Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-17, 20:18   #661
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej dziewcZyny w koncu działa mi apka. Migdalku dobrze ze wszystko się dobrze skończyło ale trzymal twój post w napięciu do samego konca
Ja dzis wstawilam kolejne pranie, jedno juz wyprasowalam alez mi to sprawia radosc mi powrocilo ciezkie oddychanie, i jakos tak w kurtce lzej mi pod biustem, czyzby brzuszek.schodzil na dol? nie wiem.
Bylam dzis u dziadków moich i ciotek, kurczę jak mnie wkurzaja teksty typu: no już wam sie nie dlugo skonczy laba, albo skonczy sie siatkowka Artkowi, zobaczysz, pieluchy, nieprzespane noce itd. Ja jestem pozytywnie nastawiona i owszem zdaję sobie sprawę z tego ze bedzie ciężko, itd ale nie musi byc tak jak oni mówią. Nie rozumiem czemu moj mąż mial by rezygnowac z siatkowki ktora jest raz w tygodniu..nie rozumiem ich tekstow.
Albo, ze my mlodzi to nic nie wiemy ale dobrze ze mieszkamy z rodzicami to mama nam pomoze i wprowadzi we wszystko. A ja dziekuje za "pomoc" taką, sami bedziemy wprowadzac swoje zwyczaje i robic po swojemu. Mama jest od niedzieli a juz mnie irytuje na temat prania ubranek mnóstwo tekstow, typu : za duzo plynu, po co taka temperatura, po co takie dlugie pranie, i tak w kolko cos.
Ewelinka
Mnie też to wkurza
Każdy mnie zniechęca i próbuje swoje traumatyczne przeżycia przerzucac na mnie
A może ja kuzwa będę akurat ta matka szczęśliwa i nieumeczona
No to byłby skandal
Już mi każdy mówił że ciąża to , tamto....
Ze w wieku 34 lat to już nie tak fajnie itd itd
A okazało się że jest ok ✌

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:21   #662
itstoolatex3
Zakorzenienie

Te Skurcze to podobno początkowe odczuwa się w podbrzuszu a później przechodzą na cały brzuch, ale ją to raczej niewiele wiem w tej kwestii 😕

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:22   #663
ewelinuus
Zadomowienie

Mnie dzis kluje w bozence, a maly tak sie rozpycha ze ooo
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:23   #664
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Tez nie wiem po co te teksty typu :
ciesz się, bo porodzie ....
Nie będziesz mogła ...
Jedz teraz, bo przy karmieniu...
I najwiecej do powiedzenia mają osoby, ktore same nie są w ciąży i dzieci nie maja ... ��

Ta, dokładanie słyszę to non stop
Podsumowując te całe gadanie innych to wychodzi mi na to, że po porodzie;
- jestem skazana na brak snu i odpoczynku przez następne 18 lat,
- moja dieta będzie bazowała na wczorajszym suchym chlebie, kleiku ryżowym i wodzie,
- sama bez dziecka wyjdę gdzieś może najwcześniej w 2020 roku,
- będę nieatrakcyjna, nie mająca czasu na prysznic, makijaż, chodząca wiecznie w kitku na czubku głowy i tłustymi włosami,
- nigdy już nie napiję się alkoholu i nie pójdę na imprezę,
- będę miała syf w domu,
- najlepiej jakbym w ogóle zrezygnowała z pracy bo nianie i żłobki to ZŁO.
No i w ogóle przestaje istnieć jako jednostka bo będę miała dziecko, także muszę się nacieszyć życiem teraz

Naprawdę tak mnie to leczy, że zaraz sobie wrogów narobię jak zacznę odpyskiwać Ostatnio pewna osoba, która fakt ma dzieci, ale obydwoje urodzone przez cesarskie cięcie (zaplanowane) dawała mi rady na temat porodu naturalnego To tak jak ja bym się wypowiadała na temat fizyki kwantowej.
Ale co zrobić jak też się zdarzają niektóre osoby, które nawet mają już dzieci ale czują, że muszą nam pospieszyć z misją i "dobrymi" radami (a spróbuj się nimi zgodzić). Serio, ja cenię sobie rady doświadczonych mam, ale jeśli są nachalne i dawane na zasadzie "tak MUSISZ" i koniec bo ja wiem najlepiej to dziękuję bardzo. Ostatnio na sr była dziewczyna, która już ma 3 letnie chyba dziecko i non stop się wymądrzała i przerywała położnej co to nie ona. No moim zdaniem trochę nie na miejscu...

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-11-17 o 20:28
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:25   #665
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Też sobie powtarzam, że z trójką to już będę obcykana i będzie luzik, co nie? Musi być!
Z drugim na pewno łatwiej było pod względem pielęgnacji, itp, ale tak organizacyjnie to u mnie bywały i słabsze chwile, tzn. obowiązki domowe nieraz leżały i kwiczały Maks był w pierwszej klasie, więc też moc uwagi trzeba mu było poświęcić, Kaj jako niemowlę był raczej z tych bardziej wymagających uwagi... Ale daliśmy radę, jak tysiące rodzin przed nami i po nas! I z perspektywy czasu nic bym odnośnie decyzji o dzieciach nie zmieniła!

Wspaniale! Gratuluje zakończenia pracy i kompletowania wyprawki
Jesteś twarda sztuka, że tyle dałaś radę pracować Ja jak dzieciom czytam pół godziny bajkę przed spaniem, to często zadyszkę łapię
Powodzenia z praniem i na usg
Daj spokój Folinka
Gdzie moja praca do innych prac...
Nie ma porównania
Wysiłek skończył się tak naprawdę wraz z obroną
Potem to luz miałam
Podziwiać to można np moja ciotke która pracowała cała ciążę a jest fryzjerka
Cały dzień na nogach i z rękami w górze
To jest wysiłek ☝

Dziekuje😚
Dam znać jak się z Karolem sprawy mają po tym usg
Od polowkowego chyba go nie widziałam....

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
dawno nie pisałam bo ostatnio jakaś strasznie ospała byłam, tylko bym leżała i patrzyła jak kurz na meblach się zbiera. W końcu wczoraj zebrałam się do posprzątania w domu bo już syf był nieprzeciętny.
Gratulacje dla kolejnej wątkowej mamy
Przyznam szczerze, że też bym już chciała mieć córę przy sobie a nie w sobie.
Od dziś oficjalnie jestem rolnikiem, rodzice przepisali na mnie gospodarstwo, w poniedziałek czeka mnie runda po urzędach, jak ja to kocham
Pisałyście o budyniu, to oczywiście sobie w ramach zdrowej kolacji zjadlam budyń czekoladowy z wiórkami kokosowymi.
Jutro jadę zawieźć mocz do laboratorium a tak mi się nie chce, ale na wtorek muszę mieć wyniki, dobrze, że morfologii nie muszę robić bo bym głodna musiała jechać. Planuję kupić jutro jeszcze stanik do karmienia i jedną koszulę. Torbę mam już spakowaną i dla siebie i rzeczy dla malutkiej.
Ludzie ogólnie mają dużo do powiedzenia jak ich nikt o zdanie nie pyta, zwłaszcza o tym czego już ci nie wolno robić bo one tak i tak robiły i jest dobrze to się przecież znają a Ty młoda i głupia to słuchaj.
Teściowa działa mi na nerwy bo za wzór cnót wszelakich stawia mi swoją córkę. Bo Ewa robi tak i tak, bo Ewa, bo Ewa (zamorduję ją chyba kiedyś jak nie skończy tego gadania).
Marlem gratuluję bycia pania na wlosciach i zazdraszczam cichaczem krusu 😛

Stary 2016-11-17, 20:30   #666
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Daj spokój Folinka
Gdzie moja praca do innych prac...
Nie ma porównania
Wysiłek skończył się tak naprawdę wraz z obroną
Potem to luz miałam
Podziwiać to można np moja ciotke która pracowała cała ciążę a jest fryzjerka
Cały dzień na nogach i z rękami w górze
To jest wysiłek ☝

Dziekuje😚
Dam znać jak się z Karolem sprawy mają po tym usg
Od polowkowego chyba go nie widziałam....

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Marlem gratuluję bycia pania na wlosciach i zazdraszczam cichaczem krusu 😛

Krusu mozna zazdroscic ale emerytury nie. Moi rodzice beda miec jakies 860 zl na glowe. Szaleństwo normalnie

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:31   #667
mewkaa
Zadomowienie

Ja wczoraj usłyszałam że to ostatnie dni kiedy można że mną normalnie pogadać
Po 6 grudnia będę mieć mleko zamiast mózgu
Bardzo to miłe ☺

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Krusu mozna zazdroscic ale emerytury nie. Moi rodzice beda miec jakies 860 zl na glowe. Szaleństwo normalnie

Marlen my to w ogóle nie będziemy miały emerytury...

Stary 2016-11-17, 20:37   #668
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo to miłe ☺

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Marne pocieszenie.

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:49   #669
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeżeli wcześniej nie wypadł mi czop śluzowy to właśnie znalazłam na wkładce coś co odpowiadałoby jego opisom... zaczynam się stresować że to coraz bliżej
nie stresuj sie kochana :-*

kurcze ja juz 3 raz siedze na kibelku i robie dwoje.. u mnie w domu jelitowka panuje :/

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej dziewcZyny w koncu działa mi apka. Migdalku dobrze ze wszystko się dobrze skończyło ale trzymal twój post w napięciu do samego konca
Ja dzis wstawilam kolejne pranie, jedno juz wyprasowalam alez mi to sprawia radosc mi powrocilo ciezkie oddychanie, i jakos tak w kurtce lzej mi pod biustem, czyzby brzuszek.schodzil na dol? nie wiem.
Bylam dzis u dziadków moich i ciotek, kurczę jak mnie wkurzaja teksty typu: no już wam sie nie dlugo skonczy laba, albo skonczy sie siatkowka Artkowi, zobaczysz, pieluchy, nieprzespane noce itd. Ja jestem pozytywnie nastawiona i owszem zdaję sobie sprawę z tego ze bedzie ciężko, itd ale nie musi byc tak jak oni mówią. Nie rozumiem czemu moj mąż mial by rezygnowac z siatkowki ktora jest raz w tygodniu..nie rozumiem ich tekstow.
Albo, ze my mlodzi to nic nie wiemy ale dobrze ze mieszkamy z rodzicami to mama nam pomoze i wprowadzi we wszystko. A ja dziekuje za "pomoc" taką, sami bedziemy wprowadzac swoje zwyczaje i robic po swojemu. Mama jest od niedzieli a juz mnie irytuje na temat prania ubranek mnóstwo tekstow, typu : za duzo plynu, po co taka temperatura, po co takie dlugie pranie, i tak w kolko cos.
bez przesady macie sie zamknac w domu na 4 sposty?!

my zostajemy do wiosny z moimi rodzicami bo wtedy ukonczymy budowe, wiadomo to plus bo na chwile przypilnuje itp. ale kazdy ma swoj rozum i chce dziecie po swojemu wychowac...

moj maz wlasnie pakuje i porzadkuje swoje niezliczone ilosvi plyt i filmow..

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ej ja mam pytanie z tych glupich, te skurcze porodowe to gdzie sie czuje? Pipi, brzuch, podbrzusze??
dobra pytanie tez nie wiem...

ja czasem nawet nie jarze ze mam twardy brzuch ..

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:52   #670
ewelinuus
Zadomowienie

No mnie te "dobre rady" zwalaja z nóg i strasznie irytują. Szkoda tylko, że tz nie ma przy nich, bo on to z tych co to potrafią odpowiedzieć komuś tak, ze na drugi raz sie zastanowi zanim cos powie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 21:05   #671
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Melduje że wszystko przeszło ale przynajmniej się spakowałam.

Hormony mnie wykonczą... Mam tak zmienny nastrój...

Byłam dziś u fryzjera i ściełam z 10cm włosow bo mialam mega zniszczone i wyszlam taka zadowolona...a teraz maz przyszedl i niby powiedzial ze ładnie ale widze ze srednio mu sie podoba i się poryczałam. Co za dzień...

Stary 2016-11-17, 21:22   #672
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ej ja mam pytanie z tych glupich, te skurcze porodowe to gdzie sie czuje? Pipi, brzuch, podbrzusze??
Moja znajoma mialapierwsze bole takie z krzyża. Po tym poznala, ze sie zaczyna. Ogólnie to kazda chyba moze odczuwac inny bol.

W koncu odpoczniesz od pracy

Ja mialam odpoczywac, a dzis maz dzwonił z kilkoma pytaniami w sprawie mojej pracy, bo nikt w firmie nie potrafil mu odpowiedzieć... smialam sie z niego, ze zamiast zadzwonić i zapytac co u mnie to dzwoni w sprawie pracy
Cytat:
Bardzo to miłe ☺

Mleko zmiast mozgu... ja mam na ttle5 cięty jezor, ze pewnie odpowiedziala bym o jedno slowo za duzo.
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

Byłam dziś u fryzjera i ściełam z 10cm włosow bo mialam mega zniszczone i wyszlam taka zadowolona...a teraz maz przyszedl i niby powiedzial ze ładnie ale widze ze srednio mu sie podoba i się poryczałam. Co za dzień...

Kochana ja scielam ostatnio z 7-8 cm i tez narzekalam... ale jak widze roznice w czasie suszenia włosów to smutek juz przeszedl.

Wypluwam to co mowilam killa tyg. Temu. Bedac w domu nie da sie nudzić- bynajmniej w moim domu.

Bylam w Lidlu, kupilam 2 sukienki dla Lili ale dopiero na 6-12 miesiecy bo wszystko małe bylo wyprzedane bo ja sie wybralam dopiero o 19;/

Czy wasze dzieci tez maja tak malo miejsca? Liliana juz nie kopie. Przesuwa noge albo pupę gdzies na bok ale chyba nie ma juz miejsce zeby kopnac tak jak robila to jeszcze z tydzien temu.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 21:27   #673
LuckySparkle
Zadomowienie

1479414459171.jpg

Stary 2016-11-17, 21:28   #674
kaziowa
Zadomowienie

Justynka myślę, ze dobrze nam wszystkim zrobi zarzadzenie mewki pod tytułem "idziemy spać" 👍
rano wszystko wygląda inaczej i humor inny, a to czym teraz się martwisz, nie ma znaczenia
Ps. Przynajmniej się spakowalas moment 😁 ja tez ogarniecie na tip top torby odwlekalam, aż do momentu dziwnych bóli i przeczuc. Wtedy z Tżtem migiem zrobilismy to, czego nie byliśmy w stanie przez miesiąc 😁
Lucky Iza juz od bardzo dawna nie kopie tylko się wypycha mocno a to tylkiem, a to nogą, ewentualnie wierci glowa w bozenie 🙌

Edytowane przez kaziowa
Czas edycji: 2016-11-17 o 21:32
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 21:29   #675
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
super!

Stary 2016-11-17, 21:35   #676
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
Niestety nie mam ciśnieniomierza w domu, ale jak kasa z zusu przyjdzie to może coś obczaję...

Ja też nienawidzę tego mądrowania się innych osób... :/

Zapomniałam powiedzieć, że jak byłam w szpitalu to podeszłam do kolejki i mówię "przepraszam, czy to tutaj poradnia z ktg?". Jakaś babka mówi, że tak. Ja pytam a gdzie? A druga, starsza mówi, że tu kolejka do rejestracji. Wtedy tż mnie zapytał "a Ty nie miałaś wejść od razu?"... Ja mówię no miałam, ale sam widzisz...
Wtedy ta starsza babka co o kolejce skrzeczała, siedząca na takiej podłużnej ławce przed rejestracją, się odwróciła plecami i posunęła dalej. Jak tylko się drzwi otworzyły, to wparowała w trybie turbo jakby się bała, że wejdę przed nią
Oczywiście mój brzuch widziała, bo nie da się takiego balona ukryć, szczególnie pod kurtką, która ma 20cm szczeliny, bo się na nim nie dopina.

Idę się wykąpać, może się zrelaksuję.
Stary 2016-11-17, 21:35   #677
kaziowa
Zadomowienie

Lucky zeedytuje tylko tak, żeby było uniwersalne dla wszystkich mądrych i powiesze to na drzwiach wejściowych! ✌
Zgodnie z zarządzaniem dr Mewki, idę spać 😴😴😴

Stary 2016-11-17, 21:44   #678
kamisha
Zakorzenienie

ja mam cisnieniomierz, glukometr ale to zasluga mez on to ma to samo z lekami..

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Niestety nie mam ciśnieniomierza w domu, ale jak kasa z zusu przyjdzie to może coś obczaję...

Ja też nienawidzę tego mądrowania się innych osób... :/

Zapomniałam powiedzieć, że jak byłam w szpitalu to podeszłam do kolejki i mówię "przepraszam, czy to tutaj poradnia z ktg?". Jakaś babka mówi, że tak. Ja pytam a gdzie? A druga, starsza mówi, że tu kolejka do rejestracji. Wtedy tż mnie zapytał "a Ty nie miałaś wejść od razu?"... Ja mówię no miałam, ale sam widzisz...
Wtedy ta starsza babka co o kolejce skrzeczała, siedząca na takiej podłużnej ławce przed rejestracją, się odwróciła plecami i posunęła dalej. Jak tylko się drzwi otworzyły, to wparowała w trybie turbo jakby się bała, że wejdę przed nią
Oczywiście mój brzuch widziała, bo nie da się takiego balona ukryć, szczególnie pod kurtką, która ma 20cm szczeliny, bo się na nim nie dopina.

Idę się wykąpać, może się zrelaksuję.
moj maz sam sie wpycha bo sie nam nalezy i uj...
nie bedzie czekal i sie prosil

Stary 2016-11-17, 22:09   #679
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Moja znajoma mialapierwsze bole takie z krzyża. Po tym poznala, ze sie zaczyna. Ogólnie to kazda chyba moze odczuwac inny bol.

W koncu odpoczniesz od pracy

Ja mialam odpoczywac, a dzis maz dzwonił z kilkoma pytaniami w sprawie mojej pracy, bo nikt w firmie nie potrafil mu odpowiedzieć... smialam sie z niego, ze zamiast zadzwonić i zapytac co u mnie to dzwoni w sprawie pracy

Mleko zmiast mozgu... ja mam na ttle5 cięty jezor, ze pewnie odpowiedziala bym o jedno slowo za duzo.

Kochana ja scielam ostatnio z 7-8 cm i tez narzekalam... ale jak widze roznice w czasie suszenia włosów to smutek juz przeszedl.

Wypluwam to co mowilam killa tyg. Temu. Bedac w domu nie da sie nudzić- bynajmniej w moim domu.

Bylam w Lidlu, kupilam 2 sukienki dla Lili ale dopiero na 6-12 miesiecy bo wszystko małe bylo wyprzedane bo ja sie wybralam dopiero o 19;/

Czy wasze dzieci tez maja tak malo miejsca? Liliana juz nie kopie. Przesuwa noge albo pupę gdzies na bok ale chyba nie ma juz miejsce zeby kopnac tak jak robila to jeszcze z tydzien temu.

Lucy
Nic nie powiedziałam
Bo często te przytyki tak jak ten o mleku słyszę od mojej przyjaciółki
Myśle że ona w ten sposób odreagowuje swoje kiepskie doświadczenia związane z ciąża i macierzyństwem
To ona urodziła tego wcześnuaka o którym kiedyś tu wspomnialam
Potem szybko chciała mieć 2 dziecko
Ale chyba przeliczyla się z siłami
Bo ciągle ma depresję z tego powodu że siedzi w domu już 3 czy 4 rok...
Puszczam to wszystko mimo ucha bo ja tak naprawdę lubię
Musi tylko wyjść na prostą że swoim życiem ☺

Karol też spokojniejszy niż tydzień temu czy dwa
Az zaczęłam się tym martwić
Ale tak chyba już teraz będzie bo im ciasno...
Może ktoś jeszcze to potwierdzi 🤔

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Lucky zeedytuje tylko tak, żeby było uniwersalne dla wszystkich mądrych i powiesze to na drzwiach wejściowych! ✌
Zgodnie z zarządzaniem dr Mewki, idę spać 😴😴😴

Dr mewka dobrze radzi
Dr mewka nigdy was nie zdradzi 😎

Drnc Kazik 🐧

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Chyba nam też Karol chce się już spać
C'nie synku? 😊
Życzymy dobrej nocy wszystkim 😗

Stary 2016-11-17, 22:09   #680
LuckySparkle
Zadomowienie

Powiedziałam o tych slabszych ruchach tz i kd razu strach w jego oczach... zapewnilam go ze z mala wszystko ok, tylko ma pewnie mniej miejsca.

Z polecenia mewki ide spac!!!

Stary 2016-11-17, 22:11   #681
xjustyniaaax
Zakorzenienie

To ide spać, jutro bedzie lepiej

Stary 2016-11-17, 22:12   #682
kamisha
Zakorzenienie

tak maluszki juz nas az tak nie kopia tylko sie rozpychaja
Olek strasznie sie rozpycha zawsze w lewa strone

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

juz spac? no co wyyyy

Stary 2016-11-17, 22:33   #683
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Od dziś oficjalnie jestem rolnikiem, rodzice przepisali na mnie gospodarstwo, w poniedziałek czeka mnie runda po urzędach, jak ja to kocham
Pisałyście o budyniu, to oczywiście sobie w ramach zdrowej kolacji zjadlam budyń czekoladowy z wiórkami kokosowymi.
Jutro jadę zawieźć mocz do laboratorium a tak mi się nie chce, ale na wtorek muszę mieć wyniki, dobrze, że morfologii nie muszę robić bo bym głodna musiała jechać. Planuję kupić jutro jeszcze stanik do karmienia i jedną koszulę. Torbę mam już spakowaną i dla siebie i rzeczy dla malutkiej.
Ludzie ogólnie mają dużo do powiedzenia jak ich nikt o zdanie nie pyta, zwłaszcza o tym czego już ci nie wolno robić bo one tak i tak robiły i jest dobrze to się przecież znają a Ty młoda i głupia to słuchaj.
Teściowa działa mi na nerwy bo za wzór cnót wszelakich stawia mi swoją córkę. Bo Ewa robi tak i tak, bo Ewa, bo Ewa (zamorduję ją chyba kiedyś jak nie skończy tego gadania).
Gratulacje!

A co do Teściowej i jej wzoru to ja bym długo nie wytrzymała i coś palneła. Ehhh ludziom brakuje taktu 😬

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Podobno zaczyna się bólu od dołu brzuszka. Może to to samo co braxtona tylko regularne i nasilajace się?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
6 grudzień Kazik
Trzymajmy się terminów
Karol, Iza i Roksi muszą dojrzeć
dojrzec do tej jakże ważnej życiowej dla nich sprawy 😊
Rozwodu bym nie przeżyła
Zwłaszcza że mu się poszczescilo
Blond Iza i dlugonoga Roksi
Pokaż mi drugiego takiego szczesciarza jak Karol 😎
Hehe no szczęściarz Roksi nie wybiera się nigdzie z jacuzzi conajmniej do 6 grudnia Pięknieje w podgrzewanych wodach termalnych

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Ewelinka
Mnie też to wkurza
Każdy mnie zniechęca i próbuje swoje traumatyczne przeżycia przerzucac na mnie
A może ja kuzwa będę akurat ta matka szczęśliwa i nieumeczona
No to byłby skandal
Już mi każdy mówił że ciąża to , tamto....
Ze w wieku 34 lat to już nie tak fajnie itd itd
A okazało się że jest ok ✌

Sranie w banie! Już my matki grudniówki 2016 pokażemy jakie jesteśmy zajefajne i szczęśliwe 💪💪💪I zmienimy pogląd matki polki udręczonej! Oł jeee!

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Dzisiaj w labolatorium widziałam piękną, zadbaną, uśmiechniętą dziewczynę z dwójką dzieci aż miło było patrzeć. Jeden bobas na rękach a drugi przedszkolak. Miała dużą modną torbę, ładnie była ubrana i umalowana

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Bardzo to miłe ☺
A potem to jak otworzysz buzie to będzie Ci mleko ciekło? Albo jak ruszysz głową to będzie bulgotać?
Wałki na głowie, stare kapcie i szlafrok z lat 60 tych.

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-11-17 o 22:48
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 22:35   #684
itstoolatex3
Zakorzenienie

dziś pierwszy raz mi trysnęło z piersi jak ścisnęłam sutka

Stary 2016-11-17, 22:49   #685
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

na pewno mu się podobasz w nowej fryzurce ja też chcę z 10 cm przyciąć. Tylko wybrać się nie mogę

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Ja też zauważyłam, że Roksi się bardziej rozpycha i mam mniej miejsca. Bardziej czuje jak przesuwa rączką, nóżkami. Boskie uczucie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Świetne!

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Roksi lubi jak się kładę na lewym boku i jak tylko poczuje twardsze to zaczyna się odpychać. Albo tak spaceruje czuje wtedy takie urocze łaskotanie.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
dziś pierwszy raz mi trysnęło z piersi jak ścisnęłam sutka
Tylko nie lej po ścianach
Stary 2016-11-17, 22:53   #686
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

Tylko nie lej po ścianach

postaram się

Stary 2016-11-17, 22:57   #687
monika0185
Zakorzenienie

Patrzę na listopadówki i sporo urodziło sn przed terminem ok 10-14 dni.
Stary 2016-11-17, 23:06   #688
itstoolatex3
Zakorzenienie

10-14 dni to już spoko można rodzić mi do terminu z USG zostało 10 dni, a z OM 13 dni

Stary 2016-11-17, 23:19   #689
kamisha
Zakorzenienie

mi zostal ponad miesiac do terminu z om

Stary 2016-11-18, 00:05   #690
folinka
Zadomowienie

Kliknęłam dziś wreszcie zakupy z allegro To dla mnie tak jak dla wielu z Was gemini, takie tam higieniczne akcesoria, ręczniki, pieluchy, rożek, itp., ale zbierałam się do tego i zbierałam Ale na dniach przyjdzie i mogę wreszcie i ja zacząć powoli myśleć o pakowaniu torby do szpitala.

Z jakichś gadżetów, o których jeszcze nie było chyba mowy, mogę podrzucić takie pomysły:
suszarka na butelki i smoczki
http://allegro.pl/munchkin-skladana-...EyN2E5MmU0Nw==
mufka do wózka
http://allegro.pl/sensillo-mufka-okr...M1MGI3OWIwMg==
termofor z pestek wiśni
http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...I0YTA3ZjBiZA==

Cytat:
Haha, jak trwoga to do Boga! A sam dopiero co zarzucał, że wzięłaś na siebie dodatkową robotę

Cytat:
Haha
Świetny tekst!
Jednak nie dam rady obok obrazka przejść obojętnie, skoro ktoś puszcza w neta dobry tekst ale z takim obrazkiem Nie należy tak podtrzymywać piersi w czasie karmienia! Grozi zastojami! Dziecko na pewno da radę oddychać bez tego

Cytat:
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Podobno zaczyna się bólu od dołu brzuszka. Może to to samo co braxtona tylko regularne i nasilajace się?

Jak już ktoś wspomniał, to na pewno sprawa po części indywidualna. Dla mnie to to samo co przepowiadające. Po prostu cały brzuch robi się baaardzo twardy. Tyle że przy przepowiadających jest to zazwyczaj jedynie mało przyjemne/niekomfortowe uczucie, a przy porodzie rośnie siła i częstotliwość tych skurczy

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
W naszej pięknej ojczyźnie apteki są na każdym rogu, a w nich często ciśnieniomierze, to może tam czasem skorzystaj jak gdzieś wychodzisz
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości