Scent Bar LX - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-04, 12:03   #2971
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar LX

Żona mojego chrzestnego miała po Heine problemy ze stawami biodrowymi, chodziła o kulach. A w czasach, kiedy ja ją poznałam, to już w ogóle nie chodziła.

A kwatery dziecięce na cmentarzu dla mnie żadna nowość, groby mam w rodzinie dwa - jedno dziecko (byłby to mój wujek), zmarłe w wieku siedmiu miesięcy, drugie młodsze. Dokładnych przyczyn nie znam.
Stary 2016-12-04, 16:59   #2972
Parabelka
Panaroja

snad dedniętej dolnej grzałki w piekarniku nie miała kiedy się spierniczyć niedopi eczone niewyrośnięte ptysie poszły do śmieci, a ciasto francuskie do zamrażalnika bo w ogóle nie chciało się nagrzać powyżej 180
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o szczepienia, to ostatnia domowa epidemia grypy żołądkowej wyleczyłaby mnie ze sceptycyzmu. Ja nie byłam szczepiona na rotawirusy ani nic z tych dodatkowych bajerów, więc spędziłam dobrych kilka godzin na tronie z miską w objęciach, a przez 9 godzin nawet łyczek herbaty wychodził dwoma stronami. Potem to już nie miałam siły stać. Taki mały jarl raz dwa by się odwodnił i trzeba by było wozić na kroplówkę. Ale że on i N szczepieni, to rzygnęli sobie po raz dziennie i zadowoleni.
otóż to
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
OMG To moi na bank nie wiedzieli. Ja przechodziłam w podstawówce, dosyć nieprzyjemnie - hardkorowe swędzenie na miano tortur, ale to zdaje się norma? Niemniej powszechne przekonanie musiało być takie, że to do przechorowania. A może mnie nie chcieli straszyć?

Pamiętam dobrze tę chorobę, bo mamuśka skopała lezącego, każąc mi czytac Krzyżaków (do szkoły of kors) Jako, że byłam wówczas jeszcze ślepo posłuszna, to czytałam, ale po 3/4 powiedziałam koniec! Gościu, który to napisał dziś dostałby wciery. Równie dobra forma tortur co swędząca ospa. Na szczęście poratował mnie tato, podrzucając Kapuścińskiego I nie, nie byłam za młoda na taką rzeczywistość. Bardzo to było w moje gusta, dużo mi dało, a Kapuściński genialnym pisarzem był! Łyknęłam wszystko w jedną chorobę.

Dzięki za Twój wpis. Uważam to za słuszne otwieranie oczu.

Ja wiem, że kefir zdrowym napojem jest, sama lubię latem bo skutecznie chłodzi, fajnie szczypie w język, a zmiksowany z wiśniami i odrobiną cukru to już niebo w gębie. Ale żeby zapijać potrawy? Ja mam tak, że albo piję, albo jem. I to się tyczy wszystkiego. Herbata, kakao, kawa albo przed albo po posiłku. Nigdy DO śniadania. Przed lub po. To samo z winem - przed lub po. I nie sekundę po, a kilka dobrych chwil. Wody nie uważam, bo jest zwyczajnie nietopra

Hitem był mój kuzyn, gdy popijał zupę kompotem. Popijał, nie popił - naprzemiennie.

Parabell - jestem Ci wdzięczna, za takie rozpowszechnianie wiedzy. Wiadomo, nikt do lekarzy chodzic nie lubi, czasu na wyczerpujące tłumaczenia nie ma, a wchorobie dochodzi stres, strach, obawy no słowem, bezcenne to co mówisz tu.
1.mało kto wie spoza kręgów medycznych , dlatego ludzie robią głupoty nie chcąc szczepić albo chcąc , żeby dziecko przechorowało . Zgadza się - swędzenie jest stałym objawem , i im młodsze dziecko, tym trudniej je powstrzymać od drapania , a drapanie=nadkażenie bakteryjne , albo tylko miejscowe w postaci czerwonych krost i gorączki, albo ropień drążący do tkanek pod skórą i mięśni, albo rozsiew do stawów albo w ogóle wszędzie czyli sepsa . Przy czym do powikłań stawowych i sepsy dochodzi również bez żadnych powikłań skórnych .
Ja miałam ospę jako dorosła kiedy już pracowałam, przeszłam łagodnie bo nie miałam gorączki większej niż 38,3 i stosunkowo niewiele wykwitów, ale to pioruństwo tak swędziało, że non stop łykałam hydroxyzynę , która mnie usypiała, żeby ten świąd przespać, bo nie dawało się wytrzymać .
2.Krzyżacy są fajni co prawda chwilami nieco ponurzy, ale lubię
3.kefiru nienawidzę, do dziś mam mdłości od samego zapachu - skutek popijana kefirem erytromycyny łykanej 4xdziennie przy licznych anginach w dzieciństwie
4.no więc właśnie wiem , że mało kto o tym mówi, a a nuż ktoś skorzysta , dlatego ględzę

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Ja z lekarzami na temat szczepień rozmów nie miałam, ale pamiętam wspomnienia rodziców/ dziadków jak to drzewiej przed i tuż po wojnie "co chwila małą trumienkę do kościoła nieśli!". Jak i cały sektor pełen starych małych grobów na naszym wiejskim cmentarzu

O, jeszcze tata czasem opowiada, że miał kolegę kaleke co jedną nogę miał krótszą - ponoć skutek polio w dzieciństwie...

Znad gripexu, czosnku i miodu spadziowego. Jakies przeziębienie atakuje
1.bo taka ilość szczepionek jest u nas dostępna od stosunkowo niedawna - szczepienie przeciw wzwB pojawiło się u nas bodaj w 1993 albo 4, pierwsza skojarzona 5 w 1 pod koniec lat 90 , podobnie jak potrójna 0dra-świnka-różyczka ; pneumokoki, meningokoki, ospa i rotawirusy to są już lata dwutysięczne więc ostatnie kilkanaście, przy czym ospa i pneumokoki w kalendarzu szczepień jako obowiązkowe dla grup ryzyka pojawiły się też dopiero kilka lat temu .
zgadza się - ja pamiętam kwaterę dziecięcych grobów na wojskowych Powązkach , teraz już zlikwidowaną, bo przedwojenną i trochę powojenną .
2.bardzo prawdopodobne
3.
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

A dzisiaj, już drugi dzień, nachrzania mnie głowa i chętnie bym połknęła granat, bo leki przeciwbólowe nie za bardzo pomagają... I rysować nie mogę, bo mi wszystko wiruje przed oczami.
Zapisz

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Żona mojego chrzestnego miała po Heine problemy ze stawami biodrowymi, chodziła o kulach. A w czasach, kiedy ja ją poznałam, to już w ogóle nie chodziła.

A kwatery dziecięce na cmentarzu dla mnie żadna nowość, groby mam w rodzinie dwa - jedno dziecko (byłby to mój wujek), zmarłe w wieku siedmiu miesięcy, drugie młodsze. Dokładnych przyczyn nie znam.
1.moja nieboszczka teściowa też zachorowała na polio - zaraziła się jako 14-latka od chorej przyjaciółki, miała sparaliżowaną jedną nogę . W młodości chodziła o lasce albo kuli, na starość wyłącznie przy balkoniku .
2.ano . Wystarczył rotawirus
ZapiszZapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 18:33   #2973
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Haha Już mówię o co cho.

Niestety w moim przekonaniu, gdyż jak można tak pyszne smaki potrawy, którą się zresztą samemu uwielbia, zepsuć i zabić zalewając kefirem? Why???? Whyyyyyyy?

Ja wiem, że kefir zdrowym napojem jest, sama lubię latem bo skutecznie chłodzi, fajnie szczypie w język, a zmiksowany z wiśniami i odrobiną cukru to już niebo w gębie. Ale żeby zapijać potrawy? Ja mam tak, że albo piję, albo jem. I to się tyczy wszystkiego. Herbata, kakao, kawa albo przed albo po posiłku. Nigdy DO śniadania. Przed lub po. To samo z winem - przed lub po. I nie sekundę po, a kilka dobrych chwil. Wody nie uważam, bo jest zwyczajnie nietopra

Hitem był mój kuzyn, gdy popijał zupę kompotem. Popijał, nie popił - naprzemiennie.
a dobra, ja też bym zapodał kefir po, a nie mieszał

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 18:42   #2974
justynaneyman
Zakorzenienie

Może ktoś, mając chore dziecko, czyta z zainteresowaniem o komplikacjach tej choroby kończących się śmiercią - ja nie.
Tak więc pozdrawiam po półprzespanej nocy

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 18:51   #2975
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Jestem tak wściekła aż się trzęsę.

Przyjaciółki siostra ma córkę, 19 lat. Córka od dlugiego czasu miała chlopaka - pierwszy poważny związek, nawet razem mieszkali. No i zerwał z nią i dziewczyna, co dość zrozumiałe, wróciła do domu i rozpacza.

I co na to szanowna mamusia? Najpierw wezwała pogotowie - dziewczyna powiedziała, że nie,ona nic na uspokojenie nie chce, no to matka wezwała policję i siłą ją do szpitala zabrali. Nie wiem jak i dlaczego i czy wyraziła zgodę, czy po prostu w szoku była, ale poziom wsparcia i empatii ze strony matki porażający
Stary 2016-12-04, 19:01   #2976
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Najpierw wezwała pogotowie - dziewczyna powiedziała, że nie,ona nic na uspokojenie nie chce, no to matka wezwała policję i siłą ją do szpitala zabrali.
Może histeryzowała, chciała się ciąć, skakać itp.?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 19:02   #2977
justynaneyman
Zakorzenienie

Bardzo dziwna historia, Margo.
Może matka wiedziała o czymś, o czym nie wie przyjaciółka - bo rozumiem, że to od niej te wiadomości? Policja zabiera osobę wbrew jej woli? Tak chyba jest tylko w przypadku zagrożenia.
Poza tym jaki interes miałaby matka, zeby dziewczynę odsyłać do szpitala?

Stary 2016-12-04, 19:13   #2978
agnyska81
Zakorzenienie

Znad nieudanego eksperymentu kulinarnego i dyszenia po grze w Twistera

Ewusiu, za tę przeprowadzkę i

Cytat:
Ja Cię rozumiem doskonale, bo niestety muszę myć codziennie. Nienawidzę tego, ale nie mam wyjścia. Miałam takie sytuacje wielokrotnie, więc myłam w wodzie mineralnej - podgrzanej of kors Jak nie miałam czasu i sytuacja była mniej tragiczna to świetnie dawał radę puder Dry-Flo. Do dziś daje, lepiej niż suche szampony. To nie to samo co umycie, nie ma świeżości, ale też i nie ma tłuszczu. Polecam.
Taaaaa... mineralki się u mnie nie pija odkąd mam filtr, a puder to trzebaby zawczasu nabyć Sytuacje jak powyższa zdarzają się u mnie rzadko, a nie jestem fanką zbrojenia się na każdą okoliczność, która może w ciągu 100 lat nadejdzie (albo i nie)
Aleeeee... Może coś nabędę jak tak dalej pójdzie - dziś przez pół dnia nie było prądu i wody (musieliśmy też wygasić ogień w piecu). Już dumałam co na obiad Wyszło mi, że tylko danie mrożone do przygotowania na patelni damy radę

Po 13 prąd i woda wróciły stąd mój nieudany eksperyment Miały być gołąbki jarskie bez zawijania w sosie pomidorowym, wyszła breja, przynajmniej smaczna

No i był już u nas dziś Mikołaj Najlepsze było jak mój wujek wracał do swoich wnuków (mój nie poszedł, jakby tak jakiś wirus to jednak był), auta na niego trąbiły, a on machał
(to brat mojego taty, zupełnie inny niż on, jak byłam dzieckiem to chciałam być właśnie jego córką, ale jakoś nie dało się )

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Może histeryzowała, chciała się ciąć, skakać itp.?
Też o tym właśnie pomyślałam, że może groziła, że sobie coś zrobi.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 20:59   #2979
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Jestem tak wściekła aż się trzęsę.

Przyjaciółki siostra ma córkę, 19 lat. Córka od dlugiego czasu miała chlopaka - pierwszy poważny związek, nawet razem mieszkali. No i zerwał z nią i dziewczyna, co dość zrozumiałe, wróciła do domu i rozpacza.

I co na to szanowna mamusia? Najpierw wezwała pogotowie - dziewczyna powiedziała, że nie,ona nic na uspokojenie nie chce, no to matka wezwała policję i siłą ją do szpitala zabrali. Nie wiem jak i dlaczego i czy wyraziła zgodę, czy po prostu w szoku była, ale poziom wsparcia i empatii ze strony matki porażający
to jest możliwe tylko w dwóch wypadkach - próba samobójcza albo osoba groźna dla otoczenia .

Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-12-04, 21:18   #2980
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
to jest możliwe tylko w dwóch wypadkach - próba samobójcza albo osoba groźna dla otoczenia .

Zapisz
No właśnie tak podejrzewałam Margot nie zabierają tylko dlatego, że ktoś z rodziny chce ....
Stary 2016-12-04, 21:34   #2981
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Nie miała możliwości zrobić sobie fizycznej krzywdy. Płakała i krzyczała we wkasnym pokoju, moźliwe, ze w sposób histeryczny, ale to mnie akurat nie dziwi.
Stary 2016-12-04, 23:41   #2982
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
podobno za tydzień mam być w trakcie przeprowadzki jakoś nie chce mi się wierzyć ale na wszelki wypadek pakuje pudła

Cytat:
A dzisiaj, już drugi dzień, nachrzania mnie głowa i chętnie bym połknęła granat, bo leki przeciwbólowe nie za bardzo pomagają... I rysować nie mogę, bo mi wszystko wiruje przed oczami.
Zapisz

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 23:45   #2983
gryx82
BAN stały

Znad Inki
Cytat:
Gryksiu, chodzi raczej o osoby o charakterze pruskiego generała
Rozumiem
Cytat:
Pamiętam dobrze tę chorobę, bo mamuśka skopała lezącego, każąc mi czytac Krzyżaków (do szkoły of kors) Jako, że byłam wówczas jeszcze ślepo posłuszna, to czytałam, ale po 3/4 powiedziałam koniec! Gościu, który to napisał dziś dostałby wciery. Równie dobra forma tortur co swędząca ospa

Ja też Sienkiewicza nie trawię
Cytat:
Ja mam tak, że albo piję, albo jem

Cytat:
Moi siostrzeńcy
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 09:31   #2984
gryx82
BAN stały

Stary 2016-12-05, 09:37   #2985
Parabelka
Panaroja

snad zimna wrrrr
Cytat:
Nie miała możliwości zrobić sobie fizycznej krzywdy. Płakała i krzyczała we wkasnym pokoju, moźliwe, ze w sposób histeryczny, ale to mnie akurat nie dziwi.
tego nie wiesz czy nie miała , mogła krzyczeć , że coś sobie zrobi , osoba pobudzona potrafi sobie zrobić ciężką krzywdę nawet łyżką , a na pewno próbować się powiesić na pasku od spodni albo apaszce .
I druga rzecz- nikogo nie wezmą siłą do szpitala bez wskazań, bo będą mieć przechlapane i sprawę sądową . Tym bardziej , że z wyjątkiem dwóch wyżej wymienionych sytuacji (no i bycia nieprzytomnym of kors)pacjent musi podpisać zgodę na hospitalizację .

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-12-05, 09:42   #2986
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Parabelko, nie mam siły ciągnąć tej dyskusji, napisałam tu, bo mną wstrząsnęło, że matka mogła na własne dziecko psy nasłać, zamiast okazać wsparcie czy współczucie.

Każdy ma inne zdanie, dla Was jak widzę okazywanie emocji świadczy o niezrównoważeniu psychicznym. Jest na to takie przysłowie - "zapomniał wół jak cielęciem był".
Stary 2016-12-05, 10:37   #2987
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Każdy ma inne zdanie, dla Was jak widzę okazywanie emocji świadczy o niezrównoważeniu psychicznym. Jest na to takie przysłowie - "zapomniał wół jak cielęciem był".
Hmm, no ja nigdy nie krzyczałam po zerwaniu więc nie powiem z autopsji. Jak dla mnie jest całkiem możliwe, że dziewczyna zachowywała się w sposób, który mógł być dla niej niebezpieczny, i matka nie mogła sobie poradzić. Nie jest to dla mnie szokujące ani nie świadczy o braku współczucia - przeciwnie, wygląda jak próba pomocy. Ale i tak nie wiemy jak było.
Przykładowo mój dziadek ma teraz ataki starczych majaków czy jak to tam zwą, i matka chwilami sama sobie nie radzi, też rozważa wezwanie w przyszłości karetki żeby jakoś go uspokoili.
Rozumiem, że EOT.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 10:41   #2988
gryx82
BAN stały

Parabel, nie masz termoobiegu w piekarniku? To tak ad sinupret zepsutej grzałki dolnej
Stary 2016-12-05, 11:12   #2989
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, no ja nigdy nie krzyczałam po zerwaniu więc nie powiem z autopsji. Jak dla mnie jest całkiem możliwe, że dziewczyna zachowywała się w sposób, który mógł być dla niej niebezpieczny, i matka nie mogła sobie poradzić. Nie jest to dla mnie szokujące ani nie świadczy o braku współczucia - przeciwnie, wygląda jak próba pomocy. Ale i tak nie wiemy jak było.
Przykładowo mój dziadek ma teraz ataki starczych majaków czy jak to tam zwą, i matka chwilami sama sobie nie radzi, też rozważa wezwanie w przyszłości karetki żeby jakoś go uspokoili.
Rozumiem, że EOT.
Zgadzam się w całej rozciągłości

Mało tego, ja akurat znam tego typu sytuacje, ale z synem. Jeszcze jak taki rozchwiany emocjonalnie człowiek zażyje jakieś substancje, nadużyje, (a tamten tak czynił) to nie ma na niego mocnych. Karetka to podstawa. Nawet byłam świadkiem jednego z tych zdarzeń. No koszmar. Nie wiem skąd i dlaczego młode człowieki mają taką zrytą psychę? Gdyby to jeszcze reakcja szoku była na zgon bliskiej osoby, ale niestety to zazwyczaj akcje na tle nieradzenia sobie z emocjami w relacjach międzyludzkich. Depresja. Etc, etc. Sporo tego szitu jest, nic do takiej osoby nie dociera. I współczuję tym rodzicom takich dzieci. Autentycznie. Gehenna.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Parabel, nie masz termoobiegu w piekarniku? To tak ad sinupret zepsutej grzałki dolnej
Na ciasto nie działa Mojej Mam tak padła dolna, musiała wymienić.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 11:23   #2990
gryx82
BAN stały

Cytat:
Na ciasto nie działa Mojej Mam tak padła dolna, musiała wymienić.
Serio? Dziwna sprawa, byłem przekonany, że termoobieg nie potrzebuje grzania góra-dół
Stary 2016-12-05, 11:24   #2991
Murszafka
To ja :)

Dzień dobry, z nad niemal zmartwychwstania. Wczoraj się przekonałam, że jest coś gorszego, niż migrena -bóle klasterowe. Tak bolało mnie oko, zęby po lewej stronie, kark, łopatka, czoło, że myślałam, że zwariuję. Potem poczytałam o tym dziadostwie i w pełni rozumiem ludzi, którzy pod wpływem tego bólu potrafią stać i walić głową w ścianę, albo podejmować próby samobójcze. Koszmar.

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 11:28   #2992
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Dziwna sprawa, byłem przekonany, że termoobieg nie potrzebuje grzania góra-dół
Ja też, ale w kwestii pieczenia ciast się to nie sprawdziło.

Cytat:
Dzień dobry, z nad niemal zmartwychwstania. Wczoraj się przekonałam, że jest coś gorszego, niż migrena -bóle klasterowe. Tak bolało mnie oko, zęby po lewej stronie, kark, łopatka, czoło, że myślałam, że zwariuję. Potem poczytałam o tym dziadostwie i w pełni rozumiem ludzi, którzy pod wpływem tego bólu potrafią stać i walić głową w ścianę, albo podejmować próby samobójcze. Koszmar.
O rany. Ja też "tylko" migrenowych z mdłościami doświadczyłam, więc myślałam, że już gorzej być nie może. Co to za syf? Skąd to się bierze? Na wskutek ciśnień atmo? A może to jak mi wykręca stawy na NIŻ to je to? Choć ja się do tego przyzwyczaiłam od dziecka, więc raczej to nie to. Współczuję ogromnie

Już doczytałam, że to dotyczy głowy. O majn gott dramat.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-12-05 o 11:30
Stary 2016-12-05, 11:32   #2993
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Ja też, ale w kwestii pieczenia ciast się to nie sprawdziło.

O rany. Ja też "tylko" migrenowych z mdłościami doświadczyłam, więc myślałam, że już gorzej być nie może. Co to za syf? Skąd to się bierze? Na wskutek ciśnień atmo? A może to jak mi wykręca stawy na NIŻ to je to? Choć ja się do tego przyzwyczaiłam od dziecka, więc raczej to nie to. Współczuję ogromnie

Już doczytałam, że to dotyczy głowy. O majn gott dramat.
1. Zgadza się, termoobieg, jak dla mnie, tylko do pieczenia mięs się nadaje.

2. Nie wiadomo, podobno to nie ma przyczyny, jako i migrena... Ale serio, myślałam, że sobie zęby własnymi palcami powyrywam, tak mnie bolały. Dziadostwo straszne.
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 11:40   #2994
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
2. Nie wiadomo, podobno to nie ma przyczyny, jako i migrena... Ale serio, myślałam, że sobie zęby własnymi palcami powyrywam, tak mnie bolały. Dziadostwo straszne.
Zapisz
Wierzę, absolutnie wierzę, że to najgorszy z najgorszych.
Poczytałam o tym. Tradżedy.

A przy okazji poczytałam o naturalnych sposobach na bóle migrenowe, odpukac miewam rzadko tfu tfu tfu. ale coraz częściej jednak
No i jaaaasssssssne, soki warzywne z kiełków lucerny, mniszka, i milion innych składników. Także akurat jak człowieka dopadnie ból, to wypad na zakupy po mniszka!
Stary 2016-12-05, 11:42   #2995
gryx82
BAN stały

Cytat:
Dobrze, że już po Załatw sobie jakieś opium "w razie w"
Cytat:
Ja też, ale w kwestii pieczenia ciast się to nie sprawdziło
Dobra, to w sumie logiczne, ten wiatrak robi wiatr tylko, tj. obieg gorącego powietrza, grzanie idzie skąd indziej
Cytat:
1. Zgadza się, termoobieg, jak dla mnie, tylko do pieczenia mięs się nadaje
Wg moich doświadczeń wypieki wychodzą lepiej przy grzaniu góra-dół, racja
Stary 2016-12-05, 12:02   #2996
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Wg moich doświadczeń wypieki wychodzą lepiej przy grzaniu góra-dół, racja
Zgadzam sie Próbowałam opcji i termo i góra-dół i ostatnia jest najlepsza

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 12:14   #2997
Katty_p13
Piers do przodu

Mursz cieszę się, że już lepiej

Mojemu Dzieciu najlepsze kokosanki wychodzą właśnie przy termoobiegu

Miłego dnia Baru suońce za oknem
Stary 2016-12-05, 12:16   #2998
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Mojemu Dzieciu najlepsze kokosanki wychodzą właśnie przy termoobiegu
Jak robiłam kokosanki w termoobiegu, to były "połozone" W sensie czubek kokosanki zawsze "wiatr termoobiegowy" kładł na boki to samo z muffinkami
Przy góra- dół tego nie ma, wychodza idealne

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 12:18   #2999
gryx82
BAN stały

Cytat:
A przy okazji poczytałam o naturalnych sposobach na bóle migrenowe, odpukac miewam rzadko tfu tfu tfu. ale coraz częściej jednak
No i jaaaasssssssne, soki warzywne z kiełków lucerny, mniszka, i milion innych składników. Także akurat jak człowieka dopadnie ból, to wypad na zakupy po mniszka!

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Zgadzam sie Próbowałam opcji i termo i góra-dół i ostatnia jest najlepsza
Termoobieg wysusza za bardzo i taka drożdżówka przykładowo rośnie lepiej przy zwykłym grzaniu (wiem, bo znajomej wychodzi genialna, a termoobiegu nie ma)
Stary 2016-12-05, 13:18   #3000
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Parabelko, nie mam siły ciągnąć tej dyskusji, napisałam tu, bo mną wstrząsnęło, że matka mogła na własne dziecko psy nasłać, zamiast okazać wsparcie czy współczucie.

Nie, po prostu bierzemy pod uwagę to, czego Ty zdajesz się nie widzieć - że matka mogła sobie z nią po prostu nie móc poradzić - szczególnie, ze bez powodu do szpitala nikogo nie biorą i nie chodzi o niezrównoważenie emocjonalne, tylko zagrożenie.
Dla mnie w postępowaniu matki nie ma nic złego - szczególnie, że wsparcie czy współczucie ze strony najbliższej osoby bywa po prostu odrzucane.

Cytat:
Rozumiem, że EOT.
otóż to

Cytat:
Boże, a od czego się takie coś Ci zrobiło???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości