|
|
#4651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
jestem z wykształcenia leśnikiem, a nie polonistą.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Aaa wiecie, ze lada chwila kończymy ta część wątku?
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine ząbki u nas już dawno temu, są już teraz bardzo duże. Szwagierka ponoć mając pół roku miała już 8 zębów, więc pewnie szybkość ząbkowania po niej, choć na razie mają tylko 2.
Justynan współczuję nocek, oby się szybko unormowały. Też się boję takivj akcji na śpiąco, ja czasami nie pamiętam jak któraś trafiła do łóżka, ale taka akcja jak u Ciebie to nieźle. Zapomniałam Wam napisać, że we wtorek mąż mi zrobił niespodziankę i zjechał z terenu na jeden wieczór, bo wiedział, że jestem sama od poniedziałku od 20tej do wtorku do 18. Jak w nocy jestem bez męża to często biorę obie gwiazdy do łóżka jak marudzą. Ja na środku, one po bokach. Na macie nie zawsze wiedzą jak się przesunąć, ale w nocy w poszukiwaniu maminego ciepła nie mają problemu. Wkręcają się główkami jak świdry we mnie i nie zostawiają mi w ogóle miejsca. Jutro wizyta szwagierki z dzieckiem na weekend.
|
|
#4654 |
|
Rozeznanie
|
Kasia śliczny stroik
![]() Lena gratulacje zabka ![]() Maria to zaskoczenie z tym lesnikiem )Honcia piatunio dla mnie stracil na znaczeniu jak pracowałam w każdy dzień tygodnia. Ale drugi obrazek wymiata i kucyk. Włosy też mi lecą jak oszalałe. Już miałam wrażenie że mniej a teraz znowu garściami :/ Zazdroszcze Wam spacerów i śniegu. Przez te choroby siedzimy w domu i już mam dość. Gabi jęczy bo szybko się nudzi, a w wózku to przynajmniej zasypiał to miałam ciszę i ruch. W końcu moj leniuszek zrobił obrót z brzucha na plecy na łóżku więc mu było lzej, bo na macie na podłodze przymierzal się ale niestety nie zdecydował się. Ale cieszę się że w końcu coś
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale uprzedzając pytania nie pracuję w tym zawodzie.Mi też strasznie lecą włosy.
|
|
|
#4656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha wyobraziłam to sobie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4657 |
|
Konto usunięte
|
Majkela Zosie to są takie Samosie 😉 ja chodze z moją do klubu malucha, choć jestem tam niepotrzebna 😉 widzę, że niektóre dwulatki jaszcze piją z niekapkow. Dziwi mnie to, ale nie oceniam. Moja niekapek juz dawno sama odrzuciła
Justynka zdrowka dla Ciebie i Gabrysia. Męczycie się biedactwa! Kasia piękny stroik! Zabcia ja juz mam kalendarze. A3 za 17zl w uwolnij kolory. Jestem ich stała klientka 😁 ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Mój mlodszy marud nie chce iść spać! Dzisiaj w klubie malucha był Mikołaj 😍 trochę się obawiałam tego spotkania, bo Zosia boi się facetów z brodą, ale ten miał prezenty to nawet na kolana mu usiadła 😂 jutro Mikołaj w pracy męża 👌 |
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Padam po dzisiejszym dniu. Nadrobiłam wszystko, ale nie mam siły cytować. Tomasz jeszcze nie zasnął a ja bym pospała. Rano nie pospalam bo starszak nas obudził, ale byłam zła. Prosiłam by poszedł do taty a on nie, palce mi w oko i matka nie śpij
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- U lekarza ostatecznie nie byłam, katar mniejszy, cały czas przezroczysty i już tak nie zalewa go. |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Dżanet dzięki. Chyba trafiłaś na jakąś promke, bo teraz nie ma za taką kwotę. Nie jest dużo drożej, ale przesyłka 15 zł.
Szukam dalej. Ktoś coś? ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Wszędzie drożej..
|
|
#4660 |
|
Konto usunięte
|
Może sprawdź empik i grupony?
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
MariaF mój brat też z wykształcenia jest leśnikiem
Justynko dla mnie piątek jako poczatek weekendu nigdy nie istniał, od zawsze pracowalam w soboty i niedziele A teraz każdy dzień jest taki sam...
|
#4662 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie przypomina mi się ten dowcip, co się stanie gdy dziecko połknie pieniążek, przy 1 lecimy do szpitala, przy drugim czekamy aż wydali, a trzeciemu potrącamy z kieszonkowegoU nas miało być bez rozszerzania, ale starszaki jadły dzisiaj arbuza i młody tak się trząsł, ze dostał trochę w siateczkę,a co co z tego, że nie jadł żadnych innych![]() Przypomniało mi się, przy córci bałam się dawać kawałki jabłka/ gruszki itp bo nie raz palcem łowiłam kawał z buzi i kupiłam http://allegro.pl/siateczka-do-karmi...114677170.html Polecam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezusiczku zamarzłabym, jam ciepłolubna ![]() Madzia u nas też tak gorące, pomimo że kaloryfery zakręcone, a furczenie pewnie bo sucho, może na noc zakraplaj Hani troszkę soli do noska. Cytat:
![]() My wcinamy tonami pomarańcze
|
||||||
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogodzeni, a jakże. Ale jemu to czasem jak dziecku tłumaczyć trzeba... Dobrze, że jestem po pedagogice, to mam wprawę ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Aaaa moja gwiazda dziś się na głos śmiała, pierwszy raz tak długo i głośno! Aż się ze szczęścia popłakałam
|
|
|
|
|
#4664 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas dalej nic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Gabrysia. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68202366] Dzisiaj w klubie malucha był Mikołaj 😍 trochę się obawiałam tego spotkania, bo Zosia boi się facetów z brodą, ale ten miał prezenty to nawet na kolana mu usiadła 😂 jutro Mikołaj w pracy męża 👌[/QUOTE] Super, moja ma za tydzień w przedszkolu. Też jestem ciekawa jej reakcji, bo teraz nasze dziewczyny bardziej kumate za to starszak niepocieszony, bo on już na mikołaja się nie łapie![]() Cytat:
![]() Dobrze, że katar mniejszy, nam polega na zalewanie clemastyna. Dobra wizaz nadrobiony lecę na allegro wybierać prezenty
|
|||||||||
|
|
|
#4665 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Skąd w ogóle pomysł na taki kierunek kształcenia? Cytat:
Jak ją rozśmieszyłaś? U nas czasami działa baaardzo przekoloryzowane kichanie ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Siateczka do karmienia bardzo fajna Właśnie na fb też był temat tych siateczek.
|
|||
|
|
|
#4666 |
|
Rozeznanie
|
Majkela ja nie potrafię spać z dzieckiem :/ ułożyć się nie mogę, jak tylko się poruszy czy westchnień to ja się budzę. Czuwam zeby mąż go nie zagniotl.
Podziwiam MarieF że śpi że swoją dwójką.
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pasjonat i w ogole. Ale ciężko się tam wbić do pracy, panstwowka, wszystko równo obstawioneKupiłam cały zestaw do robienia cotton balls. Chce zrobić lampki dla młodej, bombki na choinkę plus wersja z koronki. Z siostrą się pobawimy,już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udawane kichanie wywołuje u niej uśmiech, ale śmiechu nie
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Australia super się słucha takiego śmiechu. U nas często, wystarczy starszaka podstawić w zasięgu wzroku
Tomek ratuje mnie od przytulanek z mężem. Co ten zaczyna to Tomek w płacz. Choć raz z matką współpracuje. Moje libido cały czas mówi " spać a nie przytulać" |
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu taka noc jak wczoraj, ledwo na oczy patrzę, a jeszcze na 8 mam spotkanie fizjoterapeutka.
Sąsiedzi za ścianą właśnie mieli przerwę na papierosa. |
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję takich nocy... Mi się na szczęście bardziej łaskawy egzemplarz trafił
A dzieciaki faktycznie super reagują na inne dzieci - moja jak widzi moje siostrzenice to aż cała chodzi z radości
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
Po srątuniu nieubłaganie nastąpiła sobota- dzień mopa Australia super, ze Marysia tak się śmieje i rozczula matkę Cytat:
Uwazaj cotton balls wciąga... Ja zakonczylam produkcję bo mi się klej skonczył... Jak bym miala to bym kręciła i kręciła Aaa i ja gotowe kulki moczylam w kleju bo tylko posmariwane byly zbyt miękkie i czasem zmienialy kształt. Dlatego po przebiciu balonik nie odchodził od razu. Przebijalam w kilku miejscach i odjładalam a balon powoli się odklejał Cytat:
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Sobota dzień mopa
A niedziela?
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Ale za to niedziela.
Ale za to niedziela. Niedziela będzie dla nas! Bo męża w koncu mam w domu
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pudełko z płatkami pójdzie w ruch Mój właśnie ubiera Gwiazdkę ale chyba aż się spocił 10 minut mu to zajeło
|
|
#4677 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Masakra jakaś z tym libido!Cytat:
Kto da radę jak nie supermatki? australia przyszło mi do głowy tylko jedno: niedziela dzień mycia kibela
|
|||
|
|
|
#4678 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj skończyłam choineczkę
|
|
|
|
#4679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc będzie grubo Dziękuję za poradę, skorzystam Mój brat za Chiny by nie chciał do wojska, więc teraz czeka na jakiś etat:-/ Cytat:
tylko teraz nie wiem jak te prowizje na allegro działają :? Kupiłam wszystko osobno, przesyłka mnie dobila:-/ Niedziela, wtedy się nie dieła, w sensie nic nie robi i tego się trzymajmy;-) |
||
|
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
Niedziela dzien smierdziela
![]() Sliweczka rozkrezasz się s dekoracjami ![]() Do cotton balls wystarczy klej wikol z woda i włóczka kolorowa a no i balony najlepiej takie na wode bo male. Pospalysmy prawie do 9. Biore sie za pieczenie biszkoptu na jutrzejsze imieniny u babci a pozniej lecimy na spacer. Piekna pogoda u nas dzisiaj. Fiazio, Justyna ja was podziwiam ile wy sily macie. Ja z niewyspania to bym juz dawno padla. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Obiecuję poprawę
Jesteś może polonistką z wykształcenia?
jestem z wykształcenia leśnikiem, a nie polonistą.

Całkiem duży kawałek pożarł, a ja nie zauważyłam
normalnie przypomina mi się ten dowcip, co się stanie gdy dziecko połknie pieniążek, przy 1 lecimy do szpitala, przy drugim czekamy aż wydali, a trzeciemu potrącamy z kieszonkowego
co z tego, że nie jadł żadnych innych

Wczoraj aż wcześniej się położył spać, żeby mieć siły ma dziś