Zdziwko polityczne - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-26, 16:06   #151
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dot.: Zdziwko polityczne

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Ha, dobre

Może spójrzcie w lustro, "Wizażanki". Nie jestem w temacie wizażowych dram, ale patrząc po tym wątku, to Wyrak podaje jakieś argumenty, a wy, zamiast się do nich odnieść, piszecie jakieś PIERDOŁY w stylu:
- "zaraz napiszesz o ignorantach" (nigdzie nic takiego nie napisał)
- "może jeszcze teoria spiskowa do tego"
- "nie masz argumentów, brak ci kultury" (no przyganiał kocioł garnkowi, serio)

Co za głupie forum, jprdl.
Ty tak na serio?

Na poprzedniej stronie prowadziłyśmy całkiem sensowną dyskusję nt. edukacyjnej rewolucji. Na ostatni długi post nie odpowiedziałaś ale dało się? Dało. Odnosiłyśmy się do argumentów prezentowanych argumentów bez zarzucania drugiej strony ignorancji.

Tymczasem popatrz na Wyraka - ten wątek i inne. Na moje pytanie o zarzuty wobec Macierewicza nie odpowiedział bo lepiej było obśmiać Michnika bo to takie haha zabawne. Założę się, że nie zapoznał się z faktami (tak inteligentna osoba z pewnością umie odsiać fakty od opinii w dowolnej gazecie) w źródłach streszczeniowych przywołanych przeze mnie, tym bardziej nie pofatygował się aby zapoznać się z oryginałem w Polityce. A to są naprawdę mocne rzeczy i nawet wielu sympatyków z pisu spuszcza z tonu bo robi się po prostu groźnie.

Bold - sorry że ostro ale skoro to takie beznadziejne forum to przymusu bycia i dyskutowania przecież tutaj nie ma, prawda?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-26, 16:51   #152
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6797197 1]

Tymczasem popatrz na Wyraka - ten wątek i inne. Na moje pytanie o zarzuty wobec Macierewicza nie odpowiedział bo lepiej było obśmiać Michnika bo to takie haha zabawne. Założę się, że nie zapoznał się z faktami (tak inteligentna osoba z pewnością umie odsiać fakty od opinii w dowolnej gazecie) w źródłach streszczeniowych przywołanych przeze mnie, tym bardziej nie pofatygował się aby zapoznać się z oryginałem w Polityce. A to są naprawdę mocne rzeczy i nawet wielu sympatyków z pisu spuszcza z tonu bo robi się po prostu groźnie.

Bold - sorry że ostro ale skoro to takie beznadziejne forum to przymusu bycia i dyskutowania przecież tutaj nie ma, prawda?[/QUOTE]

Ale poważnie - po cholerę wdawać się w dyskusję z kimś absolutnie zamkniętym na argumenty, aroganckim, z tzw. betonem ? Jaki to sens i do czego może doprowadzić poza kłótniami ?

Tym bardziej, że problem w tego typu dyskusjach jest źle zdefiniowany, bo zamiast się przekonywać co gorsze: PO czy PiS (kiedy każdy w miarę zorientowany wie, że to wszystko po jednych pieniądzach - wykańczają ten kraj tak samo mocno tylko na inne sposoby - PO głównie zaniechaniem, a PiS zakłamaniem) trzeba by się zastanowić dlaczego to nasze społeczeństwo nie jest w stanie wypracować żadnej sensownej alternatywy wobec tego dualistycznego układu. Bo przecież pajace z Kukiz fąfnaście, nawiedzony Korwin czy nieprzytomy Petru taką alternatywą w ogóle nie są i nie będą. To jest smutne i przykre, a nie to, że Nowak kocha zegarki, a Pawłowicz Kebaby, ani to kto bardziej łże: Kurski w Wiadomościach czy Michnik w Wyborczej.
Drzecie łachy w sprawach, które są pobocznościami. Nie rozumiem w jakim celu. Tzn. wiem, że dla zabicia czasu tylko co z tego.

EOT
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-26, 17:07   #153
Konto usunięte

O moich motywach pisałam poprzednio - uwiera mnie to, że grupa moich skądinąd inteligentnych i wykształconych znajomych gremialnie poparła pis. Usiłuję zrozumieć ten inny punkt widzenia. Mówiąc uczciwie, tak mam też czasamie ochotę ludźmi telepać i wrzeszczeć - nie widzicie tego dokąd to prowadzi, naprawdę nie widzicie?!!

Do tego motyw zdziwieniowy - dowiadując się o coraz to nowych pomysłach, z których co rusz to nowe wariactwo pobija poprzednie mam potrzebę wykrzyczenia gdzieś tego. Wyraz bezsilności, nie wiem.

Ale masz rację, koniec końców to bezsensowna strata czasu bo nic to nie zmienia, do niczego konstruktywnego to nie prowadzi. Jeśli nie docierają argumenty logiczne to niestety, ludzie muszą przekonać się na własnej skórze dokąd ich/nas to zaprowadzi. I może na drugi raz wybiorą mądrzej. Tylko, że tu dochodzimy do drugiego ogromnego problemu:

Cytat:
trzeba by się zastanowić dlaczego to nasze społeczeństwo nie jest w stanie wypracować żadnej sensownej alternatywy wobec tego dualistycznego układu. Bo przecież pajace z Kukiz fąfnaście, nawiedzony Korwin czy nieprzytomy Petru taką alternatywą w ogóle nie są i nie będą.
Niestety z nader prostego powodu. Naprawdę mądrzy ludzie na ogół się do polityki nie pchają. A karierowicze i miernoty biegną w pierwszym szeregu.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-26, 18:13   #154
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Wyboldowane: to bardzo ciekawe zdanie. Nie mogłam się powstrzymac, by nie wyboldować. No i stanowi ono idealny przykład techniki asertywnej zwanej metodą zdartej płyty. Przypomina ona wiercenie palcem w uchu. Na początku fajnie ale po jakimś czasie pół czachy boli. O tym, że nie wnosi ona niczego nowego do dyskusji nie muszą wspominać.

Pracuj, pracuj nad sobą. Osobliwie popracuj nad kulturą dyskusji, empatią i szacunkiem dla ludzi o odmiennych poglądach. Będę trzymać kciuki (serio i bez ironii).
To Ci zestawienie, najpierw piszesz takie rzeczy a pozniej o empatii i kulturze dyskusji Urocze

Cytat:
Wyboldowane: abstrahując od tego, że Ted Bundy był psychopatycznym mordercą.... Nie, zaraz. Nie da się od tego abstrahować.
Nie da sie?

Mysle, ze powinnas sprobowac porzucic ten mentorski ton, zupelnie nieadekwatny to miejsca i czasu.

Ta analogia z Bundym to najwieksza logiczna porazka jaka widzialem od czasu... w sumie od niewadna, gdy nie umialas uzyc pojecia zgodnie z jego slownikowa definicja
No i sobie pojedz z koksem nt mojej kultury dyskusji, zamiast popracowac nad soba

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6797197 1]Ty tak na serio?

Bold - sorry że ostro ale skoro to takie beznadziejne forum to przymusu bycia i dyskutowania przecież tutaj nie ma, prawda?[/QUOTE]

Normalnie widze jestes moja czolowa fanka
Nie wiem skad sie urwalas Ty czy ktokolwiek kto mi pisze co mam pisac w tym czy innym temacie, zycze powodzenia w kazdym razie z ta metoda
Zgadza sie, nie ma przymusu dyskutowania, czy pisania na forum, jak nie chcesz, to masz ignora, nie musisz mi odpisywac, ani tym bardziej o mnie Cos mi sie wydaje, ze Ci bedzie z tym lzej Jesli normalnie mnie o cos zapytasz i chcesz podyskutowac, nie ma sprawy, aczkolwiek watpie, ze to wybierzesz

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6797303 1]Ale poważnie - po cholerę wdawać się w dyskusję z kimś absolutnie zamkniętym na argumenty, aroganckim, z tzw. betonem ? Jaki to sens i do czego może doprowadzić poza kłótniami ? [/QUOTE]

No wiem wiem, niose kawal brzemienia dyskutujac w roznych tematach z takimi betonami, ale spoko, masz szerokie bary, dam rade

Bardziej na powaznie - to jaka bys widziala alternatywe?
Zwykle gdy ktos pisze o duopolizmie, to od Korwina , ale w tym wypadku to zdecydowanie nie, wiec mnie ciekawi, co bys widziala jako taka alternatywe.

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6797342 1]O moich motywach pisałam poprzednio - uwiera mnie to, że grupa moich skądinąd inteligentnych i wykształconych znajomych gremialnie poparła pis. Usiłuję zrozumieć ten inny punkt widzenia. Mówiąc uczciwie, tak mam też czasamie ochotę ludźmi telepać i wrzeszczeć - nie widzicie tego dokąd to prowadzi, naprawdę nie widzicie?!! [/QUOTE]

A do czego to niby prowadzi?
Wg mnie PiS nie rzadzi dobrze, mozna dyskutowac czy lepiej niz PO (wg mnie tak), jakie sa alternatywy (wg mnie obecna opozycja to blazenada), ale do czego to niby prowadzi? Bo wlasnie takie wypisywanie, jakby sie dziala jakas tragedia/koniec swiata, sprawia ze wychodzisz na osobe, ktorej posty to przerost formy nad merytoryczna trescia

A dlaczego ludzie poparli PiS, to zupelnie proste:
- pomimo propagandy sukcesu, wiekszosc normalnych ludzi nie odczula przez ostatnie 8 lat znaczacej poprawy warunkow zycia
- PO zrobila sie butna i popelniala coraz wiecej niewymuszonych bledow
- straszenie Kaczynskim sie zgralo - tym bardziej, ze im wiecej bylo jazdy na niego, tym lepiej wygladal w porownaniu z histeria
- POwskie bycie murem za forma do ktorej dazy obecnie UE przestalo byc zaleta, a stalo sie balastem

Do tego PiSowi sie poszczescilo, ze lewica w PL jest najglupsza jaka kojarze (co by nie mowic o np. Kwachu czy Millerze, to byli bardziej ogarnieci) i Korwinowi zabraklo tyci tyci do wejscia do parlamentu - no i PiS rzadzi samodzielnie.

Nie zeby wykorzystywali niewiadomo jak ta szanse, ale to bylo chyba potrzebne po 8latach POwskiej stajni Augiasza.
Co nie zmienia faktu, ze na dluzsza przyszlosc (czyt ponad ta kadencje), to super nie wrozy...

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6797342 1]
Do tego motyw zdziwieniowy - dowiadując się o coraz to nowych pomysłach, z których co rusz to nowe wariactwo pobija poprzednie mam potrzebę wykrzyczenia gdzieś tego. Wyraz bezsilności, nie wiem.[/QUOTE]

Jakich na przyklad?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-26, 18:35   #155
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A dlaczego ludzie poparli PiS, to zupelnie proste:
- pomimo propagandy sukcesu, wiekszosc normalnych ludzi nie odczula przez ostatnie 8 lat znaczacej poprawy warunkow zycia
- PO zrobila sie butna i popelniala coraz wiecej niewymuszonych bledow
- straszenie Kaczynskim sie zgralo - tym bardziej, ze im wiecej bylo jazdy na niego, tym lepiej wygladal w porownaniu z histeria
- POwskie bycie murem za forma do ktorej dazy obecnie UE przestalo byc zaleta, a stalo sie balastem
Pozwole sie wtracic do dyskusji: ja akurat na PiS nie glosowalam, ale przez pierwsze miesiace ich rzadow dochodzilam do wniosku, ze w sumie nie taki diabel straszny jak go maluja. Pomysl z 500+ wielu sie nie podobal, a wedlug mnie cos z polityka prorodzinna trzeba bylo zrobic i pieniadze, ktore dostaje sie na dziecko w Europie nie sa juz powoli przywilejem, tylko absolutnym minimum, tak jak np. prawa czlowieka czy wyborcze, czy emerytury.
Po drugie wydaje mi sie (i wynika to z wielu rozmow z osobami, ktore zaglosowaly na PiS), ze wiele osob zrobilo tak ze strachu przed slepym podazaniem PO za polityka pro-uchodzcowa. I tu faktycznie trzeba bylo kogos, kto glosno powie, ze Europa moze sie islamizowac, ale my w Polsce nie bedziemy do tego doplacac, dopoki jeszcze sa nasze dzieci, ktore gloduja. Punkt.
Trybunalem Konstytucyjnym szczerze mowiac nie przejmowalam sie - ot, kloca sie o jakichs sedziow, powolanych przez tego i tamtego; sedzia ma byc niezawisly, tak slyszalam? to chyba niewazne, ktory rzad go powoluje? Wg mnie to wstyd, ze we wiadomosciach przedstawialo sie sedziow jaki sympatyzujacych z PO i sympatyzujacych z PiSem. No dobra, niech sobie maja - ale jak juz zaczal nas za to obrazac caly swiat, wlacznie z ONZ, to zaczelam sie zastanawiac, dlaczego jest to dla nich tak wazne, ze nie odpuszcza? Serio, walka o tych sedziow cos w Polsce zmieni?

Skandal z prawem aborcyjnym byl niepotrzebny i naciagniety przez wielu srednich typow, jak ten lekarz, ktory wczesniej robil skrobanki, a teraz wielki nawrocony nawet na cesarskie ciecie sie nie zgodzi. Chazan? Kazan? Jakos tak.
Prawo aborcyjne w Polsce jest najlepsze, jakie moze byc: aborcja dopuszczalna jest w przypadkach zagrozenia zdrowia/zycia, gwaltu, kropka. Aborcji nie ma na zyczenie (jak by to pani Przybysz - ktora swoimi ''swiatlymi'' wypowiedziami prawie ze zniszczyla caly Czarny Protest - chciala), ale aborcja jest dopuszczalna w waznych przypadkach. Takze to mnie zaskoczylo, ze chca to zmienic.

No i wlasnie to mnie dziwi. Czemu PiS slucha oszolomow typu Macierewicz? Czemu wyskakuje z kwiatkami, takimi jak prawo aborcyjne czy zamach w Smolensku? Mieli bardzo duzy potencjal, bo spoleczenstwo bylo zmeczone, i troche tego nie wykorzystali...

Edytowane przez 763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Czas edycji: 2016-11-26 o 18:37
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-26, 19:05   #156
teoretycznietak
Raczkowanie

Cytat:
Jak sie przestaniesz tak zachowywac
Czyli nie. Rozumiem.
teoretycznietak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-26, 19:52   #157
Vairen
Raczkowanie

PiS by bardzo szybciutko poszedł na śmietnik historii, gdyby istniała jakaś znacząca, alternatywna siła polityczna. Tego nie ma i mogę się założyć o duże pieniądze, że wygrają i kolejne wybory. Niestety socjalizm w pełnym rozkwicie. Ciekawa jestem tylko jak będzie wyglądać likwidacja NFZtu.
Vairen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-26, 20:02   #158
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ta analogia z Bundym to najwieksza logiczna porazka jaka widzialem od czasu... w sumie od niewadna, gdy nie umialas uzyc pojecia zgodnie z jego slownikowa definicja
No i sobie pojedz z koksem nt mojej kultury dyskusji, zamiast popracowac nad soba

W którym miejscu piszę, że słownik się myli? Cały czas odnoszę się do Twojej wypowiedzi a nie do definicji. Nie ma to jak przysłowiowo wykręcić kota ogonem i wmawiać komuś ignorancję

Do Twojej kultury dyskusji nie mam zamiaru już się odnosić bo: "Koń jaki jest, każdy widzi"( za pierwszą polską encyklopedią powszechną Benedykta Chmielowskiego), czyli "Mądrym dla memoryału, idiotom dla nauki" (cytat z wstępu żeby nie było nadinterpretacji).

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Vairen Pokaż wiadomość
PiS by bardzo szybciutko poszedł na śmietnik historii, gdyby istniała jakaś znacząca, alternatywna siła polityczna. Tego nie ma i mogę się założyć o duże pieniądze, że wygrają i kolejne wybory. Niestety socjalizm w pełnym rozkwicie. Ciekawa jestem tylko jak będzie wyglądać likwidacja NFZtu.
Niestety-obawiam się, że możesz mieć rację.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-27, 02:03   #159
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście,że wygrają.
Robią sobie może niezbyt wielki w kontekście całego narodu,ale bardzo karny i ślepo w nich wpatrzony żelazny elektorat. Coś na kształt tych 10% poparcia,które aż do ostatnich wyborów miał SLD.
Tutaj będą to beneficjenci 500+, emeryci od Rydzyka i ok. 1 milion osób,które skorzystają na podniesieniu kwoty wolnej od podatku.
To wystarczy w RP do wygrania kolejnych wyborów i to nie jednokrotnie.
Natomiast co do NFZ - cofnij się po prostu do lat 90 - tych i zobacz jak funkcjonował system ochrony zdrowia. W skrócie można to nazwać dwoma słowami: centralne planowanie.
No bo przecież wg Jarka za komuny było lepiej...
Stary 2016-11-27, 11:19   #160
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hiiroko Pokaż wiadomość
Pozwole sie wtracic do dyskusji: ja akurat na PiS nie glosowalam, ale przez pierwsze miesiace ich rzadow dochodzilam do wniosku, ze w sumie nie taki diabel straszny jak go maluja. Pomysl z 500+ wielu sie nie podobal, a wedlug mnie cos z polityka prorodzinna trzeba bylo zrobic i pieniadze, ktore dostaje sie na dziecko w Europie nie sa juz powoli przywilejem, tylko absolutnym minimum, tak jak np. prawa czlowieka czy wyborcze, czy emerytury.
Stety, niestety, ale to sie odbije negatywnie na panstwie polskim i Polakach jesli nie bedzie zdrowego przyrostu naturalnego.
Czy 500+ bedzie wystarczajaco mocnym bodzcem, mozna dyskutowac, ale to duzy krok do przodu - mowie to z perspektywy osoby, ktora panstwowego rozdawnictwa nie znosi.
Opozycja sobie nie pomogla, na zmiane gardlujac - "to wykonczy panstwo" i "my damy wiecej". Wyszli na pajacy i tyle.

Cytat:
Trybunalem Konstytucyjnym szczerze mowiac nie przejmowalam sie - ot, kloca sie o jakichs sedziow, powolanych przez tego i tamtego; sedzia ma byc niezawisly, tak slyszalam? to chyba niewazne, ktory rzad go powoluje? Wg mnie to wstyd, ze we wiadomosciach przedstawialo sie sedziow jaki sympatyzujacych z PO i sympatyzujacych z PiSem. No dobra, niech sobie maja - ale jak juz zaczal nas za to obrazac caly swiat, wlacznie z ONZ, to zaczelam sie zastanawiac, dlaczego jest to dla nich tak wazne, ze nie odpuszcza? Serio, walka o tych sedziow cos w Polsce zmieni?
Sadownictwo w Polsce jest oceniane fatalnie przez obywateli, wiec tak szczerze, gdy PO, KOD itd. chcialo z tego robic os "ruchu oporu" (), to byl kompletny niewypal - podejrzewam, ze spora czesc spoleczenstwa byla na zasadzie "dobrze, ze im sie do dupy dobiora"
Opozycji tez nie pomogla hipokryzja - kryzys jest wywolany tym, ze PO na krzywy ryj niekonsytytucyjnie wcisnela "swoich" sedziow w trakcie kadencji

Cytat:
Skandal z prawem aborcyjnym byl niepotrzebny i naciagniety przez wielu srednich typow, jak ten lekarz, ktory wczesniej robil skrobanki, a teraz wielki nawrocony nawet na cesarskie ciecie sie nie zgodzi. Chazan? Kazan? Jakos tak.
Prawo aborcyjne w Polsce jest najlepsze, jakie moze byc: aborcja dopuszczalna jest w przypadkach zagrozenia zdrowia/zycia, gwaltu, kropka. Aborcji nie ma na zyczenie (jak by to pani Przybysz - ktora swoimi ''swiatlymi'' wypowiedziami prawie ze zniszczyla caly Czarny Protest - chciala), ale aborcja jest dopuszczalna w waznych przypadkach. Takze to mnie zaskoczylo, ze chca to zmienic.
To akurat nie PiS zaczal, bo projekt byl obywatelski, ale zastanawiam sie, na ile Jaro tego nie rozegral, zeby opozycja wmanewrowala sie w pozycje typu forsowanie aborcji na zyczenie i odpalow jakiegos skajnie lewicowego planktonu

Cytat:
No i wlasnie to mnie dziwi. Czemu PiS slucha oszolomow typu Macierewicz? Czemu wyskakuje z kwiatkami, takimi jak prawo aborcyjne czy zamach w Smolensku? Mieli bardzo duzy potencjal, bo spoleczenstwo bylo zmeczone, i troche tego nie wykorzystali...
Zgadza sie
Tym bardziej, ze za poprzednich rzadow PiS obnizyl/uproscil PITy, obnizyl skladke rentowa, zlikwidowal podatek od spadkow, a teraz maja cholernie etatystyczne pomysly

Cytat:
Ja bym obstawial, zakladajac ze nic sie radykalnie nie zmieni, bo do wyborow dalekooo, ze PiS wygra nastepne.
Czy pojawi sie pozniej jakas znaczaca alternatywa, wyrastajaca czy to ze srodowisk Kukiza, Korwina czy narodowcow? Mysle, ze z czasem tak, ale nie wiem jak mocne i w jakim ksztalcie.
Co bedzie po stronie lewicy, to to tez ciekawe
Natomiast PO i .N beda powoli szly droga UD/UW w storne wymarcia? Czesc tego elektoratu zagospodaruje pewnie jakas "nowoczesna lewica"?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2016-11-28, 10:25   #161
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
A jawne łamanie prawa i regulaminu podczas prac nad ustawami w komisjach? To cię nie zdziwiło?
Jakies przyklady?
ej, no coś Ty przykładów akurat kilka się znajdzie i to bez większego trudu:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...?ticaid=1182ac

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...rcji-sejm.html - oglądałam całość w tv, niby dorośli ludzie...

staram się oglądać prace komisji nad najważniejszymi ustawami od cyrku z ustawą ws. TK. rozrywka lepsza, niż benny hill, serio
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 11:55   #162
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 19:35   #163
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Może tak jak ja jest zwolennikiem seksu filozoficznego?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-11-28, 20:09   #164
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
ej, no coś Ty przykładów akurat kilka się znajdzie i to bez większego trudu:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...?ticaid=1182ac

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...rcji-sejm.html - oglądałam całość w tv, niby dorośli ludzie...

staram się oglądać prace komisji nad najważniejszymi ustawami od cyrku z ustawą ws. TK. rozrywka lepsza, niż benny hill, serio
No spoko, ale jakim cudem np. drugi przyklad, bydlo robione przez PO i .N, ktore chcialy robic miesiacami cyrk, w niski sposob pogrywac aborcja, ma niby obciazac PiS ? Bo ten przyklad akurat swiadczy o tym, ze to bardzo dobrze, w PO zostala odsunieta od wladzy

Druga sprawa - awantury awanturami, czy ktorys z tych przypadkow to lamanie regulaminu, a szczegolnie prawa ?

Cytat:
Treść usunięta
To akurat zdecydowanie nie mi potrzebne, ale w przeciwienstwie do niektorych potrafie sie wczuc w pozycje osob w innej sytuacji materialnej

Stary 2016-11-28, 20:29   #165
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Mysle, ze malo kto zdecyduje sie BEZPOSREDNIO przez 500+ na dzieci. Ale na pewno niektorzy, ktorzy bali sie ciazy i tego, ze nie bedzie ich stac na utrzymanie kolejnego, np. 3, dziecka, na dluzsza mete odczuja, ze ten zastrzyk gotowki pomogl i moze nie bylby to taki zly pomysl.

Na pewno niektore matki, ktore chetnie by zostaly z dzieckiem przez kilka lat w domu (co, obojetnie czego by nie mowic, dla dziecka jest jednak najzdrowsza opcja), bo maz dobrze zarabia, ale jednak troszke brakuje, poczuja, ze szala sie przechyla i zdecyduja sie zostac.

Tyle tylko ze ja uwazam, ze 500+ powinien dostawac kazdy, bez wzgledu na dochody i bez wzgledu na to, ktore to dziecko. Ale to moje zdanie.

Faktem jest, ze dzialania na rzecz poprawy przyrostu naturalnego sa niezbedne, nawet, jesli poprawiac bedzie sie tylko nieznacznie; inaczej za kilka lat utoniemy we wlasnym sosie i naprawde stanie sie tak, ze ludzie pracujacy cale zycie nie beda mieli emerytury.Ja wiem, ze tak sie mowi co pokolenie, ale niestety tak jest.

PS I wlasnie dlatego wiele miast europejskich bedzie niedlugo w przewazajacej czesci muzulmanskie.
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 23:04   #166
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze malo kto zdecyduje sie BEZPOSREDNIO przez 500+ na dzieci. Ale na pewno niektorzy, ktorzy bali sie ciazy i tego, ze nie bedzie ich stac na utrzymanie kolejnego, np. 3, dziecka, na dluzsza mete odczuja, ze ten zastrzyk gotowki pomogl i moze nie bylby to taki zly pomysl.

Na pewno niektore matki, ktore chetnie by zostaly z dzieckiem przez kilka lat w domu (co, obojetnie czego by nie mowic, dla dziecka jest jednak najzdrowsza opcja), bo maz dobrze zarabia, ale jednak troszke brakuje, poczuja, ze szala sie przechyla i zdecyduja sie zostac.

Tyle tylko ze ja uwazam, ze 500+ powinien dostawac kazdy, bez wzgledu na dochody i bez wzgledu na to, ktore to dziecko. Ale to moje zdanie.

Faktem jest, ze dzialania na rzecz poprawy przyrostu naturalnego sa niezbedne, nawet, jesli poprawiac bedzie sie tylko nieznacznie; inaczej za kilka lat utoniemy we wlasnym sosie i naprawde stanie sie tak, ze ludzie pracujacy cale zycie nie beda mieli emerytury.Ja wiem, ze tak sie mowi co pokolenie, ale niestety tak jest.

PS I wlasnie dlatego wiele miast europejskich bedzie niedlugo w przewazajacej czesci muzulmanskie.
Pogrubione - zgadzam sie

Co do muzulmanow i ogolnie imigranow spoza Europy jako rozwiazania problemow demograficznych - ciezko o gorszy niewypal Nie ma to, jak zaimportowac ludzi o zupelnie innej kulturze, przekonaniach, wydajnosci i oczekiwaniu, ze beda pracowac na poziomie wydajnosci Szwedow, Niemcow czy Holendrow. Tudziez, ze np. wiezi spolecznosci lokalnych pozostana takie same itd.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Z cyklu:

Dyskusje to my prowadzimy merytoryczne, na argumenty:

Na poprzedniej stronie prowadziłyśmy całkiem sensowną dyskusję nt. edukacyjnej rewolucji. Na ostatni długi post nie odpowiedziałaś ale dało się? Dało. Odnosiłyśmy się do argumentów prezentowanych argumentów bez zarzucania drugiej strony ignorancji.
[/QUOTE]

... az tu wszystkie moje argumenty:

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6792342 6]Mijanou, przecież jak się nie zgadzasz z Wizażankiem Na W to świadczy li i wyłącznie o tym, że się nie znasz, jesteś ignorantką, nie masz pojęcia o temacie etc. etc.

(Swoją drogą Wizażankowie na forum o jakby nie było głównie paznokciach i innych takich to nader interesujący fenomen. Zwłaszcza tacy, których "działalność" ogranicza się do oświecania "ciemnego ludu" w kwestiach politycznych. Ze wszystkich miejsc w sieci wybrać sobie babskie różowe forum., no spoko )[/QUOTE]

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6793227 6]Nie pochlebiaj sobie, opinie randomowych troli na babskim forum nie robią na mnie wrażenia. Rozbawiło mnie to bo to już Twój znak charakterystyczny, zaobserwowany nie tylko we wspomnianym wątku. "XX się ze mną nie zgadza - nie znasz się, nie masz pojęcia, jesteś ignorantem, bożejakażena" i plus milion do samouwielbienia. No cóż, można i tak.

(Mijanoum pewnie znasz fachowe określenie na taką jednostkę? )

Ale skoro już tu jesteś to może wytłumaczysz nam ciemniakom, że świr antoni to naprawdę tylko świr a nie ruski agent?[/QUOTE]

Tak wiem, zlosliwe bydle ze mnie, ale to jest jak to mowia, a gift that keeps on giving , a to jeszcze zanim doszlismy do "rewelacji" o stawianiu Kaczora przed TS

A tak propos - Fidel sie przekrecil. Morderca, zbrodniarz, od masowych egzekucji, obozow koncentracyjnych, dyskryminowania czarnych i przesladowania homoseksualistow, zrobienia z Kuby oazy ubostwa gdy on sie plawil w bogactwie.
Wystarczy spojrzec jak niektore media pisza o Fidelu w porownaniu z szefem najwiekszej partii w Polsce (gdzie raz za razem wolnosc slowa i stopien demokracji jest w czolowce swiatowej)... i widac, kto ma kompletny odpal i to propagandowe szmatlawce. No chyba, ze ktos dazy do losow Korei Pln

Stary 2016-11-28, 23:25   #167
Konto usunięte

Cytat:
Pogrubione - zgadzam sie

Co do muzulmanow i ogolnie imigranow spoza Europy jako rozwiazania problemow demograficznych - ciezko o gorszy niewypal Nie ma to, jak zaimportowac ludzi o zupelnie innej kulturze, przekonaniach, wydajnosci i oczekiwaniu, ze beda pracowac na poziomie wydajnosci Szwedow, Niemcow czy Holendrow. Tudziez, ze np. wiezi spolecznosci lokalnych pozostana takie same itd. [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------
Tutaj nie chodzi o oczekiwania wydajnosci, oczekiwania wydajnosci to byly po wojnie, kiedy sprowadzano Turkow i Wlochow i oni faktycznie pomagali odbudowac kraj po wojnie.

Teraz to sa tylko i wylacznie - ekhem, ze tak powiem, bo az sie cisnie - lewackie idee rownouprawnienia, wzbogacania kulturowego i blablabla.

Cytat:
A tak propos - Fidel sie przekrecil. Morderca, zbrodniarz, od masowych egzekucji, obozow koncentracyjnych, dyskryminowania czarnych i przesladowania homoseksualistow, zrobienia z Kuby oazy ubostwa gdy on sie plawil w bogactwie.
Kubanczycy to tak naprawde niewolnicy wlasnych rewolucji. Powstania przeciwko Hiszpanii, potem zbrojne przejecie Kuby przez USA w wyniku wojny USA z Hiszpania, ktore zamiast dac Kubie wolnosc, uzaleznily je tym razem od Stanow Zjednoczonych. Potem rzady Batisty... Kapitalizm w czystej postaci, Kubanczycy uslugiwali Amerykanom tym razem jako kelnerzy itd. Kubaczycy naprawde uwierzyli w rewolucje i w Fidela Castro, uwierzyli, ze beda panami we wlasnym panstwie, no a skonczylo sie tak, jak sie skonczylo. Od kilku lat Kuba powoli otwiera sie na swiat, ale ma wiele lat do nadrobienia.
cuba libre - znacie ten napoj? To znaczy tyle co ''wolna Kuba'', iscie ironiczna nazwa jak na kubanski alkohol (rum) zalany amerykanskim napojem (cola)...
Stary 2016-11-28, 23:29   #168
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No spoko, ale jakim cudem np. drugi przyklad, bydlo robione przez PO i .N, ktore chcialy robic miesiacami cyrk, w niski sposob pogrywac aborcja, ma niby obciazac PiS ? Bo ten przyklad akurat swiadczy o tym, ze to bardzo dobrze, w PO zostala odsunieta od wladzy

Druga sprawa - awantury awanturami, czy ktorys z tych przypadkow to lamanie regulaminu, a szczegolnie prawa ?
podałam Ci przykłady łamania regulaminu, a czy to wiąże się z łamaniem prawa - jestem zbyt głupia w tym temacie, by na to pytanie odpowiedzieć.

jak się głosuje nad przerwą w pracach nad ustawą i zostaje ona przegłosowana ważnymi głosami, po czym PiS udaje, że głosowały osoby nieupoważnione, a następnie głosuje ponownie i odrzuca wniosek o przerwę, to tak, jest to złamanie regulaminu.

jak się zwołuje posiedzenie komisji w nieregulaminowym czasie (o czym informowała przewodniczącego wielokrotnie opozycja), to też jest to łamanie regulaminu. posłowie mają dostawać informacje o posiedzeniach komisji na co najmniej 3 dni przed ich zwołaniem, żeby mogli to uwzględnić w swoich kalendarzach i żeby mogli przygotować się do obrad. a tutaj PiS wysłało ludziom smsy 4h przed. najs. no ale oni wiedzieli wtedy, że odrzucą projekt, bo prezio kazał, więc w ich mniemaniu nikt nie musiał zapoznawać się z żadnymi materiałami.

zwisa mi PO, dla mnie PO i PiS to jeden pies. zwisa mi, czy chcieli miesiącami robić cyrk, czy nie. mowa była o przykładach łamania regulaminu i do tego odniosłam się w wypowiedzi. nie rozumiem, co ma do tego fakt, że PO znowu się nie popisało? to jakoś magicznie sprawia, że PiS może sobie podcierać tyłek regulaminem?

dlaczego jak ktoś zarzuci coś PiSowi, to od razu ktoś inny wyciąga kartę pt. a bo PO to i tamto? może już wystarczy?

nawiasem mówiąc odnośnie do tego posiedzenia ws. ustawy antyaborcyjnej - oglądałam to w telewizji i szczerze wątpię, że opozycji chodziło o rozgrywanie tego tematu miesiącami. byli w szoku, jak usłyszeli z ust posła PiS wniosek o odrzucenie projektu w całości i nie wierzyli, ba sama nie wierzyłam, że wniosek zostanie przegłosowany. sami też zresztą taki wniosek złożyli (dokładnie PO złożyło). a że byli przekonani, że wniosek o odrzucenie przepadnie, to złożyli wniosek o przerwę.
oczywiście mogę się mylić i biorę to pod uwagę, równie dobrze chcieli mieć śmierdzącego kotleta do odgrzewania przez jakiś jeszcze czas. nie siedzę im w głowach. pamiętam tylko, jakie ja odniosłam wrażenie, oglądając tamto posiedzenie (równie żenujący popis co opozycja dał PiS - najpierw przyznał np. przepustki przedstawicielom kobiet sprzeciwiających się ustawie antyaborcyjnej, a potem nic im nie mówiąc je cofnął, o czym dowiedziały się, jak chciały wejść na salę, francja elegancja panie).

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
To akurat zdecydowanie nie mi potrzebne, ale w przeciwienstwie do niektorych potrafie sie wczuc w pozycje osob w innej sytuacji materialnej
warto się też wczuć w pozycje samotnego rodzica z jednym dzieckiem, który zarabia 1601 zł i z tego musi utrzymać siebie i dziecko, nie mogąc liczyć na alimenty od drugiego rodzica (ani z funduszu alimentacyjnego), bo państwo nie potrafi ścigać alimenciarzy. taki rodzic został przez pomysłodawców 500+ olany. za to bogate rodziny z kilkorgiem dzieci już się na 500+ łapią. nie ma to jak sprawiedliwość

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2016-11-28 o 23:31
Stary 2016-11-29, 04:34   #169
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

1. No cóż. Po prostu to państwo zbankrutowałoby o kilka lat wcześniej, gdyby każdemu na każde dziecko dawano po 500 co miesiąc. Nawet światli ekonomiści PiSowscy wycofali się z tych obietnic, choć tak właśnie miało być.

2. Kurczę, przypomniało mi się, jak byłam mała i słyszałam jak staruszki wzajemnie się straszą, że zaleje nas żółta rasa. Okazało się jednak, że to nie Chińczycy najadą i zaleją Europę a ich towary. Dlatego uśmiecham się gdy ktoś zaczyna wieszczyć, że jednak nie żółta rasa nas zaleje a Muzułmanie.
A poza tym- jaki problem? Jest 500+, można się rozmnażać. No to PiSowczyki- do roboty! Spełniajcie swój patriotyczny obowiązek i brońcie nas przed zalewem Muzułmanów!

---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ----------

Cytat:

warto się też wczuć w pozycje samotnego rodzica z jednym dzieckiem, który zarabia 1601 zł i z tego musi utrzymać siebie i dziecko, nie mogąc liczyć na alimenty od drugiego rodzica (ani z funduszu alimentacyjnego), bo państwo nie potrafi ścigać alimenciarzy. taki rodzic został przez pomysłodawców 500+ olany. za to bogate rodziny z kilkorgiem dzieci już się na 500+ łapią. nie ma to jak sprawiedliwość
No warto. To jakiś nowy trend- empatia wybiórcza. Rozsądek nie budzi w niektórych empatii. Empatia obudziłaby się w chwili, gdyby taka kobieta klepnęła sobie w tej sytuacji jeszcze ze dwójeczkę. A że ma jedno dziecko, rozsądnie ogranicza swoją płodność i zasuwa na jego utrzymanie za najniższą krajową to po co współczuć? Współczuje się niefrasobliwym, zawodowo bezrobotnym rodzicom ze stale powiększającą się gromadą rumianków. I strach pomyśleć, jaka będzie jakość naszego społeczeństwa za 10-20 lat.

No pasaran!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 18:49   #170
Wolfman
BAN stały

Bukmacherzy obstawiają, że wybory w Austrii wygra Hofer. Oszustwo wyborcze przy II turze nie wyszło i zapewne nacjonalista wygra z zielonym. Ciekawe, czy UE "zawiesi demokrację w obronie demokracji".

Edytowane przez Wolfman
Czas edycji: 2016-11-29 o 18:51
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 19:33   #171
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
podałam Ci przykłady łamania regulaminu, a czy to wiąże się z łamaniem prawa - jestem zbyt głupia w tym temacie, by na to pytanie odpowiedzieć.

jak się głosuje nad przerwą w pracach nad ustawą i zostaje ona przegłosowana ważnymi głosami, po czym PiS udaje, że głosowały osoby nieupoważnione, a następnie głosuje ponownie i odrzuca wniosek o przerwę, to tak, jest to złamanie regulaminu.

jak się zwołuje posiedzenie komisji w nieregulaminowym czasie (o czym informowała przewodniczącego wielokrotnie opozycja), to też jest to łamanie regulaminu. posłowie mają dostawać informacje o posiedzeniach komisji na co najmniej 3 dni przed ich zwołaniem, żeby mogli to uwzględnić w swoich kalendarzach i żeby mogli przygotować się do obrad. a tutaj PiS wysłało ludziom smsy 4h przed. najs. no ale oni wiedzieli wtedy, że odrzucą projekt, bo prezio kazał, więc w ich mniemaniu nikt nie musiał zapoznawać się z żadnymi materiałami.
Aha, ok, dzieki za wyjasnienie i juz wiem o co Ci chodzilo

Cytat:
zwisa mi PO, dla mnie PO i PiS to jeden pies. zwisa mi, czy chcieli miesiącami robić cyrk, czy nie. mowa była o przykładach łamania regulaminu i do tego odniosłam się w wypowiedzi. nie rozumiem, co ma do tego fakt, że PO znowu się nie popisało? to jakoś magicznie sprawia, że PiS może sobie podcierać tyłek regulaminem?

dlaczego jak ktoś zarzuci coś PiSowi, to od razu ktoś inny wyciąga kartę pt. a bo PO to i tamto? może już wystarczy?
Nie, po prostu wygladalo to dla mnie, ze przyklad jest nieadekwatny, ale juz wyzej wyjasnilas.

Cytat:
To akurat wg mnie nielogiczny zarzut - przedtem dla nikogo nie bylo pomocy, teraz jest zarzut, ze tylko x a nie y. Jakby nie patrzec, to ze x dostaje to krok do przodu?
A z alimenciarzami, to wiesz, ze niektore media i srodowiska lansowaly Kijowskiego pomimo tego ze z alimentami zalega grubo, to ponizej zenady i parodia praworzadnosci.

Cytat:
1. No cóż. Po prostu to państwo zbankrutowałoby o kilka lat wcześniej, gdyby każdemu na każde dziecko dawano po 500 co miesiąc. Nawet światli ekonomiści PiSowscy wycofali się z tych obietnic, choć tak właśnie miało być.
Tak, ten pomysl to tylko u swiatlych ekonomistow z opozycji
Swoja droga, to jaka trzeba uprawiac mentalna gimnastyke jak opozycja w Polsce, jednoczesnie proponujac rozszerzenie 500+ i wieszczac, ze to wykonczy finanse publiczne
Jak juz przy tym jestesmy, to masz jakies konkrety, jak to niby ma doprowadzic do bankrutctwa panstwa, jakies analizy, przytoczysz jakies ekspertyzy? Czy bedzie demagogia na zasadzie "a to panstwo wykonczy" ?

Cytat:
2. Kurczę, przypomniało mi się, jak byłam mała i słyszałam jak staruszki wzajemnie się straszą, że zaleje nas żółta rasa. Okazało się jednak, że to nie Chińczycy najadą i zaleją Europę a ich towary. Dlatego uśmiecham się gdy ktoś zaczyna wieszczyć, że jednak nie żółta rasa nas zaleje a Muzułmanie.
Z jednej strony - bylas mala i staruszki sie straszyly.
Z drugiej - ponad milion imigrantow w Europie; zamachy terrorystyczne we Francji, Belgii, Niemczech. Fala molestowania seksualnego w Niemczech czy Szwecji. Wysokie odsetek muzulmanow popierajacy w sondazach szariat czy symaptyzujacy z terrorystami. Strefy bez wstepu policji w muzumlanskich dzielnicach.
No tak, rowny poziom wiarygodnosci
Kolejny raz widze Ci sie udaje udowodnic, ze z logika jestes kompletnie na bakier

Cytat:
A poza tym- jaki problem? Jest 500+, można się rozmnażać. No to PiSowczyki- do roboty! Spełniajcie swój patriotyczny obowiązek i brońcie nas przed zalewem Muzułmanów!
W swietle tego, ze PO chcialo przyjac uchodzcow, a PiS nie i w swietle tego, jak dziala 500+, to ma duzo wiecej sensu niz Ci sie wydaje. Widzisz, da sie Niechcacy, ale potrafisz cos napisac z sensem

Stary 2016-11-29, 20:27   #172
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
A
Tak, ten pomysl to tylko u swiatlych ekonomistow z opozycji
Swoja droga, to jaka trzeba uprawiac mentalna gimnastyke jak opozycja w Polsce, jednoczesnie proponujac rozszerzenie 500+ i wieszczac, ze to wykonczy finanse publiczne
Jak juz przy tym jestesmy, to masz jakies konkrety, jak to niby ma doprowadzic do bankrutctwa panstwa, jakies analizy, przytoczysz jakies ekspertyzy? Czy bedzie demagogia na zasadzie "a to panstwo wykonczy" ?

Z jednej strony - bylas mala i staruszki sie straszyly.
Z drugiej - ponad milion imigrantow w Europie; zamachy terrorystyczne we Francji, Belgii, Niemczech. Fala molestowania seksualnego w Niemczech czy Szwecji. Wysokie odsetek muzulmanow popierajacy w sondazach szariat czy symaptyzujacy z terrorystami. Strefy bez wstepu policji w muzumlanskich dzielnicach.
No tak, rowny poziom wiarygodnosci
Kolejny raz widze Ci sie udaje udowodnic, ze z logika jestes kompletnie na bakier

W swietle tego, ze PO chcialo przyjac uchodzcow, a PiS nie i w swietle tego, jak dziala 500+, to ma duzo wiecej sensu niz Ci sie wydaje. Widzisz, da sie Niechcacy, ale potrafisz cos napisac z sensem
1.Niestety, nie zrozumiałeś ironii. Nie trzeba wielkiej ekonomii by wiedzieć, że pieniądze nie biorą się z niczego. Nawet Jarosław nie potrafi ich cudownie mnożyć. Program 500 Plus jest kretyński w porównaniu z najniższą krajową. Miał zachęcać do dzietności i owszem, patologia mnoży się na potęgę. Tylko nie jestem pewna, czy taki miał być efekt tego programu.

2. Weź już przestań. Imigranci muzułmańscy nie są zainteresowani pobytem stałym w Polsce. Patrz, nawet PO się nie udało ich skłonić by się w Polsce osiedlili.

No pasaran!
Stary 2016-11-29, 20:32   #173
Konto usunięte

Cytat:
Nawet Jarosław nie potrafi ich cudownie mnożyć.
Nie bluźnij. Jarosławpolskęzbaw czegoś nie potrafi? Jarosław??

Cytat:
Tylko nie jestem pewna, czy taki miał być efekt tego programu.
Obawiam się, że dokładnie taki miał być. Niech się rozmnoży niewykształcona bieda. Rzuci się im kasę to zawsze będzie bardziej zmotywowany rdzenny elektorat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 20:37   #174
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6808450 6]Nie bluźnij. Jarosławpolskęzbaw czegoś nie potrafi? Jarosław??

Obawiam się, że dokładnie taki miał być. Niech się rozmnoży niewykształcona bieda. Rzuci się im kasę to zawsze będzie bardziej zmotywowany rdzenny elektorat.[/QUOTE]

W ramach ekspiacji idę zapalić świeczkę przed zdjęciem Jarosława i poklęczę na grochu przez godzinę

A teraz poważnie: szkoda, że za te wszystkie dobre zmiany będą płacić następne pokolenia. Ale fakt, ten naród jest coraz głupszy, coraz bardziej chory i zdegenerowany.

No pasaran!
Stary 2016-11-29, 20:53   #175
Wolfman
BAN stały

Cytat:
A teraz poważnie: szkoda, że za te wszystkie dobre zmiany będą płacić następne pokolenia. Ale fakt, ten naród jest coraz głupszy, coraz bardziej chory i zdegenerowany.
W pewnych sprawach nasz naród prezentuje świetne postawy - sprzeciw wobec osiedlania się przybyszy spoza naszego kręgu kulturowego w Polsce.

Natomiast szkoda, że nikt nie może wyleczyć Polaków z socjalizmu obecnie nazywanego solidaryzmem. Skoro "Polak Polakowi wilkiem", to czas przejęć to na grunt gospodarczy, a nie bawić się w państwo opiekuńcze.
Stary 2016-11-29, 20:56   #176
Konto usunięte

Cytat:
W ramach ekspiacji idę zapalić świeczkę przed zdjęciem Jarosława i poklęczę na grochu przez godzinę
No nie wiem, za bluźnierstwo to chyba trzeba odpokutować na 1234567-tej miesięcznicy smoleńskiej

Cytat:
To prawda. Co gorsza polska podła zmiana podłą zmianą ale związane z tym i rozbrzmiewające coraz głośniej ostre tendencje nacjonalistyczne to już problem na szerszą skalę.

Weźmy te nieszczęsne Stany - o wygraną Trumpa są tam oskarżani komicy w ogólności a Jon Stewart w szczególności (może znasz, przez kilkanaście lat prowadził The Daily Show, najpopularniejszy program satyryczny w Comedy Central). W jaki sposób przyczynił się do wygranej Trumpa? W 2015 przeszedł na emeryturę. Serio.

Nie wiem czy tego typu programy istnieją w GB ale przypuszczam, że Brexit trudno wytłumaczyć w podobny sposób

W Polsce ten gatunek nie istnieje w ogóle a podła zmiana i zabawni politycy mimo to uzyskali mandat i to tak silny.

Do czego zmierzam - Polska nie jest taka wyjątkowa za jaką chciałaby uchodzić. Nie ma monopolu nawet na to co słabe i szkodliwe. "Dobra zmiana" się rozprzestrzenia i tym trudniej będzie to wszystko posklejać. Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów świat zdaje się uznał, że izolacjonizm i nacjonalizm to fajniejsze rozwiązania niż współpraca i mądrze budowana jedność ludzkości. Widocznie musimy dostać po dupie, żeby się przekonać, że jednak nie.
Stary 2016-11-29, 21:22   #177
Wolfman
BAN stały

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6808552 1]To prawda. Co gorsza polska podła zmiana podłą zmianą ale związane z tym i rozbrzmiewające coraz głośniej ostre tendencje nacjonalistyczne to już problem na szerszą skalę.[/QUOTE]

Polski nacjonalizm odrodził się mniej więcej kilka lat temu w czasach PO. O jego odrodzenie miej pretensje do elit demoliberalnych, które miały problem z patrzeniem na rzeczywistość.

Cytat:
Weźmy te nieszczęsne Stany - o wygraną Trumpa są tam oskarżani komicy w ogólności a Jon Stewart w szczególności (może znasz, przez kilkanaście lat prowadził The Daily Show, najpopularniejszy program satyryczny w Comedy Central). W jaki sposób przyczynił się do wygranej Trumpa? W 2015 przeszedł na emeryturę. Serio.
Dobrze, że nie Bill Cosby. Kiedyś powiedział coś w stylu mądrości Freda z Chłopaki Nie Płaczą o swoich czarnych braciach, którzy w 88% głosowali na Clinton. I to na zjeździe Afroamerykanów.

Cytat:
Nie wiem czy tego typu programy istnieją w GB ale przypuszczam, że Brexit trudno wytłumaczyć w podobny sposób
Ależ nie ma czego tłumaczyć - Brytyjczycy czuli się dojeni przez UE i zalewani przez mieszkańców UE, to nie chcą dalej być w kołchozie.

Cytat:
W Polsce ten gatunek nie istnieje w ogóle a podła zmiana i zabawni politycy mimo to uzyskali mandat i to tak silny
Gdyby PO wróciła do swojego pierwotnego programu, kiedy byli konserwatywno-liberalną partią, czyli rozpędzała biurokrację i obniżała podatki, to zapewne nie byłoby "dobrej zmiany".

Cytat:
Do czego zmierzam - Polska nie jest taka wyjątkowa za jaką chciałaby uchodzić. Nie ma monopolu nawet na to co słabe i szkodliwe. "Dobra zmiana" się rozprzestrzenia i tym trudniej będzie to wszystko posklejać.
Następnym kroczkiem będzie Pan Hofer, ale skokiem Pani Le Pen.

Cytat:
Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów świat zdaje się uznał, że izolacjonizm i nacjonalizm to fajniejsze rozwiązania niż współpraca i mądrze budowana jedność ludzkości. Widocznie musimy dostać po dupie, żeby się przekonać, że jednak nie.
Współpraca i mądrze budowana jedność ludzkości została świetnie opisana przez Huxley'a i Orwella. Mieliśmy przykłady "jedności" - patrz rewolucyjna Francja, ZSRR, Jugosławia.

UE jako wspólnota gospodarcza była fajnym pomysłem, ale od kiedy Panowie w Brukseli oderwali się od rzeczywistości i pomyśleli sobie, że mogą ingerować w sprawy państw członkowskich, to UE będzie się sypać. Np. co mnie jako Polaka obchodzi to, że Grecy i Włosi nie potrafią upilnować swoich granic?
Stary 2016-11-29, 21:40   #178
Wyrak
Zakorzenienie

Pytanie:

Cytat:
W odpowiedzi:

Cytat:
1.Niestety, nie zrozumiałeś ironii. Nie trzeba wielkiej ekonomii by wiedzieć, że pieniądze nie biorą się z niczego. Nawet Jarosław nie potrafi ich cudownie mnożyć.
Czyli nie masz zadnych argumentow, faktow, przykladow ekspertyz, po prostu bezmyslnie, bez zadnych faktow, papugujesz teksty politykow opozycji i im sprzyjacych mediow. QED

Cytat:
Program 500 Plus jest kretyński w porównaniu z najniższą krajową. Miał zachęcać do dzietności i owszem, patologia mnoży się na potęgę. Tylko nie jestem pewna, czy taki miał być efekt tego programu.
Tak sie zastanawiam, czy ludzie sobie zdaja sprawe, ze takimi tekstami tylko napedzaja poparcie PiSowi ?

Cytat:
Juz pisalem, ze z logika u Ciebie na bakier, a Ty raz za razem dajesz na to przyklady.
1. No wlasnie o przyszle pokolenia chodzi.
2. Poza ww bezmyslnym powtarzaniem, to w tej chwilii dalas dokladnie 0 rzeczowych argumentow na to, ze a) to fiskalnie jest katastrofa b) prowadzi do mnozenia sie patologii

A jako bonusik takie tam zestawienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6808450 6]Nie bluźnij. Jarosławpolskęzbaw czegoś nie potrafi? Jarosław??

Obawiam się, że dokładnie taki miał być. Niech się rozmnoży niewykształcona bieda. Rzuci się im kasę to zawsze będzie bardziej zmotywowany rdzenny elektorat.[/QUOTE]

Myslisz, ze jak napiszesz argumentow jeszcze ze dwa razy w tym zdaniu, to zmieni fakt, ze kolo argumentow to Twoje posty nawet chyba nie staly ?

Stary 2016-11-29, 22:16   #179
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat wg mnie nielogiczny zarzut - przedtem dla nikogo nie bylo pomocy, teraz jest zarzut, ze tylko x a nie y. Jakby nie patrzec, to ze x dostaje to krok do przodu?
A z alimenciarzami, to wiesz, ze niektore media i srodowiska lansowaly Kijowskiego pomimo tego ze z alimentami zalega grubo, to ponizej zenady i parodia praworzadnosci.
wiesz, to zależy, jakie aspekty rozpatrujemy. jeśli wziąć pod uwagę, że jakaś część ludzi biednych dostała pomoc, to nie jest faktycznie takie istotne, że pozostała część biednych na tę pomoc się już nie załapała.

ale.

ja to rozpatruję jeszcze pod innym kątem. sprawiedliwości społecznej. mamy społeczeństwo, które łatwo daje się dzielić i z byle powodu skacze sobie nawzajem do gardeł. jak podzielisz całą grupę ludzi potrzebujących na dwie i jednej dasz pieniądze, a drugiej nie, a w dodatku te pieniądze, które mógłbyś dać tej drugiej, dasz ludziom, którzy ich nie potrzebują, to tworzą się podziały i pojawia się zawiść, złość i poczucie niesprawiedliwości.

bieda nie jest obiektywna, biedę łatwiej znosi się, jak wszyscy dookoła Ciebie, a przynajmniej większość, też jest biedna. to dlatego między innymi kiedyś ludziom żyło się łatwiej, lepiej, byli szczęśliwsi. bo wszyscy żyli biednie i skromnie. nikt nic nie miał. a dziś jedni biedni dostają pieniądze, a drudzy nie. bo nie. bo nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi.

i nie chodzi mi rzecz jasna o to, żeby wszyscy klepali biedę. ale żeby dostawali mniej więcej po równo (na tyle, na ile to jest możliwe), skoro już się tę kasę rozdaje.

wiem, że lansowali alimenciarza Kijowskiego, chyba mało kto tego nie, jeśli interesuje się bieżącymi sprawami. dla mnie to go dyskredytuje na całej linii. na własnym podwórku ma burdel, a chce się brać za porządki w państwie...

-------

tak z innej beczki - ostatnio na gazecie wybiórczej czytałam wywiad z samotną matką, która opowiadała o funduszu alimentacyjnym. z funduszu można dostać świadczenie, jeśli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę w rodzinie nie przekracza kwoty 725 z. w 2017 r. płaca minimalna wzrośnie. samotny rodzic z jednym dzieckiem, który pracuje za minimalną, straci w 2017 prawo do świadczenia z funduszu. absurd. mam nadzieję, że do tego czasu zmienią to kryterium dochodowe. patrząc na to, jak szybko potrafią procedować ustawy, czasu mają aż nadto

--------

z innej beczki nr 2 - zabiorą ludziom lepiej zarabiającym kwotę wolną od podatku, zniosą ją dla tych zarabiających jakieś ochłapy, niczym robin hood normalnie a sobie nie zabiorą nic, misiaczki kochane, nic z tej wysokiej kwoty wolnej, która im przysługuje, nie uszczkną. czemu oni mają cokolwiek odczuć, niech ci źli przedsiębiorcy, co to nie chcą inwestować, płacą podatek za tych najbiedniejszych

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2016-11-29 o 22:18
Stary 2016-11-29, 22:36   #180
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, to zależy, jakie aspekty rozpatrujemy. jeśli wziąć pod uwagę, że jakaś część ludzi biednych dostała pomoc, to nie jest faktycznie takie istotne, że pozostała część biednych na tę pomoc się już nie załapała.

ale.

ja to rozpatruję jeszcze pod innym kątem. sprawiedliwości społecznej. mamy społeczeństwo, które łatwo daje się dzielić i z byle powodu skacze sobie nawzajem do gardeł. jak podzielisz całą grupę ludzi potrzebujących na dwie i jednej dasz pieniądze, a drugiej nie, a w dodatku te pieniądze, które mógłbyś dać tej drugiej, dasz ludziom, którzy ich nie potrzebują, to tworzą się podziały i pojawia się zawiść, złość i poczucie niesprawiedliwości.
No ok, ale:
- to nie ma byc swiadczenie socjalne, tylko pro wzrostowi demograficznemu, wiec mozliwe ze sie czesc osob z danym dochodem nie zalapie - efekt takiego a nie innego klucza
- obiektywnie rzecz biorac, jest lepiej niz bylo przed tym - bo x% Polakow zalapie sie na to i latwiej im bedzie z rodzinami - dla mnie to jest kluczowe, jaki jest efekt? Bo wszystkim nigdy niestety nie dogodzisz
- w sprawiedliwosc spoleczna nie wierze (tylko w bezprzymiotnikowa) - a niestety, zawsze sie ktos znajdzie, ze nie dostaje, placi wiecej itd. Dalabys wg klucza dochodowego - to by byli inni pokrzywdzeni. Znowuz, kluczowe jest - czy to jest zmiana na plus czy nie?

Cytat:
i nie chodzi mi rzecz jasna o to, żeby wszyscy klepali biedę. ale żeby dostawali mniej więcej po równo (na tyle, na ile to jest możliwe), skoro już się tę kasę rozdaje.
Moze to by mialo sens, gdyby celem 500+ bylo wyrowanie roznic w dochodach - ale nie jest
Z innej beczki, to ja jestem przeciwnikiem rozdawania za to, a juz szczegolnie "wyrownywania". Empatia, szacunek dla innych - jak najbardziej, ale dokladanie za to, ze komus innemu lepiej sie wiedzie - nie.

Cytat:
tak z innej beczki - ostatnio na gazecie wybiórczej czytałam wywiad z samotną matką, która opowiadała o funduszu alimentacyjnym. z funduszu można dostać świadczenie, jeśli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę w rodzinie nie przekracza kwoty 725 z. w 2017 r. płaca minimalna wzrośnie. samotny rodzic z jednym dzieckiem, który pracuje za minimalną, straci w 2017 prawo do świadczenia z funduszu. absurd. mam nadzieję, że do tego czasu zmienią to kryterium dochodowe. patrząc na to, jak szybko potrafią procedować ustawy, czasu mają aż nadto
Noz sie w kieszeni otwiera gdy czlowiek slyszy o takich absurdach
Inna sprawa, ze tak swiadczenia socjalne tworza niedobry dylemat - ze nieraz bycie na socjalu oplaca sie bardziej niz nisko platna praca (nie mowie o FA konkretnie) :/

Cytat:
z innej beczki nr 2 - zabiorą ludziom lepiej zarabiającym kwotę wolną od podatku, zniosą ją dla tych zarabiających jakieś ochłapy, niczym robin hood normalnie a sobie nie zabiorą nic, misiaczki kochane, nic z tej wysokiej kwoty wolnej, która im przysługuje, nie uszczkną. czemu oni mają cokolwiek odczuć, niech ci źli przedsiębiorcy, co to nie chcą inwestować, płacą podatek za tych najbiedniejszych
To jest po prostu zenada.
Gdy dodac do tego podwyzki dla poslow i rzadu - MASAKRA. Wstyd.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości