Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-14, 19:38   #4711
mariea
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

mariea - mozesz mi podeslac jaki rozmiar biustonosza wzielas? a jaki amsz normalnie?
ja ostatnio w M&S patrzylam i co? do karmienia: S,M,L
co to za rozmiaryyy?!

i dlaczego natura nas tak stworzyla ze poki nie urodze to nie wiem jaki ten rozmiar bedzie...
ja trochę się w obwodzie powiększyłam, a w miskach w ogóle.
dlatego nie kupuje do karmienia biustonoszy tych miskowych, bo się boję, że potem piersi mi nabrzmieją i staniki będą po nic.
wzięłam ten medeli taki elastyczny rozmiar L zamówiłam, bo według tabeli nawet jak mi się powiększy i tu i ówdzie powinien bez problemu być dobry. gdzieś czytalam ze te do karmienia baby ono z tego powodu, który napisałam też są dobre.
Stary 2016-11-14, 19:39   #4712
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
A wiecie może na jakiej wysokości powinno się mierzyć obwód brzucha?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

A ja idę podglądać moje dziecie w środę

A jutro ide do fryzjera
Na najgrubszej
Mnie korci znowu fryzjer, scielam ostatnio z wlosow do pasa do ramion, ale mam ochote na jeszcze krotsze... i od 8lat mam naturalny kolor a teraz cos mi blond chodzi po glowie
Cytat:
ktora to pisala o darmowej dostawie, tak ze zrozumialam ze bedzie darmowa z gemini???

a pozniej pojawil sie link darmowych dostaw i gemini tam nie widze...

to jest darmowa z gemini
czy po prostu gdzieś jest?
Ja pisalam ze 29 listopada jest ddd. Apteki ktore biora w niej udzial sa na stronce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 19:46   #4713
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja trochę się w obwodzie powiększyłam, a w miskach w ogóle.
dlatego nie kupuje do karmienia biustonoszy tych miskowych, bo się boję, że potem piersi mi nabrzmieją i staniki będą po nic.
wzięłam ten medeli taki elastyczny rozmiar L zamówiłam, bo według tabeli nawet jak mi się powiększy i tu i ówdzie powinien bez problemu być dobry. gdzieś czytalam ze te do karmienia baby ono z tego powodu, który napisałam też są dobre.
tak tez chyba zrobie, ale popatrze jeszcze w M&S. mam od nich prawie wszystkie biustonosze, kocham za rozmiarowke a ceny jak z sieciowki
waham sie miedzy L a XL... szczegolnie ze bielizny oddawac nie mozna...
Stary 2016-11-14, 19:48   #4714
mariea
Zakorzenienie

a mnie z tej strony z darmową dostawą skusił sklep z ciuchami dla ciężarnych, bo mi jednej koszuli do karmienia brakuje. powiedzmy nocnej.
ta ma fajny krój i mi się bardzo spodobala: http://pieknamama.pl/koszula-9116-deep-pink-s.html tylko co to wgl za kolor blask tej koszuli by oślepił nie tylko wszystkich w szpitalu ale i kilometr wokół niego
Stary 2016-11-14, 19:48   #4715
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Jako że nie mogę spać, a zaczął się poniedziałek, to witam się w 3 trymestrze cieszę się, że dołączyłam do grona ciąż zaawansowanych
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ale mam nos zatkany, aż oddychać nie mogę.

Też macie katar bez objawów przeziębienia?

Mnie się najpier pół dnia leje z nosa, a drugie pół mam tam tak sucho, że aż nieprzyjemnie.

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
sQuaara na jak dlugo wyjechal Twoj maz ? Bo moj w domu jest tylko na weekendy.. Tirowiec taka praca
MartaMagda zdarza mi sie.. Cos kurcze dzis co chwile kicham.. Oby znowu nie przeziebienie..
Axn22 wiercipietek hehe
Mąż mojej siostry też jeździ na TIRach. #-4 tyg w trasie i 5 dni w domu.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Gratulacje i dołączam!

27+0, 7 miesiac, 3 trymestr
Gratki!!

Cytat:
tylko ze ludzi nie bedzie stac na lepsze jakosci i ponoszenie kosztów akcyzy... fajnie wprowadzac ograniczenia, szkoda tych ludzi ktorych po prostu nie bedzie na to stac...

no pare lat temu trzeba bylo sie zadeklarowac czy sie segreguje czy nie. jak dalas ze tak, a nie segregujesz to mogą dać Ci kare...
no i fajnie, chetnie bym segregowała, ale nie mialam warunkow...

teraz jest lepiej bo mam dom, choc to tylko dlatego ze mam podworko i tam stoi kosz na segregacje, wiec z kazda butelka, sloikiem tam biegam...
Rozumiem to bieganie. Dziś przyjechali z zapasem worków na przyszły rok i harmonogramem wywozu. Też nie chce mi się wychodzić z każdą duperelką.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jutro o 8.15 mam wizytę i już nie umiem się doczekać bo ma mi zrobić usg. A ostatnie miałam 5 października. Wreszcie zobaczę Hanię
Super!!

Teść poszedł do szpitala na planowaną operację kolana więc z teściową szalejemy!! Mam jutro zamiar na spokojnie zrobić ogromne pranie. To znaczy, jak wstanę, bo część wieczoru spędzę z teleskopem na tarasie. Potem film i dzierganie.
TŻ zadzwonił. Jutro wpływają do portu w Kanadzie, ale niestety nie zejdzie na ląd i nie będzie miał neta. Za mniej więcej dwa tygodnie będzie w Belgii, to może tam się uda
Stary 2016-11-14, 19:49   #4716
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
tak tez chyba zrobie, ale popatrze jeszcze w M&S. mam od nich prawie wszystkie biustonosze, kocham za rozmiarowke a ceny jak z sieciowki
waham sie miedzy L a XL... szczegolnie ze bielizny oddawac nie mozna...
teraz jakieś mega kolejki w spencerze podobno, wynoszą się z PL i chyba jest sporo promocji jak coś jeszcze zostało a może jutro wpadnę, ale nie wiem czy zdążę
Stary 2016-11-14, 19:57   #4717
malawrednioszka
Zakorzenienie

Krysilla, takiej dlugiej rozlaki to bym nie przezyła.. Za dlugo..

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Ja usg mam na kazdej wizycie co 2 tyg

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 19:59   #4718
paulinka009
Zadomowienie

Ja wyparzac bede w garnku bo nie mam miejsca na dOdatkowe gadzety eh urok malych mieszkan.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 20:00   #4719
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie z tej strony z darmową dostawą skusił sklep z ciuchami dla ciężarnych, bo mi jednej koszuli do karmienia brakuje. powiedzmy nocnej.
ta ma fajny krój i mi się bardzo spodobala: http://pieknamama.pl/koszula-9116-deep-pink-s.html tylko co to wgl za kolor blask tej koszuli by oślepił nie tylko wszystkich w szpitalu ale i kilometr wokół niego
hot roz!! sexi mamuska jak fix
lubie ten sklep, pojawia mi sie na fejsie w proponowanych. maja "dorosle" wzory i cos na pewno u nich zamowie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Rozumiem to bieganie. Dziś przyjechali z zapasem worków na przyszły rok i harmonogramem wywozu. Też nie chce mi się wychodzić z każdą duperelką.
u mnie wywoz smieci co 2 tygodnie, jak wystawiam worek szkła to zostawiaja na plocie (czytaj po calym dniu szukaj na ulicy, ogrodku itp ) 1 worek na kolejny raz
jak po wprowadzeniu sie makulatury mialam TONE to mąż musiał home office załątwic sobie i pracowac z domu zeby chlopaków poprosic czy dadza nam z 10 workow..
zabrali 10, zostawili nadal 1

Cytat:
teraz jakieś mega kolejki w spencerze podobno, wynoszą się z PL i chyba jest sporo promocji jak coś jeszcze zostało a może jutro wpadnę, ale nie wiem czy zdążę
ej przeciez dopiero co sie odchodzili ze wychodzą...
we wro bylam hm w czwartek jakos, albo w srode i nie bylo ani slowa o SALE, MEGA PROMKA, -90% (wiedzialam juz ze wychodza wiec bym na pewno zwrocila uwage)
musze jechac zrobic zapas bajgli w takim razie!!
Stary 2016-11-14, 20:13   #4720
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
krój spoko
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 20:16   #4721
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wywoz smieci co 2 tygodnie, jak wystawiam worek szkła to zostawiaja na plocie (czytaj po calym dniu szukaj na ulicy, ogrodku itp ) 1 worek na kolejny raz
jak po wprowadzeniu sie makulatury mialam TONE to mąż musiał home office załątwic sobie i pracowac z domu zeby chlopaków poprosic czy dadza nam z 10 workow..
zabrali 10, zostawili nadal 1
u mnie szkło jest raz w miesiącu, a reszta co 2 tygodnie. mieliśmy wybór czy segregujemy czy nie, zaznaczyliśmy segregacje bo to taniej od osoby, ale ze zmieszanymi wychodzimy do ogródka gdzie jest kontener, a żóltym od suchych mamy ozdobioną kuchnię, bo mi wygodniej wrzucać jak jest pod ręką. ale ci goście od wywozu mnie wpieniają, bo co prawda worków nie skąpią, ale nigdy nie wsadzą tych nowych na wymiankę między sztachety, tylko z pewną lubością, szczególnie jak pada deszcz przerzucają w jakąś kałużę a potem wiatr to gna po całym ogródku i zdejmuję z drzewa to co zostało z tego worka
Stary 2016-11-14, 20:32   #4722
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Jakie macie plany albo doświadczenia z wyparzaniem butelek?
ja sterylizatora nie kupuję. Jak dla mnie niepotrzebny gadżet. Wyparzałam normalnie wrzątkiem butelki przez każdym użyciem
Cytat:

a w ogóle kończymy kolejny wątek i z przykrością zauważyłam, że co wątek to gorzej mi idzie. tym razem 5 miejsce w rankingu
Aż z ciekawości sprawdziłam i u mnie co wątek to lepiej tym razem 2 m-ce
Stary 2016-11-14, 20:42   #4723
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
ja sterylizatora nie kupuję. Jak dla mnie niepotrzebny gadżet. Wyparzałam normalnie wrzątkiem butelki przez każdym użyciem

Aż z ciekawości sprawdziłam i u mnie co wątek to lepiej tym razem 2 m-ce
kochana wbijaj na szybko do klubu, jest sprawa
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 20:44   #4724
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie planuję. Na razie nawet nie wiem czy laktator kupować :P

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 20:45   #4725
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie szkło jest raz w miesiącu, a reszta co 2 tygodnie. mieliśmy wybór czy segregujemy czy nie, zaznaczyliśmy segregacje bo to taniej od osoby, ale ze zmieszanymi wychodzimy do ogródka gdzie jest kontener, a żóltym od suchych mamy ozdobioną kuchnię, bo mi wygodniej wrzucać jak jest pod ręką. ale ci goście od wywozu mnie wpieniają, bo co prawda worków nie skąpią, ale nigdy nie wsadzą tych nowych na wymiankę między sztachety, tylko z pewną lubością, szczególnie jak pada deszcz przerzucają w jakąś kałużę a potem wiatr to gna po całym ogródku i zdejmuję z drzewa to co zostało z tego worka
mam to samo...
a najbardziej mnie drazni jak mi smietnik odstawia na bramie... i wracam, jak dzis, zimno, mrozno, zamiast sobie jak czlowiek wjechac na podworko to co? nie... stoi kosz!

Cytat:
Stary 2016-11-14, 20:46   #4726
justkonev
Zakorzenienie

axn, sQ cicho! Bo sie wyda
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 20:46   #4727
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

na warsztatach polozna mowila ze laktator to sie kupuje po porodzie.
jak oceni sie swoje zdolnosci/mozliwosci/checi karmienia piersia
i warto ogarnac poradnie laktacyjna i tam pani powie co i jak, lacnzie z tym czy maly recznyc czy jednak elektryczny bo duzo pracy przed kobieta;-)
(choc ja juz mam. bo mialam zanim ta pani te madrosci powiedziala)
Stary 2016-11-14, 20:53   #4728
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość

Mąż mojej siostry też jeździ na TIRach. #-4 tyg w trasie i 5 dni w domu.
wiem,że pewnie super kasa z tego,ale nie umiałabym tak żyć większość czasu sama bez męża to dla mnie to koszmar by był

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość

ja mam dwa laktatory od siostry. W pierwszej ciąży były bardzo przydatne
Stary 2016-11-14, 20:59   #4729
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Domyślam się, że ja też kupię bo będzie potrzebny chociażby żeby gdzieś wyjść na parę godzin, np na trening
Ale pewnie od tego jak mi pójdzie z kp będzie zależało jaki kupię
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 21:06   #4730
ila26
Raczkowanie

Cytat:

Melduję, że w Arkadii nie ma tam żadnych promocji. Może dopiero będą?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 21:12   #4731
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
mam to samo...
a najbardziej mnie drazni jak mi smietnik odstawia na bramie... i wracam, jak dzis, zimno, mrozno, zamiast sobie jak czlowiek wjechac na podworko to co? nie... stoi kosz!
My mamy dom na ślepej uliczce. Wjeżdżają tu tylko ci, co mają sprawę. Jak zaczęłam się spotykać z TŻ to śmietniki na odpady zmieszane każdy miał na chodniku przed domem.Chodnik był szeroki i nie zabierał miejsca pieszym. Jak przyjeżdżali goście, to parkowali po drugiej stronie jezdni, bo tam nikt nie mieszka i nie ma nawet chodnika. Ale sąsiad na samym końcu jest bardzo oszczędny. Dusi każdy grosz i korzystając z naturalnego spadu ulicy i chcąc oszczędzić zjeżdżał wzdłuż chodnika na wolnym biegu czy jak to tam się nazywa. I śmietniki nagle zaczęły mu przeszkadzać. Gdzieś doniósł, każdy na ulicy dostał pisemko z urzędu i teraz wszyscy musieli sobie wykombinować miejsce w ogródku przed domem na śmietniki. Nasz z braku laku stoi i zasłania mini-pergolę. Trudno Sąsiad ten jest baaardzo specyficzny. Tak wnioskuję z opowieści teściowej i TŻta.

Cytat:
wiem,że pewnie super kasa z tego,ale nie umiałabym tak żyć większość czasu sama bez męża to dla mnie to koszmar by był

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Przyzwyczaiłam się. Wkurza mnie tylko, ze podczas tego rejsu rzadko ma internet i daaawno go nie widziałam. A mówił dziś, że sam sobie włosy obciął

Ja mam laktator od siostry. Na gemini znalazłam końcówki do niego.
Stary 2016-11-14, 21:41   #4732
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Melduję, że w Arkadii nie ma tam żadnych promocji. Może dopiero będą?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
no to nie wiem... ja nie byłam osobiście tylko tyle co w necie się naczytałam, pewnie popeline robią i tyle
Stary 2016-11-14, 21:41   #4733
sQuaara
Zakorzenienie

Jak to chodnikiem sobie jeździł?? No nie można tak..
Eh oczywiście w państwie polskim miga Ci zabronić postawić na swoim chodniku swój śmietnik. Ale jak.zima się ktoś wywroci przed Twoim domem yo Twoja wina bo Ty nie odśnieżylas... Cóż za dramat.
Stary 2016-11-14, 21:48   #4734
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Tak 17-go mamy wizytę. Zakraplanie - tragedia! Na otwarte oczka sobie nie da bo aż w szał ostatnio wpadła, utrzymać jej nie umiałam. To teraz zakraplamy na lekko zamknięte oczka i potem od razu je otwiera i kropelki wpadają bo ma mokre oczka. Poza tym atropina mocno rozszerza źrenice i ma ogromne więc widzę,że krople wpadają. Tylko tym sposobem daje sobie zakroplić.
Ojoj, bidulka :-( żeby szybko zlecialo do tego 17-go.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 21:49   #4735
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Jak to chodnikiem sobie jeździł?? No nie można tak..
Eh oczywiście w państwie polskim miga Ci zabronić postawić na swoim chodniku swój śmietnik. Ale jak.zima się ktoś wywroci przed Twoim domem yo Twoja wina bo Ty nie odśnieżylas... Cóż za dramat.
Dokładnie. A mam chodnik od północy i budynki rzucają cień przez cały dzień i już teraz liście przymarzają. Niekończąca się opowieść :P Dlatego szukamy sobie chałupy- zero roboty w ogrodzie, zero zamiatania liści, czy odśnieżania.
Stary 2016-11-14, 21:53   #4736
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
ja chodze w obcasach jeszcze
u mnie zawsze byly glupie komentarze bo mam 180cm, a jeszcze zakladam 8-10cm ... ze wysoka, ze po co...

jedynie moze Cie kregosłup bolec. odchorujesz kilka dni i git
(mi nic nie bylo )

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

tylko chyba zaleca sie 3-4, a wiekszosc szpilek mam 8-10

zreszta to nawet bez ciazy zaleca sie te 3-4cm
Ja mam 178 i straszenie głupio się czuję na obcasach, no za wysoko jakoś 😊

2017 - synek
Stary 2016-11-14, 21:56   #4737
sQuaara
Zakorzenienie

Ja to olewam dobrze się czuje w obcasach, w pracy to już w ogóle
Na imprezki też..choć kiedyś mniej bo ciężko ktoś wyrwać, a tańczenie z niższymi kolegami też trudne

Mąż niewiele wyższy a do ślubu poszłam w obcasie daliśmy pięknie radę
Stary 2016-11-14, 21:58   #4738
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka cwaniara, nie mogę 😂

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 21:58   #4739
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam jutro fryzjera, w końcu końcówki podetnę

a wizyta dopiero 6 grudnia, jeszcze lata świetlne do niej...
Ale fajna data 😊

2017 - synek
Stary 2016-11-14, 21:59   #4740
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero teraz przeczytałam.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości