Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-15, 20:43   #3511
kacian
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Kacian- mieliśmy taki osobny pokoik z widokiem przez szyby na inne mamy i na korytarz, wyłożony białymi kafelkami z bzyczącą świetlówką. Brakowało tylko kapiącego kranu do ześwirowania
Osobne łóżko dla mamy - dla dziecka do pół roku jak się karmi piersią pobyt mamy gratis. Leoś i tak spał ze mną, tak jak w domu.
Hiciorem była pani salowa, gdy zobaczyła jak Leoś leży na brzuszku w łóżeczku i się bawi, to mówi do siebie: "kto to widział na brzuszku tak kłaść takie małe dziecko!" (sąsiadka z boksu obok mi opowiedziała, bo ja akurat wyszłam do kuchni)

Oj zaczyna się czas na Mikołaja i chrześniaków... Całe szczęście mąż ma coś dostać z pracy dla dzieci i u mnie też jest paczka w pracy.
hotelu Polonia się nie spodziewałam ale tego tez nie.. Dobrze ze łóżko było. Koleżanka miała drewniane krzesło, mąż przywiózł jej leżak taki do opalania zrobiła furorę na oddziale.
Pani salowa widać z innych czasów

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Nam też niedawno przyszła, tylko ciągle muszę podawać,bo Basia ma fazę zrzucania wszystkiego na podłogę

Dziś na grupie karmienie piersią dziewczyna napisała,że jej 7 tyg synek sie bardzo poci, no i się okazało,że podawała mu od początku 600 j-.tyle się podaje od 6 miesięcy, szukałam potem posta i wykasowala. Nawet nie przeczytała ulotki leku,który podawała swojemu dziecku...

Ja od początku używam, teściowa mi przynosi ze szpitala, tylko ze tam jest chyba jakiś kwas borny, który nie jest polecany dla niemowląt. no ale w sZpitalu używają więc już sama nie wiem :?

Chyba trochę za późno,ale życzę miłego spotkania:-*
A nie chodzi może o maść tormentiol? Ona ma w składzie boraks. Położna mam przywiozła i faktycznie działa rewelacyjnie. Ale użyłam może dwa razy bo w ulotce jak byk stoi nie stosować u noworodków i niemowląt.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kacian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 20:44   #3512
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dziewczyny czy rozwazalyscie wielopieluchowanie?
Po tych akcjach zaczęłam o tym czytać i wydaje sie to fajne. Muszę zamówić jakies chinki na próbę
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:11   #3513
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
To "odparzenie" jakies dziwne jest. Wcześniej były placki czerwono-suche więc uznałam że odparzenie. Teraz zrobiły się krostki malutkie i objęły większą powierzchnie. Wygląda mi jak uczulenie. Nie wiem o co chodzi. Nic nowego nie stosowałam. Pieluchy z nowej paczki ale te same co zawsze. Wzielam teraz inna paczkę by zobaczyć czy pomoże ale słabo to widze.
U nas też były krostki jak mieliśmy problem z odparzeniem Po 2 czy 3 dniach wietrzenia i stosowania Sudocremu poschodziły.

Cytat:
Po tych akcjach zaczęłam o tym czytać i wydaje sie to fajne. Muszę zamówić jakies chinki na próbę
A w życiu, zbyt leniwa na to jestem
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:20   #3514
fiazo
Zakorzenienie

Dzanet starszak był u dziadków by go nie stresować obcymi bo ostatnio się boi. Tomuś marudny więc go w chustę wsadziłam i spał.

Starszak dostał laptop czy tablet vtech od kolegi jednego ale damy mu jutro bo by nie spał z wrażenia. Jeszcze od wszystkich dostał gazetkę "tomek i przyjaciele" i już się nie rozstaje ciuchcią

Tomek dostał kasę, dokładam i kupuje Tule

Lena ja mam 2 pieluszki wielorazowe i leżą w szafie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:30   #3515
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Tak wiem,Basia niby nie rozumie...
4. Bo jak Basia usypia,to wiesz,ona się musi na coś zapatrzec,to wtedy usnie:-/ plus trzepanie wózkiem jak kolyska, bo tak się dZiecko usypia. Jeszcze jak karmilam to przylazla z grzechotka,bo troszkę poplakiwala młoda,to też ją zjechałam,że ja roZprasza.
Już nie jeden raz ją upominalam, że ma tak nie robić, że ma nie używać słów,które nie istnieją... jak grochem o ścianę. A prZecież nie powiem tesciom,że nie będę do nich przychoDzić...
:O i co z tego, że jeszcze nie rozumie. Dobrze, że ganisz takie zachowanie, to może zanim Basia zacznie rozumieć się wszyscy tego zdążą oduczyć. Teraz nie rozumie, ale jak zacznie rozumieć to gwarancji, że przestana tak gadać nie ma
a z ta grzechotką to też :O też mnie to wkurza, jak np wiem, że Krzyś płacze, bo jest zmęczony i bardziej chce lulania i wyciszenia a ktoś przychodzi i macha. W dodatku moje dziecko to takie dosyć anty zabawkowe jest, więc grzechotka jeszcze potęguje płakanie
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co będziecie kupować maluchom pod choinkę, myślałyście już? Teściowie się wczoraj pytali czy chodzika Marysi nie kupić Muszę więc im jakiś sensowny pomysł na prezent podsunąć
my nic nie kupujemy, haha, w tym roku jeszcze możemy mieć wolne od prezentów, a pewnie babcie i ciocie obsypią Krzysia prezentami więc tym bardziej mamy wolne
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić ze zakupiłam krzesełko do karmienia.
Btw,Wam też się nie pokazuje u sroki analiza chusteczek? czyżby wykasowala takiego mądrego posta?
ładne to krzesełko powiesz cos o nim więcej, jak sie nazywa, czy jeste regulowane itp?

Żabcia, a jak mówisz do teściowej? ech, po ślubie moi rodzice nakazali mężowi mówienie mamo tato i on się z tego ogromnie cieszy, bardzo naturalnie mu to przyszło, a ja sie jakos przełamać nie mogę, powiedzialam do teściowej mamo może ze 3 razy (przez ok 1,5 roku) cały czas tak buduje konstrukcję zdania, żeby tego uniknąć a w ostateczności jest to na zasadzie "Czy Mama chce cos tam" a nie zwrotu bezpośredniego. Obawiam się, że moje starania na unikanie są zauważalne i Teściowej może jest przykro z tego powodu. nie wiem. może z czasem się przełamię, ale na razie cięęężko...
a kiedy zamawiałaś puzzle na Ali? Ja 28 pazdziernika zamówiłam ubranko swiąteczne, skarpetki takie jak Haneczka i czapkę co Madzia wrzucała na fb. I czekam jak na szpilkach

Lena, ja daj 400 jednostek wIT D i do końca pierwszego roku życia tak się chyba daje niezależnie od pory roku
ja sudokremu nawet nie mam, nie używaliśmy nigdy, jak z pupa sie robi gorzej to używam Tormentalum - taki tormentiol bez kwasu borowego, więc zdroszy dla maluszkow. No i wietrzyć, w zasadzie u nas wietrzenie najbardziej działało (ale Krzys miał odparzoną pupę w okolicach 3 tyg życia a potem już nie)
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:40   #3516
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Byłoby super, napisz koniecznie co się dowiedziałas

Kurcze nie lubię octaniseptu.. jest słaby jak dla mnie, sama chemia. Wykapalam małego w rumianku, trochę mniej czerwone, będę jutro przemywać rumiankiem, zobaczymy jak będzie

Ćwiczenia pokazał, pieluchowac powiedział że nie ma potrzeby bo nie ma wady tylko Dolna granica jest 60 a mały miał 61 więc tylko profilaktycznie

Ooo ten kwas jest w termentiolu który bardzo teściową próbowała mi wcisnąć.
Ne,nie.

Idziemy jutro do przychodni zapytać się co potrzeba do przeniesienia.

To "odparzenie" jakies dziwne jest. Wcześniej były placki czerwono-suche więc uznałam że odparzenie. Teraz zrobiły się krostki malutkie i objęły większą powierzchnie. Wygląda mi jak uczulenie. Nie wiem o co chodzi. Nic nowego nie stosowałam. Pieluchy z nowej paczki ale te same co zawsze. Wzielam teraz inna paczkę by zobaczyć czy pomoże ale słabo to widze.

Basia też ma wysypke. Nie wiem na co jest uczulona,ale możliwe że na płyn do płukania, bo mąż też ma takie uczulenie.

Cytat:
Napisane przez kacian Pokaż wiadomość
hotelu Polonia się nie spodziewałam ale tego tez nie.. Dobrze ze łóżko było. Koleżanka miała drewniane krzesło, mąż przywiózł jej leżak taki do opalania zrobiła furorę na oddziale.
Pani salowa widać z innych czasów

A nie chodzi może o maść tormentiol? Ona ma w składzie boraks. Położna mam przywiozła i faktycznie działa rewelacyjnie. Ale użyłam może dwa razy bo w ulotce jak byk stoi nie stosować u noworodków i niemowląt.

Moja koleżanka parę lat temu nocowala na kurtce zimowej na podłodze. Teraz już podobno są łóżka dla mam u nas w sZpitalu

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

A ten kwas borny to widziałam w recepturze maści w internecie,ale to chyba nie ta ze szpitala
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:46   #3517
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o tym, ale kasa mnie zniechęcils. Wiem, ze to po jakims czasie sie wiele razy zwraca, ale jednak naraz trzeba wydać pare stówek.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
:
Żabcia, a jak mówisz do teściowej? ech, po ślubie moi rodzice nakazali mężowi mówienie mamo tato i on się z tego ogromnie cieszy, bardzo naturalnie mu to przyszło, a ja sie jakos przełamać nie mogę, powiedzialam do teściowej mamo może ze 3 razy (przez ok 1,5 roku) cały czas tak buduje konstrukcję zdania, żeby tego uniknąć a w ostateczności jest to na zasadzie "Czy Mama chce cos tam" a nie zwrotu bezpośredniego. Obawiam się, że moje starania na unikanie są zauważalne i Teściowej może jest przykro z tego powodu. nie wiem. może z czasem się przełamię, ale na razie cięęężko...
a kiedy zamawiałaś puzzle na Ali? Ja 28 pazdziernika zamówiłam ubranko swiąteczne, skarpetki takie jak Haneczka i czapkę co Madzia wrzucała na fb. I czekam jak na szpilkach
Plusy karmienia piersia-wychodzisz i karmisz, lezysz, usypiasz. Nikt nad cycem nie macha grzechotką : hahaha:

Jak sobie przypominam te slowa : babusina, babusi itd to mnie mdli hahaha
Ale mam plan, jak sie Gabi bedzie uczyc mówić bede poprawiac tesciowà. Np ona powie babusia, to ja powiem babcia. I tak się bedziemy bawić. Powie inne slowo jak do debila to jà poprawie i tak w kółko. Np 'podaj pisiu', to przetlumacze 'podaj BABCI pisaka/długopis' albo lepiej: 'BABCI MA NA MYŚLI O PISAKA'

Co do mówienia do tesciowej to wyslalam przed ślubem męża aby ją zagadał, że tak mówić nie chce. Chciałam po imieniu. Nawet do mojej mamy ja czy mąż mówimy takim zdrobnieniem imienia do moejej mamy i wszystkim to pasuje.
Ale nie chciała i powiedziala, że najwyzej teściówka.
Średnio brzmi : chciałaś/chcesz, dostałaś itd ale wprowadzam to i już. Nie wiem tylko jakbym miala ją np zawołać.

Wlasnie patrze, ze te puzzle zamówiłam 3listopada wow! Druga paczke 5, zobaczymy kiedy przyjdzie.
Stary 2016-11-15, 21:47   #3518
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Pomozcie z pomyslem na prezent dla 3 -4latki nie pamietam ile dokladnie ma lat. W niedziele przyjezdzaja znajomi i musze cos ogarnac dla ich corki ehhh. Tak do 100 zl.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 22:00   #3519
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Średnio brzmi : chciałaś/chcesz, dostałaś itd ale wprowadzam to i już. Nie wiem tylko jakbym miala ją np zawołać.

Wlasnie patrze, ze te puzzle zamówiłam 3listopada wow! Druga paczke 5, zobaczymy kiedy przyjdzie.
heh, też własnie nie wiem, jak miałabym zawołać, ale jeszcze nie miałam okazji wołać teściową więc uf, udalo się
3 listopada - zazdrooo, to ja tym bardziej wypatruję moich paczek jedna już jest w Polsce, a dwie mają tylko napisane, że są przechwycone przez chińską pocztę i podejrzewam, że śledzenie nie będzie możliwe, bo to drobiazgi 7 i 8 zł
Stary 2016-11-15, 22:55   #3520
agusiia69
Zakorzenienie

Sliweczka tak to moja Kinia miała bezobjawowe zzapalenie płuc leżałysmy 12 dni
Stary 2016-11-15, 23:45   #3521
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Już po. Została tona jedzenia. Jutro brat z narzeczoną przychodzą dojadać fajnie było, kurczę tęsknie za pracą
Ja tęsknię Ale za poprzednią...

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Właśnie się obudziłam trochę mi się usnelo. Idę spać dalej Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 02:37   #3522
ania230
Zakorzenienie

Obudziłam się o 2 i zasnąć nie mogę....

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 04:11   #3523
fiazo
Zakorzenienie

Noc jak zwykle pogoda się psuje bo pada deszcz czyli nici z wyjscia dziś. Musze na pocztę skoczyć po paczkę, przypuszczam że przyszła torebka bo ona w skrzynkę się nie zmieści. Średnio z ali idą mi rzeczy miesiąc. Raz biżuteria przyszła po 11 dniach, byłam w szoku

Synek
Stary 2016-11-16, 06:34   #3524
fiazo
Zakorzenienie

Sąsiadka za ścianą urodziła, od kilku dni słyszę płaczące maleństwo - teraz przynajmniej nie będzie że tylko mój płacze

Synek
Stary 2016-11-16, 06:56   #3525
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

My też nie spimy już. Znaczy się ja i Hanna. Zosia jeszcze śpi
Ale ja bym sobie jeszcze pospala...
Hania ma bardzo krotkie okresy aktywności w dzień. Staram się ją zabawić, ale nosić jej nie noszę a jej to ostatnio najbardziej odpowiada. Wytrzymuje 1,5-2h max. Wczoraj wstała o 5 to miała do 19 łącznie 5 drzemek. Z tego jedna 2h reszta 30-40 min
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 07:35   #3526
zabciajs
Zakorzenienie

Gabi nakarmiona śpi, ja wstaje na pobranie krwi.

Na pierwszą drzemke nie pojdziemy na spacer, pośpie z nia w domu
Stary 2016-11-16, 07:46   #3527
fiazo
Zakorzenienie

My też nie śpimy, musiałam starszaka ogarnąć do przedszkola, super że dziadek prowadzi to ja teraz mogę poleżeć

Synek
Stary 2016-11-16, 09:06   #3528
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
MariaF W tygodniu nie ma kto z Tobą zostać do pomocy, jak dziewczyny marudzą?? Daj znać czy udało się Wam z basenem.

Odpuścilismy ten basen, bo stwierdziłam, że to wymaga większych przygotowań. Z resztą jak zaczęłam się zastanawiac to nie bylam pewna czy we dwójkę ogarniemy. Pojechaliśmy tylko kupić karnet i wpadliśmy do koleżanki, która mieszka niedaleko. Opowiadała o swoim bratanku, który jest z 23 czerwca, jest na piersi i przesypia noc z max jedną pobudką. Brat tej kumpeli chodzi z dxzieckiem sam na basen i ogarnia, byłam zdziwiona, bo jak się zaczęłam zastanawiam jak mam wziąć prysznic czy wysuszyć włosy z dzieckiem na ręku to ie wiem. Zabcia chyba pisała, żeby wziąć fotelik, ale nie wiem czy się mieści do szafki.

Wróciliśmy o normalnej porze, ale gwiazdy się tak rozszalały, że po długich zabiegach, łaskawie zasnęły o 23, do 1.00 zdążyły zaserwowwć nam 4 pobudki, a przed 6tą Dorota postanowiła skończyć spanie i marudzi non stop, choć Kinga spala do 8mej. Nie muszę chyba dodawać, że jestem wściekła i tracę już całkowicie nadzieję, że będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Fajnie!
Podeslij trochę tych pyszności😋

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Maria, pytalas mnie kiedy, napiszę potem na spokojnie
Czekam cierpliwie.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Czasami jest do pomocy teściowa, choć nie pracuje to też ma swoje obowiązki albo szwagierka, która jest studentką.

Fiazo toż Ty szalona wesele wyprawiałaś.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 09:06   #3529
Radena
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67587326]My też nie spimy już. Znaczy się ja i Hanna. Zosia jeszcze śpi
Ale ja bym sobie jeszcze pospala...
Hania ma bardzo krotkie okresy aktywności w dzień. Staram się ją zabawić, ale nosić jej nie noszę a jej to ostatnio najbardziej odpowiada. Wytrzymuje 1,5-2h max. Wczoraj wstała o 5 to miała do 19 łącznie 5 drzemek. Z tego jedna 2h reszta 30-40 min[/QUOTE]

Bozicku,to Basia jest chyba niezniszczalna. Ma tą 1 drzemkę 2 godziny,a pomiędzy zabawą są przerwy tylko na cycusia. Jak zaczyna przysypiac to ją odstawiam, od razu się wtedy wybudza.
Wczoraj 23.45 usnęła na klacie tatusia, chciałam ją przełożyć do łóżeczka to od razu się przebudzila,więc 2 godziny spała na mnie i po jedzonku już udało się ją odłożyć na środek łóżka. A o 6.30 już chciała wstawać, więc znów powrót na mnie i dospala do 8. Nie wiem,może powinnam ją bardziej męczyć?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 09:31   #3530
zabciajs
Zakorzenienie

Maria, a u nas w meskiej brak przewijaka. To są dopiero kpiny!

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Ja jestem niezła Wstaje rano szybciutko się zbieram na pobranie krwi, patrze włosy oklapnięte, średnio świeze. Przypomniałam sobie, że mam mały podręczny suchy szampon. Psykam wlosy, ale to nie to, zapach jakiś inny... małym dezydoratem psykałam włosy

Mżawka.. moze przejdzie i na drugą drzemke pójdziemy na spacer. Musze kliknac dziś folie. Pilnie.
Stary 2016-11-16, 09:36   #3531
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dzien dobry i do nas dotral snieg w koncu a ja ciagle na letnich oponach dobrze ze drogi czarne.
Na basen tez bym sie wybrala chetnie ale 70km od nas jest. Za dwa tygodnie u mnie w mieście otwieraja nowy aqua park, jak minie wielki bum chodzenia tam to i my sie wybierzemy pewnie po nowym roku to bedzie dopiero.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 09:49   #3532
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry i do nas dotral snieg w koncu a ja ciagle na letnich oponach dobrze ze drogi czarne.
Na basen tez bym sie wybrala chetnie ale 70km od nas jest. Za dwa tygodnie u mnie w mieście otwieraja nowy aqua park, jak minie wielki bum chodzenia tam to i my sie wybierzemy pewnie po nowym roku to bedzie dopiero.
Ale zazdrocha!!

A ja dzis wstaje rano szybciutko się zbieram na pobranie krwi, patrze włosy oklapnięte, średnio świeze. Przypomniałam sobie, że mam mały podręczny suchy szampon. Psykam wlosy, ale to nie to, zapach jakiś inny... małym dezydoratem psykałam

Mąż mi zostawił swoje(nasze auto), a pojechal moim do pracy aby mi wymienic opony. Powiedział, ze nigdy w zyciu mnie w takich nie pusci. Mimo, ze ja 8km jechalam, On 80.
Naprawił wczoraj kierunkowskazy, bo to jeszcze bylo do dogrania w aucie i będzie mozna jezdzić
Musze kupic czapke Gabrysi, ale musze przymierzyc, bo wszystkie jakie kupilam lub jakie mamy spadkowe sa za duze.
Stary 2016-11-16, 09:55   #3533
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Zabcia a na Twoim basenie fotelik mieści się do szafki? Jak się ogarnęłaś z dzieckiem na ręku? I jak włosy potraktowane dezodorantem ?

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 09:56   #3534
australia87
Zakorzenienie

Żabcia Ty zdolniacho

Ja mam od poniedziałku okres i zero cierpliwości, masakra. Zapapuguję za Śliweczką - chce któraś słodkiego bobasa na kilka godzin, ewentualnie dni?
Stary 2016-11-16, 10:02   #3535
Paulinagm
Zadomowienie

Żabcia Krzys nosi zbyt dużą czapkę takiej, która jest na niego dobra chyba nigdy w życiu nie pozwolilby mi nałożyć. Ostatnio jak tylko widzi czapke to zaczyna marudzić... trochę za duża, trochę odstaje, ale jest wiązana więc swoją role spełnia. W pepco kupiliśmy i fajna jest
Stary 2016-11-16, 11:00   #3536
kacian
Raczkowanie

Dzień dobry Mamuśki U nas noc ok, z przerwami na cyca, przerwą od 2 w nocy 1,5h na gadanie do stóp i szczerzenie dziąseł do matki, i o 4 rano na budzik ojca O 4 po budziku myślałam, że Patrysia zarządzi początek dnia, ale dospałyśmy do 7:30, więc szaleństwo

Dziś Młoda wyciągnęła sobie smoczek spod pupki, poobracała w rączkach i perfekcyjnie wsadziła do dziubka A jeszcze tak niedawno wkładałam jej zabawki do rączki i cieszyłam się jak głupia, że trzyma albo celowała piąstką w paszczę ze skupieniem sapera, a i tak trafiała w oko Rosną te dzieciaki tak szybko serce matki topnieje.

Widziałam na youtube fajny filmik z ćwiczeniami dla dzieciaczków, które nie mają ochoty się kulać Muszę znaleźć i spróbujemy dziś, bo minął deadline narzucony przez fizjo a królewna lewy boczek ma nadal w poważaniu

Lena dzięki za info, u nas zalecają szerokie pieluchowanie nawet jak wszystko ok. Byłam ciekawa jak podejście w innych szpitalach

MariaF ja to Cię szczerze podziwiam. Przy dwóch Patrysiach najpierw bym osiwiała a potem wyłysiała. Mąż nie mógłby wziąć ze dwóch dni urlopu, zająć się dziewczynami i dać Ci się porządnie wyspać chociaż w ciągu dnia??

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Żabcia Krzys nosi zbyt dużą czapkę takiej, która jest na niego dobra chyba nigdy w życiu nie pozwolilby mi nałożyć. Ostatnio jak tylko widzi czapke to zaczyna marudzić... trochę za duża, trochę odstaje, ale jest wiązana więc swoją role spełnia. W pepco kupiliśmy i fajna jest
u nas to samo, czapka może być tylko za duża, kij z tym, że na oczy leci I faktycznie tylko wiązanie na dole ratuje sytuację Może na następną zimę ubierzemy już normalnie
kacian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:25   #3537
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Mamuśki U nas noc ok, z przerwami na cyca, przerwą od 2 w nocy 1,5h na gadanie do stóp i szczerzenie dziąseł do matki, i o 4 rano na budzik ojca O 4 po budziku myślałam, że Patrysia zarządzi początek dnia, ale dospałyśmy do 7:30, więc szaleństwo

Dziś Młoda wyciągnęła sobie smoczek spod pupki, poobracała w rączkach i perfekcyjnie wsadziła do dziubka A jeszcze tak niedawno wkładałam jej zabawki do rączki i cieszyłam się jak głupia, że trzyma albo celowała piąstką w paszczę ze skupieniem sapera, a i tak trafiała w oko Rosną te dzieciaki tak szybko serce matki topnieje.

Widziałam na youtube fajny filmik z ćwiczeniami dla dzieciaczków, które nie mają ochoty się kulać Muszę znaleźć i spróbujemy dziś, bo minął deadline narzucony przez fizjo a królewna lewy boczek ma nadal w poważaniu

Lena dzięki za info, u nas zalecają szerokie pieluchowanie nawet jak wszystko ok. Byłam ciekawa jak podejście w innych szpitalach

MariaF ja to Cię szczerze podziwiam. Przy dwóch Patrysiach najpierw bym osiwiała a potem wyłysiała. Mąż nie mógłby wziąć ze dwóch dni urlopu, zająć się dziewczynami i dać Ci się porządnie wyspać chociaż w ciągu dnia??

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

u nas to samo, czapka może być tylko za duża, kij z tym, że na oczy leci I faktycznie tylko wiązanie na dole ratuje sytuację Może na następną zimę ubierzemy już normalnie
co to za filmiki ? tez bym chciała bo Nadia to nic nie robi leń jeden
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:29   #3538
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Zabcia a na Twoim basenie fotelik mieści się do szafki? Jak się ogarnęłaś z dzieckiem na ręku? I jak włosy potraktowane dezodorantem ?
Raczej się fotelik nie zmieści do szafki ale ja bym wzięła dzieci normalnie w fotelikach na basen i postawiła je gdzieś w kącie albo pod ścianą. Bez fotelika do którego można bezpiecznie odłożyć dziecko i zająć się sobą raczej nie do ogarnięcia w pojedynkę w szatni

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Żabcia Ty zdolniacho

Ja mam od poniedziałku okres i zero cierpliwości, masakra. Zapapuguję za Śliweczką - chce któraś słodkiego bobasa na kilka godzin, ewentualnie dni?
Ja dziękuję, moje dzisiaj w nieco lepszym nastroju więc korzystam
A wczoraj zabrałam starszaków po południu na basen. Kwęczka wręczyłam razem z butelką odciągniętego mleka tatusiowi. Troszkę się martwiłam, bo Ignaś jeszcze nigdy nie pił z butelki ale nie chciałam znowu się spieszyć jak zawsze tylko na spokojnie, bez patrzenia na zegarek...
Pojechailśmy o 17., wróciliśmy o 20. , a Tz mi mówi, że się przed chwilą obudzili po dwugodzinnej drzemce i nawet nie miał kiedy Młodemu tego mleka podać Nakarmiłam go i potem się bawił wesoło na macie do 21. No heloł, dlaczego jak jest tata to nie ryczy???
australia uciekaj też gdzieś jak masz tylko okazję

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
co to za filmiki ? tez bym chciała bo Nadia to nic nie robi leń jeden
O, ja też bym chciała, bo też mam lenia
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:40   #3539
Asiek121
Zakorzenienie

Byłam u lekarza

Osłuchowo czysto, gardło też, Nie dało sie jej dobrze zbadać normalnie jakiegoś szału dostała na tym przewijaku tż dostał opieprz za to, ze pojechałam sama

Mamy nasivin dawac, wode morska, mozemy inhalacje, masc majerankowa pod nos

I na jesien zime zwiekszyc dawke witaminy C i D
własnie ide zamawiac inhalator

aaa i kilka dni nie wychodzić
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 13:06   #3540
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Raczej się fotelik nie zmieści do szafki ale ja bym wzięła dzieci normalnie w fotelikach na basen i postawiła je gdzieś w kącie albo pod ścianą. Bez fotelika do którego można bezpiecznie odłożyć dziecko i zająć się sobą raczej nie do ogarnięcia w pojedynkę w szatni

Ja dziękuję, moje dzisiaj w nieco lepszym nastroju więc korzystam
A wczoraj zabrałam starszaków po południu na basen. Kwęczka wręczyłam razem z butelką odciągniętego mleka tatusiowi. Troszkę się martwiłam, bo Ignaś jeszcze nigdy nie pił z butelki ale nie chciałam znowu się spieszyć jak zawsze tylko na spokojnie, bez patrzenia na zegarek...
Pojechailśmy o 17., wróciliśmy o 20. , a Tz mi mówi, że się przed chwilą obudzili po dwugodzinnej drzemce i nawet nie miał kiedy Młodemu tego mleka podać Nakarmiłam go i potem się bawił wesoło na macie do 21. No heloł, dlaczego jak jest tata to nie ryczy???
australia uciekaj też gdzieś jak masz tylko okazję

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

O, ja też bym chciała, bo też mam lenia
Uciekam, uciekam Mężowi na razie skończyły się weekendowe wyjazdy, więc wtedy przeważnie w sobotę sobie wychodzę. Czasem to nawet mąż sam proponuje, że zostanie z Małą Tylko akcentuje przy tym, że mam wrócić DZISIAJ Ostatnio nie było mnie 4 godziny - mąż mnie na wejściu pyta jak ja to robię że tak cały dzień z dzieckiem wytrzymuję? Po czym przyznał się, że w pewnym momencie skończyły mu się pomysły i włączył na chwilę "Przyjaciół" i razem oglądali Mam tylko nadzieję, że to było faktycznie parę minut a nie godzina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości