|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
hehehe no to dziewczyny sie pobudziły i rozpoczęło sie dzienne zapełnianie wątku, kolejne 5 stron dziś???
Powodzenie w nowym kolejnym dniu dla weteranek i w pierwszym dla tych, które przyjechały do Miami Beach ^^ ![]() ![]()
#4742 |
Zakorzenienie
|
jennuś czyli zaczynamy razem ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() podobno nawet do 18lat...;] jak bylam malutka to dostalam i... one rosna razem ze mna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ahcak, mowisz, ze nie ubylo ci tak jakos bardzo duzo na 1fazie. A uprawialas jakis sporcik, cwiczonka? bo ja wlasnie tez tak czuje [niby sie jeszcze nie wazylam ani nie mierzylam, czekam z tym na 8dzien rano, a dzis dopiero 4...], ze mi to az tak wiele nie spadnie, nie licze na wiecej niz 4-5kg po 2tyg ![]() ![]() ![]() ale na 2 pocieszenia samej siebie: dzis pierwszy raz od 3 dni odwiedzilam wc ![]() ![]() a poza tym czuje sie jakos tak lzej, mimo, ze tego nie widze ![]() a z tym przejsciem na 2faze to madrze prawisz. wiele organizmow tak ma, ze latwiej chudnie [i wyproznia sie] pod wplywem weglowodanow ![]() moj raczej tez [przypomina mi sie tydzien wakacji, gdzie przez caly czas pilo sie piwo, jadlo chipsy i pieczone ziemniole i chlebek a jak wrocilam to okazalo sie, ze schudlam 2kg ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |||
Rozeznanie
|
Kochane Dziewczyny
![]() Dziękuję ślicznie za te wszystkie miłe słowa. Aż mi się łezka w oku zakręciła, że tak mnie wspieracie i czuję przypływ pozytywnej energii ![]() Tak właśnie się staram - od dzisiaj nos, uszy, a nawet biust do góry ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem po śniadanku - był omlecik z dwóch jajek z odrobiną mleka 0,5%, a do tego serek homo naturalny ze słodzikiem i aromatem waniliowym. I jeszcze herbatka z cytrynką i słodzikiem. Czuję się najedzona, ale przy tym pełna energii. Zrobiłam pranie, wysprzątałam domek i nawet słoneczko wyszło. Teraz lecę na pocztę i jakieś drobne zakupy, żeby na obiadek wymyślić coś smacznego i zdrowego. Jeszcze raz dziękuję Kochane Kobietki ![]() ![]() P.S. Wymyśliłam sobie taką nagrodę, że jak moja wskazówka wagi spadnie poniżej 70 kg. Choćby 69, 68 kg to wybiorę się do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, jakąś maseczkę itp. Co Wy na to? Myślę, że na ciuch jeszcze za wcześnie, zaś nie chcę się nagradzać jedzeniem, bo to może u mnie prowadzić do złych nawyków ![]() ![]()
![]() |
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
blonndee natchnęłaś mnie i dzięki Tobie znalazłam organic market w swoim mieście
![]() ![]() ![]() Śniadanko zaliczone : omlecik z 2 jaj z oliwkami i suszonymi pomidorami bez zalewy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Rozeznanie
|
Właśnie się okropnie wkurzyłam
![]() ![]() ![]() ![]()
#4749 |
Raczkowanie
|
witam witam
![]() mam pytanie, wsypalam do omleta lyzke blonnika, to chyab nie zaszkodzi nie? a duzo smaczniejszy sie zrobil ten omlet.. prawiej akbym tam lyzke maki wsypala... blondee: ja lykam codziennie przed posilkiem 4 tabletki blonnika i nie mam zadnych problemow ![]() milego dnia aha: na kroliczki trzeba uwazac bo niby male ale jak to faceci to potrafi szczacz na 2m!
#4750 |
Zakorzenienie
|
Moja chrześnica dostała króliczka, który mial być miniaturką, a zrobił się z niego olbrzym. Nazwala go pasztet :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agneska super, że humor wrócił, ja znalazłam jednak receptę na dobry początek każdego dnia i nie będę z tego rezygnowała, jak zjem cynamonową owsiankę rano, to cały dzień jest taki pyszny (w ten weekend odczułam to wyjątkowo, jak z niej zrezygnowałam) i już nie robię przerw pierwszofazowych narazie, bo to mnie przybija, a dieta ma sprawiać radość, bo o wiele lepiej idzie wtedy ![]()
![]() |
#4752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() oj sorry napisałam z konta koleżanki, korzystamy z tego samego kompa i ona była teraz zalogowana. Sorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a polecam u nich chudy twarog bialy [pyyycha, taki aksamitny!], ogorki kiszone i wlasnie suszone pomidory bez zadnych dodatkow i bez zalewy! a, no i oczywiscie jajka bo z nimi teraz w supermarketach jest duzy problem. nie chce wam dziewczyny opowiadac, jak obrzydliwie traktuje sie kury i czym sie je faszeruje, ale przez to, ze w tej diecie je sie duzo jajek, powinnyscie zwracac uwage jakie kupujecie. przytocze wam wypowiedz jednej wizazanki z innego forum, mam nadzieje, ze sie nie obrazi: "rzecz o jajach Istnieją tzw. kody systemu hodowli: 0 - jaja pochodzące z chowu ekologicznego 1 - jaja z chowu wolnowybiegowego (z wolnego wybiegu) 2 - jaja z chowu ściółkowego 3- jaja z chowu klatkowego Jajko na skorupce powinno mieć tzw. numer wyróżniający - jego pierwsza cyfra to właśnie 0, 1, 2, lub 3, dzięki niej wiemy z jakiego chowu pochodzą jaja Najgorsze są jaja z cyfrą 2 i 3, najlepiej kupować jaja oznaczone 0 i 1. Niestety zdecydowana większość sprzedawanych w PL jaj to jaja z chowu klatkowego (aż ok. 90%). Jak wygląda chów klatkowy: w dużych oborach siedzi kura przy kurze (a wręcz kura na kurze); kury mają obcinane dzioby i często również nóżki, aby się nie stratowały; są łyse; nie mają możliwości ruchu; nigdy nie opuszczają tych obór; taplają się we własnych odchodach; karmione są specjalnymi paszami z domieszką antybiotyków i innych substancji stymulujących produkcję; wydzielają im się hormony stresu. I właśnie jaja produkowane w takich warunkach najczęściej jedzą Polacy. A producenci jaj z chowu klatkowego bardzo często umieszczają na opakowaniach napisy w stylu 'zdrowe jaja ze wsi', 'świeże wiejskie jaja', 'jaja z fermy' + obrazek szczęśliwej kury na zielonej trawie. Dziewczyny, proszę, koniecznie sprawdzajcie pierwszą cyfrę znajdującą się na jajku. Jaja '0' i '1' najłatwiej dostać w sklepach ze zdrową żywnością, ale w części marketów też można je zakupić Od niedawna jaja z wolnego wybiegu są dostępne w markecie Piotr i Paweł, co mnie bardzo cieszy, bo regularnie robię tam zakupy (8 szt. jaj z chowu wolnowybiegowego kosztuje 6,99zł - nie wiem czy to dużo więcej niż za jaja z ch. klatkowego?)." szok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
dzisiaj 5 dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4755 |
Zadomowienie
|
PriVativ widzę, że idziemy równo z SB
![]() ja sie nie waze bo mnie to tylko drazni- zawsze duzo wazylam, zawsze ludzie dawali mi ok. 10kg mnie niz w rzeczywistosi, wiec po co sie denerwowac? na dzien dzisiejszy: talia-62cm, biodra-91cm, udo-50-51cm i wzrost- 171cm ![]() jejku, ja jakas strasznie wyglodniala rano jestem- po godz 12 to juz praktycznie malo co moge jesc, ale do 12 to jak smietnik! dzisiaj bede miala pyszny obiad- panga pieczona, a do tego sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowo-oliwkowym ![]() wczoraj powiedzialam TZ o dietce i sie zloscil ze nie musze sie odchudzac itd., wiec z jego strony poparcia za grosz ![]()
#4756 |
Zadomowienie
|
ja muszę zacząć wstawać o 6 rano żeby za Wami nadążyć, aż się boję co będzie jutro i w środę jak mam cały dzień zajęcia, pewnie z 10 stron napiszecie
![]() jestem taka podniecona, że nie miałam czasu czytać wszystkich postów, dzisiaj zaczynam mój 8 dzień więc po tygodniu trzeba się było zważyć i zmierzyć ![]() schudłam 2kg ![]() talia 83-->80 ![]() biodra 110 ![]() ![]() no i po parę cm w innych częściach ciała (na szczęście w biuście nie ![]() tak więc od początku roku schudłam już 10kg ![]() szkoda, że wtedy się nie pomierzyłam to miałabym mega motywację bo różnice byłyby ogromne ![]() lecę teraz na cytologię i po wyniki APTT, 3majcie kciuki może w końcu dostanę tabletki anty ![]() buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale Ci fajnie ![]() ![]()
![]() |
#4758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się cieszę gratuluję bardzo ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o jajka, o których piszesz, to ja również patrzę zawsze na te kody - kupuję jajka tylko typowo ekologiczne, a czasami jak nie dam rady, to z "1" na przedzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze dodam, że przez całe moje nastoletnie życie cierpiałam na anemię /a jadłam mięso/ i miałam kiepskie wyniki krwi, a gdzieś tak już po roku czy dwóch wegetarianizmu zdecydowanie polepszyły mi się wszystkie wyniki, nie brakowało mi nigdy żadnych składników odżywczych /to tak do przeciwników tego typu diety/. Niestety później byłam ciężko chora i szlag trafił moje dobre wyniki i szczupłą sylwetkę, ale to już odrębny temat. Teraz walczę z powrotem o piękne ciało i wiem, że dam radę ![]() ![]()
![]() |
#4761 |
Wtajemniczenie
|
k_asiaczek, uwazaj na te tabletki... ja po nich tak masakrycznie przytylam, ze szok:/ musisz dobrze dobrac, ale ja jednak polecam plastry
![]()
![]() |
#4762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
k_asiaczek - gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję dziewczynki Wy też niedługo będziecie się chwalić swoimi rezultatami ![]() a wiecie, że ja nawet tego nie czuję żebym schudła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4765 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() wiesz, tez bylam nieufna. ale zdecydowalam sie bo po pierwsze to chcialam w koncu cos innego niz tabletki [mam czesto wrzody i w ogole niefajne brzusiowe dolegliwosci] zeby nie podrazniac juz tego ukladu pokarmowego. a po drugie bo jestem ciagle w rozjazdach, nie mam glowy do tego by pamietac o tym codziennie. raz na tydzien jest tak w miare ![]() od pol roku mam plastry i naprawde jest ok. chociaz mialam duuuze watpliwosci, bo co to jest wlasciwie. wyglada niepewnie w koncu. ale jest dobrze, polecam ![]() no, to dalas mi nadzieje! moze jednak cos tam chudne... tylko nie widze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
jennus oczywiście, że wchodzę w ten układ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie jestem po przekasce ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, za Wami to normalnie nadazyc nie mozna
![]() Gratuluję tak pięknych wyników. ![]() ![]() Agneska - ![]() A ja dziś zaczynam ![]() ![]() Życzcie mi powodzenia ![]()
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
dziewczyny załamałam się
![]() znowu mam za wysokie APTT, i kij z tymi tabletkami, ja się boję przez co to i dlaczego i co będzie itd... myślałam, że to przez pewne tabletki które brałam i że jak przestanę brać to mi wszystko wróci na miejsce ale wygląda na to że nie aż chciałam sobie iść kupić jakieś ciacho w cukierni którą mam po drodze ale stwierdziłam, że to mi przecież nie pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.