|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Czytałam Was cały dzień, ale co sie zabierałam za pisanie to cos mnie odciągało...
Przyjechała dziś kanapa do pokoju Kubusia i powiesiliśmy półeczki więc w zasadzie jego pokój gotowy. Wszystko wyprane, wyprasowane, moja torba spakowana, Kubusia rzeczy na wyjście wstępnie przygotowane, wózek jest, nosidełko też. Czekamy tylko na łóżeczko-dostawke do sypialni. Możemy rodzić Tylko sie nie zanosi ![]() Zresztą widzę, że wiele z nas jeszcze pozamykana, a potem się okaże ,że będziemy rodzić grupowo ![]() Tak sobie myślę , że Music girl sie nie odzywa. Czy ja coś przeoczyłam? Ciekawe co u niej i u jej córci ![]()
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Ja dalej nie spie. Brzuch mnie pobolewa. Glodna sie zrobilam po tym jak przeczytałam wpis Folinki i bije sie z myslami czy zejsc na dół do kuchni... zgaga nie odpuszcza ale chyba głód wygra!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1354 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
To wiemy, kiedy trzymać kciuki!
![]() I fajnie, że nie musiałaś w końcu Ty podejmować tej decyzji, tylko gin to zrobiła, co? Skup się teraz na pozytywach, skoro taka decyzja została już podjęta i nie masz na nią wpływu Cytat:
Cytat:
Lucky, ja też jej nie widziałam u mnie! Jesteśmy poszkodowane Cytat:
A na poważnie trzymam kciuki! Nie stresuj się za bardzo póki nie ma nic poważnego. Lepiej sprawdzić dwa razy za dużo niż raz za mało!Cytat:
Też myślę, że dasz radę. Z tą podłogą to już by hardcore był ![]() Ja właśnie powiesiłam trzecie pranie - ostatnie z ubrankami. W sumie i na dwa by mi się zmieściło, ale tak mi kolorami pasowało. Teraz tylko jeszcze osobno tetra na 90 st i drugie z pościelą (rożki, prześcieradła, itp.) i ręcznikami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że już taki konkretny plan. Przynajmniej znasz ostateczną datę ![]() To się jeszcze pootwiera... A jak nie to troszkę pomogą Cytat:
A... to nie miała być chmurka? ![]() Cytat:
Oj, zacznie się lada dzień, mam nadzieję! Masz rację co do music Ona nie zawsze regularnie pisała, więc mam nadzieję, że i teraz to tylko kwestia, że jest zajęta córeczką i jeszcze starszym synkiem pewnie...---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
Jak coś to smacznego ![]() Zjedz coś dobrego i zapij jeszcze ciepłym mlekiem na zgagę! ![]() Zbieram się do spania! Dobrej nocy i dawać znać, jak któraś będzie rodzić
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-11-23 o 01:40 |
|||||||||||
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Kanapka wjechala na stół!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
Hej, wczorajszej nocy tez mnie taki glod dopadl że musiałam kanapkę sobie zrobic
a dzis noc byla ciężka bo moja koleżanka ma trochę klopotow rodzinnych z nieodpowiedzialnym partnerem i strasznie to przezywam..no a teraz szykuje się do przychodni na pobranie krwi, mam nadzieje że moj mocz sie poprawil a w poniedziałek wizytuje wiec nie moge sie doczekać
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chce mi się z łóżka wstawać ale zaczęło mnie ssać, więc trzeba zrobić owiankę jadę dziś do mamy, przed tym muszę dopakować torbę, bo tż zaczął panikować wczoraj co się stanie jak zacznę rodzic u niej, więc na wszelki wypadek przygotuje mu ją na tip top :p
|
|||
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! 👋
Folinka to miał być tylko ochraniacz ale z jednej strony machnelam buzkę, chmurka będzie następna 😁 Kamisha nocnik kup, będzie na zaś ✌ Muffin, Emosz mnie też gin na ostatnim USG pokazywał meszek w 3d 💞 Ale mówił ze zgaga nie ma żadnego powiazania z tym czy dziecko ma włoski 🙌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się właśnie obudziłam głodna i musiałam coś zjeść na przekąskę przed śniadankiem. W nocy drugi raz dopadł mnie zgagulec i znowu mleko poszło w ruch. Witamy się z Roksi w ten słoneczny dzień 😎---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- :d ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
co też jest normą. Jesteśmy po prostu urocze Patent z wiadrem jest świetny ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() Ja też byłam owłosiona jak się urodziłam, miałam takie długie kłaczki wchodzące na ramiona ![]() A my mamy w sypialni kącik dla Roksi i nie ozdabiamy niczym na razie
|
|||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Siema gazowniki! I
Do mnie czasami to lepiej sie nie zblizac nawet na dworze 😂 Ach nie ma to jak seksik z rana jak smietana 🙊🙉🙈
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy już prawie domknięte torby. Przed samym wyjazdem będę musiałam dorzucić pierdołki typu szczoteczka, szczotka do włosów, ładowarka i przekąski
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cześć! My już po śniadaniu, dobra drożdżówka z serem nie jest zła
![]() Ktoś tu mówił o włochatych dzieciach, ja byłam łysa jak kolano, ale mam nadzieję, że moja Hanulka będzie miała czuprynę , bo marzą mi się spinki gumki itp ![]() chociaż patrząc na zgagę, to miałam może ze dwa razy mam nadzieję, że to tylko zabobon ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ale sie uśmiałam czytając Wasze wybuchowe poczynania ja to mam ten problem ze jestem zatkana i nic mi nie ucieka niestety...Powiem Wam ze wczoraj bylo mi niedobrze i brzuch pobolewal troche jak na okres.. Dzis od rana znow mi nie dobrze... Zaczynam sie nakrecac ze to te oczyszczanie organizmu... Nawet na kibelku dzis bez problemu gdzie przy żelazie to mam ogolnie mega problem i nawet inka juz średnio dziala... Kaziowa cudna ta poducha jak się Izie nie spodoba to Marcysia podkradnie
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
![]() juz mnie meczylo schodzebie i wchodzenie wiec sruuu wiadero do drugiegi pokoju i sobie tak lazilam, tylko w locie robie siku i przytrzymuje bo jak kucac chcialam to nie wstane ja tez musze sie popakowac jakby co ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- kaziowa - nocnik mam dla malego i nakladke na kibelek tez z ikei ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Kamisha z tym wiaderkiem to sie nie dziwie bo jakbym ja miala schodzic po schodach to bym sie pochlastała
dzis wstalam 4 razy z czego raz sie przebieralam a raczej rozbieralam.. Bylo mi za cieplo.. Grzejniki od 3 dni wylaczone... Okna calymi dniami otwarte.. Mąż zakryty po uszy a mi cieplo
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1368 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A pamiętasz o ćwiczeniach mięśni Kegla? Mój też ma kompletny zakaz. Jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma przecież... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami muszę jednak zamknąć, szczególnie w godzinach 22-23 oraz 5-6, bo wtedy ludzie w piecach dokładają albo rozpalają, a że to to durne i we łbie siano to wali plastikiem albo gumą :/ Kretyni... Dziś tż zawiózł ten wymaz gbs do laboratorium i muszę mu przypomnieć, że ma poprawić moją dokumentację. Już dwa razy tam krew pobierałam, ale nadal zamiast mojego imienia wpisują małgorzata :/
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
stwierdzilam ze no rodzic jeszcze nie chce wiec to jest rozwiazanie.. ja dzis mialam mega cieplo w pokoju i jakos spac nie moglam :/ Cytat:
moj poki moze to pije potem koniec oo wlasnie jego kumpel znowu ma ekstra pomysl na sylwestra!!! u nas! przy skrablach se wymyslil...jasne juz robie, niezle poczucie humoru ma.. jeszcze stwierdzil ze se maja kupic motory i jezdziv zwiedzac swiat Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zobaczcie to
![]() Wg mnie jest w tym duuużo prawdy przedstawionej humorystycznie ![]() http://kobieceporady.pl/codzienne-pr...paign=schedule
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż nie pije 3 dzień haha brzmi jakby byl AA
nie no bylismy na urodzinach to sie napil ale grzecznie a teraz juz wie ze w kazdej chwili moze sie co dziać a ja bym go udusila jakbym miala taksowką na porodowke jechac. Ja tez bym sie wina napiła a nie mogę to i on moze nie pić przecież Migdałku wole tak nie myslec nie vhce sie nakrecac. Jeszcze dzis Tz w pracy i jedyny ktory sklep moze zamknac wiec lipa oby tk nie dzis ja to chce w grudniu moze byc 1.12 ale grudzien mi sie bardziej podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() mojemu zostało kilka dni i grudzień wybije
|
||
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Później to luz, bo zawsze można zwalic na dziecko 🙌
Cytat:
Oprócz i częstego siku, to wszystko się zgadza u mnie 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1375 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Też się do mnie głód w dobierał, jak usypiałam, ale udało mi się mu oprzeć. Jeszcze słaby był, dopiero się rozkręcał. Ostatnio już tak wyziębiłam w domu, że wczoraj na noc jednak dałam termostat na 19 zamiast 18 st (ale on jest na dole, u góry jest trochę cieplej). Co gorsza to przeziębienie i mi, i chłopcom się pogarsza z jakimś brzydki kaszlem. Dziś poza wizytą u położnej spędzam czas w łóżku! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzimy, rodzimy! Nie ociągać się proszę!
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Ale sobie odbilam nieprzespana noc...
Dopiero oczu otworzylam. Nadrobilam was i ide na sniadanko. Folinka napisalas wczoraj o tym ciepłym mleku, a ja nienawidze cieplego!!! No ale pomyslalam... ostatnia moja nadzieja w cieplym mleku... i sie udalo. Zgagulec przeszedl i jakos niedlugo po tym zasnelam z 3 pobudkami na toaletke. Lili sie wierci jak szalona, domaga sie sniadania albo slodyczy! Milego dnia dziewczyny. Ja dzis musze wkoncu usiasc i przejrzeć w mojej ksiazce coazy plan porodu no jutro mam go omawiac z położna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
ja rodzę w grudniu
![]() Olek zostaje na razie w ciepłym ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Wczoraj fotograf przesłala mi fotki na fejsie z sesji , i teraz czekamy na płytę i fotki ![]() ahhhh <3 |
|
|
|
#1378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od razu jak zobaczyłam pierwsze rysunki, to pomyślałam, że to chyba nasz Kazik jest z tej serii ![]() Cytat:
Ja lubię każde, zależy na jakie mam ochotę, ale właśnie jakoś z automatu na zgagę ciepłe piłam. Ciekawe jak u mnie z tym planem porodu, czy mam go sama pisać Nic mi jeszcze położna nie mówiła. Może dziś...
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lato ;P A z chmurki na razie jednak zrezygnowałam na poczet ramek z obrazkami A ta poduszka tak mnie rajcuje, że sama ją zrobiłam itp, że aż mam chęć maszynę kupić i szyć wiecej :P Niech no już urodzę, bo mi się we łbie przewraca
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Tylko sie nie zanosi 

Nie stresuj się za bardzo póki nie ma nic poważnego. Lepiej sprawdzić dwa razy za dużo niż raz za mało!
a teściówka umyła mi wszystkie okna
Ona nie zawsze regularnie pisała, więc mam nadzieję, że i teraz to tylko kwestia, że jest zajęta córeczką i jeszcze starszym synkiem pewnie...

Serio z tym wiadrem?