Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-08, 13:15   #3781
monika 1985
Wtajemniczenie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość

ja się urodziłam wcześniakiem i 2 tyg leżałam w inkubatorze, moja mama przekupowała pielęgniarki, żeby tylko mnie zobaczyć
ech a pomysleć , że kiedyś nie lubiłam dzieci , w ogóle jak szłam do porodu to się zastanawiałam jak to będzie , bo ja w ogóle nie czułam instynkty a tu taka nagle magia przychodzi , że nie można żyć bez tego małego człowieka , nawet chwila bez niego to wieczność :/ , dziewczyny które będą rodzić już kolejne dziecko pewnie doskonale wiedzą o czym mówię
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 13:18   #3782
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
ech a pomysleć , że kiedyś nie lubiłam dzieci , w ogóle jak szłam do porodu to się zastanawiałam jak to będzie , bo ja w ogóle nie czułam instynkty a tu taka nagle magia przychodzi , że nie można żyć bez tego małego człowieka , nawet chwila bez niego to wieczność :/ , dziewczyny które będą rodzić już kolejne dziecko pewnie doskonale wiedzą o czym mówię
Miałam i mam identycznie. W jakim wieku masz synka?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 13:19   #3783
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Cieszę sie że już jest lepiej i że miałaś taka dobra opiekę. Teraz musisz leżeć? Czy możesz nadal normalnie funkcjonować?

Mam jak najwięcej polegiwać Szczerze mówiąc nie da się inaczej bo jak posiedzę to zaraz mnie boli podbrzusze, czy to już nie przejdzie?

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Całe szczęście, że wszystko ok z Tobą i dzidzią no i super że miałaś fajną opiekę!

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kochane
Ja tez duzo jajek jem :P jajeczniczka z pomidorkami mmm
Justi powodzenia ! jak wytrzymujesz na czczo ?
Srebereczko dobrze ze sie odezwalas ! Ciesze sie ze juz wszystko ok i ze nic Wam nie zagraza wracaj do pelni sil ja tez chce z mezem rodzic

Cytat:
Przetrwałam glukoze! i nawet mnie nie zemdliło dziś powinnam mieć już wyniki.

Dziękuję za kciuki dziewczyny!
Mnie czeka ta przyjemność w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że wyjdzie ok bo nie potrzebuję dodatkowych atrakcji

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
dobrze, że pojechałaś na IP i dobrze, że już ok

Kupiłam dzidziusiowi ten kocyk świecący w ciemności w Biedronce Jest świetny i strasznie mięciutki
Stary 2016-11-08, 13:19   #3784
gapulinka
Wtajemniczenie

znaczy sieeee, lubię jak mały lata gdzieś z tatą ale jak wracają po godz to ciesze się i tule go jakby to był cały dzień rozłąki 😀

Stary 2016-11-08, 13:21   #3785
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Miałam i mam identycznie. W jakim wieku masz synka?

20 miesięcy
Stary 2016-11-08, 13:27   #3786
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
20 miesięcy
Mój ma 16 msc. Te male synki ładnie skradły serca mamom ☺

Stary 2016-11-08, 13:34   #3787
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:

ojej to widzę, że jest nas tutaj kilka z co bedzie miała dzieci z małą zóżnicą wieku , hehe troche się stresuje jak to będzie , ale jakoś trzeba dać radę , ja się tylko boję, że mimo moich wysiłków ten starszy bedzie czuł się odrzucony a tego bym bardzo nie chciała na samą myśl mi się łzy kręcą w oku
Stary 2016-11-08, 13:38   #3788
MartaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny jesteście genialne!

Obudziłam małą Czajkowskim. Nina kopie i mama jest zadowolona, że nie musi się męczyć przy Mozarcie, bo kocha Czajkowskiego

Ale kopie
Stary 2016-11-08, 13:56   #3789
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
kciuki za wizytę

w poprzedniej ciąży tak miałam

teraz już z górki

My zaraz jedziemy z córcią do okulisty. Dziś tylko po receptę na krople,a 17-go na badanie. Mam nadzieję,że wzrok się nie pogorszył
Kciuki!
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Jajka bardzo zdrowe maja zdrowe tluszcze

Ja mialam osobno dla siebie i dla mnie Tz mi nie pakowalam poprostu otworzyl i wszystki bylo wiadomo

Czemu szarlatan?
Ja akurat go lubie mam bawet jego kiazke

Ja wam ostatnio pisałam odnosnie prezentow od Tz za porod dziecka ze moj nie dal prezentu a nawet mnie wkurzyl bo wychodzilam w jego kurtce i klapkach a byl pazdziernik i jeszcze zamiast jechac prosto do domu musial wyskoczyc do banku papiery podrzucic bo bralismy ktedyt akurat

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Dzis mam lekarza , ciekawe ile wazy <3 ja w tym miesiacu 2kg przytylam

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Przetrwałam glukoze! i nawet mnie nie zemdliło dziś powinnam mieć już wyniki.

Dziękuję za kciuki dziewczyny!
Super!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja przecieram oczy bo tż zawiózł synka do żłobka. Gratulacje za przejście glukozy.
A jest jakas mama po cc, która decyduje się na sn? Ja się zastanawiam nad sn, przerwa między poradami będzie 2,5 roku.
Ja dzięki temu ze rodzilam w czerwcu wyszłam w tym w czym przyszlam obawiam się, że jak tż miałby przywieźć ubranie to mogło by być ciekawie.
4 lata temu pojechałam na wakacje z moim młodszym rodzeństwem, w połowie wyjazdu okazało się że zmarł tż kuzyn. Umawiamy się, że dotrę na pogrzeb, a on przywiezie mi sukienkę i buty (nad jezioro nie zabrałam wyjściowych ubrań). Jest środek lata, tłumacze sukienkę czarną i bolerko wiszą razem na jednym wieszaku i czarne szpilki rozmawiamy przez tel, stwierdza mam
Dojeżdżam na stacje gdzie się umówiliśmy i tak ma... Szarą sukienkę z długim rękawem i szary żakiet grubość zimowa i kozaki brązowe myslalam ze go udusze. Ostatecznie bylam w sukience i klapkach
Ja się decyduję 😊 miałam cc, a chciałabym sn.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Moja mała preferuje Uwerturę 1812 Czajkowskiego:

pełna wersja

sama końcówka- najwięcej kopania

Wieczorem puszczam jej Kołysanki Utulanki Turnaua by się przyzwyczaiła. Znam je na pamięć

Słysząc te opowieści o ciuchach, to chyba sobie zawczasu naszykuję.

Na razie przyszły majtki i nowe włóczki.
Hehe, ja w tym co przyszłam to włożyłam do torby i swojej walizki i w tym wyszłam

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 13:58   #3790
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, ja dobiłam 8kg juz
Nie ma czego zazdrościć, i tak mam duży nadmiar

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

Na początek bardzo mocno dziękuję za wszelkie wsparcie i odzew w mojej sprawie jesteście kochane Niestety nie nadrobię ale napiszę co u mnie po szpitalu

Otóż na IP udałam się bo zdrętwiała mi lewa część brzucha i przestałam czuć ruchy dzidziusia. Do samochodu szłam lekko zgięta, nie mogłam się wyprostować. Bardzo mnie bolało przy podnoszeniu nogi lewej do góry, jak ubierałam skarpetki, but i to mi niestety zostało do dziś. Jak tylko weszłam na IP pani doktor powiedziała bez badań, że mają pisać kartę przyjęcia do szpitala, potem było badanie, usg i diagnoza kolka nerkowa i zastój moczu w nerce prawej. Z wypisu ze szpitala dowiedziałam się jeszcze, że przyjęto mnie z zagrożeniem poronienia Dostałam kroplówki - magnez, pyralgina, na spę 3x2 tabletki, potem magnez 3x2 tabletki. Ból przeszedł szybko, już po pierwszej kroplówce i nie wrócił. Jak dla mnie był on znośny, albo miałam lekki atak, albo spodziewałam się czegoś gorszego. Opieka w szpitalu świetna, cieszę się, że zdecydowałam się pojechać, nikt nie potraktował mnie jak panikarę.

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie Dziękuję też dziewczyny za info o promocji na Lovellę w Biedronce - u mnie stacjonarnie kosztuje nawet 27zł a tam zapłaciłam 13zł Przy okazji był 6cio-pak chusteczek nawilżanych za 19,99 to też kupiłam

Do dziewczyn które pisały o rzęskach - też chciałam zrobić przed porodem, ale boję się wypadania i braku czasu na uzupełnienie. Dlatego jednak zrezygnuję, myślę, że dzidziuś da mi zrobić lekki makijaż

Jeszcze jedno przemyślenie ze szpitala - kobieta, która zaczęła rodzić w nocy. O 1 dostała bóli, o 3 nad ranem się nasiliły na tyle, że nas obudziła. Jak ona sie biedna męczyła, serce mi pękało, że musi być sama w takich chwilach, że nie ma przy niej bliskich Także jeśli któraś się waha czy brać męża to nie zastanawiajcie się
no to teraz odpoczywaj

Cytat:
Hej ja jak zawsze z doskoku
Byłam wczoraj na wizycie i mój maluszek ma się dobrze w sumie to nie taki maluszek bo waży już 1077 on chyba nabiera masy, aby bronić się przed starszym bratem z przepływami wszystko ok , chociaż w pierwszym pomierze wyszło mi na granicy i już spanikowaliśmy z lekarzem , ale wziął mnie jeszcze raz i powtórzył badanie dwu krotnie i wszytko wyszło ok ufff już widziałm zabieg w postaci transfuzji i bobyt w szpitalu , dobrze, że jednak jakiś błąd czy źle wykonany pomiar nie wiem , ale ważna , że wszystko wyszło ok , po za tym mój lekarz teraz wyjeżdza gdzieś do ciepłych krajów na dwa tygodnie a tylko on może teki zabieg przeprowadzić , dobrze , że tylko nas nastraszyło , powiem wam , że chyba bardziej on pobytu, zabiegów i porodu to bije się, że będę musiała moje dziecko zostawić w domu na kilka dni, ja nie wiem jak ja tą rozłąkę przeżyje , chyba będę tam ryczeć cały czas echhh na razie jeszcze do porodu mam czas, ale już wim, że bedzie to styczeń , bo czeka mnie cesarka w 38 tygodniu ciąży , pytałam czy mogę naturalnie , ale lekarz poiwedział, że boją się podać oksy jak pierwszy poród był przez cesarskie cięcie i nie minom nawet dwa lata między porodami , bo ciąże konfliktowe rozwiązuje się najpóźniej do skończonego 38 tygodnia ciąży czyli jakby wywołanie by u mnie było pewniakiem , szkoda , myślałm, że jak naturalnie urodzę to jednak szybciej do siebie dojdę i będę mogła szybko zająć się dwójką dzieci a tu lipa :/
Super że z małym dobrze, pewnie ma twoją grupę krwi No ja bardzo chcę sn, ciekawe czy lekarz da zielone światło.

Cytat:
Dzień dobry
Ja przecieram oczy bo tż zawiózł synka do żłobka. Gratulacje za przejście glukozy.
A jest jakas mama po cc, która decyduje się na sn? Ja się zastanawiam nad sn, przerwa między poradami będzie 2,5 roku.
Ja dzięki temu ze rodzilam w czerwcu wyszłam w tym w czym przyszlam obawiam się, że jak tż miałby przywieźć ubranie to mogło by być ciekawie.
4 lata temu pojechałam na wakacje z moim młodszym rodzeństwem, w połowie wyjazdu okazało się że zmarł tż kuzyn. Umawiamy się, że dotrę na pogrzeb, a on przywiezie mi sukienkę i buty (nad jezioro nie zabrałam wyjściowych ubrań). Jest środek lata, tłumacze sukienkę czarną i bolerko wiszą razem na jednym wieszaku i czarne szpilki rozmawiamy przez tel, stwierdza mam
Dojeżdżam na stacje gdzie się umówiliśmy i tak ma... Szarą sukienkę z długim rękawem i szary żakiet grubość zimowa i kozaki brązowe myslalam ze go udusze. Ostatecznie bylam w sukience i klapkach
ja, przerwa u mnie to 4 lata, mam nadzieję że lekarz nie znajdzie przeciwwskazań

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Monika1895 ja tez będę miała cc w 38tc. Tez boję się rozląki z synkiem, bo będę tam 5 dni a ja go do tej pory nigdzie nie zostawiłam nawet na godzinę. 😓 trochę się tym stresuje...

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Gratuluję. Kciuki za dobre wyniki. ✊✊✊

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Mi nie sciagali szwów, same odpadły.

21/40
it's a girl.
Też miałam rozpuszczalne

Cytat:
Czy tylko ja na glukozie miałam dwa wklucia? pierwsze na czczo i drugie po 2 godz. Mariea wiesz może co za różnica? dwa a trzy?

To od skierowania lekarza zależy.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 14:04   #3791
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Kciuki!

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Super!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja się decyduję 😊 miałam cc, a chciałabym sn.

Ja jeszcze rozważam, bo cc zniosłam bardzo dobrze. Pomimo,że szwy dały mi trochę popalić ale bardziej przy ściąganiu, a nie normalnym funkcjonowaniu. Obawiam się, że przy sn po cc nie można stosować oxy i że to taki full natural musi być. Mam niski próg bólu i potem wpadam w letarg... No i raczej nie chętnie patrzą na przenoszenie, a mój syn nie spieszyl się do wyjścia. Poprzednio postęp porodu był, tylko mały nie wstawił się w kanał i zaczęło mu tętno zanikac. Boję się powtórki.. Ehh jeszcze trochę czasu jest. Moja córka póki co jest raczej z mniejszych niż wiekszych, czyli tak jak syn.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 14:10   #3792
Escorpio
Zakorzenienie

Piszemy tak o tej muzyce i zastanawiam się, czy jak dziecko się rusza, to nie jest czasami wkurzone? Skoro jakaś muzyka sprawia, że dziecko się budzi, to jakim cudem po porodzie będzie zasypiało do tej melodii? Tak mnie to zastanawia
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 14:14   #3793
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Piszemy tak o tej muzyce i zastanawiam się, czy jak dziecko się rusza, to nie jest czasami wkurzone? Skoro jakaś muzyka sprawia, że dziecko się budzi, to jakim cudem po porodzie będzie zasypiało do tej melodii? Tak mnie to zastanawia
No może tak być albo się podoba albo juz nie chce tego słuchać
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 14:26   #3794
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
hej ja mam zrealizowany konflikt , czyli mój organizm wytworzył przeciwciała i dlatego u mnie jest ogromne ryzyko i taką ciąże się rozwiązuje wcześniej , u ciebie jest konflikt, ale pewnie nie masz oprzeciwciał ? , bo jeżeli nie to zagrożenia nie ma i normalnie możesz donosić ciąże po za tym zbadają cię jeszcze po porodzie , jak nie bedziesz miała przeciwciał to dostaniesz zastrzyk, ja się nie kwalifikuje do zastrzyku ze względu na obecność przeciwciał i już w pierwszej ciąży po porodzie nie dostałam z tego względu

Dzieki za wyjasnienie

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Kurde, piszecie tak o sn, ze wolalybyscie niz cc. Ja ciagle myslalam, ze ze wzgledu na zdrowie bede musiala miec cc, a ostatnio zonk u gina. I sie zaczynam dopiero oswajac z mysla, ze moze byc jednak sn. I... Boje sie!!!!!

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 14:41   #3795
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Czy tylko ja na glukozie miałam dwa wklucia? pierwsze na czczo i drugie po 2 godz. Mariea wiesz może co za różnica? dwa a trzy?

bezsensu, z tego co wiem tak się kiedyś robiło, lekarz jakiś zamierzchły.
polskie towarzystwo ginekologiczne i diabetologiczne zresztą też już chyba od dawna zaleca glukoze 3 punktową. napiłaś się tego naparu zdrowia i urody, a nie masz całościowego wyniku. oczywiście jak oba wyniki są w normie to lekarz klepnie i tyle, ale na przyszłość jakbys kiedys musiala zrobic, to rob 3 punktową, bo bardzo wazna jest wysokość skoku po wypiciu. teraz to już po ptokach.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
mi sie tak slicznie rusza nienerwowo, tak jakby się ozywiał, że słyszy te znajome dzwieki. mysle ze jak bedzie juz na zewnątrz, pewnie trochę zdezorientowany, to takie znajome dzwieki moga go uspokajac. dlatego ja mu puszczam jakies utwory, patrze jak reaguje i jak coś się podoba w moim mniemaniu to powtarzam, dzieki temu ma 3 utwory, które chce zeby sobie zakodował i zeby mu potem puszczac

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście genialne!

Obudziłam małą Czajkowskim. Nina kopie i mama jest zadowolona, że nie musi się męczyć przy Mozarcie, bo kocha Czajkowskiego

Ale kopie
no widzisz coś jest magicznego w tych melodiach. niby spokojne, nie darcie kota, a te zmiany natezenia jakos super działają na maluchy, bo widocznie nie tylko na mojego. moze ktos powinien przeprowadzić badania
Stary 2016-11-08, 14:59   #3796
Lilotka
Zakorzenienie

Sreberko poka kocyk. 😍😍 świecący. 🙄🙄🙄

21/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 15:01   #3797
malawrednioszka
Zakorzenienie

Justi gratki za przetrwanie glukozy
Tak czytam, ze Wasze dzieciaczki 'sluchaja' muzyki, kolysanek.. A od ktorego tyg wlasnie dzieci slysza dzwieki z zewnatrz ?
Lilotka tez wlasnie wszamalam pomidorowa jeszcze pierogi z miesem mam :p

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 15:05   #3798
sQuaara
Zakorzenienie

od 5 miesiaca jakoś juz
z tego co wiem teraz (ja jestem w 27) to dziecko otwiera oczka

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

musze już zaczać szkolic pamieć zeby być dobra matka

Stary 2016-11-08, 15:15   #3799
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Sreberko poka kocyk. 😍😍 świecący. 🙄🙄🙄

21/40
it's a girl.
https://www.google.pl/search?q=%C5%9...LjM0ckZejYM%3A

Ten w gwiazdeczki mam promocja jest chyba do 15 listopada to sprawdź u siebie, ja polecam serdecznie, jest świetny w dotyku
Stary 2016-11-08, 15:22   #3800
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Justi gratki za przetrwanie glukozy
Tak czytam, ze Wasze dzieciaczki 'sluchaja' muzyki, kolysanek.. A od ktorego tyg wlasnie dzieci slysza dzwieki z zewnatrz ?
Lilotka tez wlasnie wszamalam pomidorowa jeszcze pierogi z miesem mam :p
Pierogi bym zjadła ale ruskie. 😋😋

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

Ten w gwiazdeczki mam promocja jest chyba do 15 listopada to sprawdź u siebie, ja polecam serdecznie, jest świetny w dotyku
Ale śliczny. 😍😍 jaki ma rozmiar? Szkoda, że biedronka jest tak dalekooo. Zazdroszcze tej biedronki serio... co i rusz słyszę, ze tam super rzeczy są. 🙄

21/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 15:27   #3801
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Ale śliczny. 😍😍 jaki ma rozmiar? Szkoda, że biedronka jest tak dalekooo. Zazdroszcze tej biedronki serio... co i rusz słyszę, ze tam super rzeczy są. 🙄

21/40
it's a girl.
130/70
Stary 2016-11-08, 15:28   #3802
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Monika1895 ja tez będę miała cc w 38tc. Tez boję się rozląki z synkiem, bo będę tam 5 dni a ja go do tej pory nigdzie nie zostawiłam nawet na godzinę. 😓 trochę się tym stresuje...

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Gratuluję. Kciuki za dobre wyniki. ✊✊✊

21/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Mi nie sciagali szwów, same odpadły.

21/40
it's a girl.
Jam dobrze ze u mnie juz w drugiej dobie wypuszczaja
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
lekarz to okresla
aczkolwiek czesciej spotykalam sie ze bylo przed i po 1h... i brakowało tego po 2h... a tu widze mozna jeszcze inaczej
ja mam na skierowaniu napisane "75g 0-1-2" co czytam jako po godzinie i po 2...
Ja mialam 3 wklucia. Ale w pierwszej tylko 2 naczczo i po godzinie

Cytat:
no a jak sobie jeszcze pomyślę, że jak dziecko bedzie miało żółtaczke to 7 dni albo i dłużej to już nie wiem jak ja to przeżyje bez mojego synka

a to nie u mnie chyba po dwóch tygodniach po cc , przyszła położna i ściągnęła mi szwy i nagle można było żyć

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

powiem ci, że stres robi swoje i rzeczywiście człowiek się blokuje, ja leżałam cały dzień pod oxy i płakałam cały czas, że się boję porodu i w ogóle i totalnie nic mi nie ruszyło i w sumie z braku postępu porodu zrobili mi cc , mąz mówi, że to właśnie przez mój strach tak się zadziało a nie inaczej
Ja sobie sama wywolalam 3×S
Sex, schody, sprzątanie
Wyprzatalam mieszkanie pojechalam z Tz do kina na wieczorny seans w drodze powrotnej sex i od sexu do odejscia wod minelo jakies 5h
Wiekszosc kolezanek po oxy zle wspomina porod te co bez wspomagaczy jakos lepiej

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 15:32   #3803
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
20 miesięcy
Cytat:

To ja sie wbijam pomiedzy Was z moim 18msc

Przyszly paczki z smyka i tak zaczelam sprzatac szafe malych i robic miejsce na ciuszki Wojtka.

Musze sie zapytac mojego meza czy teraz juz wie co jest co czy maja byc poprzyklejane karteczki co gdzie lezy. Przy Michale idealnie sie to sprawdzilo
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 15:34   #3804
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mialam 3 wklucia. Ale w pierwszej tylko 2 naczczo i po godzinie

Ja sobie sama wywolalam 3×S
Sex, schody, sprzątanie
Wyprzatalam mieszkanie pojechalam z Tz do kina na wieczorny seans w drodze powrotnej sex i od sexu do odejscia wod minelo jakies 5h
Wiekszosc kolezanek po oxy zle wspomina porod te co bez wspomagaczy jakos lepiej

po 1 nie rozumiem Twojej wypowiedzi o glukozie
po 2 slyszalam ze nic porodu nie przyspieszy. zadne schody, herbatki, sexy... niby wlasnie jest przekonanie ze to po tym ale nie wiesz co by było gdybys ten wieczor przelezala na kanapie. moze tak samo by porod sie zaczal
inna sprawa ze sama mam plan robic wszystko zeby urodzic wiec bede dokladnie to samo robic
Stary 2016-11-08, 16:09   #3805
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam ten kocyk ostatnio, ale nawet go nie dotknęłam, a widzę że warto Rzeczywiście świeci?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 16:19   #3806
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam ten kocyk ostatnio, ale nawet go nie dotknęłam, a widzę że warto Rzeczywiście świeci?
Zaraz sprawdze
Stary 2016-11-08, 16:19   #3807
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze rozważam, bo cc zniosłam bardzo dobrze. Pomimo,że szwy dały mi trochę popalić ale bardziej przy ściąganiu, a nie normalnym funkcjonowaniu. Obawiam się, że przy sn po cc nie można stosować oxy i że to taki full natural musi być. Mam niski próg bólu i potem wpadam w letarg... No i raczej nie chętnie patrzą na przenoszenie, a mój syn nie spieszyl się do wyjścia. Poprzednio postęp porodu był, tylko mały nie wstawił się w kanał i zaczęło mu tętno zanikac. Boję się powtórki.. Ehh jeszcze trochę czasu jest. Moja córka póki co jest raczej z mniejszych niż wiekszych, czyli tak jak syn.
Mi właśnie o to chodzi żeby mi żadnej oksytocyny nie dawali. Dużo łatwiejsze do zniesienia i o mniejszym natężeniu naturalne skurcze, Po oksy to ponoć jeden wielki skurcz za drugim, za krótki czas na odpoczynek między skurczami i dziecko też bardziej na spadki tętna narażone. Ponoć użycie oksy może potem wywoływać kaskadę interwencji medycznych
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/P...-na-porod.html

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
bezsensu, z tego co wiem tak się kiedyś robiło, lekarz jakiś zamierzchły.
polskie towarzystwo ginekologiczne i diabetologiczne zresztą też już chyba od dawna zaleca glukoze 3 punktową. napiłaś się tego naparu zdrowia i urody, a nie masz całościowego wyniku. oczywiście jak oba wyniki są w normie to lekarz klepnie i tyle, ale na przyszłość jakbys kiedys musiala zrobic, to rob 3 punktową, bo bardzo wazna jest wysokość skoku po wypiciu. teraz to już po ptokach.
Mi lekarz też tak tłumaczył.

Cytat:

21/40
it's a girl.
Wczoraj i przedwczoraj jadłam ruskie z barszczykiem.

Cytat:
Tam gdzie rodziłam też tak wypuszczali. Ponoć na wywołanie dobry jest masaż sutków
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 16:30   #3808
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno jakieś nowe zalecenia a bardziej nowa moda i teraz niektórzy już robią tylko dwa, już się z tym spotkałam też

Cytat:

Też się na niego czaiłam ale nie było w żadnej z pobliskich biedronek
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 16:37   #3809
sQuaara
Zakorzenienie

Odbieram właśnie paczkę z ubrankami dla Maciupka od kuzynki.))) szalenstwo'!!
Stary 2016-11-08, 16:38   #3810
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
To ja sie wbijam pomiedzy Was z moim 18msc

Przyszly paczki z smyka i tak zaczelam sprzatac szafe malych i robic miejsce na ciuszki Wojtka.

Musze sie zapytac mojego meza czy teraz juz wie co jest co czy maja byc poprzyklejane karteczki co gdzie lezy. Przy Michale idealnie sie to sprawdzilo
Oooo ja dziś też walczyłam z szafą i komodą w małej pokoju, muszę ogarnąć miejsce na te wszystkie ciuszki i akcesoria, bo te kartony mnie przerażają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości