|
|
#3511 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
hotelu Polonia się nie spodziewałam ale tego tez nie.. Dobrze ze łóżko było. Koleżanka miała drewniane krzesło, mąż przywiózł jej leżak taki do opalania zrobiła furorę na oddziale. Pani salowa widać z innych czasów Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy rozwazalyscie wielopieluchowanie?
Po tych akcjach zaczęłam o tym czytać i wydaje sie to fajne. Muszę zamówić jakies chinki na próbę
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 czy 3 dniach wietrzenia i stosowania Sudocremu poschodziły. Cytat:
|
||
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet starszak był u dziadków by go nie stresować obcymi bo ostatnio się boi. Tomuś marudny więc go w chustę wsadziłam i spał.
Starszak dostał laptop czy tablet vtech od kolegi jednego ale damy mu jutro bo by nie spał z wrażenia. Jeszcze od wszystkich dostał gazetkę "tomek i przyjaciele" i już się nie rozstaje ciuchcią Tomek dostał kasę, dokładam i kupuje Tule Lena ja mam 2 pieluszki wielorazowe i leżą w szafie |
|
|
|
#3515 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z ta grzechotką to też :O też mnie to wkurza, jak np wiem, że Krzyś płacze, bo jest zmęczony i bardziej chce lulania i wyciszenia a ktoś przychodzi i macha. W dodatku moje dziecko to takie dosyć anty zabawkowe jest, więc grzechotka jeszcze potęguje płakanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiesz cos o nim więcej, jak sie nazywa, czy jeste regulowane itp?Żabcia, a jak mówisz do teściowej? ech, po ślubie moi rodzice nakazali mężowi mówienie mamo tato i on się z tego ogromnie cieszy, bardzo naturalnie mu to przyszło, a ja sie jakos przełamać nie mogę, powiedzialam do teściowej mamo może ze 3 razy (przez ok 1,5 roku) cały czas tak buduje konstrukcję zdania, żeby tego uniknąć a w ostateczności jest to na zasadzie "Czy Mama chce cos tam" a nie zwrotu bezpośredniego. Obawiam się, że moje starania na unikanie są zauważalne i Teściowej może jest przykro z tego powodu. nie wiem. może z czasem się przełamię, ale na razie cięęężko... a kiedy zamawiałaś puzzle na Ali? Ja 28 pazdziernika zamówiłam ubranko swiąteczne, skarpetki takie jak Haneczka i czapkę co Madzia wrzucała na fb. I czekam jak na szpilkach ![]() Lena, ja daj 400 jednostek wIT D i do końca pierwszego roku życia tak się chyba daje niezależnie od pory roku ![]() ja sudokremu nawet nie mam, nie używaliśmy nigdy, jak z pupa sie robi gorzej to używam Tormentalum - taki tormentiol bez kwasu borowego, więc zdroszy dla maluszkow. No i wietrzyć, w zasadzie u nas wietrzenie najbardziej działało (ale Krzys miał odparzoną pupę w okolicach 3 tyg życia a potem już nie) |
|||
|
|
|
#3516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Basia też ma wysypke. Nie wiem na co jest uczulona,ale możliwe że na płyn do płukania, bo mąż też ma takie uczulenie. Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- A ten kwas borny to widziałam w recepturze maści w internecie,ale to chyba nie ta ze szpitala |
||
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak sobie przypominam te slowa : babusina, babusi itd to mnie mdli hahaha Ale mam plan, jak sie Gabi bedzie uczyc mówić bede poprawiac tesciowà. Np ona powie babusia, to ja powiem babcia. I tak się bedziemy bawić. Powie inne slowo jak do debila to jà poprawie i tak w kółko. Np 'podaj pisiu', to przetlumacze 'podaj BABCI pisaka/długopis' albo lepiej: 'BABCI MA NA MYŚLI O PISAKA' Co do mówienia do tesciowej to wyslalam przed ślubem męża aby ją zagadał, że tak mówić nie chce. Chciałam po imieniu. Nawet do mojej mamy ja czy mąż mówimy takim zdrobnieniem imienia do moejej mamy i wszystkim to pasuje. Ale nie chciała i powiedziala, że najwyzej teściówka. Średnio brzmi : chciałaś/chcesz, dostałaś itd ale wprowadzam to i już. Nie wiem tylko jakbym miala ją np zawołać. Wlasnie patrze, ze te puzzle zamówiłam 3listopada wow! Druga paczke 5, zobaczymy kiedy przyjdzie.
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Pomozcie z pomyslem na prezent dla 3 -4latki nie pamietam ile dokladnie ma lat. W niedziele przyjezdzaja znajomi i musze cos ogarnac dla ich corki ehhh. Tak do 100 zl.
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3 listopada - zazdrooo, to ja tym bardziej wypatruję moich paczek jedna już jest w Polsce, a dwie mają tylko napisane, że są przechwycone przez chińską pocztę i podejrzewam, że śledzenie nie będzie możliwe, bo to drobiazgi 7 i 8 zł
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczka tak to moja Kinia miała bezobjawowe zzapalenie płuc
leżałysmy 12 dni
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Właśnie się obudziłam trochę mi się usnelo. Idę spać dalej DobranocWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się o 2 i zasnąć nie mogę....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Noc jak zwykle
pogoda się psuje bo pada deszcz czyli nici z wyjscia dziś. Musze na pocztę skoczyć po paczkę, przypuszczam że przyszła torebka bo ona w skrzynkę się nie zmieści. Średnio z ali idą mi rzeczy miesiąc. Raz biżuteria przyszła po 11 dniach, byłam w szoku
|
|
|
|
#3525 |
|
Konto usunięte
|
My też nie spimy już. Znaczy się ja i Hanna. Zosia jeszcze śpi
Ale ja bym sobie jeszcze pospala... Hania ma bardzo krotkie okresy aktywności w dzień. Staram się ją zabawić, ale nosić jej nie noszę a jej to ostatnio najbardziej odpowiada. Wytrzymuje 1,5-2h max. Wczoraj wstała o 5 to miała do 19 łącznie 5 drzemek. Z tego jedna 2h reszta 30-40 min |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi nakarmiona śpi, ja wstaje na pobranie krwi.
Na pierwszą drzemke nie pojdziemy na spacer, pośpie z nia w domu
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy o normalnej porze, ale gwiazdy się tak rozszalały, że po długich zabiegach, łaskawie zasnęły o 23, do 1.00 zdążyły zaserwowwć nam 4 pobudki, a przed 6tą Dorota postanowiła skończyć spanie i marudzi non stop, choć Kinga spala do 8mej. Nie muszę chyba dodawać, że jestem wściekła i tracę już całkowicie nadzieję, że będzie lepiej. Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Czasami jest do pomocy teściowa, choć nie pracuje to też ma swoje obowiązki albo szwagierka, która jest studentką. Fiazo toż Ty szalona wesele wyprawiałaś.
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67587326]My też nie spimy już. Znaczy się ja i Hanna. Zosia jeszcze śpi
Ale ja bym sobie jeszcze pospala... Hania ma bardzo krotkie okresy aktywności w dzień. Staram się ją zabawić, ale nosić jej nie noszę a jej to ostatnio najbardziej odpowiada. Wytrzymuje 1,5-2h max. Wczoraj wstała o 5 to miała do 19 łącznie 5 drzemek. Z tego jedna 2h reszta 30-40 min[/QUOTE] Bozicku,to Basia jest chyba niezniszczalna. Ma tą 1 drzemkę 2 godziny,a pomiędzy zabawą są przerwy tylko na cycusia. Jak zaczyna przysypiac to ją odstawiam, od razu się wtedy wybudza. Wczoraj 23.45 usnęła na klacie tatusia, chciałam ją przełożyć do łóżeczka to od razu się przebudzila,więc 2 godziny spała na mnie i po jedzonku już udało się ją odłożyć na środek łóżka. A o 6.30 już chciała wstawać, więc znów powrót na mnie i dospala do 8. Nie wiem,może powinnam ją bardziej męczyć? |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Maria, a u nas w meskiej brak przewijaka. To są dopiero kpiny!
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ja jestem niezła Mżawka.. moze przejdzie i na drugą drzemke pójdziemy na spacer. Musze kliknac dziś folie. Pilnie.
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry i do nas dotral snieg w koncu
a ja ciagle na letnich oponach dobrze ze drogi czarne.Na basen tez bym sie wybrala chetnie ale 70km od nas jest. Za dwa tygodnie u mnie w mieście otwieraja nowy aqua park, jak minie wielki bum chodzenia tam to i my sie wybierzemy pewnie po nowym roku to bedzie dopiero. |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzis wstaje rano szybciutko się zbieram na pobranie krwi, patrze włosy oklapnięte, średnio świeze. Przypomniałam sobie, że mam mały podręczny suchy szampon. Psykam wlosy, ale to nie to, zapach jakiś inny... małym dezydoratem psykałam Mąż mi zostawił swoje(nasze auto), a pojechal moim do pracy aby mi wymienic opony. Powiedział, ze nigdy w zyciu mnie w takich nie pusci. Mimo, ze ja 8km jechalam, On 80. Naprawił wczoraj kierunkowskazy, bo to jeszcze bylo do dogrania w aucie i będzie mozna jezdzić Musze kupic czapke Gabrysi, ale musze przymierzyc, bo wszystkie jakie kupilam lub jakie mamy spadkowe sa za duze.
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia a na Twoim basenie fotelik mieści się do szafki? Jak się ogarnęłaś z dzieckiem na ręku? I jak włosy potraktowane dezodorantem
?
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia
Ty zdolniacho ![]() Ja mam od poniedziałku okres i zero cierpliwości, masakra. Zapapuguję za Śliweczką - chce któraś słodkiego bobasa na kilka godzin, ewentualnie dni?
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Żabcia Krzys nosi zbyt dużą czapkę
|
|
|
|
#3536 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamuśki
U nas noc ok, z przerwami na cyca, przerwą od 2 w nocy 1,5h na gadanie do stóp i szczerzenie dziąseł do matki, i o 4 rano na budzik ojca O 4 po budziku myślałam, że Patrysia zarządzi początek dnia, ale dospałyśmy do 7:30, więc szaleństwo ![]() Dziś Młoda wyciągnęła sobie smoczek spod pupki, poobracała w rączkach i perfekcyjnie wsadziła do dziubka A jeszcze tak niedawno wkładałam jej zabawki do rączki i cieszyłam się jak głupia, że trzyma albo celowała piąstką w paszczę ze skupieniem sapera, a i tak trafiała w oko Widziałam na youtube fajny filmik z ćwiczeniami dla dzieciaczków, które nie mają ochoty się kulać Muszę znaleźć i spróbujemy dziś, bo minął deadline narzucony przez fizjo a królewna lewy boczek ma nadal w poważaniu Lena dzięki za info, u nas zalecają szerokie pieluchowanie nawet jak wszystko ok. Byłam ciekawa jak podejście w innych szpitalach ![]() MariaF ja to Cię szczerze podziwiam. Przy dwóch Patrysiach najpierw bym osiwiała a potem wyłysiała. Mąż nie mógłby wziąć ze dwóch dni urlopu, zająć się dziewczynami i dać Ci się porządnie wyspać chociaż w ciągu dnia?? ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
I faktycznie tylko wiązanie na dole ratuje sytuację Może na następną zimę ubierzemy już normalnie |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wczoraj zabrałam starszaków po południu na basen. Kwęczka wręczyłam razem z butelką odciągniętego mleka tatusiowi. Troszkę się martwiłam, bo Ignaś jeszcze nigdy nie pił z butelki ale nie chciałam znowu się spieszyć jak zawsze tylko na spokojnie, bez patrzenia na zegarek... Pojechailśmy o 17., wróciliśmy o 20. , a Tz mi mówi, że się przed chwilą obudzili po dwugodzinnej drzemce i nawet nie miał kiedy Młodemu tego mleka podać Nakarmiłam go i potem się bawił wesoło na macie do 21. No heloł, dlaczego jak jest tata to nie ryczy???australia uciekaj też gdzieś jak masz tylko okazję ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza
Osłuchowo czysto, gardło też, Nie dało sie jej dobrze zbadać normalnie jakiegoś szału dostała na tym przewijaku ![]() ![]() Mamy nasivin dawac, wode morska, mozemy inhalacje, masc majerankowa pod nos I na jesien zime zwiekszyc dawke witaminy C i D własnie ide zamawiac inhalator aaa i kilka dni nie wychodzić |
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężowi na razie skończyły się weekendowe wyjazdy, więc wtedy przeważnie w sobotę sobie wychodzę. Czasem to nawet mąż sam proponuje, że zostanie z Małą Tylko akcentuje przy tym, że mam wrócić DZISIAJ Ostatnio nie było mnie 4 godziny - mąż mnie na wejściu pyta jak ja to robię że tak cały dzień z dzieckiem wytrzymuję? Po czym przyznał się, że w pewnym momencie skończyły mu się pomysły i włączył na chwilę "Przyjaciół" i razem oglądali Mam tylko nadzieję, że to było faktycznie parę minut a nie godzina
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

hotelu Polonia się nie spodziewałam ale tego tez nie.. Dobrze ze łóżko było. Koleżanka miała drewniane krzesło, mąż przywiózł jej leżak taki do opalania
zrobiła furorę na oddziale.

Po 2 czy 3 dniach wietrzenia i stosowania Sudocremu poschodziły.

Muszę więc im jakiś sensowny pomysł na prezent podsunąć 

Ty zdolniacho
Nakarmiłam go i potem się bawił wesoło na macie do 21. No heloł, dlaczego jak jest tata to nie ryczy???
Tylko akcentuje przy tym, że mam wrócić DZISIAJ
Ostatnio nie było mnie 4 godziny - mąż mnie na wejściu pyta jak ja to robię że tak cały dzień z dzieckiem wytrzymuję?