|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Cytat:
Chilli Pepper współczuję sytuacji.
|
|
#2012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
A ona nie chodzi do przedszkola?
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bo ja byłam na wychowawczym bo moja praca była po 12 h dziennie 7 dni w tygodniu. I doszliśmy z mężem do wniosku ze lepiej żebym została w domu tym bardziej ze moje zarobki to najniższa krajowa. A dziecko by mnie mało widziało. Mąż po pracy dorabia w warsztacie. Teście wiekowi bo po 70. I w sumie nie bardzo miałby się ktoś nie zająć po przedszkolu. Ja pracowałam do 21. A fo moich rodziców wozić to bez sensu bo młoda idzie spać i 20
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
A moim mieście kiepsko i inną pracę niż w galerii😕 więc tak samo bym skonczyla. Cieszę się ze tak się stało bo jestem z cora i to ss najlepsze lata❤ może od września pójdzie do przedszkola jako 3 latka😊
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
To korzystajcie, że macie siebie!
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Kadrowa mi powiedziała, że wszystkie dodatki się wliczają przy wyliczaniu L4. Premie też.
W pracy bardzo dobrze kierownik przyjął wiadomość, aż byłam zaskoczona jego postawą. Pogratulował mi, powiedział że rozumie i że będziemy w kontakcie co do pracy zdalnej. Powiedziałam jeszcze 3 innym bliskim współpracownikom, a reszcie przed świętami powiem. Aż się wzruszyłam jak mnie wyciskali, ucieszyli się bardzo, kazali odpoczywać. Kadrowa też gratulowała, kazała tylko zaświadczenie o ciąży przynieść, żeby mnie mogli "specjalnie" traktować, bo L4 to za mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Super - gratuluję
Tak powinno być ![]() Ja jestem bardzo zła, że u mnie nie respektują premii. Przed pracą zdalną bronię się jak mogę.
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też za nią nie przepadam, bo nie jest tak łatwo i przyjemnie, wolę być na miejscu. Ale lepsze to niż w ogóle spalenie mostów za sobą. Nie wiem jak się potoczą kolejne miesiące, więc wolę w taki sposób to załatwić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Racja
|
#2022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie koleżanka właśnie wróciła z macierzyńskiego to zapytam jak u mnie z premiami jest. Wstępnie zdecydowałam, ze w grudniu nie idę w takim razie na zwolnienie. Przemęcze się - trudno, ale chce zeby grudzień liczył się do średniej i jak nawet potem w styczniu, lutym będę miała zwolnienia, to jeśli zsumują mi styczeń - grudzień 2016 to finansowo będzie ok. Wydaje mi się, ze zwolnienia wrzesień - listopad nie miałam, ale jeszcze muszę to sprawdzić. A wiecie moze czy te premie liczą wtedy kiedy je wypłacają czy za to za jaki okres, bo ja np. w grudniu dostanę premie za okres lipiec - wrzesień? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Dzisiaj rano odebrałam wyniki i jest ok. Toksoplazmozy nie miałam, ale musi to tez oznaczać, ze moje koty nie są nosicielami. W morfologii niektóre pozycje poniżej albo powyżej normy, ale nie znacznie, wiec tym się nie przejmuje. |
|||||
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zadecydowaliśmy z mężem, że jednak nie zostanę do końca stycznia. Przeliczyłam sobie wszystko i różnica jest mała. Nie warta moich nerwów.Będę pisać pismo do ZUSu po porodzie i później po macierzyńskim, żeby wyrównali mi za te premie. To jest tak, że liczy Ci się kiedy dostałaś tą premię. Czyli jak w styczniu pójdziesz to wypłata grudniowa załapie Ci się z premią ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Wiem, że jest jeden myk, żeby mi policzyli z podwyżką - jeśli zmienia się etat. Wtedy przeliczają od nowa. Czyli jakbym poszła w grudniu na l4 i zmieniła w grudniu etat to wtedy musieliby mi policzyć do listopada, czyli łącznie z podwyżką. Nie chce jednak tak kombinować, bo musiałabym obniżyć etat, a potem wrócić do całego. Za dużo kombinowania. Nie lubię takich sytuacji. Więc niech już zostanie jak jest. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Zaczęłam dziś 10t Może w końcu przejdzie mi śpiączka afrykańska.
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a trzynastka tez się wlicza do l4?
|
|
|
|
#2026 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() mam aktualnie w domu trzy futra i nigdy nie miałam toksoplazmozy, a różne bidy się ratowało ![]() większość zakażeń to jednak surowe mięso. |
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Nigdy nie miałam 13
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Powinna wchodzić z tego co mi dziś kadrowa mówiła, ale musisz spytać u siebie w pracy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spytam w styczniu
|
|
|
|
|
#2030 |
|
*sportaddict*
|
mi w styczniu mają zmieniać umowy na umowy o pracę (do tej pory byliśmy na działalności), też jestem ciekawa, jak mi to poprzeliczają
|
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś urlopuję, mogłabym mieć piątki zawsze wolne
![]() Poszłam sobie zrobić morfologię, mocz i glukozę na razie (jeszcze bez skierowania od gina), nastałam się godzinę w kolejce , kupiłam grzejniki do całego domu ( ![]() Rozglądacie się już za wózkami? Tzn. nie żeby już kupić, ale coś mieć na oku Jakieś typy?
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2016-12-02 o 14:52 |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤
Cytat:
Ja patrzyłam ale nie wiem. tyle tego, opinie różne. Na gleboki dać dużo ponoć się nie opłaca. Adamex tyle co w smyku patrzyłam. Mebelki tez oglądam i jest to samo
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny a ja miałam dzisiaj wizytę u giną miałam mieć za tyd ale ze jestem chora i siedzę w domu to pojechałam dzisiaj
No więc wszystkie wyniki mam dobre i te typu kiła, hiv, hbs i hcv też są ujemne dostałam skierowanie na kolejne badania powtórka mocZu i morfologii i glukoza na czczo + po obciążeniu 75g po 1h i 2h. A tak to dzidzia pieknie sie rozwija ma JUZ nozki i raczki ❤ ma ok 2,6cm i jestesmy w 10 tyg ❤ nastepna wizyta to 21 grudnia - prenatalne a potem 13 stycznia 😊Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2035 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuję sytuacji i trzymam kciuki, żeby pomalutku wszystko się poukładało. Cytat:
Ja też cieszę się że miałam możliwość być z córą pierwsze 3 lata w domu, nie oddałabym tego za nic, mamy cudowną relację, jest fantastycznie rozwinięta, same plusy Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wizytę 7.12 i to na dodatek po 22:00 😫 Mój gin przyjmuje popołudniami a pacjentek jest tyle, że trzeba się naczekać. ... Ale warto! Co do wózka to oglądałam ale bardzo ogólnie. Tak żeby mieć pogląd jakie są modele ceny itp. Jedną ważną rzeczą jaką wyczytałam to że jeśli poród jest w miesiącach letnich należy zwrócić uwagę żeby pojemność wózka była większa. Dziecko spędzi wiele miesięcy w wózku głębokim zanim zacznie siedzieć .... w naszych przypadkach całą jesień i całą zimę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do l4 bieze sie wazystkie sk£adniki od ktorych były odprowadzane składki i od premi 13 liczy sie składki wiec wlicza sie. Nie liczysz socjalnych spraw typu wczasy pod grusza karnety basen siłownia itp.
Nie ma ze jeden zakład liczy od tego a inny od czegos innego. Prawo jest jedno dodam ze jesli firma zatrudnia do20 pracowników to pierwsze 30 zwolnienia wypłaca pracodawca a reszte ZUS Powyzej 20 pracowników zakład pracy. ZUS policzy od zadeklarowanych składek wiec mozna sobie sprawdzic w PUE jesli zarejestrowałyscie się |
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę próbować rozmawiać z szefem może coś wspólnie wymyślimy ?
Karolinuuusia też mam mdłości.. nie są takie ciągnące na wymioty tylko ciągłe przez cały dzień... pomaga tylko sen, smierdzi mi wszystko, musze doprowadzić sie go głodu, żeby cis zjeść... podchodzą mi kiszone ogórki, lody i kwaśne rzeczy... ale to rarytas... moje menu to podobnie jak w 1 ciąży kanapki z serem i pomidorem, więc witaj w klubie. Zupełnie na nic nie mam ochoty i mogłabym nie jeść, ruszam sie powoli bo to też przeszkadza. No i podobnie jak morelle mam spiaczke afrykańska... śpię na stojąco. Nie wiem jak przetrwam w pracy jutro... Ahh to się wyżaliłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny ten mutsy a wózki quinny polecacie? Ja zielona jestem
|
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś czuję, że to będzie ciężki wybór w moim przypadku bo jestem maruda ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

To korzystajcie, że macie siebie! 

Ale zadecydowaliśmy z mężem, że jednak nie zostanę do końca stycznia. Przeliczyłam sobie wszystko i różnica jest mała. Nie warta moich nerwów.

, kupiłam grzejniki do całego domu (
Ja też cieszę się że miałam możliwość być z córą pierwsze 3 lata w domu, nie oddałabym tego za nic, mamy cudowną relację, jest fantastycznie rozwinięta, same plusy
01 sierpnia 2015
a wózki quinny polecacie? Ja zielona jestem