Nasze książkowe grzechy część V - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-20, 20:45   #2731
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Dot.: Nasze książkowe grzechy część V

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Teraz tak patrzę, a on ma czapkę?
Ma czapkę, szalik i sweterek w romby 😂IMG_20161120_204451.jpg

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-20, 20:50   #2732
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Ma czapkę, szalik i sweterek w romby 😂Załącznik 6753801
Full wypas
Stary 2016-11-20, 21:58   #2733
minka-80
...po prostu być.

Cytat:
Chcę to, chcę, chcę... ależ to mój klimat!
Kocyki, książeczki, czekoladki gorące i kawki, zima, zima, zima i kominek, którego nie mam... 😄

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/39203...z-do-szczescia

Bądź hygge! – bądź szczęśliwy!
Wyobraź sobie, że jest deszczowy dzień, a ty siedzisz w fotelu pod kocem i czytasz książkę. Wyobraź sobie, że jesz kolację przy świecach z przyjaciółmi i świetnie się bawisz. Wyobraź sobie, że siedzisz przed kominkiem z ukochaną osobą, a na zewnątrz szaleje zamieć. To, co właśnie odczuwasz, to hygge.
Hygge jest pojęciem, którego nie da się dosłownie przetłumaczyć na język polski, a które jest jednym z najpiękniejszych duńskich słów. To określenie na uczucie szczęścia, ciepła, komfortu i bezpieczeństwa.
Duńczycy są najszczęśliwszym narodem na świecie. Meik Wiking, autor książki i dyrektor Instytutu Szczęścia w Kopenhadze, przybliża nam duński przepis na szczęście, którym jest właśnie filozofia hygge. Duńczycy cieszą się z drobnostek, żyją wolniej i spędzają dużo czasu z bliskimi. Bo w końcu szczęście to radość z małych rzeczy!
Ja bym chciała z kolei przeczytać to

Wysłane z budki telefonicznej
minka-80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-20, 22:15   #2734
maytha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Cześć!
Ciągle Was podczytuję i mało się udzielam, bo się jakoś wbić nie mogę Ale postanowiłam się przełamać. Mam nadzieję, że będę się wypowiadać systematycznie
Cześć - witamy na wątku
Ja też jestem tutaj prawie codziennie, często nawet kilka razy dziennie, ale rzadko się wypowiadam.

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Lubuję się w kryminałach/sensacji/thrillerach i fantastyce. Niedawno się przeprowadziłam do nowego miasta, więc jeżdżąc autobusami wypatrywałam filie biblioteczne. W centrum znalazłam 2, do których mam dobre połączenie. Ale wczoraj wieczorem, aż ogłupiałam, jak weszłam na stronę i przejrzałam spis filii. Mam pod nosem, dosłownie 10 minut spacerem od domu, mega super wyposażoną bibliotekę w pozycje, które mam na liście ale i też NOWOŚCI wydawnicze. No normalnie padłam z radości W poniedziałek lecę się zapisać!

Hm, czy u Was też są karty do wybranych sieci bibliotek?
W Gdańsku jest Karta do Kultury, która upoważnia do wypożyczania książek właśnie z całej sieci WMBP Czytałam, że od nowego roku, od stycznia, ma wejść jedna karta na całe Trójmiasto dla wszystkich publicznych bibliotek Na wzór kart można głosować tutaj
U mnie jest jedna (ja przynajmniej kojarzę tylko jedną ) dosyć duża sieć bibliotek i jeśli w jednej z filii wyrobię sobie kartę czytelnika, to automatycznie mogę z niej korzystać w każdej innej filii. Bardzo często chodzę do bibliotek, więc dla mnie takie rozwiązanie jest wręcz idealne. Podoba mi się też to, że mogę w domu na spokojnie przejrzeć sobie cały katalog książek online i zobaczyć w której filii jest do wypożyczenia interesująca mnie książka i następnego dnia pójść po nią, albo zadzwonić i sobie ją zarezerwować.

Cytat:
Taaa... uplynniac kasę to ja też potrafię. Wpadłam juz w zakupowy szał prezentów, ale... mam juz prawie, prawie.... wszystko
W Pepco są fantastyczne świąteczne koce, az sama sobie jeden kupilam
Załącznik 6751606
Zdecydowanie polecam, bo takich kocy na prezenty mam trzy
Dwa mniejsze, jeden wiekszy
Fajny kocyk, idealny na jesienno-zimowe wieczory

Zgodzę się z Wami, nie sposób przejść obojętnie obok Home&You i innych tego typu sklepów Ja też lubię wszelkie ozdoby świąteczne, ale do takich zakupów staram się podchodzić zdroworozsądkowo. Mimo, że dekoracje świąteczne to prawdziwy raj dla oczu, to jednak nie jestem zwolenniczką gromadzenia ich w aż tak pokaźnej kolekcji, bo najzwyczajniej w świecie nie miałabym gdzie je wszystkie poupychać
maytha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 06:52   #2735
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez maytha Pokaż wiadomość
Zgodzę się z Wami, nie sposób przejść obojętnie obok Home&You i innych tego typu sklepów Ja też lubię wszelkie ozdoby świąteczne, ale do takich zakupów staram się podchodzić zdroworozsądkowo. Mimo, że dekoracje świąteczne to prawdziwy raj dla oczu, to jednak nie jestem zwolenniczką gromadzenia ich w aż tak pokaźnej kolekcji, bo najzwyczajniej w świecie nie miałabym gdzie je wszystkie poupychać

Ja wszystko wrzucam na strych... tyle że niewiele później mogę znaleźć
Stary 2016-11-21, 09:03   #2736
joanstark
Rozeznanie

na stronie ŚK duże promo na niektóre reportaże z Czarnego (42-44%)
Wzięłam "Żeby nie było śladów. Sprawa Grzegorza Przemyka" Łazarewicza i "Hen. Na północy Norwegii" Wiśniewskiej, za obie z odbiorem osobistym wyszło 51zł

I zamówienie z chodnikliteracki.pl - taka sama obsługa jak na stronie Znaku, szybko, sprawnie, bezproblemowo
1. Sulińska "Wniebowzięte"
2. Wasielewski "Jutro przypłynie królowa" (już przeczytane, przerażające...)
3. Hugo-Bader "Biała gorączka"
4. Łojek "Belfast" (w trakcie, zapowiada się super)
5. Godwin "Strach. Ostatnie dni Roberta Mugabe"

Dodam fotkę jak przyjdzie zamówienie
125 - 2018
13 - 2019

LC

Kanał książkowy na YT: Thejoanstark

Edytowane przez joanstark
Czas edycji: 2016-11-21 o 09:06
joanstark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 13:39   #2737
PinkVanille
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Nadrabiam was po weekendzie - a tu widzę zakupowo - świątecznie się zrobiło
Olushka, Magnolia, gosia gratuluje zakupów
Dla mnie jeszcze trochę za wcześnie na te wszystkie świąteczne elementy, jeszcze listopad, jeszcze nie czuję atmosfery świątecznej, choć w sklepach już pełno tego wszystkiego. O prezentach też jeszcze nie pomyślałam, ale u mnie "na ostatnią chwile" to standard
Moje ostatnie zakupowe grzechy to tym razem nie książki, a kosmetyki - zrobiłam mały napada na Organique - polska, eko marka, bardzo lubię.
Ale na nowe książki też się czaję.

PinkVanille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 14:31   #2738
gosia261282
Gang Iren

Też lubię organique
Tylko dlaczego to takie drogie 😡
A zresztą Polska drogi kraj, więc co się dziwić
Stary 2016-11-21, 16:44   #2739
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Też lubię organique
Tylko dlaczego to takie drogie ��
A zresztą Polska drogi kraj, więc co się dziwić
Niestety strasznie sobie liczą za swoje produkty. Mają bardzo wydajne kosmetyki i dobre składy więc od czasu do czasu coś u nich kupuje, głownie peelingi i masła do ciała - zwłaszcza na zimę te masełka się dobrze sprawdzają. Zresztą ostatnio przerzuciłam się na eko pielęgnację. Ja miałam punkty z karty klubu Organique do wykorzystania więc trochę cenę obniżyło.
Generalnie ceny kosmetyków i nie tylko w PL są wysokie. Jeśli chodzi o kosmetyki to jeśli dobrze pamiętam z wykładów z podatków to w PL wszystkie kosmetyki za wyjątkiem mydła w kostce są zakwalifikowane jako produkt luksusowy, co wiąże się z większymi obciążeniami dla producentów/importerów takich towarów, a więc w rezultacie cena jest wysoka. To głupie podejście bo np. szampon do włosów to zwykły kosmetyk - jaki to ma być luksus?

Ale w najbliższy piątek jest tzw. black friday i wiele sklepów w tym księgarnie będą oferować rabaty. Może to dobry moment na zakupy. W zeszłym roku np. Organique brał udział w tej akcji, dopiero sobie o tym przypomniałam, bo bym poczekała z zakupami do piątku

Stary 2016-11-21, 17:28   #2740
gosia261282
Gang Iren

Pink, ja porównuję ceny do UK, bo tu mieszkam. W Organique ostatnio jak byłam w Pl kupowałam kule do kąpieli. 15zł sztuka. Tutaj np. Lush mam za 3-4 f takie kule. Czyli cena w przeliczeniu podobna, ale zarobki tu są nieco inne
Stary 2016-11-21, 18:02   #2741
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cześć,
podglądam Was od dłuższej chwili, dzięki Wam udało mi się znaleźć mnóstwo nowych lektur, na które sama bym nie wpadła (dziękuję!), no i taka miła atmosfera na wątku, można dołączyć?

Czytam mniej niż bym chciała, ale codziennie przynajmniej 2x po pół godzinki, dojeżdżając do pracy. Lubię różnego rodzaju powieści, a ostatnio odkrywam dla mnie nieznany ląd, jakim są kryminały, przepadłam! Teraz Miłoszewskiego katuję z dużą przyjemnością

Cytat:
Napisane przez minka-80 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała z kolei przeczytać to

Kupiłam wczoraj dla teściowej, książka raczej do oglądania, niż do czytania, choć tekstu też na szczęście trochę jest, no i bardzo ładnie wydana chyba będę jej podkradać
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 19:09   #2742
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Cześć,
podglądam Was od dłuższej chwili, dzięki Wam udało mi się znaleźć mnóstwo nowych lektur, na które sama bym nie wpadła (dziękuję!), no i taka miła atmosfera na wątku, można dołączyć?

Czytam mniej niż bym chciała, ale codziennie przynajmniej 2x po pół godzinki, dojeżdżając do pracy. Lubię różnego rodzaju powieści, a ostatnio odkrywam dla mnie nieznany ląd, jakim są kryminały, przepadłam! Teraz Miłoszewskiego katuję z dużą przyjemnością

Kupiłam wczoraj dla teściowej, książka raczej do oglądania, niż do czytania, choć tekstu też na szczęście trochę jest, no i bardzo ładnie wydana chyba będę jej podkradać
Witaj 😀

Książki Hygge domyślam się, że są takie ładniutkie do podglądania, pogłaskania i chwilowego zamyślenia się... i właśnie dlatego chciałabym je mieć 😄

Stary 2016-11-21, 19:16   #2743
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanstark Pokaż wiadomość
na stronie ŚK duże promo na niektóre reportaże z Czarnego (42-44%)
Wzięłam "Żeby nie było śladów. Sprawa Grzegorza Przemyka" Łazarewicza i "Hen. Na północy Norwegii" Wiśniewskiej, za obie z odbiorem osobistym wyszło 51zł

I zamówienie z chodnikliteracki.pl - taka sama obsługa jak na stronie Znaku, szybko, sprawnie, bezproblemowo
1. Sulińska "Wniebowzięte"
2. Wasielewski "Jutro przypłynie królowa" (już przeczytane, przerażające...)
3. Hugo-Bader "Biała gorączka"
4. Łojek "Belfast" (w trakcie, zapowiada się super)
5. Godwin "Strach. Ostatnie dni Roberta Mugabe"

Dodam fotkę jak przyjdzie zamówienie
A ja zamawiałam w piątek rano na chodniku literackim 2 książki, myślałam, że dzisiaj odbiorę, ale niestety Jakieś problemy z wysyłką do paczkomatów, mam nadzieję, że jutro dotrze, to też się pochwalę
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 19:27   #2744
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Pink, ja porównuję ceny do UK, bo tu mieszkam. W Organique ostatnio jak byłam w Pl kupowałam kule do kąpieli. 15zł sztuka. Tutaj np. Lush mam za 3-4 f takie kule. Czyli cena w przeliczeniu podobna, ale zarobki tu są nieco inne
chętnie bym coś wypróbowała z Lush - słyszałam same zachwyty nad tą firmą. Szkoda, że u mnie nie ma tej marki.
Co do cen z UK to sporo moich znajomych tam wyjechała na stałe i właśnie koleżanka mówi, że niby taniej w porównaniu z PL co do takich drogeryjnych marek kosmetyków jak np. L'oreal czy coś w tym stylu.

Cytat:
Cześć,
Lubię różnego rodzaju powieści, a ostatnio odkrywam dla mnie nieznany ląd, jakim są kryminały, przepadłam!
Szoszoszo witamy
też miałam swego czasu fazę na kryminały, w szczególności na skandynawskie. Ostatnio jakoś mniej mnie ciągnie do kryminałów.

Stary 2016-11-21, 19:44   #2745
Lukardis
Zaczytanie

Eh, a mam teraz sklep ŚK praktycznie pod nosem
Wzięłam ze sobą tylko 20 książek i sama nie wiem jak dałam radę zabrać tak mało

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 19:52   #2746
motylek_8259
Raczkowanie

Szoszoszo witaj
Ja też kryminały bardzo lubię, ale ostatnio coś mało ich czytuje i sięgam po obyczajówki.

Mnie dopadła niemoc czytelnicza. ostatnio tez mam mniej czasu na czytanie, bo rozpoczęłam studia, dziś zaczęłam praktyki, no i od grudnia zaczynam kurs, który jest w innym mieście niż ja mieszkam. Jedyne pocieszenie z tego takie, że mogę czytać w trakcie drogi w pksie.

Poruszany był temat prezentów. Ja jeszcze nie kupowałam nic. Za wcześnie dla mnie, no i nie czuje też jeszcze zbliżającej się atmosfery świątecznej mimo ozdób w sklepie i puszczanych świątecznych piosenek. Nie działa to na mnie. Ostatnio też jakoś małą uwagę przywiązuję do świąt (moze dlatego, że ostatnio je wiecznie sama w domu spędzałam czy Boże Narodzenie czy Wielkanoc, bo mama za granicą, a siostra w innym mieście). Po za tym w tym roku planujemy z mężem (6 miesięcy po ślubie jestesmy)spędzić je z dala od rodziny tylko we dwoje gdzieś w górach. Po prostu chcemy spędzić je inaczej niż co roku biorąc pod uwagę też to, że jak zacznę kurs, a w weekendy uczelnia to nie będziemy się praktycznie widzieć jedynie wieczorami idąc spać, a odpoczynek z dala od rodziny, znajomych jak najbardziej się przyda.

motylek_8259 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:13   #2747
magnolia79
Irenosława Pierwsza

A ja już wyjątkowo mam wszystkie prezenty. Dziś zwlekłam się rano z łóżka i pojechałam walczyć do Lidl. Kupiłam mamie sweter boucle, świetne, porządne, mięciutkie i musiałam sobie też kupić 😄 wzięłam szmaragdowy, już dawno w sklepach nie było takiego koloru, szczególnie w moich sieciowkach.
🎅 Ale mam juz luz... teraz to po sklepach będę sobie łazić tylko dla relaksu 😂

Stary 2016-11-21, 21:28   #2748
maytha
Rozeznanie

Cytat:
Witaj ��

Książki Hygge domyślam się, że są takie ładniutkie do podglądania, pogłaskania i chwilowego zamyślenia się... i właśnie dlatego chciałabym je mieć ��
W takim razie to też fajna opcja na prezent dla kogoś, kto nie jest jakimś książkoholikiem, a jedynie od czasu do czasu lubi przeczytać coś lekkiego, a jednocześnie w pewien sposób dającego do myślenia Jestem ciekawa jak wygląda w środku, mam zamiar "wymacać" ją przy najbliższej wizycie w jakiejś księgarni

Cytat:
Cześć,

Cześć!
Ja również pałam miłością do kryminałów, ale żeby się nie znudzić, staram się co jakiś czas przeczytać coś o zupełnie innej tematyce.

Co jeszcze ciekawego oprócz Miłoszewskiego zapadło Ci ostatnio w pamięć?

Cytat:
A ja już wyjątkowo mam wszystkie prezenty. Dziś zwlekłam się rano z łóżka i pojechałam walczyć do Lidl. Kupiłam mamie sweter boucle, świetne, porządne, mięciutkie i musiałam sobie też kupić �� wzięłam szmaragdowy, już dawno w sklepach nie było takiego koloru, szczególnie w moich sieciowkach.
�� Ale mam juz luz... teraz to po sklepach będę sobie łazić tylko dla relaksu ��
Wow, nieźle! Ja co prawda zaczęłam już powoli myśleć nad prezentami, ale na razie są to tylko luźne pomysły, jeszcze cały czas rozglądam się w poszukiwaniu inspiracji

Edytowane przez maytha
Czas edycji: 2016-11-21 o 21:29
maytha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 22:29   #2749
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj ��

Książki Hygge domyślam się, że są takie ładniutkie do podglądania, pogłaskania i chwilowego zamyślenia się... i właśnie dlatego chciałabym je mieć ��
No właśnie To pewnie jest taki typ książki, że samemu by się sobie nie kupiło, ale w prezencie super jest dostać, bo to bardzo miłe dla oka

Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
chętnie bym coś wypróbowała z Lush - słyszałam same zachwyty nad tą firmą. Szkoda, że u mnie nie ma tej marki.
Co do cen z UK to sporo moich znajomych tam wyjechała na stałe i właśnie koleżanka mówi, że niby taniej w porównaniu z PL co do takich drogeryjnych marek kosmetyków jak np. L'oreal czy coś w tym stylu.

Szoszoszo witamy
też miałam swego czasu fazę na kryminały, w szczególności na skandynawskie. Ostatnio jakoś mniej mnie ciągnie do kryminałów.
Szkoda, że nie ma u nas Lusha, bardzo lubię ich żele pod prysznic, potrafią mieć obłędne zapachy! Szampony się u mnie średnio sprawdziły, ale ogólnie byłoby super mieć ten sklep pod ręką.

Cytat:
Napisane przez motylek_8259 Pokaż wiadomość
Szoszoszo witaj
Ja też kryminały bardzo lubię, ale ostatnio coś mało ich czytuje i sięgam po obyczajówki.

Mnie dopadła niemoc czytelnicza. ostatnio tez mam mniej czasu na czytanie, bo rozpoczęłam studia, dziś zaczęłam praktyki, no i od grudnia zaczynam kurs, który jest w innym mieście niż ja mieszkam. Jedyne pocieszenie z tego takie, że mogę czytać w trakcie drogi w pksie.

Poruszany był temat prezentów. Ja jeszcze nie kupowałam nic. Za wcześnie dla mnie, no i nie czuje też jeszcze zbliżającej się atmosfery świątecznej mimo ozdób w sklepie i puszczanych świątecznych piosenek. Nie działa to na mnie. Ostatnio też jakoś małą uwagę przywiązuję do świąt (moze dlatego, że ostatnio je wiecznie sama w domu spędzałam czy Boże Narodzenie czy Wielkanoc, bo mama za granicą, a siostra w innym mieście). Po za tym w tym roku planujemy z mężem (6 miesięcy po ślubie jestesmy)spędzić je z dala od rodziny tylko we dwoje gdzieś w górach. Po prostu chcemy spędzić je inaczej niż co roku biorąc pod uwagę też to, że jak zacznę kurs, a w weekendy uczelnia to nie będziemy się praktycznie widzieć jedynie wieczorami idąc spać, a odpoczynek z dala od rodziny, znajomych jak najbardziej się przyda.
Bardzo fajny plan na święta, też bym bardzo chciała tak kiedyś zrobić! U nas niestety jest ciśnienie, żeby trzy wigilie w jeden wieczór zmieścić (i to w różnych miastach, ale w miarę blisko), choć jest miło i rodzinnie, to chętnie zrobiłabym od tego przerwę.

Cytat:
Napisane przez maytha Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja również pałam miłością do kryminałów, ale żeby się nie znudzić, staram się co jakiś czas przeczytać coś o zupełnie innej tematyce.

Co jeszcze ciekawego oprócz Miłoszewskiego zapadło Ci ostatnio w pamięć?
Ja kryminałowo dopiero totalnie zaczynam! Prawie nic nie czytałam. Ostatnio pod wpływem tego albo któregoś z innych wątków czytelniczych na wizażu pomyślałam, że warto przeczytać "Millenium" wreszcie. Łyknęłam Larssona ekspresowo i zaczęłam się zastanawiać, jak żyć dalej No i teraz jadę z Miłoszewskim i z dużą sympatią do niego podchodzę. Co dalej - zobaczymy, muszę popróbować, czy Beckett, czy Nesbo, czy może Lackberg, mam nadzieję, że coś chwyci.

Do tej pory czytywałam głównie obyczajówkę. W tym roku, choć ilościowo nie było może bardzo imponująco, przeczytałam kilka rzeczy, które dostarczyły mi ogromnej radości czytelniczej, na przykład "Szczygieł", "Tajemna historia", "Fatum i furia", ale to takie perełki. Poza tym jestem ogromną fanką Murakamiego z nurtu kryminalnego chciałabym się niedługo wynurzyć, żeby nie przedawkować, wtedy mam nadzieję nadrobić "Króla" Twardocha

Bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie

Edytowane przez Szoszoszo
Czas edycji: 2016-11-21 o 22:30
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 11:47   #2750
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Eh, a mam teraz sklep ŚK praktycznie pod nosem
Wzięłam ze sobą tylko 20 książek i sama nie wiem jak dałam radę zabrać tak mało
Lukardis no to widzę, że częstsze zakupy w ŚK będą - darmowa dostawa do sklepu stacjonarnego a tylko 20 sztuk masz w domu to trochę mało
Mnie to znowu tyle tytułów kusi, ale zaciskam pasa, bo oszczędzam na studia podyplomowe.

Magnolia super, że już masz prezenty, ja to pamiętam jak w zeszłym roku,dwa dni przed Wigilią, stałam w długiej kolejce w Empiku ścisk, gorąco, nerwówka - przynajmniej sobie tego zaoszczędziłaś

Wybieram się na zakupy w najbliższy piątek - tzw. Black Friday i ponoć to maja być i u nas promocje, to się może za prezentami tez rozejrzę

Stary 2016-11-22, 13:08   #2751
joanstark
Rozeznanie

Cytat:
Lukardis no to widzę, że częstsze zakupy w ŚK będą - darmowa dostawa do sklepu stacjonarnego a tylko 20 sztuk masz w domu to trochę mało
Mnie to znowu tyle tytułów kusi, ale zaciskam pasa, bo oszczędzam na studia podyplomowe.

Magnolia super, że już masz prezenty, ja to pamiętam jak w zeszłym roku,dwa dni przed Wigilią, stałam w długiej kolejce w Empiku ścisk, gorąco, nerwówka - przynajmniej sobie tego zaoszczędziłaś

Wybieram się na zakupy w najbliższy piątek - tzw. Black Friday i ponoć to maja być i u nas promocje, to się może za prezentami tez rozejrzę
Ja mam zamiar w piątek zapolować na jakieś wakacje i może akcesoria do domu... mam postanowienie, żeby nie kupować żadnych książek!

Dziewczyny, Olga z Wielkiego Buka organizuje urodzinowy konkurs, do wygrania 3 ogromne zestawy książek (serio, będzie chyba po 20 książek w zestawie, obczajcie na fb te stosy) - zaczyna się jutro, polecam wziąć udział
125 - 2018
13 - 2019

LC

Stary 2016-11-22, 13:12   #2752
gosia261282
Gang Iren

Ten Black Friday, to czasem trochę jednak ściema. Nie mówię, że wszystko, ale pamiętam z zeszłego roku, że na kilka rzeczy się czaiłam i ... miały podniesioną cenę, a później zrobioną obniżkę. Cena była minimalnie niższa, ale nie tak jak w sklepie twierdzili, że np. o 50 % 😒
Stary 2016-11-22, 13:27   #2753
joanstark
Rozeznanie

Cytat:
Ten Black Friday, to czasem trochę jednak ściema. Nie mówię, że wszystko, ale pamiętam z zeszłego roku, że na kilka rzeczy się czaiłam i ... miały podniesioną cenę, a później zrobioną obniżkę. Cena była minimalnie niższa, ale nie tak jak w sklepie twierdzili, że np. o 50 % 😒
No trzeba się pilnować i nie dać się złapać na takie pseudo promocje :P ale w zeszłym roku kolega zaoszczędził ok 900zl na wakacjach w Toskanii, ze student travel, wiec tez chcę na coś zapolować i na chińskich stronach jak aliexpress są duże promocje, a czaję się na odkurzacz samojeżdżący i jedną lampę
125 - 2018
13 - 2019

LC

Stary 2016-11-22, 14:27   #2754
magnolia79
Irenosława Pierwsza

U mnie w galerii, a mam małą to szału nie ma... tak samo marnie jest z nocami wyprzedażowymi, tzn. noc zakupów, - chyba szybciej coś w esklepach mogę znaleźć.

Stary 2016-11-22, 16:00   #2755
minka-80
...po prostu być.

Patrzcie jakie pyszności. Książkowe torty.
Jeśli nie wyświetli się link to wrzucę fotki
http://vk.com/wall-51696572_95969

Stary 2016-11-22, 16:02   #2756
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:

Cudne

Stary 2016-11-22, 16:06   #2757
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Super
Ale pewnie lepiej wyglądają, jak smakują. Ja zawsze z tego typu tortów wyjadam środek, bo ten lukier dookoła jest okropnie słodki.
Stary 2016-11-22, 16:08   #2758
minka-80
...po prostu być.

Cytat:
Super
Ale pewnie lepiej wyglądają, jak smakują. Ja zawsze z tego typu tortów wyjadam środek, bo ten lukier dookoła jest okropnie słodki.
Prawda. Ale wyglądają super

Stary 2016-11-22, 17:48   #2759
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:

Wow Aż szkoda kroić

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 18:36   #2760
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:

Póki co wolę nie zaglądać na ich stronę
U nas to te black friday bez szału zazwyczaj były :

EDIT: A właśnie, na Bookdepository The Tales of Beedle the Bard są za 22 złote

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby

Edytowane przez Lukardis
Czas edycji: 2016-11-22 o 18:40
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości