|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Cytat:
Zapewne masz zbyt dużo na głowie . Bedzie po chrzcinach to i sytuacja się uspokoi. U mnie w raju też piekło. Mam dość, że dosłownie nigdzie nie wychodzę . Myśleliśmy , że z Latoroślą bedziemy jeździć do restauracji czasem, do znajomych , ogólnie wszędzie. A niestety jest zawsze taki pożar czy to w aucie czy w wózku , gdziekolwiek , że jest to niemożliwe . Od 4 miesięcy byłam moze wśród ludzi z 4 razy a z każdy tygodniem jest trudniej . Jakub bardzo dużo płacze . Prawie całymi dniami. Prawdopodobnie wszystko wykluczyliśmy oprócz takiego charakteru . Dziwne bo TŻ ostoja spokoju i aż nadto pozytywny . Ja wulkan energii ale też pozytywnie patrzę na świat. Niestety syna nam chyba podmienili . Bawić się źle, nosić źle, zostawić w spokoju źle, zabawka mu spadnie płacz, za długo coś trzyma płacz . Jest szansa , że to jakoś się zmieni czy zostaje pogodzić się z losem iż mam taką marudę ? Kilkanaście razy dziennie sie uśmiechnie ale po duuużych trudach a od 15 jest nie rusz. Płacz ciagle niestety. Czy my cos źle robimy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
A moze cos mu dolega? Moze brzuszek boli? Moze skok przechodzi?
Doslownie wszystko na mojej glowie jeszcze z tz sie poklocilam tak, ze nie wiem czy jutro do fryzjera pojde, bo nie bede miala z kim dzieci zostawic, kiecke mam tez z przed paru lat ale w sumie ladna i nie przeszkadza mi brak nowej. Ogolnie mam dola i czuje sie jak ktos okropny, najgorszy i matka tez najgorsza ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Cytat:
najzabawniejsze , że studiowałam pedagogikę i psychologię dziecięca niby troche starszych dzieci ale troszkę o takich maluszkach też wiem i na nic mi to . Dostaje telefony czasami o poradę i innym potrafię pomoc a sama jestem bezsilna . Z TŻ rozmowa coś da czy raczej typ , że jak sie juz pokłócicie to musi minąć czas ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2016-11-07 o 10:58 |
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On nie widzi ani swojej winy w niczym ani swojej rodziny. Wrecz obstaje za nia a ja jestem ta zla ktora chce robic po swojemu ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2855 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z Tobą idę w ciemno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2856 |
|
Rozeznanie
|
Moj tez nie tanczy, ale dla mnie to dobrze bo ja slaba jestem w tancu. Lepiej wychodzi mi picie.
raz odwalilismy tylko dirty dancig na weselu, ale to duzo wypilismy i mało par tanczylo, bo bylo dużo dziadkow. Nie wien czy pisalam ale nielisny dzis 1 szczepienie - 6w1 i pneumokoki. Narazie, odpukac, jest okej. A teraz pije WINKO! A zaraz zjem carbonarke. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś ( w ogóle ostatnio ) masakryczny nastrój i tracę już siłę na walczenie z Noah
Jestem wykończona...
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Czekoladowe_Serce wez bo mam wyrzuty sumienia ze sie obzeram
![]() Kamila a co z Noah prócz tego nie jedzenia? Margosiaaaaa gdzie jestes:p sypnij jakims tekstem! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam odwrotnie, jakos nie mam apetytu. No i w cwiczeniach odreagowuje
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze w ostatniwj chili przed wyjsciem z domy wzielam koszulkę z nadrukowanym krawatem to nadal byl elegancki normalnie nie zdarza sie aby kupsko wyszla gora a tu ooo niespodzianka ![]() Za to na weselu był grzeczny jak zaczęla grac muzyka zabralam go do pokoju, biedny byl tak oszołomiony ze wtulał sie i rozglądal dookola bo nie ogarniał co sie dzieje. w pokoju za to rozesmiany od ucha do ucha ![]() Ja bawilam sie srednio bo tancerka ze mnie słaba a jeszcze bez % to tym bardzoej nożka nie chodzi za to ciasta sie najadłam ![]() Ogolnie wrocilismy zmeczeni bo i na poprawinach troche czasu bylismy. Ja spalam moooze 2 godziny. W domu mlody sie rozgadal, oj humor dopisywał Boże jak ja kocham tego dzieciaka ![]() Margosia szybko rośnie Twoj synuś A Mateusz teraz sie rozgadal jakby to byl srodek dnia a nie nocy ![]() A ja chce spaaaać... Czekoladowe - ja tez mam ostatnio gorszy czas z mezem. Wkurza mnie i zawsze wychodzi ze to ja jestem ta zła ja jestem taka ze jak sie wkurzam to przestaje sie odzywac i czesto zdarzają sie takie ciche dni w niedzielę mnie przepraszał i moze bedzie juz troche spokoju...Wspolczuje ze dzieciaczki takie marudne oby szybko im minęlo!
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2016-11-08 o 04:43 |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() widze , ze ciezkie dni mamy, u mnie jest to samo, przesilenie jakieś. Mam nadzieje , ze jak juz bedzie po chrzcinach to bedzie spokojniej. Tak więc oby do konca tygodnia. Mnie mąz wkurza jakieś 23 godziny na dobę, nawet jak spi to np chrapie i doprowadza mnie do szewskiej pasji Ale jestesmy ze soba jakies 14 lat i jeszcze wytrzymujemy hmm tzn on ze mna wytrzymuje ,bo to ja jestem ta zła w tym związku. On zrobi dla mnie wszystko a ja często tego nie doceniam i lubię ponarzekać ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Zreszta mój mąz jest jeszcze większy pokraka więc razem tworzymy niezły duet ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- DZIEWCZYNY, mam pytanie techniczne jak chrzczę dziecko i jest np msza, to mam go trzymać cały czas na rękach? czy moze być w wózku? Pytam, bo podobno ma byc zimno i przygototwałam sie na pogode zimną ale nie na minusową a taka może być w sobotę. W wózku przykryłabym go kocem i byłoby ok, a tak na rękach moze byc mu chlodno.
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Reniferek? Ale elegant
![]() Moze koszula Mu nie podpasowala hahaha Goba musisz Go trzymac tylko na czas udzielania chrztu nie cala msze ![]() A Macie chrzest na mszu czy po? Kosia jestem u rodzicow wiec zyjemy aktywnie, duzo w gosci chodzimy i mamy totalnie rozjechany plan dnia Dlatego wszuscy jestesmy zmeczeni hahahaWysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Dziewczyny, kolejne pytanie techniczne ![]() Te ktore mają dzieci na mm, Czekoladowe , Kosia , kto jeszcze? ile kup robicie dziennie? kurcze Tomek zrobil juz 3 a wstał 3 godziny temu. Zawsze po jedzeniu albo w trakcie robi. Wczoraj chyba z 7-8 było. To chyba nie normalne Kupka jest rzadka z reguly , prawie za kazdym razem brudzi bodziaka, w pachwinkach i przy siusiaku brudno.---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
tylko dzieci
|
||
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlugo bedziesz u rodzicow? Ty tam odpoczuwaj troche
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tz trzymal mala na chrzcie, ja bym nie utrzymala klocka. Na poczatku byla w foteliku, potem ja wyciagnelismy. Ale u nas ogrzewali kosciol.
A mala robi jedna kupke, jest na mm. Raz czy dwa na tydzien zdazy sie ze zrobi dwie na dzien. Margos to odpoczywaj z chlopakami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już bym chciała wiedzieć kiedy my będziemy chrzcili
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
GOBA, chyba zależy od parafii, u nas trzeba było dzieci trzymać, ksiądz od razu zaznaczył, że żadne tam foteliki nie wchodzą w grę, że to uroczysta chwila itd.. Także u nas TŻ trzymał małego całą mszę. Ja mam dziecko karmione mm
Zazwyczaj jest jedna kupka dziennie, sporadycznie jednak zdadzą się 2x dzień lub dzień bez kupola, ale to rzadko Ej to tylko ja z tego towarzystwa lubię tańczyć? Niestety TŻ kroku nie dotrzymuje, nie umie prowadzić, choć i tak jest o niebo lepiej niż gdy się poznaliśmy. Lubię gdy odbije mnie jakiś dobry tancerz ale TŻ niestety od razu odbija z powrotem bo on lubi tańczyć tylko ze mną hehe ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- A co do kłótni z TZ to u nas ostatnio ciągle ciche dni są, kiedyś dużo nagrabił i teraz tak to się ciągnie, brak zaufania jest okropny.. Ja do tego jestem mega wybuchowa i nie potrafię zapomnieć niektórych rzeczy. Bywa super ale tych gorszych chwil też jest sporo, ogólnie długa historia i dużo myśli mam różnych z tym związanych.. No to wyżaliłam się publicznie
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Confused niestety zawsze za nami ciągnie się jakaś przeszłość
a stracone zaufanie ciężko odbudować. Ja też jestem wybuchowa i potrafię tak wyskoczyc z paszcza i jednocześnie udawać wielce pokrzywdzona, że aż czasem sama się siebie boję :P Na szczęście T nie lubi się kłócić. Ale co z tego skoro on mnie tak denerrrrrrwuje!! :P
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILA, o to to, u mnie dokładnie to samo. Mój też nie lubi się kłócić, czasami aż nie mogę wyjść z podziwu jaki on spokojny gdy ja wpadnę w szał i zacznę swój słowotok.. On twierdzi, że musi tego wsłuchiwać, bo nabroił, ale czasami przeginam, serio..
Kamilka, pomyśl co by było gdyby nasi TZci mieli podobne charakterki do naszych..
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczne jak wroce do domu ![]() Cytat:
oboje lubimy sie poklocic ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
MARGOSIA, i jak to, jeszcze się nie pozabijaliście??
|
|
#2873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony jakbym trafiła na podobnego do siebie to byśmy się pozabijali napewno ![]() Cytat:
za dużo ich robi jak na mm , na dodatek sa takie biegunkowe ![]() moze mleko powinnam inne dać , od poczatku jest na hippie, teraz przeszlismy na hipp HA i nic nie pomoglo, a nawet robi wiecej. Moze Hipp ma jakis sklad , który to powoduje . |
||
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Bierzemy rozwod kilka razy w miesiacu
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
GOBA, ja z tymi kupkami też mam problem ogólnie, bo poza częstotliwością, która wydaje się być ok, to czasami takie śluzowate są, brzydkie.. Sama nie wiem od czego to zależy.
MARGOSIA, tak właśnie myślałam hehe To tu widzę same furiatki na wątku
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Hejka. A może wasze dzieci mają nietolerancje mleka krowiego? Jakies alergie wychodzą czesto po 3mcu. U nas właśnie teraz wyszło, jesteśmy na kp i zaczęło się od śluzu w kupce.
|
|
|
|
#2877 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?nie chce wiedziec co by sie działo jakby pracował normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ktos Ci zdiagnozował alergie? |
|||
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
Tak, pediatra. Jak pierwszy raz poszłam z wysypka tylko na szyjce to też dostałam maść, jak smarowałam to zeszło a jak przestałam to wyskoczyło znów plus szorstka skóra za uszkami, na ramionach. Utwierdzil mnie w tym ten weekend bo było sporo ciasta i od pon znów sluz w kupce. Więc teraz czytam etykiety bo się okazuje że prawie we wszystkich jest białko mleka krowiego.
A jak teraz pokazałem tylko ta wysypke to pediatra stwierdziła że panikuje, że jakieś placki mogą się pokazać. Dopiero jak powiedziałam że mamy też sluz w kupce to się zanteresowala, heh! |
|
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój tż nigdy nie narzeka pokłócić się z nim nie da. Nigdy. On w ogóle zawsze zadowolony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

najzabawniejsze , że studiowałam pedagogikę i psychologię dziecięca
niby troche starszych dzieci ale troszkę o takich maluszkach też wiem i na nic mi to . Dostaje telefony czasami o poradę i innym potrafię pomoc a sama jestem bezsilna . 

ale z Tobą idę w ciemno