|
|
#2971 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scent Bar LX
Żona mojego chrzestnego miała po Heine problemy ze stawami biodrowymi, chodziła o kulach. A w czasach, kiedy ja ją poznałam, to już w ogóle nie chodziła.
A kwatery dziecięce na cmentarzu dla mnie żadna nowość, groby mam w rodzinie dwa - jedno dziecko (byłby to mój wujek), zmarłe w wieku siedmiu miesięcy, drugie młodsze. Dokładnych przyczyn nie znam.
|
#2972 | |||||
|
Panaroja
|
snad dedniętej dolnej grzałki w piekarniku
![]() ![]() niedopi eczone niewyrośnięte ptysie poszły do śmieci, a ciasto francuskie do zamrażalnika bo w ogóle nie chciało się nagrzać powyżej 180 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja miałam ospę jako dorosła kiedy już pracowałam, przeszłam łagodnie bo nie miałam gorączki większej niż 38,3 i stosunkowo niewiele wykwitów, ale to pioruństwo tak swędziało, że non stop łykałam hydroxyzynę , która mnie usypiała, żeby ten świąd przespać, bo nie dawało się wytrzymać . 2.Krzyżacy są fajni ![]() 3.kefiru nienawidzę, do dziś mam mdłości od samego zapachu - skutek popijana kefirem erytromycyny łykanej 4xdziennie przy licznych anginach w dzieciństwie ![]() 4.no więc właśnie wiem , że mało kto o tym mówi, a a nuż ktoś skorzysta , dlatego ględzę ![]() Cytat:
zgadza się - ja pamiętam kwaterę dziecięcych grobów na wojskowych Powązkach , teraz już zlikwidowaną, bo przedwojenną i trochę powojenną . 2.bardzo prawdopodobne 3. Cytat:
Cytat:
2.ano . Wystarczył rotawirus ![]() ZapiszZapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#2973 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś, mając chore dziecko, czyta z zainteresowaniem o komplikacjach tej choroby kończących się śmiercią - ja nie.
Tak więc pozdrawiam po półprzespanej nocy
|
#2975 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Jestem tak wściekła aż się trzęsę.
Przyjaciółki siostra ma córkę, 19 lat. Córka od dlugiego czasu miała chlopaka - pierwszy poważny związek, nawet razem mieszkali. No i zerwał z nią i dziewczyna, co dość zrozumiałe, wróciła do domu i rozpacza. I co na to szanowna mamusia? Najpierw wezwała pogotowie - dziewczyna powiedziała, że nie,ona nic na uspokojenie nie chce, no to matka wezwała policję i siłą ją do szpitala zabrali. Nie wiem jak i dlaczego i czy wyraziła zgodę, czy po prostu w szoku była, ale poziom wsparcia i empatii ze strony matki porażający
|
#2976 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Może histeryzowała, chciała się ciąć, skakać itp.?
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziwna historia, Margo.
Może matka wiedziała o czymś, o czym nie wie przyjaciółka - bo rozumiem, że to od niej te wiadomości? Policja zabiera osobę wbrew jej woli? Tak chyba jest tylko w przypadku zagrożenia. Poza tym jaki interes miałaby matka, zeby dziewczynę odsyłać do szpitala?
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Znad nieudanego eksperymentu kulinarnego i dyszenia po grze w Twistera
![]() Ewusiu, za tę przeprowadzkę i Cytat:
Sytuacje jak powyższa zdarzają się u mnie rzadko, a nie jestem fanką zbrojenia się na każdą okoliczność, która może w ciągu 100 lat nadejdzie (albo i nie) ![]() Aleeeee... Może coś nabędę jak tak dalej pójdzie - dziś przez pół dnia nie było prądu i wody (musieliśmy też wygasić ogień w piecu). Już dumałam co na obiad Wyszło mi, że tylko danie mrożone do przygotowania na patelni damy radę ![]() Po 13 prąd i woda wróciły stąd mój nieudany eksperyment Miały być gołąbki jarskie bez zawijania w sosie pomidorowym, wyszła breja, przynajmniej smaczna ![]() No i był już u nas dziś Mikołaj Najlepsze było jak mój wujek wracał do swoich wnuków (mój nie poszedł, jakby tak jakiś wirus to jednak był), auta na niego trąbiły, a on machał (to brat mojego taty, zupełnie inny niż on, jak byłam dzieckiem to chciałam być właśnie jego córką, ale jakoś nie dało się )---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Też o tym właśnie pomyślałam, że może groziła, że sobie coś zrobi.
|
|
#2979 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#2980 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#2981 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie miała możliwości zrobić sobie fizycznej krzywdy. Płakała i krzyczała we wkasnym pokoju, moźliwe, ze w sposób histeryczny, ale to mnie akurat nie dziwi.
|
#2982 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#2983 | |||
|
BAN stały
|
Znad Inki
Rozumiem ![]() Cytat:
Ja też Sienkiewicza nie trawię Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2984 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2985 | |
|
Panaroja
|
snad zimna wrrrr
Cytat:
I druga rzecz- nikogo nie wezmą siłą do szpitala bez wskazań, bo będą mieć przechlapane i sprawę sądową . Tym bardziej , że z wyjątkiem dwóch wyżej wymienionych sytuacji (no i bycia nieprzytomnym of kors)pacjent musi podpisać zgodę na hospitalizację .
|
|
|
|
#2986 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Parabelko, nie mam siły ciągnąć tej dyskusji, napisałam tu, bo mną wstrząsnęło, że matka mogła na własne dziecko psy nasłać, zamiast okazać wsparcie czy współczucie.
Każdy ma inne zdanie, dla Was jak widzę okazywanie emocji świadczy o niezrównoważeniu psychicznym. Jest na to takie przysłowie - "zapomniał wół jak cielęciem był".
|
#2987 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Przykładowo mój dziadek ma teraz ataki starczych majaków czy jak to tam zwą, i matka chwilami sama sobie nie radzi, też rozważa wezwanie w przyszłości karetki żeby jakoś go uspokoili. Rozumiem, że EOT. |
|
|
|
|
#2988 |
|
BAN stały
|
Parabel, nie masz termoobiegu w piekarniku? To tak ad sinupret zepsutej grzałki dolnej
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało tego, ja akurat znam tego typu sytuacje, ale z synem. Jeszcze jak taki rozchwiany emocjonalnie człowiek zażyje jakieś substancje, nadużyje, (a tamten tak czynił) to nie ma na niego mocnych. Karetka to podstawa. Nawet byłam świadkiem jednego z tych zdarzeń. No koszmar. Nie wiem skąd i dlaczego młode człowieki mają taką zrytą psychę? Gdyby to jeszcze reakcja szoku była na zgon bliskiej osoby, ale niestety to zazwyczaj akcje na tle nieradzenia sobie z emocjami w relacjach międzyludzkich. Depresja. Etc, etc. Sporo tego szitu jest, nic do takiej osoby nie dociera. I współczuję tym rodzicom takich dzieci. Autentycznie. Gehenna.---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2990 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2991 |
|
To ja :)
|
Dzień dobry, z nad niemal zmartwychwstania. Wczoraj się przekonałam, że jest coś gorszego, niż migrena -bóle klasterowe. Tak bolało mnie oko, zęby po lewej stronie, kark, łopatka, czoło, że myślałam, że zwariuję. Potem poczytałam o tym dziadostwie i w pełni rozumiem ludzi, którzy pod wpływem tego bólu potrafią stać i walić głową w ścianę, albo podejmować próby samobójcze. Koszmar.
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co to za syf? Skąd to się bierze? Na wskutek ciśnień atmo? A może to jak mi wykręca stawy na NIŻ to je to? Choć ja się do tego przyzwyczaiłam od dziecka, więc raczej to nie to. Współczuję ogromnie Już doczytałam, że to dotyczy głowy. O majn gott dramat.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-12-05 o 11:30 |
||
|
|
|
#2993 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
2. Nie wiadomo, podobno to nie ma przyczyny, jako i migrena... Ale serio, myślałam, że sobie zęby własnymi palcami powyrywam, tak mnie bolały. Dziadostwo straszne. Zapisz
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam o tym. Tradżedy. ![]() A przy okazji poczytałam o naturalnych sposobach na bóle migrenowe, odpukac miewam rzadko tfu tfu tfu. ale coraz częściej jednak No i jaaaasssssssne, soki warzywne z kiełków lucerny, mniszka, i milion innych składników. Także akurat jak człowieka dopadnie ból, to wypad na zakupy po mniszka!
|
|
|
|
|
#2995 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dobra, to w sumie logiczne, ten wiatrak robi wiatr tylko, tj. obieg gorącego powietrza, grzanie idzie skąd indziej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2996 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2997 |
|
Piers do przodu
|
Mursz cieszę się, że już lepiej
Mojemu Dzieciu najlepsze kokosanki wychodzą właśnie przy termoobiegu ![]() Miłego dnia Baru
|
#2998 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
W sensie czubek kokosanki zawsze "wiatr termoobiegowy" kładł na boki to samo z muffinkami ![]() Przy góra- dół tego nie ma, wychodza idealne
|
|
#2999 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie w postępowaniu matki nie ma nic złego - szczególnie, że wsparcie czy współczucie ze strony najbliższej osoby bywa po prostu odrzucane. Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Jako, że byłam wówczas jeszcze ślepo posłuszna, to czytałam, ale po 3/4 powiedziałam koniec! Gościu, który to napisał dziś dostałby wciery.
Równie dobra forma tortur co swędząca ospa. Na szczęście poratował mnie tato, podrzucając Kapuścińskiego
Ale żeby zapijać potrawy?
Ja mam tak, że albo piję, albo jem. I to się tyczy wszystkiego. Herbata, kakao, kawa albo przed albo po posiłku. Nigdy DO śniadania. Przed lub po. To samo z winem - przed lub po. I nie sekundę po, a kilka dobrych chwil. Wody nie uważam, bo jest zwyczajnie nietopra

Już mówię o co cho.
Może histeryzowała, chciała się ciąć, skakać itp.?

za tę przeprowadzkę i
Wyszło mi, że tylko danie mrożone do przygotowania na patelni damy radę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Gehenna.
Co to za syf? Skąd to się bierze? Na wskutek ciśnień atmo? A może to jak mi wykręca stawy na NIŻ to je to? Choć ja się do tego przyzwyczaiłam od dziecka, więc raczej to nie to. Współczuję ogromnie