|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Gratulacje! Dużo sił dla Was i buziaki od Izy dla Marcela! 💞💞💞 W wolnej chwili czekamy na relację👏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze pakowac trzeba te torby bo dopiero beda jaja ..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaaaa, że następna tak znienacka??? No właśnie o tym pisałam ![]() Gratulacje i zdrówka dla Ciebie i Marcelka!
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa dzisiejsze porody i jeszcze bardziej zaczęło do mnie dochodzić, że i ja wkrótce! Wow!
|
|
|
|
#1985 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiedziałam o tym olejku... A mi się dwa bąble zrobiły :/ Strasznie przeszkadzają... Cytat:
Cytat:
Ja się dzisiaj tak nażarłam, że w sumie mogę jechać rodzić Polędwiczki, kopytka, buraczki, potem tort, potem pizza a teraz 3 wielkie mandarynki
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-11-27 o 19:11 |
|||||
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
PaniMigdalek - zazdroszcze jedzonka
!u mnie spadl snieg Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Omg!
Co tu się dzis dzieje 😨😆 Dziewczyny gratulacje ogromne!✌😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Karol synku Trzymaj czopa Póki tatuś nie wróci 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
A ja mam wniosek, żeby rozpakowane przesunąć na początek posta, hm?
Heh, spójrzmy na listę! Jest tam trochę przewidzianych porodów na pierwszy tydzień grudnia ![]() To co? Darunie, Migdałek? Piszecie się? Cytat:
![]() Niech tak się stanie
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam termin na 8 wedlug om a z usg 3.12. Raz nawet z usg wyszlo na 27.11. Tez juz czuje się gotowa na przyjscie małej. Mam nadzieję ze nie urodzę jutro, chyba ze mala bedzie chciala byc moim prezentem na 30 urodziny.
Its GRATULACJE. Zdrówka dla Was Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Darunia ciebie obstawiam jako kolejna Daria pewnie robi masaż skutków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z usg na 30.11
Ale ja nie rodze jeszcze ☝ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ale zapobiegawczo Odpalam właśnie żelazko 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
OMG, trochę mnie nie było bo miałam "techniczne" problemy a tu takie rzeczy się dzieją
Emosz Lusia jest przecudowna ![]() itstoo Witamy Marcelka, kawał chłopa ![]() Gratuluje jjb i Motylek W końcu mogłam zobaczyć zdjęcia Waszych maluszków, aż mi się łezka zakręciła na widok takich słodziaków Gratuluje wszystkich przebytych wizyt ![]() PaniMigdalek Wszystkiego Najlepszego
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro wysylam meza na zmiane opon.. bo u nas snieg slisko jak cholera..rodzice musza akumulator wymienic bo auto im nie odpala...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
dacie rade !Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- mewka to zaraz Twoja kolej i Dari tez do boju dziewczeta ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- folinka - super wozek!! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Kamisha, w srodę planuje pojechać kupić prezent dla lubego pod choinkę to może Ola jeszcze poczeka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz prezenty kupilam bo wiedzialam ze juz lazic nie bede, jedynie na żarcie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam przekonana, że urodzę przed terminem, le już sama nie wiem... Ten żółty śluz, o którym niektóre mówią przed porodem, to widuję... Cytat:
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo bym chciała ale moja ciąża to chyba jak u słonia, będzie trwała rok :-(
Nie mam na nic siły. Jeśli nie zrobię czegoś od rana, nie ma co liczyć na to, że zrobię coś po południu czy wieczorem. Nie mam ochoty na wychodzenie oraz przyjmowanie gości. Budzę się w nocy z bólem brzucha jak na ciężki okres i chooj z tego jest. Jestem juz znużona tym brakiem sił i ciągłym oczekiwaniem kiedy coś się zacznie dziać. Jutro jadę na ktg. I tak pewnie pokaże mi tyle co zawsze, czyli lekkie skurcze + puls w normie. Jestem juz zrezygnowana bo sama nie wiem na co mam czekać. Termin z om mam na 2 grudzień a z usg tego pierwszego prenatalnego miałam na 15 grudnia bo mała byla mniejsza rozwojowo. Sama już nie wiem dziewczyny którego terminu powinnam się trzymać. Juz zaczęłam mieć schizy co zrobię jeśli dostane skurczy, a nie będę miała rozwarcia..albo odejdą mi wody i nie bede miała rozwarcia. Boje się ze mnie pokroją na stole :-( WŁĄCZYŁO MI SIĘ CZARNOWIDZTWO! !RATUNKU!! Już nawet stalkuje tż co zrobi jak umre przy porodzie jestem po☠☠☠anaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia - szczerze zaden termin nic nam nie powie.. jedne rodza przed czasem, drugie blizej umownego terminu a inne po...
na pewno i na Ciebie przyjdzie pora :-* nie mysl tak zle.. ja staram sie nie myslec.. bo w leb dostane.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Darunia żartujesz?Umrzeć przy porodzie? W sumie... u mnie maz by mial z mojej polisy splacony kredyt na dom! Hahah... niee! Takie rzeczy sie nie dzieja. Moja kolezanka we wrzesniu zostala zarazona sepsa! Wyleczyli ja i wszystko skonczylo sie dobrze. Owszem cierpiala i bylo strachu ale żyjemy w takich czasach, ze nas wylecza w takim wypadku. Urodzisz w andrzejki moze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne dziewczyny wrzuce Wam tu przepis jak tylko siade do kompa
Ja chcialam pisac ze teraz kolej na Itso Gratulacje Kochana Ahhh tyle dobrych wiesci dzisiaj Rodzenie parami spoko to my Ewelinka razem ok? ![]() A bratem sie nie przejmuj, tak czasem bywa nic nie poradzisz. Nie mozesz sie denerwowac ![]() Folinka ekstra tez wozek ! Bardzo ale to bardzo mi sie podoba
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucky no mój tż też by dostał kasę z polisy hahahha
Wtedy mielibyśmy swoje mieszkanko na własność bo akurat trochę nam brakuje na dołożenie do tego co jest i jakiś remont ![]() Może i urodze jeszcze w tym miesiącu ale watpie. Jak juz czuje ze coś zaczyna się dziać to po jakimś czasie przechodzi. I bądź tu mądra... :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Czulam pismo nosem ze szykuja sie porodziki
![]() Emosz, Itstoo gratuluje ogromnie!!!! |
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
do konca miesiaca 3 dni i zaczynamy grudzien
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
Itso, gratulacje
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to się zaczęło 🤗 Która następna? ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Darunia nie bojaj, będzie dobrze!
Co do terminu, ja jestem 2 tyg po terminie z om i 8 dni przed terminem z usg
|
|
#2007 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Its!! Gratulacje wielkie
) czekamy na wiecej info )Justyna oczywiście ze rodzimy razem
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbowałam tak i z samym mokrym blatem i dla mnie do kitu. Tak samo jak wałek tej firmy, forma do lepienia pierogów, pojemniki plastikowe do zamrazarki i mikrofali (które się w mikrofali rozpadły Badała czy mam rozwarcie. Wkładając palec w szyjkę była w stanie określić, że mam ok 1 -1,5 cm rozwarcia, że szyjka ma długość ok 2-3 cm i że jest w 1/2 już miękka. Dotykając główki mogła stwierdzić, że szyjka jest już cała otwarta i że czopa albo nie ma albo są już jego resztki - co się sprawdziło bo nie wiele go na wkładkach zobaczyłam. Dzisiaj badała mnie po raz kolejny. Mimo , że mam wrażenie, że jestem tam bardzo wrażliwa to ledwo czułam to badanie. Rozwarcie mam bez zmian czyli na 1 palec ale szyjka ma już tylko 1-2 cm i jest już cała miękka. Także najbliższe 3 dni leżę bo nie chcemy rodzić do końca listopada bo nam nei pasuje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
To podobnie mamy, ja z om 06.12, usg 16-17.12. Bardziej prawdopodobny wydaje mi się tp z usg.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

O 8 na świat przyszła Lusia, malutka urodziła się z wagą 2710g i mierzy 50cm, jak przyjechałam na izbę to miałam już 9cm rozwarcia, więc nie zdążyli mi zrobić lewatywy ani nie szłam pod prysznic, jakoś od 6:30 byłam już na sali porodowej i już walczyłam ze skurczami, ogólnie nie było tak źle jak mi się wydawało, że będzie :P Chyba dobrze, że nastawiłam się, że może być rzeźnia

jestem po☠☠☠ana

Próbowałam tak i z samym mokrym blatem i dla mnie do kitu. Tak samo jak wałek tej firmy, forma do lepienia pierogów, pojemniki plastikowe do zamrazarki i mikrofali (które się w mikrofali rozpadły