![]() |
#4981 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część IV
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
BAN stały
|
Cytat:
Drugie - po spotkaniach w sensie abstrakcyjnym - czy nadal utrzy,ujemy kontakt. Nie, bo wyjechała do swojego chłopaka. Owszem, można to zrozumieć na różne sposoby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
BAN stały
|
Ja również zrozumiałabym na jeden. Dopytujący się up*erdliwie gość, oczekujący, że doprecyzuję mu tak proste pytanie wydałby mi się kłamcą, który próbuje się pilnować, żeby przypadkiem za wiele nie powiedzieć. Po co? Czemu? - pojęcia nie mam, ona pewnie też nie miała, ale zwyczajnie nie chciało jej się użerać z gościem, który zamiast odpowiedzieć jak człowiek oczekuje wyjaśnień (bo przecież pytając "jak wyglądał was kontakt po spotkaniu?" mogła mieć na myśli pierwsze spotkanie z Mariuszkiem, najlepszym kumplem z przedszkola).
To tak jakby dziewczyna zapytała jaką miałeś wczoraj pogodę, a Ty byś oczekiwał, że doprecyzuje, czy ma na myśli na zewnątrz czy wewnątrz domu i czy tam, gdzie akurat mieszkasz, czy może w domu u cioci, którą odwiedzasz dwa razy w miesiącu. Bo przecież można to różnie zinterpretować, lol - bo mogła pytać o pogodę u siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
BAN stały
|
Przecież napisałem, że pierwsze dotyczy utrzymywania kontaktu po spotkaniach (idziemy po kawie do swoich mieszkań i ze sobą rozmawiamy na FB - na tej zasadzie), a drugie dotyczy utrzymywania kontaktu po "zerwaniu" (ona stwierdza, że woli swojego chłopaka, wyjeżdża na drugi koniec Polski, ale nadal ze sobą rozmawiamy). To są kompletnie dwa różne poziomy abstrakcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Konto usunięte
|
Ja również rozumiem to pytanie tak jak dziewczyny wyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To efekt lekkiego szoku. Też mi się zdarzyło, że byłam w dziwnej niekomfortowej sytuacji intuicja podpowiadała mi "idź" a ja przez minutę dwie nie byłam w stanie się ruszyć. Ten facet to zwykły burak. To co, że ma kasę skoro klasy nie ma za grosz.A zachowanie w aucie podlega bardziej pod molestowanie niż pod uwodzenie brr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
Caryco, współczuję, że poświęciłaś tyle czasu i zaangażowania na kontakt z kimś, kto okazał się burakiem :/
![]() a mogę zapytać ile facet ma lat?
#4992 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | |
Zawsze łakoma.
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;68223621]Porażka. Niestety też miałam taka sytuację kiedy pisałam z kimś 4 miesiące i jak doszło do spotkania totalna klapa. Dobrze, że udało Ci się uciec z tego auta, bo mogło to się skończyć dużo gorzej.Brzydzę się taka nachalnością.[/QUOTE]
Miałam w planach ubrać sukienkę. Przecież by mnie wymacał po tych nogach, że masakra ![]() Cytat:
Kurde dziś tak myślałam o tym wszystkim to, aż mi ciarki przechodzą. Przypominam sobie to jak mi głowę przytrzymał, jak mnie za kolano złapał, a potem jak zaczął przesuwać. No masakra. I ja chyba ze dwa czy trzy razy, już sama nie pamiętam ile razy to już powiedziałam, że muszę się zbierać. A on, żebym została, bo jest tak miło, tak przyjemnie, co mi się tak spieszy i mnie tak trzymał, że nie wiedziałam jak się wyrwać z jego dotyku. A do mieszkania jak wpadłam to cała w nerwach, trzęsłam się jak galareta dosłownie. Ja to mam pecha do takich spotkań ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- 26. Najgorsze jest to, że gdyby mnie tak nie całował i macał to byłabym skłonna spotkać się z nim jeszcze raz, aby zweryfikować naszą znajomość i wtedy zdecydować co dalej. A tu trzy miesiące pisania, taka akcja z jego strony i znajomość jak dla mnie skreślona całkowicie po półtorej godzinie spędzenia wspólnego czasu.
W moim magicznym ogrodzie wszystko jest zaczarowane. Edytowane przez CarycaKatarzynaI Czas edycji: 2016-12-03 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
Hm, ja to bym nigdy na pierwszej randce nie wsiadła z facetem do samochodu
![]() Ani na drugiej Pierwsze spotkania zawsze w miejscach publicznych i z własnym transportem (choćby i pociągiem/ autobusem), ja się pozwalałam tylko na dworzec odprowadzić
#4995 |
Zadomowienie
|
CarycaKatarzynaI masakra
![]() ![]()
#4996 | ||
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4997 | |
BAN stały
|
Cytat:
Podałaś obcemu gościowi swój adres, wsiadłaś z nim do samochodu i jeszcze doprawiłaś to wszystko wysokimi szpilkami, żeby w razie czego nie móc uciekać? Wiadomo, że najpewniej nic niebezpiecznego się nie zdarzy - ale jeśli, to chyba nie zaszkodzi jakiegoś minimum asekuracji zachować. Może wcale mu się nie spodobałaś, może Cię zmacał, żeby nie było, że czas wymarnował i nic z tego nie będzie miał. To, że z kim gadałaś przez internet, nawet przez dłuższy czas nie znaczy jeszcze, że to osoba godna zaufania - zwłaszcza jak spotkanie jest w celach potencjalnie randkowych, bo wtedy gość ma znacznie więcej powodów żeby udawać lepszego/innego niż naprawdę. I może jakieś minimum asertywności bo ręce opadają. Już tu jedna dziewczyna kiedyś opisywała, że w sumie to dałaby się zgwałcić, byle nie robić sobie obciachu przed znajomymi głośnym sprzeciwem przed obmacywaniem, zawału można dostać jak się was czyta czasem. Nie masz ochoty na kontakt fizyczny - nie inicjuj go, ani nie akceptuj. Facet zachował się skandalicznie, byłaś w szoku - żadnej w tym Twojej winy, ale te pomysły, żeby się żegnać buziaczkami z gościem, który przez kilka godzin zachowywał się wobec Ciebie jak cham to dla własnego dobra sobie z głowy wybij. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Wychodzisz z założenia, że im więcej ryzykownych sytuacji inicjujesz tym mniejsze ryzyko, że za którymś razem może się stać coś niebezpiecznego? Świat tak nie działa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że nie boisz się niebezpieczeństw nie znaczy, że przez to same znikną ze świata
![]() |
#4999 | ||
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
Ja nie napisałam, że mam 'pecha', bo każda znajomość kończy się tym, że facet się do mnie dobiera. Tylko, że mam pecha, bo kolejna znajomość mi nie wyszła. Nie podałam adresu, tylko poprosiłam, aby podjechał pod sklep, który jest niedaleko mojego bloku. Więc sobie zeszłam, mini spacerek zrobiłam i dopiero do niego podeszłam. To samo z powrotem, poprosiłam go, aby odwiózł mnie z powrotem w to samo miejsce z którego mnie zabrał. Gdzie napisałam, że założyłam najwyższe szpile? Owszem założyłam szpilki, bo miałam taką ochotę. Następnym razem założę buty sportowe, aby mieć +10 do sprintu. W ogóle co to jest za tłumaczenie, żebym uciekła. Już widzę ja 164 biegnę ile sił w nogach w płaszczu prawie do kolan, a partner ponad dwumetrowy spokojnie mnie dogoni nawet nie musi się jakoś specjalnie wysilać. Następnym razem to kastet sobie na rękę założę, a w drugiej będę mieć gaz pieprzowy, aby się asekurować ![]() Może rzeczywiście chciał mnie wymacać, ja tego nie przeczę. Może specjalnie trzy miesiące ze mną pisał, gadał, aby po takim czasie stwierdzić, że będzie się do mnie dobierał. To jest gdybanie. Gdzie napisałam, ze inicjowałam kontakt fizyczny? Nawet jak szliśmy obok siebie to mi zaproponował, że mogę złapać się za jego łokieć, aby mi się lepiej szło - odmówiłam. Siedzieliśmy na osobnych fotelach, nawet kolanami się nie stykaliśmy. Pożegnałam się z nim tylko buziakiem w policzek, bo wydawało mi się to najbardziej stosowne, bo tak się przywitaliśmy. A to, ze oddałam mu te dwa buziaki to tylko z szoku. W tym momencie musiałam przybrać jakąś strategie. Po tej całej znajomości, jest mi tylko szkoda mojego zmarnowanego czasu. Bo przez te trzy miesiące gadało nam się naprawdę super i w jakiś sposób otworzyliśmy się na siebie. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Tak naprawdę ryzykownych sytuacji miałam więcej w codziennym życiu, niż na takich spotkaniach, bo 'ubrałam szpilki'...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
Caryca, ale jaką strategię?! Czytasz, co piszesz? Jeżeli czegoś nie chcesz, coś Ci nie pasuje, to nie ma innej dobrej "strategii" jak przerwanie tego.
Gdy to wszystko czytam również wydaje mi się, że Twój instynkt samozachowawczy poszedł se na spacer. I nie wiem, czym to jest spowodowane. Niczego nie byłaś bucowi "winna". Moglas odejść w swoją stronę już po nieudanej randce. Nie musimy robić niczego "bo wypada". Nie byłaś wcale zobowiązana do całowania go w policzek. Założenie szpilek czy makijaż nie ma nic do tego. Chodzi o Twoje zachowanie i jakieś wymyślone "wypada", "trzeba" i ta strategia w momencie gdy gość robi coś, czego sobie nie życzysz... Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2016-12-03 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5002 | |
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
Z całej tej sytuacji jest mi po prostu przykro, że zmarnowałam na niego czas. A co se wymacał to jego ![]() Nic się nie stało ![]()
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o zachętę... Kurna. Nic nigdy nie jest zacheta do molestowania. Tylko o Twoje dziwne podejście, z którego wynika, że czujesz się jakbyś była zobowiązana do czegoś w stosunku do każdego bucowatego gościa, z którym się spotykasz. I to jest właśnie ten brak instynktu samozachowawczego. Jakbyś bała się ominąć to, co dla Ciebie niekomfortowe, byle przypadkiem nie wypaść źle w oczach jakiegoś freaka.
Ostatniego zdania nie skomentuję w żaden merytoryczny sposób, bo aż mi się cofnęlo... Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2016-12-03 o 17:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 | |
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
![]() |
#5005 |
Konto usunięte
|
Taaa sw trojca sie pojawila. Sluchaj caryca nie tlumacz im sie bo to nie ma sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały opis tej randki na to wskazuje. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- [1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;68231611]Taaa sw trojca sie pojawila. Sluchaj caryca nie tlumacz im sie bo to nie ma sensu.[/QUOTE] Nie zaliczam się do żadnej trójcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Zawsze łakoma.
|
Będziemy sobie odpowiadać jednym zdaniem? Może zadać konkretne pytanie o jakie zobowiązanie Ci chodzi? Bo ja nadal nie wiem o co masz na myśli
![]()
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisalam już. Wypada się pożegnać buziakiem, jedziesz z nim do domu chociaż masz go dość po tej godzinie, zastanawiasz się nad "strategią" w momencie, gdy on robi coś, czego sobie nie życzysz. Więc tak, wygląda to tak, jakbyś czuła się zobowiązana do jakiegoś "fajnego" (w Twoim mniemaniu) zakończenia beznadziejnej randki z beznadziejnym burasem. Gdybyś się nie czuła, to poszłabyś w swoją stronę po tej beznadziejnej godzinie w pubie, podczas której się męczyłaś, a nie zastanawiałabyś się, czy mu buzi na pożegnanie dać, bo "wypada" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne masz.podejscie Ja po pocalunku bez moje zgody bym otworzyła drzwi i wyszła A po obleśnym tekście, że jest tak miło i macaniu po nodze to bym z głośnym trząśnięciem drzwiami wyszła ![]() Koleś mógł sobie myśleć nie wiadomo co zwłaszcza, że sama napisalas, ze mówiłaś dwa czy trzy razy, że musisz spadać, a tymczasem wciąż siedziałaś w samochodzie i dawałaś sie maca (czy to aby nie typ "nie ms czegos takiego jak gwałt, kobieta zawsze udaje, że nie chce?" Skoro wczesniej tak podkreslal różnice płci ![]() ![]() Najważniejsze, że dobrze się skończyło ![]() Ja to nawet zimą wychodząc z pracy po ciemku o godzinie 17 mam w kieszeni gaz... Za dużo horrorów o psychopatach i Archiwum X w dzieciństwie? ![]() A kiedys nawet byl odcinek o kolesiu, co szukał ofiar na portalach randkowych. A potem całował i wpuszczal im kwas ze śliny i na końcu wysysał strawione tkanki, jak pająk ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-12-03 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.