![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
Ale ja nie chce jej sadzać nawet na to 10min dziennie do blw ![]() A do papek tez nie mam przekonania w pozycji pol lezacej. Najlepiej byloby pocekać.. ale widze tez jej chęci. Skupilam sie bardziej na informacjach o rozszerzaniu diety, a nie samym blw. Nie wiem co robić. Moze dam troche na próbę, pare warzyw ( nie wiem jeszcze w jakiej pozycji), moze pozniej troszke kaszy, a pozniejsze rzeczy jak usiadzie. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Haneczka, nie, źle nie jest ![]() Ale pochlania to strasznie czas.
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Rozeznanie
|
Haneczka ja zamiast tunelu kupilabym to http://allegro.pl/namiot-domek-suchy...584832770.html tunel tez jest a w podobnej cenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś drogą do domu lepsza, bo TYLKO godzinę
![]() ![]() ![]() Moje dziecko jak wróciłam do domu pokazało mi cały zestaw swoich umiejętności. Przewraca się cały czas i nogi do buzi ładuje. Strasznie kochany chłopak z niego. Co do Istagrama to też nie czaje tego, ani snapchata. Za stara jestem i tyle. Miałam się jeszcze do kilku postów odnieść, zaznaczyłam i telefon mi zadzwonił. Padam i nie mam siły na nowo szukać. Jedyne co pamiętam Justyna - rany współczuję choroby. Oby szybko przeszło. A i dziwnie w tym kraju leczą ![]() Madzia kciuki za rehabilitacje. Ważne że wiecie co się dzieje i się nie stresujesz. Wszytko będzie dobrze. Hania siądzie i pobiegnie w swoim czasie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4475 |
Zakorzenienie
|
Zeżarłam miskę budyniu czekoladowego i to był błąd... Oby nie skonczylo się zwrotem
![]() Justynko zdrowia i sily dla Ciebie i Gabrysia ![]() Żabciu spróbuj podać Gabi marchewkę. Marcelina też o malo nas nie połknie z talerzami a okazalo się, ze jeszcze wypycha języczkiem wszystko z buzi...
#4476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny rozszerzające już dietę gdzie,podajecie posiłki i w jakiej pozycji? Ze względu na zmniejszone napięcie u Hani też się boję jej sadzac. Zaczekam cierpliwie. Gorzej tłumaczenie w święta rodzinie czemu dziecko tylko mleko zjada ![]() Cytat:
![]() Super, że Wojtuś pokazuje nowe umiejętności ![]() Masz rację jestem dużo spokojniejsza i wiem jak pomóc Hani ![]() Cytat:
![]() Hania zasnela po prawie 2godz,od kąpieli. Od razu zjadła mleko a,potem straSznie dużo ulala co się praktycznie nie zdarzało. Potem zke baczki,,koopa rzadka z lekkim sluzem, mleczko, zabawa, marudzenie,,sen. Relaksuje się z maseczka na twarzy (mam ostatnio koszarek z cerą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4477 |
Konto usunięte
|
Głowy sprawdzone i wszystko ok. Powiedziałam dzieciom, żeby starali się nie przytulać głowami za bardzo do innych ale nie wiem czy będą o tym pamiętać
![]() Ja też nie rozumiem skąd się takie badziewie weźmie. Z braku higieny? Chyba raczej nie ma w szkole takich zaniedbanych dzieci ![]() Za moich czasów higienistka sprawdzała wszystkim głowy w szkole, dzisiaj nie może... australia ciasto na piernik w lodówce. Mam nadzieję, że się tam nie zepsuje do świąt ![]() zabcia, to że dziecko pożera wzrokiem jedzenie nie musi oznaczać gotowości. Ja zrobiłam próbę jak Honcia. Jadłam banana i dałam mały kawałeczek Ignasiowi do buzi i on go ze 20 razy wypchnął językiem zanim połknął. Na chwilę obecną prawie wszystko by wyleciało z buzi ![]() ![]() Ja tam daję co jakiś czas coś do polizania np. jabłko, banana. Na gemini zamówiłam kaszki i może w nast. tygodniu spróbuję podać na próbę kilka łyżeczek. Póki co w pozycji półleżącej. A czemu się boicie podawać jedzenie w takiej pozycji? Dopóki świat nie słyszał o blw tylko w ten sposób się dietę rozszerzało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś dalam M ogryzek jabłka, które jadłam i zassala jak szalona, banana też mamlała ale jak przyszlo co do czego to wypluwa... Mąż ją trzymał pionowo jak podawalam marchewkę
![]()
#4479 |
Zakorzenienie
|
Kurczę mały ma bardziej płynący katar i zalewa go i aż się dusi kaszlem. Wzięłam go na ręce i trzymam tak jak na brzuchu by wszystko spłynęło. Przejdę się jutro lub w piątek jeszcze raz go osłuchać.
Sliweczka wszy można mieć będąc super czystym, mogą być gdy organizm jest osłabiony, w sytuacjach stresowych |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||||
Ania
|
Cytat:
![]() Kiepsko z tym autem, jednym i drugim. Oby szybko się naprawiły ![]() Cytat:
![]() Ja tam karmię Hanię w pozycji półleżącej- w bujaczku. Blokuje go sobie nogą, żeby sie nie bujała, choć nie zawsze wychodzi. Uważam,że to nic złego. Jak śliweczka napisała, kiedyś tylko w takiej pozycji się rozszerzało ![]() Cytat:
Wystarczy, że ktoś jedzie autobusem, gdzie był jakiś menel mający wszy. A one lubią przeskakiwać. Tak "zaraża" się kilka osób i idzie dalej w świat... Naprawdę to dosyć powszechny problem, choć okropny. Wiem, co mówię, sama je miałam- jezu ile ja sie wyryczałam wtedy! ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() A z wszami dokładnie, tak też może być niestety:/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
Madziu autem zajmuje mi powrót godzinę a jak ktoś mnie podrzuci z pracy na przystanek ( bo pracuje poza miastem i tam to trudno dojechać) to wczoraj mi wyszło 1,5h . A jadę 19km więc nie bóg wie ile. Tak Kraków jest zakorkowany po prostu 😖
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pożera wzrokiem od dawna. O oczywiście wszystko wkladalaby do ust, ale jakbym to brala za gotowosć musualabym jej w3/4 miesiacu dawac jeść ![]() Nie o to mi chodziło, tylko o np jeden znak to super picie wody, ładne połykanie.
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Kacian moje mają po dwa ząbki od jakiegoś czasu i póki co zostalam tylko raz ugryziona, więc nie jest źle.
Kasia86 fajny ten blog o zabawach kreatywnych dla dzieci, mam nadzieję, że jak będą starsze będę miała na to czas i chęci. Cytat:
Co do drugiego pogrubionego ![]() Cytat:
![]() W temacie rozszerzania diety myślę sobie może tak to natura wymyśliła: leżysz - pijesz mleko, siedzisz - jesz pokarmy stałe, więc może Madzia ma rację z tym czekaniem. Muszę to przemyśleć. Mówicie o koleżance z insta, domyslam się o kogo chodzi, ale oświećcie proszę o co?
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Ale oczywiscie moze wypluwac na poczatku jedzenie, mimo wszystko.
Zobaczymy, ale napewno jesteśmy bliżej niż dalej ![]() Bije sie z myslami na tenat tego blw.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-30 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Fiazo, justyna kciuki oby te choróbska przeszły.
Uciekam spać, dobranoc. U mnie może być średnia noc, bo obie coś dzisiaj męczy i co chwilę stękają przez sen.
![]() |
#4486 |
Rozeznanie
|
Madziu wszawica to nic dziwnego. Teściowa pracuje w gimnazjum i raz na rok-dwa mają epidemie.
Sąsiedzi mi opowiadali niedawno jak ich 30letnia teraz córka do 2 roku życia spala tylko (!) (W dzień i w nocy) w gondoli... Masakra. Tak piszecie o tych badaniach i jestem przerażona bo Franka nigdy żaden lekarz tak nie badał ;( Teraz się przepisalismy do innej przychodni gdzie podobno super pediatra jest to może to zrobi ![]() Ooo Honciu, trzeba było się podzielić tym budyniem, a nie tak sama zjadlas ![]() Ja karmię na siedząco w krzesełku z pionowymi plecami. Uważam że od 10 min dziennie nic mu nie będzie. Nie dalabym mu jeść na pollezaco. Sliweczko, nie pamiętam czy to któraś z dziewczyn tu pisała, czy gdzieś to czytałam że w półleżącej pozycji wszystko spada na tylnia ścianę gardła i łatwo o zakrztuszenie. Ja sama bym nie chciała jeść w takiej pozycji. A może trzymanie na kolanach będzie rozwiązaniem pośrednim ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co dostaliście do inhalacji? Cytat:
A wystarczylby nieogrzewany pokój? bo mamy taki z którego nie korzystamy . Czy jednak musi być chłodniej? Cytat:
Mój ojciec też zapalony wędkarz i mój mąż chciał mu kiedyś kupić coś w tym temacie i wybrał w wedkarskim taki elegancki nóż do obrabiania ryby. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Polecam firmę Brubeck, fajnie doradzili meilowo który model nadaje się do tego. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mi też cera się popsuła, czasem mam tyle syfków jakbym znowu miała 12 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na zachętę powiem, że jestem z Torunia (miasta pierników) i gdy kilka lat temu pierwszy raz zrobiłam tego piernika to mój tata stwierdził, że jest pyszny, lepszy niż te nasze toruńskie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Jak przykryjesz miskę szczelnie folią to Ci nic tam nie powinno wejść ![]() O widzisz, ja już zamówiłam na stronie Decathlonu, nawet na jakieś promocje się załapałam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bardziej mam wątpliwości żeby podać dziecku siedzącemu prosto u kogoś na kolanach duży kawałek pożywienia niż kaszkę dziecku w pozycji półleżącej. Pisząc pozycja półleżąca nie mam na myśli pozycji lekko uniesionej tylko co najmniej takiej jak w foteliku samochodowym. Niektóre krzesełka do karmienia można lekko odchylić do tyłu. Poza tym niektóre dzieci same umieją usiąść dopiero jak mają 10 m-cy to co wtedy? Czekać tak długo skoro nie sadzać ![]() Tak sobie to wymyśliłam, że będę kaszkę dawać szybciej i potem spróbuję warzywa i owoce w formie blw. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
My już po pierwszej pobudce... A myślałam, że chociaż do północy pociągnie, o ja naiwna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Wlaśnie zadlawienia się troche boje w tej pozycji półleżącej.
Ale mówisz, ze troje dzieci sie nie zaksztusilo ro mnie troszk3 uspokajasz ![]() Muszę sie z tym przespać ![]() A ja w świeta sie nie boje pytań, bo spedzamy je w domu, a drugi dzien chrzest ![]() Zresztą, ja taki charakter że na głowe wejść sobie nie dam ![]()
![]() |
#4492 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się bardziej boję zadławienia większym kawałkiem. Parę razy się to u starszaków zdarzyło- najczęściej jabłkiem. Chwile grozy jak dziecko nie może oddechu złapać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu to moje drugie dziecko więc też się nie przejmuje, hahaha. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Ja mam fotelik z możliwością opuszczenia oparcia właśnie dla dzieci nie siedzących samodzielnie. Widzę, że my obie takie wylajtowane jesteśmy. Piąteczka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
A pozaycja w leżaczku bujaczku jest ok? Z tym, ze nie mam mozliwosci zablokowania go.
Mam bright star hybrydowy ślimak. Nie wkleje foty z komorki :/ Taaa przy drugim mówią, ze czlowiek bardziej lajtowy ![]() Rozmawialam z mezem, damy papki, troche, bez szaleństw. A jak usiądzie bedziemy probowac blw. Tak jak byl pierwszy plan. Zobaczymy jak to bedzie szło, czy nabiore pewności. Wczoraj dalam Gabi plasterek ogórka do pomamlania ![]()
![]() |
#4496 | |
Konto usunięte
|
zabcia ja mam huśtawkę bright star ale nie hybrydową i mam 2 pozycje- jedna bardziej leżąca, druga bardziej siedząca. Kaszki zamierzam podawać w tej bardziej siedzącej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() Tz chrapie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pozycja w foteliku jest zbyt leżąca??? Czemu nie spimy? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Doczekałam się stopy w buzi ![]() Oraz Majunia małymi kroczkami polubiła leżeć na brzuszku ![]() 1480547638951.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-11-30 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie To duże dwa sukcesy w jeden dzień
![]() Zmykam spać Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Konto usunięte
|
Zzabcia nie śpimy żeby rano narzekać ze się nie wyspalysmy...
Fotelik powinien być ok. Możesz sobie podlozyc cos pod te ploty żeby się nie bujal 😏 Nie no idę juz spać chyba 😃 Aniu Maja slodziasna ze stopalkiem w buzi 😍 No i zaczął się grudzień! Za chwile swieta no i skończy się NASZ rok ❕ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.