|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Asiek, no to piona... Może wrocławski klimat nie służy dzieciom
![]() Cytat:
Lepiej późno niż wcale, rozgość się A córcia jak ma na imię i kiedy urodzona?
|
|
|
|
|
#3062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekna córcia i mama,ja bym chciała tak wyglądać wyspana Dzieci absorbuja,to fakt,ja np pisze głównie jak karmię. W innym przypadku sto rzeczy do zrobienia,ogarniecie dziecka,męża i domu. Miło,że się ujawniłas Cytat:
więc to pewnie jakaś dziwna reakcja alergiczna. Ja bym chciała te 2 lata różnicy, to by się ciuchy idealnie nadawały, o ile byłaby 2 dziewczynka
|
||
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
MariaF jak się ujawniać to ujawniać
Dorota, rocznik '87 tp z usg 20.06, Patrycja urodzona 13.06 sn z wagą 3080 i długa na 54 cm Córa, jak u niektórych mam poczęta trochę z rozsądku bo lata lecą i co będzie jak później jednak stwierdzimy, ze chcemy mieć dziecko a nie będzie to możliwe. Trochę się bałam jak to będzie z tym całym instynktem macierzyńskim ale zakochałam się bardzo szybko, bo już w kropce po pierwszym usg teraz nawet myślę o drugim, zobaczymy co powie mąż Karmimy się piersią bez głębszych refleksji w tym temacie, z czasem większymi a czasem mniejszymi przebojami , Pati odwraca się na prawy boczek, o innych akrobacjach póki co mowy nie ma próbuje ją namawiać do kulnięcia się na lewy ale z marnym skutkiem. Zęby to chyba jeszcze pieśń przyszłości. Śpimy razem, za wygodna jestem żeby wstawać na karmienia, a w ten sposób to nawet czasem nie wiem ile razy w nocy jadła, bo na pół śpiocha działam Dołączam do mamuś z problemami z usypianiem pociech. Dzisiaj ganiam rozebrana od pasa w górę bo albo jeden cycek, albo drugi, smoczek, tulenie, na rączki na fasolkę, jak do odbicia.... Ło matko a w końcu przyszedł tatuś i oczy jak 5 zł i banan na pyszczku
|
|
|
|
#3064 |
|
Konto usunięte
|
Kacian witaj
Ja dziś narzekac nie będę, córki były grzeczne. Jednak po ostatniej nocce łeb mi pęka, więc zobaczę sobie Na dobre i na złe i mykam spać Ania a mozesz napisac, jak z moczu wychodzi odwodnienie? Jesli to nie problem. Zawsze to dodatkowa wiedza dla mam No i zdrówka dla Was. Rozszerzasz już dietę? Może to czas...nie wiem co doradzić. Maja na chorą nie wygląda |
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imię dla córki super, takie mało spotykane w sumie.U nas dziś masakra wieczorem. Nie dość że już marudzenie i pocieranie oczu od 17, to potem jeszcze wrzaski przy zasypianiu... Na przemian z mężem ją lulaliśmy, przetestowane wszystkie melodyjki, szumy, ale nic z tego Po nich chyba jeszcze gorzej Dałam w końcu pedicetamol. Wyciągnęłam ze śpiworka i w końcu zasnęła - nie wiem, może za ciepło jej było albo po prostu już padła ze zmęczenia
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Kacian witaj, zapraszamy
Ania coś mi się kojarzy że kiedyś mój starszak miał badanie czy nie odwodniony ale nie mogę sobie przypomnieć z czego probka, wtedy miał rota i nie był odwodniony więc trochę dziwi mnie diagnoza Mai. Spokojnie miałaś trochę stresu. A może kryzys laktacyjny? Kasia bardzo możliwe orzechy albo kakao ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Tak myślę myślę, odtwarzam ten pobyt szpitalnych i to chyba jednak z krwi badanie było na odwodnienie |
|
|
|
#3067 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za ciepłe słowa
zdjęcie korzystne bo pod dobrym kątem i nie widać drugiego podbródka, którego wyhodowałam w ciąży za to Małej widać Wam też się tak dzieciaki odparzają pod szyją?Aniu, zdrówka dla Majeczki oby szybko wszystko wróciło do normy. Miałyśmy ten sam tp i pomiędzy naszymi dzieciaczkami chyba dwa dni różnicy z tego co kojarzę, zawsze podczytywałam co tam u Mai, czy są na podobnym etapie rozwoju
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Kacian
![]() Nie bede chwalić, ale od 5 miesięcy naprawde nie...nie nie będę ryzykować, pierdo&#^# hehehe
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Pomyślałam że może Wam się przyda ale jest to czysto orientacyjne z dużym marginesem
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67361811]
Ania a mozesz napisac, jak z moczu wychodzi odwodnienie? Jesli to nie problem. Zawsze to dodatkowa wiedza dla mam No i zdrówka dla Was. Rozszerzasz już dietę? Może to czas...nie wiem co doradzić. Maja na chorą nie wygląda[/QUOTE] Gęstość była za duża i to świadczy o odwodnieniu. Powoli będę rozszerzać dietę. Dzisiaj zjadla 3 łyżeczki kaszki na ryżu nawet smakowało...resztę ja zjadłam. Po kaszce Zjadla z cyca i jeszcze 70 ml.Oczywiście że na chora nie wygląda będziemy działać powoli.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
dziękujęDzisiaj się prawie sama przewróciła...na lewą stronę zdecydowanie lepiej jej wychodzi niż prawa. Z utęsknieniem czekam aż będzie wkładać stopy do buzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście o noszeniu na rękach przez rodzinę, a u nas jest trochę na odwrót. Wiem, że pisałyście, że noszą jak dziecko jest spokojne, ale u nas jak dziecko jest marudne to wychodzę z założenia, że mu coś jest i jak nic innego nie pomaga to noszę. Moja teściowa uważa, że one to wymuszają, teraz Kinga nauczyła się pokrzykiwać i teściowa uważa, że to przeze mnie, bo ja na to reaguje, więc ona tak robi. Ja ekspertem nie jestm, ale czytałam, że dopiero po kolejnym skoku zdaje się dzieci mogą manipulować, a takie małe to podobno nie. Na szczęście z resztą wychodzi na moje, bo jak mówię, że trzeba którąś podnieść, bo chce się odbić to tak jest. Może mój instynkt macierzyński nie osiąga wyżyn, ale uważam, że jak dziecko marudzi to trzeba mu pomóc, choć oczywiście teściowa wprowadza ferment w moim myśleniu. Pytanie do doświadczonych mam co o tym sądzicie?
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje bardzo dobrego szamponu na wypadanie włosów. Możecie Coś polecić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Tz uśpil Malutka ![]() Przyszła mi czapka z aliexpres. Jestem zadowolona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3073 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a siostrzanej miłości zazdroszczę, jak dzanet wruca zdjęcia/filmiki/opowieści o swoich dziewuchach to też mam nadzieję, że Krzyś będzie lubił swoje młodsze rodzeństwo i sie będzie bawił.Cytat:
czasem jak mówię do Krzysia, ze jest najpiękniejszy najukochańszy, albo moim skarbem największym to pojawia mi się myśl co ja bedę gadać, jak dwójka będzie... Przeciez jak sie będę rozplywała nad różowym bobasem to Krzysiowi może być smutno ![]() Jak to sie robi? Trzeba brać oba dzieci, przytulać i mówić "moje skarby największe"? ![]() Ja o drugie dziecko chcę się zacząć starać jak Krzyś będzie miał ponad 2 lata, chciałabym różnicę wieku około 3 lata. Chcialabym mieć pierwsze odstawione od cyca na spokojnie, odpieluchowane, takie przedszkolne po prostu. W dodatku tak też mi zawodowo pasuje. A TŻ chciałby wcześniej, ciągle mi to ostatnio gada, że zróbmy sobie drugiego bobasa bedziemy mieć fajne dwa bobasy. Troche mnie tym wkurza już! Być może dla dzieci to lepiej mieć małą różnicę wieku, ale dla mnie to za dużo. czasem jestem totalnie wymeczona jednym, stosunkowo grzecznym dzieckiem, wiec 2 bobasy to raczej ponad moje siły (nie wiem, jak mamy bliźniąt daja rade, nie mam pojęcia po prostu). Między moim bratem a mną są 4 lata i uważam, że taka różnica wieku też jest ok, kontakt mamy ze sobą dobry. Ania a Maja Ci na cycu nie usypia? nie krytykuję czy cos, ale się dziwię, bo u mnie Krzyś tylko na cycu. nawet na spacerze mi nie zaśnie ot tak po prostu tylko drze się bo chce cyca, pociumka dwa razy odlot i śpi. Kacian witaj ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- łooo, pochwal się tu lub na fb ja przez Was tez zajrzałam na ali i trochę przepadłam w koszyku milion rzeczy, ale zamowiłam na razie trzy i czekam az przyjdą, wtedy ewentualnie sie skuszę na więcej. Na fb jest też taka grupa aliexpres.com dla dzieci, tam ludzie wrzucają realne zdjęcia i recenzje, czasem na prawdę super rzeczy
|
|||
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Wciąglam się w spacery. Nie wiem jak bedzie jutro, bo zaplanowałam krokiety, a to dużo roboty.
Zamówiłam wlaśnir najlepszy jaki znalazłam krem dla Gabrysi na wiatr i mróz. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- lena to chyba jakieś stare informacje, teraz podobno jest zasada wszystko po 6 można (oczywiście są wyjątki jak miód czy mleko krowie). ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- A co do noszenia to ja jestem chyba fenomen-noszę jak nie muszę. Gabi wtedy jest zachwycona światem dookoła, wyciąga rękę jak kierunkowskaz i wszystko łapie-uwielbiam to jak bada swiat
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdzieś za podziałam :/
|
#3078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem Pati nie chce być na rękach a czasem tego potrzebuje. Jak dzieci marudzą a noszenie pomaga, to czemu z tego nie skorzystać? Moja nauczyła się krzyczeć dokładnie dwa dni temu. Od tego czasu krzyczy non stop . Nie przejmuj się - taki etap. Za chwilę jej się znudzi i będzie coś innego
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie maluszki nie wymuszają, a już na pewno nie potrafią manipulować! Manipulacja to powazna sztuka, nie wymagajmy cudów od naszych grubaskow. Ich mozg nie jest jeszcze w stanie podejmować tak skomplikowanych działań. Jak płaczą, marudza to czegoś potrzebują, inaczej nie potrafią tego jeszcze przekazać. |
|
|
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
Poradzcie jak buraki przechowac dla Oliwki. Ugotować na parze, pokroic w talarki i zamrozić? Czy breja z nich później bedzie po rozmrozeniu?
|
|
|
|
#3081 | ||||
|
Ania
|
Dziewczyny, mam pytanie: czy Wasze dzieci też ciągną się za uszy?
Moja Hania szczególnie robi tak podczas jedzenia.. normalne to? Nudzi jej się, czy co?? a naprawdę mocno potrafi się pociągnąć.Ania- moje dolegliwości raczej nie są przez dietę- jest ona fajnie zbilansowana, wszystkie potrzebne składniki, więc wątpię,że to przez to. Cytat:
Ja osobiście cc wspominam dobrze, pomimo problemów, przez które ona była. Samą cc i okres po zniosłam bardzo dobrze. Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za spacery- biorę przykład ![]() Jasne, idź, jeśli Cię to niepokoi na pewno wszystko będzie dobrze![]() Cytat:
a obrazek idealny- powiem Ci, że mi się głupio zrobiło naprawdę..![]() Ale wyciągam z tego wnioski pozytywne!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
http://natura24.pl/balsam-dla-dzieci...ml-weleda.html
Nie ma w składzie wody, więc idealny na mróz. Ja tak zrobiłam, tylko nie w talarki a grubsze kawałki.
|
|
#3083 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
OMG, dopiero teraz się odrobiłam ze wszystkim
Jeszcze tylko kolację muszę zjeść, bo nie zasnę ![]() Cytat:
Jakby co to uważaj na alko, bo kieliszek wina może Cię sponiewierać Cytat:
A w temacie kp. to chyba teraz taki okres że pojawiają się kryzysy laktacyjne. U mnie chyba aktualnie jest bo Ignaś chce jeść co godzinę i z dwóch cyców, co się wcześniej nie zdarzało. Póki co nie schizuję, częściej karmię i czekam na efekty. Radena też coś pisała ostatnio o kryzysie... Cytat:
Witamy i zapraszamy ! Swoją drogą to dziwnie tak, bo Ty znasz nas i nasze dzieci od dawna, a dla nas jesteś taka obca. Teraz pisz jak najwięcej i daj nam się poznać ![]() Pati śliczna, Ty również niczego sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3084 | |||
|
Ania
|
Cytat:
Pic rumianek- łagodzi, szałwię tez możesz pić ![]() I bardzo pomagają gorące ziemniaki- takie po ugotowaniu, wygnieceniu zawijasz w pieluszkę, chustkę cokolwiek i owijasz szyję- też działa. No i jeszcze możesz płukać: szklanka wody i około 6 kropel wody utlenionej. Cytat:
piękna córcia, i super mama![]() No rozgość się u nas i udzielaj, fajnie, że jest nas więcej ![]() Tak, moja Hania też się odparza pod szyjką raz miała tak mocno, że aż jej skora schodziła.. najbardziej pomaga mąka ziemniaczana. Cytat:
![]() oby się unormowało w końcu ![]() Aaaa- manipulować dzieci nie potrafią wg mnie, ale potrafią być hmmm.. cwane Np moja Hania uwielbia mnie zaczepiać jak mam telefon w ręku, tylko odłożę i jest cisza. Jak nikt do niej nie gada, to będzie tak zaczepiać, żeby w końcu ktoś się odezwał do niej
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-11-09 o 22:59 |
|||
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jakiś dyskomfort, nie wiem metka albo coś podobnego... |
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka do pionu Cię postawie!!:P Nie ma czegoś takiego jak kryzys laktacyjny. Zwłaszcza jak juz tak fajnie laktacja jest unormowana. Owszem są etay gdy dziecko chcę więcej jeść i sobie musi wyprodukować jedzenie, ale z tego co kojarzę to na 3m, 6m,9m itd
Do tego skoki, fazy "na mame" jak ja to mówie i chce się cyckolić. Kurcze od jakiegoś czasu Gabrysia więcej je w nocy. Ale nie narzekam, co to jedno więcej karmienie gdy jeszcze nie śpię jak teraz. Inne dzieci płaczą nocami. Więc lajt ![]() Tylko czasem myślę czy Ona faktycznie głodna? Ale z drugiej strony od razu łapie pierś i je dość sporo. Jakby nie była głodna to pewnie ciumkneła by parę razy i koniec? Co myślicie? I skręty brzucha znów ma ostatnio. Bidulinka.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-09 o 23:11 |
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn.ja przy Kubie bardzo szybko nauczylam się rozróżniać co chce. On jest ogólnie mało płaczący i wiem, że np. jeśli nagle zaczyna poplakiwac to na bank jest coś nie tak. I jest, chce odbić. Tak więc póki co nie wykorzystuje faktu że może mieć noszenie na zawołanie. |
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Australia, a to przecieranie oczek to ze zmęczenia?
Obserwuj oczy. U nas takie tarcie dwa wieczory pod rząd przerodziło się w zapalenie spojówek.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Ale nigdy nie udzielałam się nigdzie w odmętach internetów i jakoś tak ciężko się przełamać. 
a żeby Was przekupić wysyłam fotę córy z dziubkiem 

Dzieci absorbuja,to fakt,ja np pisze głównie jak karmię. W innym przypadku sto rzeczy do zrobienia,ogarniecie dziecka,męża i domu.
teraz nawet myślę o drugim, zobaczymy co powie mąż
, Pati odwraca się na prawy boczek, o innych akrobacjach póki co mowy nie ma
próbuje ją namawiać do kulnięcia się na lewy ale z marnym skutkiem. Zęby to chyba jeszcze pieśń przyszłości. Śpimy razem, za wygodna jestem żeby wstawać na karmienia, a w ten sposób to nawet czasem nie wiem ile razy w nocy jadła, bo na pół śpiocha działam
a w końcu przyszedł tatuś i oczy jak 5 zł i banan na pyszczku
Po nich chyba jeszcze gorzej
Dałam w końcu pedicetamol. Wyciągnęłam ze śpiworka i w końcu zasnęła - nie wiem, może za ciepło jej było albo po prostu już padła ze zmęczenia
zdjęcie korzystne bo pod dobrym kątem i nie widać drugiego podbródka, którego wyhodowałam w ciąży
Wam też się tak dzieciaki odparzają pod szyją?

) a drugie, że będę bardziej kochała pierwsze dziecko. Moze drugi powód jest głupi i jak się zobaczy dziecko to kocha sie dwójkę identycznie. Niech się mamusie >1 dziecko wypowiedzą
(bez zzo, żeby nie było:p)

Jeszcze tylko kolację muszę zjeść, bo nie zasnę