![]() |
#1861 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Scent Bar II
Tulip (piękny av), Bieto - miło Was znowu widzieć
![]() Niestety, cierpię na braki sprzętowe. Chyba, że jesteś skłonna poczekać dwa tygodnie, aż przywiozą mi kabel do cyfrówki, wtedy chętnie. Cytat:
![]() O Paulach można jeszcze poczytać na MUA, gdzie mają dobre recenzje ![]() ![]() W temacie zwierzyńcowym - mnie żadne stworzenia, poza komarzycami (z wiadomych względów) i osami, które wywołują u mnie fobie, nie przeszkadzają. Bardziej już mierżą mnie takie istoty, jak koleżanka Sabbath ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Wiedźma
|
Nie ma za co.
![]() Jeśli zdecydujesz się zagrać - daj znać. ![]() Leo, spoko, nie przejmuj się "brzydkością". ![]() Jakoś znajdę chętną na 10 ml. Czy Ty znasz Calamus osobiście? Jeśli nie - kurczę, no obiecuję, że Cię nie zawiedzie. Jest obłędny. Sugestywny, dobrze noszący się i trwały. Testowałam go w krakowskiej Guerilli. Nie kupiłam. Idiotka! zanim wróciłam do domu żałowałam po stokroć, że wybrałam Harissę. To przez kolor flaszki. ![]() To było moje ostatnie must have na liście pewniaków. To znaczy wiedziałam, że i tak kupię go na wiosnę, bo chodzi za mną już ponad pół roku (a próbka od kumpeli dogorywa). Tak sobie myślę, że skoro nabyłam go teraz - może kiedy przyjdzie, to już będzie wiosna... ![]()
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Da się ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Wiedźma
|
Yerbamate pamietam słabo. Z tego, co kojarzę jest znacznie mniej soczyste. Roślinne nuty w Yerbamate są zielone, ale Calamus wprost tryska sokiem, jak świeżo łamana łodyga tataraku.
Zapach Villoresiego jest bardziej perfumeryjny, bardziej skomplikowany, wymyślny. Nawet nie przyszło mi do głowy kupienie go. ![]() Calamus jest czystą, żywa roślinnością, na skórze nabiera głębi, ale w sposób, w jaki skóra rozgrzewa roztarty na niej gęsty, roślinny sok. Przepraszam Cię Favkes - naprawdę trudno mi napisać coś więcej, bo Yerbamate jakoś nieszczególnie utkwiło mi w pamięci. Pamiętam tylko, że kończyło się jakoś kompletnie od czapy i bez sensu. -------------------------- -------------------------- Słuchajcie, czy aukcje tego użytkownika wyglądają na oryginalny towar? http://aukcja.onet.pl/show_user.php?uid=6933912 Wiem, że jest watek ku temu, ale nie akurat nie chodzi o perfumy... ![]()
#1865 |
Zadomowienie
|
Sabbath, mój nos nigdy nie miał okazji do powąchania Calamusa
![]() ![]() bo szukam czegoś na wiosnę (mocnym kandydatem jest Baby doll) i nie wiem. ja ostatnio nic nie wiem...
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuszące te Twoje opisy Sabbath - zastanawiam sie czy nie zaryzykować 10 ml - chociaż obiecywałam sobie - ŻADNYCH ZAKUPÓW W CIEMNO - Jakiś rok temu poznałam Yerbamate szukając zapachu trawy - i po pierwszych trudnych podejściach spodobało mi się. A teraz, widzę szansę na odnalezienie czegoś jeszcze bardziej ... ![]() Pomyślę ..... ale nie, nie .... w ciemno nie ... idę szukać chętnych na wspólne zakupu na zakupowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Żeby nie było, że polecam go subiektywnie, oto, co pisze o nim JoP na swoim perfumeryjnym blogu" Mój drugi nabytek marki CdG to Calamus - zielona zieloność w zieloności. Czyste jezioro chłodnym wieczorem, zapach trzcin i tataraku. Wpadasz z maczetą w zagajnik młodych bambusów. Zapach miażdżonych łodyg i świeżo ściętej trawy. Zielony sok spływa po palcach. Mleczna, łagodna, zielona słodycz, pod którą czai się coś mrocznego i gorzkiego. Bardzo niezwykły i charakterystyczny. Nuty: młode liście bambusa, nasiona selera, korzeń arcydzięgla, owoce róży. Zadziwiająco to zbieżne z moimi odczuciami. Choć na mnie Calamus nie ujawnia goryczki. Jaisalmer też nie, a na Joli też gorzknieje.
![]() |
#1868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kusisz, Sabbath, kusisz ![]() a pal licho, biorę. ![]()
![]() |
#1869 |
Zadomowienie
|
Sabbath - ledwo tu zajrzałam, a już ślinię się przez te opisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
W milionerach właśnie gra mój kolega z grupy ze studiów
![]()
#1871 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Heh... lepiej już się nie pogrążam. ![]() Czy można porównać zapachy Guerlain do Calamus? Można. Ale to trochę tak, jak gdybyś porównywała pierścionek z brylantem do nietkniętego szlifierką diamentu. Mają podobne pochodzenie, mogą nawet mieć podobną ilość karatów, ale odbieramy je zupełnie różnie. Herba Fresca to perfumy. Zapach świeży, ale przede wszystkim cywilizowany. Calamus to zielone łodygi, sok z nich tryskający, natura w czystej postaci cudem upchana w zwykłej, zielonej butelce. Comme des Garcons, a potem Demeter nauczyły mnie zupełnie nowego spojrzenia na to, co czaić się może we flaszce perfum. Powiedzmy, że perfum. ![]() Dlatego trudno jest mi opisać Calamus w porównaniu do dzieł mistrzów perfumiarstwa. Zapach ten bliższy jest oszałamiającej prostocie natury, niż sztuce konstruowania zapachów. Tak ja go odbieram. ![]()
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
Aaa! Sabbath, przez bietę mi się przypomniało, że zbieram na Ogródek Śródziemnomorski!
i na demetery i pradę i flowerbombkę... ![]() Więc kurcze, chyba ni dy rydy z tym Calamusem, przepraszam najmocniej, serio ![]() ![]()
#1874 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym nie wiedziała.
Szkoda ![]()
#1875 |
Rozeznanie
|
Sabbath a jak sie ma Ogródek Środziemnomorski do Calamusa?
Bo musze przyznac ze podobnie jak Lea zbieram na niego na wiosne i lato ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zadomowienie
|
No i jeszcze bardziej ciekawa tego zapachu jestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
![]() Cześć Bieto ![]()
#1878 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jam początkująca, muszę się dopiero porozkręcać i poumacniać w środku swoje niesamowite, genialne wręcz zdolności para-alter-psycho. To jest delikatna materia, więc pomalutku, pocichutku, po co tak się od razu spinać ![]() ![]() P.S. Z góry uprzedzam - nie będę odpisywać na Wasze błagalne PW z pytaniami o numery totoloto, najpierw sama muszę wyjść na prostą ![]() ![]() Rachelko... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiedziałam, że klikniesz Tataraczka! Wiedziałam, tralalala! ![]() ![]() Super, ogroooomniaste (zielone ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
Ale w obliczu zestawienia z Baby Doll i pozostałymi wymienionymi przez Ciebie zapachami... Może i dobrze zrobiłaś. ![]() Cytat:
Pisałam już o porównaniach Calamusa z "normalnymi" perfumeryjnymi kompozycjami - to inny gatunek zapachu. Bliższy Demeterom, niż normalnym perfumom. Naprawdę trudno mi odpowiedzieć konkretniej. Calamus to nie perfumy.Jest sugestywny jak Rhubarb, czy Harissa. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Nie potrafie pracowac nie wlazac co pare minut na wizaz...
![]() Alez mnie awatar CzarnejZuzi hipnotyzuje ![]() ![]() Nasze wczoraj graly z nami w go - polegalo to glownie na polowanie na moku i pacanie w nie lapa ![]() ![]() Aha - na Slasku bede straszyc 11-13 marca jednak .... ![]() Nat
#1882 | ||
Zakorzenienie
|
Nie!
![]() ![]() (Zuziu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Mi też się bardzo podoba. Uroczy kotek, którego aż chciałoby się złapać
![]() Ale, ale - Twój też można by nazwać hipnotyzującym ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
Mnie też.
Śmieję się za każdym razem jak na niego patrzę ![]()
#1885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na zdrowie ![]()
![]() |
#1886 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Dziekuje bardzo i specjalnie dla Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W kwestii owadziej: ja tam się nie brzydzę ani nie boję większości owadów. Wyjątkiem są: - pająki, które łażą po mnie (jak nie na mnie to spoko loko) - osy i szerszenie oraz muchy końskie (jestem uczulona i gdy tylko owada tego typu widzę to sztywnieję, opuszczam cichaczem lub biegiem pomieszczenie i każę mężowi usunąć delikwenta za okno) Owadów nie lubię zabijać, muchom daję spokój (w sumie to i tak koty je wyłapują), nie mogę zdzierżyć jedynie komara siedzącego na mnie i zasadzającego się z paszczą lub takiego latającego nad uchem, gdy pora spać. To Sabbath, mogę chyba Tobie pogratulować udanego zakupu ![]() W doradzaniu Tobie byłabym nieobiektywna, bo się w Jaisalmerze zakochałam ostatnio nieprzytomnie (najpierw Zagorsk, teraz Jaisalmer, aż boję się testować dwa kolejne; Avignon nie podszedł mi na szczęście). W związku z Jaisalmerem chciałam się Wam pochwalić swoim ogromnym sprytem. Wczoraj M. tak węszył za mną, jak nim pachniałam, no to pytam czy mu się podoba. Podobał się. No to dzisiaj zaproponowałam mu, że go nim zleję (ach, pięknie to brzmi ![]() Zepsułam chłopinę zapachowo ![]() Czarna Zuzia przecudna. I bardzo podobna do mojego Edzika. Ja też miałam już tyle razy zdjęcia zwierzaków wklejać, ale dopadł mnie jakiś wtórny analfabetyzm do wklejania zdjęć.
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
#1889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój TŻ zażyczył sobie próbkę Skarbu [okej, trochę mu ją podsunęłam, tzn link no ale wybrał sam! ![]() ![]()
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyle są przepiękne, ja mogłabym siedzieć w takiej motylarni godzinami i gapić się na te cudowności. apropo Calamusa - to chyba muszę sie pofatygowac do Guerilla Store - bo jakoś mi nie może teraz wyjść ze łba ... i kusi choć zapachu nie znam ... jak to jest ![]() Szaleństwo ...... chyba będę musiała odpocząć od forum - tak z 10 lat - żeby zużyć to co kupiłam i nie kupować już nic nowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.