam sie ze bylo przed i po 1h... i brakowało tego po 2h... a tu widze mozna jeszcze inaczej
ja mam na skierowaniu napisane "75g 0-1-2" co czytam jako po godzinie i po 2...
Stary 2016-11-08, 12:40   #3776
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Oj ja bardzo chcialam sn i lekarz pozwolil , zaczela sie akcja 2 dni po terminie wszystki pieknie ale mialam duze dziecko nie stawiala sie w kanal wiec i tak poszlam pod noz
Cytat:
ja sie tutaj nie chce wypowiadac na jego temat, ale napisałam "szarlatan" jako nawiązanie do tego jak go w mediach nazywają i najeżdżają. szarlatan i znachor najczesciej się przejawia
Ludzie dziwni są
Cytat:
Ja mialam skurcze 2cm rozwarcia przyszla polozna zaczela gadać mi jakies glupoty ze duze dziecko bede rodzic kilkanascie godzin bedzie bolalo ze nie moga mi dac oxy bo peknie macica jak wyszla to nagle przestalam miec skurcze nastarszyla mnie okropnie ... nie wiem po co , przeciez moglam dostac znieczulenie i bym sobie rodzila nawet dwa dni

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:48   #3777
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
lekarz to okresla
aczkolwiek czesciej spotykalam sie ze bylo przed i po 1h... i brakowało tego po 2h... a tu widze mozna jeszcze inaczej
ja mam na skierowaniu napisane "75g 0-1-2" co czytam jako po godzinie i po 2...
właśnie widzę ze większość mam 3 wklucia. Aż mnie to zaciekawiło. U mnie było 80 z hakiem na czczo i po 2 godz spadło do 80 z hakiem.

AgatkaSz a jak twoje nastawienie przed 3 dzieckiem. Kojarzę ze masz bardzo małe różnice wieku.

Ja juz nie wchodzę na pazdziernikowki bo się w nocy budzę i zasnąć nie mogę ze stresu ze tez się będę tak męczyła z małą jak niektóre dziewczyny. 😉

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:56   #3778
ferimori
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam dokładnie tak samo. Bez tego po 1h. Jak pytałam w lab to tylko mi powiedziały że tak jest napisane na skierowaniu więc tak robią. A wczoraj zapomniałam spytać gin

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 13:04   #3779
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Monika1895 ja tez będę miała cc w 38tc. Tez boję się rozląki z synkiem, bo będę tam 5 dni a ja go do tej pory nigdzie nie zostawiłam nawet na godzinę. 😓 trochę się tym stresuje...

Mi nie sciagali szwów, same odpadły.

21/40
it's a girl.
no a jak sobie jeszcze pomyślę, że jak dziecko bedzie miało żółtaczke to 7 dni albo i dłużej to już nie wiem jak ja to przeżyje bez mojego synka

a to nie u mnie chyba po dwóch tygodniach po cc , przyszła położna i ściągnęła mi szwy i nagle można było żyć

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Oj ja bardzo chcialam sn i lekarz pozwolil , zaczela sie akcja 2 dni po terminie wszystki pieknie ale mialam duze dziecko nie stawiala sie w kanal wiec i tak poszlam pod noz

Ludzie dziwni są

Ja mialam skurcze 2cm rozwarcia przyszla polozna zaczela gadać mi jakies glupoty ze duze dziecko bede rodzic kilkanascie godzin bedzie bolalo ze nie moga mi dac oxy bo peknie macica jak wyszla to nagle przestalam miec skurcze nastarszyla mnie okropnie ... nie wiem po co , przeciez moglam dostac znieczulenie i bym sobie rodzila nawet dwa dni

powiem ci, że stres robi swoje i rzeczywiście człowiek się blokuje, ja leżałam cały dzień pod oxy i płakałam cały czas, że się boję porodu i w ogóle i totalnie nic mi nie ruszyło i w sumie z braku postępu porodu zrobili mi cc , mąz mówi, że to właśnie przez mój strach tak się zadziało a nie inaczej
Stary 2016-11-08, 13:12   #3780
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
no a jak sobie jeszcze pomyślę, że jak dziecko bedzie miało żółtaczke to 7 dni albo i dłużej to już nie wiem jak ja to przeżyje bez mojego synka
ja się urodziłam wcześniakiem i 2 tyg leżałam w inkubatorze, moja mama przekupowała pielęgniarki, żeby tylko mnie zobaczyć
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości