|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Ja też się boje porodu, bólu z dnia na dzień coraz bardziej. Wydaje mi się ze jeszcze miesiąc temu byłam mniej przerazona i bardziej gotowa rodzic, niż teraz 😥
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się boję jak cholera, zwłaszcza bólu bo mam niski próg wytrzymałości. U dentysty na fotel nie siądę bez znieczulenia, nawet do najmniejszej plomby.
I wiecie co? Cieszę się, że o tym piszecie, że wy też się boicie, bo na SR jak położna zapytała czy któraś z nas się boi to na 10 bab tylko ja się odezwałam.... i nikt inny, to ja się pytam, czy naprawdę tylko ja si e boję to patrzyły na mnie jak na idiotkę i czułam się jak idiotka Mąż mnie potem musiał pocieszać, że na pewno się boją, tylko żadna się nie przyznała...My mamy w środę ostatnią SR i będziemy wypełniać plan porodu i zwiedzać porodówkę. Boję się nawet tego :/ Jeszcze wam napiszę coś niefajnego - jak któraś ma słabe nerwy to nie czytać Dziś dopadło mnie takie zatwardzenie, że już mam wyobrażenie jak może poród wyglądać, jak przez za mały otwór trzeba coś wypchnąć :/ Cała się spociłam i zestresowałam, bo ostatnio położna mówiła, że nawet jak ćwiczymy oddechy to bez parcia, żeby porodu nie wywołać. I tak się bałam, że od tego może się akcja zacząć, że siedziałam na kibelku prawie godzinę, a jakie pozycje wyczyniałam to wiem tylko ja. Aż pół opakowania śliwek suszonych zjadłam, żeby już do takiej sytuacji nie doszło papaya jak dobrze czytać,że matka się ogarnęła, może świąteczna atmosfera się jej udzieliłla Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-11-20 o 00:22 |
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mam klamac ze sie nie boje jak boje jak cholera.. czasem na prawde bym chciala miec cesarke... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#905 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z progiem bólu jest tak różnie. Moja przyjaciółka mdleje na fotelu stomatologicznym a o porodzie się wypowiadała, że boli ale da sie spokojnie przeżyć. Ja zawsze uważałam, że jeśli chodzi o kwestie bólu to że jestem "mientkim dydkiem robiona" No ale założyłam sobie, że co mi da rozprawianie nad tym faktem? Nikt za mnie nie urodzi. Płacz i histeria niczego nie przyspieszy i bólu nie złagodzi. Trzeba sie nastawić, że trzeba to przetrwać i tyle. Przecież nie jesteśmy jakieś wyjątkowe, jedyne które nie dadzą rady !! Wszystko tkwi w naszych głowach. Takie zatwardzenie dopadło mnie raz i przyznam szczerze, że w pewnym momencie zaczęłam się zastanawiać jak mam wybrnąć z tej sytuacji bo ani w przód ani w tył ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że coś nie śpicie.. ja nie wiem czy coś się nie zaczyna, brzuch mi się chyba jeszcze bardziej obniżył i twardnieje mocno i nie mogę spać...
Ja też się boję porodu, ale staram się ze sobą nie cackać i nastawić, że muszę dać radę, bo nie ma innego wyjścia Chyba pójdę zrobić sobie kanapkę i poskakać na piłce |
|
|
|
#907 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Emosz, dajeeeesz!!!
![]() Jak to twardnieje mocno? A regularnie? ![]() ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- I ja się trochę boję... To przecież naturalne! Nikt nie czeka z przyjemnością na ból. Choć jestem też spokojna, bo skoro ja sama dwa razy to zrobiłam, to i trzeci raz jakoś pójdzie. Boję się po części o to, żeby nie było gorzej niż poprzednio☠ ☠żeby nie było żadnych komplikacji i więszego bólu z tego powodu. A mam ogromną nadzieję, że będzie ciut lżej, a raczej krócej przede wszystkim! Bo boleć będzie na pewno, ale to tylko kilka godzin i będę mogła tulić córunię Cytat:
Cytat:
Jutro zaczynam chyba to pranie i prasowanie. Tylko muszę jeszcze pojechać po nowe żelazko, bo obecne właśnie w tym jakże odpowiednim momencie odmówiło dalszej współpracy, choć było kupione ledwo rok z kawałkiem temu Cytat:
Super, że jesteś zdeterminowana Cytat:
Cytat:
bo teraz byłaś tylko w stresie z powodu bólu i jeszcze żeby porodu nie sprowokować A jednak faza parcia to jest taka adrenalina i inne hormony, które Cię nakręcają i cała cudowna moc natury, że przesz jak burza! Nie da się tego powstrzymać ![]() Też miałam kilka dość nieprzyjemnych akcji i śliwki szły w ruch... A od jakichś 2-3 tyg ponieważ mogłabym jeść prawie bez przerwy to jem często jako przekąski surowe owoce i warzywa. Dość często chrupię np. marchewkę, rzodkiewkę, paprykę i zauważyłam ogromną różnicę w wc ![]() Cytat:
A co będzie z tym Twoim zabiegiem? Jakoś mniej inwazyjnie niż całe cc będzie dało się to zrobić? Laparoskopia czy coś? ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Cytat:
Jakoś mało mewkowo, mało pozytywnie brzmisz Prześpisz się i jutro na pewno wróci wszystko do pionu! ![]() Zachęca mówisz? A to masz jakiś wybór? Jakieś wskazania?
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby się zaczęło na dobre, to na pewno spać Ci nie da. Te pierwsze skurcze wcale nie muszą być bolesne. To dopiero z rozwojem porodu rośnie ich siła Ale inna sprawa jest taka, że takich fałszywych alarmów ze skurczami przez godzinę czy dwie to można mieć sporo...Ja też spróbuję już zamknąć oczy. Leżę już prawie 2 godz, czytam to to, to tamto, ale już najwyższa pora spać!
|
|
#910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to dzień dobry nie śpię od 5 😪Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje, ze mi wody odejda nie tam gdzie maja, jak bede poza domem, gdzies w gosciach, sklepie. Boje sie tfu, tfu ze przy porodzie malutka sie zaklinuje tfu, tfu i ze jej bedzie cos grozic, zle ja zlapia przy wyciaganiu albo cos... Bolu sie nie ominie wiadomo ale to mi jest mniej straszne i oczywiscie nie twierdze, ze sie nie boje 😎
---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Jade dzis do ikei po ramke na 8 zdjec i zastanawiam sie nad koszem na pieluszki. ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Ta koszula bardzo ladna, mi jedna zwykla kupil maz na szybko do szpitala nie rozpinana, dwie pozostale ja sama, no sa w kwiatki, a jedna w serduszka chyba, wiesniackie ale jakos sie tym nie przejmuje. Z pomoca meza i innym sposobem zrobilam pompony z tiulu, sa troche krzywe ale piekne 😍
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Z kawą w jednej ręce i marcepanem w drugiej 😋 Zdecydowanie poranek lepszy niż wieczór Dzięki laski za słowa otuchy 💕💖💗💞💟 No więc wczoraj pojechaliśmy z Karolem po bandzie Wróciłam do domu Usiadłam na łóżku Głowa zaczęła mi pracować i ...ryk 😏 Omg przeżyłam ciężkie studia, jedne i drugie, dr a to mnie wczoraj zmiazdzylo 😐 Sama wizyta ok Sala porodowa żaden luksus Ot płytki starszego typu, fotel też, Jest salka z piłką i prysznicem... Wszystko przed remontem Plus że sala jest jednoosobowa bo słyszałam że w matce polce masowka itp itd Położna chyba ok. Nie bede chwalic przed bo to tak jakbym Faceta przed smiercia pochwalila Wiecie o co kaman Nie jest taka fanatyczka porodów jak ta ze sr Pierdy typu poród to cud narodzin i w ogóle to wieczny stan ekstazy powinnyśmy mieć Bo to przecież coś niesamowitego .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja po dosc rozszalalej nocy Szymonka
Co do porodu zgodzę się, że np to nieświadomość sklania mnie do tego zeby mowic ze sie nie boje, bo niby skad mam wiedziec jak bedzie. Lekko noe będzie, ale co, no i innego wyjścia nie ma, urodzic trzeba, ze lzami w oczach ale trzeba dlatego ja np temat porodu zostawiam troszkę obok bo wolę tego nie rozkminiac czy sie boję czy nie, bo nic mi to nie da. |
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Ta raczej z tych stapajacych po ziemi
Powiedziała że to musi pobolec i musi trwać swoje i innej rady nie ma Ale ona zaleca mi znieczulenie bo nie ma potrzeby żebym z siebie cierpietnice robiła I tu se pomyślałam o fuck 😐 Co do sn i cc To ona jest zdecydowanie za sn Opowiadała ze jest przerażona ta tendencja że robi się cc na życzenie Wspominala te wszystkie rzeczy co wiemy xe to zdrowiej przez sn dla nas i dziecka Ale zastrzega że gdy wszystko jest ok bo cc czasami jest jedyną opcją Co do cc to powiedziała że u nas chętnie tna i jak bardzo chce to ona mi to załatwi Tyle żebym miala swiadomosc że oprócz kiepskiej kondycji po Zabiorą mi karola na inne piętro Ze laktacja może mi się wolniej rozkręcac Że mogę mieć zrosty czy coś innego? 🤔 No generalnie lepiej to sn Tyle że tak jak wspomnialam dla mnie to żaden wybór Mnie ten ból przeraża masakrycznie Ja też nie siadam u dentysty bez znieczulenia Nigdy nie byłam w szpitalu Pobytu na ip gdy jako 4 latka wsadzilam sobie szklana kulkę do nosa nie liczę Ale tak to nigdy nie byłam cięta, szyta, To mnie przerazilo i ten ból I to że to juz Że nie kiedyś tam, i że się przeżyje coś tam za jakieś parę mscy Tylko mam mieć torbę przy sobie I pilnować bardzo ktg i być juz czujna Pić te maliny i wiesiołka? 🤔 Kuźwa nie wiem czy dobrze zapamiętałem Bo siedziałam tam jak pierwoklasistka z rozdziabiona buzia ... No dostałam po prostu patelnia w twarz wczoraj tym... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Z konkretów to co ważne dla nas ogólnie Wiemy ale przypomnę Żeby podczas porodu próbować różnych pozycji Chcemy lazic, lazimy Chcemy piłkę, to na piłkę Leżeć, lezymy... Żeby dziecko po porodzie na pierś Żeby nie pozwolić myć tylko nawet ma 2 h leżeć w tej mazi na mnie Jak oczywiście ma 8 i więcej pkt Żebym już wtedy robiła pierwsze podejście do piersi z nim No tu mnie zszokowala trochę Dziewczyny co wy na to? Ze mamy prawo tego wszystkiego domagać się i nikt nam tego nie może odmówić Co do lewatywy to ona ja zaleca koniecznie gdy mamy zatwardzenie W pozostałych wypadkach jak chcemy SA mamy które chcą robić wszystko full natura i skoro zgodnie z naturą wraz z dzieckiem moze wylecieć kupa to tak ma być No ja jestem jednak za lewatywa 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Mam zabrać wszystko do szpitala Bo niby daja ale lepiej mieć swoje Np ubranka są ale podobno wyglądają jak z obozów II św I tyle się dowiedziałam Ot mam sruja i tyle Chce być już porostu PO 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Msc temu to mówiłam pikuś A teraz 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-11-20 o 08:28 |
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
O czopkach nic nie słyszałam dodus...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Jadę po te rzeczy dla Karola I biorę się ostro za to wszystko Bo to już czas najwyższy 😑 To ci się Karol matka trafiła synku 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Mewkaa, szwagierka mi mowila, ze dostala, a po porodzie miala kolejny porod - czarnego kabana jak juz jej sie zachcialo pozniej 😱😂 i siki to mowila, ze tez jak porod.
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
Dodus ty mnie psychicznie wykończysz 😆
Dobrze że czarnego dziecka nie urodziła 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Aaaa jeszcze mówiła żeby ostrożnie z jedzeniem podczas porodu Żeby lepiej pić słodkie czy cukierki ssać Bo jak wsuniemy kebaba podczas a będzie potrzeba cc To jest problem Tylko nie pamiętam co wtedy Większe znieczulenie? Ale ręki nie dam 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Więcej info z serii Praktyczne wskazówki jak to przeżyć i nie zejść podczas Nie pamiętam No generalnie będzie impreza dziewczyny jak się patrzy 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się boję porodu jak jasna ch...
ale pociesza mnie to, że działa taka ilość hormonów, że po porodzie podobno się zapomina o tym bólu? ![]() PS. Emosz, jak u ciebie? Rozkręca się? Ja dziś też miałam niespokojną noc, twardniał mi strasznie brzuch. Ale nie zdziwie się, jak to od tych dwóch szklanek coli wypitych na noc ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- PS. Ja chce lewatywe przed porodem jakoś tak będę się spokojniej czuła, że nic niechcianego mi nie wyleci podczas parcia
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dopadl katar, boli glowa oczy chyba mnie cos bierze:/
|
|
|
|
#922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie i tu i tu sa plusy i minusy... no nic trza rodzic to bedziemy, ja tak sobie mysle moze nie myslec? pojade, urodze i wroce? moj tata juz obstawia e bedzie do porodu drugi raz wiozl ![]() Cytat:
kochana cos sie dzieje ![]() ja w ogole to jakas dziwna jestem jak poczuje o ile czuje ze brzuch twardnieje to sie klade albo cus i odpoczywam. skurczy na razoe nie czuje.. Cytat:
!Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ikei jest kosz na pieluszki ?kuzwa zem go nie widziala ;( ja mam dwie koszule jedna taka prosta tansza . i ta co pokazywalam zeby miec druga lepsza Cytat:
nie mysl o wystroju budynku itp. wazni sa lekarze !moja siostra nawet na porodowke nie dojechala tylko rodzila przy nawet mama nie pamieta gdzie to bylo bo nie zdarzyla na sale..Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Kamisha, ostatnio widzialam jal bylam, to byl taki zwyklak jak dobrze pamietam, dzisiaj sobie oblokam.
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie chciala takiego dziecka z mazia na piersi przepraszam... :/ ale mnie to obrzydza..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nienawidzę myć włosów a potem chodzić z nimi mokrymi w taki sposób żeby mi na plecach lezaly. Musze mieć zawsze koszulkę. Jak susze wlosy to takze. Nienawidzę mokrych włosów na plecach. Bleee Cytat:
No ja chyba tez jestem za czopkiem ale tym wywołującym kupę bo nasluchalam się od koleżanki ze się zesrala podczas porodu i uwaga! Jej tz jej ta kupę wycieral... bo piguly zajmowały się czym innym. Kurna mam wrażenie ze to serio obrzydliwe. Ja rozumiem jak polozna wytrze, przecież ona widzi to kilka razy dziennie. Ale kurna facet? Bałabym się ze potem ten" cud narodzin " by mu się z tą kupa kojarzył. No a co za tym idzie , że jakby na mnie patrzył to tez miałby w głowie to ze się posralam pod siebie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Jest 9.30. Nie wiem kiedy ostatni raz byłam o tej na nogach. Normalnie wstaje kolo 11.30 hahaha Idę ogarnąć trochę chatę bo dziś przyjeżdżają do nas moi rodzice. Mam nadzieje ze wezmą mojego pieska ze sobą i moja chrzesniaczkę ❤❤ Chyba musiałabym jakiś obiad zrobić ... chyba tylko rosół trzasnę i mam w nosie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
jezu facet gowno wycieral? masakra jakas.. ooo to sie dzien wizytowo zapowiada ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak nie boję o sam poród fizjologiczny i jak pisałam jestem pozytywnie nastawiona. Bardziej się boję bolesnych badań, nacinania, szycia, jakiś wspomagaczy typy vacuum
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

i nikt inny, to ja się pytam, czy naprawdę tylko ja si e boję to patrzyły na mnie jak na idiotkę i czułam się jak idiotka
Mąż mnie potem musiał pocieszać, że na pewno się boją, tylko żadna się nie przyznała...
ala: Mąż mnie potem musiał pocieszać, że na pewno się boją, tylko żadna się nie przyznała...
No ale założyłam sobie, że co mi da rozprawianie nad tym faktem? Nikt za mnie nie urodzi. Płacz i histeria niczego nie przyspieszy i bólu nie złagodzi. Trzeba sie nastawić, że trzeba to przetrwać i tyle. Przecież nie jesteśmy jakieś wyjątkowe, jedyne które nie dadzą rady !! Wszystko tkwi w naszych głowach. 

Jutro zaczynam chyba to pranie i prasowanie. Tylko muszę jeszcze pojechać po nowe żelazko, bo obecne właśnie w tym jakże odpowiednim momencie odmówiło dalszej współpracy, choć było kupione ledwo rok z kawałkiem temu

Jakby się zaczęło na dobre, to na pewno spać Ci nie da. Te pierwsze skurcze wcale nie muszą być bolesne. To dopiero z rozwojem porodu rośnie ich siła