Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 11:05   #4621
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Facety to inny gatunek!

Masz rację, twarda bądź . Ja też jestem przeczulona na niegrzeczne odzywki chociaż zdarzają się naprawdę b.rzadko

U nas podobnie.
W pokojach 19 st jak się napali. No chyba, że włączymy ogrzewanie olejowe to wtedy temperatury wyższe.
Najcieplej w kuchni bo tu piec i sauna.
Kwestia przyzwyczajenia chociaż ja cieplolubna jestem i wyższymi temperaturami bym nie pogardzila.
U nas też rzadko, a już w ogóle rzadko są takie dni, że się nie odzywamy do siebie. To drugi albo trzeci raz odkąd jesteśmy razem. Ja to w ogóle jestem rąbnięta na punkcie "magicznych" słów typu "przepraszam", "dziękuję" itd. Mąż w ogóle - widać, że u nich w domu się tego nie pilnowało. U mnie za to bardzo i mnie bardzo przeszkadza jak np. ktoś czegoś odmawia i mówi szorstkie "nie" zamiast "nie, dziękuję". Nie wiem, może to głupie, ale razi mnie zawsze takie coś Odkąd się poznaliśmy to go strofuję, taka ze mnie hetera Ale widać progres, z czego jestem dumna
Jak w szkole pracowałam to większość dzieci nie mówiła "dzień dobry"... No ale jak włazi rodzic do szkoły i nauczycielce czy pani woźnej nie powie "dzień dobry" to od kogo dziecko ma się tego nauczyć...
Ech, to się pożaliłam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 11:06   #4622
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
O widzisz jak t zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć Obiecuję poprawę Jesteś może polonistką z wykształcenia?

Ja bym delikatnie opaliła ale tak z daleka żeby tylko końcówki się lekko stopiły.

Eee, nie zerwie. No chyba że opaliłabyś to tak mocno że aż czarne by się zrobiło.

___

Tak w temacie blw Wczoraj Ignaś jęczał i nie chciał już się bawić żadną ze swoich zabawek to mu dałam gazetkę z kauflandu żeby ją sobie miął i darł. Siedział oparty o mnie plecami więc nie widziałam jego buzi ale jak udawało mu się oderwać jakiś kawałek to zabierałam z rąk. Przynajmniej tak mi się wydawało... dzisiaj w pieluszce znalazłam super ofertę na jogurty muller Całkiem duży kawałek pożarł, a ja nie zauważyłam

Ale dzięki temu incydentowi trochę mniej się boję samodzielnego jedzenia dużych kawałków

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Włączałam z nadzieją że może coś podpatrzę ale chyba jednak nie skorzystam
Hehe też myślałam że skorzystam.... Nie dziękuję

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 11:42   #4623
Lena_Marlena
Rozeznanie

Madziu tak, zrobić klin pod głową.

Ja po weekendzie chyba zrobię ten piernik dopiero nie będzie za późno?
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 11:57   #4624
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Madziu tak, zrobić klin pod głową.

Ja po weekendzie chyba zrobię ten piernik dopiero nie będzie za późno?
Najpóźniej można w Mikołajki, więc zdążysz
Stary 2016-12-02, 11:59   #4625
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
U nas też rzadko, a już w ogóle rzadko są takie dni, że się nie odzywamy do siebie. To drugi albo trzeci raz odkąd jesteśmy razem. Ja to w ogóle jestem rąbnięta na punkcie "magicznych" słów typu "przepraszam", "dziękuję" itd. Mąż w ogóle - widać, że u nich w domu się tego nie pilnowało. U mnie za to bardzo i mnie bardzo przeszkadza jak np. ktoś czegoś odmawia i mówi szorstkie "nie" zamiast "nie, dziękuję". Nie wiem, może to głupie, ale razi mnie zawsze takie coś Odkąd się poznaliśmy to go strofuję, taka ze mnie hetera Ale widać progres, z czego jestem dumna
Jak w szkole pracowałam to większość dzieci nie mówiła "dzień dobry"... No ale jak włazi rodzic do szkoły i nauczycielce czy pani woźnej nie powie "dzień dobry" to od kogo dziecko ma się tego nauczyć...
Ech, to się pożaliłam
U nas podobnie.
U mnie to normalne słowa, u męża nikt takich słów nie używał.
Ale również się uczy choć czasami buntuje, ze przesadzam

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:21   #4626
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
U nas podobnie.
U mnie to normalne słowa, u męża nikt takich słów nie używał.
Ale również się uczy choć czasami buntuje, ze przesadzam
Mi ciężko przychodzą takie slowa, to mąż uczy mnie. Także ten...kobieta też potrafi być nie teges hehe

A ja jadę zaraz specjalnie po przyprawę i masło i będę robić piernika. Nie wychodzimy na spacer bo zacina deszczem na wszystkie strony to muszę sobie humor poprawić. A zapachy korzenne uwielbiam

Madzia masz nawilżacz powietrza?
Podeslać Ci linka? hehe

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Ania tez myślałam o uszyciu kocyka, nawet watoline juz ogladałam, ale niecierpię minky i nie wim czym zastąpic. Polarem trochę bezsensu, bo taki kocyk można za grosze kupić.
Stary 2016-12-02, 12:25   #4627
Radena
Zadomowienie

Laseczki,powoli nadrabiam i żeby nie było jak ostatnio to też odpisuje w częściach.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Co do rozwoju, gdyby to nie moje dziecko było, jakbym przeczytała na forum to bym pewnie nie uwierzyła. Franek jak skończył 5 miesięcy dźwignął pupę i bujał się na czterech jak kot, potem dawał susa-jak pingwin na ślizgawkę, a dopiero gdzieś od 2 dni załapał że oprócz nóg ważne są i ręce. Pierwszy raz usiadł w zeszły piątek, a stanie było pierwsze niż siedzenie. Jak dostał dwa palce, normalnie dzieci wtedy podciągają się by usiąść, a on blokował nogi w kolanach i stawał. Teraz doczłapie np. do krzesełka uczydełka i się po nim wspina. Zadowolony jak stanie oparty o krzesełko macha pupskiem. Dla mnie to szok, bo jego rodzeństwo w tym czasie to uczyło się turlać, ewentualnie obracało wokół i tyle. Pan dr żartował, że czwarte od razu stanie na nogi.

Tż usypia dzieciaki, a ja nadrabiam Was i wcinam kulki z biedry "Okulki"
Majkela, zdrówka dla dzieci..
A Franek wymiata!!!
Nie wstydź się chwili słabości, ja właśnie skończyłam jeść 2 szarlotkę. I planuje piec trzecią

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Uczę się wklejać link
Miszka Z tego filmiku robilam cotton balls

https://m.youtube.com/watch?v=chFwC0oGK6I

Z tego bombkę z płatków

https://m.youtube.com/results?q=bomb...etycznych&sm=1
Zaraz zerkne na cotton balls, podobają mi się,ale szkoda kasy. A biec do sklepu jak rzucą też nie mam jak

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Radena w temacie ząbkowania, ponoć jego szybkość jest dziedziczna, skoro to bliźniaczki jednojajowe. A czemu w sumie pytałaś

Majkela chwal się, chwal, fajnie, że tak szybko działa sam z siebie.

Oglądam jaką czarną komedię na dwójce, fajnie się trochę odmóżdżyć.
Pytałam właśnie o te kwestie genetyczne

Cytat:
Honcia fajne wstążeczki, ale u nas nie służyłyby do łapania, a do ssania. Frank wszystko pcha do paszczy
chudziaszek11 jestem pełna podziwu dla Ciebie, nie dałabym rady i jeszcze te dojazdy
dzanet2108 u nas Zocha też na wszystkie małe dzieci woła Fanio (bo "r" oczywiście nie wymawia) z resztą na swoje zdjęcia jak była mała też. Na roraty chodzicie na 6 rano??Szacunek. Ja to wtedy kombinuję jak tu jeszcze chwilkę podkimać
justynan01 kciuki obyście znaleźli fajne mieszkanko a i zdrówka również dla Was
fiazo u Was też szpital, zdrówka
U nas inhalator chodzi non stop. Dobrze, że babcia dostanie od nas tzn. od mikołaja inhalator to będziemy pożyczać, bo nasz nie daje rady, poza tym zainhalowanie trójki zajmuje nam średnio godzine

- przesikanie, zdarza nam się średnio co 4 noc i nie wydaje mi się, że pampki są za małe-mamy dady 4. Prędzej może źle założymy, może jakaś falbanka się schowa sama nie wiem. Nie znoszę tego, bo potem ciężko mi go uśpić
- wszy-u nas w mieście są i w przedszkolach państwowych i prywatnych i szkołach. Sanepid nawet prowadzi akcje reklamowe dotyczące higieny i co i tak gnidy wyłażą. Nas na szczęście omijają. Tfu tfu..
- doidy-mamy i polecamy. Zocha miała ok 8 miesięcy i piła z niego sama. Jak poszła do żłoba to zrobiła furorę, bo jako jedyne dziecko jadło i piło samo, dzięki blw
- co do rozszerzania diety, spieszyło mi się przy pierworodnym. Bardzo byłam ciekawa jak będzie wcinał marchewkę, chciałam żeby wszystko szybko robił i rozszerzaliśmy po 4 miesiącu słoiczkami w leżaczku, potem jak już prawie siedział zakupiliśmy krzesełko FP i zaczęłam gotować mu swoje zupki (nie było problemu z przejściem ze słoiczków). Przy córce już się tak nie spieszyłam, poza tym pojawiła się nowa moda na blw i zaczęłyśmy rozszerzać jak skończyła pół roku mieszanie słoiczki i blw, a i zakupiliśmy jej krzesełko z ikeii-polecam. Teraz też tak zrobię, dostał w sobotę 4 łyżeczki marchewki ze słoiczka, mlaskał przy tym, oblizywał się, boki zrywać, a w niedziele nie chciał nawet spojrzeć, nawet mu uparowałam marchewkę (specjalnie garnek kupiłam) i dalej rzucał tą marchewką niż widział. Może przez tą infekcje jak już wyzdrowieje wrócimy do tematu. Chciałabym, żeby obiadek- czyli warzywka jadł sam albo był karmiony i żeby to był posiłek, że jakbym potrzebowała wyjść gdzieś to zastąpi to cycka, dlatego samego blw nie daje. Blw będziemy się bardziej bawić, poznawać jak będzie siedział z nami przy stole. Przy córce nam się to sprawdziło, jest bardzo samodzielna w jedzeniu i nie wybrzydza, natomiast synek lubi się popieścić i jeszcze czasami prosił mnie żebym go pokarmiła. ale to już też inny temat-chyba nasz błąd wychowawczy
Majkela, właśnie takiie wypowiedzi jak Twoja przekonują mnie,że blw jest super tylko też bym chciała czasem zostawić jedzenie i móc wyjść, więc tak walczę z myślami i z moim egoizmem

Cytat:
O widzisz jak t zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć Obiecuję poprawę Jesteś może polonistką z wykształcenia?

Ja bym delikatnie opaliła ale tak z daleka żeby tylko końcówki się lekko stopiły.

Eee, nie zerwie. No chyba że opaliłabyś to tak mocno że aż czarne by się zrobiło.

___

Tak w temacie blw Wczoraj Ignaś jęczał i nie chciał już się bawić żadną ze swoich zabawek to mu dałam gazetkę z kauflandu żeby ją sobie miął i darł. Siedział oparty o mnie plecami więc nie widziałam jego buzi ale jak udawało mu się oderwać jakiś kawałek to zabierałam z rąk. Przynajmniej tak mi się wydawało... dzisiaj w pieluszce znalazłam super ofertę na jogurty muller Całkiem duży kawałek pożarł, a ja nie zauważyłam

Ale dzięki temu incydentowi trochę mniej się boję samodzielnego jedzenia dużych kawałków

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

a może właśnie miał ochotę na jogurt?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
No nie nadrobie za jednym.razem. ja na fb zdjęcia ogladam. Reszty nie ogarniam.

Dziewczyny, 4.12 premiera audiobooka, na ktorym moja bajka) tutaj podsylam wam link do filmiku z nagrywania. Przedsprzedaż już ruszyła https://m.facebook.com/story.php?sto...19260168146986

A teraz mamy przerwę w spaniu. Igi obudził sie z płaczem i Gabrysia sie rozbudzila.. no nic. Zaraz proba odllozenia do łóżeczka. Ostatnie nocki z pobudkamu co godzinę. Nie wiem, co jest przyczyną jako ze juz trzy takie pod rząd byly to już sie przyzwyczailam. )

Gratulacje!!!

Brawo dla meza!

CHUDZIASZEK glowa do gory. Rozstania z dzieckiem kiedy sie wraca do pracy są trudne, np dla mnie. Ale idzie się przyzwyczaić. Jak sie nowa robota podoba?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zaraz popatrzę na linka.
3 noce, szybka jesteś, ja to się szybko przyzwyczajam tylko do dobrego
Oby dziś Dzieciaczki dały Ci odpocząć

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Madzia to może rzeczywiście suche powietrze jak tylko w nocy.

Ja do pracy mam blisko, przy zielonych światłach ro i w 5min autem, pieszo 30min, rowerem nie pamiętam ile.

Od 2 walczę z synem je i je i je. Co go odłożę to zaraz płacz. Od 4 zrobiłam przerwę bo ile można i próbowałam innych sposobów i nic. Teraz przystawiłam. Zjadł z obu i dalej wierzga. Ledwo na oczy patrzę a jeszcze mąż jedzie rano pomagać w przeprowadzce, także nie wykorzystam sposobności żeby móc się trochę przespać
Fiazo

U nas dziś 3 pobudki były, nawet Buba spała na brzuchu nad ranem Blw idzie średnio póki co, dziś przeżyłam chwile grozy jak się zaczęła dlawic brokulem, tacka na podłodze wylądowała. Najlepiej póki co idzie z piciem wody. Ładnie już pije z kubeczka treningowego, dziś była próba z doidą, co dostało się do buzi to wypila. Ale ciągle jej trzymałam kubeczek. Z treningowego nawet czasem sama wypije.

Problem prezentu na święta chyba został rozwiązany mąż wymyślił,że sobie kupimy ekspres do kawy jeszcze tylko coś muszę Baśku wymyślić fajnego.

Moja mama wraca z Niemiec w poniedziałek, tak się cieszę!!! W końcu nie będziemy same siedziec, bo na pewno często będzie przyjeżdżać. Tylko pewnie Buźka jej nie pozna... A mama nie pozna młodej,2 miesiące jej nie widziała
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 13:27   #4628
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Sliweczka swierza oferta mnie rozwaliła. Chłopak taki głodny i sam sobie dietę rozszerza

Radena super że mama wraca. Ja też nie lubie sama siedzieć w domu

Madzia psikaj wodę morską do noska, co by trochę nawilżyć, albo sól fizjologiczna.

Gabryś ma drzemkę, a ja zamiast też chwilę przymknąć oczy to czytam co u Was, na fb chyba jednak nie starczy czasu. Noce mam okropne, młody budzi się przez kaszel i sam nie wie czego chce, czy cycka czy spać, czy gadać. Dziś mąż mnie obudził�� a ja bujam Gabrysia na rękach on oczy otwarte. Nie wiem jakim cudem przysnelam bujajac dziecko. Naprawdę jak mnie szturchnol to mówi że chyba z pół godziny go tak bujalam bo cały czas łóżko chodziło. Gorzej chyba że mną :/
Ogólnie, mi bez zmian, tylko ten cholerny ból głowy od zatkanego nosa przeszkadza. Gabi znowu w nocy i przed południem wypiotowal przez kaszel. A po inhalacjach już był mniejszy kaszel, a tu taki zonk znowu. No i zaczęło coś mu swistac jak oddycha. Nie jestem pewna czy w nosie czy gdzieś nizej. Jak śpi nic nie słychać, jak się obudzi to sapie jak astmatyk :/ dopiero druga doba antybiotyku minęła więc nie mam co iść do lekarza.
Ja nie potrafię przyzwyczaić się do nie przesłanych nocek, już 5 miesiecy tak mam i wciąż na płacz mi się zbiera każdego ranka.

Dziś przyszły mi lakiery hybrydowe z Effective Nails ) są śliczne. Jaram się nimi a użyje ich nie wiem kiedy, bo jak Gabi idzie spać to ja już wykończona jestem. Jeszcze teraz czekam na paczki z Chin i trzeba w końcu skończyć kurs manikiuru )

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 13:27   #4629
zabciajs
Zakorzenienie

Czytam artykuly na temat tego sadzania i się przekonuje. W końcu papki tez nie dam na pół leżąco.
Stary 2016-12-02, 13:42   #4630
201711281320
Konto usunięte

Mniej wieje, nic z nieba nie leci to uciekamy na spacer, bo zaraz z tym jęczkiem w domu zwariuję
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 14:12   #4631
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej wieje, nic z nieba nie leci to uciekamy na spacer, bo zaraz z tym jęczkiem w domu zwariuję
Wyszlam z tego samego założenia i od pół godziny się wietrzymy
Stary 2016-12-02, 15:10   #4632
201711281320
Konto usunięte

Co tu tak pusto? Wszyscy spacerują czy siedzą na fb ?

Ignaś od godziny śpi przed domem, ja ogarniam obiad.
Stary 2016-12-02, 15:16   #4633
Honcia
Zakorzenienie

Wszystkie piernika zagniatają
U nas maruda szczęśliwa tylko jak ma gołe stopy...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:16   #4634
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Wszystkie piernika zagniatają
U nas maruda szczęśliwa tylko jak ma gołe stopy...
U mnie trochę lepiej jest z gołym tyłkiem, stopy nie wystarczą
Stary 2016-12-02, 15:34   #4635
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Co tu tak pusto? Wszyscy spacerują czy siedzą na fb ?

Ignaś od godziny śpi przed domem, ja ogarniam obiad.
Fajne macie te drzemki.

Mam skladniki na piernik, ale..odechcialo mi się robić lol
Mąż byl na zakupach, kupil mi papier do robienia gwiazd widze, ze nie mogl sie zdecydowac i kupil 4 różne hehe
Sliweczka co planujesz z nimi zrobić? Do okna przykleić czy co? Ja mam pomysl ale nie wiem jak go zrealizować

I pojechał do szkoły. Jesteśmy same przez weekend
Jutro chocby wiało nie wiem jak idziemy na spacer! Z tego gnicia w domu, opatulilam Gabi w koc (kupilam superowy w pepco) zalożylam czape i tak poszłysmy do mojej babci, która mieszka obok. Zawsze odmiana.

Dziewczyny, kiedy ten listopad zleciał?!?!?!

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-12-02 o 15:37
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:36   #4636
Lena_Marlena
Rozeznanie

Aaaa zgadnijcie kto jest dumnym posiadaczem pierwszego ząbka!!!???
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:41   #4637
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

___

Ignas wymiata to już rozszerzanie macie rozpoczęte

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-12-02, 15:47   #4638
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

My w ramach spacer odsniezylysmy podjazd tzn ja odsniezalam a Oliwka spala przed domem bo niestety odsniezyli u nas drogi jak my się do domu zbieralysmy. Ja sie poruszalam przynajmniej niczym fit mama
Australi zapoczatkowalas pieczenie piernika i ja sie chyba za niego wezme
Sliewczka poka co tam jeszcze zrobilas oprócz giwazdy.
To moj stroik z tamtego roku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1480690038649.jpg (57,3 KB, 31 załadowań)
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:07   #4639
Radena
Zadomowienie

Cytat:
U mnie trochę lepiej jest z gołym tyłkiem, stopy nie wystarczą
U mnie też sam bodziak,mam nadzieję,że nie zmarznie

Cytat:
Wow,Gratki!!!
Buba co wieczór jęczy,podaje jej camilie,ale coś jej nie podchodzi,bo już 3 razy tym może i u nas niedługo coś wyjdzie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Fajne macie te drzemki.

Mąż byl na zakupach, kupil mi papier do robienia gwiazd widze, ze nie mogl sie zdecydowac i kupil 4 różne hehe
Sliweczka co planujesz z nimi zrobić? Do okna przykleić czy co? Ja mam pomysl ale nie wiem jak go zrealizować

Jutro chocby wiało nie wiem jak idziemy na spacer! Z tego gnicia w domu, opatulilam Gabi w koc (kupilam superowy w pepco) zalożylam czape i tak poszłysmy do mojej babci, która mieszka obok. Zawsze odmiana.

Ja też nie wiem kiedy :?
my nie byłyśmy na spacerze,ale też jutro chyba pójdziemy, bo tak mi się dzień dluzy bez tego spaceru...

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
My w ramach spacer odsniezylysmy podjazd tzn ja odsniezalam a Oliwka spala przed domem bo niestety odsniezyli u nas drogi jak my się do domu zbieralysmy. Ja sie poruszalam przynajmniej niczym fit mama
Bardzo ładny ja mam kupny
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:17   #4640
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulejszyn
Cytat:
Śliczny

Stary 2016-12-02, 16:25   #4641
australia87
Zakorzenienie

Ja ogarniałam zdjęcia do wywołania, bo od lipca nic nie wywoływałam, a dziadki dostali po albumie i obiecałam że co jakiś czas dostaną jakieś zdjęcia
Zaczęłam też robić na jutro obiad, ale jęczybuła nie pozwala, zdążyłam tylko podsmażyć kurczaka i paprykę
Stary 2016-12-02, 16:37   #4642
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U mnie też sam bodziak,mam nadzieję,że nie zmarznie

Wow,Gratki!!!
Buba co wieczór jęczy,podaje jej camilie,ale coś jej nie podchodzi,bo już 3 razy tym może i u nas niedługo coś wyjdzie

Ja też nie wiem kiedy :?
my nie byłyśmy na spacerze,ale też jutro chyba pójdziemy, bo tak mi się dzień dluzy bez tego spaceru...

Bardzo ładny ja mam kupny
Mam tak samo, bez spaceru dzien sie dluzy, a gdy jest spacer (choc to tylko chwila) to nie wiem kiedy dzień przelatuje.
Cytat:
Ja ogarniałam zdjęcia do wywołania, bo od lipca nic nie wywoływałam, a dziadki dostali po albumie i obiecałam że co jakiś czas dostaną jakieś zdjęcia
Zaczęłam też robić na jutro obiad, ale jęczybuła nie pozwala, zdążyłam tylko podsmażyć kurczaka i paprykę
Jejeu...my nic jeszcze nie wywolaliśmy :/
Stary 2016-12-02, 16:45   #4643
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Fajne macie te drzemki.

Planuję je powiesić w oknie na sznureczku

Strasznie leci ten czas. Nasze dzieci już pół roku mają! Nadal mi ciężko w to uwierzyć...

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Ignas wymiata to już rozszerzanie macie rozpoczęte

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:
Na razie nic. Zrobiłam tylko parę zawijasków z chusteczek na choinkę. Pokażę jak skończę

Cytat:
Ja już od kilku lat nic nie wywoływałam, jednak co wywołane to wywołane. Muszę się wziąć za to i coś powybierać. No i fotoobraz Ignasia potrzebuję do ściennej kolekcji, bo wszyscy są oprócz niego
Stary 2016-12-02, 17:03   #4644
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie leci ten czas. Nasze dzieci już pół roku mają! Nadal mi ciężko w to uwierzyć...

Ja już od kilku lat nic nie wywoływałam, jednak co wywołane to wywołane. Muszę się wziąć za to i coś powybierać. No i fotoobraz Ignasia potrzebuję do ściennej kolekcji, bo wszyscy są oprócz niego
Mi też... Rok temu jeszcze z brzuchem (no dobra, w grudniu to jeszcze bez, bo późno mi wywaliło, ale wiecie o co chodzi ), a teraz... Chociaż nie powiem, teraz jak widzę jakąś ciężarną, to w myślach mam zawsze "odpoczywaj kobito póki możesz"

No właśnie, co wywołane to wywołane! Na kompie tak zdjęć się nie ogląda, to nie to samo co usiąść z albumem
Stary 2016-12-02, 17:10   #4645
zabciajs
Zakorzenienie

My tez nic praktycznie nie mamy wywolane :/ Marzyla mi sie sciana w salonie ulozona w jakis ksztalt z ramek. Ale nie wiem czy to nie przytloczy salonu.
Do jakiego albumo wkladacie? Macie cos ciekawego na oku?

Myśle o zrobieniu kalendarza jako prezent dla prababci i tesciów, macie namiary gdzie ladnie i w miare tanio robią?

Mialam sesje w 9 miesiacu, zaplacilam dostalam miniatury zdjęć i mialam wybrac 6 to mi fotograf obrobi i wydrukuje i co...i minelo 7 miesiecy a ja sie do niego nie odezwalam
Stary 2016-12-02, 17:18   #4646
Honcia
Zakorzenienie

Jakie plany na weekend mamuśki?

1480606903_y0vzry_600.jpg

Stary 2016-12-02, 17:20   #4647
zabciajs
Zakorzenienie

Honcia taaa i ten kucyk! Od pół roku nie mialam włosów rozpuszczonych.
Stary 2016-12-02, 17:22   #4648
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Honcia taaa i ten kucyk! Od pół roku nie mialam włosów rozpuszczonych.
Ja niedlugo nie będę miała co rozpuszczać niby już nie lecą tak bardzo ale też nie rosną nowe...

Stary 2016-12-02, 17:25   #4649
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niedlugo nie będę miała co rozpuszczać niby już nie lecą tak bardzo ale też nie rosną nowe...
Mi już tez tak nie lecą. I widzę na skroniach trochę małych. Nie wiem czy to nowe czy pozostalości po tych co się polamały. Nigdy takich nie mialam. Kupilam fajny szampon, nie wiem narazie jak z dzialaniem na wypadanie ale dla wlosów jest super. Mięciutkie, skóra głowy tez jakas taka lepsza. Babci tez kupilam i potwierdza

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Planuje obciąć mimo, ze chcialam zapuszczać
Stary 2016-12-02, 17:26   #4650
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie plany na weekend mamuśki?

Załącznik 6771816

Piątunio-srątunio taki jak na obrazku Ale jutro i pojutrze mam zajęcia na podyplomówce Do luuuuuuuuuuuuudzi pójdę!

Żabcia, ja albumy brałam z Allegro, jakieś pierwsze lepsze z motywem dziecięcym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości