|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień brzydka, moknie pranie, zwiewne suknie mają branie ! PM 2017 cz. 33
dzień dobry
TŻ miał pracować cały długi weekend ale jednak ma wolne
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień brzydka, moknie pranie, zwiewne suknie mają branie ! PM 2017 cz. 33
Cytat:
![]() Cytat:
No widzac Tża noc czy dwie ja już tęsknię. A co fajniejsze, on tez, kiedy widujac się tylko w weekendy nie tęsknił tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesień brzydka, moknie pranie, zwiewne suknie mają branie ! PM 2017 cz. 33
Cytat:
Godzina do ślubu to mało. Bo trzeba pamiętać ze musisz się ubrać, zrobić zdjęcia temu (jesli chodzi o slub, gdy kamera i foto robią przygotowania) potem błogosławieństwo i dojazd do kościoła. Za dużo razy już planowałam czas PMek które malowałam by polecać zostawiać sobie tylko godzinę do ślubu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3724 | ||
|
catwoman
|
Dzień dobry
Cytat:
Osobne mieszkania na pewno bardzo poprawią nasze relacje, a już najbardziej moje samopoczucie ![]() Cytat:
![]() Na razie się zastanawiam jak bardzo będzie nam potrzebny. Jeżeli on będzie pracować w domu to chyba będzie służył nam do jeżdżenia na siłownię i do McDrive wieczorami Do pracy na pewno nie będę nim jeździła
|
||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko musze jechac do centrum pomacać i dobrać odcień. Ale to w przyszłym tygodniu.
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz sie nie moge doczekać jak będziemy sie z TZ starać o dziecko
|
#3728 | |
|
catwoman
|
Cytat:
Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że chciałabym się opiekować jakimkolwiek dzieckiem, a co dopiero swoim całą dobę Jestem błędem wśród naszego gatunku, bo jakby takich było więcej to byśmy wyginęli Jestem jeszcze za mało znudzona życiem Myślę, że mi się zachce jak już nie będę miała co ze sobą zrobić a tak widzę same ciekawsze rzeczy na horyzoncie Edytowane przez luna_laula Czas edycji: 2016-11-10 o 09:44 |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67355511]jesteśmy w domu. Kur.. teściowa oczywiście wszystko wie najlepiej. Jeszcze do domu nie dojechaliśmy a ta już udzieliła mi porad laktacyjnych mimo, że wcześniej powiedziałam, że Mała nie jest chętna do mleka z piersi. Potem podjeżdżamy pod blok. Teść pyta czy wysadzić nas z tej strony bloku czy z drugiej, teściowa się wtrąca, że lepiej z drugiej bo będziemy mieli bliżej na co Tż pyta czy wchodzą na górę jeszcze a teściowa ''no pewnie, że tak'' Miarka przebrała się w domu. Tż wybierał się do sklepu, pomyślałam że skoro teściowie są to może zostaną na moment z Helenką a my skoczymy do osiedlowego. Już jestem ubrana a teściowa do mnie z pretensjami, że gdzie ja się wybieram? że nie powinnam! bo powinnam w domu z dzieckiem siedzieć, bo co jak jakieś wirusy do domu przyniosę! Tż zamiast coś jej powiedzieć to przyznał jej rację a ja się wkurzyłam i powiedziałam, że przesadzają... Babinka też udana... jej pierwsze słowa do Helenki ''błogosławię cię''. Ja nie wiem czy papieżem albo księdzem została pod moją nieobecność ale bez jaj ![]() Dom wariatów Hmm... co do teściowej i zarazkow to trochę pojechała. Co do babci to ja nie mam nic przeciwko, babcia tz sama pobłogosławił synka I byłam dumna Kiedyś się tak robiło Co do karmienia to próbuj. Mój też na początku nie chciał jeść z jednej piersi, poszłam do poradni laktacyjne i pomogli mi tam. Ja bym zawalczyla na Twoim miejscu niż od małego karmić dziecko chemia. Ale ja z tych co uwaza karmienie mm za naprawde konieczność, powody zdrowotne itp no to się wypowiedzialam i mam nadzieję gownoburzy nie wywolam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dwie godz ledwo można się z tym wszystkim wyrobić a ja mówiłam o godzinie ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
spałam tak długo, że aż mnie głowa zaczęła boleć
![]() Cytat:
u mnie nie ma żadnych wyzwań :P wszystko zależy ile masz do kosmetyczki, jak blisko to myślę, że 14 jeśli musisz być wcześniej w kościele, jeśli nie to 14 30 |
|
|
|
|
#3732 |
|
❤ bee happy ❤
|
Hejo
Jadę dziś pozałatwiać trochę rzeczy, a wieczorem po resztę fot od fotografa
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że nic się dziecku od tego nie stanie, ale chodzi o samą zasadę. Tak samo jak ja nie chcę chrzcić dzieci, mimo że nic się dziecku nie stanie złego, więc nie chciałabym żeby np. teściowa sobie je ochrzciła.Cytat:
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
My z Tż oraz nasi rodzice jesteśmy zdania, że nawet nie wiadomo jak dobre relacje mogą nas łączyć, tak młode małżeństwo powinno mieszkać samo. Ja sobie nie wyobrażam mieszkać z rodzicami czy teściami, nawet kosztem wynajmowania mieszkania.
|
|
|
|
#3735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja niestety wiem. Sama mam już rozplanowane kto kiedy będzie czesany i malowany. Rozpisałam sobie to w exelu z wydatkami slubnymi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś czytalo sie etykiety z odświeżaczy Cytat:
Odsniezanie,skrobanie a potem jeszcze w moim staruszku zanim sie szyby odparuja to godzina. Cytat:
Super super Cytat:
Poza tym dzien dobry... Dostalam rano @ :rycze-smakrak: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to trochę za późno.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Cale szczęście mam dzisiaj wolne, wzielam leki i sie wygrzalam w nocy. Chyba troche lepiej chociaż jakas słaba jestem. Zaraz sniadanko zjem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3739 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Uwielbiam jak na temat karmienia piersią wypowiadają się kobiety które nie mają dzieci i nie mają pojęcia jak to jest. Wybaczcie, nie chce Was urazić ale to łatwo się mówi jak to nie Wy próbujecie karmić i nie wychodzi. Byłam u doradcy laktacyjnego i naprawdę to nie jest tak, że spróbowałam raz i się poddałam. Próbuje codziennie i ile nerwów mnie to kosztuje to tylko ja wiem a efekty żadne Planuje jeszcze zakupić laktator i odciągać, zobaczymy co z tego będzie |
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Eh, dopiero po sniadaniu i kawie a czuje sie wykonczona a caly dzien nauki przede mną :/ Jadę dzis do domku na weekend ale co to zmienia jak spędzę go przy biurku? Ale oby do wtorku, w środę już zmykam do TŻ My planujemy ślub na 15, a z usług wczesniej od rana będę miała najwyżej fryzjera, więc luz. Ja też myślę duuużo o dzieciach, w sumie to od 4 roku na studiach mogłabym takowe posiadać, ale wiem że byłoby z tym troszkę zachodu, a jednoczesnie nie wyobrażam sobie czekać do końca studiów.
|
|
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem sfiksowana na punkcie karmienia piersia i uważam ze nie zawsze jest tak że dziecko chce i to matki wina bo sie poddaje. Co to za gadanie w ogole... jest masa kobiet, które próbują a jednak dzieci sie nie najadaja, korzystają z pomocy doradcow ale oni sami tez mowia zeby przejść na mm bo dziecko leci z wagi a widać że nie chce jeść z piersi. A przez takie gadanie ze tylko naturalne karmienie jest odpowiednie taka matka sie czuje jakby była gorszej kategorii. Po co to, dzieci karmione mm też sa zdrowe i maja sie dobrze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do starości, jak na starość nie będę kontaktować itp itd. Nie mam nic przeciwko aby mnie dali do jakiegoś domu opieki. Aleee musi to być dobry dom i sprawdzony. No i odwiedzać by mnie musieli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67378016]Dzień dobry
Uwielbiam jak na temat karmienia piersią wypowiadają się kobiety które nie mają dzieci i nie mają pojęcia jak to jest. Wybaczcie, nie chce Was urazić ale to łatwo się mówi jak to nie Wy próbujecie karmić i nie wychodzi. Byłam u doradcy laktacyjnego i naprawdę to nie jest tak, że spróbowałam raz i się poddałam. Próbuje codziennie i ile nerwów mnie to kosztuje to tylko ja wiem a efekty żadne Planuje jeszcze zakupić laktator i odciągać, zobaczymy co z tego będzie Moja szwagierka praktycznie w ogóle nie miała pokarmu, mała tak ciągnęła, że aż jej krew raz poleciała
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67378016]Dzień dobry
Uwielbiam jak na temat karmienia piersią wypowiadają się kobiety które nie mają dzieci i nie mają pojęcia jak to jest. Wybaczcie, nie chce Was urazić ale to łatwo się mówi jak to nie Wy próbujecie karmić i nie wychodzi. Byłam u doradcy laktacyjnego i naprawdę to nie jest tak, że spróbowałam raz i się poddałam. Próbuje codziennie i ile nerwów mnie to kosztuje to tylko ja wiem a efekty żadne Planuje jeszcze zakupić laktator i odciągać, zobaczymy co z tego będzie Annulka jedno co ja wiem i to raczej potwierdzone medycznie, że stres nie pomaga. Tak, domyślam się że jak tu się nie stresować kiedy tak bardzo Ci zależy a nie wychodzi, ale pomyśl może sobie tak: miliony dzieci wyrosły zdrowe na sztuucznym mleku, wiec nawet jeśli Twoja Córa też będzie musiała to nic się nie stanie Można więc sięuspokoić i pomyśleć że teraz spokój, brak stresu może tylko ulepszyć ta sytuacje. Przejdzie blokada psychiczna i będzie ok A jeśli ktokolwiek: teściowa/babcia coś biadolą na ten temat to powiedz że nie życzysz sobie bo to Cie stresuje i nie pomaga. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam jak na temat karmienia piersią wypowiadają się kobiety które nie mają dzieci i nie mają pojęcia jak to jest. Wybaczcie, nie chce Was urazić ale to łatwo się mówi jak to nie Wy próbujecie karmić i nie wychodzi. Byłam u doradcy laktacyjnego i naprawdę to nie jest tak, że spróbowałam raz i się poddałam. Próbuje codziennie i ile nerwów mnie to kosztuje to tylko ja wiem a efekty żadne Planuje jeszcze zakupić laktator i odciągać, zobaczymy co z tego będzie Dokładnie, dlatego ja się nie wypowiadam
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale 2h potrzeba jeśli w międzyczasie ma być jeszcze błogosławieństwo. Bo jeśli nie, to czas się skraca o OK. 30 min, jeśli kościół jest pod blokiem to czas znowu o 30min się skraca... nawet jeśli kościół jest 10minut drogi od domu to lepiej nie liczyć ze wyjdziecie 10-15minut przed ślubem, bo zwykle tak to nie wyglada. Rodzice ponaglają do szybszego wyjścia a jak nie jesteś gotowa, nie spakowana to tylko się zestresujesz. Lepiej mieć więcej czasu od przygotowań do wyjścia niż mniej. Nie dziwie się. Tez się boje. Podcinam tylko końce. Do tego mam tak, ze jak pare dni temu podcięłam to wydaje mi się ze są za krótkie i nie urosną mi do ślubu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3748 |
|
Amounted Princess
|
Ja mam makijaz na 13 a slub na 15 ale u mnie nie bedzie blogoslawienstwa, nie bede miec foto ani kamrzysty na przygotowaniach a do kosciola mam 5 min drogi od domu, wiec nawqet jak mnie bedzie malowac 1,5 h to bez problemu sie wyrobie na ta godzine bo ubranie sie zajmie mi 10 minut max
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67378016]Dzień dobry Uwielbiam jak na temat karmienia piersią wypowiadają się kobiety które nie mają dzieci i nie mają pojęcia jak to jest. Wybaczcie, nie chce Was urazić ale to łatwo się mówi jak to nie Wy próbujecie karmić i nie wychodzi. Byłam u doradcy laktacyjnego i naprawdę to nie jest tak, że spróbowałam raz i się poddałam. Próbuje codziennie i ile nerwów mnie to kosztuje to tylko ja wiem a efekty żadne Planuje jeszcze zakupić laktator i odciągać, zobaczymy co z tego będzie 100 % sie zgadzam |
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym chciałą max. o 15 byc już gotowa.
ślub na 17. myślałam nad fryzurą na 10, makijaż na 12 (gdyby u fryzjera było opóźnienie). i koło 13 jestem gotowa. jakby trzeba było coś załatwić w dniu ślubu to jeszcze mam czas uwielbiam to, że śluby są u nas później. na 14 bym się nie wyrobiła
|
|
|
|
#3750 | |
|
Amounted Princess
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

Ślubujemy: 21.10.2017
w dwie godz ledwo można się z tym wszystkim wyrobić a ja mówiłam o godzinie

Wtf, o co chodzi? Mam apke wizażu ale tam mam wyłączone powiadomienia...
uwielbiam to, że śluby są u nas później. na 14 bym się nie wyrobiła