|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
|
|
#632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jutro jadę do ortopedy, nie mogę już spać z bólu. Najpierw odcinek piersiowy, a teraz doszedł lędźwiowy.Po prostu często go podnoszę: mata - leżaczek - łóżeczko (od kilku tygodni już opuszczone na niższy poziom) - przewijak, poza tym długo siedzę w jednej pozycji (karmienie piersią + karmienie łyżeczką). Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że głównie powinno głowę trzymać sztywno. A z siedzeniem, to nie jestem pewna.
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Już wiem, czemu nie zapamiętałam tego fotelika... na wstępie go odrzuciłam, bo nie ma swoich pasów. A ja chcę, aby fotelik miał swoje pasy. |
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
My jesteśmy niezmotoryzowani i nie mamy fotelika ale są fajne te które tu pokazujecie ale nie kupie bo po co?
Spóźnione życzenia dla Ciebie Dorka, żeby się spełniały Ci marzenia Ja mam 10 czerwca, bo wczoraj nie napisałam A ciekawe jak Blaneczka? biannka napisz jak będziesz mieć chwilunię Poiss na której stonie o tym siedzeniu piszą bo znaleźć nie mogę? |
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bądź tu człowieku mądry...
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Zanotowane
Piąty miesiąc, rozdział 8 strona 227 (w moim wydaniu). Rysunek z dzieckiem. "Przy końcu tego miesiąca (5-tego) niektóre dzieci będą już potrafiły siedzieć bez podparcia, opierając się na rękach, ale większość będzie w tej pozycji opadać do przodu" Według mojej interpretacji tego zdania wynika, że jest zatem zupełnie normalne, że dziecko pod koniec 5 miesiąca chce samo próbować siadać i utrzymać równowagę. O jeszcze jedno mądra zdanie znalazłam (to specjalnie dla Demonika i szperrr): "Najlepszym sposobem rozwijania zdolności motorycznych i koordynacji niezbędnej przy siadaniu, raczkowaniu, chodzeniu, rzucaniu piłki i jeżdżeniu na rowerku jest ich ćwiczenie" No właśnie to mi się skojarzyło ze słowami P.Zawitkowskiego: "Aparat ruchu najlepiej rozwija się w ruchu" |
|
|
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki, co robicie na obiad?
Za moim TZtem od kilku dni chodza zwykle smazone ziemniaki ale dla mnie i Patryka to chyba za ciezkie bedzie wiec musze cos innego sobie zrobic. Pomozcie
|
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdjęcia Oli: 1. Bawię się nóżkami 2. Poranny rozgardiasz w łóżeczko ![]() 3. Czytam, czytam i nic nie rozumiem 4. Muszę chyba więcej poczytać, żeby zrozumieć... |
||
|
|
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
Poiss Mala jest rewelacyjna, jak sie na nia patrzy to tylko te oczy widze, sliczna jest. A do tego jaka oczytana...
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w imieniu Olci. Dobrze, że oczy ma po mnie. Gdyby miała po mężu, to miałaby szaro-zielone. |
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Kubuś jak zwykle przesłodki, a Olcia prześliczna (włoski ma bardzo podobne do naszej Łucji, szczególnie z tyłu
A mnie rozbiera jakieś choróbsko - z nosa mi cieknie, w gardle drapie... Kurka, dopiero co wróciłam do pracy, więc raczej nie wypadałoby od razu udać się na zwolnienie. U mnie dziś na obiad najpyszniejsza na świecie pomidorówka, bo robiona przez mamę .
|
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
Wszystkiego najlepszego dla Naszych Jubilatow,dzisiejszych i wczorajszych Simon zlapal katar,wiec spedzimy caly dzien w domu. Zdjecia dzieciaczkow jak zwykle powalajace
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podawane z makaronem...Cytat:
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
zrezygnowalam z wielocytatu, bo za dlugo by to trwalo ;/
to jak to jest z tymi siedzonkami samochodowymi,kupujecie juz te od 9 kg? ja chyba powoli zaczne sprzedawac moj wozek na czesci.poczytalam troche co pisalyscie i chyba tez kupie ta spacerowke maclaren. na obiad mam swiezy wloski makaron rigatoni z warzywami. bylam wczoraj w sklepie i nakupowalam wloskich specjalow waga idzie mi w gore,ale co ja poradze,ze ja kocham jesc jak tak wymieniacie co gotujecie,to ja w najblizym tyg robie to samo taki mam apetyt...
|
#648 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
ja na chwileczke bo zaraz do pracy lece od poniedzialku pracuje wiec nie bardzo czas zeby czytac forum, Maciek nawet polubil nowa ciocie opiekunke, wielka ulga sprobuje nadrobic w weekend i cos wiecej napisac pozdrawiam!
|
#649 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
u mnie szaro, buro i ponuro. I ta k ma byc do niedzieli... Z pieknej prawie letniej pogody temp spadla do tylko 3 st. Juz 2 dzien siedzimy w domu i ja dostaje swira bo juz sama nie wiem czym mam Maxa zabawiac. Wczoraj okazalo sie ze Max juz dosiegoa karuselki bo sie spryciarz podnosi jak do siadania i chwyta nogi zwiarzatek i tym sposobem wczoraj sciagna rano na siebie karuzelke. Bede musiala ja zastapic jakas inna zabawka. Zdjecia naszych maluszkow urocze. Mala psotnica Ola dokazuje w lozeczku ze hej ![]() ![]() Klaudia jak zwykle grzeczna Kubus dzis przyja minke pelna powagi ale co tam przeciez nie mozna byc caly czas rozesmianym i tak jest sliczny. Malgosia urocza i tez wyglada na bardzo grzeczne dziecko. Oli na placu boju SUPER i chyba juz staranowal okopy ![]() Dorka spoznione ale najszczersze zyczenia urodzinowe . Wszystkiego Naj 100 lat rowniez dla naszych malych Jubilatow Od wczoraj Max zaczyna dziwgac pupe do gory i podkurczac kolana do raczkowania. Za 2 tyg. pewnie zalapie i zacznie smigac. CDN Maxio sie budzi na butle mleka |
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Olcia usnęła, najpierw jak leżałam z nią na łóżku, to mi się przysnęło, a teraz ona sama. Od pewnego czasu tak usypia
|
|
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
Kubuś mężczyna poważny ale cudowny (jak chłopczyk jest podobny do mamusi to będzie miał bardzo duże powodzenie a w przypadku Kubusia to jasne!) a Ola akrobatka śliczności takie że szok. A ten uśmieszek w łóżeczku... oczu oderwać nie mogę!
|
|
|
|
#652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6801615]Makaron dzis wymiata
Maatra: ucaluj Simule w zakatarzony nosek kocham makaron,chyba od niego tak tyje Simulek ucalowany Cytat:
Cytat:
|
|
#653 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Patryka
Jak tam Maciuś? Mam nadzieję, że to nic poważnego Cytat:
Cytat:
Majunia dziękuje wszystkim za pamięć Cytat:
Cytat:
Olunia cudna Cytat:
Nie daj się Simonku życzę aby szybko katar znikł. Cytat:
Oleńkę chyba światło wkurza i oczka przykrywa. ......................... ........... Maja marchewkę odrzuciła, nie dała sobie włożyć do buzi, jak się coś dostało to krzywiła się strasznie, nawet łyżeczki nie zjadła. Spróbuję jeszcze później jej podać. Zdjęcia Mai ("stare") Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-03-05 o 13:33 Powód: poprawka wielocytatu |
||||||
|
|
|
#654 |
|
Rozeznanie
|
Patrys dziekuje Wam za zyczenia i pamiec o ukonczonym 4 miesiacu
Majusiu, Tobie tez wszystkiego naj Ale jestem zla i smutna jednoczesnie. Niedlugo beda coraz cieplejsze dni i chcialbym z Patrykiem wybrac sie na spacer nie tylko po osiedlowym parku ale do Lazienek i gdzies tam. Tutaj (Sadyba) chodze sama bo nikogo nie znam, kolezanka z porodowki zadzownila i zaproponowala ktoregos dnia spotkanie wlasnie w Lazienkach na co ja chetnie sie zgodzilam. No ale zeby tam dotrzec to musze wsiasc w autobus na co moj TZ kategoryczne nie bo zakichaja tam malego, pijany upadnie na niego itp. No kurde ja tez nie chce zeby mi sie Maluszek rozchorowal ale czy to znaczy ze mam sie ograniczac do 5 uliczek osiedlowego parku juz na zawsze? On mnie nie zawiezie bo pracuje wiec co mam zrobic? Znajac swoj osli upor bede sie klocic, tlumaczyc ale z drugiej strony to go rozumiem, ze sie martwi... wrrrrrrrrrr |
|
|
|
#655 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, już wczoraj wieczorem zabrałam się do lektury.A mój aparat bez przerwy się rusza . Oczywiście pozwalam mu na to, ale wolę dmuchać na zimne i przy tych mizernych początkach siadania być blisko.Cytat:
.Cytat:
. Dziś mam całkiem pokaźną miskę duszonych warzyw: papryka zielona, czerwona i żółta, cukinia, bakłażan, pomidory + oliwa i przyprawy. Gdy się nie odchudzam gotuję do tego ryż lub kaszę jęczmienną.Jeśli nie musisz pilnować wagi, to spokojnie zjedz te ziemniaczki, nie powinny Wam zaszkodzić. Patryś to już całkiem duży chłopiec .Ja ziemniaków nie smażę, a piekę, są bardzo smaczne, polecam. Dla naszej dwójki biorę zazwyczaj 4 średnie ziemniaki, obieram, kroję w grube półtalarki i gotuję w osolonej wodzie. Od momentu zawrzenia ok. 5-10 min, żeby się nie rozgotowały. Odlewam wodę, dodaję łyżeczkę (lub więcej – wedle uznania) prawdziwego masła i zioła prowansalskie. Wysypuję to na blachę pokryta papierem do pieczenia i zapiekam w rozgrzanym do 200 st. piekarniku ok. 15 minut. Trzeba od czasu do czasu zajrzeć i pilnować, żeby ziemniaczki się zarumieniły. I to wszystko! Latem uwielbiam do tego zsiadłe mleko, może być też jajo sadzone .Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Nie, nie tyje się. Od makaronu tylko biust rośnie (jak to zwykła mawiać Sophia Loren ). A że ja mam wystarczająco duży, to chwilowo sobie kluseczki odpuściłam .Cytat:
. Gabarytami rzeczywiście są z Jasiem zbliżeni Maja dziś marchewkę odrzuciła, ale może zechce zjeść odrobinę jutro? Codziennie po troszku, niech przyzwyczaja się do nowego smaku. Mój kawaler też dziś na początku marudził i pluł, ale później sam buzię otwierał i domagał się kolejnych porcji .
|
|
#656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A co do wygladu swego po porodzie to napisze tylko tyle ze waze 4 kg mniej niz przed porodem ale najciekawsze jest to ze teraz mam takie schaby po bokach i ze jakos to nie wyglada ciekawie. Dziwne ze waze mniej a tam takie zwaly tluszczu i jak tu sie ich pozbyc...? bo teraz to ani pani gruszka ze mnie, ani sylwetka osa, takie niewiadomo co
|
|
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Podejrzewam, że pomogą nań tylko ćwiczenia (do których wciąż nie mogę się zmobilizować ). Ja też już ważę mniej niż przed porodem, ale mi na tym właśnie zależało...
|
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, no nic... trzeba bedzie z nimi pewnie zyc![]() gratuluje wynikow odchudzania skoro osiagnelas zamierzony efekt a z tymi ziemniakami zapiekanymi to swietny pomysl, dzieki |
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodko to wygląda
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzony efekt będzie dopiero za jakieś 8 kg
Niemniej dziękuję za gratulacje .
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

. Jutro jadę do ortopedy, nie mogę już spać z bólu. Najpierw odcinek piersiowy, a teraz doszedł lędźwiowy.
.

w imieniu Olci.
Idziemy dzis do lekarza
.
.
).