Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-18, 23:38   #811
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Pojade tam bo chce pokazac klase ze to nie ja sie obrazilam

TZa nie bedzie ze mna bo na jutro ma zaplanowana wymiane kibla ale jestesmy umowieni ze jak dam mu znak to od razu po mnie przyjezdza 👍

Monika tez gratuluje wizyty

A teraz ide spac bo padam
Ale podloga w lazience i kuchni polozona i wyglada pieknie 😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 23:53   #812
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was tak na szybko i widziałam , że rozmawiałyście o koszach na pieluchy i workach zapachowych. Powiem Wam , że uważałam to za zbędny zakup ale.... ostatnio przyjechała do mnie koleżanka z dzieckiem. Zmieniła mu pieluchę i wrzuciła ją do śmietnika... Tragedia..
Wiem , że w ciąży ma się wyczulony węch , ale jak po paru godz TZ wrócił z pracy i pierwsze o co zapytał to czy wybija nam kanaliza, to znaczy, że jednak było coś na rzeczy. Może kupki mojego dziecka nie będę mi śmierdzieć ale na pewno kosz kupie... A worki na śmieci zapachowe??? Mam 2 rolki w chacie. Ciężko nazwać je zapachowymi bo dla mnie to one śmierdzą szaletem publicznym i nie wyobrażąm połączenia tegos mrodu ze smrodem pieluchy.

Monia gratuluje wizyty

Jeśli chodzi o magnez to mi gin kazała brać, a położna dziś powiedziała, że raczej by na moim miejscu już odstawiała bo magnez hamuje mi skurcze macicy. A przecież nie o to mi chodzi
plusem takiego kosza na pewno jest to ze nie musisz leciec na dwor wyrzucic do koszta kazdej pieluchy bo wiadomo ze wrzucisz do kosza w kuchni.i bedzie nie fajnie..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Pojade tam bo chce pokazac klase ze to nie ja sie obrazilam azurki:

TZa nie bedzie ze mna bo na jutro ma zaplanowana wymiane kibla ale jestesmy umowieni ze jak dam mu znak to od razu po mnie przyjezdza 👍

aaa no chyba ze tak

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 00:39   #813
muffinowe_love
Raczkowanie

[Hejka
Wpadam wam zdać szybką relację ze SR odnośnie magnezu, bo o tym była dziś mowa. Jeżeli nie odczuwacie żadnych skurczy, czy twardnień to można przestać brać, a jeżeli skucze są to brać magnez i do tego musujące calcium, co unormuje skurcze macicy.

Kupiłam 1 paczkę woreczków zapachowych z Rosmanna i będę używała raczej na wyjścia, a w domu zobaczymy. Pachną przyjemnie, raczej tak pudrowo niż szaletem miejskim

Wczoraj byłam na dodatkowej wizycie u gin (na dyżurze w szpitalu), bo już kazał mi przychodzić co tydzień. Jest trochę zaniepokojony, że wydaje mu się że brzuch mi nie rośnie i Adaś ma mały obwód brzuszka. Powiedział, że może być taka jego uroda, że będzie wysoki i szczupły, ale lepiej to sprawdzić i mam się pojawić jeszcze w pon. na wizycie, żeby zmierzył to na innym sprzęcie.
Podobno będę rodzić za 3 tygodnie także tego, grafik napięty. Mąż jutro myje okna, a ja ogarniam listę rzeczy do zrobienia przed godziną "wu"

Jutro (a w zasadzie dziś) odpuszczam sobie kurs, pojadę jeszcze tyko za tydzień i za 2 już egzamin

Byłam dziś w sklepie dla dzieci, ale takim typu "ę,ą" gdzie sprzedają ciuszki z Mayoral. Komplety za prawie 200 zł, buciki niechodki 50 zł, czapeczki 35zł <szok>
Pooglądałam bajery, podpytałam ekspedientek, co fajnego można by zażyczyć sobie na prezent od babć i ciotek i nasza lista wygląda mniej więcej tak:

miś szumiś
MR B
karuzela na łóżeczko
gryzak Sophie
zabawki interaktywne (żadnych pluszaków) - grzechotki, gryzaki, zaczepki do wózka/nosidełka, mogą być trochę na wyrost
książeczki kontrastowe, albo inne dla maluszka
jeżeli ktoś chce kupić koniecznie ciuszki - to preferujemy dresy w neutralnych kolorach powyżej 68
pampersy - większe rozmiary
wkład pościeli moons&stars

W pracy też jest tradycja paki dla malucha za ok 200 zł i chyba poproszę dziewczyny o śpiworek + mufkę
http://allegro.pl/przedluzany-i-piko...556202004.html - posłuży przez kolejne 2 lata, a mi trochę szkoda kasy, żeby tak jednorazowo się szarpnąć

Co sądzicie o projektorach?
http://allegro.pl/uspokajacz-hipcio-...508033496.html

Edytowane przez muffinowe_love
Czas edycji: 2016-11-19 o 01:15
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 00:48   #814
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
aaa i jeszcze - mi też strzela coś od jakiegoś czasu, ale tylko w nocy i mam wrażenie, że to moje kości przy zmianie pozycji cała miednica, pachwiny i dół kręgosłupa mi przeskakuje. Chyba się powoli rozjezdzam
ja też tak mam. słyszałam, że można jeść galaretki, bo to poprawia strukturę chrząstek, ale bo ja wiem, czy to coś da myslę, że po porodzie zejdziemy się z powrotem i przestaniemy strzelać na prawo i lewo

Cytat:
aha - jutro jade do mieszkania mojej mamy bo odbywa sie tam tradycyjne coroczne pieczenie pierników przez całą rodzinę.
ona oczywiscie mnie nie zaprosila ani nadal sie nie odezwala - zrobily to ciocia i babcia
ciekawe jaka bedzie atmosfera. TŻ jest niechetny zebym tam jechała, bo nie chce zebym sie denerwowała
obym przeżyła
fajna tradycja! ale jak atmosfera zrobi się gęsta to dzwoń do tż. niech zostawi kibel i jego montaż i przyjeżdża

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
plusem takiego kosza na pewno jest to ze nie musisz leciec na dwor wyrzucic do koszta kazdej pieluchy bo wiadomo ze wrzucisz do kosza w kuchni.i bedzie nie fajnie..
moja kolezanka miała taki kosz na pieluchy. powiem szczerze, że wszystko było pięknie, dopóki nie musiała go otworzyć i wrzucić zużytej pieluszki. ☠☠☠ało tak, że szok.
pytałam ją co ile go opróżnia, a ona na to, że co dwa dni- razem ze śmieciami wynosi.
ale szczerze mówiąc, wole chyba zainwestować w worki pachnące na zużyte pieluszki + ganiać tżta codziennie ze śmieciami. myślę, że przy dziecku będzie tyle, że min raz dziennie trzeba będzie wynieść . mamy mały kosz wiec może to jakiś plus
siostra zużyte pieluchy wywalała do siatki położonej na balkonie. ale ja wolę nie chomikować kup Alicji W sumie nie mam balkonu, więc i możliwości brak!

Byłam dziś u mamy z winem i bombonierą, bo dziś skonczyła 49 lat. Ale ten czas leci :P
Stary 2016-11-19, 01:04   #815
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
[Hejka
Wpadam wam zdać szybką relację ze SR odnośnie magnezu, bo o tym była dziś mowa. Jeżeli nie odczuwacie żadnych skurczy, czy twardnień to można przestać brać, a jeżeli skucze są to brać magnez i do tego musujące calcium, co unormuje skurcze macicy.

Kupiłam 1 paczkę woreczków zapachowych z Rosmanna i będę używała raczej na wyjścia, a w domu zobaczymy. Pachną przyjemnie, raczej tak pudrowo niż szaletem miejskim

Wczoraj byłam na dodatkowej wizycie u gin (na dyżurze w szpitalu), bo już kazał mi przychodzić co tydzień. Jest trochę zaniepokojony, że wydaje mu się że brzuch mi nie rośnie i Adaś ma mały obwód brzuszka. Powiedział, że może być taka jego uroda, że będzie wysoki i szczupły, ale lepiej to sprawdzić i mam się pojawić jeszcze w pon. na wizycie, żeby zmierzył to na innym sprzęcie.
Podobno będę rodzić za 3 tygodnie także tego, grafik napięty. Mąż jutro myje okna, a ja oarniam listę rzeczy do zrobienia przed godziną "wu"

Jutro (a w zasadzie dziś) odpuszczam sobie kurs, pojadę jeszcze tyko za tydzień i za 2 już egzamin ala:
oo to coraz blizej porodu
z malym na pewno wszystko dobrze

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

moja kolezanka miała taki kosz na pieluchy. powiem szczerze, że wszystko było pięknie, dopóki nie musiała go otworzyć i wrzucić zużytej pieluszki. ☠☠☠ało tak, że szok.
pytałam ją co ile go opróżnia, a ona na to, że co dwa dni- razem ze śmieciami wynosi.
ale szczerze mówiąc, wole chyba zainwestować w worki pachnące na zużyte pieluszki + ganiać tżta codziennie ze śmieciami. myślę, że przy dziecku będzie tyle, że min raz dziennie trzeba będzie wynieść . mamy mały kosz wiec może to jakiś plus
siostra zużyte pieluchy wywalała do siatki położonej na balkonie. ale ja wolę nie chomikować kup Alicji W sumie nie mam balkonu, więc i możliwości brak!

Byłam dziś u mamy z winem i bombonierą, bo dziś skonczyła 49 lat. Ale ten czas leci
no widzisz a ja slyszalam ze nie smierdzi moze tez od modelu zalezy... sama nie wiem...

Stary 2016-11-19, 02:52   #816
folinka
Zadomowienie

monika, super że wszystko dobrze u Ciebie i Roksi

Papaya, trzymaj się tam przy tym piernikach...

Ale macie spryciule dzieciaki z tym strzelaniem z folii bez folii Żadne z moich tego nie dokonało

Ja dziś zakupiłam herbatkę z liści malin! Nawet w mojej książeczce ze sr jest jak byk, że po 35 tc można pić, ba nawet należy zacząć po 35 tc i pić po 4-5 razy dziennie, żeby to dało jakiś efekt! Więc już zaczynam, a z końcem 37 tc odstawiam magnez. A i tak nie spodziewam się porodu przed 40 tc, skoro dwa razy po terminie urodziłam, ale może akurat mnie natura tym razem zaskoczy. Od kilku dni mam jakoś trochę więcej skurczy znowu, ale już przestałam się tym martwić, nawet ich nie liczę za bardzo, więc ciężko mi powiedzieć ile, ale strzelałabym, że tak między 10 a 20. Nie martwię się, bo po pierwsze jest to już dość bezpieczny czas, a po drugie jakoś nie wierzę w mój szybki poród.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 04:06   #817
ewelinuus
Zadomowienie

Nie moge zbytnio spac, jakies skurcze mam co jakis czas i do tego maly zaczal szalec
A nie mowilam wam, ze mojemu mezowi snil sie porod, ze rodzilam w kucki i urodzilam chlopczyka ktory juz chodzil za rękę niezle chyba tez przezywa to ze to juz niebawem skoro mu sie to sni)
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 06:15   #818
LuckySparkle
Zadomowienie

Nie moge spac... leze od jakiegos czasu i czytam co sie dzieje ty, na fb i insta. Liliana szaleje w najlepsze i chyba nie zamierza matce dac jeszcze pospac, a wieczorkiem mam male babskie party...
Otworzyła bym okno ale tz sie niezle przeziebil wiec pozostaje mi lezec i miec nadzieje, ze jeszcze zasne na kilka godzinek.
Ewelina a te skurcze to przepowiadajace? Zdolny ten twoj synek!!!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 06:47   #819
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Hejka! Melduję, że na wizycie wszystko dobrze Roksi waży ok 2800 g. Wszystkie przepływy eleganckie. Ja w dwa tygodnie przybrałam 1,5 kg. Szyjka nadal długa ok 3,7 cm i pozamykana. Kolejna wizyta 02.12 i brzmi już poważnie 😎

Dzisiaj wg usg 36t0d a wg om 37t3d
Gbs pobierze mi dopiero w poniedziałek bo dzisiaj czegoś mi zabrakło do pobrania.

Czy któraś z Was bierze jeszcze magnez? Mi kazał brać jeszcze tydzień i odstawić w 37t0d wg usg. Ostatnio mówił, że do końca 36tc więc chyba powoli będę zmniejszać dawkę, żeby tak nagle nie odstawić. Zwykle biorę 3x2 (34mg ma 1 tabl).
Karol pozdrawia dorodna Roksi
I robi do niej maślane oczy 😍

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
aha - jutro jade do mieszkania mojej mamy bo odbywa sie tam tradycyjne coroczne pieczenie pierników przez całą rodzinę.
ona oczywiscie mnie nie zaprosila ani nadal sie nie odezwala - zrobily to ciocia i babcia
ciekawe jaka bedzie atmosfera. TŻ jest niechetny zebym tam jechała, bo nie chce zebym sie denerwowała
obym przeżyła
Ja jestem za tym żeby jechać
Jestem za tym żeby zakopywac topory wojenne jeśli jest ku temu okazja
Zwłaszcza że chodzi o tak bliska Ci osobę
Jeeeedz i jednym uchem wpuszczaj a drugim od razu wypuszczaj
Zaraz będzie Julek i święta BN nie warto psuć wspomnień tych wydarzeń klotniami ✌

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Cytat:
Pojade tam bo chce pokazac klase ze to nie ja sie obrazilam

Brawo Ty papaya 👍

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-11-19 o 07:10
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 06:48   #820
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Nie i nie zamierzam kupowac. Wiem, e te wklady nie sa super tanie. Mam zwyjle zapachowe woreczki na pampersy. Place za nie £0.79 wiec wzielam wiekszy zapas i pewnie na nich bede bazowac. Zreszta nasz kosz na smieci do "nie recyklingu" jest tak maly, ze wynosimy dzien w dzien wiec tym bardziej nie kupie kosza na pieluszki

Moja kuzynka miala takie woreczki i zapach plus zapach kupy byl gorszy od samej kupy

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ja dopóki nie usłyszałam strzelania/pukania w brzuchu to tez nie wiedziałam o czym mowicie ale nawet wczoraj mialam takie strzelania dziwne uczucie bo nie wiadomo co to
Ja tez zamowilam te woreczki zapachowe
Dziewczyny a czy wy tez macie tak duzo sluzu?
Ja mam wlasnie malo, bardzo malo,..
Stary 2016-11-19, 06:57   #821
mewkaa
Zadomowienie

My dziś lub jutro zrobimy krok milowy ws karola
Pojedziemy do brata po rzeczy dla niego
Tym samym pojawi się u nas juz łóżeczko, fotelik, wanienka itp
Podobno jeszcze torba ciuszków... chyba będę mieć już ich z lekka za dużo 🤔
Wymieniłam wczoraj te nieszczęsne pieluchy zero na rozmiar jeden
No i najważniejsze z czego się cieszę
Jadę dziś na 19.00 na blok porodowy do mojej położnej
Mamy obgadać jak sobie wyobrażam ten swój poród, pokaże mi sale gdzie będę rodzic
A ja jej... karola w zamian bo chce mi strzelić ktg i je sama obejrzeć 🙄
Pykam się. Oby ta sala nie wyglądała jak rzeźnia z czasów prl 🙈
Moj szpital jest częściowo przed remontem a częściowo dopiero się remontuje...

Stary 2016-11-19, 07:01   #822
DoDoo
Zakorzenienie

Snilo mi sie, ze byl poczatek tygodnia, a w sobote mialam wrocic do pracy, co za koszmar 😭😭
Stary 2016-11-19, 07:09   #823
mewkaa
Zadomowienie

Co do kupy
To u mnie będzie balkon i codzienne wywalanie tz jak będzie wychodził do pracy
Bo on nie bierze wolnego tylko na 2,3 h będzie wyskakiwac do biura które ma 10 min od domu

Co do marcepanu i powszechnej do niego niechęci
A zwłaszcza Roksi i Izy... no problem dziewczynki
Damy radę z Karolem przeklnac i Wasze porcje 😋😆

Wczoraj coś mnie napadlo
Zjadłam 2 tabl czeko sama
Chyba mi starczy na długo słodkości
Bo tak się zmulilam że szok 😐
Za to Karol szczęśliwy. Kopal aż miło 😆

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Idę ogarniać maile i rachunki
Jezu jak mi się nigdy nie chce tego robić
to taka robota głupiego
Bo one ciągle są i przychodza nowe 😩

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Od poniedziałku zapowiadam w lodzi brak prądu w mojej dzielnicy ☝
Zaczynam bowiem pranie rzeczy karola
Pralka zapłonie ...
Oby bęben wytrzymał ...
Bo to moje pierwsze podejście do tego tematu ✌

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-11-19 o 07:56
Stary 2016-11-19, 07:18   #824
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Nie moge spac... leze od jakiegos czasu i czytam co sie dzieje ty, na fb i insta. Liliana szaleje w najlepsze i chyba nie zamierza matce dac jeszcze pospac, a wieczorkiem mam male babskie party...
Otworzyła bym okno ale tz sie niezle przeziebil wiec pozostaje mi lezec i miec nadzieje, ze jeszcze zasne na kilka godzinek.

Nie wiem sama co to bylo, ale co jakis czas lapal mnie bol taki brzuch sie jak by spinal i bolalo jak ba okres, to nie wiem.
A ja to do wszystkiego jestem pozytywnie nastawiona tylko jeden temat mnie męczy, bo wiadomo wpdy mogą odejsc chlustem, moga wcale nie odejsc i beda przebijac pecherz i mogą sie saczyc. I boje sie ze ja nie rozpoznam ze mi sie sacza przez to ze sluzu mam sporo ciagle.

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Moja kuzynka miala takie woreczki i zapach plus zapach kupy byl gorszy od samej kupy

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Ja mam wlasnie malo, bardzo malo,..
A u mojej kolezanki woreczki sie sprawdzily dlatego je zamowilam moze też są różne rodzajr i u jednych soe sprawdza u innych nie.
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 07:51   #825
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Snilo mi sie, ze byl poczatek tygodnia, a w sobote mialam wrocic do pracy, co za koszmar 😭😭
Powiem Ci dodus
Że naprawdę koszmar
Podoba mi się to l4
Szybko mi się spodobało
Nie sądziłam że tak szybko to nastąpi 😆

Stary 2016-11-19, 08:09   #826
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka! Melduję, że na wizycie wszystko dobrze Roksi waży ok 2800 g. Wszystkie przepływy eleganckie. Ja w dwa tygodnie przybrałam 1,5 kg. Szyjka nadal długa ok 3,7 cm i pozamykana. Kolejna wizyta 02.12 i brzmi już poważnie 😎

Dzisiaj wg usg 36t0d a wg om 37t3d
Gbs pobierze mi dopiero w poniedziałek bo dzisiaj czegoś mi zabrakło do pobrania.

Czy któraś z Was bierze jeszcze magnez? Mi kazał brać jeszcze tydzień i odstawić w 37t0d wg usg. Ostatnio mówił, że do końca 36tc więc chyba powoli będę zmniejszać dawkę, żeby tak nagle nie odstawić. Zwykle biorę 3x2 (34mg ma 1 tabl).
Mi moja gin kazała brać tak samo - do 37t0d i odstawic. Biorę 3x2. Chyba że zapomnę 🙈

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
monika, super że wszystko dobrze u Ciebie i Roksi

Papaya, trzymaj się tam przy tym piernikach...

Ale macie spryciule dzieciaki z tym strzelaniem z folii bez folii Żadne z moich tego nie dokonało

Ja dziś zakupiłam herbatkę z liści malin! Nawet w mojej książeczce ze sr jest jak byk, że po 35 tc można pić, ba nawet należy zacząć po 35 tc i pić po 4-5 razy dziennie, żeby to dało jakiś efekt! Więc już zaczynam, a z końcem 37 tc odstawiam magnez. A i tak nie spodziewam się porodu przed 40 tc, skoro dwa razy po terminie urodziłam, ale może akurat mnie natura tym razem zaskoczy. Od kilku dni mam jakoś trochę więcej skurczy znowu, ale już przestałam się tym martwić, nawet ich nie liczę za bardzo, więc ciężko mi powiedzieć ile, ale strzelałabym, że tak między 10 a 20. Nie martwię się, bo po pierwsze jest to już dość bezpieczny czas, a po drugie jakoś nie wierzę w mój szybki poród.
O, przypomniałaś mi o herbatce. Muszę się przejść do apteki.
Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
My dziś lub jutro zrobimy krok milowy ws karola
Pojedziemy do brata po rzeczy dla niego
Tym samym pojawi się u nas juz łóżeczko, fotelik, wanienka itp
Podobno jeszcze torba ciuszków... chyba będę mieć już ich z lekka za dużo 🤔
Wymieniłam wczoraj te nieszczęsne pieluchy zero na rozmiar jeden
No i najważniejsze z czego się cieszę
Jadę dziś na 19.00 na blok porodowy do mojej położnej
Mamy obgadać jak sobie wyobrażam ten swój poród, pokaże mi sale gdzie będę rodzic
A ja jej... karola w zamian bo chce mi strzelić ktg i je sama obejrzeć 🙄
Pykam się. Oby ta sala nie wyglądała jak rzeźnia z czasów prl 🙈
Moj szpital jest częściowo przed remontem a częściowo dopiero się remontuje...

Mewkaa, masz oplaconą położną?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 09:02   #827
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci dodus
Że naprawdę koszmar
Podoba mi się to l4
Szybko mi się spodobało
Nie sądziłam że tak szybko to nastąpi 😆

W grudniu bedzie rok jak jestem na zwolnieniu, jeszcze rok macierzynskiego, jeju jak bede miala isc do pracy (jak ja znajde) to bedzie dramat 😂
Wlasnie urlop wychowawczy jest tylko jak ma sie umowe o prace? Ja mam do dnia porodu, wtedy macierzynski i koniec?
Stary 2016-11-19, 09:05   #828
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
[Hejka

Podobno będę rodzić za 3 tygodnie także tego, grafik napięty. Mąż jutro myje okna, a ja ogarniam listę rzeczy do zrobienia przed godziną "wu"

Jutro (a w zasadzie dziś) odpuszczam sobie kurs, pojadę jeszcze tyko za tydzień i za 2 już egzamin
Tez przeraza mnie coraz szybciej zblizajaca sie godzina zero 😱 ale damy rade!
Kiedys jakos te dzieci musza wyjsc 😍

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
ja też tak mam. słyszałam, że można jeść galaretki, bo to poprawia strukturę chrząstek, ale bo ja wiem, czy to coś da myslę, że po porodzie zejdziemy się z powrotem i przestaniemy strzelać na prawo i lewo

fajna tradycja! ale jak atmosfera zrobi się gęsta to dzwoń do tż. niech zostawi kibel i jego montaż i przyjeżdża

Byłam dziś u mamy z winem i bombonierą, bo dziś skonczyła 49 lat. Ale ten czas leci :P
Sto lat dla mamy!
No i wlasnie mnie ten kosz na pieluszki nie przekonuje.
Galaretka nie musisz mowic dwa razy
Ale chyba kupie taka juz gotowa bo nie chce mi sie czekac za nia

Cytat:

Ja pomimo protestow TZa codziennie rano otwieram okno bo sie gotuje a on codziennie narzeka ze mu zimno i bedzie chory. To niech spi w bluzie

Cytat:
O tez mi sie wydaje ze to polaczenie moze byc zabojcze

Dzien dobry wszystkim
Milego dnia!
Ja wstaje bo musimy jechac w koncu sie zdecydowac na jakis kibelek do mieszkania - w zyciu bym nie powiedziala ze to bedzie takie trudne
Ksztalt miski, otwor, deska, spluczka - masakra, kazdy kibelek jest inny pod tym wzgledem

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Mewka - powodzenia z praniem i prasowaniem 💪
Ja sie ciesze ze mam to juz za soba, teraz bym nie ustala chyba przy desce i zelazku 😱

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 09:19   #829
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
W grudniu bedzie rok jak jestem na zwolnieniu, jeszcze rok macierzynskiego, jeju jak bede miala isc do pracy (jak ja znajde) to bedzie dramat 😂
Wlasnie urlop wychowawczy jest tylko jak ma sie umowe o prace? Ja mam do dnia porodu, wtedy macierzynski i koniec?
ja nie mam wychowawczego chyba.. tzn zalezy moze sie z firma dogadam.. bo tak na prawde przedluza mi umowe do konca macierzynskiego .. bo umowe mam do kwietnia..

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

mewka - powodzenia w praniu i prasowaniu! niech moc bedzie z Toba !

Stary 2016-11-19, 09:59   #830
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Monia pięknie Roksi rośnie ✌
Rozumiem ze ten nasz wspólny termin to masz z OM, a usg pokazuje Ci później tak?
Tak usg z pierwszego trymestru. Koleżanka miała podobnie a i tak urodziła w tp z om.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o magnez to mi gin kazała brać, a położna dziś powiedziała, że raczej by na moim miejscu już odstawiała bo magnez hamuje mi skurcze macicy. A przecież nie o to mi chodzi
Wczoraj jeszcze czytałam na necie o tym magnezie i lekarze zalecają różnie... dlatego chyba trzeba to wypośrodkować. Nie chce aby mi magnez zahamował skurcze wtedy kiedy powinny się już pojawiać
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 10:08   #831
DoDoo
Zakorzenienie

Laski, ktore macie spodnie ciazowe z hm, was tez wkurza ten widoczny panel na brzuchu? Sa do dopy zakonczone, ze widac cienki pasek na brzuchu. Z wygoda to tez slabo, mnie i tak cisnie na podbrzuszu gdzie konczy sie jeans, a zaczyna panel na szwie. A na tylku mi spadaja i wez tu badz madry...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

A moze to cisniecie na podbrzuszu to cos u mnie (przy siedzeniu) bo od samego poczatku nawet jak brzucha nie bylo to mnie tam wszystko uwieralo chociaz ciuchy niby nie uciskaly :mysli:

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Problemy kobiety w ciazy
Stary 2016-11-19, 10:08   #832
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś badanie na innym sprzęcie więc i pomiary mogą byc inne. Mój gin wczoraj robił dwa razy bo mu się sprzęt zawiesił. I za pierwszym razem mierzył dokładniej i np obwód główki i nogi wyszedł 36t6d. Jeszcze mówił, że kość udowa jest długa drugi raz jak mierzył to już mu wyszło 36t0d więc to też zależy jak dokładnie mierzy lekarz. A jak to inny sprzęt to już całkiem bym poprawkę brała
Stary 2016-11-19, 10:08   #833
DoDoo
Zakorzenienie

A no i ten tego, siemanko w 38 tygodniu 😎
Stary 2016-11-19, 10:14   #834
monika0185
Zakorzenienie

My póki co będziemy wyrzucać śmieci codziennie. Na razie nie widzimy konieczności kupowania specjalnego kosza jak będzie walić po całości to będziemy mieli kosz na balkonie haha

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
no widzisz a ja slyszalam ze nie smierdzi moze tez od modelu zalezy... sama nie wiem...
Pewnie nie śmierdzi z tych koszy co od razu pakują pieluchę w woreczek

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Karol pozdrawia dorodna Roksi
I robi do niej maślane oczy 😍
Roksi posyła gorące buziaki 😆
Stary 2016-11-19, 10:18   #835
kaziowa
Zadomowienie

Monia jakie udo ma teraz Twoja dlugonoga roksi?

Stary 2016-11-19, 10:27   #836
LuckySparkle
Zadomowienie

Ale sie wyspalam. Tz poszedl spac do salonu a ja za nim.... zjadlam o tej 5 serek wiejski, wypilam herbate i razem z Lili zasnelysmy.
Wogole to wczoraj spalilam nowy 3-tygodniowy odkurzacz. Jade dzis go wymienic z tz na nowy.

Musze jeszcze jakieś latwe przekaski wymyślić na ten dzisiejszy babski wirczor.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 10:27   #837
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie nie śmierdzi z tych koszy co od razu pakują pieluchę w woreczek

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Roksi posyła gorące buziaki 😆
no wlasnie o takim mysle

Stary 2016-11-19, 11:04   #838
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dzień dobry
noc ciężka, poranek jeszcze gorszy. Całą nos śniło mi się, że robi mi się rozwarcie i jak dochodzę do 10cm, to Emosz rodzi córkę, a mi się rozwarcie zamyka
do tego non stop piłam wodę i non stop sikałam, wstałam spuchnięta jak balon dłonie, stopy, twarz, nawet oczy!!!! I nawet wieczorny tort już nie cieszy

P.S banany w czekoladzie zawsze poprawiają humor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20161119_112734.jpg (247,7 KB, 35 załadowań)

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

Edytowane przez itstoolatex3
Czas edycji: 2016-11-19 o 11:33
itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 11:39   #839
DoDoo
Zakorzenienie

Wyszorowalam podlogi, wypastowalam ale nie na kolanach tylko mopem plaskim
Teraz umieram z bolu plecow... Jeszcze obiad musze zrobic
Stary 2016-11-19, 11:40   #840
kamisha
Zakorzenienie

ja jade z rodzicami do miasta na chwile, na obiad mamita robi pierooogi!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości