![]() |
#2131 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Scent Bar II
Favkes, a możesz podpowiedzieć, jak znaleźć to miejsce? Jak mnie zaniesie do Warszawy to chciałabym je zwiedzić
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Tzn ten samouczek to taka mapa orientacyjna, też najlepiej się uczę coś robiąc
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Prawda, z Nim to nigdy nic nie wiadomo ![]()
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze musisz znalesc przyczyne i dopiero wtedy podjac jakies kroki. Badz silna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zadomowienie
|
Ależ się zeźliłam właśnie.
![]() Pozwólcie, że się wygadam... ![]() ![]() Poza tym, słońce dzisiaj tak świeciło ślicznie, że wybrałam się na gofra z owocami, loda karmelowego i kawę mrożoną, bo moja ulubiona lodziarnio-kawiarnio-gofrarnia znowu działa. Pysznie ![]()
#2137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Gryx - Czy ten Kors to damskie czy męskie perfumy są?
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi, ja sie duzo wyryczalam i niedawno skonczylam, mnie pomoglo odciecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Lea, jak ja Cię rozumiem
![]() To jeszcze nic - jakieś 15 lat temu siedziałam u babci na fotelu. Patrzę na żółtą zasłonę a tam idzie czarny, wielgasny pająk ale nie taki zwykły Marian tylko siedmiocentymetrowe, włochate cielsko ![]() ![]() To był koszmar - podejrzewamy, że przylazł z kwiaciarni, która jest piętro niżej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Koszmarny dzień, jak dobrze, że już u kresu. Idę zaraz spać i mam nadzieję, że jutro będzie choć trochę lepiej.
A tak w ogóle to kryzys wyglądowy mam, czuję się brzydka, zaniedbana, bladoszara i nijaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojeju ![]() ![]()
![]() |
#2144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najtrudniej to mi było Koszykową znaleźć ![]() Nie, no ale na poważnie, słuchajcie ... okno zaklejone na biało i tylko czarna dziura w środku. Niby napisali: "Magazyn Sztuki" - ale ja tam tego z CdG nie skojarzyłam ![]() Guerilla jest na początku ulicy - czyli przy placu na Rozdrożu - jakoś tak koło włoskiej kawiarenki. Zanim zajrzałam w tę dziurę to przeszłam obok chyba z pięć razy - klnąc pod nosem ..... wrrr ..a chciałam Calamusa powąchać no ! Żesz F.... Cytat:
no ... było bosko .... uhhhh .... dobrze,że kupiłam chociaż yerbamate ( ale nogi mnie jeszcze napierniczają ![]() ![]() Słodziutka - pięknie się będzie prezentowała na mojej Aluni ... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Favkes, byłaś w ZT? No proszę, pewnie się minęłyśmy. W czasie lub przestrzeni ;]
Mendosito, mogę podać rękę - też mam kryzys, tyle że nie tylko wyglądowy. Ogólnie to mam dzisiaj dzień z cyklu fun with knives. Próbuję sobie wytłumaczyć, że to wszystko przez chorobę i ciągłe lanie się z nosa, że to niedługo minie, ale kiepska to pociecha. Najchętniej zamknęłabym się w pokoju, nie chcę nikogo widzieć ani słyszeć, tylko spać i ryczeć w przerwach. Nic tylko strzelić se w łeb.
![]() |
#2146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tydzień pędzi, po piątku ledwo sobie odsapnę po tym postmaturalnym stresie, a potem zaraz czeka mnie całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, a kasy brak ![]() w dodatku TŻtowi piętrzą się problemy i wychodzą z tego dość poważne decyzje, jak rezygnacja ze studiów...
![]() |
#2147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() P.S. Przynajmniej koszulki nam się dziś udały ![]()
![]() |
#2148 |
czyli Endżi
|
Tymeno, umieram z ciekawości w jaki to sposób, ale boję się podpytywać
![]() Lea, rozumiem... ![]() Bo ja z kolei panicznie boję się ciemności. Ale takie prawdziwej - nie że jakiś tam mrok, nieoświetlona ulica i takie tam ![]() ![]() No i jednego pięknego późnego wieczoru w moim dużym domu siadł prąd. No, jakoś opanowaliśmy sytuację - domownicy wiedzą czym pachnie mój atak paniki więc wszędzie były świeczki itd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osoba, która nie rozumie czym jest prawdziwa fobia może zrobić komuś dużą krzywdę ![]()
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy też mnie drażnią, chciałabym coś z nimi zrobić, ale nie wiem co, byłam u fryzjera zaledwie miesiąc temu, więc nie wiem co też mógłby mi jeszcze wyczarować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w Sephorze, w Douglasie i w H&M a wcześniej w Quality rzecz jasna ![]() ... kurcze a nawet jak szłam do Quality to sobie myślałam: szkoda,że dzisiaj jakiego sabaciku nie ma ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Czekam na Ragnarok
|
Wróciłam do domu po wizycie w Galerii Dominikańskiej...
Jestem spłukana - wczoraj była wypłata. Cudownie. Trochę bielizny (było tylko kilka sztuk w moim rozmiarze ![]() ![]() ![]() A miałam też się wybrać do fryzjera. |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dziwię się wcale Twojej reakcji, żarciku wolę nie komentować, bo szczerze mówiąc braknie słów. Naprawdę nie mam pojęcia skąd do cholery biorą się pomysły na takie żarty?! ![]() Jeszcze ojciec się zdziwił czemu się popłakałam, coś tam powiedział, że nie panuję nad sobą. No kurcze pieczone, jak mam panować nad sobą, gdy on mi takie akcje urządza, a ja mam autentyczną arachnofobię ![]()
![]() |
#2153 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lea, dokładnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To nie był taki pająk co go można butem potraktować, tu trzeba było uzyc innych narzędzi ![]() ![]() Ja dostaje paralizu na widok pajków, co gorsze - mam przewidzenia. Kiedyś dostałam histerii leżąc pod kocem jak kontem oka zobaczyłam skubłaczonego farfocla a moja wyobraźnia zaczęła pracować. A ostatnio wypadł mi z ręcznika do umywalki jak wycierałam twarz biały pająk - normalnie albinos. Narobiłam takiego krzyku jakby mnie zarzynali ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei mam straszną klaustrofobię. To jest wręcz niewyobrażalnie potworne uczucie, kiedy czuję że wokół mnie jest za mało miejsca; dostaję autentycznej paniki i psychozy, gdy z każdej strony czuję opór ściany - kilka razy zdarzyło mi się przeciskać przez tunele w lochach zamku, szczelinę w jaskini, nieoświetlony korytarz w bunkrze. Za każdym razem miałam wrażenie, że zaraz zwymiotuję wszystkimi swoimi wnętrznościami, że rozsadzi mi czaszkę, że zaraz oszaleję.
Niedawno zacięłam się w wydziałowej windzie. Na kilku metrach kwadratowych było siedem osób, prawie zeszłam. Niewiele brakowało, żebym zaczęła drzeć się jakby mnie przypiekali. Na samą myśl o tym, że mogliby mnie zamknąć w trumnie czy innym "pojemniku", który ograniczałby moje ruchy; robi mi się do bólu słabo i czuję szarpnięcie w żołądku. Panikuję nawet, kiedy zaplączę się w pościel albo ktoś mnie trzyma mocno za ręce, i nie mogę nimi ruszać. Nawet w takich głupich sytuacjach po prostu się duszę. Wszyscy moi znajomi dobrze wiedzą (bo widzieli), co oznacza moja klaustrofobia, nikt nigdy nie próbował sobie ze mnie żartować... Chyba się domyślają, do czego jestem zdolna. Fobie są straszne, po prostu straszne!!! Nie życzę takich przeżyć najgorszemu wrogowi.
#2156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziś masakryczny dzień. Od samego rana mój poziom agresji przekraczał dopuszczalne normy ![]() Później nawarczałam na kolegę w pracy (pyta po 5 razy o to samo, bo nie słucha co się mu odpowiada. O prowadzonych przez niego sprawach wiem więcej niż on) Powiedzcie,że mu się należało i nie jestem upierdliwą babą... ![]()
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Vesenko, rozgrzeszam
![]() ![]() Też się robię jędzowata, od drobnych złośliwości do coraz częstszej chęci mordu każdej cholery, która mi zachodzi drogę, dmucha dymem papierosowym w twarz albo krzywo/zbyt długo się na mnie patrzy.
#2158 | ||
Zakorzenienie
|
A może ...
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Chciałam właśnie napisać o mojej klaustrofobii...
Windy bywają trudne do wytrzymania, szczególnie jak jest w nich sporo ludzi, zawsze wtedy próbuję się wcisnąć w narożnik. Jak mi coś wpadnie pod kanapę, czy łóżko - mam kłopoty z wyciągnięciem tego, o wczołganiu się gdziekolwiek też nie ma mowy. W drugiej części Kill Billa nie mogłam obejrzeć sceny z trumną - nie dałam rady. Unieruchomić mnie też nie można, mimo że danej osobie ufam - tracę panowanie nad sobą i zaczynam walczyć na oślep. Duże skupiska ludzi też mnie przerażają, kluby, koncerty...
#2160 |
Rozeznanie
|
Rachelo , :eo i Angel...dokładnie wiem co sie z czlowiekiem dzieje i mam tak samo..tylko ze u mnie to jest nasilone...i jakby zdominowalo moje zycie..
Nie jezdze autobusami - nie wytrzymuje chwili w dusznym, malym miejscu skad nie ma swobodnego wyjsca, i jak jeszcze jest tłok to wogle masakra..nie raz zdarzylo mi sie w korku stojac oposcic na sile autobus..jezdze rowerem i to mi ułatwia zycie..to cos w stylu klaustrofobi..bo czuje jakbym miala zjechac , zwymiotowac od globalnego zapachu potu i scisku a mysli jakie mi sie roja w glowie to juz wogle tragedia ![]() Pajaków nie znosze..w moim pokoju jest tak odkurzone zeby zadna gadzina sie nie przywlekła ze swoim wstretnym odwłokiem ![]() Wogle mam wiele fobii od 3 lat...Ciezkie zycie.. nawet sie na to leczyłam ![]() ![]() Reasumujac bardzo dobrze Was dziewczyny rozumiem..za to ignorancja otoczenia i brak zrozumienia dla tego co z czlowiekiem dzieje w takich sytuacjach fobicznych jest przykra... w koncu kazdy ma jakiegos bzika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.