|
|
#3421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat sudokrem polecam, ale raz posmarować, a nie stosować ciągle. Np na noc troszke.
I wietrzenie, napal w piecu i wietrzcie dupke ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Ps. U nas odparzenia na szyjce kiedyś były.
|
|
#3423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sudocrem wg mnie jest ok, ale to już w ostateczności. Nas uratował jak nic innego nie pomagało i już była taka brzydka pupa, że hoho. Na mniejsze zaczerwienienia polecam Bepanthen Baby |
|||
|
|
|
#3424 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Madzia9999, czy mogłabym Cię prosić o dodanie mnie do tej grupy blw bobas lubi wybór?
Edytowane przez Radena Czas edycji: 2016-11-14 o 13:23 |
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach te chłopy... ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3427 |
|
Konto usunięte
|
Kasia, wg. strony osesek.pl brukselkę można podać już po 6. miesiącu.
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kupiłam w Biedro taki walec jakby do nauki raczkowania za 35 zł, wydaje mi sie że to coś jak ta kula v-tech ;p Gra i swieci
|
|
|
|
#3429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Podobno fajnie można się tym bawić i dzieciaki lubia jak ucza się raczkowac |
|||
|
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
Cały dzień wierzymy, na drzemkę ubralam pampka. I wstawilam tetry do prania bo nóżki mu nakrywam i wszystkie zasikal
Miszka to są duże dzieci a nie chłopy... ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Sprawdzałam i ta nasza to nie hula kula tylko surprise ball też z vtec
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Radena, może zamiast chodzika niech zaproponuj pchacza. Są takie zwykłe i bardziej zbajerzone.
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
I ha również polecam wątek o prezentach. Nie trzeba czytać całego bo prezenty czasem się powtarzają |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Łaaaa,właśnie wróciłam z godzinnego spaceru. Czy Wy też się tak nie wyrabiacie? jak zrobię obiad to już 15,nakarmie dziecko i spacer 15.30. A o 16.30 już ciemno:-/
|
|
|
|
#3433 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A gadania typu: a co rodzice Cię biją?? To nie zniosę!!- niech mi tylko ktoś tak powie do dziecka.- nie interesuje mnie, że to żart. Pamiętam, jak moja ciocia powiedziała tak do mojego siostrzeńca. Wparowała do pokoju, bo Marcel płakał(szwagier go uspokajał) a ona: co bije Cię tatuś?? Oj, szwagier wyszedł z siebie wtedy. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67507961]Hania też lgnie do siedzenia bardzo. Leżenie na plecach jest bardzo nudne. Na kolanach trzymam ją w pozycji poklezacej to się zlapie rekawa i siada. Ale nie jest jeszcze gotowa i nie lubię jak tak robi. Zaraz przed oczami mam zdjęcie synka mojej kolezanki, mial niecałe 5mc obstawiony poduszkami, krzywy i podpis SIEDZI Jeszcze trochę i usiada. Z tego co pamietam to pierw ruszą do przodu na czworakach. Z pozycji na czworakach łatwo się siada[/QUOTE] Bo powiedzieć, że dziecko siedzi, to właśnie jak potrafi z czworaka usiąść ![]() Cytat:
![]() Fajny sen
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano ogarniam siebie i na szybko chałupe ide na spacer + zakupy wracam i robie obiad ale zawsze robie coś na 2 dni ;p wraca tż, jemy on sie bawi z Nadia ja ogarniam kuchnie po obiedzie i koniec, ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo kotlety mielone z ziemniakami i jakas surowka a na drugi dzien z makaronem i i sosem pieczarkowym ;p przewaznie mieso czy jakies kotlety robie na 2 dni a dodatki zmieniam ;p |
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, dzień leci jak szalony. Ale to moze i dobrze? Szkoda mi tylko, że gdy mąż ma wolne (nie ma tych dni za wiele) czas nie zwalnia. A tu np gdy chcemy gdzies dalej jechac to wybieramy pore drzemki, gdy chcemy iść na basen to po drzemce itd
Mnie niesamowicie wkurza tekst i to czasem obcych ludzi! jak mówią : bo cie zabiore, albo pan cię zabierze itd. Masakra! Jakby ktoś tak mi do dziecka powiedzial to chyba bym golymi rękami udusiła. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Farbnełam włosy, henna i czuję sie super mimo, ze zatkalam 4 razy prysznic:/
|
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
Zabcia widze ze Ci włosy leca tak jak mi. Maz sie śmieje zebym sobie peruki zaczela szukac 😉
Pobranie krwi tylko z palca odbylo sie bez palaczu. Dzielne to moje dziecko ![]() Tesciowa na Mikołaja kupila już ciuszki w 5 10 15, rodzice maja kupic spiworek do spania taki na zime. Ja mysle o jakiejś zabawce grajaco swiecacej sama nie wiem w sumie jakiej. A z reszta rodziny umowilismy sie ze pod choinke bedziemy kupowac prezenty. Lepiej raz a konkretnie jak dla mnie. |
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny,piszecie o świętach,mi się marzy żeby były u nas i 2 rodziny się zebrały, to by było 11 osób,ale nie wiem,czy dałabym radę to ogarnąć. Takie marzenie o pierwszych Basiowych świętach w domu. W zeszlym roku byliśmy najpierw u teściów,a potem u moich rodziców- czekali na nas ze wszystkim. A teraz to nie wiem,czy pojedziemy do moich rodziców |
|
|
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
Radena dasz rade. Ja w tamtym roku robilam Wigilię, pierwsza w nowym domu na 16 osób. Tesciowa i mama moja troche jedzenia ogarnęły typu pierogi, paszteciki, karp, kapusta wigilijna. Siostra pomogla mi to podac wszystko nie lubie jak mi sie za duzo ludzi na raz kreci po kuchni i chce pomagac. W tym roku tez mowilam ze moge zrobic no ale jeszcze zobaczymy jak to bedzie.
Mialam pytać jeszcze bo tak piszecie o wprowadzaniu brokula. Kupujecie w markecie czy macie ze sprawdzonego źródła? |
|
|
|
#3441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak staram się robić z obiadami
|
|
|
|
#3443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć w tym przypadku raczej kanapowe o wdzięcznych imionach Suczak i Gryzlak Jak będzie trochę czasu, to wrzucę kiedyś foty. Kochane są, nasze "starszaki" Jednak łatwiej się Was podczytuje niż uczestniczy aktywnie, strasznie pędzicie Przepraszam, że nie odnoszę się do tego co na tapecie, ale dziś też nie nadrobię ![]() My po wizycie u pediatry. I w sumie nic nowego nie powiedziała, ale przynajmniej ma jakąś teorię. Po pierwsze nie opcji, żeby Patrysia wydawała ten dźwięk przy wdechu sama z siebie. Coś jest na rzeczy, tylko nie wiadomo co . Gardło nadal czyste, osłuchowo też. Skierowała nas na badania krwi (crp) i mam nagrać to świszczenie, dopiero wtedy się wypowie. Być może przez noc zbierają się jej w nosku pyl, kurz i rano spływają do gardła. Dziś wyczyściłam WSZYSTKO. Za szafą, pod szafą, pod łóżkiem biurkiem i gdzie tylko przyszło mi do głowy. Hula nawilżacz powietrza i psikam jej do noska wodą morską. Psy mają zakaz wstępu. Więcej pomysłów na razie nie mam. Jak uda nam się nagrać Małą, to jutro jadę jeszcze raz, bo badania krwi już zrobiłam i wyniki powinny być w ośrodku. Swoją drogą miała jeszcze zrobić OB, ale w szpitalu, z którym ośrodek ma umowę mi nie zrobią, bo... nikt nie potrafi porać dziecku krwi z żyły Proszę o kciuki
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wsciekla!!! Skonczylam drzemke z Gabi (Ona spala, ja na necie
) przyszedl do nas mąż, wiec ja poszlam po chwili do kuchni cos zjeśc, a Ona dwa razy z brzucha na plecy sie przewróciła i nawet mnie nie zawolał wrrrrr
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Australia jedna istotna uwaga jak kupują zabawki to tylko takie co można wyłączyć bo inaczej zwariować idzie
Lena w bujaczku, ale był starszy, nie pamiętam ile miał Asiek muszę zobaczyć ten wlec bo babcia koniecznie chce zabawkę kupić pod choinkę Sliweczka u nas takie grube imprezy się robi. Przygotowanie moich dań nie zajmuje dużo czasu. Pracochłonnych nigdy nie robię. Już mam sałatki dwie, karkówkę. Jutro grecka, tortille i kurczak z warzywami (jednogarnkowe danie) |
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł. Ostatnio nie pisałam bo córcia miala trudny okres związany z problemami brzuszkowymi i nie mialam sily ani weny pisać. Staralam się tylko podczytywać.
Witam nową mamusię moja,M też wydawala taki świszczący dźwięk przy wdechu. Pierwszym razem myślałam, ze się dusi. Samo przeszło, chyba po prostu nauczyła się tak robić a potem o tym zapomniała. Wigilia u nas to przedsięwzięcie na 26osób w tym roku robi siostra, ale u mnie " spęd" w 1dzień Świąt więc planowanie zaczynam już dziś. Prezentów u nas pod choinkę nie kupujemy, nie ma takiej tradycji. Mikolajki jeszcze nie dla M. Jakiś upominek kupię tylko synkowi siostrzenicy w wieku Marcelki (Oballa chyba i ciuch jakiś). Temat Sudocremu byl poruszany, używam tylko jak już jest źle i tylko raz dziennie. Zazwyczaj wystarcza. Cierpliwość dzięki za zaproszenie na szarlotkę, właśnie dzisiaj skończyłam jeść 3/4 pochlonelam sama a d*upa rośnie...Idę jakąś kolację zarzucić... Udanego wieczoru i spokojnej nocy
|
#3448 | |
|
Rozeznanie
|
Witamy Was z Leosiem po pobycie na Oddziale Dziecięcym...
jednak inhalacje to było za mało i trafiliśmy z zapaleniem płuc. Najlepsze jest to, że zapalenia nie było słychać w słuchawkach, tylko wyszło na rentgenie. Dostał Sumamed, inhalacje i wypuścili nas dzisiaj rano. Ja przechodzę chyba tą samą infekcję- straciłam głos i krtań mnie boli okropnie. Leoś przeszedł do kolejnego etapu rozwoju- dużo leżał na brzuszku w łóżeczku szpitalnym i się bawił zabawkami i nauczył się cwaniak mały wyrzucać je przez pręty A jaki zadowolony z siebie jak grzechotki sruu na ziemię w te bakterie szpitalne Z brzuszka na plecy przewraca się koncertowo, ale z pleców nie wskoczy jeszcze na brzuszek. Cytat:
)Nie znam ani jednej mamy z mojego otoczenia która by urodziła kolejne dziecko i powiedziała że go kocha mniej niż starsze. Ale to może tylko moje doświadczenie. |
|
|
|
|
#3449 |
|
Konto usunięte
|
Pytalyscie o.prezenty dla dzieci na święta. Zakladam, ze kupuje rodzina
jak tak, to polecam do kupienia zabawki fp, bo one mają coś w sobie. Dzieci lubią sie nimi bawić. To samo lamaze, lego, dumel. Jest duzo podrobek czy tanszych odpowiednikow, ale tymi firmowymi dzieci bawią się dłużej. Przynajmniej tak wynika z mojej obserwacji sama też bym bez okazji nie kupila kuli za 89zl. Ale rodzina niech lepiej kupi coś porządnego Szumis, pierun kosztuje ponad 120zl. Trochę misia i szum. A nie raz mi zostanie z Hania do 18stki Zosia miała jakas podrobe i się nie sprawdzila w ogóle |
|
|
|
#3450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

wietrz dupke i mąką ziemniaczana jako zasypka. Używasz płatków kosmetycznych to mycia czy chusteczki?

No i jak tam jesteśmy z mężem i Basią to ona ciągle gada takie rzeczy,że mam ochotę ja upominać po każdym zdaniu. Przytoczę tylko kilka jej dzisiejsZych tekstów:

. Gardło nadal czyste, osłuchowo też. Skierowała nas na badania krwi (crp) i mam nagrać to świszczenie, dopiero wtedy się wypowie. Być może przez noc zbierają się jej w nosku pyl, kurz i rano spływają do gardła.
3/4 pochlonelam sama a d*upa rośnie...
jak tak, to polecam do kupienia zabawki fp, bo one mają coś w sobie. Dzieci lubią sie nimi bawić. To samo lamaze, lego, dumel. Jest duzo podrobek czy tanszych odpowiednikow, ale tymi firmowymi dzieci bawią się dłużej. Przynajmniej tak wynika z mojej obserwacji