Panny Młode 2009 cz.II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-04, 20:41   #211
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja sie juz nie moge doczekac kiedy zaczniemy wybierac te wszytski zaproszenia, obraczki itp. ale to pewnie dopiero po nowym roku
Ja też nie mogę. Mój TZ ostatnio jak czekał na mnie, aż skończe zajęcia to sam poszedł oglądać obrączki

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Niooo i bardzo dobrze Trzeba walczyc o swoje szczescie Nic sie nie martw mysle, ze tesciowie jakos przetrawią wasza decyzje, przyzwyczaja sie i bedzie ok

hehe z tego co pamietam to wy zapraszacie duuuzo gosci totez mysle ze jesli bedziecie kupowali po 1 zaproszeniu z kazdego rodzaju to nie bedziecie musieli z zadnego wzoru, ktory wam sie spodoba rezygnowac heheh tylko jak sie zdecydowac potem komu jakie zaproszenie dac, jak co jedno to ladniejsze

Moj Tż cos wspominal o jakiś zaproszeniach z naszym zdjeciem, mi się podobaja te z wstazeczkami, ale tak szczerze mowiąc to się zastanawiam czy nie lepiej kupic normalne zaproszenia takie jakie sa na allegro za 1 zl i nie przeplacac w koncu i tak wiekszosc zaproszonych gosci wyrzuci to zaproszenie ale to jeszcze bedziemy debatowac z Tżcikiem
Ja wymyśliłam, ze dla rodziców kupimy z naszym zdjęciem, dla chrzestnych i rodzeństwa i dziadków jakaś takie specjalne, a dla reszty jakieś zwykłe, wiadomo, ze one potem gdzieś się zapodzieją

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ładne te welony z koronką, chociaż bardziej podobają mi się gładkie mgiełki-ostatnie zdjęcie. Szkoda, że nie można 2 razy brać ślubu kościelnego hehe bo są różne style które mi się podobają. Dla dziewczyn, którym podoba się koronka i inne bajerki, wklejam kilka fotek ładnych welonów
Po prostu cudo.

Mam taką drobną refleksje wieczorną. Cały czas gadamy tu o welonach, sukienkach, salach itd. oby nam się miłość gdzieś w tym wszystkim nie zgubiła...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 20:48   #212
kalinka77
Raczkowanie

dziewczynki-ja tak trochę z innej beczki-jak zrobić żeby w moim podpisie doczepić suwaczek do napisu? tzn chcę żeby przy kliknięciu np na moją datę ślubu pojawiał się suwaczek
trochę niewyedukowana w tym temacie jestem
kalinka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 20:53   #213
Taverney
Zakorzenienie

robisz to tak:
Tu robisz nawias kwadratowyURL="tu wpisujesz adres internetowy suwaczka"]tu wpisujesz tekst który się wyświetli[/url]

a wątek z adresami suwaczków masz tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194643
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 20:54   #214
Zottel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
jeszcze dwa
te rulony najmniej mi się podobają i takie mało praktyczne są
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jejku, co jedno zaproszenie, to ładniejsze. My jeszcze nie wybieraliśmy nic, ani nawet nie przeglądaliśmy, ale wiem na pewno, że nie chcę zaproszeń-rulonów... Też uważam, że są mało praktyczne.
Mi sie takie rulony tez nie podobaja. Jak sie je w ogole przesyla??

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
suknie to ja chce białe bo inne mi sie nie podobaja a zwlaszcza mojemu tż

no taki chcialam juz od dawna

zaproszenia nam sie podobaja takie

http://www.allegro.pl/item323290729_...lubne_a_s.html

http://www.allegro.pl/item319012637_...lubne_a_s.html

ja za to robie sama zawieszki na alkohol dzis zaczelam robic zrobilam 6 przede mna 194 pewnie do slubu zdarze :d
Ja tez chce koniecznie biala sukienke. Innego koloru sobie jakos nie wyobrazam na swoim slubie A co do tych zawieszek to cie podziwiam za ambicje. Mi by sie nie chcialo tyle tego samej robic.
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 21:23   #215
moonikkaa
Raczkowanie

jaga_2001 przepiękna ta sukienka, bardzo mi sie podobaja tego typu ale w sumie to zadnej nie przymierzałam i postanoiwiłam sobie ze narazie na zadne krój sie nie nastawiam, dopóki nie przymierze kilku rodzajów i ubranka tez ekstra, widziałam tez krawat i podwiązke ale te fajniejsze

Dziewczyny zaproszenia super, szczególnie mi sie podobaja załaczone przez annfas z tego drugiego postu 2, 3 4 takie bardzo subtelne i zdecydowanie trudne do zrobienia i strippi z pierwszego linku. A te ze zdjeciem |Panstwa Młodych całkiem niedrogie

MisQa naparwde nie ma się co przejmować rodzicami TŻta ale wiem jak to jest bo ja tez mam problem z mama TZta - nic jej nie pasuje, no ale cóz trzeba poprostu olewać to co mowi Najwazniejsze ze Wy jestescie siebie pewni
Stary 2008-03-04, 21:27   #216
kalinka77
Raczkowanie

Taverney- dziękuję ,udało się
Stary 2008-03-04, 21:28   #217
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość

Ja tez chce koniecznie biala sukienke. Innego koloru sobie jakos nie wyobrazam na swoim slubie A co do tych zawieszek to cie podziwiam za ambicje. Mi by sie nie chcialo tyle tego samej robic.
no ja chyba tż zatrudnie do tego hehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-04, 21:33   #218
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
Taverney- dziękuję ,udało się
a to ja się cieszę bo bałam się, że napisałam zbyt skomplikowanie.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 21:38   #219
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
mój TŻ zajmuje się grafiką i ogólnie reklamą-liczę na niego w sprawie zaproszeń-mam nadzieję że wymyśli nam coś wyjątkowego bardzo fajne zaproszenia co wkleiłyście,kurcze tyle teraz tego wszystkiego w necie-ozdóbki,pierdółki-nic tylko oglądać i szukać najfajniejszych.teraz jak już mamy salę to przygotowania sprawiają mi coraz większą frajdę
No fajnie masz z tymi zaproszeniami. Aha i dlaczego ja nie zauważyłam, że ślubujemy tego samego dnia.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 21:42   #220
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
tak wygladaja zaproszenia z waszym zdjeciem my wlasnie takie bedziemy miec

http://www.allegro.pl/item315533289_...ej_.html#photo
hehe też je dzisiaj ogladalam na allegro Fajne i nawet nie takie drogie aczkolwiek widzialam na allegro jeszcze ladniejsze zaproszenia ze zdjeciem ale te to juz kosztowaly chyba 2,80 czy jakos tak za szt A co Wy już kupujecie zaproszenia ze juz dzisiaj wiesz jakie one będą?

Cytat:

ja za to robie sama zawieszki na alkohol dzis zaczelam robic zrobilam 6 przede mna 194 pewnie do slubu zdarze :d
moj Tż też uznaje tylko biała suknie i powiedzial ze ma byc ladna bo inaczej on mowi NIE heheh ale to tylko taki jego zart

my też będziemy robić sami zawieszki na alkohol bo uznalismy ze tego sie nie oplaca kupowac i lepiej zrobic. W przypadku zaproszen to juz trzeba miec talent i w ogole materialy tez kosztuja takze nie wiem czy to jakos duzo taniej wychodzi, a takie zawieszki to sie na pewno oplaca zrobic samemu tez sie zastanawiam czy już nie zaczac ich robić bo moj Tżcik w anglii siedzi a ja co prawda pisze mojego magistra ale w przerwach moglabym juz porobic te zawieszki tak dla rozrywki tylko nie wiem czy nie bedzie zly bo moze tez by sie chcial wykazac zdolnosciami

A mam takie pytanko: ile wodki mniej wiecej kupujecie?? bo gdzies czytalam ze przyjmuje sie okolo 0,5 litra na glowe, takze mysle ze na nasze 60 osob kupimy 60 butelek + jakies 10 na bramy itd myslicie ze starczy?? jaka wodke planujecie zakupic??

I jeszcze jedno pytanie: chcemy kupic tez winko jakies ile myslicie ze by sie przydalo butelek?? i czy na wino tez sie daje zawieszki??

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę. Mój TZ ostatnio jak czekał na mnie, aż skończe zajęcia to sam poszedł oglądać obrączki
Ja wymyśliłam, ze dla rodziców kupimy z naszym zdjęciem, dla chrzestnych i rodzeństwa i dziadków jakaś takie specjalne, a dla reszty jakieś zwykłe, wiadomo, ze one potem gdzieś się zapodzieją
heheh fajny Tżcik z nas dwojga to na razie tylko ja ogladam obraczki dla rodzicow to mamy zamiar wywolac w jakims takim duzym formacie nasze zdjecie i dac im w ramce w czasie podziekowania ;P a nad chrzesnymi i cala reszta to sie bedziemy zastanawiac, ale raczej dostana takie co wszyscy najwyzej potem damy im jakies zdjecia z wesela wywolane, bo to moim zdaniem lepsza pamiatka niz zaproszenie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 07:56   #221
^olka^
Rozeznanie

Cytat:

A mam takie pytanko: ile wodki mniej wiecej kupujecie?? bo gdzies czytalam ze przyjmuje sie okolo 0,5 litra na glowe, takze mysle ze na nasze 60 osob kupimy 60 butelek + jakies 10 na bramy itd myslicie ze starczy?? jaka wodke planujecie zakupic??

I jeszcze jedno pytanie: chcemy kupic tez winko jakies ile myslicie ze by sie przydalo butelek?? i czy na wino tez sie daje zawieszki??
Hej!

ja też słyszałam, że 0,5 litra wódki na głowę, natomiast jeśli chodzi o wino to nie mam pojęcia jak to się liczy.
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 08:00   #222
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:

my też będziemy robić sami zawieszki na alkohol bo uznalismy ze tego sie nie oplaca kupowac i lepiej zrobic. W przypadku zaproszen to juz trzeba miec talent i w ogole materialy tez kosztuja takze nie wiem czy to jakos duzo taniej wychodzi, a takie zawieszki to sie na pewno oplaca zrobic samemu tez sie zastanawiam czy już nie zaczac ich robić bo moj Tżcik w anglii siedzi a ja co prawda pisze mojego magistra ale w przerwach moglabym juz porobic te zawieszki tak dla rozrywki tylko nie wiem czy nie bedzie zly bo moze tez by sie chcial wykazac zdolnosciami
My nie chcemy zawieszek, tylko naklejki, więc będziemy musieli kupić, ale na allegro nie są drogie.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:19   #223
annfas
Zakorzenienie

Wiecie co ostatnio stwierdził mój TŻ "Dlaczego my taką odległą datę wybraliśmy???" A sam mówił, że dopiero jak skończę studia więc druga połowa 2009. Ale ja już się zakochałam w tej naszej dacie i nie chcę innej. Owszem chciałabym żebyśmy brali ślub najlepiej już, ale nie chcę też wszystkiego robić na szybko a tak mamy jeszcze rok i 5 mc wiec spokojnie ze wszystkim zdążymy

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:25   #224
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
My nie chcemy zawieszek, tylko naklejki, więc będziemy musieli kupić, ale na allegro nie są drogie.
my, a raczej ja , (ale tż chyba też chociaż z nim nie rozmawialam na ten temat co lepsze zawieszki czy naklejki, ale gadalismy ze bedziemy je sami robic ) chcemy zwieszki i do tego takie, żeby pisały na nich nasze imiona i data ślubu takie zawieszki na allegro kosztują około 10 zł za 20 sztuk, toteż jak my potrzebujemy 70 sztuk + zawieszki na wino o ile na wino też się daje?? to troche by to wynioslo taniej kupić bristol i samemu coś pokombinować, tym bardziej, że to wcale trudne nie jest a poza tym ja lubie się bawić w takie rzeczy

nooo ale naklejki na allegro są tańsze troche bo za 10 zl to już można kupić z 50 szt a poza tym naklejek to się za bardzo samemu nie wykona

heheh a od dziś to już równo rok i 6 miesiecy do naszego slubu
Stary 2008-03-05, 09:03   #225
pysslaw
Raczkowanie

witam dziewczynki Samba ja też będę robić zawieszki osobiście mi nie podobają się te naklejki chcę je zrobić z papieru wizytówkowego- drogi ale piękny- i chyba rafią do butelek przywiązać ale moja koncepcja może się ze sto razy jeszcze zmienić. Ja na wina też będę robić i na wszystkie kolorowe wódki też- tylko np. na wina zrobię w innym kolorze w ogólę to my chcemy wódkę palace- ładna, nawet dobra(jeśli idzie tak powiedzieć o wódce) i ma piękną butelkę a no i droga nie jest bo 20 zł z pół litra więc jak większość bo na pewno nie wzięłabym absolwenta itp.

ja planuję jescze zrobić takie woreczki tiulowe z rafaello/ ferrero rocher dla gości jako prezent w ogólę to lubuję się w takich rzeczach jak np. pakowanie prezentu ciocia mojego tż powiedziała kiedyś, że słyniemy z nioebanalnego pakowania heh bo ja nie cierpię torebek ani papieru pakowego

a co do ilości wódki to ja niebędę kupowała 60 butelek na 60 ludzi tylko mniej.Bo palnuję kupić dużo kolorowych( żubrówka, wiśniówka, curacao, gin itp.) i zrobię taki barek gdzie goście będą sobie mogli rinki robić moja znajoma tak miała i wszyscy byi zachwyceni- a czystej wódki na 60 osób poszło jej tylko 15 butelek! a trzeźwych nie było
pysslaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 09:10   #226
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
moj Tż też uznaje tylko biała suknie i powiedzial ze ma byc ladna bo inaczej on mowi NIE heheh ale to tylko taki jego zart

no moj tż tak samo powiedzial ;;ddd

zawieszki robimy sami poniewaz musze 200szt....na 130 osob kupujemy 200 flaszek bo na poprawiny jeszcze...pewnie zostanie cos to damy na odjazd jeszcze no i na chrzest zostawimy wina z 10 butelek bialego i 5 butelek czerwonego

Cytat:
Napisane przez ^olka^ Pokaż wiadomość
Hej!

ja też słyszałam, że 0,5 litra wódki na głowę, natomiast jeśli chodzi o wino to nie mam pojęcia jak to się liczy.
no my 200 flaszek na 130 osob
Cytat:
tak naklejki sie oplaca...
zawieszki 10 zł za 20 sztuk czyli mi by wyszło 100zł plus przesylka.... wiec 120zł prawie szok

a tak brystol 5 zł
klej z brokatem 3 szt duze - 4 zł
drukowanie...to nie wiem ile bo wlasnym tuszem ale pewnie z 10zł albo i mniej
kokardki srebrne w promocji 200szt - 12zł ...poswiateczna wyprzedaz
troche pracy OD SERCA - 0zł

razem koszt 31zł
Cytat:
my, a raczej ja , (ale tż chyba też chociaż z nim nie rozmawialam na ten temat co lepsze zawieszki czy naklejki, ale gadalismy ze bedziemy je sami robic ) chcemy zwieszki i do tego takie, żeby pisały na nich nasze imiona i data ślubu takie zawieszki na allegro kosztują około 10 zł za 20 sztuk, toteż jak my potrzebujemy 70 sztuk + zawieszki na wino o ile na wino też się daje?? to troche by to wynioslo taniej kupić bristol i samemu coś pokombinować, tym bardziej, że to wcale trudne nie jest a poza tym ja lubie się bawić w takie rzeczy
no ja mam napisane tak:

Wodka Weselna
Toast wznosicie
za pomyslnosc mlodej pary:
Marty i Krzysztofa
Kielich pierwszy: za młodyh szczescie
Drugi: za dziecka poczecie
Trzeci: za zdrowie gości
Kazdy nastepny dla przyjemności

18 lipiec 2009
Stary 2008-03-05, 09:13   #227
pati86
Raczkowanie

Nie miałam czasu wcześniej pisać, ale cały czas jestem na bieżąco .
Tak wiec witam nowe panny młode, które w czasie mojego krótkiego 'niebytu' sie tu pojawiły
Ja tez przeglądałam zaproszenia na allegro i podobają mi sie tego typu... Podobne załączyła chyba annfas. O zawieszkach, naklejkach na wódke też myslałam, ale ostatecznie chyba z nich zrezygnuje i postawie na stół wodke 'w oryginale', żeby ludzie wiedzieli co piją . A co do welonów podobają mi sie te koronkowe. Cudo Jak i te zupełnie gładkie.
A czy myślałyście o winietkach- wizytówkach dla gości? Wydaję mi się, że to świetny pomysł. Nikt nie musi sie zastanawiać gdzie siedzi, szukać dla siebie miejsca. Rozwiązuje problem .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1bb155fad2d4c8da.jpg (20,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2b6812558ac41867.jpg (80,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29d070217472c2d3.jpg (19,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 53adb63ef7649324.jpg (88,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 318999503.jpeg (6,4 KB, 10 załadowań)

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 09:24   #228
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
Nie miałam czasu wcześniej pisać, ale cały czas jestem na bieżąco .
Tak wiec witam nowe panny młode, które w czasie mojego krótkiego 'niebytu' sie tu pojawiły
Ja tez przeglądałam zaproszenia na allegro i podobają mi sie tego typu... Podobne załączyła chyba annfas. O zawieszkach, naklejkach na wódke też myslałam, ale ostatecznie chyba z nich zrezygnuje i postawie na stół wodke 'w oryginale', żeby ludzie wiedzieli co piją . A co do welonów podobają mi sie te koronkowe. Cudo Jak i te zupełnie gładkie.
A czy myślałyście o winietkach- wizytówkach dla gości? Wydaję mi się, że to świetny pomysł. Nikt nie musi sie zastanawiać gdzie siedzi, szukać dla siebie miejsca. Rozwiązuje problem .
ale zawieszki wygladaja tak wiec widac co sie pije
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 084.jpg (42,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zawieszka.JPG (29,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26.jpg (58,0 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-03-05, 09:25   #229
kalinka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No fajnie masz z tymi zaproszeniami. Aha i dlaczego ja nie zauważyłam, że ślubujemy tego samego dnia.
Pewnie dlatego,że ja zmieniłam datę ślubu-w związku z tym że termin który chciałam był już zamówiony w restauracji.więc 3.10.2009 jest "zaklepany" dopiero od poniedziałku.We dwie będzie nam raźniej-pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 09:34   #230
pati86
Raczkowanie

Cytat:
ale zawieszki wygladaja tak wiec widac co sie pije
Wiem wiem strippi Myślałam tutaj o naklejkach

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 09:46   #231
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Wybraliśmy wstępnie cały zestaw z cartalii, zaproszenia, winietki, makieta z usadzeniem gości, kartki z podziękowaniami oraz księgę gości. Podoba mi się, że wszystko będzie z jednej serii. Ja też wolę zawieszki na wódkę, myślę że na wino też kupimy. My na 120 osób weźmiemy 120 butelek wódki, może trochę więcej. O ilości wina nie myśleliśmy jeszcze, wynajęliśmy też barmana więc mam nadzieję, że alkoholu starczy.
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 10:10   #232
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Wiem wiem strippi Myślałam tutaj o naklejkach
ahaaaa no masz racje co do tych naklejek ale zawsze mozna na odwrocie nakleic
Stary 2008-03-05, 10:37   #233
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysslaw Pokaż wiadomość
witam dziewczynki Samba ja też będę robić zawieszki osobiście mi nie podobają się te naklejki chcę je zrobić z papieru wizytówkowego- drogi ale piękny- i chyba rafią do butelek przywiązać ale moja koncepcja może się ze sto razy jeszcze zmienić. Ja na wina też będę robić i na wszystkie kolorowe wódki też- tylko np. na wina zrobię w innym kolorze w ogólę to my chcemy wódkę palace- ładna, nawet dobra(jeśli idzie tak powiedzieć o wódce) i ma piękną butelkę a no i droga nie jest bo 20 zł z pół litra więc jak większość bo na pewno nie wzięłabym absolwenta itp.

ja planuję jescze zrobić takie woreczki tiulowe z rafaello/ ferrero rocher dla gości jako prezent w ogólę to lubuję się w takich rzeczach jak np. pakowanie prezentu ciocia mojego tż powiedziała kiedyś, że słyniemy z nioebanalnego pakowania heh bo ja nie cierpię torebek ani papieru pakowego

a co do ilości wódki to ja niebędę kupowała 60 butelek na 60 ludzi tylko mniej.Bo palnuję kupić dużo kolorowych( żubrówka, wiśniówka, curacao, gin itp.) i zrobię taki barek gdzie goście będą sobie mogli rinki robić moja znajoma tak miała i wszyscy byi zachwyceni- a czystej wódki na 60 osób poszło jej tylko 15 butelek! a trzeźwych nie było
hehehe co to jest ta rafia bo się nie orientuje? hmm o takiej wodce jak Palace szczerze mówiąc jeszcze nie slyszalam (ale nie jestem jakas wytrawna alkoholiczka wiec nic dziwnego ) trzeba będzie w takim razie spróbować skoro ma ładną butelkę i ładnie wygląda też nie chcemy absolwenta, myślalam szczerze mówiąc o Bolsie bo mi on jakoś zaskakująco dobrze wchodzi w przeciwieństwie do jakiś sobieskich czy smirnoffow ktore znacznie częściej pojawiają się na weselach Ale o Bolsie też chyba różni ludzie mają różne opinię w każdym razie bols też kosztuje ok 20 zł za 0,5 litra.

hmmm fajny pomysł z tym samoobługowym barkiem alkoholowym. A myslalas już jak to będzie urządzone? czy np w jakimś miejscu na sali będzie stał jakiś stolik i na nim będą poustawiane te wszystkie alkohole, jakieś szklanki też tam będą stały i np soki do drinkow tez?? a co w takim razie ze zwyklą wódką? też na tym stole bedzie stala czy na poszczegolnych stolikach?? Noo na pewno jesli bedzie tak szeroki wybor alkoholi to zwyklej wodki mniej pojdzie i nie ma sensu kupowac 0,5 litra na glowe

A pilyscie kiedys wodke o nazwie Soplica?? co o niej sądzicie?? tak pytam bo kiedyś w biedronce byla promocja i 0,5 litra kosztowalo cos 15 zl wiec sie oplacalo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 10:50   #234
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry

Cytat:
hehe też je dzisiaj ogladalam na allegro Fajne i nawet nie takie drogie aczkolwiek widzialam na allegro jeszcze ladniejsze zaproszenia ze zdjeciem ale te to juz kosztowaly chyba 2,80 czy jakos tak za szt A co Wy już kupujecie zaproszenia ze juz dzisiaj wiesz jakie one będą?

heheh fajny Tżcik z nas dwojga to na razie tylko ja ogladam obraczki dla rodzicow to mamy zamiar wywolac w jakims takim duzym formacie nasze zdjecie i dac im w ramce w czasie podziekowania ;P a nad chrzesnymi i cala reszta to sie bedziemy zastanawiac, ale raczej dostana takie co wszyscy najwyzej potem damy im jakies zdjecia z wesela wywolane, bo to moim zdaniem lepsza pamiatka niz zaproszenie

Ja też mam zamiar sama zrobić te zawieszki, dużo taniej wychodzi, a przynajmniej czas czymś zajmę.

Co do wódki, to też nie wiemy, myśleliśmy o litrze na głowę, no bo trzeba doliczyć bramki, no i wygrane w jakiś konkursach itd.

Oczywiście, że pamiątki i dla rodziców, i dla świadków będę, zaproszeniami chciałam tylko uhonorować tych najważniejszych już na początku.

CO do podziękowania dla rodziców to planuje zrobić taki album jak tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=album

Co dla świadków, chrzestnych to się nie zastanawiałam, może po ślubie jakieś ładne wspólne zdjęcie, to się jeszcze pomyśli

Cytat:

tak naklejki sie oplaca...
zawieszki 10 zł za 20 sztuk czyli mi by wyszło 100zł plus przesylka.... wiec 120zł prawie szok

a tak brystol 5 zł
klej z brokatem 3 szt duze - 4 zł
drukowanie...to nie wiem ile bo wlasnym tuszem ale pewnie z 10zł albo i mniej
kokardki srebrne w promocji 200szt - 12zł ...poswiateczna wyprzedaz
troche pracy OD SERCA - 0zł

razem koszt 31zł

no ja mam napisane tak:

Wodka Weselna
Toast wznosicie
za pomyslnosc mlodej pary:
Marty i Krzysztofa
Kielich pierwszy: za młodyh szczescie
Drugi: za dziecka poczecie
Trzeci: za zdrowie gości
Kazdy nastepny dla przyjemności

18 lipiec 2009
Zgapiam sobie ten tekst Aha forma 18 lipiec jest niepoprawna powinno być 18 lipca 2009, tak jak 3 grudnia, 5 września itd. (w domyśle dnia 5 grudnia np.)

Chociaż sprawdzę jeszcze w słowniku, czy aby mi się coś nie pokręciło.

Sprawdziłam, ponieważ liczebnik odnosi się do dnia, a nie do miesiąca powinno być 18 lipca, w takiej formie 18 lipiec wynika, ze mamy osiemnasty w kolei lipiec.

mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale domyślam się, że chciałabyś uniknąć błędów na weselu, a nóż trafisz na takiego szaleńca jak ja . A propo pilnujcie dziewczyny tego na filmach, to jest nagminny błąd.

Czepiam się, ale niestety polonistką (prawię) i mam świra na punkcie języka Pozdrawiam.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 10:51   #235
pysslaw
Raczkowanie

rafia to jest takie sianko na pewno wiesz- np. róże w kwiaciarni rafią dekorują właśnie ja słyszałam, że soplica nie jeste dobra. Palace nie jest aż tak znaną wódka. Mam nadzieję, że uda mi się zdjęcie załączyć- zdjątko jest małe, ale można wpisać w google wódka palace i na grafikę dać ta wódka jes fajna bo ona nie ma żadnych nalepek wiecie o co chodzi?

Tak kolorowe wódki będą stały na osobnym stoliku, ładnie przystrojonym a zwykła wódka i np. żołądkowa i może winko i piwo, będą stały normalnie n astołach.Na tym "barku" będą stały szklaneczki, wisienki koktajlowe, ładne słomeczki, shaker i przepissy na drinki a no i n pewno malibu będzie tylko te "niezwykłe" alkohole będą na tym barku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg images.jpeg (2,6 KB, 12 załadowań)
pysslaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 11:39   #236
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ja też mam zamiar sama zrobić te zawieszki, dużo taniej wychodzi, a przynajmniej czas czymś zajmę.

Co do wódki, to też nie wiemy, myśleliśmy o litrze na głowę, no bo trzeba doliczyć bramki, no i wygrane w jakiś konkursach itd.

Oczywiście, że pamiątki i dla rodziców, i dla świadków będę, zaproszeniami chciałam tylko uhonorować tych najważniejszych już na początku.

CO do podziękowania dla rodziców to planuje zrobić taki album jak tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=album

Co dla świadków, chrzestnych to się nie zastanawiałam, może po ślubie jakieś ładne wspólne zdjęcie, to się jeszcze pomyśli

Zgapiam sobie ten tekst Aha forma 18 lipiec jest niepoprawna powinno być 18 lipca 2009, tak jak 3 grudnia, 5 września itd. (w domyśle dnia 5 grudnia np.)

Sprawdziłam, ponieważ liczebnik odnosi się do dnia, a nie do miesiąca powinno być 18 lipca, w takiej formie 18 lipiec wynika, ze mamy osiemnasty w kolei lipiec.

mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale domyślam się, że chciałabyś uniknąć błędów na weselu, a nóż trafisz na takiego szaleńca jak ja . A propo pilnujcie dziewczyny tego na filmach, to jest nagminny błąd.

Czepiam się, ale niestety polonistką (prawię) i mam świra na punkcie języka Pozdrawiam.

wow piekny ten album!! musze pomeczyc Tż to moze też coś takiego zrobimy jak dobrze rozumiem to album ten jest kupiony tylko w srodku te cytaty i zdjecia to juz sami robili nio nie?? na prawde swietny pomysl

A pani polonistko jak jest np z czerwcem? bo patrzylam przed chwila na jakies tam aukcje na allegro czy tez maja bledy na zawieszkach to np maja 17 sierpnia, 5 wrzesnia ale jesli chodzi o czerwiec to maja 15 czerwiec ;P wedlug mnie tez powinno byc 15 czerwca ;P heheh najbezpieczniej jest podac date cyframi

litr wodki na glowe to juz chyba troche za duzo z tego co wiem to moi znajomi kupowali wlasnie tak okolo po 0,5 litra na glowe a wodke pija do dzisiaj (slub mieli 2 lata temu) nawet pilismy ja w tym roku na sylwka i kumpela sie cieszyla ze juz powoli koncza ;P

A co do nagrod w konkursach to jesli chcecie wodke jako nagrode to tez przeciez tych konkursow nie bedzie niewiadomo ile wiec za duzo flaszek nie trzeba A apropo nagrod to znajomi na weselu mieli takie nagrody na smieszno troche ;P np jakis tam sprzet kuchenny i najpierw ich wodzirej mowil ze nagroda jest jakis tam zestaw garkow a panstwo mlodzi wreczali nagrode w postaci garkow ale takich malutkich plastikowych jak dla lalek ;P myslę, że to też ciekawy pomysl zeby pokupować takie właśnie smieszne niby nagrody ;P nio ale to jeszcze kwestia do zastanowienia

Cytat:
rafia to jest takie sianko na pewno wiesz- np. róże w kwiaciarni rafią dekorują właśnie ja słyszałam, że soplica nie jeste dobra. Palace nie jest aż tak znaną wódka. Mam nadzieję, że uda mi się zdjęcie załączyć- zdjątko jest małe, ale można wpisać w google wódka palace i na grafikę dać ta wódka jes fajna bo ona nie ma żadnych nalepek wiecie o co chodzi?

Tak kolorowe wódki będą stały na osobnym stoliku, ładnie przystrojonym a zwykła wódka i np. żołądkowa i może winko i piwo, będą stały normalnie n astołach.Na tym "barku" będą stały szklaneczki, wisienki koktajlowe, ładne słomeczki, shaker i przepissy na drinki a no i n pewno malibu będzie tylko te "niezwykłe" alkohole będą na tym barku
hmmm nioo brzmi super taki barek sama bym sie tam zakradla i pokosztowala heheh u nas raczej będzie sama wodka i winko, chociaz moze pomyslimy też nad jakimis wystrzalowymi alkoholami zobaczymy a rafia to już wiem co to jest dzieki
Stary 2008-03-05, 13:14   #237
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Znam tą wódkę . Polecam, u mnie w domku stała sie dość popularna. Niedroga, a smaczna (?) chyba jest.

Album piękny. Muszę tż'ta namówić.

Bardzo podoba mi się to zaproszenie, ale kosztuje 2,49zł. W sumie to widziałam nawet po 4-5zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (45,6 KB, 18 załadowań)
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 13:29   #238
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

jasne, że się nie obrażę, ale niestety poszło do druku już. koleżanka napisała więc kolejne koszty, niestety musiałabym ponieść jakby od nowa wszystko...mam nadzieję, że nikt nam tego nie wypomni na weselu hehe
Stary 2008-03-05, 13:50   #239
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:

zaproszenia nam sie podobaja takie

http://www.allegro.pl/item323290729_...lubne_a_s.html

http://www.allegro.pl/item319012637_...lubne_a_s.html

Rzecz gustu Ja np. bialejj sukni kupowac nie bede, bo w niej po prostu "zgine". Na solare chodzic nie moge a na balsamy brazujace mam uczulenie, wiec inny kolor niz ecru w moim przypadku odpada.

Wczoraj pokazalam TZ ta sukienke, ktorej zdjecie zamiescilam wczoraj w watku. Reakcja TZ byla nastepujaca -> "O k****, piekna! Kupie Ci ja".

Sliczne zaproszenia. Podobaja mi sie. Hmmm, samemu mozna zrobic.

My zawieszek na wode ani robic nie bedziemy ani nie bedziemy kupowac, kupimy za to naklejki z pobudek czysto prakwtcznych. Zawieszki przeszkadzaja przy nalewaniu trunku Znajac zycie to zawieszki beda wisiec tylko na poczatku wesela a pozniej wszyscy beda je zdejmowac i beda sie walaly po podlodze. Tak bylo na jednym z wesel.

Scio, super, ze podslalas linka z albumem. Nad czyms takim sie zastanawialam, bo te "ksiegi pamiatkowe", ktore mozna kupic na allegro zupelnie mi sie nie podobaja. Co pozniej z nimi robic? A to przynajmniej pamiatka I nie wstyd gosciom pozniej pokazac. Pochwalic sie nawet takim czyms nalezy

EDIT: DZiewczyny, doradzcie. Rodzice TZ sa po rozwodzie i przez to bede musiala robic 3 takie ksiegi pamiatkowe czy tylko 2, jako dla rodzicow?

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 16:08   #240
baja_86
Zakorzenienie

jaga_2001 no w takim razie chyba 3, bo się jedną nie podzielą, lepiej żeby mieli dwie osobne

My zawieszki sami zrobimy. Mam trochę zdolności manualnych, więc się wyżyję A sposób żeby nie przeszkadzały to przykleić do butelki takim klejem z pistoletu, wiecie o jaki mi chodzi? No i nie będzie się kręcić kolo flaszki i przeszkadzać w nalewaniu.
Nie wiem ile wódki kupimy, ale więcej niż 0,5 na głowę, bo chcemy jeszcze poprawiny zrobić. Kupimy też trochę wina, bo nie wiadomo, że nie każdy piję czystą.
Tż znajomy wspominał, że może sprzedac nam alkohol po cenach hurtowych, mówił coś, że np 0,5 bolsa będzie kosztować chyba 13 zł, o ile dobrze pamiętam, także sporo taniej niż w sklepie.

Pomysł z tym barkiem fajny Warto przemyśleć
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości