Lipcówki 2017 ❤ - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 07:36   #2011
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak mi wypłaca l4 bo umowa kończy mi się 32 grudnia. Wysyłam zaświadczenie o ciąży i terminie porodu i mają mi przedłużyć umowę do dnia porodu. Teraz nie pracowałam bo przebywam na wychowawczym. Na zwolnienie idę od 1 stycznia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O matko to już sama nie wiem jak to policzą.

Chilli Pepper współczuję sytuacji.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 08:59   #2012
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
O matko to już sama nie wiem jak to policzą.

Chilli Pepper współczuję sytuacji.
Skorzystam na tym wszystkim bo jeszcze macierzyński mi wypłaca😊 mi dalej lekko bardzo lekko się plami tak na brazowo. Leżę od wczoraj ☺ cały dzień układam puzzle z moja dwulatka i czytamy książki 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 09:01   #2013
morelle_
Zakorzenienie

A ona nie chodzi do przedszkola?
Stary 2016-12-02, 09:06   #2014
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ona nie chodzi do przedszkola?
Nie bo ja byłam na wychowawczym bo moja praca była po 12 h dziennie 7 dni w tygodniu. I doszliśmy z mężem do wniosku ze lepiej żebym została w domu tym bardziej ze moje zarobki to najniższa krajowa. A dziecko by mnie mało widziało. Mąż po pracy dorabia w warsztacie. Teście wiekowi bo po 70. I w sumie nie bardzo miałby się ktoś nie zająć po przedszkolu. Ja pracowałam do 21. A fo moich rodziców wozić to bez sensu bo młoda idzie spać i 20

Stary 2016-12-02, 09:08   #2015
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bo ja byłam na wychowawczym bo moja praca była po 12 h dziennie 7 dni w tygodniu. I doszliśmy z mężem do wniosku ze lepiej żebym została w domu tym bardziej ze moje zarobki to najniższa krajowa. A dziecko by mnie mało widziało. Mąż po pracy dorabia w warsztacie. Teście wiekowi bo po 70. I w sumie nie bardzo miałby się ktoś nie zająć po przedszkolu. Ja pracowałam do 21. A fo moich rodziców wozić to bez sensu bo młoda idzie spać i 20

To faktycznie nie miałaś wyjścia. No chyba, że zmiana pracy.
Stary 2016-12-02, 09:11   #2016
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
To faktycznie nie miałaś wyjścia. No chyba, że zmiana pracy.
A moim mieście kiepsko i inną pracę niż w galerii😕 więc tak samo bym skonczyla. Cieszę się ze tak się stało bo jestem z cora i to ss najlepsze lata❤ może od września pójdzie do przedszkola jako 3 latka😊

Stary 2016-12-02, 09:20   #2017
morelle_
Zakorzenienie

Rozumiem To korzystajcie, że macie siebie!
Stary 2016-12-02, 10:28   #2018
Serenely
Zakorzenienie

Kadrowa mi powiedziała, że wszystkie dodatki się wliczają przy wyliczaniu L4. Premie też.

W pracy bardzo dobrze kierownik przyjął wiadomość, aż byłam zaskoczona jego postawą. Pogratulował mi, powiedział że rozumie i że będziemy w kontakcie co do pracy zdalnej. Powiedziałam jeszcze 3 innym bliskim współpracownikom, a reszcie przed świętami powiem. Aż się wzruszyłam jak mnie wyciskali, ucieszyli się bardzo, kazali odpoczywać. Kadrowa też gratulowała, kazała tylko zaświadczenie o ciąży przynieść, żeby mnie mogli "specjalnie" traktować, bo L4 to za mało.

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 10:31   #2019
morelle_
Zakorzenienie

Super - gratuluję Tak powinno być

Ja jestem bardzo zła, że u mnie nie respektują premii.

Przed pracą zdalną bronię się jak mogę.
Stary 2016-12-02, 10:32   #2020
Serenely
Zakorzenienie

Ja też za nią nie przepadam, bo nie jest tak łatwo i przyjemnie, wolę być na miejscu. Ale lepsze to niż w ogóle spalenie mostów za sobą. Nie wiem jak się potoczą kolejne miesiące, więc wolę w taki sposób to załatwić.

Stary 2016-12-02, 10:34   #2021
morelle_
Zakorzenienie

Racja
Stary 2016-12-02, 10:42   #2022
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja się wykoncze... od dwóch dni czuję się jeszcze gorzej 😳

Dużo siły życzę! A kombinujesz coś z jedzeniem - np koktajle owocowe, owocowo - warzywne skoro jedzenie nie wchodzi?

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie wszystko jest w porządku, widziałam bijące serduszko <3. Ciąża jest młodsza wg usg (6t1d), dostałam luteinę, ale w sumie nie wiem po co, gin mówiła że w takiej wczesnej ciąży tak daje. Chciała dać zwolnienie ale ja nie chciałam no i kazała dużo leżeć i odpoczywać teraz na początku. Teraz muszę te wszystkie badania krwi zrobić

Super, ze wszystko ok

Cytat:
Też mam stałą pensję plus premie kwartalne.

Dokładnie tak :/

Nie.
Ja w październiku dostałam podwyżkę i byłam 1 dzień na l4. Od grudnia chce iść na L4, więc będą mi liczyć wg starej pensji do września przez ten jeden dzień l4 :/ żeby mi się załapała podwyżka musiałabym przepracować do końca stycznia - tak żeby były pełne 3 mies od października.

Najlepsze jest to, że po za tym 1 dniem nie byłam cały rok na l4...

Zależy od regulaminu zakładu pracy.

Ooo to super! dzięki!

Też tak wolę

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cześć Mała

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Właśnie się dowiedziałam, że u mnie kadry nie wliczają premii. .. dziewczyny piszą skargi do ZUS.... cudnie. ....
Kurcze, kiepsko to wyglada, jeden dzien zwolnienia i już taka niekorzyść przy wyliczaniu średniej, a do tego te premie
U mnie koleżanka właśnie wróciła z macierzyńskiego to zapytam jak u mnie z premiami jest.
Wstępnie zdecydowałam, ze w grudniu nie idę w takim razie na zwolnienie. Przemęcze się - trudno, ale chce zeby grudzień liczył się do średniej i jak nawet potem w styczniu, lutym będę miała zwolnienia, to jeśli zsumują mi styczeń - grudzień 2016 to finansowo będzie ok. Wydaje mi się, ze zwolnienia wrzesień - listopad nie miałam, ale jeszcze muszę to sprawdzić.

A wiecie moze czy te premie liczą wtedy kiedy je wypłacają czy za to za jaki okres, bo ja np. w grudniu dostanę premie za okres lipiec - wrzesień?

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
hello mamuśki trochę mnie nie było i tyle do nadrabiania.
Byłam dzisiaj u lekarza wyniki w porzo oprócz moczu moczu bo jest białko i piasek muszę dużo pić i urosept brać.Okazało się ,że to 10 tydzień także termin na 1 lipca hehe Widziałam rączki i nóżki dzidzia już hasa
A co do pracy to mam załamkę bo niestety nie udało mi się dogadać z kierowniczką problem ze wszystkim miała mnie ubezpieczyć "chorobowe" na zleceniu ale jakoś jej nie szło poza tym musiałabym pracować jak najwięcej żeby macierzyński był dobry a po 6h pracy i kilku klientkach byłam nieprzytomna nie dałabym rady Grudzień jeszcze u nas najgorszy kilka dziewczyn się zwolniło ogólnie syf ,kiła i mogiła no i się rozstałyśmy .Poszłam do pośredniaka się zarejestrować i będę mieć chyba zasiłek a później becikowe co miesiąc od naszego za☠☠☠iaszczego Państwa...nie wiem jak sobie poradzimy spłacając kredyt na mieszkanie i w sumie trochę w mieszkaniu trzeba by jeszcze zrobić.Muszę jakoś zacząć mega oszczędzać nic sobie nie kupować ,nawet prezentów nie zrobię w tym roku nikomu bo nie będzie mnie stać...Rodzice nasi sami od pierwszego do pierwszego więc nie mam co liczyć na pomoc...Tyle radości z ciąży i jednocześnie taka straszna sytuacja ,która normalnie nie daje spać po nocy.Nigdy nam się nie przelewało ale teraz to już chyba głodówka hehe
3mam kciuki, zeby wszystko się ułożyło!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja też mam sytuacje ciężka finansowo... bo umowa na 1/2 etatu... kolejne pół etatu mam na prowizji tylko, wiec jak pracuję to zarabiam jak nie, to nie... na macierzyńskim będzie więc krucho :/

Moze da się coś wykombinować ze zmianą etatu?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Dzisiaj rano odebrałam wyniki i jest ok. Toksoplazmozy nie miałam, ale musi to tez oznaczać, ze moje koty nie są nosicielami. W morfologii niektóre pozycje poniżej albo powyżej normy, ale nie znacznie, wiec tym się nie przejmuje.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 10:51   #2023
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dużo siły życzę! A kombinujesz coś z jedzeniem - np koktajle owocowe, owocowo - warzywne skoro jedzenie nie wchodzi?

Super, ze wszystko ok

Kurcze, kiepsko to wyglada, jeden dzien zwolnienia i już taka niekorzyść przy wyliczaniu średniej, a do tego te premie
U mnie koleżanka właśnie wróciła z macierzyńskiego to zapytam jak u mnie z premiami jest.
Wstępnie zdecydowałam, ze w grudniu nie idę w takim razie na zwolnienie. Przemęcze się - trudno, ale chce zeby grudzień liczył się do średniej i jak nawet potem w styczniu, lutym będę miała zwolnienia, to jeśli zsumują mi styczeń - grudzień 2016 to finansowo będzie ok. Wydaje mi się, ze zwolnienia wrzesień - listopad nie miałam, ale jeszcze muszę to sprawdzić.

A wiecie moze czy te premie liczą wtedy kiedy je wypłacają czy za to za jaki okres, bo ja np. w grudniu dostanę premie za okres lipiec - wrzesień?

3mam kciuki, zeby wszystko się ułożyło!

Moze da się coś wykombinować ze zmianą etatu?
No kiepsko Ale zadecydowaliśmy z mężem, że jednak nie zostanę do końca stycznia. Przeliczyłam sobie wszystko i różnica jest mała. Nie warta moich nerwów.
Będę pisać pismo do ZUSu po porodzie i później po macierzyńskim, żeby wyrównali mi za te premie.

To jest tak, że liczy Ci się kiedy dostałaś tą premię. Czyli jak w styczniu pójdziesz to wypłata grudniowa załapie Ci się z premią

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Wiem, że jest jeden myk, żeby mi policzyli z podwyżką - jeśli zmienia się etat. Wtedy przeliczają od nowa. Czyli jakbym poszła w grudniu na l4 i zmieniła w grudniu etat to wtedy musieliby mi policzyć do listopada, czyli łącznie z podwyżką. Nie chce jednak tak kombinować, bo musiałabym obniżyć etat, a potem wrócić do całego. Za dużo kombinowania. Nie lubię takich sytuacji. Więc niech już zostanie jak jest.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Zaczęłam dziś 10t Może w końcu przejdzie mi śpiączka afrykańska.
Stary 2016-12-02, 11:01   #2024
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Kadrowa mi powiedziała, że wszystkie dodatki się wliczają przy wyliczaniu L4. Premie też.

W pracy bardzo dobrze kierownik przyjął wiadomość, aż byłam zaskoczona jego postawą. Pogratulował mi, powiedział że rozumie i że będziemy w kontakcie co do pracy zdalnej. Powiedziałam jeszcze 3 innym bliskim współpracownikom, a reszcie przed świętami powiem. Aż się wzruszyłam jak mnie wyciskali, ucieszyli się bardzo, kazali odpoczywać. Kadrowa też gratulowała, kazała tylko zaświadczenie o ciąży przynieść, żeby mnie mogli "specjalnie" traktować, bo L4 to za mało.

Super! Tak powinno być wszędzie!

Stary 2016-12-02, 11:30   #2025
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dziewczyny a trzynastka tez się wlicza do l4?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 11:30   #2026
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano odebrałam wyniki i jest ok. Toksoplazmozy nie miałam, ale musi to tez oznaczać, ze moje koty nie są nosicielami. W morfologii niektóre pozycje poniżej albo powyżej normy, ale nie znacznie, wiec tym się nie przejmuje.
na szczęście tokso od kotów jest dość ciężko złapać, najpierw kot musi w ogóle być nosicielem, potem musi zrobić kupsztyla, który będzie leżał tak długo, aż wyschnie na wiór, potem natomiast trzeba by go dotknąć ręką, następnie ją oblizać, a nawet to nie daje gwarancji zarażenia

mam aktualnie w domu trzy futra i nigdy nie miałam toksoplazmozy, a różne bidy się ratowało

większość zakażeń to jednak surowe mięso.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 11:35   #2027
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a trzynastka tez się wlicza do l4?
Nie wiem. Nigdy nie miałam 13
Stary 2016-12-02, 12:11   #2028
Serenely
Zakorzenienie

Powinna wchodzić z tego co mi dziś kadrowa mówiła, ale musisz spytać u siebie w pracy.

Stary 2016-12-02, 12:41   #2029
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Powinna wchodzić z tego co mi dziś kadrowa mówiła, ale musisz spytać u siebie w pracy.

Spytam w styczniu
Stary 2016-12-02, 14:19   #2030
vadi
*sportaddict*

mi w styczniu mają zmieniać umowy na umowy o pracę (do tej pory byliśmy na działalności), też jestem ciekawa, jak mi to poprzeliczają
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 14:51   #2031
Agg_s
Wtajemniczenie

Ja dziś urlopuję, mogłabym mieć piątki zawsze wolne
Poszłam sobie zrobić morfologię, mocz i glukozę na razie (jeszcze bez skierowania od gina), nastałam się godzinę w kolejce , kupiłam grzejniki do całego domu ( ), a zaraz biorę się za obiad

Rozglądacie się już za wózkami? Tzn. nie żeby już kupić, ale coś mieć na oku Jakieś typy?

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2016-12-02 o 14:52
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:00   #2032
morelle_
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie
Stary 2016-12-02, 15:00   #2033
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja dziś urlopuję, mogłabym mieć piątki zawsze wolne
Poszłam sobie zrobić morfologię, mocz i glukozę na razie (jeszcze bez skierowania od gina), nastałam się godzinę w kolejce , kupiłam grzejniki do całego domu ( ), a zaraz biorę się za obiad

Rozglądacie się już za wózkami? Tzn. nie żeby już kupić, ale coś mieć na oku Jakieś typy?

Ja patrzyłam ale nie wiem. tyle tego, opinie różne. Na gleboki dać dużo ponoć się nie opłaca. Adamex tyle co w smyku patrzyłam. Mebelki tez oglądam i jest to samo
Stary 2016-12-02, 15:14   #2034
Werka3333
Raczkowanie

Hej dziewczyny a ja miałam dzisiaj wizytę u giną miałam mieć za tyd ale ze jestem chora i siedzę w domu to pojechałam dzisiaj No więc wszystkie wyniki mam dobre i te typu kiła, hiv, hbs i hcv też są ujemne dostałam skierowanie na kolejne badania powtórka mocZu i morfologii i glukoza na czczo + po obciążeniu 75g po 1h i 2h. A tak to dzidzia pieknie sie rozwija ma JUZ nozki i raczki ❤ ma ok 2,6cm i jestesmy w 10 tyg ❤ nastepna wizyta to 21 grudnia - prenatalne a potem 13 stycznia 😊

Werka3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:25   #2035
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jestem Mala!
Na początku gratuluje wszystkim tego wyjątkowego stanu

Z przyjemnością do Was dołączam ( Weerka, karolinuuusia, bebe 2 witam Was )
Chociaż podczytuję Was już od początku istnienia lipcówek to jednak czekałam by ujrzeć moje serduszko. Dziś miałam wizytę i widziałam ten mały cud, który mając 6 mm, ma serduszko, które bije 115-toma uderzeniami
Gin pokazał mi na 3D widok "na żywo" z macicy. Poryczałam się

Termin porodu ustalimy na następnej wizycie jak będzie można dzidzie lepiej zmierzyć. Wdl terminu @ 15 lipca, wdł wielkości ciąży 23 lipca. Dał mi na 10 dni duphaston (w razie W) bo już raz poroniłam.

To moja 3 ciąża, mam już 4,5 letniego synka. Pozdrawiam Was i do usłyszenia
Cześć, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie wszystko jest w porządku, widziałam bijące serduszko <3. Ciąża jest młodsza wg usg (6t1d), dostałam luteinę, ale w sumie nie wiem po co, gin mówiła że w takiej wczesnej ciąży tak daje. Chciała dać zwolnienie ale ja nie chciałam no i kazała dużo leżeć i odpoczywać teraz na początku. Teraz muszę te wszystkie badania krwi zrobić

Super

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
hello mamuśki trochę mnie nie było i tyle do nadrabiania.
Byłam dzisiaj u lekarza wyniki w porzo oprócz moczu moczu bo jest białko i piasek muszę dużo pić i urosept brać.Okazało się ,że to 10 tydzień także termin na 1 lipca hehe Widziałam rączki i nóżki dzidzia już hasa
A co do pracy to mam załamkę bo niestety nie udało mi się dogadać z kierowniczką problem ze wszystkim miała mnie ubezpieczyć "chorobowe" na zleceniu ale jakoś jej nie szło poza tym musiałabym pracować jak najwięcej żeby macierzyński był dobry a po 6h pracy i kilku klientkach byłam nieprzytomna nie dałabym rady Grudzień jeszcze u nas najgorszy kilka dziewczyn się zwolniło ogólnie syf ,kiła i mogiła no i się rozstałyśmy .Poszłam do pośredniaka się zarejestrować i będę mieć chyba zasiłek a później becikowe co miesiąc od naszego za☠☠☠iaszczego Państwa...nie wiem jak sobie poradzimy spłacając kredyt na mieszkanie i w sumie trochę w mieszkaniu trzeba by jeszcze zrobić.Muszę jakoś zacząć mega oszczędzać nic sobie nie kupować ,nawet prezentów nie zrobię w tym roku nikomu bo nie będzie mnie stać...Rodzice nasi sami od pierwszego do pierwszego więc nie mam co liczyć na pomoc...Tyle radości z ciąży i jednocześnie taka straszna sytuacja ,która normalnie nie daje spać po nocy.Nigdy nam się nie przelewało ale teraz to już chyba głodówka hehe
Brawa za wizytę! Współczuję sytuacji i trzymam kciuki, żeby pomalutku wszystko się poukładało.

Cytat:
Cieszę się ze tak się stało bo jestem z cora i to ss najlepsze lata❤ może od września pójdzie do przedszkola jako 3 latka😊

Super Ja też cieszę się że miałam możliwość być z córą pierwsze 3 lata w domu, nie oddałabym tego za nic, mamy cudowną relację, jest fantastycznie rozwinięta, same plusy

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja miałam Tako Laret Len (2w1) i dla mnie to wózek bez wad, nielicząc jednej - jest ciężki przy wnoszeniu po schodach (podczas prowadzenia, podbijania absolutnie się tego nie odczuwa), także jest to wózek idealny dla osób mieszkających w domkach, w blokach z windą lub wózkownią na parterze. Teraz marzy mi się Mutsy Evo ze względu na wagę i gabaryty w bagażniku, strasznie drogi więc może będę polowała na używany, choć kusi mnie nówka... Zobaczymy

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Werka3333 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny a ja miałam dzisiaj wizytę u giną miałam mieć za tyd ale ze jestem chora i siedzę w domu to pojechałam dzisiaj No więc wszystkie wyniki mam dobre i te typu kiła, hiv, hbs i hcv też są ujemne dostałam skierowanie na kolejne badania powtórka mocZu i morfologii i glukoza na czczo + po obciążeniu 75g po 1h i 2h. A tak to dzidzia pieknie sie rozwija ma JUZ nozki i raczki ❤ ma ok 2,6cm i jestesmy w 10 tyg ❤ nastepna wizyta to 21 grudnia - prenatalne a potem 13 stycznia 😊

To pięknie, gratulacje
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:45   #2036
Adriannaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Werka3333 Pokaż wiadomość

Gratuluję ❤
Ja mam wizytę 7.12 i to na dodatek po 22:00 😫
Mój gin przyjmuje popołudniami a pacjentek jest tyle, że trzeba się naczekać. ... Ale warto!

Co do wózka to oglądałam ale bardzo ogólnie. Tak żeby mieć pogląd jakie są modele ceny itp.
Jedną ważną rzeczą jaką wyczytałam to że jeśli poród jest w miesiącach letnich należy zwrócić uwagę żeby pojemność wózka była większa. Dziecko spędzi wiele miesięcy w wózku głębokim zanim zacznie siedzieć .... w naszych przypadkach całą jesień i całą zimę.

Stary 2016-12-02, 16:16   #2037
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny do l4 bieze sie wazystkie sk£adniki od ktorych były odprowadzane składki i od premi 13 liczy sie składki wiec wlicza sie. Nie liczysz socjalnych spraw typu wczasy pod grusza karnety basen siłownia itp.
Nie ma ze jeden zakład liczy od tego a inny od czegos innego. Prawo jest jedno dodam ze jesli firma zatrudnia do20 pracowników to pierwsze 30 zwolnienia wypłaca pracodawca a reszte ZUS Powyzej 20 pracowników zakład pracy. ZUS policzy od zadeklarowanych składek wiec mozna sobie sprawdzic w PUE jesli zarejestrowałyscie się
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:31   #2038
Mała!
Zakorzenienie

Ja będę próbować rozmawiać z szefem może coś wspólnie wymyślimy ?

Karolinuuusia też mam mdłości.. nie są takie ciągnące na wymioty tylko ciągłe przez cały dzień... pomaga tylko sen, smierdzi mi wszystko, musze doprowadzić sie go głodu, żeby cis zjeść... podchodzą mi kiszone ogórki, lody i kwaśne rzeczy... ale to rarytas... moje menu to podobnie jak w 1 ciąży kanapki z serem i pomidorem, więc witaj w klubie.
Zupełnie na nic nie mam ochoty i mogłabym nie jeść, ruszam sie powoli bo to też przeszkadza.
No i podobnie jak morelle mam spiaczke afrykańska... śpię na stojąco. Nie wiem jak przetrwam w pracy jutro...
Ahh to się wyżaliłam

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:37   #2039
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Cześć, gratulacje!

Super

Brawa za wizytę! Współczuję sytuacji i trzymam kciuki, żeby pomalutku wszystko się poukładało.

Super Ja też cieszę się że miałam możliwość być z córą pierwsze 3 lata w domu, nie oddałabym tego za nic, mamy cudowną relację, jest fantastycznie rozwinięta, same plusy

Ja miałam Tako Laret Len (2w1) i dla mnie to wózek bez wad, nielicząc jednej - jest ciężki przy wnoszeniu po schodach (podczas prowadzenia, podbijania absolutnie się tego nie odczuwa), także jest to wózek idealny dla osób mieszkających w domkach, w blokach z windą lub wózkownią na parterze. Teraz marzy mi się Mutsy Evo ze względu na wagę i gabaryty w bagażniku, strasznie drogi więc może będę polowała na używany, choć kusi mnie nówka... Zobaczymy

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

To pięknie, gratulacje

Fajny ten mutsy a wózki quinny polecacie? Ja zielona jestem
Stary 2016-12-02, 16:41   #2040
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja patrzyłam ale nie wiem. tyle tego, opinie różne. Na gleboki dać dużo ponoć się nie opłaca. Adamex tyle co w smyku patrzyłam. Mebelki tez oglądam i jest to samo
Hmm, mi chyba właśnie Adamexa jakiś się podobał, ale widziałam tylko na zdjęciach. Też na razie oglądam i nic nie wiem, na pewno przejadę się po kilku sklepach, dotknę, przystawię się i zobaczę czy mi pasuje. Coś czuję, że to będzie ciężki wybór w moim przypadku bo jestem maruda

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Fajny ten Mutsy! Cena też fajna

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości