Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-29, 19:59   #4381
masuriangirl
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Będziesz miała ćwiczenia przy okazji- a tak mówiłaś, że nie możesz się za to zabrać
A tu proszę, ćwiczenia same do Ciebie przychodzą

Pytanko:

Macie jakieś huśtawki godne polecenia, ale takie wiszące?
Chcę zamówić Hani na prezent
Ja właśnie szukałam hamaka dla Olka. Niestety drogi to interes ;-) uwielbia być bujany w kocu. A że ja głównie sama w domu to rzadko mu tę przyjemność funduje (tj. głównie jak tz jest w domu).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 20:03   #4382
201711281320
Konto usunięte

Asiu oby ten katar wreszcie się skończył. A może masz za suche powietrze w mieszkaniu?

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Czy easze dzieci też się tak jarają waszymi włosami? Marcelina aż się trzęsie jak uda jej się złapać mnie za kitkę ostatnio odkryla też że ma swohe wlosy na glowie i co chwilę się głaska i plącze sobie palce
O tak Jak tylko mu się uda złapać to jest w siódmym niebie i za nic nie chce puścić

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ależ jestem wku***a! Zepsuł mi się piec dwufunkcyjny dwa tyg temu. Ani ogrzewania ani cieplej wody. Byl w ten sam dzien macher i okazalo sie ze jakies dwie czesci do wymiany. Na szczescie udalo sie uruchomic ogrzewanie. Mial mi wieczorem tego samego dnia przeslac koszt. Wyslal dopiero po dwoch dniach. Uzgodnilam z wlascicielem mieszkania finansowanie i dzwonie do goscia ze ok i ile bede czekac. Na co on ze okolo dwoch dni bo czesci musza dojść. Z takim obrotem sprawy naprawa miala byc w zeszla środę. Zero odzewu. Dzwonie w piatek o co cho, okazalo sie ze części nie doszly na czas i ze będzie u mnie we wtorek czyli dzis ok. 17. Minela ta godzina, dzwonię sie upewnić, gosciu mowi ze wyjezdza z Wrocławia wlasnie i nie wie o ktorej bedzie... Da znac

... Ma do przejechania jakies 200km...

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

To sie pozalilam...
Dojechał? Nie znoszę takich ludzi. Oby chociaż okazał się dobrym fachowcem...

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68081181]Byłam ze starsza na roratach. Lubię msze dla dzieci, jeden wielki harmider, każde lazi gdzie chce i nikt nie ma o to pretensji. Jak zesmy spacerowały do domu zauważyłam, ze sporo osób ma juz dekoracje świąteczne w oknach. Moja oczywiscie na wszystko co swieci reaguje "Ziosia chce tooooo!"
Ostatnio w lidlu kupiłam naklejki Mikołaj na okno i jej obiecalam ze jutro będziemy kleic. Tylko teraz tak myślę, ze trzeba by te ufajdane okna pierw umyć ��[/QUOTE]

Nakleisz naklejkę to nie będzie widać że brudne Ja ostatnio myłam okna 18.06, w przeddzień narodzin Ignasia

Haneczko też czekam na wyciąganie rączek
A akcja z gatkami męża przednia

Dzieci śpią, uwielbiam te chwile
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 20:05   #4383
zabciajs
Zakorzenienie

Ja od pół roku chodze w kitce
I tez jak zlapie to nie chce puścić.. na chodzenie w rozpuszczonych pozwole sobie pewnie za .. za ile?!?!
Stary 2016-11-29, 20:18   #4384
201711281320
Konto usunięte

haneczko ja miałam przy starszakach zwykłą plastikową huśtawkę kubełkową z zapięciem. Mam mieszkanie na poddaszu, więc te haki wkręciliśmy w belkę przy suficie i dzieciaki można było bezpiecznie huśtać. Nie wiem jak ze stabilnością takich na stelażach. Można też bez wiercenia zawiesić na drążku w futrynie drzwi.

masurian hamaczki fajne
O właśnie, australia patrz, w sam raz na Twój balkon
http://www.whamaku.pl/hamak-dla-niem...owy-rozwoj-p94
Stary 2016-11-29, 20:24   #4385
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Będziesz miała ćwiczenia przy okazji- a tak mówiłaś, że nie możesz się za to zabrać
A tu proszę, ćwiczenia same do Ciebie przychodzą

Pytanko:

Macie jakieś huśtawki godne polecenia, ale takie wiszące?
Chcę zamówić Hani na prezent
No😁
Eh umyje chociaż od wewnątrz

A co do huśtawki to my mamy taką ba prąd/baterie z FP. Bardzo drogi interes i u nas przy Zosi się średnio sprawdziła. Za wolno buja 😂 kupilismy taką, zawieszana, mąż przykrecil do framugi drzwi i super! Parę zł a ile radości! Zosi przy chustaniu grzywa musiała fruwac, inaczej było nuuudnooo 😂
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Eee jak przykleisz nie będzie widać
O to! Jest myśl 👌

Ostatnio zdalam sobie sprawę, ze to będą nasze pierwsze takie bardziej świadome święta z dzieckiem 😍 na pierwszych Zosia miała niecałe 3mc, przespała imprezę. Na drugich tez jeszcze nie kumala. A teraz juz czeka na Mikołaja 😍 ostatnio pisalysmy list i chce:
Pierwsza myśl: lisiak! 😂😂😂
Pytam czy może jakaś zabawka?
No to Masza i kucyka Pona (są kucyki pony i dla zosi jeden to kucyk pon) 😂 pon zamówiony na Ali obawiam się ze do Mikołaja nie przyjdzie będzie na świata. A Masze lalkę przyniesie Mikołaj u babci.
W piątek będzie mikołaj w klubie malucha, a w sobotę w pracy męża. Same imprezy 😂 jak żyć 😂
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 20:35   #4386
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Ja właśnie szukałam hamaka dla Olka. Niestety drogi to interes ;-) uwielbia być bujany w kocu. A że ja głównie sama w domu to rzadko mu tę przyjemność funduje (tj. głównie jak tz jest w domu).

No widzę właśnie, że drogi..
Ej, ja jeszcze z kocem nie próbowałam jutro jak mąż wróci koniecznie sprawdzę jak Hanie reaguje

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
haneczko ja miałam przy starszakach zwykłą plastikową huśtawkę kubełkową z zapięciem. Mam mieszkanie na poddaszu, więc te haki wkręciliśmy w belkę przy suficie i dzieciaki można było bezpiecznie huśtać. Nie wiem jak ze stabilnością takich na stelażach. Można też bez wiercenia zawiesić na drążku w futrynie drzwi.

masurian hamaczki fajne
O właśnie, australia patrz, w sam raz na Twój balkon
http://www.whamaku.pl/hamak-dla-niem...owy-rozwoj-p94
Fajny hamak, ale cena...
No ja mam haki już w futrynie drzwi, jeszcze my się tam huśtaliśmy
Dlatego szukam jakiejś fajnej- prezent w sumie nie ja płacę, tylko chrzestny
Myślałam np o takiej:
http://allegro.pl/bezpieczna-kubelko...687703120.html

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68084206]No😁
Eh umyje chociaż od wewnątrz

A co do huśtawki to my mamy taką ba prąd/baterie z FP. Bardzo drogi interes i u nas przy Zosi się średnio sprawdziła. Za wolno buja 😂 kupilismy taką, zawieszana, mąż przykrecil do framugi drzwi i super! Parę zł a ile radości! Zosi przy chustaniu grzywa musiała fruwac, inaczej było nuuudnooo 😂

O to! Jest myśl 👌

Ostatnio zdalam sobie sprawę, ze to będą nasze pierwsze takie bardziej świadome święta z dzieckiem 😍 na pierwszych Zosia miała niecałe 3mc, przespała imprezę. Na drugich tez jeszcze nie kumala. A teraz juz czeka na Mikołaja 😍 ostatnio pisalysmy list i chce:
Pierwsza myśl: lisiak! 😂😂😂
Pytam czy może jakaś zabawka?
No to Masza i kucyka Pona (są kucyki pony i dla zosi jeden to kucyk pon) 😂 pon zamówiony na Ali obawiam się ze do Mikołaja nie przyjdzie będzie na świata. A Masze lalkę przyniesie Mikołaj u babci.
W piątek będzie mikołaj w klubie malucha, a w sobotę w pracy męża. Same imprezy 😂 jak żyć 😂[/QUOTE]

Fajnie Ci z tymi imprezami!!
No a Zosia skromna po prostu

No też właśnie mam haki we framudze
Ja w ogóle będę chciała, żeby moje dzieci czuły magię świąt... przygotowania, dekoracje...nie mogę się doczekać!
Ja już od jakiegoś czasu nie czuję świąt... jakoś tak nie jest jak powinno być. Ok, jest rodzina, i to mnie cieszy najbardziej, ale z dziećmi to inaczej!- nawet te łańcuchy nieporadnie sklejane są cudne jak robią to dzieci!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 20:36   #4387
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
No widzę właśnie, że drogi..
Ej, ja jeszcze z kocem nie próbowałam jutro jak mąż wróci koniecznie sprawdzę jak Hanie reaguje

Fajny hamak, ale cena...
No ja mam haki już w futrynie drzwi, jeszcze my się tam huśtaliśmy
Dlatego szukam jakiejś fajnej- prezent w sumie nie ja płacę, tylko chrzestny
Myślałam np o takiej:
http://allegro.pl/bezpieczna-kubelko...687703120.html
Fajna tylko wydaje mi się że ta głowa tego misia jest tak wysoko, że póki co zasłaniałaby Hani widok. To dziecko ze zdjęcia sporo starsze. No i dobrze żeby miała zapięcie.
Stary 2016-11-29, 20:38   #4388
haneczkab92
Ania

Cytat:
Fajna tylko wydaje mi się że ta głowa tego misia jest tak wysoko, że póki co zasłaniałaby Hani widok. To dziecko ze zdjęcia sporo starsze. No i dobrze żeby miała zapięcie.
No właśnie tak samo myślałam...
No myślisz, że taka zwykła kubełkowa będzie lepsza??
Np taka??

http://allegro.pl/hustawka-dla-niemo...593065232.html

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-11-29, 20:48   #4389
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie tak samo myślałam...
No myślisz, że taka zwykła kubełkowa będzie lepsza??
Np taka??

http://allegro.pl/hustawka-dla-niemo...593065232.html
Hmmm, ciężko powiedzieć. Też ten przód wydaje się jakiś taki wysoki. Szkoda że na zdjęciu nie ma dziecka.
Stary 2016-11-29, 20:55   #4390
Lena_Marlena
Rozeznanie

Miszka serio trzykolowe rowerki to zło??? Ja takim jeździłam z siostrątaki kolorowy, żółto czerwono zielony *.* Ale nie słyszałam ze nie są polecane. A co psują?

Ja za chodzikiem i skoczkami nie jestem, i Franek nie bedzie miał. Niekapka używamy, że względu na wspomniana wcześniej babcie, mam nadzieję że jak najszybciej z niego zrezygnujemy (czyli jak Franek sam bez pomocy będzie umiał się napić z 360*)
Biegowek nienawidzę. mówię stanowcze nie. Wolę trzykolowe
Haneczko hahahahaha pielucha xD
Ziemniak upieczony pokrojony jak frytki
Tak, bo mały zostaje z nimi na weekendy kiedy jestem w szkole a ona mu nie dawała wcale pić..

Miałam chodzik, i rowerek trzykolowy. Mam kręgosłup w chinskie S spleciony, koślawe kolana, płaskostopie. Wszystkie możliwe skrzywienia. Miałam niekapki i smoczki - mam krzywy zgryz. To źle że robię wszystko by dziecku tego oszczędzić.?
Moim zdaniem nie, dlatego zwracam uwagę na nowe badnaia. Co nie oznacza że przesadzam. Mały pije z niekapka, mam plan jedynie szybko go oduczyć.

Asiek też jestem pokrzywiona...

Polecam bujanie w chuście tzn jakby hamak, trzeba przywiązać do czegoś stabilnego i buju buju

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Tutaj niezbyt szczęśliwy bo był dzień marudy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Czuję że napisałam baaardzo chaotycznie. Przepraszam idę spać, dobranoc
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 21:09   #4391
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Hmmm, ciężko powiedzieć. Też ten przód wydaje się jakiś taki wysoki. Szkoda że na zdjęciu nie ma dziecka.
Na zdjęciu z załącznika widać jaką ja miałam. Też przód wydaje się wysoki ale dla 8-mies. dziecka była ok.
A nie podobają Ci się drewniane? Jak dla mnie też są ładne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 994fde27a6.jpeg (3,2 KB, 33 załadowań)
Stary 2016-11-29, 21:09   #4392
201711281320
Konto usunięte

Ejjj, kurde sama siebie zacytowałam
Stary 2016-11-29, 21:14   #4393
haneczkab92
Ania

Cytat:
Ejjj, kurde sama siebie zacytowałam
Bywa

Drewniane w sensie takie łooo??
http://www.epinokio.pl/product-pol-1...FUa6Gwod574Dow

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-11-29, 21:53   #4394
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Z dnia na dzień wracam coraz później dziś drogą zajęła mi 1,5 h ( bo jeszcze autobusem musiałam jechać) a wszyscy mi w pracy mówią, że od wczoraj jest dramat na drodze i że przedtem było dużo lepiej.
Cytat:
Ja się boję tych niekapków, bo tyle się trąbi że są niezdrowe.
Mamy bidon, będziemy z niego się uczyć pić, a z bidonu sama może pić.
Nie wyjdzie, będziemy się później martwić Jak narazie mamy samego cycusia, przecież jeszcze nawet diety nie rozszerzyłyśmy
A to już trzeba uczyć?? Dla mnie to jeszcze pieśń przyszłości i nawet się nad tym nie zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez kacian Pokaż wiadomość
dzień dobry Młoda śpi, matka nadrabia.
Baaaardzo dziękuję za uroki Chyba podziałało, bo jak Pati zasnęła coś po 21, to pierwsze karmienie było przed 4 rano Chyba, że wcześniejszych nie pamiętam po prostu A no i wstała dopiero o 8! W szoku jestem bo zazwyczaj 4-5 to był początek dnia niezależnie od tego kiedy zasnęła Obudziłam się o 7:30 i pół godziny gapiłam na śpiące dziecko, bo bałam się, że jak się ruszę to się obudzi i czar pryśnie W końcu udało się odespać poprzednie kiepskie noce. teraz też ładnie zasnęła
Zamiast się gapić trzeba było spać ale fakt ja też często patrzę jak śpi i wtedy sobie myślę, że moja mama pewnie tak samo robiła i ciepło mi się na serduchu robi

Cytat:
Muszę Wam opowiedzieć, bo padnę- choć mama zabroniła.
Musiałam pojechać wczoraj do miasta na chwilę i Hania została z moją mamą. Dawała jej jeść zupkę.
Przyjeżdżam do domu, a obok bujaczka stało czyste, wyprane pranie, w tym bielizna.
Patrzę, a bokserki mojego męża całe ubrudzone. Podchodzę do mamy i pytam: czemu te bokserki takie brudne?? a mama: a skąd ja mam to wiedzieć, to Wasze bokserki..
Karmiąc moją Hanię ona się lekko zakrztusiła, więc mama szybko sięgnęła do miski i ją wytarła uwaga: bokserkami mojego męża
Myśląc, że to pielucha i jeszcze mówi, że zastanawiała się, co ta pielucha taka jakaś sztywna...
Haneczka ja kiedyś czytałam profil na fb " Beka z mamuś na forach" i tam był screen właśnie jakieś rozmowy o odczynianiu uroków i tam właśnie był opis jak to trzeba używanymi gaciami natrzeć dziecko, żeby było spokojne co prawda u was gacie czyste i dziecko grzeczne, ale daj znać czy coś działa, to gacie pójdą w ruch

Cytat:
Aaa co do kręgosłupa to ja akurat przewrażliwiona strasznie. Dopiero od 4 lat żyję normalnie. Czyli bez przewleklego bólu, życia na tabletkach i bez epizodów w postaci omdleń z bólu lub pare razy na rok unieruchomienia na 4-6 dni, czyli nie możliwością podniesienia nóg. Bylo mineło, ale nie chcialabym aby ktokolwiek musial to przechodzić.
Na szczescie sie udało i moglam zdecydowac sie na ciaże. Choc mimo wszystko ze strachem, że to wróci.
Żabka wierzę że to być straszne i w twoim przypadku dmuchanie na zimne nie dziwi
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Czy easze dzieci też się tak jarają waszymi włosami? Marcelina aż się trzęsie jak uda jej się złapać mnie za kitkę ostatnio odkryla też że ma swohe wlosy na glowie i co chwilę się głaska i plącze sobie palce
Taaa mój strasznie. Najpierw delikatnie chwyta a potem nagle jak pociągnie to wszystkie gwiazdy można zobaczyć
Cytat:
Ależ jestem wku***a! Zepsuł mi się piec dwufunkcyjny dwa tyg temu. Ani ogrzewania ani cieplej wody. Byl w ten sam dzien macher i okazalo sie ze jakies dwie czesci do wymiany. Na szczescie udalo sie uruchomic ogrzewanie. Mial mi wieczorem tego samego dnia przeslac koszt. Wyslal dopiero po dwoch dniach. Uzgodnilam z wlascicielem mieszkania finansowanie i dzwonie do goscia ze ok i ile bede czekac. Na co on ze okolo dwoch dni bo czesci musza dojść. Z takim obrotem sprawy naprawa miala byc w zeszla środę. Zero odzewu. Dzwonie w piatek o co cho, okazalo sie ze części nie doszly na czas i ze będzie u mnie we wtorek czyli dzis ok. 17. Minela ta godzina, dzwonię sie upewnić, gosciu mowi ze wyjezdza z Wrocławia wlasnie i nie wie o ktorej bedzie... Da znac

... Ma do przejechania jakies 200km...

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

To sie pozalilam...
No takie majstry są najlepsze. A człowiek siedzi i czeka

Cytat:
O kurczę to znaczy że kupiłam pierwszy raz cos do fitnesu? Łał, jestem z siebie dumna - prawdziwa fit mama ze mnie
Uważaj uważaj. Doszły mnie słuchy, że fit mamy nie mają czasu gotować dla dzieci, więc żebyś nie podzieliła ich losu

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Podejście do klienta w dzisiejszych czasach mnie rozwala. Chcemy zrobic meble w garderobie, rozryzowalismy co i jak, maz pojechal zeby wycene zrobili w tamtym tygodniu. Mial gosc do konca tygdonia przyjechac wziąść wymiary. Tydzień sie skonczyl i nikogo nie bylo. Dzisiaj taka konkurencja a o klienta nie dbaja ehhh. Gdyby nie byli tani i dobrzy to juz bym z nich zrezygnowała, ale juz 2 szafy u nich zamawialismy.
A widzisz sama ich tak uczysz, bo mimo że Was olali to i tak u nich kupisz. Jak ktoś ma dobry stosunek ceny do jakości, to często może sobie na takie traktowanie klienta pozwolić

Stary 2016-11-29, 22:01   #4395
CarycaKatharina
Zadomowienie

Zadzwonilam do goscia o 20 to byl w polowie drogi... Obiecal byc jutro... Eh... Oby...
Stary 2016-11-29, 22:08   #4396
ania230
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Dwa dni mnie nie było i tyle nadrobiania

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 22:11   #4397
Madzia9999
Zakorzenienie

Cool Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Z dnia na dzień wracam coraz później dziś drogą zajęła mi 1,5 h ( bo jeszcze autobusem musiałam jechać) a wszyscy mi w pracy mówią, że od wczoraj jest dramat na drodze i że przedtem było dużo lepiej.

A to już trzeba uczyć?? Dla mnie to jeszcze pieśń przyszłości i nawet się nad tym nie zastanawiałam

Zamiast się gapić trzeba było spać ale fakt ja też często patrzę jak śpi i wtedy sobie myślę, że moja mama pewnie tak samo robiła i ciepło mi się na serduchu robi

Haneczka ja kiedyś czytałam profil na fb " Beka z mamuś na forach" i tam był screen właśnie jakieś rozmowy o odczynianiu uroków i tam właśnie był opis jak to trzeba używanymi gaciami natrzeć dziecko, żeby było spokojne co prawda u was gacie czyste i dziecko grzeczne, ale daj znać czy coś działa, to gacie pójdą w ruch

Żabka wierzę że to być straszne i w twoim przypadku dmuchanie na zimne nie dziwi

Taaa mój strasznie. Najpierw delikatnie chwyta a potem nagle jak pociągnie to wszystkie gwiazdy można zobaczyć

No takie majstry są najlepsze. A człowiek siedzi i czeka

Uważaj uważaj. Doszły mnie słuchy, że fit mamy nie mają czasu gotować dla dzieci, więc żebyś nie podzieliła ich losu

A widzisz sama ich tak uczysz, bo mimo że Was olali to i tak u nich kupisz. Jak ktoś ma dobry stosunek ceny do jakości, to często może sobie na takie traktowanie klienta pozwolić

Chudziaszku piąteczka! Jesteś mistrzem ciętej riposty
Śliweczka da obiad rodzince ze sloiczka i będzie git

Wypiłam reddsa i jestem chyba pijana tak to jest jak się alko nie piję.

Honcia Hania wręcz pokrzykuje jak widzi moje rozpuszone włosy albo jak z koka mi coś wystaję. Zykle chodzę w spiętych ze wzgledu na Hanię właśnie.

Ja o naczyniu do picia dla Hani jeszcze nie myślałam. Nie wiem czy to dobrze czy zle Mam kubek treningowy Lovi jakis czas temu był w promocji na Gemini i kliknęlam przy okazji zakupów. Mam też ten ikeowski kubek bialo-zielony. Zresztą Hania jeszcze nie siedzi więc chyba mam czas na takie rozmyślenia. może kliknę doidy faktycznie.

Dziewczynki a taką hustawke montujecie na futrynie drzwi czy jak?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 03:17   #4398
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam my się bujamy kolejna noc :/
Dziś tak Gabi kaszelkuje że az wymiotuje. Od ,1 w nocy przebralam go dwa razy, dwa razy inhalowalam a teraz bujam na rękach bo biedak spać nie może. Już mnie wszystko boli. Trzecia noc taka, a na dniu też tylko rączki. Gdyby nie to że stary teraz pracuje po 14 h to by on bujal.
Przepraszam że nie odnoszę się do wypowiedzi
Iedzi Waszych

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 04:53   #4399
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Dziś tak Gabi kaszelkuje że az wymiotuje. Od ,1 w nocy przebralam go dwa razy, dwa razy inhalowalam a teraz bujam na rękach bo biedak spać nie może. Już mnie wszystko boli. Trzecia noc taka, a na dniu też tylko rączki. Gdyby nie to że stary teraz pracuje po 14 h to by on bujal.
Iedzi Waszych

Nie chcę Cię straszyć ale u nas zwykle wymioty oznaczały poważną chorobę u starszaka. Zdrówka dla Was i spokoju. Wiem jakie to męczące. U mnie teraz na dwa fronty i starszak i Tomuś. Jeszcze mnie coś zaczyna przytykać, ale co się dziwić jak w domu szpital

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 06:33   #4400
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Haneczka my mamy właśnie tą chustawke z misiem co pokazalas. A na ogródku taką jak miała Sliweczka. Ten mis Zosi przeszkadzał, zbędny Bajer. Może nie tyle jej przeszkadzał co mnie irytował, bo ona ciągle go gryzla
Zakochalam się w tej drewnianej, urocza jest 😍 za dzieciaków taką mialysny z siostrą. Muszę zapytać mamy gdzie ona jest

Chudziaszku 😂 zolwik 👊

Justyna zdrowka dla Gabi, biedactwo 😙

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2016-11-30 o 06:39
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 06:54   #4401
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Iedzi Waszych
O kurczę... Zdrówka dla Gabrysia!

U nas dziś w nocy tylko 2 karmienia, ale i tak jestem jakaś padnięta No i teraz po przebudzeniu chwila uśmiechów i znowu jęczenie
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 07:12   #4402
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Iedzi Waszych
Justynko zdrowia dla Gabrysia i cierpliwość i siły dla Ciebie

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Ten kubek moze okazac się zbednym gadzetem, ale mam nadzieje ze mi sie sprawdzi.
Ja tam lubię gadzety

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
O tak dlatego myślę czy go zamawiać czy niekoniecznie.

Ale faktycznie czy będzie potrzebny :/

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu dzień marudy, ja nie mogę Mężowi napisałam smsa, że jutro zabiera dziecko do pracy
Świetny pomysł i ja napisze

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68054666]Dzięki za opinię 😙

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Mnie tez jara jak dziecko samo je, pije 😂 więcej czasu dla siebie 😂 z doidy nie napije się samo przed 1rz, nie wierze 😂 choć chciałabym żeby któreś czerwczatko mi to pokazało 😉
My zostaniemy przy niekapku i kubku 360

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

No, może Ignas Sofinkowy 😂[/QUOTE]
Dzanet A jakiej firmy możesz polecić kubki?

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
U nas lovi nie dał rady zasysać więc wyjęliśmy gumę i uczył się pić. Nawet jak się wywrócił kubek to tak dużo się nie wylało.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Jednak katar powoduje kaszel. Wczoraj musiał głęboko siedzieć. W nocy było słychać, rano wyciągnęłam mega gila. Zrobiłam inhacje i dalej słychać że zalega mu ten gil.
Zdrówka!!! Ehh te choroby

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
MariaF oj tak. Metoda zdartej płyty to ulubiona metoda tesciowych
Sliweczko hahaha no ja też Franka nie chciałam budzić a wstał o 6 żeby marudzić

Ja chciałam ten sztyft mustelli to pani farmaceutka mi z jakiejś zaprzyjaźnionej apteki sciagala

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Zamowilam 4 wielopieluchy na próbę!
Daj znać jak się sprawują

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Dzięki za pomysł. Tak zrobiłam
Często używam I też dobrze nawilża i chroni

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Witam u nas bez zmian :/ znowu usunęliśmy na dwie godziny nad ranem, a tak to co chwila coś. Gabryś marudny, szybko się męczy i najlepiej przytulny.

My mamy niekapek i 360 st. Opanował oba kubki tylko połykać nie chciał z nich. Teraz mecze go butelka bo chciałabym żeby mleko pił z butelki ale opornie to nam idzie.
U nas już lepiej butelki je i akceptuję ale tylko w dzień. W nocy nie zawsze zje...i są wrzaski i płacze z tego powodu.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Miszka gdzieś Ty była jak Cię nie było?! Co to za wagary

Proszę mi dziecko też zaczarować, bo osiwieję normalnie
Haha ja już osiwialam

Fakt też bym chciała żeby Maja mi ładnie w nocy spała.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-30, 07:15   #4403
Honcia
Zakorzenienie

Dobry

Justynko współczuję nocy biedny Gabryś i biedna Ty

Fiazo przytulam

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 07:19   #4404
ania230
Zakorzenienie

Haniu Haha nie ważne co pod ręką ważne że posłużyło

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
O widzisz Miszka. A ja znowu na pewno nie kupie dziecku rowerka biegowego. Wystarczy ze kolega mowil ze jego synek po biegowym mial problem z normalnym rowerkiem. I jeszcze jak widze te dzieci ktore na tych biegowych prawie ryja kolanami o ziemię bo sa juz na nie za duze.
Mi również takie rowerki się nie podobają. Kiedyś był Reksio kij i jazda.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-30, 07:23   #4405
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Bywa

Drewniane w sensie takie łooo??
http://www.epinokio.pl/product-pol-1...FUa6Gwod574Dow
No może niezupełnie taka Dla Igora moja mama miała u siebie drewnianą. Ładna była i zgrabna, w formie konika. Nie wiem gdzie była kupowana, bo to był prezent.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Masakra z tym dojazdem Udało się coś pozmieniać żeby Wojtek już nie spał po Twoim przyjeździe?

Hahaha, gacie na uroki

Wczoraj na szybko zrobiłam jednak spaghetti także dałam radę

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Chudziaszku piąteczka! Jesteś mistrzem ciętej riposty
Śliweczka da obiad rodzince ze sloiczka i będzie git

Wypiłam reddsa i jestem chyba pijana tak to jest jak się alko nie piję.

Honcia Hania wręcz pokrzykuje jak widzi moje rozpuszone włosy albo jak z koka mi coś wystaję. Zykle chodzę w spiętych ze wzgledu na Hanię właśnie.

Ja o naczyniu do picia dla Hani jeszcze nie myślałam. Nie wiem czy to dobrze czy zle Mam kubek treningowy Lovi jakis czas temu był w promocji na Gemini i kliknęlam przy okazji zakupów. Mam też ten ikeowski kubek bialo-zielony. Zresztą Hania jeszcze nie siedzi więc chyba mam czas na takie rozmyślenia. może kliknę doidy faktycznie.

Dziewczynki a taką hustawke montujecie na futrynie drzwi czy jak?
Hahahah, koniecznie z hippa

Też był golła Reddsa Masz dzisiaj kaca?

Cytat:
Iedzi Waszych
Ło matulu, współczuję! Biedny Gabryś i biedna przy nim Ty.
Oby przeszło Wam jak najszybciej. Mój Igor jak dużo kaszle to też wymiotuje jeszcze do teraz i nie ma to związku z żadną chorobą brzuszka tylko od kaszlu.
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię straszyć ale u nas zwykle wymioty oznaczały poważną chorobę u starszaka. Zdrówka dla Was i spokoju. Wiem jakie to męczące. U mnie teraz na dwa fronty i starszak i Tomuś. Jeszcze mnie coś zaczyna przytykać, ale co się dziwić jak w domu szpital
Jak kaszel Tomka? A Piotrusiowi co jest? Macie temperaturę?
Zdrówka i dla Was

Honcia dzięki za czary! Prawdziwa czarownica z Ciebie! To była chyba najlepsza noc od kilku tygodni
Stary 2016-11-30, 07:23   #4406
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny jak patrzę że wasze dzieci tak ładnie leżą na brzuszku a u mnie len...to się zastanawiam czy nie iść do lekarza

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-30, 07:33   #4407
201711281320
Konto usunięte

haneczka znalazłam tego konika
http://pl.dawanda.com/product/759098...no-granat-pask
Stary 2016-11-30, 07:45   #4408
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahah, koniecznie z hippa

Honcia dzięki za czary! Prawdziwa czarownica z Ciebie! To była chyba najlepsza noc od kilku tygodni
Przepraszam, że się wtrącę, ale nie mogę się powstrzymać Mam wrażenie, że macie na myśli naszą wątkową kuleżankę?

Super, że nocka lepsza

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak patrzę że wasze dzieci tak ładnie leżą na brzuszku a u mnie len...to się zastanawiam czy nie iść do lekarza

Idź Aniu, nie zaszkodzi. Niby każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale ja bym to sprawdziła, tak dla świętego spokoju

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Jaka ładna!
Stary 2016-11-30, 07:45   #4409
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo jaki piękny!! zakochalam się! Podsunę pomysła mężowi to moze zrobi

Cieszę się, ze moje czary działają

Marcelina zaczela podciągać pod siebie kolanka jak lezy na brzuchu i caly czas przewraca się przez to bo nie wie, ze ma też unieść łepetynę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 08:06   #4410
australia87
Zakorzenienie

Ach, zapomniałam się pochwalić, że wyrobiłam wczoraj ciasto na piernik
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości