![]() |
#211 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam taką drobną refleksje wieczorną. Cały czas gadamy tu o welonach, sukienkach, salach itd. oby nam się miłość gdzieś w tym wszystkim nie zgubiła... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
dziewczynki-ja tak trochę z innej beczki-jak zrobić żeby w moim podpisie doczepić suwaczek do napisu? tzn chcę żeby przy kliknięciu np na moją datę ślubu pojawiał się suwaczek
trochę niewyedukowana w tym temacie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
robisz to tak:
Tu robisz nawias kwadratowyURL="tu wpisujesz adres internetowy suwaczka"]tu wpisujesz tekst który się wyświetli[/url] a wątek z adresami suwaczków masz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194643 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
jaga_2001 przepiękna ta sukienka, bardzo mi sie podobaja tego typu ale w sumie to zadnej nie przymierzałam i postanoiwiłam sobie ze narazie na zadne krój sie nie nastawiam, dopóki nie przymierze kilku rodzajów
![]() ![]() Dziewczyny zaproszenia super, szczególnie mi sie podobaja załaczone przez annfas z tego drugiego postu 2, 3 4 takie bardzo subtelne i zdecydowanie trudne do zrobienia i strippi z pierwszego linku. A te ze zdjeciem |Panstwa Młodych całkiem niedrogie ![]() MisQa naparwde nie ma się co przejmować rodzicami TŻta ale wiem jak to jest bo ja tez mam problem z mama TZta - nic jej nie pasuje, no ale cóz trzeba poprostu olewać to co mowi ![]() ![]()
#216 |
Raczkowanie
|
Taverney- dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
a to ja się cieszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my też będziemy robić sami zawieszki na alkohol bo uznalismy ze tego sie nie oplaca kupowac i lepiej zrobic. W przypadku zaproszen to juz trzeba miec talent i w ogole materialy tez kosztuja takze nie wiem czy to jakos duzo taniej wychodzi, a takie zawieszki to sie na pewno oplaca zrobic samemu ![]() ![]() ![]() A mam takie pytanko: ile wodki mniej wiecej kupujecie?? bo gdzies czytalam ze przyjmuje sie okolo 0,5 litra na glowe, takze mysle ze na nasze 60 osob kupimy 60 butelek + jakies 10 na bramy itd myslicie ze starczy?? jaka wodke planujecie zakupic?? I jeszcze jedno pytanie: chcemy kupic tez winko jakies ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też słyszałam, że 0,5 litra wódki na głowę, natomiast jeśli chodzi o wino to nie mam pojęcia jak to się liczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ostatnio stwierdził mój TŻ "Dlaczego my taką odległą datę wybraliśmy???" A sam mówił, że dopiero jak skończę studia więc druga połowa 2009. Ale ja już się zakochałam w tej naszej dacie i nie chcę innej. Owszem chciałabym żebyśmy brali ślub najlepiej już, ale nie chcę też wszystkiego robić na szybko a tak mamy jeszcze rok i 5 mc wiec spokojnie ze wszystkim zdążymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nooo ale naklejki na allegro są tańsze troche bo za 10 zl to już można kupić z 50 szt ![]() ![]() heheh a od dziś to już równo rok i 6 miesiecy do naszego slubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja planuję jescze zrobić takie woreczki tiulowe z rafaello/ ferrero rocher dla gości jako prezent ![]() ![]() ![]() ![]() a co do ilości wódki to ja niebędę kupowała 60 butelek na 60 ludzi tylko mniej.Bo palnuję kupić dużo kolorowych( żubrówka, wiśniówka, curacao, gin itp.) i zrobię taki barek gdzie goście będą sobie mogli rinki robić ![]() ![]()
#226 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawieszki robimy sami poniewaz musze 200szt....na 130 osob kupujemy 200 flaszek bo na poprawiny jeszcze...pewnie zostanie cos to damy na odjazd jeszcze no i na chrzest zostawimy ![]() Cytat:
Cytat:
zawieszki 10 zł za 20 sztuk czyli mi by wyszło 100zł plus przesylka.... wiec 120zł prawie szok a tak brystol 5 zł klej z brokatem 3 szt duze - 4 zł drukowanie...to nie wiem ile bo wlasnym tuszem ale pewnie z 10zł albo i mniej kokardki srebrne w promocji 200szt - 12zł ...poswiateczna wyprzedaz ![]() troche pracy OD SERCA - 0zł razem koszt 31zł Cytat:
Wodka Weselna Toast wznosicie za pomyslnosc mlodej pary: Marty i Krzysztofa Kielich pierwszy: za młodyh szczescie Drugi: za dziecka poczecie Trzeci: za zdrowie gości Kazdy nastepny dla przyjemności 18 lipiec 2009
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Nie miałam czasu wcześniej pisać, ale cały czas jestem na bieżąco
![]() Tak wiec witam nowe panny młode, które w czasie mojego krótkiego 'niebytu' sie tu pojawiły ![]() Ja tez przeglądałam zaproszenia na allegro i podobają mi sie tego typu... Podobne załączyła chyba annfas. O zawieszkach, naklejkach na wódke też myslałam, ale ostatecznie chyba z nich zrezygnuje i postawie na stół wodke 'w oryginale', żeby ludzie wiedzieli co piją ![]() ![]() ![]() A czy myślałyście o winietkach- wizytówkach dla gości? ![]() ![]()
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Wiem wiem strippi
![]() ![]()
#231 |
Rozeznanie
|
Wybraliśmy wstępnie cały zestaw z cartalii, zaproszenia, winietki, makieta z usadzeniem gości, kartki z podziękowaniami oraz księgę gości. Podoba mi się, że wszystko będzie z jednej serii. Ja też wolę zawieszki na wódkę, myślę że na wino też kupimy. My na 120 osób weźmiemy 120 butelek wódki, może trochę więcej. O ilości wina nie myśleliśmy jeszcze, wynajęliśmy też barmana więc mam nadzieję, że alkoholu starczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmmm fajny pomysł z tym samoobługowym barkiem alkoholowym. A myslalas już jak to będzie urządzone? czy np w jakimś miejscu na sali będzie stał jakiś stolik i na nim będą poustawiane te wszystkie alkohole, jakieś szklanki też tam będą stały i np soki do drinkow tez?? a co w takim razie ze zwyklą wódką? też na tym stole bedzie stala czy na poszczegolnych stolikach?? Noo na pewno jesli bedzie tak szeroki wybor alkoholi to zwyklej wodki mniej pojdzie i nie ma sensu kupowac 0,5 litra na glowe ![]() A pilyscie kiedys wodke o nazwie Soplica?? co o niej sądzicie?? tak pytam bo kiedyś w biedronce byla promocja i 0,5 litra kosztowalo cos 15 zl wiec sie oplacalo ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja też mam zamiar sama zrobić te zawieszki, dużo taniej wychodzi, a przynajmniej czas czymś zajmę. Co do wódki, to też nie wiemy, myśleliśmy o litrze na głowę, no bo trzeba doliczyć bramki, no i wygrane w jakiś konkursach itd. Oczywiście, że pamiątki i dla rodziców, i dla świadków będę, zaproszeniami chciałam tylko uhonorować tych najważniejszych już na początku. CO do podziękowania dla rodziców to planuje zrobić taki album jak tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=album Co dla świadków, chrzestnych to się nie zastanawiałam, może po ślubie jakieś ładne wspólne zdjęcie, to się jeszcze pomyśli Cytat:
![]() Chociaż sprawdzę jeszcze w słowniku, czy aby mi się coś nie pokręciło. Sprawdziłam, ponieważ liczebnik odnosi się do dnia, a nie do miesiąca powinno być 18 lipca, w takiej formie 18 lipiec wynika, ze mamy osiemnasty w kolei lipiec. mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale domyślam się, że chciałabyś uniknąć błędów na weselu, a nóż trafisz na takiego szaleńca jak ja ![]() Czepiam się, ale niestety polonistką (prawię) i mam świra na punkcie języka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
rafia to jest takie sianko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak kolorowe wódki będą stały na osobnym stoliku, ładnie przystrojonym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow piekny ten album!! musze pomeczyc Tż to moze też coś takiego zrobimy ![]() ![]() ![]() A pani polonistko jak jest np z czerwcem? bo patrzylam przed chwila na jakies tam aukcje na allegro czy tez maja bledy na zawieszkach ![]() ![]() litr wodki na glowe to juz chyba troche za duzo ![]() ![]() A co do nagrod w konkursach to jesli chcecie wodke jako nagrode to tez przeciez tych konkursow nie bedzie niewiadomo ile wiec za duzo flaszek nie trzeba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Album piękny. ![]() ![]() Bardzo podoba mi się to zaproszenie, ale kosztuje 2,49zł. W sumie to widziałam nawet po 4-5zł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj pokazalam TZ ta sukienke, ktorej zdjecie zamiescilam wczoraj w watku. Reakcja TZ byla nastepujaca -> ![]() ![]() Sliczne zaproszenia. Podobaja mi sie. ![]() ![]() My zawieszek na wode ani robic nie bedziemy ani nie bedziemy kupowac, kupimy za to naklejki z pobudek czysto prakwtcznych. Zawieszki przeszkadzaja przy nalewaniu trunku ![]() ![]() Scio, super, ze podslalas linka z albumem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: DZiewczyny, doradzcie. Rodzice TZ sa po rozwodzie i przez to bede musiala robic 3 takie ksiegi pamiatkowe czy tylko 2, jako dla rodzicow? ![]()
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
jaga_2001 no w takim razie chyba 3, bo się jedną nie podzielą, lepiej żeby mieli dwie osobne
My zawieszki sami zrobimy. Mam trochę zdolności manualnych, więc się wyżyję ![]() Nie wiem ile wódki kupimy, ale więcej niż 0,5 na głowę, bo chcemy jeszcze poprawiny zrobić. Kupimy też trochę wina, bo nie wiadomo, że nie każdy piję czystą. Tż znajomy wspominał, że może sprzedac nam alkohol po cenach hurtowych, mówił coś, że np 0,5 bolsa będzie kosztować chyba 13 zł, o ile dobrze pamiętam, także sporo taniej niż w sklepie. Pomysł z tym barkiem fajny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.