Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-16, 10:19   #511
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

otwieram pełną foli bąbelkowej paczucie z Gemini
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 10:36   #512
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Pomożecie mi trochę? W końcu mam nowego smartfona Gdy mam otwarty wizaż przez przeglądarkę Chrome to mogę tylko pisać wiadomości a nie mogę cytować. Zainstalowałam Taptalka i tam mogę tylko cytować jedną wiadomość.
Jak Wy korzystacie z wizażu w telefonie?

Jakiś czas temu któraś pokazywała meble do pokoiku dziecięcego. Były to białe, trochę droższe meble. Macie może linka? Spodobały mi się, ale nie zapisałam sobie.
Sciagnij aplikacje wizaz
Mi na taptalku sie nie podobalo, nie pokazywalo nowych wiadomosci.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
o kurcze..
ej mnie dupcia nie boli ale no nie wiadomo
moj mąż się biedny wyspać nie może bo się kręce...
Moj tez sie budzi ale jak mu mowilam, zeby moze poszedl spac do salonu to, ze nie. Nie przeszkadza mu to. I dobrze dlaczego tylko ja mam sie nie wysypiac

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Zamowilam tiul do pomponikow, ktore mam zamiar zaczepic na pozytywke nad lozeczkiem, ktorej jeszcze nie mam
Wiecie gdzie mozna taki sam stelaz z pozytywka kupic?
Stary 2016-11-16, 10:37   #513
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość

Moj tez sie budzi ale jak mu mowilam, zeby moze poszedl spac do salonu to, ze nie. Nie przeszkadza mu to. I dobrze dlaczego tylko ja mam sie nie wysypiac
mój chcial mnie do salonu wysłać bo blizej do wc a tak to po schodach muszę schodzić i wchodzić, a potem stwierdził że ciąża to nie rurki z kremem i mówi się trudno
Stary 2016-11-16, 10:44   #514
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
mój chcial mnie do salonu wysłać bo blizej do wc a tak to po schodach muszę schodzić i wchodzić, a potem stwierdził że ciąża to nie rurki z kremem i mówi się trudno
Jakbym miala wchodzic i schodzic po schodach to moglabym spac na wc, bo zanim bym zaszla do lozka to juz by mi sie chcialo sik
No lakier ladnie trzyma od wczoraj, wloski umylam co bym na porodowce ladnie wygladala 💅😂
Wypadaloby jeszcze zrobic porzadek z Jadzia ale to wieczorem. No i patrz dzisiaj znowu nie urodze bo przeciez w nocy mi nie pasuje
Poczekam do jutra rano 😔😀
Stary 2016-11-16, 10:57   #515
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miala wchodzic i schodzic po schodach to moglabym spac na wc, bo zanim bym zaszla do lozka to juz by mi sie chcialo sik
No lakier ladnie trzyma od wczoraj, wloski umylam co bym na porodowce ladnie wygladala 💅😂
Wypadaloby jeszcze zrobic porzadek z Jadzia ale to wieczorem. No i patrz dzisiaj znowu nie urodze bo przeciez w nocy mi nie pasuje
no tak ale z drugiej strony nie chce spać w salonie

szykujesz się na poród ?
Stary 2016-11-16, 11:11   #516
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Hejo
Zazwyczaj przesypiam cale noce, wstaje tylko raz na siku, albo nawet i nie, ale raz na jakiś czas zdarza się taka noc jak dziś, ze czuje się jak po maratonie zakończonym gang bangiem z grupa murzynów...
Jeszcze złapał mnie dwukrotnie skurcz w lydce taki, jakiego jeszcze nie miałam, a bywały mocne... Jeśli skurcze porodowe tak wyglądają, to ja dziękuje, wysiadam, nie rodze.
Gang bang murzynów powiadasz 🤔
Jesli chodzi o skurcze łydki znam ból. Właśnie ostatnio sie śmiałam , ze normalnie to z lozka wstaje jak paralityk, a jak mnie złapało w łydkę to wystrzeliłem z wyra jak z procy az TZ usiadł na łożku i pytał co sie dzieje

Cytat:
Pomożecie mi trochę? W końcu mam nowego smartfona Gdy mam otwarty wizaż przez przeglądarkę Chrome to mogę tylko pisać wiadomości a nie mogę cytować. Zainstalowałam Taptalka i tam mogę tylko cytować jedną wiadomość.
Ściągnij sobie moze wizazowa Apke ??

Cytat:
No lakier ladnie trzyma od wczoraj, wloski umylam co bym na porodowce ladnie wygladala
Poczekam do jutra rano
Ja dzisiaj mocne postanowienie ze robie maseczkę, hennę i depiluje nogi, wczoraj były hybrydy a jadzie juz chyba będę ogarniać codziennie albo co 2 dni żeby mnie nie zaskoczyło, bo nie wiem czy joga przy skurczach jest możliwa do wykonania
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 11:19   #517
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Its dopiero teraz doczytalam o twojej wizycie na szczescie Marcelek juz jest duzy, donoszony, wiec mozesz rodzic okna umylas?
I skoro ladnie przybiera na wadze to lozysko nadal dziala
No ale coz moge powiedziec? Juz wam blizej niz dalej do nowego czlonka rodziny

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Lucky urlop czas start! 🙌🙌🙌

Wlasnie oczyska otworzylam. Maz do mnie zadzwonil, bo wylala mi kilka wiadomosco godzinę temu, jak sie jego panie mają... a ja je oewalam bo po prostu smacznie spalam. Biegne szybko pod prysznic i robie sniadanko. Pogoda okropna!
Liliana juz szaleje z czkawka.

Kto by pomyslal, ze ja jednak dzis pospie do tej 10 gidziny?!
Cytat:

Jakiś czas temu któraś pokazywała meble do pokoiku dziecięcego. Były to białe, trochę droższe meble. Macie może linka? Spodobały mi się, ale nie zapisałam sobie.
Polecam apke wizaz! Naprwade jest ok. Informuje cie jak ktos czytuje twoje wpisy i mozesz cytowac smialo poo kilka postow. Ja ja mam od poczatku i nie narzekam. Dzis siade na kompa uzupelnic wszystko na piersza strone

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 11:45   #518
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale z drugiej strony nie chce spać w salonie

szykujesz się na poród ?
Tez bym sama nie chciala spac, jest mi wygodniej samemu spac ale nie po to mam meza, zeby spac osobno
Tak szykuje sie ale chyba nic dzisiaj z tego nie bedzie 😂
Stary 2016-11-16, 11:47   #519
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dzień dobry nadal w dwupaku, wszystkie podłogi wyszorowane od 7 rano,śniadanie zjedzone teraz chwilka na wizaż, drzemka i mogę rodzić
ko ma jeszcze jakieś sprawdzone sposoby?

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 11:57   #520
DoDoo
Zakorzenienie

Lucky, ja dzisiaj pospalam do 7:40 szok!!! To naprawde dlugo jak na mnie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry nadal w dwupaku, wszystkie podłogi wyszorowane od 7 rano,śniadanie zjedzone teraz chwilka na wizaż, drzemka i mogę rodzić
Ja to zaraz ide obiad robic, potem moze sie zaczac
Stary 2016-11-16, 11:58   #521
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ananas, olejek z wiesiolka, herbata z lisci malin, chodzenie po schodach... no i okna i podloga- o tym slyszalam.
Pilka oczywoscie polecana zawsze po 37tc.-Krecenie bioderkami na pilce... nic wiecej mi do glowy nie przychodzi.
Cytat:
Lucky, ja dzisiaj pospalam do 7:40 szok!!! To naprawde dlugo jak na mnie
Dodo... jaspalam 12 godzin! Zaleglam na sofie. Mialam tyle planow ale po sniadanku musi sie ulozyc wszystko w żołądku. Siedze oli ogladam tv- nie pamiętam kiedy ostatnio mialam telewizor wlaczony!

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-11-16 o 11:59
Stary 2016-11-16, 12:04   #522
aska8999
Rozeznanie

Podobno brukselka przyspiesza porod.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:09   #523
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ananas, olejek z wiesiolka, herbata z lisci malin, chodzenie po schodach... no i okna i podloga- o tym slyszalam.
Pilka oczywoscie polecana zawsze po 37tc.-Krecenie bioderkami na pilce... nic wiecej mi do glowy nie przychodzi.

Dodo... jaspalam 12 godzin! Zaleglam na sofie. Mialam tyle planow ale po sniadanku musi sie ulozyc wszystko w żołądku. Siedze oli ogladam tv- nie pamiętam kiedy ostatnio mialam telewizor wlaczony!
No nie tak dobrze to ja nie mam, bo budze sie w nocy na sik, takze ja cos kolo 5 nie moglam zasnac, zasnelam do 6, potem od okolo 6:30 spalam do 7:40 i to dla mnie jest czaaaaad

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Podobno brukselka przyspiesza porod.
Nie lubie 😂
Stary 2016-11-16, 12:20   #524
motylek85
Zakorzenienie

kurde. nacytowałam się a komp mi padł wrrrrrrrrr... wybaczcie proszę, ale nie będę drugi raz się za to zabierać

Itstoolate tylko tam nic ekstremalnego nie rób na wywoływanie porodu na luzaku

Lucky bardzo fajnie spędzony ostatni dzień w pracy i jak miło znów ze strony współpracowników a dziś już czyste lenistwo odpoczywaj na zdrówko

justynia szkoda właśnie, że nie zważyli malutkiej ale najważniejsze, że wszystko w porządku i wyniki extra

Ja melduję, że picie większej ilości wody zaczęło działać bo na wadze -2kg czyli to ewidentnie był powód mojego masakrycznego skoku wagi. Oczywiście ucierpiał na tym mój sen bo zwiększyła się ilość wizyt w wc ale już przynajmniej mi tak ręce nie drętwieją.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-11-16 o 12:24
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 13:22   #525
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Miałam od rana sprzątać i prać ale mi się nie chciało i dopiero się zbieram z łóżka aaa przepraszam wczesniej wstałam o 8 zrobić spaghetii mężowi do pracy , potem znów się położyłam

Idę włączyć pranie na 56 bo chce jeszcze raz przeprać i poprasować bo mam w końcu nowe żelazko no i będę się dziś pakować do szpitala bo jeszcze tego nie zrobiłam

No Motylku nie zważyła ja nie wiem co to dla niej za problem... za 2 tygodnie się dowiem chociaż nie powiem żeby mnie nie kusiło iść gdzie indziej na usg w między czasie. Najważniejsze że wszystko w porządku
Stary 2016-11-16, 13:24   #526
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bym sama nie chciala spac, jest mi wygodniej samemu spac ale nie po to mam meza, zeby spac osobno
Tak szykuje sie ale chyba nic dzisiaj z tego nie bedzie 😂
no ja to samo

jeszcze dzien sie nie skonczyl
my czekamy do grudnia

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-16, 13:40   #527
papaPapaya
Zakorzenienie

My zaraz bedziemy miec wszystkie lampy w mieszkaniu, a zaraz potem kontakty i wszedzie bedzie prad i swiatlo 😍
W sypialni lozko, lozeczko, komoda, fotel juz jest. Generalnie spac juz mozna! 🙌 juz coraz blizej konca! Ale sie ciesze!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 13:46   #528
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw odciągam pokarm laktatorem. Potem ten pokarm podaję Mikołajowi z butelki. Niestety długo to trwa (zazwyczaj około godziny). Muszę spróbować przystawić do piersi. I tak minimum 8 razy na dobę.

Ja i Mikołaj dobrze się czujemy. Miki jako wcześniak dostał skierowania do wielu poradni, więc czeka nas maraton. W niektórych terminy są na luty 2017.
Poza tym jestem w trakcie przeprowadzki i kupowania cały czas brakująch rzeczy np. nie mam komody na dziecięce ubrania. Brakuje mi czasu na odpoczynek.
dzielna mamusia z ciebie spróbuj przystawiać własnie bo tak to się umęczysz strasznie a malutki może szybko załapie o co chodzi jeśli będzie miał na początku problem albo jest zbyt przyzwyczajony do silikonowego smoczka to wypróbuj nakładki na piersi
Poza tym tyle masz na głowie, że podziwiam jak ty to teraz ogarniasz tak więc BRAWO TY!!!

Cytat:
otwieram pełną foli bąbelkowej paczucie z Gemini
hehe Gemini miszczu w pakowaniu

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Miałam od rana sprzątać i prać ale mi się nie chciało i dopiero się zbieram z łóżka aaa przepraszam wczesniej wstałam o 8 zrobić spaghetii mężowi do pracy , potem znów się położyłam

Idę włączyć pranie na 56 bo chce jeszcze raz przeprać i poprasować bo mam w końcu nowe żelazko no i będę się dziś pakować do szpitala bo jeszcze tego nie zrobiłam

No Motylku nie zważyła ja nie wiem co to dla niej za problem... za 2 tygodnie się dowiem chociaż nie powiem żeby mnie nie kusiło iść gdzie indziej na usg w między czasie. Najważniejsze że wszystko w porządku
heh dwa tygodnie w sumie szybko minął ata waga na pewno będzie już brana pod uwagę w wyliczaniu prawdopodobnej wagi przy porodzie a jak tam się rozpędzisz z tym żelazkiem to zapraszam do mnie bo czeka cała szuflada 62+ na wyprasowanie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
My zaraz bedziemy miec wszystkie lampy w mieszkaniu, a zaraz potem kontakty i wszedzie bedzie prad i swiatlo 😍
W sypialni lozko, lozeczko, komoda, fotel juz jest. Generalnie spac juz mozna! 🙌 juz coraz blizej konca! Ale sie ciesze!

super wieści z "pola bitwy" remontowej Papaya to teraz wielkie pakowanie i przenosiny

ps: moja szwagierka jest w szpitalu bo wody zaczęły jej odchodzić, ciekawe czy dziś urodzi. Tak po cichutku liczę, że poczeka z jeden dzień bo dziś mój Julo świętuje a tak to będą mięli w tym samym dniu urodziny a to najbliższe rodzeństwo cioteczne No ale jeśli się u niej zaczęło to wielkie szanse są na te cc bo mały dupcią ułożony. No nic, czekam na wieści

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 14:00   #529
monika0185
Zakorzenienie

Itstoolate skoro tak chcesz już rodzić to może pozycja na afgankę sprawi, że dzidziuś zejdzie jeszcze niżej Kucanie z szeroko rozlożonymi nogami i stopami na zewnątrz
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 14:09   #530
itstoolatex3
Zakorzenienie

Skończyłam myć okna, zrobię obiad i czekam na gości 😊

Stary 2016-11-16, 14:09   #531
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Ekstra pamiętam jak my remontowaliśmy i urządzaliśmy mieszkanie po ślubie (3 lata temu). Te wszystkie wybory, układanie mmm boskie to było! Uwielbiamy nasze mieszkanko
Stary 2016-11-16, 14:09   #532
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Hejka! melduje się w dwupaku!

jadę odebrać wyniki badań, bo wczoraj mi się nie chciało. I po tym już serio mogę rodzić. Wszystko gotowe! Tylko skurczy brak

Cytat:
O matko, a ja szorowalam podlogi na kolanach bo myslalam ze po tym sie nie rodzi 🙈
Ale okien jeszcze nie odwazylam sie umyc
no jak się szoruje podłogi po kolanach to podobno dziecko szybciej schodzi do kanału rodnego

Cytat:
ha ha ja to samo. na porodówkę mogę jechać ale rano. bo wtedy jestem w miarę wyspana.
nie wyobrażam sobie jak to miałoby wyglądać jakby wody odeszły mi np o godz 23. to ja już oglądam jakieś pierdy w TV celem znużenia się do snu a tu skurcze i dziecko w drodze? nie nie, ja czekam do rana.

Cytat:
siła myśli :P wiele razy jak czekałam na okres kilka dni spóźniający się, to sobie go wmawiałam, że zaraz mnie rozboli brzuch i poleci co nieco i działało :P po jakimś czasie brzuch zaczynał boleć i pojawiał się okres

Cytat:
fajnie! wreszcie na swoim!!
Stary 2016-11-16, 14:10   #533
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Ekstra pamiętam jak my remontowaliśmy i urządzaliśmy mieszkanie po ślubie (3 lata temu). Te wszystkie wybory, układanie mmm boskie to było! Uwielbiamy nasze mieszkanko
Stary 2016-11-16, 15:19   #534
mmgi
Zadomowienie

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 15:46   #535
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Itstoolate skoro tak chcesz już rodzić to może pozycja na afgankę sprawi, że dzidziuś zejdzie jeszcze niżej Kucanie z szeroko rozlożonymi nogami i stopami na zewnątrz

wypróbuje jutro, dzięki Monika

Stary 2016-11-16, 17:22   #536
folinka
Zadomowienie

Ha, przyszła moja kolej na proszenie o rady

Czy któraś z Was może robiła na allegro zakupy u HubiWorld lub Robik_Radom? Jakieś wrażenia, opinie? W sumie już jestem praktycznie zdecydowana, bo mi wyślą do UK za w miarę rozsądną cenę, ale może bym czegoś więcej czy czegoś mniej wzięła...

Lucky, pisałaś kiedyś, że kupiłaś gdzieś tanio Water Wipes. Pamiętasz, gdzie to było i za ile?
U mnie to chyba najtaniej są w Asdzie (2f) i to, żeby było jeszcze śmieszniej pojedyncze opakowanie wychodzi najtaniej. Na dodatek teraz mam możliwość zrobić zakupy z 20% rabatem na wszystko, więc myślę, że chyba się zaopatrzę w duuużą ilość, skoro mi po 1,60f wyjdzie. Nawet na ebayu też po 2f najtaniej za paczkę wychodzi...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 17:56   #537
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ha, przyszła moja kolej na proszenie o rady

Czy któraś z Was może robiła na allegro zakupy u HubiWorld lub Robik_Radom? Jakieś wrażenia, opinie? W sumie już jestem praktycznie zdecydowana, bo mi wyślą do UK za w miarę rozsądną cenę, ale może bym czegoś więcej czy czegoś mniej wzięła...

Lucky, pisałaś kiedyś, że kupiłaś gdzieś tanio Water Wipes. Pamiętasz, gdzie to było i za ile?
U mnie to chyba najtaniej są w Asdzie (2f) i to, żeby było jeszcze śmieszniej pojedyncze opakowanie wychodzi najtaniej. Na dodatek teraz mam możliwość zrobić zakupy z 20% rabatem na wszystko, więc myślę, że chyba się zaopatrzę w duuużą ilość, skoro mi po 1,60f wyjdzie. Nawet na ebayu też po 2f najtaniej za paczkę wychodzi...
Wiem, ze w ocado byla dobra cena. Chyba 6 paczek za £9.99. Obecnie nie wiem gdzie jest najtaniej. Sprobuj wyszukac na money supermarket. Albo zerkne i dam znac jak to obecnie wyglada. W ocado musisz chyba wydac minimum £40 zeby zrobic zakupy online.
Folinka jestes mistrzem szukania promocji! Poza asda nie widzę nic taniej a szukalam nawet przez zakupy google. Tak mnie zachecilas ta cena, ze moze tezsobie zrobie zapasy. Mam chyba obecnie z 10 opakowan no ale to sa najlepsze i wiem, ze wogole nie uczulaja. Gdzie kupilas pampersy i jakie na start? Ja mam pampers i z lidla ale zastabawiam sie jak jest z jakoscia tych z aldi, morrison i asda. Slyszalas jakies opinie?

Edytowane przez LuckySparkle
Czas edycji: 2016-11-16 o 18:01
Stary 2016-11-16, 18:24   #538
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Wiem, ze w ocado byla dobra cena. Chyba 6 paczek za £9.99. Obecnie nie wiem gdzie jest najtaniej. Sprobuj wyszukac na money supermarket. Albo zerkne i dam znac jak to obecnie wyglada. W ocado musisz chyba wydac minimum £40 zeby zrobic zakupy online.
Folinka jestes mistrzem szukania promocji! Poza asda nie widzę nic taniej a szukalam nawet przez zakupy google. Tak mnie zachecilas ta cena, ze moze tezsobie zrobie zapasy. Mam chyba obecnie z 10 opakowan no ale to sa najlepsze i wiem, ze wogole nie uczulaja. Gdzie kupilas pampersy i jakie na start? Ja mam pampers i z lidla ale zastabawiam sie jak jest z jakoscia tych z aldi, morrison i asda. Slyszalas jakies opinie?
Dziękuję
Eee tam, ja po prostu jestem wielbicielką Asdy
I na dodatek mam tą zniżkę teraz i jednak tam najtaniej mi wyjdzie. Też popatrzyłam tam gdzie radziłaś i faktycznie Ocado ma też inną dobrą promocję.

Co do pampersów to nie mam zupełnie zdania na temat innych marek... Pańskie dupcie moich synków akceptowały tylko Pampersy, choć fakt że wielu innych marek nie próbowałam, bo jak kupiłam wielkie paki na promocjach, to ta oszczędność gdybym kupiła te tańsze marki znowu taka wielka nie była.
Zresztą moja rada co do pampersów wszelakich jest taka, że musicie spróbować co Wam podpasuje Ja np Kajowi chciałam kupować zachwalane i uwielbiane przez wielu w Pl biedronkowe Dady, ale co z tego, skoro jakoś kształtem do pupci Kaja nie leżały i jak bym ich nie zapieła, nie ułożyła, to zawsze przeciekały, czy bokiem, czy górą Tak nie raz bywa, że nie tylko o uczulenia chodzi, ale też jaki kształt podpasuje na jaką pupcię. Dziwne to i pewnie sama bym nie dowierzała, gdybym na pupie własnego dziecka tego nie przerobiła.

Więc ja będę startować z Pampersami, nie robię jakichś zapasów, dwie duże paki 1 tylko kupuję na początek i pewnie jedne 2, bo po pierwsze nie wiem, jak szybko przejdziemy na 2 (skoro chłopcy byli po 4 kg), a po drugie ciągle trwam przy pomyśle pieluch wielorazowych, choć na razie porzuciłam ogarnianie tego tematu - będzie to ostatnia rzecz wyprawkowa, którą się zajmę, też ze względu na to, jak mi wszystko finansowo wyjdzie i mogę to sobie nawet po porodzie googlować i zamawiać przez internet, bo dopiero po 1. miesiącu chcę zacząć.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 18:25   #539
Inna_odCiebie
Zakorzenienie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie i od razu przepraszam za spam
Nadszedł czas, kiedy muszę przeprowadzić badania do mojej pracy magisterskiej. Jej tematem są zachowania sprzyjające dobremu zdrowiu kobiety w ciąży (planuję swoją przyszłość z psychologią prokreacji). Dlatego będę bardzo wdzięczna jeśli poświęcicie mi trochę czasu i wypełnicie ankietę. Im więcej z Was wypełni ankietę, tym badania będą rzetelniejsze ;-)

https://docs.google. com/forms/d/e/1FAIpQLSfamPoGgaQP-Skfxzzz7GwPP8xoL4cR2SeKya Ns_3JkoFvqWw/viewform

Trzeba usnąć spację
Gdybyście miały jakieś uwagi, co do formy/ skonstruowanych pytań lub też coś wyda Wam się niejasne- piszcie priv!
Pozdrawiam
Stary 2016-11-16, 18:25   #540
Inna_odCiebie
Zakorzenienie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie i od razu przepraszam za spam
Nadszedł czas, kiedy muszę przeprowadzić badania do mojej pracy magisterskiej. Jej tematem są zachowania sprzyjające dobremu zdrowiu kobiety w ciąży (planuję swoją przyszłość z psychologią prokreacji). Dlatego będę bardzo wdzięczna jeśli poświęcicie mi trochę czasu i wypełnicie ankietę. Im więcej z Was wypełni ankietę, tym badania będą rzetelniejsze ;-)

https://docs.google. com/forms/d/e/1FAIpQLSfamPoGgaQP-Skfxzzz7GwPP8xoL4cR2SeKya Ns_3JkoFvqWw/viewform

Trzeba usnąć spację
Gdybyście miały jakieś uwagi, co do formy/ skonstruowanych pytań lub też coś wyda Wam się niejasne- piszcie priv!
Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości