Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-23, 00:15   #1351
mademoiselle_m
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Czytałam Was cały dzień, ale co sie zabierałam za pisanie to cos mnie odciągało...
Przyjechała dziś kanapa do pokoju Kubusia i powiesiliśmy półeczki więc w zasadzie jego pokój gotowy. Wszystko wyprane, wyprasowane, moja torba spakowana, Kubusia rzeczy na wyjście wstępnie przygotowane, wózek jest, nosidełko też. Czekamy tylko na łóżeczko-dostawke do sypialni. Możemy rodzić Tylko sie nie zanosi

Zresztą widzę, że wiele z nas jeszcze pozamykana, a potem się okaże ,że będziemy rodzić grupowo

Tak sobie myślę , że Music girl sie nie odzywa. Czy ja coś przeoczyłam? Ciekawe co u niej i u jej córci
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 00:23   #1352
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Czytałam Was cały dzień, ale co sie zabierałam za pisanie to cos mnie odciągało...
Przyjechała dziś kanapa do pokoju Kubusia i powiesiliśmy półeczki więc w zasadzie jego pokój gotowy. Wszystko wyprane, wyprasowane, moja torba spakowana, Kubusia rzeczy na wyjście wstępnie przygotowane, wózek jest, nosidełko też. Czekamy tylko na łóżeczko-dostawke do sypialni. Możemy rodzić Tylko sie nie zanosi

Zresztą widzę, że wiele z nas jeszcze pozamykana, a potem się okaże ,że będziemy rodzić grupowo

Tak sobie myślę , że Music girl sie nie odzywa. Czy ja coś przeoczyłam? Ciekawe co u niej i u jej córci
oo super to maly moze wychodzic skoro wszystko przygotowane

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 01:29   #1353
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja dalej nie spie. Brzuch mnie pobolewa. Glodna sie zrobilam po tym jak przeczytałam wpis Folinki i bije sie z myslami czy zejsc na dół do kuchni... zgaga nie odpuszcza ale chyba głód wygra!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 01:39   #1354
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na wizycie i jednak będę miała cc 8 grudnia
To wiemy, kiedy trzymać kciuki!
I fajnie, że nie musiałaś w końcu Ty podejmować tej decyzji, tylko gin to zrobiła, co?
Skup się teraz na pozytywach, skoro taka decyzja została już podjęta i nie masz na nią wpływu Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja witam sie ze szpitala. Dostalam dzisisj skierowanie do szpitala od ginekologa bo na ktg byly male wychylenia tetna tak jakby oscylacja milczaca.
Tutaj powiedzieli ze nie jest zke i prawdopodobnie mnie za 3 dni wypuszcza. Okazalo sie ze dzidzius wazy 4100 a mam 38 tydz 0 dni, wiec w terminie to wychodzi 4500?? Powiedzieli ze taki duzy ze moze bedzue trzeba cesarke robic. Nie chce
Mam nadzieję, że to tylko dmuchanie na zimne. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
DoDoo apropo tego, że mam tyle nie jeść, bo będę gruba: od której zacząć?
Mmm, czekolada... może bym się jednak skusiła. Ta bąbelkowo-karmelowa wygląda zacnie!
Lucky, ja też jej nie widziałam u mnie! Jesteśmy poszkodowane

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA SŁOWA OTUCHY ������
Niestety oszalejem przez tego mojego karola na końcówce chyva
Ktg słabe nam wyszło
Jak to stwierdził lekarz
Dupy nie urywa
A lezalam ponad godzinę!
Mam podjechać na powtórkę w pt
Chyba bym ocipiala do tego czasu
Zadzwonilam do swojej poloznej
Kazala podjechac i mi zrobi jutro wieczorem
Ten teges nie mam humoru
Nudna wysłałam dziś rano kartkę dla Tymka od Karola ☺
Nie ma lekko Większość ciąży mówiłaś, że była stosunkowo lekka dla Ciebie, to na końcówce musiało Cię coś dopaść!
A na poważnie trzymam kciuki! Nie stresuj się za bardzo póki nie ma nic poważnego. Lepiej sprawdzić dwa razy za dużo niż raz za mało!

Cytat:
Folinka
U mnie pralka chodzi non stop
Ogranicza mnie tylko jedna suszarka
Pomyślałam nawet o tym czy by podłogi w kuchni, łazience nie umyć w acze
I nie zacząć go tam suszyć
Bo mam podłogowe
Co bądź to bądź to będzie trochę mkw powierzchni suszenia
Ale odpuscilam ten temat
Bo chyba się wyrobię bo jestem zamknięta na 4 spusty .
A dużo masz tego jeszcze?
Też myślę, że dasz radę. Z tą podłogą to już by hardcore był
Ja właśnie powiesiłam trzecie pranie - ostatnie z ubrankami. W sumie i na dwa by mi się zmieściło, ale tak mi kolorami pasowało. Teraz tylko jeszcze osobno tetra na 90 st i drugie z pościelą (rożki, prześcieradła, itp.) i ręcznikami.

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Odwiedziła mnie dziś siostra teściowej i przyniosła pluszaka dla małego i wino dla mnie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Melduje ze mała może się rodzić bo wszystko wysprzatalam juz jak na święta wszystko co sie dało a teściówka umyła mi wszystkie okna firanki i zaslony poprałam w Loveli i pachnie nam cudnie w domu dzidziusiem
No i poprasowane wszystko uff
Wow! Duże brawa się należą

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
No to melduje się po wizycie.
Szyjka się skraca, mam rozwarcie na palec (w końcu coś się dzieję!).
Ginek mówi, że mogę rodzić zarówno w tygodniu jak i w terminie.
Z usg wychodzi, że mała ma 2950 (37t6d) (ale +-400)
Ważyłam się... Co prawda godzina wieczorowa, po obiedzie i mocno opuchnięta, ale przeraziłam się... 84kg Trzeba się pocieszyć czekoladą
Nereczki w normie, ostatnio miała po prostu pełen pęcherz
Mam iść we wtorek na KTG i jakbym do 08 (wg OM) nie urodziła, to mam dzwonić i ustalimy co dalej.
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy mam brać dalej magnez, muszę zadzwonić...
Czyli wszystko pięknie! Nic tylko rodzić

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Tez byłam dziś na badaniu. Mała ma 3200 g. Jestem pozamykana szyjka sie nie sktaca rozwarcia brak. Mam odstawic aspargin. Jutro zaczynam 39 tydzien. Jesli do 14.12 nie urodze to mam isc na wywolanie
Gratki!
Fajnie, że już taki konkretny plan. Przynajmniej znasz ostateczną datę

Cytat:
Ej a co właśnie gdy jesteśmy tak pozamykane? ��
Co oni nam zrobia?
To się jeszcze pootwiera...
A jak nie to troszkę pomogą

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Skończyłam!
Powiedzcie, że nie zmarnowałam całego wieczoru i Izie nie będzie wstyd spać z tym nad głową?
Cudne!!!
A... to nie miała być chmurka?

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość

Gratki za przygotowania! W sumie to już ostatni dzwonek dla Was z terminami na początek miesiąca.
Oj, zacznie się lada dzień, mam nadzieję!
Masz rację co do music Ona nie zawsze regularnie pisała, więc mam nadzieję, że i teraz to tylko kwestia, że jest zajęta córeczką i jeszcze starszym synkiem pewnie...

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja dalej nie spie. Brzuch mnie pobolewa. Glodna sie zrobilam po tym jak przeczytałam wpis Folinki i bije sie z myslami czy zejsc na dół do kuchni... zgaga nie odpuszcza ale chyba głód wygra!

Ech, nie wiem, co Ci doradzić
Jak coś to smacznego
Zjedz coś dobrego i zapij jeszcze ciepłym mlekiem na zgagę!

Zbieram się do spania!
Dobrej nocy i dawać znać, jak któraś będzie rodzić

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-11-23 o 01:40
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 01:42   #1355
LuckySparkle
Zadomowienie

Kanapka wjechala na stół!

Stary 2016-11-23, 06:54   #1356
ewelinuus
Zadomowienie

Hej, wczorajszej nocy tez mnie taki glod dopadl że musiałam kanapkę sobie zrobic a dzis noc byla ciężka bo moja koleżanka ma trochę klopotow rodzinnych z nieodpowiedzialnym partnerem i strasznie to przezywam..no a teraz szykuje się do przychodni na pobranie krwi, mam nadzieje że moj mocz sie poprawil a w poniedziałek wizytuje wiec nie moge sie doczekać
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 07:57   #1357
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Skończyłam!
Powiedzcie, że nie zmarnowałam całego wieczoru i Izie nie będzie wstyd spać z tym nad głową?

Kaziowa
super

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
a mnie maz tak rozsmieszyl ze uwaga!
Sie zesikalam w spodnie od pizamy dobrze ze nie na lozko hehehe

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

moj od grudnia ma zakaz ...
licze ze tata pojdzie na urlop zeby mnie na porodowke zawiozl..

hahhaha
moze lubi chlop z bliska popatrzec

hahaha tak sie zaczelam smiac ze tzta obudzilam

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

piekna !

jezu ale was sie dzis zart trzymaja ze sie nie moge przestac smiac
juz sie spocilam dobrze ze mam wklade to sie w nia posikam

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

ja to samo biedne tzety nie rozumieja

hahaha

a ja sobie ulatwilam!
sikam do wiadra!
o tak nie musze sie meczyc z lazeniem po schodach

Mój tż się na mnie wczoraj dziwnie patrzył jak się chichrałam do telefonu :p Serio z tym wiadrem?

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
My wczoraj się dowiedzieliśmy na zwykłym usg, że Adam będzie owłosiony po mamusi, bo tatuś do tej pory szału fryzurą nie robi, a ja jak si urodziłam to miałam czarne loki i dorodna byłam delikatnie mówiąc. Na chrzcinach miałam spinkę we włosach i ksiądz myślał, że ja juz takie odchowane dziecko jestem, a nie noworodek
Muffin a myślisz, że to prawda z tymi włosami? Bo moja lekarka też coś mówiła o włosach Lusi ale stwierdziłam, że to chyba niemożliwe żeby widziała włosy na usg

Nie chce mi się z łóżka wstawać ale zaczęło mnie ssać, więc trzeba zrobić owiankę jadę dziś do mamy, przed tym muszę dopakować torbę, bo tż zaczął panikować wczoraj co się stanie jak zacznę rodzic u niej, więc na wszelki wypadek przygotuje mu ją na tip top :p
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:02   #1358
kaziowa
Zadomowienie

Dzień dobry! 👋
Folinka to miał być tylko ochraniacz ale z jednej strony machnelam buzkę, chmurka będzie następna 😁
Kamisha nocnik kup, będzie na zaś ✌
Muffin, Emosz mnie też gin na ostatnim USG pokazywał meszek w 3d 💞
Ale mówił ze zgaga nie ma żadnego powiazania z tym czy dziecko ma włoski 🙌

Stary 2016-11-23, 08:19   #1359
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ze słuchawkami mi się zdarzyło, w mpku... Dobrze, że nikt znajomy, bo by poszło info w świat
Monia, Roksi, Mewka, Karol śpijcie spokojnie i długo, niech Wam tam kołdra furczy! :P

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Lucky łączę się w bólu zgagowym, idę zapić mlekiem i szybko spać!
Oby Ci przeszło zaraz, dobrej nocy!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Lucky łączę się w bólu zgagowym, idę zapić mlekiem i szybko spać!
Oby Ci przeszło zaraz, dobrej nocy!
hehe furczące kołdry

Ja się właśnie obudziłam głodna i musiałam coś zjeść na przekąskę przed śniadankiem. W nocy drugi raz dopadł mnie zgagulec i znowu mleko poszło w ruch.

Witamy się z Roksi w ten słoneczny dzień 😎

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
:d

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:

a ja sobie ulatwilam!
sikam do wiadra!
o tak nie musze sie meczyc z lazeniem po schodach
Haha na koniec ciąży dochodzi nam lanie w gacie co też jest normą. Jesteśmy po prostu urocze

Patent z wiadrem jest świetny

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Jak to mówił Szrek - lepiej tą stroną

My wczoraj się dowiedzieliśmy na zwykłym usg, że Adam będzie owłosiony po mamusi, bo tatuś do tej pory szału fryzurą nie robi, a ja jak si urodziłam to miałam czarne loki i dorodna byłam delikatnie mówiąc. Na chrzcinach miałam spinkę we włosach i ksiądz myślał, że ja juz takie odchowane dziecko jestem, a nie noworodek
Szrek szczęsciarz, ja mam w użyciu dwie

Ja też byłam owłosiona jak się urodziłam, miałam takie długie kłaczki wchodzące na ramiona

A my mamy w sypialni kącik dla Roksi i nie ozdabiamy niczym na razie
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:35   #1360
DoDoo
Zakorzenienie

Siema gazowniki! I
Do mnie czasami to lepiej sie nie zblizac nawet na dworze 😂
Ach nie ma to jak seksik z rana jak smietana 🙊🙉🙈
Stary 2016-11-23, 08:50   #1361
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Muffin a myślisz, że to prawda z tymi włosami? Bo moja lekarka też coś mówiła o włosach Lusi ale stwierdziłam, że to chyba niemożliwe żeby widziała włosy na usg

Nie chce mi się z łóżka wstawać ale zaczęło mnie ssać, więc trzeba zrobić owiankę jadę dziś do mamy, przed tym muszę dopakować torbę, bo tż zaczął panikować wczoraj co się stanie jak zacznę rodzic u niej, więc na wszelki wypadek przygotuje mu ją na tip top :p
A te włosy to na usg 3d czy zwykłym? Bo na zwykłym to się wydaje niemożliwe do zobaczenia.

Mamy już prawie domknięte torby. Przed samym wyjazdem będę musiałam dorzucić pierdołki typu szczoteczka, szczotka do włosów, ładowarka i przekąski
Stary 2016-11-23, 08:51   #1362
nudnylogin
Rozeznanie

Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Cześć! My już po śniadaniu, dobra drożdżówka z serem nie jest zła

Ktoś tu mówił o włochatych dzieciach, ja byłam łysa jak kolano, ale mam nadzieję, że moja Hanulka będzie miała czuprynę , bo marzą mi się spinki gumki itp chociaż patrząc na zgagę, to miałam może ze dwa razy mam nadzieję, że to tylko zabobon

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:56   #1363
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Siema gazowniki! I
Na dworze to zawsze można zwalić na kogoś innego
Stary 2016-11-23, 09:05   #1364
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzien dobry
Ale sie uśmiałam czytając Wasze wybuchowe poczynania ja to mam ten problem ze jestem zatkana i nic mi nie ucieka niestety...

Powiem Wam ze wczoraj bylo mi niedobrze i brzuch pobolewal troche jak na okres.. Dzis od rana znow mi nie dobrze... Zaczynam sie nakrecac ze to te oczyszczanie organizmu... Nawet na kibelku dzis bez problemu gdzie przy żelazie to mam ogolnie mega problem i nawet inka juz średnio dziala...

Kaziowa cudna ta poducha jak się Izie nie spodoba to Marcysia podkradnie
Stary 2016-11-23, 09:11   #1365
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej, wczorajszej nocy tez mnie taki glod dopadl że musiałam kanapkę sobie zrobic a dzis noc byla ciężka bo moja koleżanka ma trochę klopotow rodzinnych z nieodpowiedzialnym partnerem i strasznie to przezywam..no a teraz szykuje się do przychodni na pobranie krwi, mam nadzieje że moj mocz sie poprawil a w poniedziałek wizytuje wiec nie moge sie doczekać
oo na ktora w pon wizyta ?

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość

Mój tż się na mnie wczoraj dziwnie patrzył jak się chichrałam do telefonu Serio z tym wiadrem?

Nie chce mi się z łóżka wstawać ale zaczęło mnie ssać, więc trzeba zrobić owiankę jadę dziś do mamy, przed tym muszę dopakować torbę, bo tż zaczął panikować wczoraj co się stanie jak zacznę rodzic u niej, więc na wszelki wypadek przygotuje mu ją na tip top
serio serio
juz mnie meczylo schodzebie i wchodzenie wiec sruuu wiadero do drugiegi pokoju i sobie tak lazilam, tylko w locie robie siku i przytrzymuje bo jak kucac chcialam to nie wstane

ja tez musze sie popakowac jakby co

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

kaziowa - nocnik mam dla malego i nakladke na kibelek tez z ikei

Stary 2016-11-23, 09:12   #1366
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kamisha z tym wiaderkiem to sie nie dziwie bo jakbym ja miala schodzic po schodach to bym sie pochlastała dzis wstalam 4 razy z czego raz sie przebieralam a raczej rozbieralam.. Bylo mi za cieplo.. Grzejniki od 3 dni wylaczone... Okna calymi dniami otwarte.. Mąż zakryty po uszy a mi cieplo
Stary 2016-11-23, 09:14   #1367
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

Haha na koniec ciąży dochodzi nam lanie w gacie co też jest normą. Jesteśmy po prostu urocze

Patent z wiadrem jest świetny

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Szrek szczęsciarz, ja mam w użyciu dwie

Ja też byłam owłosiona jak się urodziłam, miałam takie długie kłaczki wchodzące na ramiona

A my mamy w sypialni kącik dla Roksi i nie ozdabiamy niczym na razie
no na prawde powinnismy majtochy dla dziadkow nosic.. :/

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Siema gazowniki! I
hehehe na bogato

Stary 2016-11-23, 09:31   #1368
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Skończyłam!
Prześliczna

Cytat:
Dobranoc Dziewuszki zapiłam zgagulca mlekiem i zasypiam póki działa
O kurczę! To moje czary straciły na mocy :/

Cytat:

moj od grudnia ma zakaz ...
licze ze tata pojdzie na urlop zeby mnie na porodowke zawiozl..
Ale jaja
A pamiętasz o ćwiczeniach mięśni Kegla?
Mój też ma kompletny zakaz. Jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma przecież...

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Wy tu o takich przyziemnych rzeczach jak ciastki i czekolady, a ja zaszalałam na kolację... Najpierw micha jogurtu naturalnego ze świeżymi owocami, ale to jednak było mało. Zajrzałam do lodówki, co by tu jeszcze pochrupać i padło na michę kapuchy kiszonej Chyba ze 3 lata takiej nie jadłam! Ależ mi smakowała. Ciekawe, jak mój żołądek to przyjmie Liduś szaleje aż miło, chyba jej też smakowało..
O matko, jogurt i kiszona kapusta? Czy żołądek to dobrze przyjął? :O

Cytat:
Dzien dobry
Ale sie uśmiałam czytając Wasze wybuchowe poczynania ja to mam ten problem ze jestem zatkana i nic mi nie ucieka niestety...

Powiem Wam ze wczoraj bylo mi niedobrze i brzuch pobolewal troche jak na okres.. Dzis od rana znow mi nie dobrze... Zaczynam sie nakrecac ze to te oczyszczanie organizmu... Nawet na kibelku dzis bez problemu gdzie przy żelazie to mam ogolnie mega problem i nawet inka juz średnio dziala...

Czyżby coś się zaczynało dziać...?

Cytat:
Kamisha z tym wiaderkiem to sie nie dziwie bo jakbym ja miala schodzic po schodach to bym sie pochlastała dzis wstalam 4 razy z czego raz sie przebieralam a raczej rozbieralam.. Bylo mi za cieplo.. Grzejniki od 3 dni wylaczone... Okna calymi dniami otwarte.. Mąż zakryty po uszy a mi cieplo
Ja czasami mam podobnie. Śpimy już na stałe przy otwartym oknie i tż zakryty a ja tylko stopy...
Czasami muszę jednak zamknąć, szczególnie w godzinach 22-23 oraz 5-6, bo wtedy ludzie w piecach dokładają albo rozpalają, a że to to durne i we łbie siano to wali plastikiem albo gumą :/ Kretyni...

Dziś tż zawiózł ten wymaz gbs do laboratorium i muszę mu przypomnieć, że ma poprawić moją dokumentację.
Już dwa razy tam krew pobierałam, ale nadal zamiast mojego imienia wpisują małgorzata :/
Stary 2016-11-23, 09:33   #1369
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
oo na ktora w pon wizyta ?

serio serio
juz mnie meczylo schodzebie i wchodzenie wiec sruuu wiadero do drugiegi pokoju i sobie tak lazilam, tylko w locie robie siku i przytrzymuje bo jak kucac chcialam to nie wstane

ja tez musze sie popakowac jakby co

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

kaziowa - nocnik mam dla malego i nakladke na kibelek tez z ikei

Niby na 11.15 ale chyva przeloze na 9.40 bo wiem ze beda mieli lukę tam, bo ta siostra mojego tz miala na ta wizyte a ze urodzila to juz nie pojdzie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:40   #1370
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

moze to nic takiego ja ostatnio po 3 razy kupcie robilam i nic

Cytat:
no masakra..
stwierdzilam ze no rodzic jeszcze nie chce wiec to jest rozwiazanie..

ja dzis mialam mega cieplo w pokoju i jakos spac nie moglam :/

Cytat:
Prześliczna

Ale jaja
A pamiętasz o ćwiczeniach mięśni Kegla?
Mój też ma kompletny zakaz. Jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma przecież...

Czyżby coś się zaczynało dziać...?

Ja czasami mam podobnie. Śpimy już na stałe przy otwartym oknie i tż zakryty a ja tylko stopy...
Czasami muszę jednak zamknąć, szczególnie w godzinach 22-23 oraz 5-6, bo wtedy ludzie w piecach dokładają albo rozpalają, a że to to durne i we łbie siano to wali plastikiem albo gumą :/ Kretyni...

Dziś tż zawiózł ten wymaz gbs do laboratorium i muszę mu przypomnieć, że ma poprawić moją dokumentację.
Już dwa razy tam krew pobierałam, ale nadal zamiast mojego imienia wpisują małgorzata :/
niby pamietam ale jakos rzadko je cwicze

moj poki moze to pije potem koniec

oo wlasnie jego kumpel znowu ma ekstra pomysl na sylwestra!!!
u nas! przy skrablach se wymyslil...
jasne juz robie, niezle poczucie humoru ma..

jeszcze stwierdzil ze se maja kupic motory i jezdziv zwiedzac swiat

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Niby na 11.15 ale chyva przeloze na 9.40 bo wiem ze beda mieli lukę tam, bo ta siostra mojego tz miala na ta wizyte a ze urodzila to juz nie pojdzie
oo pewnie zawsze szybciej

Stary 2016-11-23, 09:41   #1371
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dziewczyny, zobaczcie to
Wg mnie jest w tym duuużo prawdy przedstawionej humorystycznie

http://kobieceporady.pl/codzienne-pr...paign=schedule
Stary 2016-11-23, 09:53   #1372
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Mój mąż nie pije 3 dzień haha brzmi jakby byl AA nie no bylismy na urodzinach to sie napil ale grzecznie a teraz juz wie ze w kazdej chwili moze sie co dziać a ja bym go udusila jakbym miala taksowką na porodowke jechac. Ja tez bym sie wina napiła a nie mogę to i on moze nie pić przecież

Migdałku wole tak nie myslec nie vhce sie nakrecac. Jeszcze dzis Tz w pracy i jedyny ktory sklep moze zamknac wiec lipa oby tk nie dzis ja to chce w grudniu moze byc 1.12 ale grudzien mi sie bardziej podoba

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Dziewczyny, zobaczcie to

boskie !!!
Stary 2016-11-23, 10:05   #1373
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zobaczcie to

boskie!

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Mój mąż nie pije 3 dzień haha brzmi jakby byl AA nie no bylismy na urodzinach to sie napil ale grzecznie a teraz juz wie ze w kazdej chwili moze sie co dziać a ja bym go udusila jakbym miala taksowką na porodowke jechac. Ja tez bym sie wina napiła a nie mogę to i on moze nie pić przecież
oo widzisz
mojemu zostało kilka dni i grudzień wybije
Stary 2016-11-23, 10:09   #1374
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Na dworze to zawsze można zwalić na kogoś innego
Później to luz, bo zawsze można zwalic na dziecko 🙌
Cytat:
Dziewczyny, zobaczcie to

Mój avatar wziął się z tych rysunków 😁
Oprócz i częstego siku, to wszystko się zgadza u mnie 😎

Stary 2016-11-23, 10:13   #1375
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Też się do mnie głód w dobierał, jak usypiałam, ale udało mi się mu oprzeć. Jeszcze słaby był, dopiero się rozkręcał.

Ostatnio już tak wyziębiłam w domu, że wczoraj na noc jednak dałam termostat na 19 zamiast 18 st (ale on jest na dole, u góry jest trochę cieplej). Co gorsza to przeziębienie i mi, i chłopcom się pogarsza z jakimś brzydki kaszlem. Dziś poza wizytą u położnej spędzam czas w łóżku!

Cytat:
Dzień dobry! 👋
Folinka to miał być tylko ochraniacz ale z jednej strony machnelam buzkę, chmurka będzie następna 😁
Wow, rozkręcasz się! To chyba wrodzony talent

Cytat:
Tak, wszystko dobrze Trenuję mój żołądek od dziecka z takim mieszaniem smaków. Nigdy nie miałam z tym problemu, a moja mama za głowę się łapała

Rodzimy, rodzimy! Nie ociągać się proszę!
Stary 2016-11-23, 10:17   #1376
LuckySparkle
Zadomowienie

Ale sobie odbilam nieprzespana noc...
Dopiero oczu otworzylam. Nadrobilam was i ide na sniadanko.

Folinka napisalas wczoraj o tym ciepłym mleku, a ja nienawidze cieplego!!! No ale pomyslalam... ostatnia moja nadzieja w cieplym mleku... i sie udalo. Zgagulec przeszedl i jakos niedlugo po tym zasnelam z 3 pobudkami na toaletke.

Lili sie wierci jak szalona, domaga sie sniadania albo slodyczy!

Milego dnia dziewczyny. Ja dzis musze wkoncu usiasc i przejrzeć w mojej ksiazce coazy plan porodu no jutro mam go omawiac z położna.

Stary 2016-11-23, 10:19   #1377
kamisha
Zakorzenienie

ja rodzę w grudniu
Olek zostaje na razie w ciepłym

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Wczoraj fotograf przesłala mi fotki na fejsie z sesji , i teraz czekamy na płytę i fotki
ahhhh <3
Stary 2016-11-23, 10:22   #1378
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, zobaczcie to

Bomba
Od razu jak zobaczyłam pierwsze rysunki, to pomyślałam, że to chyba nasz Kazik jest z tej serii

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Folinka napisalas wczoraj o tym ciepłym mleku, a ja nienawidze cieplego!!! No ale pomyslalam... ostatnia moja nadzieja w cieplym mleku... i sie udalo. Zgagulec przeszedl i jakos niedlugo po tym zasnelam z 3 pobudkami na toaletke.
To super!
Ja lubię każde, zależy na jakie mam ochotę, ale właśnie jakoś z automatu na zgagę ciepłe piłam.
Ciekawe jak u mnie z tym planem porodu, czy mam go sama pisać Nic mi jeszcze położna nie mówiła. Może dziś...
Stary 2016-11-23, 10:23   #1379
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Też się do mnie głód w dobierał, jak usypiałam, ale udało mi się mu oprzeć. Jeszcze słaby był, dopiero się rozkręcał.

Ostatnio już tak wyziębiłam w domu, że wczoraj na noc jednak dałam termostat na 19 zamiast 18 st (ale on jest na dole, u góry jest trochę cieplej). Co gorsza to przeziębienie i mi, i chłopcom się pogarsza z jakimś brzydki kaszlem. Dziś poza wizytą u położnej spędzam czas w łóżku!

Wow, rozkręcasz się! To chyba wrodzony talent

Tak, wszystko dobrze Trenuję mój żołądek od dziecka z takim mieszaniem smaków. Nigdy nie miałam z tym problemu, a moja mama za głowę się łapała

Rodzimy, rodzimy! Nie ociągać się proszę!
U nas termostat na 21 ale rzadko się załącza bo zazwyczaj jest powyżej, a jak słońce przyświeci to mam 25 stopni, jak teraz
Lato ;P

A z chmurki na razie jednak zrezygnowałam na poczet ramek z obrazkami
A ta poduszka tak mnie rajcuje, że sama ją zrobiłam itp, że aż mam chęć maszynę kupić i szyć wiecej :P Niech no już urodzę, bo mi się we łbie przewraca
Stary 2016-11-23, 10:25   #1380
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do końca bo nie była taka paskudna jak wcześniej. Ale możesz znowu poczarować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości