|
|
#2101 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Scent Bar LX
Cytat:
![]() Własnie groszkiem konserwowym sie opycham, wczesniej wafelka wtrąbiłam, bo obiad to już dawno zapomniałam, ze jadałam
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ten eintopf ziemniaki z brukselką. Zmodyfikowałam - dodałam marchew, jarmuż i podsmażone pieczarki i pyyyycha
![]() No mówiłam Wam, dramat. Muszę go naprawdę kochać, że jeszcze nie ubiłam
|
#2103 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
ale powoduje potem efekt grawitacji ostatnio jadlam pare dni temu z masełkiem i tez, tak sie najadłam, ze potem zaległam
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja kocham eintopfy. Całe lato zażerałam się kalafiorem wg Twojego przepisu z curry. |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Rachell, przprszm, już nadrabiam http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepis-brukselka-...europa112.html U mnie bez boczku, nie miałam śmietany to dałam mleka, zagęściło się i tak od skrobii z ziemniaków. Noooo, prawie identyczne z przepisem
Ja w sezonie ogrodowym często robię eintopfy warzywne, wrzucam co zbiorę plus ziemniaczki w kostkę i duszę
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też robię, ale to zazwyczaj stały repertuar składników, te same smaki - cukinia, szparagówka, pomidorce i paprik. Stęskniałm się za brukselką. No i ja jestem w kapuścianym ciągu - uwielbiam kapuchę na ciepło |
|
|
|
|
#2107 | |||
|
BAN stały
|
O widzisz, Betty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2108 |
|
To ja :)
|
Zrobiłam sobie makaron z cukinii i marchewki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj mi zwalczają choróbsko w zarodku. Inna rzecz, że jem je również bez choroby, bo uwielbiam! Przy wielkim wirze też pomagają szybciej to przejść, a po jednej aspirynie już mam dziurę w brzuchu wypaloną, a po malinach nie. Także są lepsze, mają też inne składniki. Jakoś to wszystko razem gra. Znad poszukiwania nowego (kolejnego) kwiatka na kuchenny parapet. Tzn nie szukam teraz, tylko już któryś dzień z rzędu. ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
A ja desperacko potrzebuję comfort food, więc robię właśnie to: https://www.youtube.com/watch?v=KzPsaPaMHYE Już enty raz
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-11-08 o 21:18 |
||
|
|
|
#2110 |
|
To ja :)
|
Tylko trochę soli. Ale robiłam w sitku, nie smakował mi, jakoś w parowarze lepszy jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2111 | |||
|
Zakorzenienie
|
za Twoją kuchnię Cytat:
![]() u nas TŻ sprząta kuchnię, więc on będzie polerować ale znam sporo osób które mają szybę i nie narzekają na utrzymanie czystości, więc może nie będzie tak źle Cytat:
zdrówka Cytat:
popłakałam się że śmiechu ![]() ale serio współczuję
|
|||
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja po parowaniu w garze porów i marchewek muszę, oprócz soli, dodać masło, żeby wydobyło smak.
|
|
|
|
|
#2113 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
żeby się sytuacja rozwinęła po Twojej myśliCytat:
Wykończyłam słoik miodku z chabra bławatka (pyszny!) i zabrałam się za miodek rzepakowy - i to już nie to, słodkie, aż mdli Jak nic trzeba zamówić kolejną porcję słoików z miodem Lipowego bym zjadła ZapiszZapisz
|
||
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze z chabra bławatka ) powinnam zużyć, chooooociaż, miód się nie psuje, jak trafię tego bławatka to będzie mój. Dzięks za inspirację |
|
|
|
|
#2115 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Od kilku lat kupujemy od tego pszczelarza via alle. Ofertę ma ograniczoną, ale miody pyszne. Z ostatniego "napadu" na niego, z "egzotyków" oprócz chabra bławatka mieliśmy miód faceliowy Wcześniej nawet nie wiedziałam, że taki istnieje ![]() Zapisz
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2016-11-08 o 22:49 |
|
|
|
|
#2116 | |||||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Aileen, zdrówka
Cytat:
Rocznik '89, mówiłam, żem zacofana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Macham znad 11 godzin w pracy
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||||
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak podobny do lipowego, słodki bardzo. Żaden szał. Ale dostałam, to jem. Pasieka Dębieńsko. Michał Waruga. Z różnych pasiek kupujemy. Zawsze polskich. Lubię akacjowy. Wrzosowy też dobrze wspominam. Maj fejwryt jest od zawsze spadziowy, bo ja leśna jestem bardzo. I tak, wiem jak i z czego powstaje ![]() Dobra, doedukowałam się na szybko unikat z kwiatów malin, które kwitną tylko kilka tygodni. Ale smakowo nie ma szału, także nie ma o co się zabijać. ![]() Poczytałam też o faceliach
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-11-08 o 23:21 |
|
|
|
|
#2118 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Herbata z kwiatu lipy z miodem i sokiem z malin to taka klasyka antyprzeziębieniowa (a listki malinowe jeszcze lepsze podobno, bo zawierają więcej substancji leczniczej) Dzięki Tak naprawdę to ja już sam nie wiem, co byłoby po mojej myśli, chyba zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma (ale dzisiaj mam dzień pt. "wszystko jest do dupy i nic nie ma sensu", przy szorowaniu kibla tak mnie na filozofię egzystencjalną naszło) ![]() Cytat:
![]() --- Ryszardowi wypadł dzisiaj mleczak I karton muszę mu większy skombinować, bo w tym po didzkich butach już ledwo co się mieści
|
||
|
|
|
#2119 | |
|
|
Trzym kciuki za pieseła, który się do tego przyczynił. Pani zadzwoniła z pytaniem, ile kosztuje "uspanie", ale okazało sie, że operacja da mu (a właściwie jej) szansę na życie. Najbliższe dwie doby będą decydujące
--- Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jestem tak padnięta, że przeczytałam "trzy kciuki za pieseła". I se myślę, dlaczego akurat tylko 3?
|
|
|
|
|
#2121 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jakiś ciężki przypadek? Cytat:
|
||
|
|
|
#2122 | |
|
|
Cytat:
3 kciuki bo podczas zabiegu przez chwilę żałowałam, że nie mam trzeciej ręki ![]() Ropomacicze, co najmniej tygodniowe. Pieseczek przed operacją ważył 11 kg, po operacji kilogram mniej, tak duża była zmieniona macica, którą wyciachałyśmy
|
|
|
|
#2123 | |
|
BAN stały
|
Rzygam już tymi wyborami w USA, rzy-gam!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Panaroja
|
snad ŚNIEGU
nadmiar hormonów stresu didu nie pomaga ![]() pratchettomanom polecam http://www.taniaksiazka.pl/swiat-dys...-p-795313.html
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#2125 |
|
niecnotliwa dziewica
|
|
#2126 | |||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Link ![]() Zapisz
|
|||
|
|
|
#2127 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2.ja pisze list o duuuzy zestaw kredek, tego nie można pokolorowac podstawowym kompletem 12 sztuk ani nawet 24
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#2128 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Nindżopesz
|
Też rzygam bo mnie N zaraziła -_- Wczoraj wieczorem była tragedia... Ale dziś już żyję i nawet mogę znowu jeść
Plusem jest błyskawiczne odchudzenie do 50,7 kg ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Corii, miałaś szminkę MAC Twig albo jakąś kolorystycznie podobną? |
|
|
|
#2130 | |
|
Panaroja
|
1.
![]() 2.ano ![]() Cytat:
zdrowiejcie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-11-09 o 11:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

ale powoduje potem efekt grawitacji
A ja kocham eintopfy. 

, ale na planach sie pewnie skonczy
za Twoją kuchnię

zdrówka 
}, pomalowane na szaro z fakturą jakby drobnego żwirku gdzieniegdzie 

Jak nic trzeba zamówić kolejną porcję słoików z miodem
Kurcze z chabra bławatka
Jednak podobny do lipowego, słodki bardzo. Żaden szał. Ale dostałam, to jem. Pasieka Dębieńsko. Michał Waruga. Z różnych pasiek kupujemy. Zawsze polskich. Lubię akacjowy. Wrzosowy też dobrze wspominam. Maj fejwryt jest od zawsze spadziowy, bo ja leśna jestem bardzo. I tak, wiem jak i z czego powstaje