Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-14, 14:27   #4651
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
zdrówka dla małej. A właśnie jak idzie zakrapianie? 17 macie wizytę?
Dziękuję
Tak 17-go mamy wizytę. Zakraplanie - tragedia! Na otwarte oczka sobie nie da bo aż w szał ostatnio wpadła, utrzymać jej nie umiałam. To teraz zakraplamy na lekko zamknięte oczka i potem od razu je otwiera i kropelki wpadają bo ma mokre oczka. Poza tym atropina mocno rozszerza źrenice i ma ogromne więc widzę,że krople wpadają. Tylko tym sposobem daje sobie zakroplić.
Stary 2016-11-14, 14:29   #4652
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
My w piątek mamy imprezkę rodzinną. Chcę założyć sukienkę i do niej buty na obcasie. Myślicie, ze nie zaszkodzi jak pochodzę troche w nich?? Pewnie będę miała głupie komentarze od kogoś z rodziny ze z brzuchem i na obcasie Ale kurczę jakoś nie lubię płaskich do kiecki...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
jak Ci będzie wygodnie to ja bym ubrała, zresztą na ostatniej imprezie rodzinnej też miałam obcasy, na 3 weselach też
a odnośnie obcasów, podobno dobrze w ciąży mieć podwyższenie niż na płaskim chodzić - rzekomo chodzi o postawę

Cytat:
Byłam ostatnio u nas w Poznaniu w tej przereklamowanej "Posnani" i masakra... Z początku zrobiło na nas dobre wrażenie. mówimy wow ale wielkie, parkingi super oznaczone bez problemu znaleźliśmy wolne miejsce. Ale po wejściu do pierwszego sklepu mina zrzedla... Najpierw w hm zadnych jeansow na mojego 7 latka. Nikogo z personelu kto mógłby pomoc, brak swobody poogladania czego kolwiek bo z każdej strony krecacy się klienci.. mówimy idziemy dalej. Patrzę o jest zara wchodzimy. I było jeszcze gorzej... Poczułam się jak w lumpeksie... Wszystko na dziale dziecięcym porozwalane... Brak rozmiarów. Personel nie nadazal układać ciuchów. A ludzie jak jakieś bydlo pchaja się, rzucają wszystko gdzie popadnie... Kolejka do kasy taka jakby co najmniej była wyprzedaż -50proc... Smrud bo komuś chyba zdarzyło się puścić mega smierdzacego bąka... mi się słabo zrobilo... Mówię dobra nie mam sily. Mąż mówi że chciałby chociaż jakieś buty dla siebie zobaczyc. Szukamy deichmana. Ale ani widu ani slychu.. jest informacja więc mówię zapytam będzie szybciej. Pani poinformowała że musimy dojść do najbliższych schodów zejść na dół i kierować się w prawo.. poszlismy. I co i dupa... Nie znaleźliśmy.. Ale było ccc więc weszliśmy. Buty porozwalane.. Ale jakoś udało się znaleźć fajne trzewiki lasockiego. Kupiliśmy i wyszliśmy stamtąd... Pojechaliśmy do City Center.(inne centrum handlowe) gdzie w spokoju znalezlismy to co chcieliśmy. żadnych kolejek, żadnych problemów żeby znaleść sklep,

omg ludzie są jak dzikusy, coś nowego się otworzy albo nowy towar np. w lidlu (np. torebki witchen) to rozpierduchę taką zrobią, że o zgrozo
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 14:34   #4653
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Moze w jakims stopniu masz racje ale uzywane auta z zagranicy tez nie zawsze byly zle a przede wszystkim tansze... A co do wieku samochodow to co kto lubi. My kupilismy auto miesiac temu. Mielismy budzet przeznaczony 30 tys. Mielisny do wyboru no 5-6 letnie renault albo 10 letnie bmw. I zdecydowanie wybralismy bmw 3 w kombi. Wygodne, duze, dobrze wyposazone w srodku. Dla mnie super! Ale wiem, ze znajdą się osoby które mnie skrytykuja... 😝

Nasze ma juz 16 ale jest niezawodne. Kupione jako 8 letnie. Zrobiliśmy remont przewyższajacy wartosc auta i to musi nam wystarczyc. Wychodze z zalozenia ze jak mam kupic auto ktore po miesiacu wyladuje u mechanika to wole swoje wyremontowac i przynajmniej wiem czym jezdze
Ale wracajac do tematu bo mnie zastanawia jak to jest oplacalne bo niemcy zarabiaja w euro kupuja w euro i sprzedaja w euro. Jak to jest ze auto sprowadzone jest sprzedawane w zlotowkach i tansze? Przeciez dochodza koszty transportu, oplaty i jeszcze kasa dla posrednika. Naprawde myslicie ze te auta sa okej? Bo mi sie wydaje że żeby kupic dobre auto przy niskiej cenie to graniczy z cudem. A handlarze robia nas tylko w jajko zreszta moja kuzynka pracowala w komisie i odrazu powiedziala ze jak kupic auto to tylko bezposrednio od wlasciciela. Takie maja trki ze szok.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 14:37   #4654
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
My w piątek mamy imprezkę rodzinną. Chcę założyć sukienkę i do niej buty na obcasie. Myślicie, ze nie zaszkodzi jak pochodzę troche w nich?? Pewnie będę miała głupie komentarze od kogoś z rodziny ze z brzuchem i na obcasie Ale kurczę jakoś nie lubię płaskich do kiecki...
Jak nie masz jakichś mega problemów ze skurczami łydek czy żylakami to się nie przejmuj i idź tak jak masz ochotę Ja też w zeszły piątek byłam na imprezie na obcasach, nikt nic nie mówił, mnie było wygodnie. Jedynie na drugi dzień jakby mnie lekko piszczele pobolewały Najwyżej też Cię potem coś poboli po fakcie
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 14:53   #4655
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Jak nie masz jakichś mega problemów ze skurczami łydek czy żylakami to się nie przejmuj i idź tak jak masz ochotę Ja też w zeszły piątek byłam na imprezie na obcasach, nikt nic nie mówił, mnie było wygodnie. Jedynie na drugi dzień jakby mnie lekko piszczele pobolewały Najwyżej też Cię potem coś poboli po fakcie
To ubiore bo dziko będzie mi w płaskich do sukienki

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Nasze ma juz 16 ale jest niezawodne. Kupione jako 8 letnie. Zrobiliśmy remont przewyższajacy wartosc auta i to musi nam wystarczyc. Wychodze z zalozenia ze jak mam kupic auto ktore po miesiacu wyladuje u mechanika to wole swoje wyremontowac i przynajmniej wiem czym jezdze
Ale wracajac do tematu bo mnie zastanawia jak to jest oplacalne bo niemcy zarabiaja w euro kupuja w euro i sprzedaja w euro. Jak to jest ze auto sprowadzone jest sprzedawane w zlotowkach i tansze? Przeciez dochodza koszty transportu, oplaty i jeszcze kasa dla posrednika. Naprawde myslicie ze te auta sa okej? Bo mi sie wydaje że żeby kupic dobre auto przy niskiej cenie to graniczy z cudem. A handlarze robia nas tylko w jajko zreszta moja kuzynka pracowala w komisie i odrazu powiedziala ze jak kupic auto to tylko bezposrednio od wlasciciela. Takie maja trki ze szok.
Można samemu jechać i kupić w DE auto.. A ceny są u nich tańsze bo w Niemczech nie jeżdżą starymi autami bo utrzymanie takiego auta jest bardzo drogie. Chodzi o ubezpieczenie. Jak auto jest starsze to mają naprawdę wysokie stawki. Zresztą oni więcej zarabiają a ceny samochodów porównywalne do naszych. Czyli np nowe z salonu u nich kupisz za 15 tys eur, przy ich zarobkach np 3000eur/mc moga sobie na to pozwolić. A unas dla porównania polak zarabiający 3000 zł o aucie za 60 tys może sobie tylko pomarzyć.
Więc po co w Niemczech mają jeździć starymi autami i ponosić wysokie koszty utrzymania skoro zwyczajnie stać ich na nowe???

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

No i chodzi o to, ze pozbywają się starych. Ale też nie zaprzecze, ze pełno jest takich powypaskowych skladanych...

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 15:01   #4656
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Mialam na chrzcinach buty na obcasie, dalam rade jakies 3h, potem poczułam bol w kręgosłupie, ze brzuch ciagnie trohe wiec zmienilam na balerinki

Cytat:
Byłam ostatnio u nas w Poznaniu w tej przereklamowanej "Posnani" i masakra... ]
Ooo a mówiliśmy wczoraj z mężem właśnie, ze na kolejne zakupy, czyli przedgwiazdkowe jakies się wybierzemy tam zobaczyć...

Cytat:
Kumpel sprowadza auta, ostatnio sciagneli audi z kompletnie skasowanym przodem. Dali na nasze 20tys zl i po zrobieniu stwierdzil ze za 70-80tys sprzeda je bez wiekszego problemu. Pewnie bedzie opisane jako niemiec plakal jak sprzedawal, koc do przykrywania dal gratis.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 15:07   #4657
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Nie jestem wprawdzie doświadczoną mamusią, ale powiem jak mi to tłumaczyła położna Aspiratorek mam mieć na co dzień, oczyścić nosek delikatnie, a katarek tylko na wielki katar bo jednak troszku podrażnia śluzówkę

Spokojnie kochana Lubisz pepsi? Może wypij szklaneczkę takiej odgazowanej i jedz leciutko to Cię ominie

U mnie nie byli

A jeśli wypłaca firma to ZUS mnie nie skontroluje?

Wróciłam ze szpitala, na szczęście okazuje się, że mam naciągnięte więzadło z lewej strony i jak to lekarz ujął "przejdzie po porodzie", a nawet mam być przygotowana na większy ból. Niestety nic się więcej nie da z tym zrobić, oszczędzać się tylko Ale uwierzcie, że tak mi emocje opadły, że prawie śpię na siedząco
tyle dobrze, musisz się oszczędzać....naciągnęło się samo z siebie przez rozrastającą macicę, czy nie oszczędzałaś się i "wieszałaś firanki"? sorki, że pytam, ale jestem ciekawa, czy to się może często zdarzać...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziękuję
Tak 17-go mamy wizytę. Zakraplanie - tragedia! Na otwarte oczka sobie nie da bo aż w szał ostatnio wpadła, utrzymać jej nie umiałam. To teraz zakraplamy na lekko zamknięte oczka i potem od razu je otwiera i kropelki wpadają bo ma mokre oczka. Poza tym atropina mocno rozszerza źrenice i ma ogromne więc widzę,że krople wpadają. Tylko tym sposobem daje sobie zakroplić.
biedna mała, ale tyle dobrze, że jakoś to idzie
Stary 2016-11-14, 15:09   #4658
Escorpio
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza, musiałam lecieć na wizytę. Okazało się, że coś mi się przypałętało i muszę brać globulki Przepisała mi jedne, od razu powiedziała że trudno dostępne, ale żebym się nie poddawała w ich poszukiwaniu Przedzwoniłam chyba ze 30 aptek i znalazłam Zobaczymy czy zadziałają

Just, mam nadzieję, że mąż Cię nie zaraził

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja tez mieszkalam w bloku i musialam sie zadeklarowac..
aczkolwiek o ile dobrze pamietam to pozniej dostalam decyje ze wiekszosc sasiadów powiedziala ze segregujemy wiec są pojemniki
ale: placilam oplaty za smieci jak za niesegregowanie i mialam prawo sobie wyrzucac wszystko razem (o ile dobrze pamietam z tym prawem... bo oplata na pewno jako brak segregacji)
zreszta mieszlama na takim bronksie ze tam malo kto trafial do smietnika a co dopiero do poprawnego O_o

a Ciebie to jakby zmusili w takim razie?.
Ja się wprowadziłam do nowego bloku i pojemniki już były. Pewnie wspólnota zadecydowała za wszystkich, bo ja o żadnym wyborze segregowania/nie segregowania nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w ogóle co do zakupów to 29listopada dzień darmowej dostawy, więc warto wybrać i poczekać
A gdzie te darmowe dostawy? Pierwsze słyszę.

Cytat:
Patrzcie w gemini jest lovela też w dobrej cenie:
http://www.aptekagemini.pl/lovela-hi...uplikat-1.html
Ciekawe co znaczy "uszkodzone opakowanie"

Cytat:
Oczywiście że bym włożyła, a zwłaszcza wtedy, kiedy bym przy stole miała siedzieć. Obcasy, to obcasy, od razu lepiej się w nich czuję

Cytat:
Wróciłam ze szpitala, na szczęście okazuje się, że mam naciągnięte więzadło z lewej strony i jak to lekarz ujął "przejdzie po porodzie", a nawet mam być przygotowana na większy ból. Niestety nic się więcej nie da z tym zrobić, oszczędzać się tylko Ale uwierzcie, że tak mi emocje opadły, że prawie śpię na siedząco
Cieszę się, że tylko taki jest problem Chociaż lepiej, żeby go w ogóle nie było.

Cytat:
a odnośnie obcasów, podobno dobrze w ciąży mieć podwyższenie niż na płaskim chodzić - rzekomo chodzi o postawę
Ja w kozakach mam ok. 5-6cm słupek. Nie umiem chodzić w płaskich butach.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Kumpel sprowadza auta, ostatnio sciagneli audi z kompletnie skasowanym przodem. Dali na nasze 20tys zl i po zrobieniu stwierdzil ze za 70-80tys sprzeda je bez wiekszego problemu. Pewnie bedzie opisane jako niemiec plakal jak sprzedawal, koc do przykrywania dal gratis.
Powiem szczerze, że nie znoszę takich cwaniaków i jakby nie było oszustów...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 15:10   #4659
malawrednioszka
Zakorzenienie

Ale pedzicie z postami !
Ja tez sie przyzwyczailam ze meza nie ma w domu. Takie zycie
Justi spokojnie Kochana byc moze jelitowka Cie ominie oby !
MartaMagda co oni tak sie uwzieli ?
Sreberko cale szczescie ze wsio ok ! nalezy Ci sie teraz za te stresy duuuza czekolada albo paczek !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 15:10   #4660
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
tyle dobrze, musisz się oszczędzać....naciągnęło się samo z siebie przez rozrastającą macicę, czy nie oszczędzałaś się i "wieszałaś firanki"? sorki, że pytam, ale jestem ciekawa, czy to się może często zdarzać...

biedna mała, ale tyle dobrze, że jakoś to idzie
Nie robiłam nic takiego więc podejrzewam, że sama macica się naciągnęła
Stary 2016-11-14, 15:27   #4661
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak Tobie będzie wygodnie to czemu masz się przejmować komentarzami innych? Twoja sprawa w czym chodzisz.

22/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 15:33   #4662
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

ja chodze w obcasach jeszcze
u mnie zawsze byly glupie komentarze bo mam 180cm, a jeszcze zakladam 8-10cm ... ze wysoka, ze po co...

jedynie moze Cie kregosłup bolec. odchorujesz kilka dni i git
(mi nic nie bylo )

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
jak Ci będzie wygodnie to ja bym ubrała, zresztą na ostatniej imprezie rodzinnej też miałam obcasy, na 3 weselach też
tylko chyba zaleca sie 3-4, a wiekszosc szpilek mam 8-10

zreszta to nawet bez ciazy zaleca sie te 3-4cm
Stary 2016-11-14, 15:37   #4663
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Z tymi autami, to jest jakiś kosmos, mąż cały weekend szukał, 80% aut uderzone, albo robione konkretnie, na dodatek kłamią prosto w oczy, że nie uderzone, że cacuś a jak się sprawdzi VIN to się okazuje, że było skasowane
Stary 2016-11-14, 15:39   #4664
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze,że to "tylko" naciągnięte więzadło
Stary 2016-11-14, 15:42   #4665
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Z tymi autami, to jest jakiś kosmos, mąż cały weekend szukał, 80% aut uderzone, albo robione konkretnie, na dodatek kłamią prosto w oczy, że nie uderzone, że cacuś a jak się sprawdzi VIN to się okazuje, że było skasowane
to prawda...
mi sie perwsze udalo super kupic, drugie wyszlo ze klepniete ale robilismy szczegolowa analize i wyszlo ze tylko byly ubytki zewnetrzne.
facet zszedł z ceny i git dalam ok 10% mniej wiec super

aczkolwiek wolalam swoje pierwsze autko
mialam mysli zeby to jednak sprzedac i wrocic do tamtego... to skasowane... no i juz nie mam odwrotu. musze sie z tym polubic
Stary 2016-11-14, 15:47   #4666
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
to prawda...
mi sie perwsze udalo super kupic, drugie wyszlo ze klepniete ale robilismy szczegolowa analize i wyszlo ze tylko byly ubytki zewnetrzne.
facet zszedł z ceny i git dalam ok 10% mniej wiec super

aczkolwiek wolalam swoje pierwsze autko
mialam mysli zeby to jednak sprzedac i wrocic do tamtego... to skasowane... no i juz nie mam odwrotu. musze sie z tym polubic
My mamy sprowadzane autko po lekkim uderzeniu. Puknięte w tył, ktoś nie wyhamował, ale nawet światła nie były zbite więc raczej kosmetyka, bo konstrukcja nie naruszona. Uwielbiam to auto
Ale nam znajomy znajomego sprowadzał i on byle czego nie sprowadza więc się bezpieczniej czuliśmy.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 15:49   #4667
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza, musiałam lecieć na wizytę. Okazało się, że coś mi się przypałętało i muszę brać globulki Przepisała mi jedne, od razu powiedziała że trudno dostępne, ale żebym się nie poddawała w ich poszukiwaniu Przedzwoniłam chyba ze 30 aptek i znalazłam Zobaczymy czy zadziałają

Ciekawe co znaczy "uszkodzone opakowanie"
w ciąży jakieś zapalenia to podobno norma niestety.
Patrz...nie widziałam tego

Cytat:
ja chodze w obcasach jeszcze
u mnie zawsze byly glupie komentarze bo mam 180cm, a jeszcze zakladam 8-10cm ... ze wysoka, ze po co...

jedynie moze Cie kregosłup bolec. odchorujesz kilka dni i git
(mi nic nie bylo )

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

tylko chyba zaleca sie 3-4, a wiekszosc szpilek mam 8-10

zreszta to nawet bez ciazy zaleca sie te 3-4cm
ja też właśnie mam wysokie obcasy, ale po nich bolał mnie kręgosłup, więc zmieniłam na "timberki" i póki co jest dużo lepiej. W d.pie mam komentarze innych, ludziom nigdy się nie dogodzi
Stary 2016-11-14, 15:53   #4668
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Oby przeszło
Stary 2016-11-14, 15:59   #4669
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym ubrała wysokie, ale wysokie wygodne Ty też masz się czuć dobrze i pięknie, ja w sukience z balerinkami czuję się jak kaczka Jeden dzień to nie codziennie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
To ubiore bo dziko będzie mi w płaskich do sukienki

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Można samemu jechać i kupić w DE auto.. A ceny są u nich tańsze bo w Niemczech nie jeżdżą starymi autami bo utrzymanie takiego auta jest bardzo drogie. Chodzi o ubezpieczenie. Jak auto jest starsze to mają naprawdę wysokie stawki. Zresztą oni więcej zarabiają a ceny samochodów porównywalne do naszych. Czyli np nowe z salonu u nich kupisz za 15 tys eur, przy ich zarobkach np 3000eur/mc moga sobie na to pozwolić. A unas dla porównania polak zarabiający 3000 zł o aucie za 60 tys może sobie tylko pomarzyć.
Więc po co w Niemczech mają jeździć starymi autami i ponosić wysokie koszty utrzymania skoro zwyczajnie stać ich na nowe???

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

No i chodzi o to, ze pozbywają się starych. Ale też nie zaprzecze, ze pełno jest takich powypaskowych skladanych...

Niemcy nie jeżdżą starymi autami bo do miast nie mogą nimi często wjechać (mówię o dieslach), bo nie spełniają one wymagań ochrony środowiska

A jak ktoś z Was szuka aut w Niemczech do sprowadzenia to polecam fimy/komisy aut po leasingach, dobre ceny, dobre auta no i firmowe więc bardzo czyste i zadbane

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-11-14 o 16:03
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 16:04   #4670
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Nie jestem wprawdzie doświadczoną mamusią, ale powiem jak mi to tłumaczyła położna Aspiratorek mam mieć na co dzień, oczyścić nosek delikatnie, a katarek tylko na wielki katar bo jednak troszku podrażnia śluzówkę

Spokojnie kochana Lubisz pepsi? Może wypij szklaneczkę takiej odgazowanej i jedz leciutko to Cię ominie

U mnie nie byli

A jeśli wypłaca firma to ZUS mnie nie skontroluje?

Uff cale szczescie

Tez lubie wyzsze buty ale nie nosze. Ja sie bardziej boje że się przewroce niz ze cos bedzie mnie bolalo

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 16:06   #4671
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witam się!

Tym razem z pracy, ciezko było wrócić, wstawac przed 6 i marznąć
No i już czuję, że to siedzenie przy kompie mi srednio wygodne.
Zimo nie przychodź jeszcze póki pracuję

19 za dupka to mało, mi najtaniej za 26 się udało. A teraz zalegają w szafce

mi z kolei uszy się zatykają zdarzało mi się tak przed ciazą, ale rzadko, a teraz to jakiś kosmos, nie znosze tego, bo żle siebie słysze i w ogóle czuje sie wtedy przygłucha

[/COLOR]

no dokładnie ja tak mam, mały aneksik i epchane ledwo co 3 kosze.

a co do aut to mni dobija, że znowu maja byc podwyżki OC ja dopiero w tym roku miałam pierwsze zniżki, bo mam krótko prawo jazdy i od kiedy mam auto to co roku słyszę, ze bedzie taniej, a co roku jest drożej. Za starą i małą popierdólkę ponad 1000 zł, nie chce wiedzieć ile bedzie w przyszłym roku, albo jak auto kiedyś zmienimy

u mnie to samo, szklane i wieksze plastiki stoja w przedpokoju co mnie doprowadza do szału
Ja placilam oc + ac w styczniu i wyszlo z tesciem cos kolo 1200 za toyote z 2005r
Teraz w lipcu Tz kupil taki byle jaki samochod aby mi nie zabierac i do roboty dojechac jakas skoda chyba z 1999 dalismy za nia 2tysiace a ubezpieczenie samo oc tyle co w tej toyocie oc i ac :O i tez z tesciem bo bez niego to 2tys bylo :O ciekawe ile zapalce teraz , tesc placil kilka dni temu i ponoc mu przeszla ta stawka co mial , bo kontunuacja.
Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Właśnie znowu miałam kontrolę z ZUSu, dziewczyny na L4, do Was też tak przychodzą?
Ja jeszcze nigdy nie mialam a mam wlasna firme i mi zus wyplaca. Co prawda bylam cala druga ciaze na l4 a teraz dopiero pierwszy miesiac

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 16:07   #4672
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Uff cale szczescie

Tez lubie wyzsze buty ale nie nosze. Ja sie bardziej boje że się przewroce niz ze cos bedzie mnie bolalo
Dlatego ja teraz nie noszę, kompletna ze mnie pierdoła Serio. Ale jak ktoś nie jest taki ruchowo niepełnosprytny jak ja to niech nosi.

Ostatnio utknęłam miedzy ścianą a łóżkiem, źle sobie wyliczyłam
Córki po jej kąpieli mało nie przepchnęłam brzuchem spowrotem pod prysznic, zapomniałam, że mi taki balast sterczy
Stary 2016-11-14, 16:14   #4673
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Córki po jej kąpieli mało nie przepchnęłam brzuchem spowrotem pod prysznic, zapomniałam, że mi taki balast sterczy
o mamo, sorki ale
Stary 2016-11-14, 16:21   #4674
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
o mamo, sorki ale
Naprawdę noszę przed sobą beczkę Ciągle w coś brzuchem uderzam bo zapominam, że on tam jest, a jest duży
Stary 2016-11-14, 16:24   #4675
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Niemcy nie jeżdżą starymi autami bo do miast nie mogą nimi często wjechać (mówię o dieslach), bo nie spełniają one wymagań ochrony środowiska

A jak ktoś z Was szuka aut w Niemczech do sprowadzenia to polecam fimy/komisy aut po leasingach, dobre ceny, dobre auta no i firmowe więc bardzo czyste i zadbane

a) i niemcow stac na to zeby isc i w salonie dac 10-15tysiecy euro za nowe auteczko tka samo w uk starych aut nie ma

b) co do leasingowych to dla mnie wlasnie jedon z ostatnich miejsc. ludzie aut nie szanuja i je zajeżdzaja bo co? bo nie moje bo firmowe. fakt naprawiane w serwisach itp itd... ale silnik wg mnie 2-3letniego auta firmowego jest bardziej zjechany niz 2-3letniego auta prywatnej osoby. i szybciej sie popsuje.
co tez widac na ulicach. jak ktos na wariata Cie wyprzedza to czesto gesto jedzie firmowym, leasingowym autem.

chco moj maz wlasnie kupil z leasingu, ale polecane od znajomej wiec tez troche inaczej i jezdzi 3ci rok i super.
ale bez polecenia bym na pewno leasingowego unikała. a dwa ze czesto to są po handlowcach ktorzy jezdza duze i te auta maja sporo przejechane.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Uff cale szczescie

ale to nigdy nie chodzilas? nie umiesz czy jak?
bo jak ja z 10 lat obcas nosze to przez mysl mi nie przeszło "chyba nie ide w szpilkach bo sie wywróce..." ;o
Stary 2016-11-14, 16:26   #4676
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę noszę przed sobą beczkę Ciągle w coś brzuchem uderzam bo zapominam, że on tam jest, a jest duży
ja też już mam beczkę jak np chcę przytulić męża to nie idzie bo brzuch wielki między nami. Wydaje mi się,że z dnia na dzień coraz większy
Stary 2016-11-14, 16:37   #4677
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
ja też już mam beczkę jak np chcę przytulić męża to nie idzie bo brzuch wielki między nami. Wydaje mi się,że z dnia na dzień coraz większy
mnie Tz teraz od tyłu przytula, bo od przodu jest to utrudnione

ehh dziś się 3x w nocy budziłam. 2x na siku, a raz mnie obudził mega ból przy zmianie boku, aż w żebrach zakuło. ciekawe jak za miesiąc będzie...
Stary 2016-11-14, 16:40   #4678
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
a) i niemcow stac na to zeby isc i w salonie dac 10-15tysiecy euro za nowe auteczko tka samo w uk starych aut nie ma

b) co do leasingowych to dla mnie wlasnie jedon z ostatnich miejsc. ludzie aut nie szanuja i je zajeżdzaja bo co? bo nie moje bo firmowe. fakt naprawiane w serwisach itp itd... ale silnik wg mnie 2-3letniego auta firmowego jest bardziej zjechany niz 2-3letniego auta prywatnej osoby. i szybciej sie popsuje.
co tez widac na ulicach. jak ktos na wariata Cie wyprzedza to czesto gesto jedzie firmowym, leasingowym autem.

chco moj maz wlasnie kupil z leasingu, ale polecane od znajomej wiec tez troche inaczej i jezdzi 3ci rok i super.
ale bez polecenia bym na pewno leasingowego unikała. a dwa ze czesto to są po handlowcach ktorzy jezdza duze i te auta maja sporo przejechane.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

ale to nigdy nie chodzilas? nie umiesz czy jak?
bo jak ja z 10 lat obcas nosze to przez mysl mi nie przeszło "chyba nie ide w szpilkach bo sie wywróce..." ;o
Wlasnie o takich perełkach mówię jak Wam się trafiło, mąż chciał kupić po leasingu auto prezesa hahaha... Chyba to był Opel Astra Kombi, mało przejechane bo z 60.000 i super zadbane, ale potem wyszedł temat dom i kupno auta zostało przełożone

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 16:42   #4679
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
mnie Tz teraz od tyłu przytula, bo od przodu jest to utrudnione

ehh dziś się 3x w nocy budziłam. 2x na siku, a raz mnie obudził mega ból przy zmianie boku, aż w żebrach zakuło. ciekawe jak za miesiąc będzie...
no to moj, ktory jest mojego wzrostu, wczoraj wlasnie robil przymiarki jak bedzie sie do mnie nachylał zeby mnie pocałować za miesiac, dwa... posmiałam sie ze musi sobie stołek z ikei kupic jak są dla dzieci zeby do umywalki siegały

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Wlasnie o takich perełkach mówię jak Wam się trafiło, mąż chciał kupić po leasingu auto prezesa hahaha... Chyba to był Opel Astra Kombi, mało przejechane bo z 60.000 i super zadbane, ale potem wyszedł temat dom i kupno auta zostało przełożone
no to jak z polecenia itp to wiadomo ale jak szukalam swojego to serio ale jak widzialam leasing to lecialam dalej ;-)
Stary 2016-11-14, 16:56   #4680
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja teraz nie noszę, kompletna ze mnie pierdoła Serio. Ale jak ktoś nie jest taki ruchowo niepełnosprytny jak ja to niech nosi.

Ostatnio utknęłam miedzy ścianą a łóżkiem, źle sobie wyliczyłam
t eż ostatnio kurze scierałam za tv i zahaczyłam brzuchem o tv, zapomniałam-aż się zatrząsł

Cytat:
podobno teraz o ok 1cm na tydz ma rosnąć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości