Scent Bar LX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-24, 12:20   #2641
Katty_p13
Piers do przodu

Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Stary 2016-11-24, 12:39   #2642
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość

Rano było zimno i szaro, a teraz słońce wyjszło i ciepełko!

<z cyklu "nie mamy o czym rozmawiać, to chociaż o pogodzie" >
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 13:53   #2643
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Cytat:

Wystawa wisi, na mam bąble na rękach, wróciłam mokra... Także był prysznic, teraz lecę prostować włosy i trzymajcie za nie kciuki, żeby prostymi pozostały. Na mojej własnej czterdziestce były proste przez jakieś 30 minut, potem się zrobiła fryzura z cyklu "śniły mi się koszmary i rzucałam się po łóżku".
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 13:59   #2644
gryx82
BAN stały

Jakieś pustki dzisiaj w barze
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Czas na drugą
Cytat:
Wystawa wisi, na mam bąble na rękach, wróciłam mokra... Także był prysznic, teraz lecę prostować włosy i trzymajcie za nie kciuki, żeby prostymi pozostały.

---

Lete smażyć indyka (jeszcze nie wiem, czy uda w całości, czy wytrybuję i zrobię gulasz)
Stary 2016-11-24, 14:17   #2645
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Lete smażyć indyka (jeszcze nie wiem, czy uda w całości, czy wytrybuję i zrobię gulasz)
Przeczytałam "czy się uda w całości" i tak myślę - skąd masz taką dużą patelnię, żeby zmieścić całego indyka?
Stary 2016-11-24, 14:21   #2646
Murszafka

Cytat:
W całości nie, bo Ci upapra patelnię stopami!!
Zapisz

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Przeczytałam "czy się uda w całości" i tak myślę - skąd masz taką dużą patelnię, żeby zmieścić całego indyka?
Ja też
Zapisz

Stary 2016-11-24, 14:23   #2647
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Wystawa wisi, na mam bąble na rękach, wróciłam mokra... Także był prysznic, teraz lecę prostować włosy i trzymajcie za nie kciuki, żeby prostymi pozostały. Na mojej własnej czterdziestce były proste przez jakieś 30 minut, potem się zrobiła fryzura z cyklu "śniły mi się koszmary i rzucałam się po łóżku".
Zapisz
Za wspaniały i udany wieczór

Z włosami mam to samo. Nie bez powodu małż do mnie rano mówi Whitney Houston z końca kariery
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 14:28   #2648
Parabelka
Panaroja

snad cherabty pomarańczofej
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
W pewnym stopniu, ale w niewielkim.
No ale jak? To wszystko zewnętrznie, to uelastycznianie, nawilżanie, natłuszczanie, filtry uv, myślimy że robio robotę, a DŁUGOFALOWO, nie robią AŻ TAKIEJ. Raczej na jasność skóry wpływają, brak przebarwień. Genetyczno-hormonalny i tłuszczowy skład naszego organizmu plus środowisko, zrobi swoje. Ja, byłam od wczesnych lat (16) pod mega ekstra świetną opieką dermatologiczną, miałam pielęgnację z zachodu i wschodu o jakiej czytamy dopiero od kilku lat i dziś, miałam filtry, gdzie się każdy ze mnie śmiał co to jest filtr i że jestem dziwak. Miałam retinol, kwasy, pobudzanie produkcji kolagenu, zabiegi WSZELAKIE etc. Ale zmarchy i tak i tak z wiekiem przyjszły. Zwis takoż. Nie wierzę, że by mi się zrobiły wcześniej, gdyby nie to. Ot po prostu przyszedł na nie czas, dla mojego organizmu.

Wierzę w picie kolagenu, wewnętrzne mobilizowanie organizmu do zmian skórnych. Ale sama pielęgnacja nie ma AŻ TAK wyraźnego wpływu na nasze potencjalne, przyszłe zmarchi. Ona działa tu i teraz, inaczej działa na organiźmie 20 latki, inaczej na 25 latki, inaczej na 30latki. Skóra - to my , nie jest czymś osobnym, na co możemy aż tak wpłynąć samą pielęgnacją. W pewnym stopniu, jasne, ale choćbysmy przez 30 lat tarzały się w hialuronie, to jak przyjdzie hormonalny kres w produkcji nawilżenia, hormonki zakręcają kurek i się możemy cmoknąć.

Dodam, na cerze suchej to widać bardziej. Moja przyjaciółka, rówieśniczka. Cera jak pergamin, takoż pognieciona, co też jest jakby spuźcizną jej organizmu. Ale niewłaściwą pielęgnacją, a w zasadzie jej brakiem, sobie przyspieszyła to gniecenie się pergaminu, wiesz co mam na mysli. Solar przez kilkanaście lat, fajki, zero pielęgnacji, zero filtrów. No to się pomarszczyła wcześniej. Przyspieszyła, nieuchronny proces. Gdyby dbała, to nie tyle by go opóźniła, co mam wrażenie pojawiłby się w swoim czasie tak czy owak.

Ale co tam, takie tam dywagacje, i tak musimy działać z tym co mamy.
A ja twierdzę, że pielęgnacją i odpowiednim sposobem życia opóźnia się czas pojawienia zmarch - one się oczywiście pojawią tak czy siak bo starzenie jest nieuchronne, ale mogą się pojawić w wieku lat 25 , 35 , albo nawet 45 zależnie od tego , co człowiek ze sobą będzie robił .

Tru

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. dobra koncepcja z tą choinką Tylko podobno paczka może iść kilka tygodni, więc jak się zdecydujesz, to daj cynk i bendem klikać. 184 to po 92 zeta, przesyłka chyba darmowa. Myślę, że na mój adres, obfocę i potem się spotkamy albo prześlę. Ciekawe tylko ile ma stron, oby nie milijon
2. a może i nubuk, chociaż zawsze kojarzył mi się z twardym, butowym materiałem.

1. nie bierz, fuj, pety w słonym sosie do dziczyzny i skóra.

Jako i z syfami tylko w drugą mańkę. Wrócił mi @ i cera znowu się psuje, jakieś podskórne gule, pory zanieczyszczone... A nic nie zmieniałam w pielęgnacji czy makijażu. Więc można włożyć między bajki wszystkie gadki w stylu "masz syfy bo się malujesz, bla bla!"
Jak wrócę do starej cery to idę do ginekologa po jakieś pigułeczki, teraz już wiem, że to nie wina złej pielęgnacji tylko durne hormony.
1.Jestem za i klikaj , póki listopad i daj numer kąta to Ci przeleję
2.ale miękki też chyba może być , np torba .
3.
4.niestety hormo chyba lepiej z tym go gina .
Cytat:

Mnie się też wydaje, że te wszystkie kremy, sera, olejki, maseczki i eliksiry to w większości czysta "kosmetyka" tylko, często pewien rodzaj zaklinania rzeczywistości i myślenia życzeniowego, działania na psychikę. Odpowiednia dieta, geny, dużo snu i wody mają moim zdaniem większe znaczenie, niż najlepszy nawet krem za sto dukatów

O właśnie, ad sinupret - zastanowiła mnie reklama jakiegoś Voltarenu w żelu, na ból mięśni stawów: skoro działa aż tak "dogłębnie" (bo jakoś nie ogarniam, jak to możliwe, że nałożony na skórę niweluje ból kości, tj. aż tak głęboko penetruje tkanki ), to kremy przeciwzmarszczkowe powinny być przy tym przysłowiowym pikusiem i robić marmurowe lico na zawołanie, co nie?
1.zależy od jakości ja od paru miesięcy kompletnie zmieniłam sposób i środki pielęgnacji i widzę dużą różnicę in plus , i nie tylko ja ją widzę bo mam sygnały od otoczenia, więc to nie jest placebo powiedziałabym , że kosmetyka z pielęgnacją to taki egzoszkielet podczas gdy odżywianie i tryb życia to endoszkielet , które razem opóźniają wystąpienie oznak starzenia skóry
2.to z voltarenem to akurat trochę pic na wodę , ale podaje się leki przezskórnie przecież , a co do kremów - zależy od jakości krema powtarzam , ilości substancji czynnych , czasu i systematyczności stosowania i momentu , kiedy się go zaczęło stosować. Jak w momencie , kiedy wystąpiły już nieodwracalne uszkodzenia w strukturze skóry , efekt będzie mniejszy , niż jeżeli będzie się go zapobiegawczo stosować, zanim coś się dziać zacznie . Krótko mówiąc jeżeli się będzie systematycznie wspomagać funkcjonowanie skóry dowozem substancji aktywnych , których z wiekiem dociera coraz mniej i są coraz gorzej wykorzystywane , skutki starzenia będą występować później i będą mniejsze .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2016-11-24 o 14:37
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 14:30   #2649
Murszafka

Cytat:
Za wspaniały i udany wieczór

Z włosami mam to samo. Nie bez powodu małż do mnie rano mówi Whitney Houston z końca kariery
Dzięki wielkie
Właśnie wymyśliłam, że jednak mi się chce pachnieć Senseiem, tylko jeszcze nie wiem, którą wersją
U mnie to raczej Tina Turner u szczytu sławy No ale naprostowałam i zalakierowałam, zobaczymy... Najwyżej czapkę założę i będę zgrywać hipstera
Zapisz

Stary 2016-11-24, 14:38   #2650
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Dzięki wielkie
Właśnie wymyśliłam, że jednak mi się chce pachnieć Senseiem, tylko jeszcze nie wiem, którą wersją
U mnie to raczej Tina Turner u szczytu sławy No ale naprostowałam i zalakierowałam, zobaczymy... Najwyżej czapkę założę i będę zgrywać hipstera
Zapisz
Mursz, powodzenia i trzymam za sukces

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-24, 14:45   #2651
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Dzięki wielkie
Zapisz
Nie masz brodatej facjaty co to za hipster bez looku drwala

będzie dobrze
Stary 2016-11-24, 14:49   #2652
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Mursz, powodzenia i trzymam za sukces
dziękuję bardzo
Cytat:
Nie masz brodatej facjaty co to za hipster bez looku drwala

będzie dobrze
Mogę sobie drugi podbródek na czarno pomalować. I trzeci Będzie, jak broda

Kupiłam sobie bułkę maślaną, jest pyszna, ale weszło tylko pół... Świat się kończy...
Zapisz

Stary 2016-11-24, 19:00   #2653
rachell111
Zakorzenienie

Spomiędzy waniliowych oparów Annick Goutal

Tak Parabell, odgrzewam tamten odlew, jesteś moim waniliowym guru

Mój organizm potrafi przewidzieć ochłodzenie pogody Od dwóch dni szukam na sklepach czegoś waniliowego do kąpieli, i nada.

Nie licząc Sephorowej serii - yyyy taka se, TBS Vanilia Chai nie znam, ale cos ostatnio podupadli zapachowo - to kurka słabo na rynku z wanilio.
Stary 2016-11-24, 20:28   #2654
gryx82
BAN stały

Znad zasłodzenia się na amen tortem dacquoise
Cytat:

Cytat:
W całości nie, bo Ci upapra patelnię stopami!!

Jeśli jeszcze kiedykolwiek wpadnę na pomysł, żeby indycze uda z kości i ścięgien trybować, to uprzejmie proszę rondlem przez łeb, ze trzy razy najlepiej Zeszło mi dobre 40 minut, na całe dwie "golonki"
Cytat:

Cytat:
1.zależy od jakości ja od paru miesięcy kompletnie zmieniłam sposób i środki pielęgnacji i widzę dużą różnicę in plus , i nie tylko ja ją widzę bo mam sygnały od otoczenia, więc to nie jest placebo
Ale większości wydaje się, że jakość idzie w parze z ceną/rozpoznawalnością, tj. im drożej/częściej reklamowane, tym lepiej, co nie jest prawdą, nieprawdaż? Całe klu i gwóźdź i pogrzebany pies to jego eminencja SKŁAD
Cytat:
powiedziałabym , że kosmetyka z pielęgnacją to taki egzoszkielet podczas gdy odżywianie i tryb życia to endoszkielet , które razem opóźniają wystąpienie oznak starzenia skóry
Nie zapominaj o budzących się genach przodków i spaniu przy otwartym oknie (casus Ewy Minge)
Cytat:
2.to z voltarenem to akurat trochę pic na wodę , ale podaje się leki przezskórnie przecież
Takie plastry z fentanylem przykładowo (ale rozchodzi się przede wszystkim o stężenie substancji czynnej i jej "przenikalność", bo skóra to nie sito przecież)
Cytat:
a co do kremów - zależy od jakości krema powtarzam , ilości substancji czynnych , czasu i systematyczności stosowania i momentu , kiedy się go zaczęło stosować.
Przykładowo taka Polly_ nie ma żadnych zmarszczek mimicznych pod oczami*, ale kremy stosuje od zarania dziejów podobno

* wierzę na słowo!
Cytat:
Jak w momencie , kiedy wystąpiły już nieodwracalne uszkodzenia w strukturze skóry , efekt będzie mniejszy , niż jeżeli będzie się go zapobiegawczo stosować, zanim coś się dziać zacznie . Krótko mówiąc jeżeli się będzie systematycznie wspomagać funkcjonowanie skóry dowozem substancji aktywnych , których z wiekiem dociera coraz mniej i są coraz gorzej wykorzystywane , skutki starzenia będą występować później i będą mniejsze .
Jednym zdaniem to nie dla mnie, no nie da rady
Cytat:
U mnie to raczej Tina Turner u szczytu sławy
Stary 2016-11-24, 21:03   #2655
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mam dziś nawał problemów pierwszego świata!
Po pierwsze nubukowe legginsy, którymi się wczoraj tak zachwycałam, okazały się w świetle dziennym nie czarne a jakieś takie... grafitowe. No żadne buty i ciuchy nie pasują idealnie!
Po drugie zreflektowałam się, że mam na wiosnę nubukowe buty i licowe leggi (inne) i też to nie pasuje! Muszę kupić licowe buty albo kolejne nubukowe legginsy żeby było jakby "przedłużenie"... Te pierwsze chyba prościej znaleźć.
A może ja jestem dziwna że zwracam na takie rzeczy uwagę?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 21:37   #2656
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze nubukowe legginsy, którymi się wczoraj tak zachwycałam, okazały się w świetle dziennym nie czarne a jakieś takie... grafitowe. No żadne buty i ciuchy nie pasują idealnie!
Po drugie zreflektowałam się, że mam na wiosnę nubukowe buty i licowe leggi (inne) i też to nie pasuje! Muszę kupić licowe buty albo kolejne nubukowe legginsy żeby było jakby "przedłużenie"... Te pierwsze chyba prościej znaleźć.
No coś Ty, jaka dziwna? Przecież jedno do drugiego nie pasuje kompletnie. Wiem, że to się gryzie. Ja na szczęście takiego ryzyka nie mam, albowiem nienawidzę nubuku całą sobą i unikam jak ognia w czemkolwiek.

Ja tymczasem klikłam onlajnowo kosz na śmieci i pokrowiec na materac.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-24 o 21:38
Stary 2016-11-24, 21:38   #2657
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
helou baru

a oto Michałek

i zaraz Was przelecę
cudo

Mursz jestem pewna że wystawa zrobiła szał czekam na relację

Spo, gdzie jesteś? czekam na historię

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 22:30   #2658
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Perfumeryjnie w ogóle ogarnęło mnie zniechęcenie, wszystko wydaje mi się za mocne, natrętnie perfumeryjne. Ostatnio tylko trzy zapachy nieustannie mnie zachwycają: Bois d'Ombrie, Encens Flamboyant i od niedawna Celtic Fire. Resztę w zasadzie mogłabym puścić w świat.
Zapachowo jesteś ideałem kobiety dla mojego chuopa. nic go tak nigdy nie zachwyciło jak Bois d'Ombrie
Cytat:
Do kogo idzie się z syfami hormonalnymi? Engo, gina czy dermatologa?
Do tego, do którego się najszybciej dostaniesz

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 23:52   #2659
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Mursz jestem pewna że wystawa zrobiła szał czekam na relację
Powróciłam, straciłam głos od gadania (ale w kuluarach ) emocje schodzą, więc padam na pysk. Kilka zdjęć tutaj Jutro się widzimy jeszcze z perfumiarami
Zapisz

Stary 2016-11-24, 23:53   #2660
Parabelka
Panaroja

snad kothy
Cytat:
Spomiędzy waniliowych oparów Annick Goutal

Tak Parabell, odgrzewam tamten odlew, jesteś moim waniliowym guru

Mój organizm potrafi przewidzieć ochłodzenie pogody Od dwóch dni szukam na sklepach czegoś waniliowego do kąpieli, i nada.

Nie licząc Sephorowej serii - yyyy taka se, TBS Vanilia Chai nie znam, ale cos ostatnio podupadli zapachowo - to kurka słabo na rynku z wanilio.
a to całkem pszypadkiem ale się cieszę
ja pożądaniem wanilii reaguję nie wiem na co , ale dwa, albo trzy czy cztery lata temu miałam jesienią normalny głód jak narkotykowy , aż się trzęsłam do wszystkiego co waniliowe i wtedy kupiła Dżewo waniliowe lutkowe i odlewki Prady Candy i się w żelach waniliowych pod prysznic i masłach nurzałam, to chyba były hormony
Cytat:
Znad zasłodzenia się na amen tortem dacquoise

Jeśli jeszcze kiedykolwiek wpadnę na pomysł, żeby indycze uda z kości i ścięgien trybować, to uprzejmie proszę rondlem przez łeb, ze trzy razy najlepiej Zeszło mi dobre 40 minut, na całe dwie "golonki"

Ale większości wydaje się, że jakość idzie w parze z ceną/rozpoznawalnością, tj. im drożej/częściej reklamowane, tym lepiej, co nie jest prawdą, nieprawdaż? Całe klu i gwóźdź i pogrzebany pies to jego eminencja SKŁAD

Nie zapominaj o budzących się genach przodków i spaniu przy otwartym oknie (casus Ewy Minge)

Takie plastry z fentanylem przykładowo (ale rozchodzi się przede wszystkim o stężenie substancji czynnej i jej "przenikalność", bo skóra to nie sito przecież)

Przykładowo taka Polly_ nie ma żadnych zmarszczek mimicznych pod oczami*, ale kremy stosuje od zarania dziejów podobno

* wierzę na słowo!

Jednym zdaniem to nie dla mnie, no nie da rady
1.
2.a kto to robi rądla szkoda

3.a oszyfiście
4. no tak , a jak spanie przy otwartym oknie działa, budzi geny przodków ? bo o genach przodków to wiem ,ale nie wiem co spanie robi, a prawie całe życie śpię przy otwartym i żadne geny mi się nie obudziły
5.i hormony i morfina i insze takie - postać leku jet istotna .
6.ano właśnie
7.nie grzesz synu każdy się może zmotywować i wypięknieć
Cytat:
nie jesteś dziwna i jedno do drugiego nie pasuje, więc masz rację
Zapisz

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-24, 23:55   #2661
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Powróciłam, straciłam głos od gadania (ale w kuluarach ) emocje schodzą, więc padam na pysk. Kilka zdjęć tutaj Jutro się widzimy jeszcze z perfumiarami
Zapisz
ja tam żadnej Tiny Turner nie widziałam, bardzo ładnie miałaś włosy zrobione , uwielbiam taką fryzurę
Zapisz

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-25, 00:03   #2662
Murszafka

Cytat:
ja tam żadnej Tiny Turner nie widziałam, bardzo ładnie miałaś włosy zrobione , uwielbiam taką fryzurę
Zapisz
A nie, nie, to mietła poranna, potem naprostowałam
Zapisz

Stary 2016-11-25, 00:15   #2663
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisz
Oł maaaaaaan, cudoooooowne to MIEJSCE! Stworzone wręcz jako IDEALNE tło dla Twoich rysunków! Jest klimat! I wiesz co, jak nigdy, bardziej mi sie podoba w świetle dziennym.
Stary 2016-11-25, 00:19   #2664
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Zapisz
Stary 2016-11-25, 00:42   #2665
gryx82
BAN stały

Cytat:
Jaka klimatyczna miejscówka I rysunki jakie cudne A jeśli już wino za free było, to pełnia szczęścia!
Cytat:
dwa, albo trzy czy cztery lata temu miałam jesienią normalny głód jak narkotykowy , aż się trzęsłam do wszystkiego co waniliowe i wtedy kupiła Dżewo waniliowe lutkowe i odlewki Prady Candy i się w żelach waniliowych pod prysznic i masłach nurzałam, to chyba były hormony

Cytat:
1.
Też tak uważam, ale po jednym kawałku dostałem takiej hiperglikemii, że aż na szezlo... tfu, na tapczanie musiałem zalec
Cytat:
2.a kto to robi rądla szkoda

Cytat:
4. no tak , a jak spanie przy otwartym oknie działa, budzi geny przodków ? bo o genach przodków to wiem ,ale nie wiem co spanie robi, a prawie całe życie śpię przy otwartym i żadne geny mi się nie obudziły
Otóż naukowcy cały czas się spierają Może masz leniwe geny? Albo za mało otwarte okno?
Cytat:
7.nie grzesz synu każdy się może zmotywować i wypięknieć
Po dłuższym zastanowieniu... postawię chyba na rozwój duchowy

---

Tak w ogóle to szokłem z rana nad (nazwijmy to oględnie) podejściem do życia, rozmnażania się i podstawowej komórki społecznej, jaką jest rodzina Dzwoniła ciotka złożyć życzenia ojcu i dowiedziałem się, że jej sąsiedzi (znam doskonale, jako dziecko spędzałem każde wakacje razem z ich dziećmi) zostaną dziadkami, bo ich najmłodsza latorośl (osiemnastolatka) jest po raz drugi w ciąży. Brajanek skończył roczek niedawno temu Niby nic szokującego, rodzina jakich wiele, ale... tam nikt nie jest zatrudniony, nigdy nie był. Jedynie dziadek dorabia, gdzie może, głównie jako "parobek" u okolicznych gospodarzy No i wisienka na torcie, czyli warunki mieszkaniowe - pokój z kuchnią. Tyle, koniec, kropka. Wychodek w rozpadającym się chlewie za chatą, a w kranie zimna woda i wiadro pod zlewem, bo kanalizacji ani szamba nie ma. 4 dorosłe osoby i dziecko w jednym pokoju, za chwilę druga pocieszka... Tatuś dziecka, lat 30 i parę, stara się o rentę (!) i o lokal mieszkaniowy z gminnych zasobów, no bo jak to tak?! No muszą dać! Piniundze i zasiłki też, bo żyć nie ma z czego, a przecież dzieci się na ten świat nie prosiły...
Stary 2016-11-25, 00:49   #2666
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż naukowcy cały czas się spierają Może masz leniwe geny? Albo za mało otwarte okno?

Po dłuższym zastanowieniu... postawię chyba na rozwój duchowy

---

Tak w ogóle to szokłem z rana nad (nazwijmy to oględnie) podejściem do życia, rozmnażania się i podstawowej komórki społecznej, jaką jest rodzina Dzwoniła ciotka złożyć życzenia ojcu i dowiedziałem się, że jej sąsiedzi (znam doskonale, jako dziecko spędzałem każde wakacje razem z ich dziećmi) zostaną dziadkami, bo ich najmłodsza latorośl (osiemnastolatka) jest po raz drugi w ciąży. Brajanek skończył roczek niedawno temu Niby nic szokującego, rodzina jakich wiele, ale... tam nikt nie jest zatrudniony, nigdy nie był. Jedynie dziadek dorabia, gdzie może, głównie jako "parobek" u okolicznych gospodarzy No i wisienka na torcie, czyli warunki mieszkaniowe - pokój z kuchnią. Tyle, koniec, kropka. Wychodek w rozpadającym się chlewie za chatą, a w kranie zimna woda i wiadro pod zlewem, bo kanalizacji ani szamba nie ma. 4 dorosłe osoby i dziecko w jednym pokoju, za chwilę druga pocieszka... Tatuś dziecka, lat 30 i parę, stara się o rentę (!) i o lokal mieszkaniowy z gminnych zasobów, no bo jak to tak?! No muszą dać! Piniundze i zasiłki też, bo żyć nie ma z czego, a przecież dzieci się na ten świat nie prosiły...
1 i 2

3. Po pierwsze primo, powinieneś pisać reportaże

A po secundo, no słów brak, skoro wicher między uszamy. Ale ale, przeca jest 2x500+ Taką matematykę na bank ogarniają.
Stary 2016-11-25, 01:27   #2667
gryx82
BAN stały

Cytat:
3. Po pierwsze primo, powinieneś pisać reportaże
Troszkę na wyrost ta Twoja ocena, ale mimo wszystko bardzo mi miło
Cytat:
A po secundo, no słów brak, skoro wicher między uszamy. Ale ale, przeca jest 2x500+ Taką matematykę na bank ogarniają.
Gdyby nie zasiłki i insze dotacje, umarli by z głodu już dawno temu, no inaczej tego nie widzę Oczywiście spory ogródek odłogiem od lat leży i chwasty po szyję rosną, bo po co cokolwiek siać? Kto przy tym chodził będzie? Paaani! Się nie opłaca! Szlachta rączek wyrywaniem marchwi z ziemi brudzić sobie nie będzie, szlachta "na zeszyt" nakupi sobie wszystkiego, co jej tylko potrzebne! Zapomniałem dodać, że szczęśliwa, młoda mamusia upośledzona i obstawiam, że nie jarzy za bardzo "co z to cionżo?", ale najważniejsze, że rumiane pocieszki się rodzą i kraj nam kwitnie łanami szumiącej cebuli...
Stary 2016-11-25, 07:27   #2668
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Gryksiu, a Ty na szlachecki wątek na plotkowym nie zaglądasz? Bo wtedy byś szoku nie doznał... A piszesz rzeczywiście świetnie

Mursz, gratulacje! dorwę komputer to i foty pooglądam!
Stary 2016-11-25, 10:31   #2669
Murszafka

Cytat:
Oł maaaaaaan, cudoooooowne to MIEJSCE! Stworzone wręcz jako IDEALNE tło dla Twoich rysunków! Jest klimat! I wiesz co, jak nigdy, bardziej mi sie podoba w świetle dziennym.
Prawda, że w dzień ma fajny klimat?? Dlatego chyba, że pływa Z zewnątrz za to zdecydowanie lepiej wygląda po zmroku Chyba wiosną tam wrócę...
Cytat:

Cytat:
Jaka klimatyczna miejscówka I rysunki jakie cudne A jeśli już wino za free było, to pełnia szczęścia!

Dzięki wielkie No wino niby opłacałam ja, ale tak śmieszne pieniądze ode mnie wzięli, że byśmy z małżonem za tyle obiadu we dwoje nie zjedli...

Tak, jak myśleliśmy wszyscy, dzięki 500+ ludzie sobie tak status majątkowy poprawiają... Smutne to.
Cytat:
Mursz, gratulacje! dorwę komputer to i foty pooglądam!
Dzięki wielkie Za dużo ich nie ma

Znowu mi się dziś były śnił, w bardzo niegrzeczny sposób, czy już do końca życia będzie mnie prześladował?? I czy by nie mógł się śnić inny były??
Zapisz

Stary 2016-11-25, 10:47   #2670
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Zapachowo jesteś ideałem kobiety dla mojego chuopa. nic go tak nigdy nie zachwyciło jak Bois d'Ombrie

Do tego, do którego się najszybciej dostaniesz
1. ma świetny gust!
2.

Macham znad dumania nad BF w Venezii. Dumałam tak długo, aż koszyk się zje... zepsuł, i pokazuje mi dwieście parę dodanych produktów Naprawdę, dodawałam raptem trzy pary! Ale na nic się ostatecznie nie zdecydowałam.

Mursz
, świetna miejscówka i świetna fryzura!
Ciekawa jestem jakie buty ma pani na zdjęciu, fajne Chociaż w sumie mam podobne

Ewuś, jak Twoje małe?
Ja już z moim nie wyrabiam, zrobił się strasznie płaczliwy, ciągle do mamy i do mamy. Co wyjdę z domu to stoi pod drzwiami i płacze, pójdę do kuchni, do kajbla i zamknę drzwi - biegnie i płacze. Ma jakieś przerwy w zabawie że nagle pcha się na ręce albo trzyma za nogawkę i ciągnie. I płacze. W nocy też się budzi, wtula, kręci, płacze, nie wie czego chce.
Nie pamiętam żeby N była taka niedopieszczona.
A poza tym luz, gada ze zrozumieniem mama, tata i kicia, chodzić się sam nauczył chociaż czasami traci równowagę.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości