|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Też myślałam o tych zabawkach z chin ze to chyba bez żadnego atestu? Miałam zamówić matę ale jednak boję się bez niczego . Tu w Polsce też biorą z chin ale przynajmniej mają jakieś atesty, certyfikaty . Co z tego ze się umyjr itp jak chodzi o materiał z którego to jest wykonane . Co do vit D to lekarz powinien sam ocenić czy zwiększyć czy nie to zależy jak ciemiaczko zarasta.
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też nocka ładna. Pomijając pobudkę o 22 na karmienie, ale w2 sumie nic dziwnego, skoro o 19 mała prawie nic nie zjadła, a wcześniej jadła o 17. Ale na szczęście wciągnęła butelkę i poszła spać, a bałam się, że może nabierze ochoty na zabawę. Później karmienie w nocy przed 5 i potem pospałyśmy prawie do 8, a więc ładnie.
Dzień dzisiaj super się zapowiada, więc czekamy tylko aż tatuś wróci z pracy (czyli jeszcze ok. pół godziny) i lecimy na spacer ![]()
|
|
|
|
#2463 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Wstala
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
A propos mat- podkładacie coś pod nie? Ja wczoraj myłam matę i podniosłam ją na moment, a tam
deski nam zaczęły gnić?! Masakra. Ta mata kilka dni leży u nas ![]() Co do certyfikatów, wydaje mi się, że u nas na Allegro i w Chinach to jeden pies to nie jest duża filozofia zdobyć ten certyfikat CE, nie wiem co innego mają te nasze... wiem, że Skip Hop ma z innych materiałów i Żabcia kiedyś wrzucała, że czeskie są ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Rose, to Ci dziecko zaszalało
pewnie już Ci się znowu nudziło? ![]() Mój syn ma dziś zły humor. O 4:40 miał dobry,ale go jeszcze uśpiłam i chyba ma do mnie pretensje, że mu 1,5 godziny dnia zabrałam:/ Czekooladki, fajnie piszesz o tej swojej Hubie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Matka roku smarowala dziecku gorne dziasla i sie dziwila ze nic nie dziala na bol. Dzis zajrzalam w paszcze a tam na dole dziurki przy dwojce
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, Ty piszesz, że jesteś drzewem dla Hubci. Ja kiedyś gdzieś przeczytałam, że malutkie dziecko myśli, że jego mama jest jego kończyną i tak zostało
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2468 |
|
Z deszczem w butach
|
Ooo! To będzie już trzeci ząb?
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Manu, brawo za ząbki!
Powiedz mi, mądra Kobieto, jak w BLW daje się kaszkę to w jakiej formie? Łyżeczką? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za ząbekAgassek, a w BLW w ogóle podaje się kaszki? |
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Na to wyglada
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie. Chodzi mi ogólnie o owsiankę, budyń- jedzenie o papkowatej konsystencji, które dorośli też jadają
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
W BLW z kaszy można utoczyć kulki albo kostki i dać do ręki w zupy dać do picia w kubku
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-23 o 11:16 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agassek to kiedy ruszamy?
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
To jest pozytywne podjescie haha Cytat:
Nie jestes. Kazdy z nas ma jakis limit. Ja to rozumiem i pewnie kazda z nas to rozumie. Powiem ci wiecej, kazdy rodzic na swiecie to rozumie. Glowa do gory Czy tylko moje dziecko nie ma zebow?? Ja dzis tez sie pisze na wyrodna matke. Nie spalam prawie cala noc, bo okres przyszedl i skrecam sie z bolu. Niestety gorzej niz przed ciaza i zadne tabletki nie pomagaja. Co przysnelam to Antek w ryk. Zasnelam porzadnie ok 6, a on sie obudzil o 7,30 z placzem. Nie dalam rady wstac, dziecko sie uspokoilo i do 9 gadalo do siebie, bawilo sie kocykiem, nogami i tak dospal troche. Niech ten dzien sie skonczy... |
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Ta mata to pierwsza rzecz dla malej z Chin i tak sie zastanawiam. A idzie jeszcze nosidlo... Ktos zamawial cos dla dzieci z ali?
Powoli zaluje ze kupilam ta mate chociaz mala az piszczala na jej widok i jest przynajmniej bardziej miekko, ale wlasnie nie wiem jak z tymi atestami. nic nie smierdzialo jak ja otwieralam ani nawet teraz w salonie nie czuc "chinszczyzny" jak cala noc lezala. w opisie bylo ze to material Pe-cotton, wiecie co to znaczy? bo czytalam za niektore EVA moga byc toksyczne a to? niby pisalo eco-friendly, ale pisac pewnie wszytsko moze
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Uff nadrobiłam i ja.
![]() Noc cudooo zasnal o 21 jadł dopiero o 3 ale z wybudzeniem wiec usypialam go do 4 potem jadl kolo 7. Znowu zadnych akcji smoczulowych zeby podawac. To mi sie podoba. ![]() Co do ząbalow. Wystają tak moze na niecale 2mm na razie nie myje. Jak beda wieksze kupie dzieciowa paste ktorą bez obaw bedzie mogl jesc. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Brrr az sie boje okresu nie chce goo
|
|
|
|
#2481 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Agassek ja nic nie podkladam, z tym ze u nas lezy ona na parkiecie, a parkiet byl lakierowany 2 lata temu wiec nie ma co gnic.
Moje dziecko chyba jako pierwsze rwalo sie do zabkowania... i przestalo. Nadal mamy bezzebny usmiech ![]() Co do puzzli...nie wiem, nie znam sie. O waszych watpliwosciach dowiedzialam sie jak juz puzzle lezaly u nas w pokoju. Manu ![]() Asiaczek, to ci sie dziecko sfochowalo ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ann |
|
|
|
#2482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do certyfikatów mam podobne zdanie jak Agassek. Cytat:
dzięki za odpowiedź.
|
||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
AnneMariie, głowa do góry.
Moje okresy po ciąży są: dużo dłuższe, bardziej krwawe (czasami się zastanawiam, czy w połogu nie leciało ze mnie mniej ), a przed okresem mam wrażenie, że wyrywa mi kręgosłup. Pomijając fakt, że dostałam okres jakieś 5 tygodni po porodzie, więc miałam nadzieję, że to tylko tak raz albo dwa będzie, a potem wrócą moje normalne na razie ni widu, ni słychu... czekam na normalizacjęWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście jeszcze nie dostałam okresu, oby jak najdłużej
![]() Rose, my niby kładliśmy deski 2,5 roku temu. Też lakierowana. Może inne drewno? Albo inny lakier? Nie wiem, w każdym razie lepiej sprawdzić, cieszę się, że u Was ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Agassek, polec po dechach ściereczką z wodą z octem. Mozliwe, że coś Ci podciekło pod matę. Ewentualnie połóż jakiś materiał pod spód, żeby się wietrzyło.
Podobno po porodzie okresy są mniej bolesne, więc mamy szansę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Od dwoch dni mam jakis nawał pokarmu. Aaale fajnie ciagle pełne twarde cysie.
A Jogurtas zaczal rzadziej w nocy jesc i pewnie da im sygnał ze tyle nie chce ale jestem choc pewna ze ma full jedzenia moze dlatego rzadziej sie budzi bo pod korek najedzony. Teraz nie wiem zeby tego nie popsuc gdy czuje ze nie wyjadl do konca z jednego to przy nast karmieniu podac mu tego samego cysia niech konczy czy drugiego niech zaczyna? Tyle ze jak drugiego nie oprozni to beda dawaly sygnal ze tyle nie potrzebuje. A moim zdaniem potrzebuje tylko w dzien nie ma czasu jesc tak jak w nocy.
|
|
|
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam kupić inną matę, zwijaną. Żeby mi koty nie niszczyły. Ale kupiliśmy tą, bo większa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, woda z octem (np. 1:1) da Ci to, że grzyb i pleśń nie zeżre Wam deski.
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Tudzież wybijesz to, co tam postanowiło sobie zrobić mieszkanie pod matą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Spróbuj w kątku jakimś, czy lakier dobrze zareaguje nic nie powinno się dziać, ale lepiej sprawdzić. Wizualnie to nie poprawisz nic, ale mikrobiologicznie może coś się da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

deski nam zaczęły gnić?! Masakra. Ta mata kilka dni leży u nas 
to nie jest duża filozofia zdobyć ten certyfikat CE, nie wiem co innego mają te nasze... wiem, że Skip Hop ma z innych materiałów i Żabcia kiedyś wrzucała, że czeskie są ok 

dzięki za odpowiedź.
ale jestem choc pewna ze ma full jedzenia moze dlatego rzadziej sie budzi bo pod korek najedzony.