PM 2017, cz. 34 :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-23, 09:28   #2791
motylek825
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 34 :)

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Tak piekna Swoja drogą a prowadzi do niej sciezka przez park pod gorke na samą górę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zazdroszczę, na samo wyobrażenie już się wzruszyłam

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Karla906 po prostu chodzę na siłownie, wzmacniam całe ciało ćwiczę z obciążeniem, czasem jakieś kardio. Tak dla lepszego samopoczucia

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:33   #2792
luna_laula
catwoman

Szkoda, że nie wzięłam do pracy popcornu, bo by się dzisiaj do wizażu przydał
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:34   #2793
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 6757026

Wysylam foto wnętrza

Piękny!
Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość

Stary 2016-11-23, 09:35   #2794
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
No my mamy ciężko z kasa, liczyłam na stypendium... Ja dostaje kasę od rodziców ale jest to troche mniej niz na styk na życie, a Tż zarabia malo, do tego oplaty za mieszkanie, studia. Jak wynajmowalismy tylko pokoj, Tż trochę więcej zarabiał a ja mialam stypendium i dorabialam to oszczedzalismy 1-1.5tyś. miesięcznie a teraz ciężko nawet parę stow Dlatego m.in robimy taki skromny slub Ale tetaz Tż ma dostac podwyzke pare stow to moze bedzie lepiej Pomijając ze mamy dodatków wydatki typu musimy kupić lozko...
Rozumiem Cię doskonale, te stypendia to jedna wielka niesprawiedliwość
Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Karla906 po prostu chodzę na siłownie, wzmacniam całe ciało ćwiczę z obciążeniem, czasem jakieś kardio. Tak dla lepszego samopoczucia
Ja chyba idę dzisiaj na siłownię, ale nie wiem co mam tam robić
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:38   #2795
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Tak piekna Swoja drogą a prowadzi do niej sciezka przez park pod gorke na samą górę

O kurczę musi byc tam pięknie

Cytat:
Malutki kościółek. Może część przyjdzie tylko na wesele

No to jestem chyba źle wychowana

No my mamy ciężko z kasa, liczyłam na stypendium... Ja dostaje kasę od rodziców ale jest to troche mniej niz na styk na życie, a Tż zarabia malo, do tego oplaty za mieszkanie, studia. Jak wynajmowalismy tylko pokoj, Tż trochę więcej zarabiał a ja mialam stypendium i dorabialam to oszczedzalismy 1-1.5tyś. miesięcznie a teraz ciężko nawet parę stow Dlatego m.in robimy taki skromny slub Ale tetaz Tż ma dostac podwyzke pare stow to moze bedzie lepiej Pomijając ze mamy dodatków wydatki typu musimy kupić lozko...

Tez jak dostawałam kasę od rodziców to było inaczej. Ja miałam jeszcze w trakcie bezrobocia prace dodatkową-robiłam makijaże. Wiec na slub odkładałam z pieniędzy które "zarobiłam" na makijażach. Chociaż to trochę zgubne było, bo jak się coś kończyło/kończyła się ważność to musiałam z tych pieniędzy wziąć właśnie na nowe. Teraz mam prace stałą ale nie mam tej dodatkowej pracy, bo mam zastój. No i nie mam jak odkładać więcej niż 500zl bo ja tez muszę za coś żyć i do pracy dojeżdżać. TZ za to ciuła ile może od miesięcy. Nie wydaje prawie nic na siebie. Wszelkie premie z pracy odkłada na slub... tylko ze on czyje ze to jego obowiązek jako ze moi rodzice dają nam na polowe wesela to uważa ze on sam musi drugie tyle zebrać.

Cytat:
Załącznik 6757026

Wysylam foto wnętrza

Ładne jest takie surowe wnętrze

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:39   #2796
Edithh_21
Zakorzenienie

Hejka
Jeszcze 1.5 h i znowu do pracy na 9h
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:42   #2797
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
O kurczę musi byc tam pięknie

Ładne jest takie surowe wnętrze

Jest tam dość duży minus w postaci cmentarza starego no ale trudno...
A wnetrze mi sie podoba bo mam cegłę rowniez na sali i bedzie takie ladne przejście i zdjecia w podobnym stylu z.reportazu

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Hejka
Jeszcze 1.5 h i znowu do pracy na 9h
ja dzisiaj na szczescie wolne ale jutro 13h.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:47   #2798
magdenka
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
tak, po prostu byłam z nimi na mieście i weszliśmy, nie wydaje mi się żeby to było jakieś super dziwne
Dla mnie jest My już za 3 tyg. albo nawet szybciej będziemy mieć obrączki
Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie chcę Was urazić,ale akurat o odłożeniu kasy na kilka wesel mówicie tylko Wy,które tak naprawdę nie pracujecie, wesela finansują rodzice i chyba nie zdajecie sobie sprawy jaki to wydatek jeśli trzeba się swoją kasą na różne rzeczy rozporządzać
Odłożenie ok.2 tysie na 3 wesela, licząc jeszcze jakiś ubiór,dojazdy i takie tam to wcale nie takie hop siup,jeśli ma się inne,codzienne wydatki. No chyba,że dajecie w kopertę w granicach 200 zł to wiadomo,że to mniejszy problem
Co do pogrubionego:
My na wesele w bliskiej rodzinie wydaliśmy ostatnio prawie 1000 zł. A większość ubrań już mieliśmy wcześniej. A jak piszecie, że dać 200 zł w kopercie to jest ok, jak ktoś jest młody, a za chwilę, że odłożyć 2000 zł miesięcznie to nie problem to wymiękam

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Zeby odłożyć 2 tysie to by mi zajęło 3-4 miesiace przy mieszkaniu z rodzicami i miesiącach bez żadnych niespodziewanych wydatków
Ja mam stałe wydatki miesięczne na poziomie 2200-2500 zł Można powiedzieć, że moja wypłata idzie w całości na rachunki i zakupy jedzeniowe

Cytat:
Chyba tylko Olja Widac jestem tepa i nie potrafie zalapac ironii
o jesu jesu, po co te spiny Serio nie słyszałyście nigdy żartu, że mąż to nie rodzina?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Teraz mam prace stałą ale nie mam tej dodatkowej pracy, bo mam zastój.
Aniu, ja ciąglę drżę o to, czy dasz radę mnie pomalować na ślub Ciągle taka przepracowana jesteś
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:48   #2799
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Laura ale co Ty byś zrobiła? Bo nie rozumiem Cie! Każdy ma swój rozum i wybierze co zrobi....
Czytaj ze zrozumieniem

Cytat:
Dlatego nie przejmuj się tym aż tak. A co do siostry to myślę, że akurat rodzina przyjdzie na oba wesela, bo potem będzie gadanie, czemu na jednym byli,a na drugim nie. Ja bym prędzej zmniejszyła kwotę na jedną parę i poszła na dwa wesela niż jedną parę wyróżniła... I masz ładniejszą suknię
Odniosłam się do pogrubionego zdania i próbuję ci bezskutecznie wytłumaczyć, że akurat rodzina ma tych wesel 4, a nie 2. Tyczy się to rodzeństwa matki, kuzynostwa, dziadków. To, że rodzice motylka i siostry będą, nie sprawia, że ktoś inny nie odmówi.
Nie ma znaczenia, co ja bym zrobiła, bo chodziło o to, że nie masz racji, pisząc o dwóch weselach. Chyba że poddałaś w wątpliwość obecność rodziców
Stary 2016-11-23, 09:50   #2800
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się dzisiaj nie mogę jakoś wbić, jestem niewyspana i za wolno kojarzę jak na takie grube rozkminy

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:51   #2801
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dzień dobry

W sprawie Motylka już wszystko raczej zostało powiedziane i ja też uważam, że siostra wiedząc od dawna, że Motylek ma konkretną datę, nie powinna się wcinać na ten sam rok

Lubie was czytać z rana jak są tematy bumerangi

Cytat:
Przecież chodzi o rodzinę. Jakby mieli odmowic to powiedz im ze nie na prezentach ci zalezy a na ich obecnosci i tyle.
Serio ?
Zawsze się tak mówi a ludziom i tak jest głupio, że przyjdą, najedzą się a w kopertę nic nie dadzą tylko jakiś 'drobiazg' Sama bym nie poszła na wesele, gdyby mnie nie było na nie stać

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Pieniążki kto ma ten jeździ autobusem,a kto pieniążków nie ma za autobusem susem znacie to?

Ja 500 km nad morze jechałam 7-8 godzin
Piniążki, piniążki

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 09:52   #2802
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Hejka

Dla mnie jest My już za 3 tyg. albo nawet szybciej będziemy mieć obrączki

Co do pogrubionego:

My na wesele w bliskiej rodzinie wydaliśmy ostatnio prawie 1000 zł. A większość ubrań już mieliśmy wcześniej. A jak piszecie, że dać 200 zł w kopercie to jest ok, jak ktoś jest młody, a za chwilę, że odłożyć 2000 zł miesięcznie to nie problem to wymiękam

Ja mam stałe wydatki miesięczne na poziomie 2200-2500 zł Można powiedzieć, że moja wypłata idzie w całości na rachunki i zakupy jedzeniowe

o jesu jesu, po co te spiny Serio nie słyszałyście nigdy żartu, że mąż to nie rodzina?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Aniu, ja ciąglę drżę o to, czy dasz radę mnie pomalować na ślub Ciągle taka przepracowana jesteś
Powiem ci tak... nie przejmuj się. Soboty mam zawsze na popołudnia. I będę informowała szefa kiedy mam zapisy u siebie na bierząco od początku przyszłego roku.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 09:52   #2803
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale, te stypendia to jedna wielka niesprawiedliwość

Ja chyba idę dzisiaj na siłownię, ale nie wiem co mam tam robić
Ćwiczyć! Najpierw rozgrzewka, najlepiej korzystaj z maszyn bo dużo ułatwiają, każde ćwiczenie w 3 seriach po 8-10 powtórzeń i na końcu kardio taki skrót chyba ze jakieś zajęcia są konkretne jak trener prowadzi grupowo to tez fajnie

Stary 2016-11-23, 09:55   #2804
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwiczyć! Najpierw rozgrzewka, najlepiej korzystaj z maszyn bo dużo ułatwiają, każde ćwiczenie w 3 seriach po 8-10 powtórzeń i na końcu kardio taki skrót chyba ze jakieś zajęcia są konkretne jak trener prowadzi grupowo to tez fajnie

Na takie grupowe chodziłam kiedyś a tutaj bardziej samemu będę ćwiczyć. może poczytam trochę żeby sobie krzywdy nie zrobić.
Stary 2016-11-23, 09:55   #2805
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

A ja tylko dodam że jak się już wdrożysz to zamiast maszyn lepsze są wolne ciężary

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 09:57   #2806
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pogrubionego:

Tak, bo jak nie zarabiam to już jestem gorsza, bo siedzę na garnuszku rodziców którzy mi za wszystko płacą i nie wiem ile wszystko kosztuje Tak samo mogłabym powiedzieć o osobach które mieszkaja z rodzicami i wydaja kasę tylko na własne "zachcianki". I to nie do Ciebie Magdenko, tylko tak ogólnie do tego co parę razy było pisane.

A żart i tym że mąż to nie rodzina słyszałam, tylko po prostu dla mnie stwierdzenie ze ktoś się z tym zgadza niekoniecznie podchodzi pod żart

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Serio ?
Zawsze się tak mówi a ludziom i tak jest głupio, że przyjdą, najedzą się a w kopertę nic nie dadzą tylko jakiś 'drobiazg' Sama bym nie poszła na wesele, gdyby mnie nie było na nie stać
Wiecie może mam inne podejście trochę bo zapraszam tylko bliskich ludzi na których mi naprawdę zależy. I im też zależy więc nie wyobrazam sobie żeby nie było ich na moim slubie tylko dlatego ze nie mają gory pieniedzy na prezent.

Stary 2016-11-23, 09:57   #2807
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt tego nie kwestionuje. Po prostu na zdjeciach światło tak się odbija że człowiek może się swiecic jak choinka a oczy miec tak podkrazone ze wygląda się jakby było się chorym Nikt nie mowi ze trzeba nakładać kilogram makijażu ale warto przemyśleć delikatne wyrównanie cery tak żeby światło odbijało się w bardziej korzystny sposób.
Też jestem tego zdania Przecież można zrobić bardzo naturalny make up

20.05.2017
Stary 2016-11-23, 10:00   #2808
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tylko dodam że jak się już wdrożysz to zamiast maszyn lepsze są wolne ciężary

Poczytam, poczytam
Stary 2016-11-23, 10:02   #2809
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci tak... nie przejmuj się. Soboty mam zawsze na popołudnia. I będę informowała szefa kiedy mam zapisy u siebie na bierząco od początku przyszłego roku.
Jakby co to wbijam do salonu i tam zamawiam usługę
Cytat:
Tak, bo jak nie zarabiam to już jestem gorsza, bo siedzę na garnuszku rodziców którzy mi za wszystko płacą i nie wiem ile wszystko kosztuje Tak samo mogłabym powiedzieć o osobach które mieszkaja z rodzicami i wydaja kasę tylko na własne "zachcianki". I to nie do Ciebie Magdenko, tylko tak ogólnie do tego co parę razy było pisane.
Wiem, że nie do mnie, bo ja nie mieszkam z rodzicami I nie sądzę, żeby Małgosia miała na myśli, że jesteście gorsze. Tylko, że słabe jest mówić innym na co mają wydawać swoje pieniądze, zwłaszcza jeśli mają na głowie poważniejsze zobowiązania niż zachcianki. Takie porady w stylu Komorowskiego - znajdź lepszą pracę i weź kredyt
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 10:02   #2810
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość

Na takie grupowe chodziłam kiedyś a tutaj bardziej samemu będę ćwiczyć. może poczytam trochę żeby sobie krzywdy nie zrobić.
Najlepiej podpatrz jak inni ćwiczą, ja nadal tak robię

Cytat:

Tak, sama ćwiczę na wolnych ciężarach ale np jeśli chodzi o wspięcia na palce ze sztanga to wole iść na maszynę

Stary 2016-11-23, 10:06   #2811
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt tego nie kwestionuje. Po prostu na zdjeciach światło tak się odbija że człowiek może się swiecic jak choinka a oczy miec tak podkrazone ze wygląda się jakby było się chorym Nikt nie mowi ze trzeba nakładać kilogram makijażu ale warto przemyśleć delikatne wyrównanie cery tak żeby światło odbijało się w bardziej korzystny sposób.

Ja widziałam umalowane dziewczyny z podkrążonymi oczami i swiecącymi twarzami
Jak jest upał to nie da rady się nie świecić. chyba,że cały czas trzeba będzie się przypudrowywać

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość

Nie no jasne, ja wiem przecież że jest różnie i rozumiem to No ale jakby wypowiadałam się ze swojej perspektywy. A co do dawania w koperte to moim zdaniem jak ktoś młody da do koperty 200zł to nie jest to mało, tylko b.duzo i nie powinno sie myslez ze jak mam tylko 2 stówki to nie pojde na wesele...
Wiesz jak ktoś zarabia tyle,że jest w stanie odkładać miesięcznie 2 tysiące,a w kopertę wkłada od pary 200 zł,bo jest "młody" to dla mnie jest to troche słabe
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 10:08   #2812
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Wysylam foto wnętrza

Piekneeeee

20.05.2017
Stary 2016-11-23, 10:08   #2813
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Pendolino tyle jeździ, samochó tyle jeździ (można sie poskłądać na paliwo w tyle osob ile bedzie w aucie), blablacar tyle jeździ, a od niedawna z okolic rodzinnych TZta zwykli intercity też
Serio samochód przejedzie 500 km w 5 godzin? nie żartuj
Sorry,ale nie w całej Polsce są ekspresówy i autostrady Przez metropolię,w której mieszkam nie jeździ ani Intercity,a tym bardziej Pendolino
Stary 2016-11-23, 10:11   #2814
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę, na samo wyobrażenie już się wzruszyłam

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Fajnie
Cytat:
Ja widziałam umalowane dziewczyny z podkrążonymi oczami i swiecącymi twarzami
Jak jest upał to nie da rady się nie świecić. chyba,że cały czas trzeba będzie się przypudrowywać

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Wiesz jak ktoś zarabia tyle,że jest w stanie odkładać miesięcznie 2 tysiące,a w kopertę wkłada od pary 200 zł,bo jest "młody" to dla mnie jest to troche słabe
Chyba mnie nie zrozumialyscie? ja nie powiedzialam ile my dajemy w koperte tylko jedna z dziewczyn napisala (nie pamietam ktora) ze jak daje sie 200 do koperty to latwiej pojsc na wesele, a ja po prostu powiedzialam ze jesli ktos ma 200 to niech daje 200 i idzie i nie czuje sie z tego poowdu skrepowany, bo od niego to i tak duzy prezent i fajnie zeby poszedl na wesele.

edit. nie mam poejcia dlaczego połączyłyscie to z zarobkami mojego TŻ
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 10:11   #2815
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Jest tam dość duży minus w postaci cmentarza starego no ale trudno...
A wnetrze mi sie podoba bo mam cegłę rowniez na sali i bedzie takie ladne przejście i zdjecia w podobnym stylu z.reportazu
Przypomnisz jaką masz sale ?

20.05.2017
Stary 2016-11-23, 10:11   #2816
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

To że nie zarabiam nie znaczy że nie wiem ile kosztuje życie Akurat u nas to ja rozporządzam finansami. I nie jest tak ze jak chce pójść na wesele czy kupić sukienkę to ta kasa spafa mi z nieba No i jednak na wesele oszczędzamy sami a rodzice tylko dokładają. Poza tym nie mówię że to żaden problem oszczędzić na prezenty na 4 wesela tylko cały czas powtarzam że ja bym moim gościom powiedziała ze nie zależy mi na kasie

Mówisz,że Twój TŻ tak mało zarabia,Ty nie pracujesz i mówisz,że oszczędzacie sami? No jednak rodzice Ci dają pieniądze na zycie,więc to nadal jest odkładanie z pieniędzy rodziców.
Stary 2016-11-23, 10:12   #2817
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Co do pogrubionego:

20.05.2017
Stary 2016-11-23, 10:15   #2818
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
ponarzekać nawet nie można oczywiście że sobie kupię, po prostu mnie wkurza ich gadanie
Po prostu to zabrzmialo tak jakby rodzice teraz suszyli Ci głowę,bo nie możesz mieć takich obrączek
Nie rozumiem po co się w ogóle wtrącają i dziwię się,że rodzice nawet o to potrafią się sprzeczać

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Załącznik 6757026

Wysylam foto wnętrza

Piękne

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:

TŻ od dwoch lat (czyli od razu po studiach) utrzymuje się w 100% sam i rodzice mu za nic nie płacą. Ale faktem jest że umie pilnować swoich pieniędzy i nie wydaje na głupoty.
Mieszka z rodzicami?
Stary 2016-11-23, 10:15   #2819
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Jedna przymiarka się nie odbyła, bo babka trafiła z córką do szpitala, bo ale trudno, różnie w życiu bywa może mniejszy mętlik w głowie będę miała

wysłałam Wam PW

zastanawiam się czy iść na bal magistra, z jednej strony bym chciała, bo to ostatni taki bal w naszym składzie, no i takie uroczyste zakończenie studiów, z drugiej strony, trzeba zapłacić, coś się ubrać i nie wiem sama, bo na wesele trzeba odkładać

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 10:16   #2820
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że nie do mnie, bo ja nie mieszkam z rodzicami I nie sądzę, żeby Małgosia miała na myśli, że jesteście gorsze. Tylko, że słabe jest mówić innym na co mają wydawać swoje pieniądze, zwłaszcza jeśli mają na głowie poważniejsze zobowiązania niż zachcianki. Takie porady w stylu Komorowskiego - znajdź lepszą pracę i weź kredyt
Tylko że ja nic takiego nie napisałam

Cytat:
I właśnie przez takie podejście Młodych potem są takie sytuacje że ktoś się wstydzi przyjść na ślub jeśli nie ma pieniędzy do koperty.
I różne są sytuacje - są ludzie młodzi, którzy mają kredyty, studia zaoczne, mieszkania i nawet zarabiając dużo, ciężko jest komuś dać nie wiadomo ile kasy.

Cytat:
Serio samochód przejedzie 500 km w 5 godzin? nie żartuj
Sorry,ale nie w całej Polsce są ekspresówy i autostrady Przez metropolię,w której mieszkam nie jeździ ani Intercity,a tym bardziej Pendolino
No ale z południa na północ chociaż część drogi na 100% wiedzie przez autostrady
Przez moją rodzinną miejscowość kompletnie nic nie jeździ, miasto oddalone 8km dalej - jakiś marny szynobus, ale trzeba sobie radzić, podjedziesz 40km dalej i już masz w miarę dobry dojazd pociągami wszędzie :P

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości