|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
Mąż w ogóle - widać, że u nich w domu się tego nie pilnowało. U mnie za to bardzo i mnie bardzo przeszkadza jak np. ktoś czegoś odmawia i mówi szorstkie "nie" zamiast "nie, dziękuję". Nie wiem, może to głupie, ale razi mnie zawsze takie coś Odkąd się poznaliśmy to go strofuję, taka ze mnie hetera Ale widać progres, z czego jestem dumna Jak w szkole pracowałam to większość dzieci nie mówiła "dzień dobry"... No ale jak włazi rodzic do szkoły i nauczycielce czy pani woźnej nie powie "dzień dobry" to od kogo dziecko ma się tego nauczyć... Ech, to się pożaliłam
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
Madziu tak, zrobić klin pod głową.
Ja po weekendzie chyba zrobię ten piernik dopiero nie będzie za późno?
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to normalne słowa, u męża nikt takich słów nie używał. Ale również się uczy choć czasami buntuje, ze przesadzam |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jadę zaraz specjalnie po przyprawę i masło i będę robić piernika. Nie wychodzimy na spacer bo zacina deszczem na wszystkie strony to muszę sobie humor poprawić. A zapachy korzenne uwielbiam ![]() Madzia masz nawilżacz powietrza? Podeslać Ci linka? hehe ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Ania tez myślałam o uszyciu kocyka, nawet watoline juz ogladałam, ale niecierpię minky i nie wim czym zastąpic. Polarem trochę bezsensu, bo taki kocyk można za grosze kupić.
|
|
|
#4627 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Laseczki,powoli nadrabiam i żeby nie było jak ostatnio to też odpisuje w częściach.
Cytat:
A Franek wymiata!!! Nie wstydź się chwili słabości, ja właśnie skończyłam jeść 2 szarlotkę. I planuje piec trzecią ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko też bym chciała czasem zostawić jedzenie i móc wyjść, więc tak walczę z myślami i z moim egoizmemCytat:
Cytat:
3 noce, szybka jesteś, ja to się szybko przyzwyczajam tylko do dobrego ![]() Oby dziś Dzieciaczki dały Ci odpocząć ![]() Cytat:
U nas dziś 3 pobudki były, nawet Buba spała na brzuchu nad ranem Blw idzie średnio póki co, dziś przeżyłam chwile grozy jak się zaczęła dlawic brokulem, tacka na podłodze wylądowała. Najlepiej póki co idzie z piciem wody. Ładnie już pije z kubeczka treningowego, dziś była próba z doidą, co dostało się do buzi to wypila. Ale ciągle jej trzymałam kubeczek. Z treningowego nawet czasem sama wypije. Problem prezentu na święta chyba został rozwiązany mąż wymyślił,że sobie kupimy ekspres do kawy jeszcze tylko coś muszę Baśku wymyślić fajnego.Moja mama wraca z Niemiec w poniedziałek, tak się cieszę!!! W końcu nie będziemy same siedziec, bo na pewno często będzie przyjeżdżać. Tylko pewnie Buźka jej nie pozna... A mama nie pozna młodej,2 miesiące jej nie widziała |
|||||||
|
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczka swierza oferta mnie rozwaliła. Chłopak taki głodny i sam sobie dietę rozszerza
![]() Radena super że mama wraca. Ja też nie lubie sama siedzieć w domu ![]() Madzia psikaj wodę morską do noska, co by trochę nawilżyć, albo sól fizjologiczna. Gabryś ma drzemkę, a ja zamiast też chwilę przymknąć oczy to czytam co u Was, na fb chyba jednak nie starczy czasu. Noce mam okropne, młody budzi się przez kaszel i sam nie wie czego chce, czy cycka czy spać, czy gadać. Dziś mąż mnie obudził a ja bujam Gabrysia na rękach on oczy otwarte. Nie wiem jakim cudem przysnelam bujajac dziecko. Naprawdę jak mnie szturchnol to mówi że chyba z pół godziny go tak bujalam bo cały czas łóżko chodziło. Gorzej chyba że mną :/ Ogólnie, mi bez zmian, tylko ten cholerny ból głowy od zatkanego nosa przeszkadza. Gabi znowu w nocy i przed południem wypiotowal przez kaszel. A po inhalacjach już był mniejszy kaszel, a tu taki zonk znowu. No i zaczęło coś mu swistac jak oddycha. Nie jestem pewna czy w nosie czy gdzieś nizej. Jak śpi nic nie słychać, jak się obudzi to sapie jak astmatyk :/ dopiero druga doba antybiotyku minęła więc nie mam co iść do lekarza. Ja nie potrafię przyzwyczaić się do nie przesłanych nocek, już 5 miesiecy tak mam i wciąż na płacz mi się zbiera każdego ranka. Dziś przyszły mi lakiery hybrydowe z Effective Nails ) są śliczne. Jaram się nimi a użyje ich nie wiem kiedy, bo jak Gabi idzie spać to ja już wykończona jestem. Jeszcze teraz czekam na paczki z Chin i trzeba w końcu skończyć kurs manikiuru )
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam artykuly na temat tego sadzania i się przekonuje. W końcu papki tez nie dam na pół leżąco.
|
|
#4630 |
|
Konto usunięte
|
Mniej wieje, nic z nieba nie leci to uciekamy na spacer, bo zaraz z tym jęczkiem w domu zwariuję
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Konto usunięte
|
Co tu tak pusto? Wszyscy spacerują czy siedzą na fb ?
![]() Ignaś od godziny śpi przed domem, ja ogarniam obiad. |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie piernika zagniatają
U nas maruda szczęśliwa tylko jak ma gołe stopy...
|
#4634 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam skladniki na piernik, ale..odechcialo mi się robić lol Mąż byl na zakupach, kupil mi papier do robienia gwiazd widze, ze nie mogl sie zdecydowac i kupil 4 różne heheSliweczka co planujesz z nimi zrobić? Do okna przykleić czy co? Ja mam pomysl ale nie wiem jak go zrealizować ![]() I pojechał do szkoły. Jesteśmy same przez weekend ![]() Jutro chocby wiało nie wiem jak idziemy na spacer! Z tego gnicia w domu, opatulilam Gabi w koc (kupilam superowy w pepco) zalożylam czape i tak poszłysmy do mojej babci, która mieszka obok. Zawsze odmiana. Dziewczyny, kiedy ten listopad zleciał?!?!?!
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-12-02 o 15:37 |
|
|
|
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa zgadnijcie kto jest dumnym posiadaczem pierwszego ząbka!!!???
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ignas wymiata to już rozszerzanie macie rozpoczęte Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
My w ramach spacer odsniezylysmy podjazd tzn ja odsniezalam a Oliwka spala przed domem bo niestety odsniezyli u nas drogi jak my się do domu zbieralysmy. Ja sie poruszalam przynajmniej niczym fit mama
![]() Australi zapoczatkowalas pieczenie piernika i ja sie chyba za niego wezme ![]() Sliewczka poka co tam jeszcze zrobilas oprócz giwazdy. To moj stroik z tamtego roku |
|
|
|
#4639 | |||
|
Zadomowienie
|
U mnie też sam bodziak,mam nadzieję,że nie zmarznie
Cytat:
Buba co wieczór jęczy,podaje jej camilie,ale coś jej nie podchodzi,bo już 3 razy tym może i u nas niedługo coś wyjdzieCytat:
my nie byłyśmy na spacerze,ale też jutro chyba pójdziemy, bo tak mi się dzień dluzy bez tego spaceru... Cytat:
ja mam kupny
|
|||
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogarniałam zdjęcia do wywołania, bo od lipca nic nie wywoływałam, a dziadki dostali po albumie i obiecałam że co jakiś czas dostaną jakieś zdjęcia
![]() Zaczęłam też robić na jutro obiad, ale jęczybuła nie pozwala, zdążyłam tylko podsmażyć kurczaka i paprykę
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejeu...my nic jeszcze nie wywolaliśmy :/
|
|
|
#4643 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Strasznie leci ten czas. Nasze dzieci już pół roku mają! Nadal mi ciężko w to uwierzyć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a teraz... Chociaż nie powiem, teraz jak widzę jakąś ciężarną, to w myślach mam zawsze "odpoczywaj kobito póki możesz" No właśnie, co wywołane to wywołane! Na kompie tak zdjęć się nie ogląda, to nie to samo co usiąść z albumem
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
My tez nic praktycznie nie mamy wywolane :/ Marzyla mi sie sciana w salonie ulozona w jakis ksztalt z ramek. Ale nie wiem czy to nie przytloczy salonu.
Do jakiego albumo wkladacie? Macie cos ciekawego na oku? Myśle o zrobieniu kalendarza jako prezent dla prababci i tesciów, macie namiary gdzie ladnie i w miare tanio robią? Mialam sesje w 9 miesiacu, zaplacilam dostalam miniatury zdjęć i mialam wybrac 6 to mi fotograf obrobi i wydrukuje i co...i minelo 7 miesiecy a ja sie do niego nie odezwalam
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie plany na weekend mamuśki?
1480606903_y0vzry_600.jpg
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Honcia taaa i ten kucyk! Od pół roku nie mialam włosów rozpuszczonych.
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby już nie lecą tak bardzo ale też nie rosną nowe...
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Planuje obciąć mimo, ze chcialam zapuszczać
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piątunio-srątunio taki jak na obrazku Ale jutro i pojutrze mam zajęcia na podyplomówce Do luuuuuuuuuuuuudzi pójdę! ![]() Żabcia, ja albumy brałam z Allegro, jakieś pierwsze lepsze z motywem dziecięcym
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

Mąż w ogóle - widać, że u nich w domu się tego nie pilnowało. U mnie za to bardzo i mnie bardzo przeszkadza jak np. ktoś czegoś odmawia i mówi szorstkie "nie" zamiast "nie, dziękuję". Nie wiem, może to głupie, ale razi mnie zawsze takie coś
Odkąd się poznaliśmy to go strofuję, taka ze mnie hetera

Obiecuję poprawę
Jesteś może polonistką z wykształcenia?
Całkiem duży kawałek pożarł, a ja nie zauważyłam 

sama nie wiem. Nie znoszę tego, bo potem ciężko mi go uśpić
jako ze juz trzy takie pod rząd byly to już sie przyzwyczailam. 

to już rozszerzanie macie rozpoczęte
może i u nas niedługo coś wyjdzie
niby już nie lecą tak bardzo ale też nie rosną nowe...