Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-28, 09:09   #1531
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Pierwsza karmilam rok cyckiem i nie wypudzalam bo sama wstala co 2h :O
Im starsza tym czesciej :/
Drugą karmilam cyckiem 6msc i wogole nie nie budziła w nocy do tej pory spi bez pobudki karmilam tylko 6msc bo pielegniarka sobie ubzdurala ze malo wazy i abym mm jej dala i jak dalam tak cycka juz nie chciala ale i tak chcialam karmic tylko do maja czyli miesiac dluzej
Teraz juz sie doczekac nie moge karmienia cycem ciekawe ile bede teraz karmoc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 09:10   #1532
Escorpio
Zakorzenienie

Witam się z rana, w ten piękny snieżny poranek Cały dzień mnie wczoraj nie było i biorę się za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
A to nie byla u Ciebie dziewczynka na 100%?
Niby trzech lekarzy widziało dziewczynkę, ale wolałabym juz na każdej wizycie słyszeć jaka płeć

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
A jakie macie pomysły póki co?
Na razie nie mówię, bo trwają rozmowy Jak już wybierzemy to jedno jedyne to się pochwalę

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Tak, wysiedzi 😊 bardzo lubi muzykę i tańce 😊 Będziemy teraz już 4 raz i to nie tylko siedzenie na fotelu, dzieci klaszczą, podskakują, uderzają w rytm muzyki. Wzystko jest połączone z pokazem multimedialnym. Mamy super nowoczesną i piękną filharmonię😊 ale w teatrze godzinkę też wysiedzi 
Zazdroszczę Wam tej pieknej filharmonii. Chętnie zobaczyłabym ją na żywo, ale musiałabym przez całą Polskę jechać

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Escorpio, u mojego TŻ Gaja by nigdy nie przeszła
mówie do niego: "dziewczyny dają córeczkom na imię Pola, Kaja, Gaja". na Gaja tak sie skrzywił jakby mu ktoś całą cytrynę do gardła wycisnął
mówi: fuj Gaja co to za imię, w szkole by ją "geja" przezywali.
no i magia imienia przeminęła z wiatrem hehehe
Mój mówił dokładnie to samo A jak wczoraj mu mówię, może Gaja "no co Ty, jakieś takie wegańskie to imię", pytam się dlaczego, "bo Gaja to ziemia dla wegan i mi się kojarzy z takimi ludźmi ziemi, co chodzą w dziwnych ubraniach"
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 09:12   #1533
s i l v e r
Zakorzenienie

Brat od męża chce się złożyć z teściem i kupić coś dla Hani jak się urodzi. I tak poważnie zastanawiam się nad tą owieczką Zazu. Sama nie kupię bo trochę to kosztuje,a jest sporo innych ważnych wydatków. Tylko nie wiem czy warto... hmm.
Stary 2016-11-28, 09:16   #1534
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Taaaa... wszystko w tonie folii bąbelkowej
Mnie to czasami wrecz drazni jak pudelko 5×2cm musze rozpakowywac od nich z kilometra folii

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A co do wybudzania. Ja nie będę pierwsza córa dała mi tak popalić że miałam dosyć. Pobudki co 2h. I tak przez pare miesięcy. Teraz dam dziecku pospać o ile będzie chciało
Michala kazali wybudzac jako, że miał 2,5kg i jak najczęściej przystawiac, a potem szalu dostawalam, bo sie przyzwyczail, że w nocy tez jemy co chwile jak w ciagu dnia...

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 09:30   #1535
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Hura śnieg u mnie pada
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 09:32   #1536
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
oooo Lea bardzo ładne

A tak z ciekawości; nadajecie dzieciom jedno czy dwa imiona?
U nas będzie po prostu Kaja
U nas będą 2. A na drugie będzie miała po mamusi

Cytat:
Tez znam kilka osob ktore maja na imie inaczej, np moj sasiad jak mialam 20lat to sie dowiedzialam ze ma na imie Slawek wg papierow. Wuja meza ma Boguś a wszyscy mowia Jan. Ale czesciej chyba to dotyczy facetów...
Ja znam w takiej sytuacji same kobiety

Cytat:
sunny_eyes, kiciulec

Wiadomo, że jest milion szkół i każda położna będzie miała swoją wersję co jest najlepsze ale ta zabroniła też linomagu (jedynie miejscowo) i kategorycznie wszelkich pudrów i zasypek. Wg niej nie wolno prawie nic
U nas na sr położna mówiła o Bepanthenie z kolei

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas komoda i łóżeczko złożone! Teraz najprzyjemniejszy czas: dekorowanie i układanie

Załącznik 6762986
Załącznik 6762996
podoba mi się to łóżeczko
Stary 2016-11-28, 09:33   #1537
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Na dzialce tez aby miec jakies plony trzeba pryskac, a to na mszyce, a to slimaki a to cos tam... bez tego sie nie da.
glownie to kwestia tego ze dzialki we wroclawiu są w centrum miasta, przy drogach 3pasy w jedna 4w druga...
syf, ciezarowki i wszystko inne..
a te w sklepach jednak z pola wielkiego za miastem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 09:50   #1538
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Witam się z rana, w ten piękny snieżny poranek Cały dzień mnie wczoraj nie było i biorę się za nadrabianie

Niby trzech lekarzy widziało dziewczynkę, ale wolałabym juz na każdej wizycie słyszeć jaka płeć

Na razie nie mówię, bo trwają rozmowy Jak już wybierzemy to jedno jedyne to się pochwalę

Zazdroszczę Wam tej pieknej filharmonii. Chętnie zobaczyłabym ją na żywo, ale musiałabym przez całą Polskę jechać

Mój mówił dokładnie to samo A jak wczoraj mu mówię, może Gaja "no co Ty, jakieś takie wegańskie to imię", pytam się dlaczego, "bo Gaja to ziemia dla wegan i mi się kojarzy z takimi ludźmi ziemi, co chodzą w dziwnych ubraniach"
Escorpio zapraszam do siebie 😊

Haha, mój mąż ma takie samo skojarzenie 😂 Powiedział, ze Gaja to dla antyszczepionkowych eko dziwakow 😀 Ja za to kocham to imię 😍

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 09:59   #1539
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
I nastal ten dzien- 28 lat minelo
Wszystkiego najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
dziewczyny porusze jeszcze temat leżaczków - jakie macie/ planujecie?
Na obecny moment szwagierka obiecała, że da nam leżaczek po swojej córce https://scandinavianbaby.pl/product-...ki-Bezowy.html , który mimo tego, że mała kończy 2 lata w lutym jest cały czas w użyciu A zobaczymy co w rzeczywistości wyjdzie z tych obiecanek

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Dziekitez jeszcze nie mam lezaczka. Czekam az tesciowa zapyta czy cos kupic. Ale nie wiem czy sie doczekam
ja mam to samo

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Przyszła paka z Gemini... Kuchenka by do niej weszła...
Kurier tylko spojrzał na mnie "paczka z apteki...dużo zdrowia zycze..."

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
I ma rację. Wszelkie smarowidła są niepotrzebne, no chyba, ze są problemy skórne. Woda i mydło wystarcza. ��
Ale mydło już od pierwszych dni życia? Bo nie wiem jak na początku sobie radzić.
Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Escorpio zapraszam do siebie ��
Dziękuję, ale na samą myśl o tak dalekiej podróży mam strach w oczach

Śmiać mi się dzisiaj chciało z koleżanki, która na jakąś grupę na fb wrzuciła zdjęcie, że rozpoczyna właśnie 8 miesiąc, a ma termin z 10 dni po mnie, a u mnie 8 miesiąc zaczyna się za 2 tygodnie Nie wiem z jakiej aplikacji ona korzysta

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-11-28 o 10:01
Stary 2016-11-28, 10:02   #1540
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Na dzialce tez aby miec jakies plony trzeba pryskac, a to na mszyce, a to slimaki a to cos tam... bez tego sie nie da.

My lezaczka głównie uzywalismy, gdy cos chcialam robic i maly sobie lezal i patrzyl wtedy najczęściej w kuchni jak gotowalam czy jedliśmy.
Nie wiem jaka kwote zakladasz ale chyba chicco ma jakies krzeselko z lezaczkiem.

Agniecha najlepszego

My właśnie w drodze do chirurga z Michasiem, bardzo duzy ruch dzis ostatnio w kolejce spędziliśmy ponad 2h, wiec oby było teraz szybciej...
A na 17 wizyta u gin

Czyli dzien wizyt.powodzenia! i dzieki

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 10:05   #1541
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:

Na obecny moment szwagierka obiecała, że da nam leżaczek po swojej córce https://scandinavianbaby.pl/product-...ki-Bezowy.html , który mimo tego, że mała kończy 2 lata w lutym jest cały czas w użyciu A zobaczymy co w rzeczywistości wyjdzie z tych obiecanek

ja mam to samo

Ale mydło już od pierwszych dni życia? Bo nie wiem jak na początku sobie radzić.

Śmiać mi się dzisiaj chciało z koleżanki, która na jakąś grupę na fb wrzuciła zdjęcie, że rozpoczyna właśnie 8 miesiąc, a ma termin z 10 dni po mnie, a u mnie 8 miesiąc zaczyna się za 2 tygodnie Nie wiem z jakiej aplikacji ona korzysta
Może zaookrągla Ja ciągle nie ogarniam w którym msc jestem. Grunt, że jestem w ciąży, jak przestane być to zauważe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 10:20   #1542
minula
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam to samo

To był jedyny bujaczek którego mój syn używał nie wien na czym polega fenomen tego, ale dzieci go kochają. Mialam tez tl i fp i jakis z tesco w zadnym nie chciał leżeć.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 10:37   #1543
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
To był jedyny bujaczek którego mój syn używał nie wien na czym polega fenomen tego, ale dzieci go kochają. Mialam tez tl i fp i jakis z tesco w zadnym nie chciał leżeć.
Jak dostanę, to go będę używać, jak nie dostanę, to nie kupuję żadnego

Właśnie sobie uświadomiłam, że zaczął się 30 tydzień
Stary 2016-11-28, 10:41   #1544
__malaMi__
Zadomowienie

Dzieki za rady odnosnie leżaczków. Niestety kompletnie nie wiem na co się zdecydować, podejmowanie decyzji w ciazy to jakiś koszmar dla mnie

Cytat:
U mnie wygrał TL bo rozkłada się na płasko
też dlatego go chciałam uparcie, ale mamy kołyskę mobilną więc w sumie spac może w kołysce a lezaczek to bardziej jakbym chciała coś w domu zrobić i odłożyć dziecko na chwile

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja mam podobny jak w ostatnim linku, Gdzieś do 3 roku życia używaliśmy jako bujanego fotela. Z tym, że nie ma funkcji leżenia całkiem na płasko więc zaczne pewnie po 3msc używać teraz. Ogólnie polecam. regulowane pasy dobrze trzymają. Nawet przy próbach wstawania :P Stabilny, czasem trzeba śrubki dokręcić bo od bujania mogą się nieco luzować ale raz dwa i poprawione. Wibracje Ali nie robiły różnicy zobaczymy co na nie Karolek powie
właśnie nie wiem jak to z tym lezeniem na płasko, niby takie maluchy powinny na płasko, ale czy to oznacza, ze np. na 30 minut nie można go wsadzić do lezaczka? nie mówie o spaniu w nim, ale zeby coś w tym czasie zrobić w domu

Cytat:
Przyszła paka z Gemini... Kuchenka by do niej weszła...
Kurier tylko spojrzał na mnie "paczka z apteki...dużo zdrowia zycze..."

Cytat:

My lezaczka głównie uzywalismy, gdy cos chcialam robic i maly sobie lezal i patrzyl wtedy najczęściej w kuchni jak gotowalam czy jedliśmy.
Nie wiem jaka kwote zakladasz ale chyba chicco ma jakies krzeselko z lezaczkiem.
ten z krzesełkiem to jednak dla mnie za duzy koszt. Jakoś krzesełko myślałam żeby potem osobno kupić

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Pierwsza karmilam rok cyckiem i nie wypudzalam bo sama wstala co 2h :O
Im starsza tym czesciej :/
Drugą karmilam cyckiem 6msc i wogole nie nie budziła w nocy do tej pory spi bez pobudki karmilam tylko 6msc bo pielegniarka sobie ubzdurala ze malo wazy i abym mm jej dala i jak dalam tak cycka juz nie chciala ale i tak chcialam karmic tylko do maja czyli miesiac dluzej
Teraz juz sie doczekac nie moge karmienia cycem ciekawe ile bede teraz karmoc

no patrz a miałam nadzieje, ze im starsze dziecko tym jest lepiej

Cytat:

fajny,ale nie na moja pólka cenowa jednak
Stary 2016-11-28, 10:52   #1545
sQuaara
Zakorzenienie

ja lezaczek potrzebuje bo sypialnia na pietrze na dol do salonu kolyska mi nie pasuje do mojego wnetrza
bedzie lezaczek
i mam podklad wiec na kanapie tez brzdąca położe
Stary 2016-11-28, 10:53   #1546
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za rady odnosnie leżaczków. Niestety kompletnie nie wiem na co się zdecydować, podejmowanie decyzji w ciazy to jakiś koszmar dla mnie

też dlatego go chciałam uparcie, ale mamy kołyskę mobilną więc w sumie spac może w kołysce a lezaczek to bardziej jakbym chciała coś w domu zrobić i odłożyć dziecko na chwile

właśnie nie wiem jak to z tym lezeniem na płasko, niby takie maluchy powinny na płasko, ale czy to oznacza, ze np. na 30 minut nie można go wsadzić do lezaczka? nie mówie o spaniu w nim, ale zeby coś w tym czasie zrobić w domu

ten z krzesełkiem to jednak dla mnie za duzy koszt. Jakoś krzesełko myślałam żeby potem osobno kupić

no patrz a miałam nadzieje, ze im starsze dziecko tym jest lepiej

Mysle ze pol godz jest ok. Podobna pozycja jak w foteliku samochodowym a z tego co pamietam to dziecko w foteliku moze byc max 3h. Wiec musle ze pol godz bedzie ok. Mi bardziej chodzilo o bujanie takiego malucha bo tam nie ma stabilizujacej poduszki i ta glowka na wszystkie strony by latala

Stary 2016-11-28, 10:56   #1547
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Spałam 3 godziny.
Witaj w klubie zasnęłam o 4 nad ranem, wstałam o 7 czuję się jakby mnie ktoś I to nie pierwsza i nie ostatnia taka noc

Cytat:
Bo za dużo czytamy i rozkminiamy Mam podobnie Leżaczek chętnie dostałabym w prezencie

U nas też biało i lekko pruszy Strzelcie mnie w doopę, żebym poszła choć na mały spacerek Wykończą mnie moje nogi - mam chyba zespół niespokojnych nóg Magnez przynosi lekką ulgę, ale cały czas muszę ruszać nogami, zmieniać pozycje, naciągać, przeciągać
Stary 2016-11-28, 11:09   #1548
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Na moją też nie Ale jak mam dostać to się będę cieszyła. Jak nie dostanę, to nie kupię, bo w moim przypadku trochę zbędny wydatek.
Stary 2016-11-28, 11:27   #1549
justkonev
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn, które mają koszule z ItalianFashion; jaki rozmiar zamawiałyście? Jestem w kropce
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 11:41   #1550
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które mają koszule z ItalianFashion; jaki rozmiar zamawiałyście? Jestem w kropce
Mam s tak jak nosilam ciuchy, z tym, że ja nie przytylam za bardzo, tylko brzuszek rosnie.

My już po wizycie, termin operacji wyznaczono na maj, wiec do wtedy Wojtek juz musi byc na mm.

Wjechalismy po drodze do 3 biedronek bo miały od dziś byc koce disney 120×150 i oczywiście nigdzie nie dojechaly. Bardzo czesto sie to zdarza u nich, że towar z gazetek nie dojeżdża

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 11:53   #1551
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Mam s tak jak nosilam ciuchy, z tym, że ja nie przytylam za bardzo, tylko brzuszek rosnie.

My już po wizycie, termin operacji wyznaczono na maj, wiec do wtedy Wojtek juz musi byc na mm.

Wjechalismy po drodze do 3 biedronek bo miały od dziś byc koce disney 120×150 i oczywiście nigdzie nie dojechaly. Bardzo czesto sie to zdarza u nich, że towar z gazetek nie dojeżdża

Jaka operacja dokładnie jeśli można wiedzieć? Mam nadzieję, że nic bardzo poważnego

Też mnie to denerwuje z tymi biedronkami czy lidlami, człowiek się napali na coś fajnego a potem niedojechało..
Muszę skończyć szydełkować kocyk dla Karola. Ale zanim skończę kocyk muszę skończyć misia dla Ali, nie chcę żeby się czuła pominięta.
Stary 2016-11-28, 12:01   #1552
malawrednioszka
Zakorzenienie

No to sama glukoza nie byla taka zla. Najgorzej ze na czczo i bez kawy ręce mi sie przez chwile trzęsły, ale to po ponad 2 h od wypicia, i serce waliło mocniej. Teraz jestem taka zamulona, spiąca, jakas słaba. Dzis nie ide po wyniki bo nie chce mi sie, jutro rano pojde..

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 12:03   #1553
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Witam sie po wizycie Wszystko w porzadku, a teraz bedziemy sie widziec z pania doktor co 2 tygodnie. Nastepna wizyta bedzie z usg 3 trymestru, takze bede miala wiecej info na temat Mlodej, bo teraz ograniczamy pomiary do minimum.

Lezaczek mam z tiny love. Innego nie bralam pod uwage, bo w tym przekonuje mnie opcja rozlozenia na plasko, a na poczatku nie chcialabym klasc inaczej.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 12:04   #1554
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
No to sama glukoza nie byla taka zla. Najgorzej ze na czczo i bez kawy ręce mi sie przez chwile trzęsły, ale to po ponad 2 h od wypicia, i serce waliło mocniej. Teraz jestem taka zamulona, spiąca, jakas słaba. Dzis nie ide po wyniki bo nie chce mi sie, jutro rano pojde..
Zdrzemnij się najlepiej Prawie każdy po tej glukozie był jakiś taki zamulony i senny...

Używa któraś z Was może szybkowara? Jeśli tak, ilu litrowego? Szukam na prezent świąteczny i nie do końca wiem czego szukać

Shiruvii

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-11-28 o 12:06
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 12:06   #1555
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że przetrwałaś Teraz najlepiej się prześpij
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 12:08   #1556
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Ta glukoza tak działa, że później się kiepsko czuje. Zrób sobie dzień leniucha

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie Wszystko w porzadku, a teraz bedziemy sie widziec z pania doktor co 2 tygodnie. Nastepna wizyta bedzie z usg 3 trymestru, takze bede miala wiecej info na temat Mlodej, bo teraz ograniczamy pomiary do minimum.

Lezaczek mam z tiny love. Innego nie bralam pod uwage, bo w tym przekonuje mnie opcja rozlozenia na plasko, a na poczatku nie chcialabym klasc inaczej.

No to dobrze, że wizyta udana. Też już mam wizyty co 2 tyg
Stary 2016-11-28, 12:11   #1557
malawrednioszka
Zakorzenienie

Agniecha88 wszystkiego najlepszegoooo !!

Axn22 Justi musialam dac rade ! innego wyjscia nie mialam za bardzo i sie zaczal sezon czapkowy, i przylizane wlosy

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 12:11   #1558
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrzemnij się najlepiej Prawie każdy po tej glukozie był jakiś taki zamulony i senny...

Używa któraś z Was może szybkowara? Jeśli tak, ilu litrowego? Szukam na prezent świąteczny i nie do końca wiem czego szukać

Shiruvii
Ja mam, ja mam Używam max kilka razy w roku Raz myślała, że go niechcąco wystrzelę w kosmos bo gorący zalałam zimną wodą żeby szybciej pare wypuścił. No i wypuścił Uciekłam z kuchni bo myślałam, że wybuchnie

Mój ma chyba 5 albo 7 litrów. Minimalnie można wlać 3. Sprawdza się do gotowania buraków, 20 minut na zasysie i gotowe. Robiłam w nim też golonkę i szybko idzie, moja mama gulasz wołowy w nim rozgotowała
Stary 2016-11-28, 12:23   #1559
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja mam, ja mam Używam max kilka razy w roku Raz myślała, że go niechcąco wystrzelę w kosmos bo gorący zalałam zimną wodą żeby szybciej pare wypuścił. No i wypuścił Uciekłam z kuchni bo myślałam, że wybuchnie

Mój ma chyba 5 albo 7 litrów. Minimalnie można wlać 3. Sprawdza się do gotowania buraków, 20 minut na zasysie i gotowe. Robiłam w nim też golonkę i szybko idzie, moja mama gulasz wołowy w nim rozgotowała
haha ale nie wybuchnął ?

Większość ma ok 6l właśnie, chyba więc taki wystarczy
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 12:23   #1560
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Agniecha88 wszystkiego najlepszegoooo !!

Axn22 Justi musialam dac rade ! innego wyjscia nie mialam za bardzo i sie zaczal sezon czapkowy, i przylizane wlosy
U mnie sezon czapkowy już od miesiąca trwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości