|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III
Cytat:
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już tak nawykłam do luksusu, ze nie wyobrażam sobie zrobienie choćby jednego dziecka w "domu" bez łazienki. Brak łazienki, brak ogrzewania, tyle osób w takich warunkach, w dodatku male dzieci. A potem nic dziwnego, ze te dzieci sa wiecznie chore, maja astmę, anemię, a jak maja w takich warunkach dorastać.
I jeszcze ojciec rodziny po wyroku. |
|
|
|
#4923 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I ten cudowny opis zalet rodziny. Cytat:
Delikatne sugestie w upominkach. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle myślę że skoro mopsy działają jak działają Czyli wcale i żaden pup jeszcze nie znalazł nikomu pracy a ci ludzie są społecznie nieprzystosowani bo sami się w takich rodzinach wychowali, to wolontariusze zrobiliby dużo gdyby zamiast zbierać słuchawki i inne bzdety zebrali kasę żeby delikwentow wysłać na jakieś kursy zawodowe.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
|
#4925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No pewnie jest tak, że ciotka zaoferowała pomoc chwilową, a oni zaczęli brać garściami, nie usamodzielnili się i się kobita wkurzyła.
|
|
|
#4926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
Ależ żeś smutną historie wymyśliła. No po proistu tragedia,siedmiolatek musi się biedka sam ubrać ( ojojoj może skarpetek nie znajdzie) zjeść, umyć zęby i wyjść do szkoły, gdzie są lekcje, nauczyciele i koledzy. Po szkole rzuca plecak w kąt i biega za piłką aż nie zgłodnieje lub nawala w ninetendo czy innego comodore z kolegami. Później kolacja i czas z rodzicami. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- WAT? ciąża w wieku 24 lat to wczesna i niespodziewana ciąża przez którą trzeba przedwcześnie dorastać??? |
||||
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
to brzmi co najmniej tak smiesznie jak "odwoluje spotkanie, bo musze uprać, posprzątac i zjesc obiad" z ust 20-paro latki bez dzieci, bez zadnych konkretnych powodow do sprzatania akurat dzis
|
|
#4928 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 15-19 letniej dziewczynie ma gotować obiadki zapracowana matka?? ![]() Gdyby 13-20 latek potrzebował niańczenia to ludzie nie tylko z elit finansowych, ale i z elit intelektualnych nie posyłaliby dzieciaków do szkół z internatem. W moim mieście jest mnóstwo studentów, ci przyjezdni w 90% pracują (nie piszcie o kierunkach, na których jest to wręcz niemożliwe, bo to wiem). ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Akurat w tym zdaniu konstrukcja tak, że jest chyba poprawna, bo to chyba w sensie "w efekcie", a nie w sensie "również" (także). Tak, że w dalszym ciągu Milena i Roman nie mają pewności co do miejsca zamieszkania. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Mnie to bardziej rozbawiło to sugerowanie, że czekałam do 18 o głodzie i chłodzie na zewnątrz
|
||
|
|
|
#4929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie zapłacę. W moich okolicach truskawki zbiera młodzież i sama mając 18 lat zbierałam. Było to bardzo niewdzieczne zajęcie. Przez tydzień zrobiłam tyle ze kupiłam sobie tiszert i prezent urodzinowy dla chłopaka. Niech truskawki zbierają małolaty. Cytat:
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Na fb się zaczęło, że piłkarze to powinni dawać miliony bo ich stać! Niech dajo wszystkim!!!oneone11!!1
|
|
#4931 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Cytat: Widziałam ja rano przed szkołą i wracała ok 20. Była wyrąbana. Ciągle jadłam jakieś odgrzewane krokiety. Miałam co prawda już lat naście i chodziłam do LO. I maturę zdawałaś w wieku 15 lat ??Gotowałam sobie ale nie codziennie. Czasami moja mama przygotowywała czegoś więcej żeby było na 2 dni. Ale często też właśnie jadłam coś takiego bo ona już nie miała siły gotować a ja np. uczyłam się do matury. I jeszcze jakiś cytat ze SzP: ZMYWARKA. To marzenie Pani Beaty i jej rodziny. Dzięki niej kobieta będzie miała więcej czasu na spędzanie z dziećmi niż na mycie naczyń po tak dużej rodzinie Z 8 dzieci, 5 jest w takim wieku, że może zmywać te naczynia. Pani Beata (39l) i Pan Grzegorz (39l) mają ośmioro dzieci: Malwina (19l), Maciej (18l), Sebastian (14l), Artur (13l), Hubert (12l), Zosia (7l), Miłosz (6l) i 8- miesięczny Kajetan Ups, przepraszam, te dzieci się uczą i to wyklucza ich wszelkie inne społeczne i rodzinne zachowania. Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2016-11-21 o 16:19 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
chociaz, jesli chodzi o znane osoby najbardziej szlachta zjechala agnieszke radwanska rok czy dwa lata temu.
|
|
|
#4933 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Były, były, ale w tym roku widzę to po raz pierwszy.
|
|
#4935 |
|
Konto usunięte
|
Trochę niefortunnie formułujesz wypowiedzi. Życie nie jest sielanką i nie zawsze wykonuje się "wdzięczne zajęcia" sowicie opłacone.
|
|
|
|
#4936 | |||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
), następne dwie zabrał jastrząb, tutaj niestety ogrodzenie na nic się zdało. Zimą kury słabo niosą, mamy na swoje potrzeby jajca + noszę koleżance z pracy, mam z tego jakieś 14zł tygodniowo. Worek zboża (nie kupujemy pasz ani kukurydzy) kosztuje 30-40 zł, starcza na dwa-trzy tygodnie. Widzisz w tym biznes? Ja nie Plus to, że nioski mają okropnie twarde mięso i poza rosołem ciężko coś sensownego z nich przyrządzić. Czym innym są oczywiście brojlery, ale tutaj wchodzi temat ich wątpliwej jakości prozdrowotnej Zapytasz co z tym hektarem ziemi - ano mamy jeszcze kilka owiec, mięso z nich to kilka obiadów w roku, a wypasają kawał działki. Warzywnik też mamy, ale marchewka na tym rodzaju ziemi rośnie słabo, rzodkiewka wcale, jedyne, czego mamy od groma to fasolka szparagowa, jabłka, cebula i buraki, ale nie widzę żeby to znacząco obniżało koszty życia i zakupu żywności ![]() Cytat:
![]() Jestem w tym roku specjalistą ds. opisów w paczce Na razie żadnego mojego opisu tu nie widziałam, ale dziś puściłam jeden kontrowersyjny i czuję, że tu trafi |
|||
|
|
|
#4937 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Taka u nas jakaś dziwna mentalnosć wśród części społeczeństwa (w większości stałych beneficjentów MOPSów), że jak MASZ to MUSISZ dać.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#4938 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swojego czasu werbowałam do pracy, stawka minimalna + premia rzędu 200-300zł, umowa o pracę, praca 8h dzienie. Wymagania zerowe, brak doświadczenia. Dawaliśmy to na starcie osobie, która jest zielona we wszystkim, nie interesowało nas doświadczenie, wykształcenie, przeszłość, ilość dzieci, nic poza zapałem i poważnym podejściem do pracy. Wiesz ile osób odmówiło, że względu na niską stawkę? Jeżeli pracownik nic sobą nie reprezentuje na rynku pracy, to nie powinien mieć wymagań zbyt wygórowanych, inaczej połowa młodych ludzi po szkole średniej czy zawodówce będzie siedziało na zasiłkach. A niestety, widzę, że sporo jest szlachty, która ma wyłącznie wymagania, ale kwalifikacji żadnych. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie, że nie nadrabiam całości. jeśli jest przez kogoś organizowana wizażowa paczka np. dla samotnej lub chorej osoby, to proszę o info na pw
|
#4942 | ||
|
Konto usunięte
|
Ileż osób inwestuje w siebie czasowo i finansowo i ta inwestycja zwraca się dopiero po jakimś czasie. Ktoś , kto nie chce lub nie może w ten sposób w siebie zainwestować niestety nie może też mieć wielkich wymagań.
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Przeszło mi, bo to jest demoralizujące. Teraz to już tylko chore osoby ze sprawdzonych okolicznych rodzin. Nie jestem jakąś wielbicielką zwierząt, choć lubię kociaki, ale prędzej już dam na nie. |
||
|
|
|
#4943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Miałam wyrzuty sumienia, no mimo wszystko, że za mało czasu spędzam w tygodniu z dziećmi. Przeszło szybciutko po kilku kontaktach z mamami ( i ich dziećmi!!) co "zaharowują się" i "poświęcają się dla rodziny" |
||
|
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chętnie zapłacę tyle żeby zbieracze za swoją pracę przynajmniej tę minimalną pensję dostawali, bo płacenie 3-4 zł za kilogram oznacza że wyzyskuje się innych ludzi, a jak ktoś nie chce płacić, to nic nie stoi na przeszkodzie by kupił sobie działeczkę i truskawki posadził, wtedy może zrozumie że to musi tyle kosztować. Jakoś ludzie kupują 200g malin za 7 zł. Cytat:
|
|
#4945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadinterpretacja. Powiedziałam ze ona często tego nie robiła bo nie miała siły, a nie ze moim zdaniem był to jej obowiązek. Byłam bardzo samodzielna i moim zdaniem idąc na studia byłam bardziej samodzielna od większości moich rówieśników a odkąd zdałam maturę mieszkałam sama.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może osoby które odmówiły nie mogły sobie pozwolić na taką pensje, miały już doświadczenie itp? Czy nie? Ja raz poszłam do takiej pracy i zrezygnowałam po 1 dniu bo w teorii wszystko wyglądało tak jak piszesz a w praktyce po 8h nikt tyłka nie podniósł z krzesła a pracownicy tylko mówiło między sobą o tym kto co będzie robił w domu (z pracy). W teorii miała być mim. plus premia z tym ze żeby ta premie dostać wszyscy siedzieli po godzinach a potem pracowali w domu. Cytat:
|
|
#4946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ktoś wie ile lat mają mniej więcej wolontariusze, którzy to piszą? Wiek gimnazjalny, liceum? Kto to sprawdza?
|
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co to bardzo jałowa dyskusja jest pt "kto w jakim wieku sam wracał ze szkoły i o ktorej wracali rodzice"bo kiedys to było kiedys a dzis jest dzisiaj.ja osobiscie wracałam czesto w wieku lat 7 ze szkoły ale mijajace mnie samochody mogłam policzyc na palcach jednej reki, a teraz na tej samej trasie korki sie tworza i przejsc po 'zwykłych'pasach to nie lada wyczyn.
|
|
|
|
#4948 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() czy Widziałaś już także drony. No ![]() ![]() |
||
|
|
|
#4949 |
|
Konto usunięte
|
W zeszłym roku widziałam na instagramie zdjęcia grupy wolontariuszy z Krakowa - średnia wieku to jakieś gimnazjum/wczesne liceum.
|
|
|
|
#4950 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
Procedura sprawdzania jest taka, że po wprowadzeniu do systemu opis sprawdza lider regionu i umieszcza go na poziomie ogólnopolskim, gdzie spradzają specjaliści - oni mają uprawnienia do publikowania. Jest jeszcze audyt, który może cofnąć publikację. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

Jeśli są to te wytyczne, o których myślę (a na pewno są to te) to NFZ nie ma z tym nic wspólnego. A lekarze nie muszą tego stosować i niestety bardzo często nie stosują.