|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Mnie też to wkurza Każdy mnie zniechęca i próbuje swoje traumatyczne przeżycia przerzucac na mnie A może ja kuzwa będę akurat ta matka szczęśliwa i nieumeczona No to byłby skandal Już mi każdy mówił że ciąża to , tamto.... Ze w wieku 34 lat to już nie tak fajnie itd itd A okazało się że jest ok ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Te Skurcze to podobno początkowe odczuwa się w podbrzuszu a później przechodzą na cały brzuch, ale ją to raczej niewiele wiem w tej kwestii 😕
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dzis kluje w bozence, a maly tak sie rozpycha ze ooo
|
|
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podsumowując te całe gadanie innych to wychodzi mi na to, że po porodzie; - jestem skazana na brak snu i odpoczynku przez następne 18 lat, - moja dieta będzie bazowała na wczorajszym suchym chlebie, kleiku ryżowym i wodzie, - sama bez dziecka wyjdę gdzieś może najwcześniej w 2020 roku, - będę nieatrakcyjna, nie mająca czasu na prysznic, makijaż, chodząca wiecznie w kitku na czubku głowy i tłustymi włosami, - nigdy już nie napiję się alkoholu i nie pójdę na imprezę, - będę miała syf w domu, - najlepiej jakbym w ogóle zrezygnowała z pracy bo nianie i żłobki to ZŁO. No i w ogóle przestaje istnieć jako jednostka bo będę miała dziecko, także muszę się nacieszyć życiem teraz ![]() Naprawdę tak mnie to leczy, że zaraz sobie wrogów narobię jak zacznę odpyskiwać To tak jak ja bym się wypowiadała na temat fizyki kwantowej. Ale co zrobić jak też się zdarzają niektóre osoby, które nawet mają już dzieci ale czują, że muszą nam pospieszyć z misją i "dobrymi" radami (a spróbuj się nimi zgodzić). Serio, ja cenię sobie rady doświadczonych mam, ale jeśli są nachalne i dawane na zasadzie "tak MUSISZ" i koniec bo ja wiem najlepiej to dziękuję bardzo. Ostatnio na sr była dziewczyna, która już ma 3 letnie chyba dziecko i non stop się wymądrzała i przerywała położnej co to nie ona. No moim zdaniem trochę nie na miejscu...
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-11-17 o 20:28 |
|
|
|
|
#665 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie moja praca do innych prac... Nie ma porównania Wysiłek skończył się tak naprawdę wraz z obroną Potem to luz miałam Podziwiać to można np moja ciotke która pracowała cała ciążę a jest fryzjerka Cały dzień na nogach i z rękami w górze To jest wysiłek ☝ Dziekuje😚 Dam znać jak się z Karolem sprawy mają po tym usg Od polowkowego chyba go nie widziałam.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj usłyszałam że to ostatnie dni kiedy można że mną normalnie pogadać
Po 6 grudnia będę mieć mleko zamiast mózgu Bardzo to miłe ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja juz 3 raz siedze na kibelku i robie dwoje.. u mnie w domu jelitowka panuje :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
my zostajemy do wiosny z moimi rodzicami bo wtedy ukonczymy budowe, wiadomo to plus bo na chwile przypilnuje itp. ale kazdy ma swoj rozum i chce dziecie po swojemu wychowac... moj maz wlasnie pakuje i porzadkuje swoje niezliczone ilosvi plyt i filmow.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
ja czasem nawet nie jarze ze mam twardy brzuch .. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
No mnie te "dobre rady" zwalaja z nóg i strasznie irytują. Szkoda tylko, że tz nie ma przy nich, bo on to z tych co to potrafią odpowiedzieć komuś tak, ze na drugi raz sie zastanowi zanim cos powie
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje że wszystko przeszło ale przynajmniej się spakowałam.
Hormony mnie wykonczą... Mam tak zmienny nastrój... Byłam dziś u fryzjera i ściełam z 10cm włosow bo mialam mega zniszczone i wyszlam taka zadowolona...a teraz maz przyszedl i niby powiedzial ze ładnie ale widze ze srednio mu sie podoba i się poryczałam. Co za dzień... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#672 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W koncu odpoczniesz od pracy Ja mialam odpoczywac, a dzis maz dzwonił z kilkoma pytaniami w sprawie mojej pracy, bo nikt w firmie nie potrafil mu odpowiedzieć... smialam sie z niego, ze zamiast zadzwonić i zapytac co u mnie to dzwoni w sprawie pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Wypluwam to co mowilam killa tyg. Temu. Bedac w domu nie da sie nudzić- bynajmniej w moim domu. Bylam w Lidlu, kupilam 2 sukienki dla Lili ale dopiero na 6-12 miesiecy bo wszystko małe bylo wyprzedane bo ja sie wybralam dopiero o 19;/ Czy wasze dzieci tez maja tak malo miejsca? Liliana juz nie kopie. Przesuwa noge albo pupę gdzies na bok ale chyba nie ma juz miejsce zeby kopnac tak jak robila to jeszcze z tydzien temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
1479414459171.jpg
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Justynka myślę, ze dobrze nam wszystkim zrobi zarzadzenie mewki pod tytułem "idziemy spać" 👍
rano wszystko wygląda inaczej i humor inny, a to czym teraz się martwisz, nie ma znaczenia Ps. Przynajmniej się spakowalas moment 😁 ja tez ogarniecie na tip top torby odwlekalam, aż do momentu dziwnych bóli i przeczuc. Wtedy z Tżtem migiem zrobilismy to, czego nie byliśmy w stanie przez miesiąc 😁 Lucky Iza juz od bardzo dawna nie kopie tylko się wypycha mocno a to tylkiem, a to nogą, ewentualnie wierci glowa w bozenie 🙌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-11-17 o 21:32 |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
![]() Niestety nie mam ciśnieniomierza w domu, ale jak kasa z zusu przyjdzie to może coś obczaję... Ja też nienawidzę tego mądrowania się innych osób... :/ Zapomniałam powiedzieć, że jak byłam w szpitalu to podeszłam do kolejki i mówię "przepraszam, czy to tutaj poradnia z ktg?". Jakaś babka mówi, że tak. Ja pytam a gdzie? A druga, starsza mówi, że tu kolejka do rejestracji. Wtedy tż mnie zapytał "a Ty nie miałaś wejść od razu?"... Ja mówię no miałam, ale sam widzisz... Wtedy ta starsza babka co o kolejce skrzeczała, siedząca na takiej podłużnej ławce przed rejestracją, się odwróciła plecami i posunęła dalej. Jak tylko się drzwi otworzyły, to wparowała w trybie turbo jakby się bała, że wejdę przed nią Oczywiście mój brzuch widziała, bo nie da się takiego balona ukryć, szczególnie pod kurtką, która ma 20cm szczeliny, bo się na nim nie dopina. ![]() Idę się wykąpać, może się zrelaksuję.
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Lucky zeedytuje tylko tak, żeby było uniwersalne dla wszystkich mądrych i powiesze to na drzwiach wejściowych! ✌
Zgodnie z zarządzaniem dr Mewki, idę spać 😴😴😴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam cisnieniomierz, glukometr ale to zasluga mez on to ma to samo z lekami..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
nie bedzie czekal i sie prosil ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie powiedziałam Bo często te przytyki tak jak ten o mleku słyszę od mojej przyjaciółki Myśle że ona w ten sposób odreagowuje swoje kiepskie doświadczenia związane z ciąża i macierzyństwem To ona urodziła tego wcześnuaka o którym kiedyś tu wspomnialam Potem szybko chciała mieć 2 dziecko Ale chyba przeliczyla się z siłami Bo ciągle ma depresję z tego powodu że siedzi w domu już 3 czy 4 rok... Puszczam to wszystko mimo ucha bo ja tak naprawdę lubię Musi tylko wyjść na prostą że swoim życiem ☺ Karol też spokojniejszy niż tydzień temu czy dwa Az zaczęłam się tym martwić Ale tak chyba już teraz będzie bo im ciasno... Może ktoś jeszcze to potwierdzi 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Dr mewka nigdy was nie zdradzi 😎 Drnc Kazik 🐧 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Chyba nam też Karol chce się już spać C'nie synku? 😊 Życzymy dobrej nocy wszystkim 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Powiedziałam o tych slabszych ruchach tz i kd razu strach w jego oczach... zapewnilam go ze z mala wszystko ok, tylko ma pewnie mniej miejsca.
Z polecenia mewki ide spac!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
To ide spać, jutro bedzie lepiej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
tak maluszki juz nas az tak nie kopia tylko sie rozpychaja
![]() Olek strasznie sie rozpycha zawsze w lewa strone ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- juz spac? no co wyyyy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Teściowej i jej wzoru to ja bym długo nie wytrzymała i coś palneła. Ehhh ludziom brakuje taktu 😬 ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Roksi nie wybiera się nigdzie z jacuzzi conajmniej do 6 grudnia Pięknieje w podgrzewanych wodach termalnych ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Dzisiaj w labolatorium widziałam piękną, zadbaną, uśmiechniętą dziewczynę z dwójką dzieci aż miło było patrzeć. Jeden bobas na rękach a drugi przedszkolak. Miała dużą modną torbę, ładnie była ubrana i umalowana ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Wałki na głowie, stare kapcie i szlafrok z lat 60 tych. Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-11-17 o 22:48 |
|||||
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
dziś pierwszy raz mi trysnęło z piersi jak ścisnęłam sutka
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę z 10 cm przyciąć. Tylko wybrać się nie mogę---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Roksi lubi jak się kładę na lewym boku i jak tylko poczuje twardsze to zaczyna się odpychać. Albo tak spaceruje czuje wtedy takie urocze łaskotanie.---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Tylko nie lej po ścianach
|
|||
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę na listopadówki i sporo urodziło sn przed terminem ok 10-14 dni.
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
10-14 dni to już spoko można rodzić
mi do terminu z USG zostało 10 dni, a z OM 13 dni
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
mi zostal ponad miesiac do terminu z om
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#690 | |||||
|
Zadomowienie
|
Kliknęłam dziś wreszcie zakupy z allegro
Ale na dniach przyjdzie i mogę wreszcie i ja zacząć powoli myśleć o pakowaniu torby do szpitala.Z jakichś gadżetów, o których jeszcze nie było chyba mowy, mogę podrzucić takie pomysły: suszarka na butelki i smoczki http://allegro.pl/munchkin-skladana-...EyN2E5MmU0Nw== mufka do wózka http://allegro.pl/sensillo-mufka-okr...M1MGI3OWIwMg== termofor z pestek wiśni http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...I0YTA3ZjBiZA== Cytat:
![]() Cytat:
Świetny tekst! Jednak nie dam rady obok obrazka przejść obojętnie, skoro ktoś puszcza w neta dobry tekst ale z takim obrazkiem Nie należy tak podtrzymywać piersi w czasie karmienia! Cytat:
Cytat:
Jak już ktoś wspomniał, to na pewno sprawa po części indywidualna. Dla mnie to to samo co przepowiadające. Po prostu cały brzuch robi się baaardzo twardy. Tyle że przy przepowiadających jest to zazwyczaj jedynie mało przyjemne/niekomfortowe uczucie, a przy porodzie rośnie siła i częstotliwość tych skurczy Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

To tak jak ja bym się wypowiadała na temat fizyki kwantowej.
Musi być!
Maks był w pierwszej klasie, więc też moc uwagi trzeba mu było poświęcić, Kaj jako niemowlę był raczej z tych bardziej wymagających uwagi... Ale daliśmy radę, jak tysiące rodzin przed nami i po nas!
I z perspektywy czasu nic bym odnośnie decyzji o dzieciach nie zmieniła!