PM 2017, cz. 34 :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-23, 08:33   #2731
motylek825
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 34 :)

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Dlatego ja bym moim gościom powiedziała że zależy mi na ich obecności a nie kasie Serio, wydaje mi sie ze nikt z mojej rodziny nie mialby problemu zeby przyjsc na 2 czy 3 wesela w roku do osób na którym im zależy. A też mają do nas daleko. Zresztą np. mój wujek ma wesele chrzesniaczki w czerwcu a ja się "wepchnelam" wcześniej na kwiecień. Przy czym nawet nie znam tej łaski. I co, miałabym na to patrzeć że nie będą mieli kasy na 2 śluby?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dobrze to podkreśliła, że wydaje Ci się, ze nikt z Twojej rodziny nie miałby problemu. Jednak każda rodzina jest inna. U mnie większość ludzi ledwo wiąże koniec z końcem. Dla mnie samo pójście na wesele to tez wydatek bo trzeba dojechać, ubrać się i jakoś wyszykować. W życiu byłam tylko na jednym weselu jak już sama pracowałam bo wcześniej nie było nas stać żeby iść do kogokolwiek. Zwłaszcza jak lodówka była pusta.

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:33   #2732
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Skoro rodzice nie "srają" pieniędzmi to tak łatwo zgodziłaś się na finansowanie? Moi też nie "srają" z tym,że ich naprawdę nie stać,by dać mi kilkadziesiąt tysięcy
Nie srają, ale ich stać, o to mi chodziło. W sensie że to nei jest tak że nie poczują że mi dadzą. A zgodziliśmy się, bo nas o to po prostu poprosili. Oni stwierdzili że ich wesele było od rodziców i oni uważają że jest taka tradycja, i że nie mamy się martwić bo jak nie będą mieli na to to nam powiedzą a nie będą rzeźbić. Dlatego ejdnocześnie i my odkładamy, bo nie wyorbazam sobie zareczyc sie i powiedziec "no my nic nie mamy wiec teraz czekamy kto nam zasponsoruje"
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:33   #2733
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Niby masz rację. Ale mój wujek wydawał córki za mąż w przeciągu 1,5roku, na dwa wesela musiał zapożyczać się, bo nie było ich na to stać. Córki też świeżo po szkole, nie pracowały, ale zachciały małżeństwa (tak wiem, też nie opłacam całego wesela, chcieliśmy zorganizować wszystko później żeby uzbierać pieniądze, ale rodzice zaoferowali, że pokryją część kosztów). Od tamtych wesel minęło 5lat, do tej pory nie wiem czy wujek spłacił tamte zobowiązania, oczywiście cały 'przychód' trafił w kieszenie córeczek (a i tak jedna stwierdziła: nażarli, napili się, a w kopertach mało dali ).
Zapisz
No w sytuacji kiedy rodzice finansuja albo sir dokladaja to jasne ze trzeba z nimi obgadac termin. Dlatego nie wyobrazam sobie ze moją siostra miałaby się wepchnąć przede mnie gdyby rodzice jej dokladali, bo powiedzieliby jej po prostu ze nie mieliby kasy. Ale niektórzy rodzice chcą tak dobrze dla dziecka ze wychodzi jak napisalas... Ale podejście dziewczyn straszne. My nawet chcieliśmy oddać rodzicom z kopert za to co dołożą ale nie chcą.

Cytat:
Wybacz,ale ni mam tego w mojej przysiędze małżeńskiej
Poza tym nie bierz wszystkiego tak dosłownie
Przysięgi małżeńskiej mam nie brać dosłownie? Niektórzy tak robią i potem zdradzaja na prawo i lewoA Ty owszem masz to w przysiedze. Bierzesz konkordatowy tak? To ze tego nie wypowiesz na glos a podpiszesz na kartce nic nie zmienia

Stary 2016-11-23, 08:34   #2734
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie rozumiem dlaczego za każdym razem usilnie wciskacie makijaż,mówiąc,że na pewno lepiej będzie wyglądać z makijażem,skoro ona tego nie czuje?
Przecież nikt nie wciska tylko dobrze radzi zeby przemyslała i podaje argumenty dlaczego jest to dobre rozwiązanie. Nie od dzisiaj wiadomo ze zdjęcia sporo rzeczy przekłamuja i sam sposób odbijania światła sprawia ze brak makijażu nie wyglada na zdjęciach super korzystnie. Nikt nie mowi o kilogramie szpachli a wyrownaniu kolorytu
Jeśli nie chce to się nie pomaluje i w czym problem

W kolko wracają różne tematy i się powtarzamy

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:34   #2735
funnyvalentine
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
akurat byli z tobą u jubilera? Serio?
tak, po prostu byłam z nimi na mieście i weszliśmy, nie wydaje mi się żeby to było jakieś super dziwne

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
ostatnie dwa i pół roku przechodziłam w jednych botkach takie mamy ostatnio zimy
to jest dla mnie nadzieja

Cytat:
Witam

Też tak mamI z tego co czytam to wiele z nas ostatnio. Może to przez ta jesień...
ja jakoś tak nie mam kombinuję, myślę nad suknią, czekam z niecierpliwością na zaproszenia... (dzisiaj niby mają być ale uwierzę jak dostanę ) mogłaby dla mnie ta jesień i zima szybko przelecieć, czekam już na wiosnę
funnyvalentine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:35   #2736
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro rodzice nie "srają" pieniędzmi to tak łatwo zgodziłaś się na finansowanie? Moi też nie "srają" z tym,że ich naprawdę nie stać,by dać mi kilkadziesiąt tysięcy
Nie srają dla mnie oznacza, że nie mają na to, aby co chwilę jeździć na wakacje albo wymieniać sprzęt w domu, ale żyją, oszczędzają i chcą dać swojemu dziecku. Jak kogoś nie stać, to inna sytuacja

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
No do nas rodzina TŻ będzie miałą właśnie prawie 500km, pewnie pojedynczy nie przyjadą i to zrozumiem, zawsze coś się może wydarzyć, ale większość kiedy im mowimy ze slub bedzie u mnie mowią 'robcie gdzie chcecie, keidy chcecie, my sie cieszymy że bierzecie ślub' itp, zresztą 500km to w dzisiejszych czasach 5 godzin drogi, myślę że tragedii nie ma. (a i tak myślę czy by nie poobczajać dla niektóych jakichś okazyjnych lotów, gydby były jakieśtanie linie kato-gda albo krk-gda to może ktoś by się skusił.

Ma b.dobrą pracę, ale w gruncie rzeczy jeśli odkładasz dwa lata (tż zaczął parę miesięcy wcześniej zanim mi sięoświadczył) to odkładając 2 tysiące miesięcznie już masz sporo pieniążków.
To ja nie wiem, co dziewczyny tak narzekają tu na pracę 2k odłożyć co miesiąc i heja
Stary 2016-11-23, 08:35   #2737
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie chcę Was urazić,ale akurat o odłożeniu kasy na kilka wesel mówicie tylko Wy,które tak naprawdę nie pracujecie, wesela finansują rodzice i chyba nie zdajecie sobie sprawy jaki to wydatek jeśli trzeba się swoją kasą na różne rzeczy rozporządzać
Odłożenie ok.2 tysie na 3 wesela, licząc jeszcze jakiś ubiór,dojazdy i takie tam to wcale nie takie hop siup,jeśli ma się inne,codzienne wydatki. No chyba,że dajecie w kopertę w granicach 200 zł to wiadomo,że to mniejszy problem
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:35   #2738
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ma b.dobrą pracę, ale w gruncie rzeczy jeśli odkładasz dwa lata (tż zaczął parę miesięcy wcześniej zanim mi sięoświadczył) to odkładając 2 tysiące miesięcznie już masz sporo pieniążków.
To tylko gratulować TŻowi dobrej pracy ale weź pod uwagę, że niektórzy za 2k muszą żyć przez miesiąc

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:35   #2739
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ja żyję w innym świecie Mnie nie byłoby stać nawet jak pracowałam żeby taką kasę odkładać co miesiąc. Chyba zapominasz, że niektórzy nawet tyle nie zarabiają
I tu chodzi mi o Twoje podejście co do łatwego odkładania, a jednak każdy ma inną sytuację i nie zawsze jest tak spoko.
Stary 2016-11-23, 08:35   #2740
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Ale jaki ona miała wpływ na wybór daty przez kuzynki???
Pisałaś, że twoim zdaniem rodzina pójdzie na oba wesela. Są 4. Nie mówimy już o dacie.
Stary 2016-11-23, 08:37   #2741
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko gratulować TŻowi dobrej pracy ale weź pod uwagę, że niektórzy za 2k muszą żyć przez miesiąc

Niektórzy nawet tyle nie mają

Zeby odłożyć 2 tysie to by mi zajęło 3-4 miesiace przy mieszkaniu z rodzicami i miesiącach bez żadnych niespodziewanych wydatków

Jak zamieszkam z TZ to bym chyba z rok odkładała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 08:38   #2742
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no oczywiście,że nie żartuję. TŻ jest mi tylko potrzebny jako narzędzie do zrobienia dziecka i po to,żeby mnie utrzymywał jak nie będę mieć pracy,żebym mogła sobie kupować nowe ciuszki. A tak to nawet go nie kocham Nie jest moim słodkim misiaczkiem z którym patrzę sobie romantycznie w oczy,więc to chyba nie miłość
Widać nie zrozumiałam wcześniej "żartu"

Cytat:
A ja nie rozumiem dlaczego za każdym razem usilnie wciskacie makijaż,mówiąc,że na pewno lepiej będzie wyglądać z makijażem,skoro ona tego nie czuje?
Zgadzam się Niektórzy mają taką urodę ze lepiej wyglądają i czują sie bez makijażu, może Karla akurat taka ma

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Przyjęłam to już na klatę dawno temu i nie chodzi mi o to kto będzie miał lepiej tylko po prostu o to, ze nawet jeśli ktoś by chciał przyjść a nie będzie miał kasy to nie przyjdzie. Sytuacja finansowa w mojej rodzinie nie jest jakaś super wiec liczę się z tym, że dużo gości może nie przyjść
Przecież chodzi o rodzinę. Jakby mieli odmowic to powiedz im ze nie na prezentach ci zalezy a na ich obecnosci i tyle.

Stary 2016-11-23, 08:39   #2743
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja tez na pewno ale moja potliwosc nie pozwala mi wyobrazić sobie chodzenia w botkach latem

Dokładnie, to samo pomyślałam
Cytat:
Bardzo podoba mi się ta u góry po prawej stronie aż żal, że nie mam takiego
Zapisz
No fajny
Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
Hej

Można. Te na organizacja pożytku publicznego to na pewno. Do 6 procent rocznych dochodów

U mnie masakra. W pracy mi nie idzie, na uczelni młyn, zaczynam odczuwać przemęczenie wszystkim.
Wczoraj jak się wyrwałam wcześniej z pracy, tak o 22 poszłam spać i wstałam o 6 żeby się uczyć...
Dodatkowo rozmawiałam z mamą i mi powiedziała, że ma naczyniaka na wątrobie (guz, podobno w większości przypadków nie jest złośliwy, no ale ja nic na ten temat nie wiem)
Także ja na razie muszę sobie z tym jakoś poradzić. Znikam na kilka dni.
Zdrówka dla mamy mam nadzieje ze będzie dobrze.
Cytat:
Dzień dobry Babeczki Czy któraś cośdo mnie pisała? Nie nadrobię teraz, bo po południu mam ważne zajęcia i wejściówkę z ekg i zaraz siadam do nauki...dopiero w sobote w sumie bede miała wiecej spokoju. Wiem tylko że któraś spytala mnie o makijaż i fryzjera chyba czy wgl nie robię czy jak. No nie chce komuś płacić za pomalowanie mi rzęs i ust a tyle będzie z mojego makijażu + regularnie robię hennę brwi albo sama albo u kosmetyczki więc pewnie wtedy zrobięsobie dzień wcześniej u kosmetyczki

Jak dla mnie wgl nie powinno się tak patrzeć. Tak jak Wasz wybór był robić wtedy a wtedy tak i oni mają prawo wybrać...Idąc tym tokiem rozumowania każdy musiałby czekać dwa lata na ślub aby tylko nie były blisko siebie...a takie argumenty że ktoś z rodziców musi sie dokładać do tego wesela i do tego to zostawcie rodzicom na ich rozmowy z ich dziećmi (czyt. niech by ten Teściu powiedział słuchaj Janusz/Grażyna, jakby tak pare miesiecy pozniej bo chcielibysmy Wam pomoc...), bo to ich pieniądze a nie Wasza sprawa. Takie jest moje zdanie. Moja siostra ma w przyszłym roku w kwietniu i gdyby były sale na sierpień to bym brała od razu, ale nie było.
Piszesz najpierw ze to sprawa rodziców, a poniżej
Cytat:

Domyślam się że wujek chciał dobrze, ale zrobił w moim odczuciu totalną głupotę...Nierozumiem brania kredytu na ślub a jużzwłaszcza gdy robią to rodzice a nie główni zainteresowani...to takie zastaw się a postaw się. Nie mam pieniędzy, nei robię, mam troszkę robię troszkę. A jak córom sięmarzyło weselicho to do roboty za granice albo czekajcie a nie wykorzystały biednego ojca Przykre to jest.
Chciał kredyt to wziął.
Ogólnie to nie znasz sytuacji motylka, wiec nie możesz jej ocenić.

Ale ogólnie w dobrym tonie jest nie wciskać się w ten sam rok z bliską rodziną ze ślubem. Ja z TZ czekamy rok bo w tym był slub mojego brata. To nic, ze moi rodzice maja kasę dawno odłożoną na nasz slub. Chodziło o gości, by im ich nie "zabierać" a po drugie dlatego ze chciałam by się rodzina skupiła na jego ślubie w 100%.
Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Ale nie wszystkich stać na odłożenie na 3 czy 4 wesela, nawet jeśli wiedzą z wyprzedzeniem...
Dokładnie. Jest mi przykro ale tak jest teraz w rodzinie TZ, my mamy slub w lipcu, jego siostra cioteczna (bratanica jego mamy) ma slub 3tygodbie po nas a brat rodzony TZ ma we wrześniu. Jego rodzice mówili w zeszłym roku ze spróbują się dołożyć do naszego wesela, ale po tym jak ich drugi syn oznajmił ze biorą slub 2miesiace po nas to wątpię by to zrobili. Oczywiście my nie nalegamy, bo mamy już odłożone pieniądze i nie potrzebujemy, ale wiem jak się czuje ich mama. Nie mieli pieniędzy by się dużo dołożyć do naszego a teraz maja 3wesela w tym 2 ich synów. Odkładają ile mogą ale jest ciężko...

Cytat:
Motylek nie przejmuj się. Będziesz najpiękniejsza panna młoda i Twoje wesele będzie najlepsze. Pięknie zamkniesz rodzinny sezon a kto nie przyjdzie to się będzie w tylek gryzł bo będzie wysluchiwał od innych jak cudownie było

Dokładnie!!!

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:39   #2744
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
No do nas rodzina TŻ będzie miałą właśnie prawie 500km, pewnie pojedynczy nie przyjadą i to zrozumiem, zawsze coś się może wydarzyć, ale większość kiedy im mowimy ze slub bedzie u mnie mowią 'robcie gdzie chcecie, keidy chcecie, my sie cieszymy że bierzecie ślub' itp, zresztą 500km to w dzisiejszych czasach 5 godzin drogi, myślę że tragedii nie ma. (a i tak myślę czy by nie poobczajać dla niektóych jakichś okazyjnych lotów, gydby były jakieśtanie linie kato-gda albo krk-gda to może ktoś by się skusił.

Pieniążki kto ma ten jeździ autobusem,a kto pieniążków nie ma za autobusem susem znacie to?

Ja 500 km nad morze jechałam 7-8 godzin
Stary 2016-11-23, 08:39   #2745
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie chcę Was urazić,ale akurat o odłożeniu kasy na kilka wesel mówicie tylko Wy,które tak naprawdę nie pracujecie, wesela finansują rodzice i chyba nie zdajecie sobie sprawy jaki to wydatek jeśli trzeba się swoją kasą na różne rzeczy rozporządzać
Odłożenie ok.2 tysie na 3 wesela, licząc jeszcze jakiś ubiór,dojazdy i takie tam to wcale nie takie hop siup,jeśli ma się inne,codzienne wydatki. No chyba,że dajecie w kopertę w granicach 200 zł to wiadomo,że to mniejszy problem
Taaaak, też otwieram gały szerzej i szerzej
Cytat:

Cytat:
Chyba ja żyję w innym świecie Mnie nie byłoby stać nawet jak pracowałam żeby taką kasę odkładać co miesiąc. Chyba zapominasz, że niektórzy nawet tyle nie zarabiają
I tu chodzi mi o Twoje podejście co do łatwego odkładania, a jednak każdy ma inną sytuację i nie zawsze jest tak spoko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 08:41   #2746
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Przysięgi małżeńskiej mam nie brać dosłownie? Niektórzy tak robią i potem zdradzaja na prawo i lewoA Ty owszem masz to w przysiedze. Bierzesz konkordatowy tak? To ze tego nie wypowiesz na glos a podpiszesz na kartce nic nie zmienia

Nie wiem doczytujesz tylko to co chcesz? Więc napiszę drukowanymi NIE BIERZ DOSŁOWNIE WSZYSTKIEGO CO NAPISZE,SZCZEGÓLNIE JAK SĄ EMOTKI. Nawet Olja załapała i Ci tłumaczyła,ale widzę,że nadaremnie.
A ty się uparłaś tej przysięgi
Stary 2016-11-23, 08:42   #2747
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie

Cytat:

Albo i za mniej.

Cytat:
Przecież chodzi o rodzinę. Jakby mieli odmowic to powiedz im ze nie na prezentach ci zalezy a na ich obecnosci i tyle.
Mi tez tak kiedyś mówiono

Stary 2016-11-23, 08:42   #2748
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Pieniążki kto ma ten jeździ autobusem,a kto pieniążków nie ma za autobusem susem znacie to?

Ja 500 km nad morze jechałam 7-8 godzin
Znam, znam!
Pendolino pewnie 5h. Na bogato
Stary 2016-11-23, 08:42   #2749
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się Niektórzy mają taką urodę ze lepiej wyglądają i czują sie bez makijażu, może Karla akurat taka ma

Nikt tego nie kwestionuje. Po prostu na zdjeciach światło tak się odbija że człowiek może się swiecic jak choinka a oczy miec tak podkrazone ze wygląda się jakby było się chorym Nikt nie mowi ze trzeba nakładać kilogram makijażu ale warto przemyśleć delikatne wyrównanie cery tak żeby światło odbijało się w bardziej korzystny sposób.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 08:42   #2750
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Ja na przykład obejrzałam setki teledysków i brak makijażu robi różnicę. Niektórym pm lub świadkom twarz świeci się już w kościele.
A ja mam taka cere mi sie nigdy nie swieci

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
ja mam siostrę 10 lat młodszą, więc mnie też to cieszy
Ja 4 lata młodsza ale nie ma chłopakaAle wszystko się jeszcze może zdarzyć...

Cytat:
Właśnie tak bym chyba miała, stresowałabym się odmawiania przez gości, ale to tyle chyba. Zresztą...jak sobie pomyśle to nie wyobrażam sobie żeby jacyś nasi goście nam odmowili z tego powodu, zapraszamy najbliższych, dla których wiem że jesteśmy ważni. Myślę Motylek, że nie ma co się martwić na zapas.

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
A co do siostry to myślę, że akurat rodzina przyjdzie na oba wesela, bo potem będzie gadanie, czemu na jednym byli,a na drugim nie. Ja bym prędzej zmniejszyła kwotę na jedną parę i poszła na dwa wesela niż jedną parę wyróżniła...
Dokładnie

Stary 2016-11-23, 08:42   #2751
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież nikt nie wciska tylko dobrze radzi zeby przemyslała i podaje argumenty dlaczego jest to dobre rozwiązanie. Nie od dzisiaj wiadomo ze zdjęcia sporo rzeczy przekłamuja i sam sposób odbijania światła sprawia ze brak makijażu nie wyglada na zdjęciach super korzystnie. Nikt nie mowi o kilogramie szpachli a wyrownaniu kolorytu
Jeśli nie chce to się nie pomaluje i w czym problem

W kolko wracają różne tematy i się powtarzamy

Niektórzy naprawdę nie potrzebują makijażu Znam dziewczynę,która ma cerę jak porcelanowa lalka. Żadnej niedoskonałości czy przebarwienia. Nigdy nie maluje się podkładem i na zdjęciach wygląda świetnie
Stary 2016-11-23, 08:43   #2752
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie srają dla mnie oznacza, że nie mają na to, aby co chwilę jeździć na wakacje albo wymieniać sprzęt w domu, ale żyją, oszczędzają i chcą dać swojemu dziecku. Jak kogoś nie stać, to inna sytuacja

To ja nie wiem, co dziewczyny tak narzekają tu na pracę 2k odłożyć co miesiąc i heja
Tak, to mialam na mysli z 'nie sraniem'
Cytat:
Cytat:
Nie no jasne, ja wiem przecież że jest różnie i rozumiem to No ale jakby wypowiadałam się ze swojej perspektywy. A co do dawania w koperte to moim zdaniem jak ktoś młody da do koperty 200zł to nie jest to mało, tylko b.duzo i nie powinno sie myslez ze jak mam tylko 2 stówki to nie pojde na wesele...
Stary 2016-11-23, 08:43   #2753
motylek825
Zakorzenienie

U mnie musi być full tapeta bo inaczej tez mnie nie pozna

Stary 2016-11-23, 08:43   #2754
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt tego nie kwestionuje. Po prostu na zdjeciach światło tak się odbija że człowiek może się swiecic jak choinka a oczy miec tak podkrazone ze wygląda się jakby było się chorym Nikt nie mowi ze trzeba nakładać kilogram makijażu ale warto przemyśleć delikatne wyrównanie cery tak żeby światło odbijało się w bardziej korzystny sposób.

Szkoda ciągnąć temat. Nie istnieje niewidoczny makijaż
Stary 2016-11-23, 08:44   #2755
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy naprawdę nie potrzebują makijażu Znam dziewczynę,która ma cerę jak porcelanowa lalka. Żadnej niedoskonałości czy przebarwienia. Nigdy nie maluje się podkładem i na zdjęciach wygląda świetnie
Jasne ale jest to rzadkość i nie widzę problemu w wspominaniu o tym. Temat jak każdy, wraca jak bumerang jak sporo innych i wracał na pewno będzie

Stary 2016-11-23, 08:44   #2756
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
tak, po prostu byłam z nimi na mieście i weszliśmy, nie wydaje mi się żeby to było jakieś super dziwne
Spoko,ale co z tego,że sobie pogadają,że z diamentami to źle? Przecież to moje obrączki i jak będę chciała to sobie nawet z wystającymi diamentami na kilkanaście mm kupię
Stary 2016-11-23, 08:45   #2757
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Znam, znam!
Pendolino tyle jeździ, samochó tyle jeździ (można sie poskłądać na paliwo w tyle osob ile bedzie w aucie), blablacar tyle jeździ, a od niedawna z okolic rodzinnych TZta zwykli intercity też

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 08:45   #2758
oljaa
Zakorzenienie

Nawet Olja zrozumiała? Małgosia co to miało znaczyć

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:47   #2759
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Znam, znam!
Pendolino jest przereklamowane i siedzenia drapią w tylek

Stary 2016-11-23, 08:47   #2760
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo jak kiedyś pisałyście(piszę ogólnie,bo nie pamiętam które z Was dokładnie o tym pisały,a zaraz zacznie się,żebym znalazła post w którym tak mówiłyście) ,że jeszcze nie widziałyście by Panna Mloda w okularach wyglądała ładnie na swoim ślubie.
Kto tak pisał? Ja będę w okularach bo nie mam innego wyjścia (jakbym miała to i tak bym poszła poszła okularach bo bez nich nie jestem sobą ) i mam zamiast wyglądać wyglądać miare ładnie

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Ja nawet nie mam czasu iść do lekarza. Chyba odpuszczę sobie zajęcia w piątek (chociaż też kiepsko, bo mam kolosa) i w końcu pójdę.
Koniecznie

Cytat:
2 tysiące miesięcznie to mój Tż nawet nie zarabia Dlatego tak nam ciężko idzie odkladanie tym bardziej ze nie dostalam stypendium

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości