Scent Bar LX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-08, 19:26   #2101
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Głodna jestem. Ale nic nie mam, żeby nie jeść niepotrzebnie. Także cierpię.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja ostatnio non stop głodna jestem, co bym nie zjadła, jeszcze troche a dooopa w nic mi nie wejdzie
Własnie groszkiem konserwowym sie opycham, wczesniej wafelka wtrąbiłam, bo obiad to już dawno zapomniałam, ze jadałam

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 19:36   #2102
agnyska81
Zakorzenienie

Zrobiłam ten eintopf ziemniaki z brukselką. Zmodyfikowałam - dodałam marchew, jarmuż i podsmażone pieczarki i pyyyycha Objadłam się tak, że nawet leżeć nie umiem

No mówiłam Wam, dramat. Muszę go naprawdę kochać, że jeszcze nie ubiłam

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 19:41   #2103
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Zrobiłam ten eintopf ziemniaki z brukselką. Zmodyfikowałam - dodałam marchew, jarmuż i podsmażone pieczarki i pyyyycha Objadłam się tak, że nawet leżeć nie umiem
Bruksela jest ale powoduje potem efekt grawitacji ostatnio jadlam pare dni temu z masełkiem i tez, tak sie najadłam, ze potem zaległam

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 19:42   #2104
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

No mówiłam Wam, dramat. Muszę go naprawdę kochać, że jeszcze nie ubiłam
A właśnie pisać miałam, link jest pusty. A ja kocham eintopfy. To moje wręcz najulubieńsze dania - szybko, wymieszane i zazwyczaj smaczne.

Całe lato zażerałam się kalafiorem wg Twojego przepisu z curry.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 19:57   #2105
agnyska81
Zakorzenienie

Rachell, przprszm, już nadrabiam http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepis-brukselka-...europa112.html U mnie bez boczku, nie miałam śmietany to dałam mleka, zagęściło się i tak od skrobii z ziemniaków. Noooo, prawie identyczne z przepisem

Ja w sezonie ogrodowym często robię eintopfy warzywne, wrzucam co zbiorę plus ziemniaczki w kostkę i duszę

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 20:12   #2106
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Rachell, przprszm, już nadrabiam http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepis-brukselka-...europa112.html U mnie bez boczku, nie miałam śmietany to dałam mleka, zagęściło się i tak od skrobii z ziemniaków. Noooo, prawie identyczne z przepisem

Ja w sezonie ogrodowym często robię eintopfy warzywne, wrzucam co zbiorę plus ziemniaczki w kostkę i duszę
Witryna nieosiągalna, ale jakoś wygooglam po nazwie.

Też robię, ale to zazwyczaj stały repertuar składników, te same smaki - cukinia, szparagówka, pomidorce i paprik. Stęskniałm się za brukselką.

No i ja jestem w kapuścianym ciągu - uwielbiam kapuchę na ciepło Będę robić bigos z jadłonomii, jest przepyszny. Tylko ja daję więcej dodatków i grzyby mrożone. Ale czasem an szybko kapucha z cebulą, jabłkiem i kminkiem. No rewela! Lubię nawrzucać do gara i niech się robi samo.
Stary 2016-11-08, 20:29   #2107
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
patrząc na ten sufit ? nie radzę to może być niebezpieczne dla dida

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Też dobre, Betty inspirowała
O widzisz, Betty
Cytat:
Ale ja zawsze wdrażam naturalny arsenał. Maliny to praktycznie aspiryna. Cynkuś zmacnia immuno do walki z zapaleniami. no i mniót i imbir wiadomo
Maliny Trzeba uważać z nimi u osób z astmą i nadwrażliwością na salicylany, bo zawierają ich od cholery i trochę (podobnie jak porzeczka czerwona i śliwki) Najmniej "aspirynki" jest w gruszkach (ale te z kolei zawierają jod, więc dobre dla tarczycy)
Cytat:
Głodna jestem. Ale nic nie mam, żeby nie jeść niepotrzebnie. Także cierpię

Cytat:
Zrobiłam ten eintopf ziemniaki z brukselką
Cytat:
To musi być jakiś tajny przepis
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 20:47   #2108
Murszafka
To ja :)

Zrobiłam sobie makaron z cukinii i marchewki.

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:14   #2109
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Maliny Trzeba uważać z nimi u osób z astmą i nadwrażliwością na salicylany, bo zawierają ich od cholery i trochę (podobnie jak porzeczka czerwona i śliwki) Najmniej "aspirynki" jest w gruszkach (ale te z kolei zawierają jod, więc dobre dla tarczycy)

To musi być jakiś tajny przepis
Aj noł, dlatego działają jak łapie przeziębienie. I np ja mam to tak opracowane, że maliny (rozmrożone) z miodem i np płatkami owsianymi zazwyczaj mi zwalczają choróbsko w zarodku. Inna rzecz, że jem je również bez choroby, bo uwielbiam! Przy wielkim wirze też pomagają szybciej to przejść, a po jednej aspirynie już mam dziurę w brzuchu wypaloną, a po malinach nie. Także są lepsze, mają też inne składniki. Jakoś to wszystko razem gra.

Znad poszukiwania nowego (kolejnego) kwiatka na kuchenny parapet. Tzn nie szukam teraz, tylko już któryś dzień z rzędu.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Zrobiłam sobie makaron z cukinii i marchewki.

A przyprawiasz go na jakąś konkretną modłę? Czy saute?
A ja desperacko potrzebuję comfort food, więc robię właśnie to: https://www.youtube.com/watch?v=KzPsaPaMHYE Już enty raz

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-08 o 21:18
Stary 2016-11-08, 21:16   #2110
Murszafka
To ja :)

Tylko trochę soli. Ale robiłam w sitku, nie smakował mi, jakoś w parowarze lepszy jest

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:20   #2111
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
fajna kuchnia, planje podobnom , ale na planach sie pewnie skonczy

za Twoją kuchnię
Cytat:

Wygląda to cudnie, naprawdę

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dopiero zwróciłam uwagę na ścianę Ewusi - czad! Ale nie zazdroszczę polerowania

u nas TŻ sprząta kuchnię, więc on będzie polerować ale znam sporo osób które mają szybę i nie narzekają na utrzymanie czystości, więc może nie będzie tak źle
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Macham baru znad "ślicznej wirusówki", jak to określił pan doktor Dość mam tej śliczności, za chwilę będą dwa tygodnie spędzone pod kocem
Zapisz
oj zdrówka
Cytat:

Ten sufit mam w sypialni, rozumiecie. Tam lepiej żeby mnie nic nie rozpraszało i nie powodowało złości na teża

A co on zrobił? Kasetony o fakturze "lądowanie na księżycu" (pewno się tak nie nazywają, ale tak wyglądają), przyklejone niekoniecznie w tym samym kierunku {wyobraźcie sobie to bezbrzeżne zdumienie, gdy mu powiedziałam, że każdy kaseton jest taki sam (niestety wzór nie jest symetryczny względem przekątnej ani wysokości w połowie), on myślał, że wzory kraterów są unikatowe na każdym kasetonie i będzie obojętnie w którą stronę je przyklei }, pomalowane na szaro z fakturą jakby drobnego żwirku gdzieniegdzie Acha, sufit w sypialni nie jest prostokątem, ma wycięcie na komin, usytuowanie instalacji nie jest symetryczne względem NICZEGO (przynajmniej zrobił równolegle do ściany, no , zawsze mogło być po skosie), to wycięcie go chyba ogłupiło
Any qeustions?

popłakałam się że śmiechu
ale serio współczuję jeszcze w sypialni... dramat

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:24   #2112
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko trochę soli. Ale robiłam w sitku, nie smakował mi, jakoś w parowarze lepszy jest

Thnx. Czyli to jednak danie parowarowe.

No ja po parowaniu w garze porów i marchewek muszę, oprócz soli, dodać masło, żeby wydobyło smak. Choć nie zawsze. Ostatnio jakoś weszło mi bez
Stary 2016-11-08, 21:57   #2113
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Nie fię jeszcze (ale powiedziałem zgodnie z prawdą, że ja telefonicznych rozmów prowadzić nie lubię, że ja kontakt face-to-face preferuję, gdyż gesty i mimika są dla mnie ważne)
żeby się sytuacja rozwinęła po Twojej myśli

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ale znam sporo osób które mają szybę i nie narzekają na utrzymanie czystości, więc może nie będzie tak źle
Sąsiedzi mają i bardzo sobie chwalą

Wykończyłam słoik miodku z chabra bławatka (pyszny!) i zabrałam się za miodek rzepakowy - i to już nie to, słodkie, aż mdli Jak nic trzeba zamówić kolejną porcję słoików z miodem Lipowego bym zjadła
ZapiszZapisz

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 22:06   #2114
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wykończyłam słoik miodku z chabra bławatka (pyszny!) i zabrałam się za miodek rzepakowy - i to już nie to, słodkie, aż mdli Jak nic trzeba zamówić kolejną porcję słoików z miodem Lipowego bym zjadła
ZapiszZapisz
To prawda, rzepakowy jest słaby, taki mdłek. Kurcze z chabra bławatka zaciekawiłaś mnie bardzo! Ale mam 3 różne - z malin, spadziowy i nieszczęsny rzepakowy (na twarz daję i na włosy ) powinnam zużyć, chooooociaż, miód się nie psuje, jak trafię tego bławatka to będzie mój. Dzięks za inspirację
Stary 2016-11-08, 22:38   #2115
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
To prawda, rzepakowy jest słaby, taki mdłek. Kurcze z chabra bławatka zaciekawiłaś mnie bardzo! Ale mam 3 różne - z malin, spadziowy i nieszczęsny rzepakowy (na twarz daję i na włosy ) powinnam zużyć, chooooociaż, miód się nie psuje, jak trafię tego bławatka to będzie mój. Dzięks za inspirację
Z malin? Brzmi Spadziowego też już dawno nie jadłam. A rzepakowy zeźre M., bo on dla odmiany toto uwielbia.
Od kilku lat kupujemy od tego pszczelarza via alle. Ofertę ma ograniczoną, ale miody pyszne. Z ostatniego "napadu" na niego, z "egzotyków" oprócz chabra bławatka mieliśmy miód faceliowy Wcześniej nawet nie wiedziałam, że taki istnieje
Zapisz

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2016-11-08 o 22:49
Stary 2016-11-08, 22:52   #2116
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Aileen, zdrówka

Cytat:
BM polecam, tylko szybko zlatuje, bo to raptem 12 odcinków (póki co) a każdy jest odrębną historią.
Thx, zleciłam ściąganie

Cytat:
Nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle istnieje
Rocznik '89, mówiłam, żem zacofana

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Narobiłyście mi smaka tymi nowymi niedostępnymi Skittlesami

brzmią mega smacznie ......
No... Też ich pożądam

Cytat:
Chyba będę rodzić w domu, bo strach się z chałupy na parę dni oddalać

Cytat:
A wiecie, że ja w ogóle nie widzę sufitów Nie zauważam. Na szczęście dla mojego Teża. Któregoś pięknego dnia przeciekła nam woda ze strychu w miejscu niegdysiejszej lampy. Woda była z jakichś sprzętów/rzeczy sprzątniętych z dworu celem wyschnięcia Nie było jej dużo ale co było, to się wylało. Skutkiem tego mamy na suficie zdrapany tynk tak na około 0,5 metra. I mnie to kompletnie nie rusza. Ja tego nie widzę. W sumie nie pomyślałam, żeby zrobić haję profilaktycznie Ale w zasadzie to chuop tym jest tak załamany, że nie ma potrzeby. Samobiczuje się za to.
U mnie farba płatami odpada z sufitu w łazience, bo sąsiadka nas namiętnie zalewa. Staruszka, nie idzie się dogadać, też musiałam sufitowo oślepnąć

Cytat:
Aileenn, nie strasz, TŻta i małą chwyciło w weekend... Współczuję
Zdrówka dla nich

Cytat:
A co on zrobił? Kasetony o fakturze "lądowanie na księżycu" (pewno się tak nie nazywają, ale tak wyglądają), przyklejone niekoniecznie w tym samym kierunku {wyobraźcie sobie to bezbrzeżne zdumienie, gdy mu powiedziałam, że każdy kaseton jest taki sam (niestety wzór nie jest symetryczny względem przekątnej ani wysokości w połowie), on myślał, że wzory kraterów są unikatowe na każdym kasetonie i będzie obojętnie w którą stronę je przyklei }, pomalowane na szaro z fakturą jakby drobnego żwirku gdzieniegdzie Acha, sufit w sypialni nie jest prostokątem, ma wycięcie na komin, usytuowanie instalacji nie jest symetryczne względem NICZEGO (przynajmniej zrobił równolegle do ściany, no , zawsze mogło być po skosie), to wycięcie go chyba ogłupiło
Any qeustions?
O nieeee

Cytat:
Głodna jestem. Ale nic nie mam, żeby nie jeść niepotrzebnie. Także cierpię.

Macham znad 11 godzin w pracy

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 23:14   #2117
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Z malin? Brzmi Spadziowego też już dawno nie jadłam. A rzepakowy zeźre M., bo on dla odmiany toto uwielbia.
Od kilku lat kupujemy od tego pszczelarza via alle. Ofertę ma ograniczoną, ale miody pyszne. Z ostatniego "napadu" na niego, z "egzotyków" oprócz chabra bławatka mieliśmy miód faceliowy Wcześniej nawet nie wiedziałam, że taki istnieje
Zapisz
Wiesz co, pisze MALINOWY. Nie wiem o co chodzi w nim. Jednak podobny do lipowego, słodki bardzo. Żaden szał. Ale dostałam, to jem. Pasieka Dębieńsko. Michał Waruga. Z różnych pasiek kupujemy. Zawsze polskich. Lubię akacjowy. Wrzosowy też dobrze wspominam. Maj fejwryt jest od zawsze spadziowy, bo ja leśna jestem bardzo. I tak, wiem jak i z czego powstaje

Dobra, doedukowałam się na szybko unikat z kwiatów malin, które kwitną tylko kilka tygodni. Ale smakowo nie ma szału, także nie ma o co się zabijać.

Poczytałam też o faceliach

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-08 o 23:21
Stary 2016-11-08, 23:16   #2118
gryx82
BAN stały

Cytat:
...
po jednej aspirynie już mam dziurę w brzuchu wypaloną, a po malinach nie

Herbata z kwiatu lipy z miodem i sokiem z malin to taka klasyka antyprzeziębieniowa (a listki malinowe jeszcze lepsze podobno, bo zawierają więcej substancji leczniczej)
Cytat:
żeby się sytuacja rozwinęła po Twojej myśli
Dzięki

Tak naprawdę to ja już sam nie wiem, co byłoby po mojej myśli, chyba zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma (ale dzisiaj mam dzień pt. "wszystko jest do dupy i nic nie ma sensu", przy szorowaniu kibla tak mnie na filozofię egzystencjalną naszło)
Cytat:
Lipowego bym zjadła
My mało "miodowi", ale lipowy (i wielokwiatowy) zawsze jest u nas na stanie (rodzice mają jakieś dwie "zaprzyjaźnione" pasieki i mniut za free przynajmniej raz do roku wpadnie w ramach prezentu)
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Macham znad 11 godzin w pracy

---

Ryszardowi wypadł dzisiaj mleczak I karton muszę mu większy skombinować, bo w tym po didzkich butach już ledwo co się mieści
Stary 2016-11-08, 23:24   #2119
dzika truskawa

Cytat:
Trzym kciuki za pieseła, który się do tego przyczynił. Pani zadzwoniła z pytaniem, ile kosztuje "uspanie", ale okazało sie, że operacja da mu (a właściwie jej) szansę na życie. Najbliższe dwie doby będą decydujące

---
Cytat:
Ryszardowi wypadł dzisiaj mleczak I karton muszę mu większy skombinować, bo w tym po didzkich butach już ledwo co się mieści

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2016-11-08, 23:35   #2120
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Trzym kciuki za pieseła, który się do tego przyczynił. Pani zadzwoniła z pytaniem, ile kosztuje "uspanie", ale okazało sie, że operacja da mu (a właściwie jej) szansę na życie. Najbliższe dwie doby będą decydujące

---

To ja trzymam też. Za Was oboje.
Choć jestem tak padnięta, że przeczytałam "trzy kciuki za pieseła". I se myślę, dlaczego akurat tylko 3?
Stary 2016-11-08, 23:41   #2121
gryx82
BAN stały

Cytat:

Jakiś ciężki przypadek?
Cytat:
Choć jestem tak padnięta, że przeczytałam "trzy kciuki za pieseła". I se myślę, dlaczego akurat tylko 3?
Już po kieliszeczku Valusedu?
Stary 2016-11-08, 23:48   #2122
dzika truskawa

Cytat:

3 kciuki bo podczas zabiegu przez chwilę żałowałam, że nie mam trzeciej ręki

Cytat:

Jakiś ciężki przypadek?

Ropomacicze, co najmniej tygodniowe. Pieseczek przed operacją ważył 11 kg, po operacji kilogram mniej, tak duża była zmieniona macica, którą wyciachałyśmy

Stary 2016-11-09, 00:01   #2123
gryx82
BAN stały

Rzygam już tymi wyborami w USA, rzy-gam!
Cytat:

Ropomacicze, co najmniej tygodniowe. Pieseczek przed operacją ważył 11 kg, po operacji kilogram mniej, tak duża była zmieniona macica, którą wyciachałyśmy
Przy ropomaciczu każdy dzień zwłoki to igranie z losem, prawda? Oby z tego wyszła szybko
Stary 2016-11-09, 10:19   #2124
Parabelka
Panaroja

snad ŚNIEGU

Cytat:
Ale wqurf może przyspieszył by poród?
nadmiar hormonów stresu didu nie pomaga

pratchettomanom polecam http://www.taniaksiazka.pl/swiat-dys...-p-795313.html

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 10:21   #2125
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
snad ŚNIEGU
Nic nie mów, ja mam w tę bidę dzisiaj ewakuację budynku
Stary 2016-11-09, 10:28   #2126
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Dobra, doedukowałam się na szybko unikat z kwiatów malin, które kwitną tylko kilka tygodni. Ale smakowo nie ma szału, także nie ma o co się zabijać.
A już zaczęłam przeczesywanie allegro

Cytat:
Auć! Oby się wylizała

Cytat:
snad ŚNIEGU

pratchettomanom polecam http://www.taniaksiazka.pl/swiat-dys...-p-795313.html
A idź z tym śniegiem! Jakoś w tym roku nie mam ochoty na zimę

Link Zaraz wyląduje w liście do Mikołaja
Zapisz

Stary 2016-11-09, 10:38   #2127
Parabelka
Panaroja

Cytat:

A idź z tym śniegiem! Jakoś w tym roku nie mam ochoty na zimę

Link Zaraz wyląduje w liście do Mikołaja
Zapisz
1.ja też nie
2.ja pisze list o duuuzy zestaw kredek, tego nie można pokolorowac podstawowym kompletem 12 sztuk ani nawet 24

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-09, 10:45   #2128
gryx82
BAN stały

Cytat:
snad ŚNIEGU
Narty w Alpach?

---

Trump wygrał?
Stary 2016-11-09, 10:53   #2129
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Rzygam już tymi wyborami w USA, rzy-gam!
Też rzygam bo mnie N zaraziła -_- Wczoraj wieczorem była tragedia... Ale dziś już żyję i nawet mogę znowu jeść Plusem jest błyskawiczne odchudzenie do 50,7 kg

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Corii, miałaś szminkę MAC Twig albo jakąś kolorystycznie podobną?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 11:04   #2130
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Narty w Alpach?

---

Trump wygrał?
1. wtedy byłoby spod
2.ano
Cytat:
Też rzygam bo mnie N zaraziła -_- Wczoraj wieczorem była tragedia... Ale dziś już żyję i nawet mogę znowu jeść Plusem jest błyskawiczne odchudzenie do 50,7 kg
pszepraszam zdrowiejcie

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2016-11-09 o 11:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości