|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Lena tez bym przepisała do innej przychodni.
U nas 1,5 h na spacerze zaliczone. Dziecko podjadlo cyca i bedziemy troche chałupe ogarniac. Wyniki z krwi ok ![]() Przyszła nam pilka oball bardzo sie Oliwce podoba tylko denerwuje sie jak chce do buzi wlozyc a ona za duza
|
|
|
|
#3482 |
|
Konto usunięte
|
Madzia no bo to rzadkość chyba żeby dziecko na mm się tak często w nocy budziło
Albo rodzice tych dzieci kłamią albo ja trafiłam na śpiochów.Kiedyś opiekowałam się 5-cio mies. dziewczynką, podczas gdy jej rodzice mieli własne wesele. Pamiętam, że budziła się w nocy 1 raz, dałam jej butlę i pospała do rana. Żadnych innych jęków ani pobudek nie było. Kuzyn mojego tza ma córkę urodzoną na początku maja i też ma 1 pobudkę tylko na butlę. Jakbym miała pewność że Młody po przejściu na mm tak by spał to bym się chyba zdecydowała. Australia, a jak Marysia teraz sypia? Lepiej niż na cycu czy nie ma różnicy? |
|
|
|
#3483 |
|
Konto usunięte
|
Ja od 6 mc podaję bioaron od 6mc i tam jest 600jednostek wit d. Teraz mi obie pediatry mówiły, by Hani już wiecej podawac bo jest spora, wiec od 4 mc podaję jej co drugi dzień 2x400j.
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy kapsułki twist off i taką jedną 400 podajemy.Jak nie zapomnę to zapytam jutro na szczepieniu o to dawkowanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam pojęcia ile daje. Mam taka fajna do psykania do buzi. Psykam raz.
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Miszka te cukierki to taki coś jak zastygnięte rofi, a w srodku lejsce? Cos mi sie kojarzy ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Sliweczka, współczuje ze kościół ją pochłoną ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Dziewczyny jesli nie macie kremu na zimno polecam najzwyklejszą wazeline. Super chroni. Ja czekam na przesylke z kremem z weledy, wiec smaruje wazeliną. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- I przyznam, ze chyba z 2,5 zapominam psikac tą witamine :/
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ostatniego pytania - Cytat:
Ale tylko dwie pobudki, więc i tak nie mogę narzekać
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3488 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Czyżby Twoja Hania przestawiła się z jedzeniem na noc? mówisz, że w dzień je mniej.. oby jak najmniej pobudek w nocy ![]() Cytat:
No i chyba jakieś cytaty mi zjadło. My dziś siedzimy w domu, musiałam załatwić sprawę i mama moja siedziała z Hanią i moim siostrzeńcem, więc siedzimy w domu- teraz już nieprzyjemnie na dworze, przynajmniej u nas.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Asiek Ty karmisz tylk butlą, jeśli dobrze pamiętam i co przesypia Ci noc? Kupiłam książkę o BLW, moja mama podczytywała i stwierdziła, że moze to nie takie glupie, a była sceptyczna. Dziś maż chce jechać na basen, z jednej strony fajnie, z drugiej strony boję się czy to ogarniemy. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Miszka pisałaś o tym, ze przy pierwszym dziecku robiłaś wiele rzeczy jak automat i z czasem zaczęło to mijać, pamiętasz może kiedy to u Ciebie było?
|
|
|
#3490 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Haha ja tu piszę że Leoś taki niedobry, a on akurat teraz zasnął w leżaczku trzymając w rączkach zabawkę Chyba się dziecko zmęczyło.
|
||||||||
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Lena a na bioderko zalecili Wam szeroko pieluchować? Ćwiczeń szukaliście sami czy coś podpowiedzieli?
O ośrodku to już chyba wszystkie napisały ![]() Asiek121 ooo to ten walec muszę sprawdzić u siebie, wygooglowałam, wygląda fajnie ![]() zabciajs fajnie, że mąż miał okazję zaliczyć jakiś pierwszy raz córci Mój jak wraca z pracy, to mała śpi, jak wychodzi to też śpi. Nadrabia w weekendy i cieszy się ze wszystkiego co widzi Pyta tylko czy robiła tak wcześniej i chyba trochę mu smutno, jak mówię, że tak. Następnym razem skłamię Asiek121 dziękuję za radę ![]() Honcia współczuję problemów brzuszkowych. Chyba już czas, żeby córeczka dała odpocząć mamusi ![]() zebrah oby teraz było już tylko dobrze Dzieciątko na oddziale dostaje łóżeczko, a co z mamusią?? Krzesło czy idzie się jakoś zorganizować??Cierpliwość wyczesany bałwan!!! ![]() ![]() sliweczka jak tam? Synek już lepiej czy dzień marudy trwa w najlepsze? MariaF W tygodniu nie ma kto z Tobą zostać do pomocy, jak dziewczyny marudzą?? Daj znać czy udało się Wam z basenem. ![]() Co do zabawek - szukamy dla dzieci tego co najlepsze i najbardziej je rozwija, a te na koniec i tak będą się pewnie najlepiej bawić pokrywką od garnka ![]() Fajne planujecie święta, pozbieranie rodziny i mi się marzy, ale to najwcześniej w nowym domu. Taka już u nas tradycja, że kto się wprowadzi to urządza pierwszą wigilię. Znając podejście mojego męża do kredytów, to najwcześniej na komunię Patrysi się wyrobimy dzięki za kciuki dziewczynki Krzyczy na matkę non stop, więc wychodzę z założenia, ze jest ok. ![]() fiazo udanej imprezy
Edytowane przez kacian Czas edycji: 2016-11-15 o 16:22 |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku twarde i w środku toffi, ptchota |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły mi pierwsze puzzle z alli. Moje pierwsze zamówienie
Są super. Bialo czarne, czekam jeszcze na różowe.
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Kacian- mieliśmy taki osobny pokoik z widokiem przez szyby na inne mamy i na korytarz, wyłożony białymi kafelkami z bzyczącą świetlówką. Brakowało tylko kapiącego kranu do ześwirowania
Osobne łóżko dla mamy - dla dziecka do pół roku jak się karmi piersią pobyt mamy gratis. Leoś i tak spał ze mną, tak jak w domu. Hiciorem była pani salowa, gdy zobaczyła jak Leoś leży na brzuszku w łóżeczku i się bawi, to mówi do siebie: "kto to widział na brzuszku tak kłaść takie małe dziecko!" (sąsiadka z boksu obok mi opowiedziała, bo ja akurat wyszłam do kuchni) Oj zaczyna się czas na Mikołaja i chrześniaków... Całe szczęście mąż ma coś dostać z pracy dla dzieci i u mnie też jest paczka w pracy. |
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3498 |
|
Rozeznanie
|
Asiek od czwartku rano i w poniedziałek po południu wyszliśmy.
Dziewczyny zastanawiam się czy warto inwestować w markowe zabawki? Sprzedawałyście używane jak już dziecko przestało się bawić? |
|
|
|
#3499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67564496]Ja od 6 mc podaję bioaron od 6mc i tam jest 600jednostek wit d. Teraz mi obie pediatry mówiły, by Hani już wiecej podawac bo jest spora, wiec od 4 mc podaję jej co drugi dzień 2x400j.[/QUOTE] Dziś na grupie karmienie piersią dziewczyna napisała,że jej 7 tyg synek sie bardzo poci, no i się okazało,że podawała mu od początku 600 j-.tyle się podaje od 6 miesięcy, szukałam potem posta i wykasowala. Nawet nie przeczytała ulotki leku,który podawała swojemu dziecku... Cytat:
Chyba trochę za późno,ale życzę miłego spotkania:-* |
||
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi Lala przyszła i 3 czapeczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 g maści zawiera: substancja czynna - 25 mg witaminy F, substancje pomocnicze - euceryna bezwodna, woda oczyszczona, olejek lawendowy. U nas w szpitalu sypali niemowlęta talkiem więc bym się nie sugerowała szpitalami
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
Nie miałam czasu rano pisać boo...
Hania od 1 do 3 w nocy gadala do jaska, kołdry. Padła, o 5 mężowi zaryczal budzik. Jak zwykle,zanim go wyłączył ja nie spałam, Hania tez nie. Postanowil jeszcze się drzemnac, ale nie wyszlo mu. Skoro miał budzik na 5 to niech wstaje. Dziś miał wolne więc wręczyłam mu rozesmiana i posrana Hanie i uwaga... spałam do 9!!! Mąż ogarnął mlodsza, starsza przyszła do mnie i spała ze mną. A o 10 bylam umowiona z mamą na zakupy. O 13 powrot, obiad, spacer i takie tam i teraz usypiamy dziolszki. Fajny dzień, bo się wyspalam!!!! |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67577081]Nie miałam czasu rano pisać boo...
Hania od 1 do 3 w nocy gadala do jaska, kołdry. Padła, o 5 mężowi zaryczal budzik. Jak zwykle,zanim go wyłączył ja nie spałam, Hania tez nie. Postanowil jeszcze się drzemnac, ale nie wyszlo mu. Skoro miał budzik na 5 to niech wstaje. Dziś miał wolne więc wręczyłam mu rozesmiana i posrana Hanie i uwaga... spałam do 9!!! Mąż ogarnął mlodsza, starsza przyszła do mnie i spała ze mną. A o 10 bylam umowiona z mamą na zakupy. O 13 powrot, obiad, spacer i takie tam i teraz usypiamy dziolszki. Fajny dzień, bo się wyspalam!!!![/QUOTE] Brawo! W końcu odrobinę egoizmu wykazalas
|
|
|
|
#3505 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67577081]Nie miałam czasu rano pisać boo...
Hania od 1 do 3 w nocy gadala do jaska, kołdry. Padła, o 5 mężowi zaryczal budzik. Jak zwykle,zanim go wyłączył ja nie spałam, Hania tez nie. Postanowil jeszcze się drzemnac, ale nie wyszlo mu. Skoro miał budzik na 5 to niech wstaje. Dziś miał wolne więc wręczyłam mu rozesmiana i posrana Hanie i uwaga... spałam do 9!!! Mąż ogarnął mlodsza, starsza przyszła do mnie i spała ze mną. A o 10 bylam umowiona z mamą na zakupy. O 13 powrot, obiad, spacer i takie tam i teraz usypiamy dziolszki. Fajny dzień, bo się wyspalam!!!![/QUOTE] Juhu! Teraz dłuższą chwilę Marysię usypiałam na rękach a ta cały czas nawijała i nawijała, w końcu mi się cierpliwość skończyła, więc odłożyłam do łóżeczka a ta cholera na bok się odwróciła i zasnęła!
|
|
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
Australia hahaha ginekolog. Dobre
![]() Miszka a ile to jm witD ? Bo każdy preparat ma chyba inna zawartość bo u mnie devikap ma 500j w kropli a któraś z dziewczyn mówi 2krople =400j. |
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podeslij trochę tych pyszności😋 ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Maria, pytalas mnie kiedy, napiszę potem na spokojnie |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fote puzzli zrobie jak przyjdzie reszta, bo narazie ich nie ukladam-zrobilam skrzyneczke ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Chłop ZNÓW chory. Plusy-łóżko mamy dla siebie.
|
|
|
#3510 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ne,nie. Idziemy jutro do przychodni zapytać się co potrzeba do przeniesienia. To "odparzenie" jakies dziwne jest. Wcześniej były placki czerwono-suche więc uznałam że odparzenie. Teraz zrobiły się krostki malutkie i objęły większą powierzchnie. Wygląda mi jak uczulenie. Nie wiem o co chodzi. Nic nowego nie stosowałam. Pieluchy z nowej paczki ale te same co zawsze. Wzielam teraz inna paczkę by zobaczyć czy pomoże ale słabo to widze. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

Albo rodzice tych dzieci kłamią albo ja trafiłam na śpiochów.

Zmienilabym na Twoim miejscu przychodnie.
oby wieczór był lepszy niż wczoraj!

na odparzenie