|
|
#3301 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Dziewczyny jak widzicie większość śpiochów coraz cZęściej się w nicy budzi. Czyli taki okres. Nie mogą być wszystkie na raz głodne.
U nas znowu smoczek i dentibaby w ruchu. U starszek nie odczulam ząbkowania, to teraz biedna Hania się będzie męczyć... |
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas noc ok. 4 pobudki. Maja usnela sama koło 20
Brzydko i deszczowo u Nas wiec spacer odbędzie się na balkonie. Dzisiaj próbujemy marchewki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet bacik dla meza
Nawiązujac jeszcze do ksiazki o ktorej Cierpliwosc pisala ja po przeczytaniu przestalam rozmyslac na temat jedzenia czy za malo czy za duzo. Ta książka moze poukładać w glowie ![]() Matka po sniadaniu. Niedługo na spacer idziemy. Moja sasiadka ma.corke 3 tygodnie starsza od Oliwki i czasem udaje nam sie razem wyjsc na spacer. Dzisiaj mamy taki plan A wieczorem idziemy na 30 do szwagierk.
|
|
|
|
#3304 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67447061][/COLOR]Nie przeszkadzalo mu nawet piszczenie Hani.
Ale spoko, zanim wyszlam z dziewczynami na długi spacer, pochowalam mu wszystkie napoje [/QUOTE]Trzeba było jeszcze główny zawór wody zakręcić! ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
od przedwczoraj mam jeszcze zupę z soczewicy, którą jem sama, no raz mężowi podałam to musiał zjeść ale zachwycony nie był Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67448986]Dziewczyny jak widzicie większość śpiochów coraz cZęściej się w nicy budzi. Czyli taki okres. Nie mogą być wszystkie na raz głodne. U nas znowu smoczek i dentibaby w ruchu. U starszek nie odczulam ząbkowania, to teraz biedna Hania się będzie męczyć...[/QUOTE] U nas też sporo pobudek, nawet nie pamiętam ile ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Aaa, miałam jeszcze pisać, że moje dzieci wczoraj na biegu niepodległosci zajęły imponujące miejsca- 3. oraz 5.! Tak mi też powiedzieli, więc się jaram jacy to oni nie wysportowani, a po chwili mi mówią, że od tyłu |
||
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ladnie Cię nabrali ![]() Ja nie biore Gabi w chuste, dopiero co mnie kręgoslup przestał boleć.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-12 o 11:15 |
|
|
|
|
#3306 |
|
Konto usunięte
|
Ja z tymi kotami to oszaleję
Madzia, może Twój tz udzieliłby mi jakiejś porady ![]() Po przeglądzie futra stwierdzam nadal pojedyncze żywe pchły! Koty odrobaczone, zapodany fiprex, dodatkowo po kilka razy spsikane porządnie vermaticonem (dimeticon) i nadal epidemia trwa! Czego jeszcze mogę użyć? Jestem już na tym etapie, że za chwilę je wygolę i wykąpię!. Ten dimeticon zabija pchły, bo wczoraj psiknęłam na jedną bezpośrednio i zadziałało ale koty mają takie gęste futro z podszerstkiem, że nawet jak z góry są całe mokre od tego, to najwyraźniej to nie dociera wszędzie... |
|
|
|
#3307 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67447061]Moj Zasnął przed 5 i przed 9 Zosia skakala mu po glowie krzycząc TATUSIU JEST DZIEŃ, NIE ŚPIJ! On nic, zero reakcji! Z-e-n-a-d-a! Tylko jego przyniesli, sam nie wrócił.
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Nie przeszkadzalo mu nawet piszczenie Hani. Ale spoko, zanim wyszlam z dziewczynami na długi spacer, pochowalam mu wszystkie napoje [/QUOTE]To w kolejny wolny dzień Ty zrób sobie wychodne a dzieci( przynajmniej jedno) zostaw z mężem 😉 ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Od kiedy Maks jest rozumny tzn.upomni się świadomie, że jest głodny , przestałam stresowac się, że mało je ale chętnie się dowiem co w tej małej główce siedzi i dlaczego wcześniej pięknie jadł a od roku bunt. Ja też nue dalabym tych apetizerow, zresztą czytałam skład i nie zachęca... Ale zauważyłam, że odkąd po chorobie podaje mu probiotyk to ma lepszy apetyt. Może zbieg okoliczności ale nie wnikam
|
|||
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Majunia zjadla 3 łyżeczki marchewki i nie była zachwycona smakiem
Jutro dalej próbujemy Teraz śpi a ja cosik ogarnie. Miłego weekendu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Miszks Chudziaszkowi chodzilo o termo mixa.
My po spacerze. Mrozne powietrze jest a na dworze 0 stopni. Poszlysmy do sklepu i po drodze wymyśliłam na obiad carbonare bo nie ma przy tym roboty praktycznie. Ja to odkad jest Oliwka nie robie za czesto pracochlonnych obiadów. Szkoda mi czasu na stanie w garach
|
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Ja w końcu robiłam spaghetti. Bardzo dobre, przeraża mnie tylko ze we 2 z mężem jemy tyle co się u mnie jadło na 5 osób
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybralam się na chwile na miasto...nigdy więcej w sobote! Kolejki niesamowite, nie ma gdzie zaparkować, gość prawie we mnie wjechał. Masakra. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Mąż chce jechać jutro przetestować materace,a ja chciałam na basen. Chcialam tez zabrac mojego braciszka żeby sie cieszył, choć to kompletnie nie po drodze i km trzeba dolozyc aby go zabrać i odwieź. I albo to albo to. Bo materace 50km od nas. A później juz nie bedzie czasu na nic, bo bedzie uczelnia i uczelnia.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-12 o 14:23 |
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Posegregowalam ubranka Mai i sporo jest za małych. Kolejny zestaw wystawie i pójdzie w świat.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3313 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieciaki udane ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3314 | ||||||
|
Ania
|
Dzień dobry.
Hania śpi z tatusiem(tzn tatuś gra) a ja gotuję obiad i nadrabiam forum. Kupiłam dziś mojej córci śliczną, szarą sukieneczkę na Święta już ![]() Wiecie co, rozczuliłam się, myśląc, że to będę pierwsze wspólne Święta.. nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
albo ja po prostu tak trafiam.Cytat:
![]() Nie stresuje się, jak będzie tak będzie-najgorsze, jak się za dużo o tym myśli, będzie jak będzie ![]() Co do psychologa to się z Tobą zgadzam- psycholog jest nie tylko od jakiś chorób, czasem chodzi o zwykłą rozmowę, jak sobie ktoś sam nie radzi.. no ale niektórym nie przegadasz. Cytat:
![]() oby ze snem również się poprawiło! Bo psycholog i psychiatra to absolutnie nic złego, a tymbardziej wstydliwego!! lekarz, jak każdy inny u którego ludzie szukają pomocy. Gdybym miała potrzebę również poszłabym po pomoc. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67446271]Looo matko ale nastukslyscie! Nie wiem czy mi dziewczyny pozwolą się do wszystkiego odnieść... próbuje U nas nocka lepsza. Pobudki co 1,5-2h. Po pierwszych przespanych dwóch godzinach bylam już wyspana. Wczoraj cały dzień zajmowałam się dziećmi, pół przytomna, a mąż zdychal. Tak zdychal, bo inaczej tego nie można nazwać. Przespal cały dzień! Wolny dzień, ktory można spędzić z rodziną. Jestem na niego tak wściekła, że nie mogę na niego patrzeć! Dobrze że jest w pracy, niech tam siedzi do końca roku. Haneczko bardzo współczuję ci wizyty nA ip. Zachowanie lekarzy karygodne! Ja niewiem czemu niektórzy lekarze myślą, że im na złość robimy przychodząc do nich. Mają zaplacone wiec o co chodzi? Szkoda, ze niektorzy traktują swoją prace jako kare. Lekarz powinien miec powolanie. Mam dwóch lekarzy w rodzinie i oni wykonują swoją prace z pasją. Może teraz buraczek dasz Hani? Hanie męczą zęby jak nic!-żel na smoczek na chwilę pomaga. Najbardziej pomaga gryzienie czyis palców.[/QUOTE] Tak właśnie gotuję buraczka dzięki!Co do męża Twego- wcale Ci się nie dziwię, że jesteś wściekła. Ale powiedz mi, często tak wychodzi?? czy zdarza się to raz na jakiś czas? ![]() Na szczęście mój mąż nie pije wódki, a piwem ciężko się upić, więc nie widuję go w takim stanie Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67447061]Moj Zasnął przed 5 i przed 9 Zosia skakala mu po glowie krzycząc TATUSIU JEST DZIEŃ, NIE ŚPIJ! On nic, zero reakcji! Z-e-n-a-d-a! Tylko jego przyniesli, sam nie wrócił. Nie przeszkadzalo mu nawet piszczenie Hani. Ale spoko, zanim wyszlam z dziewczynami na długi spacer, pochowalam mu wszystkie napoje [/QUOTE]Szkoda,że faktycznie zapomniałaś zakręcić zawór wody ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że chcą biegać, a miejsce nie ważne ![]() Cytat:
Masz małego brata?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu nie przegadasz i proszę przestań
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3316 | |
|
Ania
|
Cytat:
Powiedziałam wczoraj, że nie będę komentować Twoich wypowiedzi, skoro nie oczekujesz żadnych porad, uznałam, że chyba jednak wolisz, żeby olać Twoje wypowiedzi.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Hania - 6l, 2l i siostra 5
![]() Z bratem 6l najbardziej jestem zżyta. Siostrzyczka po raku i 5ciu chemiach, ale to inna smutna historia, nie na dziś. A oprócz tego starszego brata z dwoma córami, który bedzie pierwszy raz od 10l w święta w Polsce. I wtedy chyba zrobimy chrzest. Ale mój maż coś sie nie spieszy z zalatwianiem, ale cóż to jego działka
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za troskę Ale aż tak pomagać mi nie trzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Wracaj do zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3319 | |
|
Ania
|
Cytat:
Co do siostrzyczki- okropne. Ale rozumiem, że nie chcesz pisać
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są niesamowici ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Kurcze chcialam iśc do kina na nowego pitt bulla, kino pod nosem, autem 5min. Ale godzina 18 lub 20.30 wiec nic z tego. Gabrysia wieczorem przy usypianiu i przy pobudce po polozeniu spać (od tygodnia nastepuje to szybko) ma faze tylko mama.
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dżanet, dzięki wielkie za patent ze smoczkiem i żelem
W każdym razie teraz posmarowałam smoka i usnęła spokojnie, więc może coś w tym jest. Chyba że mój żel ma jakieś substancje o działaniu wybitnie usypiającym ![]() Cytat:
Ja dzisiaj też byłam w galerii na zakupach. Zaliczyłam dosłownie 5 sklepów, a zajęło mi to 2 godziny Galeria wielka, musiałam całą obejść żeby znaleźć te sklepy, na których mi zależało, masakra. No i ludzi pełno... Kupiłam sobie piękny, normalny biustonosz Wzięłam 2 pary legginsów cieplejszych i jedne zwykłe, bo była w H&M promocja 3 w cenie dwóch. Rossmanna też zaliczyłam - kupiłam m.in. zabawki do kąpieli
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Brat za granica, przyrodnie rodzenstwo nie mieszka ze mną. Więc tego dużo się nie odczuwa. Raczej raz na jakis czas
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam, jeszcze nie raz będzie mężowi przykro.
Chociaż nie wiem jak dobry by mieli kontakt to jeśli coś się dzieje ( lub ma taki dzień) to dziecko na 99% wybierze mamusie. U nas tak się zdarza i jak Maks ma taki dzień to tatuś jest odrzucany. I o ile na początku było mi szkoda męża, tak teraz wkurzam się, że się foszy w takich sytuacjach. Niby rozumie, ale nie rozumie. Rozumiem, stara się ale tak już jest, że mamusia jest na pierwszym miejscu. Na szczęście już coraz rzadziej zdarzają się takie momenty ale wiadomo, za chwilę będzie powtórka... ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Radena, gratuluję odwagi i doceniam szczerość w temacie psychologa... Pomogly Ci te wizyty? Ja, jak nie mogłam sobie drogi znaleźć to poszłam do wróżki. Zresztą 2 razy byłam. |
||
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Dziewczyny czy któraś z Was ma może nosidełko ergonomiczne z firmy Pentelka? Troszkę jest podobne do tuli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Ono wizualnie jest podobne do Tuli środek ma inny tak mi znajoma mówiła.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz Madziu zapytać koleżanki jak jej się sprawuje to nosidełko. Będę wdzięczna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Siweczka zapytam TZ i dam Ci znać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
Dużo naskrobałyście, będę nadrabiać później.
My dziś zaliczyłyśmy wizytę na całodobówce. Pati miała problemy z oddychaniem. Jak to stwierdził mój brat brzmiała jak stary astmatyk. Jakby nie mogła wziąć głębszego wdechu, taki świst jakby zaflegmione, sama nie wiem. Osłuchowo jest ok, gardło czyste, gorączki nie ma. Myślałam że może katar spłynął do krtani ale popsikałam wodą morską i próbowałam odciągnąć najpierw gruszką potem katarkiem i nic z całodobówki wysłali nad na oddział na konsultacje, lekarka tez nic nie znalazła. Przez cały ten czas Pati oddychała normalnie. Chcieli ją zostawić na obserwacje ale się nie zgodziłam. I kurde nie wiem czy nie zawaliłam zachowuje się normalnie, je, bawi się, wesolutka jak zawsze... Wydaje mi się ze położenie zdrowego dziecka w szpitalu przyniesie więcej szkody niż pożytku. Może to tylko mleko zaleciało.. Tylko ze po powrocie do domu znów to samo. Zaraz po przebudzeniu i przy zasypianiu. W poniedziałek ustawie sobie wizytę u pediatry, do tego czasu będę obserwować. Jeśli coś mnie wcześniej zaniepokoi to po prostu pojadę na IP. Mam nadzieje ze panikuję bez powodu. Mąż mnie przytemperował bo już każdy oddech mi się nie podobał. Dobrze ze chociaż jedno z nas wykazuje się zdrowym rozsądkiem w takich sytuacjach Kurcze nie wiem co to jest. Teraz mała śpi i znów oddycha bez problemu. |
|
|
|
#3330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

[/QUOTE]

witaj i pisz już z nami.
ale powtarzam sobie że to minie
ciążę planowałam tyle co ślub czyli jakieś 1,5 roku a i tak na początku płakałam pod prysznicem, że straciłam wolność i nie mogę iść szaleć całą noc i miałam wyrzuty sumienia, że może za mało to moje dziecko kocham skoro tak myślę. Teraz po prawie 5 miesiącach kocham nad życie to moje dziecko, ale to uczucie nie było takie od początku. Co do drugiego dziecka to mam plan zacząć się starać w 2018. Chciałabym mieć dziecko z kwietnia lub maja, więc musiałabym zrobić je w wakacje, ale nie wiem czy nie zaczniemy wcześniej

albo ja po prostu tak trafiam.
od jakichś 3 dni Basia ma problem z zaśnięciem, po 2 cyckach mąż ją musi jeszcze chysiac z 30 minut na klacie. Ale bez tragedii. W dzień śpi jeszcze krócej niż do tej pory,jakoś może z godzinę, masakra. Spacery się za to poprawiły,np wcZoraj byłam i Basia cała drogę miała otwarte oczy,ale nie płakała

W każdym razie teraz posmarowałam smoka i usnęła spokojnie, więc może coś w tym jest. Chyba że mój żel ma jakieś substancje o działaniu wybitnie usypiającym
Galeria wielka, musiałam całą obejść żeby znaleźć te sklepy, na których mi zależało, masakra. No i ludzi pełno... Kupiłam sobie piękny, normalny biustonosz
z całodobówki wysłali nad na oddział na konsultacje, lekarka tez nic nie znalazła. Przez cały ten czas Pati oddychała normalnie. Chcieli ją zostawić na obserwacje ale się nie zgodziłam. I kurde nie wiem czy nie zawaliłam
zachowuje się normalnie, je, bawi się, wesolutka jak zawsze... Wydaje mi się ze położenie zdrowego dziecka w szpitalu przyniesie więcej szkody niż pożytku. Może to tylko mleko zaleciało.. Tylko ze po powrocie do domu znów to samo. Zaraz po przebudzeniu i przy zasypianiu. W poniedziałek ustawie sobie wizytę u pediatry, do tego czasu będę obserwować. Jeśli coś mnie wcześniej zaniepokoi to po prostu pojadę na IP. Mam nadzieje ze panikuję bez powodu. Mąż mnie przytemperował bo już każdy oddech mi się nie podobał. Dobrze ze chociaż jedno z nas wykazuje się zdrowym rozsądkiem w takich sytuacjach