|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
|
|
|
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spiesz się, bo poczta i paczkomaty mają teraz takie tempo dostarczania paczek, że masakra...---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Padammm słuchajcie Hania nie spała od 1 do 3:30!!! O dziwo nie marudzila mocno, mleczko na raty jadła, smoczkien bawiła się jak gryzakiem, gadala do tz, mnie i psa. W końcu rączki wyciągnęła w górę rzuciła smoczek i zasnela ![]() Ja teraz spać nie mogę, a jeszcze jutro prowadzę auto raczej bo TZ dziś trochę % sobie wypił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wiem co to przerwa w spaniu. Przytulam U nas już pobudka. Oczy jak 5zl i jest nawijka. Myślałam że będzie spał jeszcze a on ani myśli |
|
|
|
|
#4715 |
|
Rozeznanie
|
Zarządzanie logistyka
zmieniłam teraz uczelnie i jest naprawdę super, mniejsza uczelnia = mniejsza grupa, łatwiej sie zgrać. Od pierwszych zajęć zawiazalismy paczkę i tak się trzymamy razem więc chodzę z przyjemnoscia gorzej tylko że po nocy pobudek (bo przecież tz nie słyszy jak dziecko płacze) muszę wstać rano i jechać w tej ciemnicy.
|
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
U nas pobudka o 6, duże gile i męczący kaszel, od razu w ruch poszedł inhalator. Jutro nie ma opcji, idziemy do lekarza, bo zamiast lepiej to gorzej
w ogóle noc do d... spaliśmy w 5, masakra połamana jestem. Czekam aż tz wstanie i nie ma bata wracam do sypialni![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasnął jeszcze Tomus czy już zaczeliscie dzień?Cytat:
Przysłowiowy kierunek, dorzuć do tego naukę języków i praca w centralnej Polsce bez problemu ![]() Cytat:
.zdrówka dla Franka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia po 7 zasnął i udało sie do 8:20 pospać
Majkela zdrówka dla Was Ja robię inhalacje z zaparzonego majeranku. Łyżeczka majeranku na pół szklanki Wkurza mnie teściowa na temat wiary. Jestem wierząca, chodzę do kościoła, ale bez przesady , nie spinam się że muszę być co niedziele. A ta dziś zadzwoniła do męża z ochrzanem że nie byliśmy. Niestety ta sama parafia. |
|
|
|
#4719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Ja w tamtym roku zrobiłam dla Mamy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
bo tak pusto na ścianach. Myślę o takim kalendarzu dla dziadków pod choinkę Z zdjęciami Mai Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bosheee współczuję teściowej. Dobrze, że moja "umiarkowanie wierzsca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wzruszylam się z rana bo w nocy szwagierka urodziła córeczkę przypomniala mi się moja mala Marcelinka Cytat:
Teściowej współczuję tym bardziej, ze zna Waszą sytuacje i wie, ze chlopcy dają popalić...Cytat:
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś u mnie ładnie, śnieg, mróz i słonko. Idealnie. Zaliczyliśmy 1,5h spaceru bo Tomek łaskawie spał.
|
|
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie teraz informacja, że ktoś z bliskich urodził bardzo rozczula. Cytat:
![]() Wracamy do siebie. Hania ładnie śpi W aucie. Przed wyjazdem intensywnie się z nią bawiliśmy, śmiała się w głos ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4724 |
|
Konto usunięte
|
My dziś pierwszy raz w spacerpwce. Hania zasnęła ledwo z domu wyszlismy. Wreszcie mogła rozprostowac kości 😂
Zaraz smigamy na Barbórke do dziadka 😁🎉 Są juz na wizazu czerwcowki 2017? |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68255471]My dziś pierwszy raz w spacerpwce. Hania zasnęła ledwo z domu wyszlismy. Wreszcie mogła rozprostowac kości 😂
Zaraz smigamy na Barbórke do dziadka 😁🎉 Są juz na wizazu czerwcowki 2017?[/QUOTE] My chyba "przezimujemy" w spacerowce Dziewczyny co zrobić jak dziecku opada głowa w dol podczas jazdy w foteliku jsk śpi? Mamy źle coś ustawione? Waszym dzieciom też się tak robi? Niepokoi mnie to :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68255471]My dziś pierwszy raz w spacerpwce. Hania zasnęła ledwo z domu wyszlismy. Wreszcie mogła rozprostowac kości 😂
Zaraz smigamy na Barbórke do dziadka 😁🎉 Są juz na wizazu czerwcowki 2017?[/QUOTE] Oczywiście, że są ![]() Już nawet sierpniówki 2017 są
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-12-04 o 16:45 |
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko, co się złego u nas dzieje to wina tego, że nie chodzimy do kościoła. Nieważne, że logistycznie nie mamy jak bo jest jedyna msza na 19.30. A o tej porze Maks szykuje się spać. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68255471]My dziś pierwszy raz w spacerpwce. Hania zasnęła ledwo z domu wyszlismy. Wreszcie mogła rozprostowac kości 😂 Zaraz smigamy na Barbórke do dziadka 😁🎉 Są juz na wizazu czerwcowki 2017?[/QUOTE] Ooo, pierwszy raz zaliczony. I ulga dla nóżek bo może leżeć jak na plaży. Mój nawet powiekami nie rusza, taki ważny w tej spacerówce ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68255471]My dziś pierwszy raz w spacerpwce. Hania zasnęła ledwo z domu wyszlismy. Wreszcie mogła rozprostowac kości 😂 Zaraz smigamy na Barbórke do dziadka 😁🎉 Są juz na wizazu czerwcowki 2017?[/QUOTE] Ooo, pierwszy raz zaliczony. I ulga dla nóżek bo może leżeć jak na plaży. Mój nawet powiekami nie rusza, taki ważny w tej spacerówce ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Ja najczęściej siedziałam z tyłu i poprawiałam. |
||
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslałam, ze tu nadrabiania bedzie, ze hoho a tu prawie nic. Wszystko na fb:P
|
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
Madziu studiuje na wyższej szkole zarządzania i marketingu. Z tym że nie w głównej siedzibie w Warszawie, a w oddziale w Sochaczewie
ale dyplom jest warszawski Hmm z językami u mnie po japońsku czyli jako-tako dogadam się po angielsku i rosyjsku ale biegle nie mówię Co do fotelika u nas się tak zdarzyło na początku jak tatuś źle zapiął, tzn za bardzo pochylił do przodu fotelik. Ja starałam się zawsze jakby wcisnąć ta krawędź fotelika na której są nóżki w oparcie fotela samochodu aby była w poziomie Właśnie też myślałam że po całym dniu sobie poczytam a tu pusto ;( nieładnie dziewczyny, wracać z tego fejsbuka! |
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Ale beznadziejny samotny weeked
Jak maż jest to tak fajnie 'ładuje się' na cały tydzień. A tu jutro ciąg dalszy ehhh Potrzebuje chyba odskoczni jakiejś.
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie lubisz minky? zbyt popularny?
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Ja dziś zajęcia do 16. Jeszcze 5 takich weekendów i finito.Teściowie byli, podobno jak przyjechali to Młoda w ryk, tradycyjnie Nie wiem co jej chodzi, bo na moich rodziców tak nie reaguje
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-12-04 o 19:24 |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Też. I brzydki
Jak zobaczylam kombinezon minky to padłam hehe
|
|
#4734 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak, jak napisałem to doszło do mnie ze w ciąży z Zosia ostatnia miesiaczke miałam w grudniu, wiec zaraz będą wrzesniowki. Muszę wpaść poczytać, przypomnieć sobie 😁 |
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68264331]U mnie opada ale starszej, bo jeździ przodem do kierunku jazdy. Hani nie, na boki latała latem, teraz juz nie ma tyle miejsca.
No tak, jak napisałem to doszło do mnie ze w ciąży z Zosia ostatnia miesiaczke miałam w grudniu, wiec zaraz będą wrzesniowki. Muszę wpaść poczytać, przypomnieć sobie 😁[/QUOTE] He he... Tam rozmowy o mdlosciach, smakach i wynikach badań w sumie u nas to samo tylko o ulewaniu, rozszerzaniu diety i chorobach dzieciaków
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Witam
)Madzia współczuję przerwy w spaniu. Znam ten ból, tylko u mnie często się zdarzają. Potrafi w nocy się wybudzić i gadać z godzinę, ze dwie. Czasami potem trzeba wybujac lub sam zaśnie. Na początku meczylam siebie i jego i usypiać.potem dałam za wygraną i słucham jego gadania ![]() Co do fotelika nie wiem, my praktycznie nie używamy. Ale tak jak Lena radzi chyba trzeba maksymalnie odchylić do tyłu. Sliweczka śliczna choinka. Skąd wy macie na to czas? Lena, Australia powodzenia na uczelniach )U nas była pierwsza sensowna noc jeszcze nie idealna ale od 21 do 8 z trzema pobudkami i bez gadania nocnego więc czułam się dzic trochę lepiej. Idąc za Wami też nastawilam piernik staropolski. W tamtym roku go robiłam i potwierdzam jest przepyszny. Tylko krócej u mnie lezakowal w lodówce bo za późno się za niego wzięłam, ale i tak był rewelacja. Dziś też upieklam pierwsza partie pierniczkow. Raczej nie do trzymają do świąt ) dlatego będzie trzeba koleje partie piec ) i czeka mnie jeszcze pieczenie imbirowych ludzików z synami szwagierki bo jakoś tak wyszło że co roku je robimy razem szwagierka nie lubi wypieków ![]() Stresuje sie wtorkiem :/ naprawdę, i to coraz bardziej. Przez chorobę Gabrysia nie zmusilam go do mm, bo mi go żal tak było, albo płakał za cyckiem albo glodowal, a w chorobie mleczko mamy pomaga. Recznym laktatorem bym nie uciagla tyle ile potrzebowal. Z resztą i mojego mleka z butli pić nie chce, a soczek czy wodę wypije. Nic jutro będę jeszcze próbować wpychać mu butelkę. Najwyżej wtorek przeżyje na kleiku z mm i warzywach. A jak będzie bardzo płakał mąż przyjdzie z nim do pracy.
|
#4737 |
|
Konto usunięte
|
Jestem nie na bieżąco, bo dzisiaj miałam dosyć intensywny dzień.
Ignaś pospał do 7:30 i potem udało się jeszcze poleżeć do 9:00, oczywiście dzięki pomocy starszaków, którzy się przed Młodym wygłupiali Potem pojechaliśmy do teściów i dziadków, Ignaś drzemnął 15 min. w aucie i bałam się że będzie zmierzły ale okazało się, że moje dziecko jak jest w gościach to niezłe popisy odwala. No złote dziecko, uśmiech z pyszczka nie schodzi, gada, piszczy, pluje się ze szczęścia. Jemu po prostu potrzebna widownia ![]() Potem pojechaliśmy na obiad do restauracji, Ignaś cały czas spał w foteliku, więc spokojnie zjedliśmy. W domu potem nagle się nazbierało milion zadań domowych i zeszło do wieczora. Dzieciaki śpią, to biorę się za nadrabianie! |
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Kombinezona bym nie kupiła ale kocyk uwielbiam ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Ja piernika nie mogę zrobić bo mąż nie kupił miodu. A tak w ogóle to dajecie sztuczny czy prawdziwy. Na pewno będą piekła na dniach pierniki Lebkuchen ze strony Moje wypieki |
|
|
|
|
#4739 | |||
|
Konto usunięte
|
No i już nadrobiłam i w międzyczasie jeszcze dziecko nakarmiłam! Wracać z tego fejsa!
Cytat:
Cytat:
![]() Marysia dobra ![]() Cytat:
To już pojutrze do pracy? Mąż będzie miał od razu z grubej rury, bo chore dziecko... Jakoś to będzie. Mój Ignaś też nie pije z butelki ale myślę, że jakby bardzo zgłodniał to pewnie by załapał. Może akurat Gabryś się przekona do butli. Jak nie to zawsze można mu kleik na mm zrobić albo spróbować podać z kubeczka
|
|||
|
|
|
#4740 | ||||||
|
Ania
|
Hej!
![]() Po pierwsze, póki pamiętam, dziewczyny po cc, Was też bolą blizny?? w sensie to miejsce?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam sporo czasu, nie mogę w sumie narzekać... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68255471]My dziś pierwszy raz w spacerpwce. Hania zasnęła ledwo z domu wyszlismy. Wreszcie mogła rozprostowac kości 😂 Zaraz smigamy na Barbórke do dziadka 😁🎉 Są juz na wizazu czerwcowki 2017?[/QUOTE] Haha my też mamy już pierwszy raz zaliczony w spacerówce:PCytat:
![]() I z pracą też będzie dobrze
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

jesteśmy u rodziców tz do jutra.

w ogóle noc do d... spaliśmy w 5, masakra połamana jestem. Czekam aż tz wstanie i nie ma bata wracam do sypialni
zasnął jeszcze Tomus czy już zaczeliscie dzień?

tym bardziej, ze zna Waszą sytuacje i wie, ze chlopcy dają popalić...

Jak maż jest to tak fajnie 'ładuje się' na cały tydzień. A tu jutro ciąg dalszy ehhh Potrzebuje chyba odskoczni jakiejś.