Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 14:04   #3361
nudnylogin
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
No takiego njusa mi sprzedal, ze zalamka... Waga 3800 +- pol kilo.

Nie martw się DoDoo, u nas przecież to samo, do 3800 dobijemy na pewno. Nie ma się co przejmować gadaniem innych, że duże dziecko, dla mnie może mieć nawet 4500 oby było zdrowe. Zdecydowanie bardziej bym się martwiła, gdyby wolno przybierała i była malutka. Zawsze zostaje ta granica błędu, i z im bym nie rozmawiała to słyszałam, że waga była niższa niz przypuszczali.

A poród to tak i tak wielki ból i wysiłek i też mi mówią, że czasami większe dziecko rodzi się szybciej i sprawniej niż mniejsze, bo na to reguły nie ma. Zresztą moja mama jest dobrym przykładem, bo ja ważyłam 4100 i wyskoczyłam jak postrzelona, a moja siostra 3500 i poród był dłuższy gorszy. A zreszta, tyle byłam wieksza od mojej siostry, a na zdjeciach jestem taka chuda i dluga, a ona taka kluska pyzata

Tak czy siak, wniosek jest jeden! Obie bierzemy sie do roboty i wymawiamy lokatorom wynajem brzucha głowa do góry!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:04   #3362
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!
Lekarz zaliczony! Kajuś okazuje się silniejszy ode mnie i Maksia, bo uszka wyglądają dobrze i lekarz powiedział, że to tylko wirus, więc prosto od lekarza musiał śmigać do szkoły. Ja też będę żyć Mam jeszcze 2 dni antybiotyku. A miałam jeszcze jeden powód dziś do wizyty, nawet zapomniałam wcześniej Wam napisać. Przy karmieniu Kaja dwa razy miałam zastój i później wyczuwałam dwa maleńkie guzki w piersi. Jednego miałam wyciętego (gruczolakowłókniak - podobno najczęstsza zmiana łagodna), drugi jakoś zniknął i teraz niedawno go wyczułam, więc zapytałam położnej, co z nim, bo nie chcę mieć z tym problemów przy karmieniu i okazało się, że z tym jak ze wszystkim pierwsze co muszę iść do rodzinnego i żebym poszła od razu. I dziś faktycznie dostałam skierowanie na usg. Ponoć w ciągu 2 tyg mam mieć, hehe, ciekawe jak oni to widzą i jak chcą zrobić jeśli np. za 1,5 tyg urodzę No nic, i tak nie mam wyjścia tylko jak zawsze muszę czekać na list z terminem wizyty. Żebym tylko znowu nie miała zastoju w tym miejscu

Teraz mogę się porelaksować z Wami Po ostatnim tygodniu leniuchowania posprzątałam cały dom w weekend, później biorę się za naleśniki ze szpinakiem Dziś chyba robię odwyk od prasowania, co by mi kręgosłup nie odpadł Żartuję, na szczęście kręgosłup nie daje mi się we znaki w ogóle w tej ciąży, ale jednak kilkugodzinne stanie przy desce jest męczące. Na siedząco też próbowałam prasować, ale było mi niewygodnie i równie męcząco przez to

muffin, jak egzamin???

Wkładasz coś między kolana? Rogala/małą poduszkę/koc? To jedyny sposób, który znam na bóle bioder czy pachwin. Mi zawsze pomagał. Jeśli tak nie robiłaś, to spróbuj koniecznie.
A sutki, cóż przygotowują się

Zdrówka!!!
A jak po drugich zajęciach w sr? Chyba nic nie pisałaś. Po moich jeszcze taką fajną korzyść mam w sumie chyba jedynie dzięki inicjatywie prowadzącej położnej, że mam kontakt z dziewczynami. Położna dała nam listę, żeby każdy wpisał maila i nr tel, potem skserowała i rozdała każdemu i tak się skontaktowałyśmy. Jedna założyła grupę na whatsappie i tak sobie piszemy razem. Fajnie tak mieć kontakt z osobami, co mają dzieciaczki w tym samym wieku, a niestety nie miałam takich znajomych tu. Miałyśmy się też raz już spotkać na kawkę, ale nie wyszło. Ale na wiosnę na pewno jakieś wspólne spacery z dzieciakami będziemy urządzać.

Czwartek, tak jest, zapamiętać!
Już zaczynam zaciskać, żebyś się nie stresowała i wszystko dobrze poszło!

No Maks to już zapomniał prawie o chorobie, w szkole od piątku. Ja i Kaj jesteśmy na finiszu

Wow, fajnie. Mój na razie daję radę pomimo niezliczonych podróży i kilku upadków, ale fajnie wiedzieć, jakby przyszedł czas na jego wymianę
Postaraj się oszczędzać dziś to kolano, poleżeć, może to tylko chwilowe przeciążenie

Wydaje mi się, że tyle, że jeszcze nie było oznak przygotowania się szyjki do porodu, nie zmiękła czy nie skróciła się. Ale to nie musi nic znaczyć, ten proces w różnym tempie u różnych kobiet może przebiegać
Ja piję Od skończonego 35 tyg, więc już chwilę temu o tym pisałam. Takie znalazłam info w necie i w mojej broszurce ze sr, że trzeba pić przez kilka tygodni po kilka saszetek dziennie, żeby faktycznie osiągnąć jakiś efekt, więc spijam ją litrami
Na pewno Ci nie zaszkodzi, ale ciężko powiedzieć, czy coś da. Zresztą nawet jak się dłużej pije, to zdaje się, że nie jest to jakoś udowodnione, że coś daje, a bardziej opiera się to na tradycyjnym stosowaniu ziół. Ale warto próbować, żeby poród przebiegł sprawniej

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ooooo, brawo!!! Na pewno zdałaś!
Nie spiesz się do szpitala Jeszcze zdążysz Jak gin Ci nie każe, to lepiej zostań wygodnie w domku.
Wiem, że końcówka jest trudna i niemal każda chciałaby już rodzić, ale trzeba dać dzieciowi czas.
Kiedyś już wrzucałam dobry artykuł na ten temat, ale może nie czytałaś, to podrzucę jeszcze raz
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/
Jak nie hafija, to oczywiście mataja
Spie z poduszka miedzy nogami lub rogalem. Ale to nic nie daje :/
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Widze, ze mewka jak na porządna mame karmiąca przystało pijesz inke...

Mam pytanie Folinka, motylek, kociuke i inne mamy doswiadczone!
Jak bardzo zle wplywa kubek kawy na karmienie piersia? Mi przez gardlo inka nie przejdzie, a bez jednej kawy z rana nie jestem w stanie funkcjonowac! Probowalam odstawic kawe jak zaszlam w ciążę ale plakalam na bol glowy i szybko do niej wrocilam. Zastabawiam sie jak to bedzie jak urodze i bede karmic, czy taka kawa może w jakos sposob zle wpłynąć na zdrowie malej albo laktacje?

Pilam kawe w ciazy, po porodzie tez, wole wypic kawe niz faszerowac sie paracetamolem bo mam czeste migreny jak kawy nie wypije. Poza tym jak zyc bez kawy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:05   #3363
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
No przejmuje sie bo na kazdym kroku slysze glupie teksty, przechwalki itd a jak juz na to zareaguje i cos odpowiem to, ze zaraz mam focha itd, jest cisza. Tak jakby po mnoe moznabylo jechac jak po szmacie, a ja juz nie mam prawa sie odezwac.
Doduś moja kumpela dopiero po urodzeniu dziecka stała się asertywną, zdrową egoistką i przestała się przejmować głupimi tekstami i dobrymi radami. Jakiś matczyny lew się w niej obudził Myślę że ostatnie czym powinnaś się martwić to opiniami innych
Swoją drogą na Twoim miejscu to bym się nie przejmowała ważeniem Twojego gina, bo wcale się nie zdziwie jak mała ma ze 3 kg
Stary 2016-12-05, 14:06   #3364
ewelinuus
Zadomowienie

Dodoo nie przejmuj się takimi tekstami...ja to w ogóle nie rozumiem takich ludzi naprawdę. Ale nie możesz sie przejmowac..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:09   #3365
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Też spać nie mogę nocami :/

Iwona, mam to samo z biodrami, a sutki mnie nie swędzą, tylko bolą.

Folinka, cc mam w ten czwartek 8 grudnia.

Darunia, przystawiaj mała jak najwięcej i tak jak Folinka pisała spróbuj jej wepchnąć całego sutka wraz z otoczka, a nie tylko końcówkę. Ja też miałam wrażenie, że noc nie leci ale coś tam było, na początku to jest na prawdę nie wiele, kilka kropel wystarcza. Mam nadzieję, że będzie tam u was w szpitalu jakaś ogarnięta położna.

Mnie też nie ma na fb.

Ewelinus, ile masz w obwodzie brzucha? Super zgrabnie wyglądasz

Ja mam dziś wizytę.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

https://www.google.pl/search?q=ile+m...5Ujmg45UxsM%3A
Mmgi
Trzymam kciuki za czwartek✌

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:09   #3366
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Nie martw się DoDoo, u nas przecież to samo, do 3800 dobijemy na pewno. Nie ma się co przejmować gadaniem innych, że duże dziecko, dla mnie może mieć nawet 4500 oby było zdrowe. Zdecydowanie bardziej bym się martwiła, gdyby wolno przybierała i była malutka. Zawsze zostaje ta granica błędu, i z im bym nie rozmawiała to słyszałam, że waga była niższa niz przypuszczali.

A poród to tak i tak wielki ból i wysiłek i też mi mówią, że czasami większe dziecko rodzi się szybciej i sprawniej niż mniejsze, bo na to reguły nie ma. Zresztą moja mama jest dobrym przykładem, bo ja ważyłam 4100 i wyskoczyłam jak postrzelona, a moja siostra 3500 i poród był dłuższy gorszy. A zreszta, tyle byłam wieksza od mojej siostry, a na zdjeciach jestem taka chuda i dluga, a ona taka kluska pyzata

Tak czy siak, wniosek jest jeden! Obie bierzemy sie do roboty i wymawiamy lokatorom wynajem brzucha głowa do góry!

Oczywiscie, ze zdrowie jest najwazniejsze.
Ech dziekuje kazdej z was za slowa otuchy i kopniak w tylek, ja taka juz jestem, ze najpierw sie namarudze, a pozniej jakos jest ok.
Stary 2016-12-05, 14:10   #3367
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Nie pisałam o drugiej sr? Moze dlatego, ze wrocilam wtedy bardzo zbulwersowana. Mielismy test. Wszystko z tz rozwiazalismy wozrowo poza... no wlasnie. Poza pytaniem czy mozna pic alkohol karmiac piersia! Oczywiście zaznaczylismy, ze nie!
Jak sie okazalo wszyscy (byli sami anglicy poza nami) i polozna tez powiedzieli, ze mozna. Podobniez lampka wina raz w tygodniu nie wplynie na pokarm... no ja sie z tym absolutnie nie zgadzam i ma wątpliwości co do kompetencji poloznej, ktora prowadzi szkole rodzenia w moim szpitalu.
Nie podobalo mi sie tez to, ze podczas kapania najpierw myla glowke zanim wlozyla dziecko do wanny. Jak dobrze pamietam i ogladalam filmiki zawitkowskiego glowke myjemy pod koniec i od razu po wyciągnięciu malenstwa z wody naklasamy rozek na glowke bo przez nia ucieka najwiecej ciepla. Polozna natomiast mowila, zby umyć glowke zanim zaczniemy kąpiel, dlikatnie osuszyc reczniekiem i wlozyc dzidcko nastepnie do wanny... ja jednak bede robila inaczej niz ona mi pokazala, bo to bardzo mi sie nie podoba i dla mnie to jest chore, ze potem cala kapiel to dzieciątko ma mokra glowke.
Poza tym pokazywala jak dziecko powinno lapac brodawke w a jakich pozycjach najlepiej jest karmic. Nie powiem... nauczylam sie co nieco wlasnie jak postepowac podczas karmienia i odbijania choć ja juz duzo z tego wcześniej przeczytalam. W kazdym razie moj mąż byl zadowolony z pobytu w szkole rodzenia, bo on dopiero teraz zaczyba cos czytac na temat niemowląt. Mam wlasnie ksiazke zawitkowskiego i mu proponowalam ale najpierw chce skończyć "język niemowląt" bo widzialam, ze go ta ksiazka wciagnela tak samo jak i mnie.
A o tym alko pisałaś faktycznie, ale zapomniałam, że to już te drugie zajęcia były.
Tak, niestety wiem, że takie jest oficjalne stanowisko w uk. Też nie podoba mi się to. U mnie położna dodała przynajmniej, że dla pewności można na ten czas po lampce wina odciągnąć wcześniej mleko i przez te kilka godzin nie karmić, ale też mnie to nie przekonuje za bardzo.
Reszta... Cóż, można by zapewne znaleźć moc takich różnic w pielęgnacji nie tylko między UK a Pl, ale pewnie też i wewnątrz jednego i drugiego kraju Ja z tym myciem główki też nie będę cudować po ichniemu Przecież wkładam dziecko do wanienki i wtedy i tak główka się zanurza częściowo w ciepłej wodzie, więc po prostu w wanience obmywam całego dziecia z razem z głową na raz i hop do ręcznika
A mnie z kolei najbardziej bulwersuje to odbijanie dziecka w pozycji siedzącej W Pl zawsze jest tłuczone do głowy, żeby za nic dziecka nie sadzać dopóki samo nie siądzie, kłaść ciągle tylko na płasko, a oni takie malizny każą sadzać Jak mi się zdarzyło widzieć to w jakimś miejscu publicznym, to aż nie mogłam patrzeć Wydaje mi się, że jak położę dziecko polskim sposobem na ramieniu, to jednak ten kręgosłup jest mniej obciążony!

Cytat:
No takiego njusa mi sprzedal, ze zalamka... Waga 3800 +- pol kilo.
Doduś, jaka załamka??? Trzeba się cieszyć, że dzieć zdrowo rośnie! Dasz radę! Tyle kobiet rodzi dzieciaki 4-4,5 kg i wszystko gra! A może błąd jest w drugą stronę i będzie 3300??? Noł stres, szkoda się denerwować na zapas

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Folinka fajny ten artykuł odnośnie terminu i różnic "tylko 2 tygodnie".
U mnie ciężko stwierdzić, bo niby z om miałam 2 tyg temu, a ten jutrzejszy jest z USG, więc równie dobrze mogę być np w 39 tygodniu jak źle wyliczyło, dlatego jeśli mała się będzie ruszać i wszystko będzie w porządku to wolałabym nie wywoływać jeszcze w tym tygodniu, jeśli samo się nie zacznie.
Gin kazał mi maks po tygodniu od tp kłaść się na szpital i obawiam się że będą chcieli od razu wywoływać... Czy ja mogę się nie zgodzić i powiedzieć żeby poczekać kilka dni?
Oczywiście nadal liczę, że Iza jest sumienna i chce wyjść jutro sama
Folinka to jak do tej pory nie piłam tej herbaty z lisci malin to teraz jest jeszcze sens czy odpuścic?
Możesz, oczywiście! Choć wiem z doświadczenia, że ciężko się oprzeć, jak Ci tłuką do głowy lekarze, że tak trzeba, że są zagrożenia. Dobrze sobie to przemyśli (daty, Twoje oczekiwania, itp) i zaplanuj, żebyś była w razie czego przygotowana na taką rozmowę.
Nie wiem! Ale ja bym chyba już odpuściła. Bo przecież to już na jutro masz ten termin z usg, prawda? I czopa już nie masz. Kochana, toż Ty w tym tyg urodzisz! Ciotka folinka wróży

Cytat:
Mam pytanie Folinka, motylek, kociuke i inne mamy doswiadczone!
Jak bardzo zle wplywa kubek kawy na karmienie piersia? Mi przez gardlo inka nie przejdzie, a bez jednej kawy z rana nie jestem w stanie funkcjonowac! Probowalam odstawic kawe jak zaszlam w ciążę ale plakalam na bol glowy i szybko do niej wrocilam. Zastabawiam sie jak to bedzie jak urodze i bede karmic, czy taka kawa może w jakos sposob zle wpłynąć na zdrowie malej albo laktacje?

Na sam początek odpuszczałam kawę, a potem próbowałam powoli od słabej do średniej i obserwowałam, czy dziecko nie jest niespokojne, itp. Potem już piłam spokojnie jedną dziennie.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:12   #3368
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Doduś moja kumpela dopiero po urodzeniu dziecka stała się asertywną, zdrową egoistką i przestała się przejmować głupimi tekstami i dobrymi radami. Jakiś matczyny lew się w niej obudził Myślę że ostatnie czym powinnaś się martwić to opiniami innych
Swoją drogą na Twoim miejscu to bym się nie przejmowała ważeniem Twojego gina, bo wcale się nie zdziwie jak mała ma ze 3 kg
Z ta asertywnoscia to tez slyszalam, ze przychodzi po porodzie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ja juz mezowi mowilam, ze jak urodze giganta to nie chce byc w telewizji 😂😂😂
Stary 2016-12-05, 14:13   #3369
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Pięknie jest! 😍

Mi wypadł 10 dni temu, to może ja ide w te dwa tygodnie po wypadnięciu a Ty w 24h?:d

Dobrze ze sytuacja zdrowotna trochę lepsza, ale byłam pewna ze juz macie to całkiem za sobą ...
Zgin wiruchu wredny! ✊
Co do fb to mi tez bez różnicy czy post tu czy tam, ale żeby nie pisać dwa razy to pisze tu bo tu jesteście wszystkie i Ty matko doświadczona tez 😁

Spalam od 23 do 8 z jedna pobudka na siku i bolalo mnie tylko w kroku, nic więcej! 🙌
I takie piękne słońce wpada mi do sypialni 😍
Albo organizm daje mi się wyspac przed porodem albo Iza się wycofała 😂

Trochę oczyscmy ta listę
Bo teraz patrzę na nią każdego dnia kto następny
Dopiszmy kategorie lost i tyle☺

Stary 2016-12-05, 14:14   #3370
basiczek24
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.
Gratulacje dla rozpakowanych.
Powodzenia dla tych, które jeszcze nie przywitały swoich szkrabow. Bezbolesnych i szybkich porodów życzę, ja swój wspominam bardzo dobrze i też takiego porodu Wam życzę.
Trzymajcie się i nie stresujcie
Mama listopadowa 2016

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:14   #3371
mewkaa
Zadomowienie

[QUOTE=kaziowa;68275026]
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie 😎

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Monia wiem dlaczego Iza się wstrzymała! Czeka, żeby być młodszą niż Roksi dla Karola 😊

Karol kocha obie po równo
Po jednej komorze serca jest dla Izy i Roksi 😎
Aorta zostaje dla mamusi😉

Stary 2016-12-05, 14:18   #3372
kaziowa
Zadomowienie

Ciotko Folinko oby Twe słowa prorocze były!
Dzisiaj Tż wiesza ostatnie rzeczy i kącik Izy będzie gotowy, więc może wskakiwać wprost do łóżeczka

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Trochę oczyscmy ta listę

Mewka cytujesz kazika, a ja nie jestem lost
Stary 2016-12-05, 14:24   #3373
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
A o tym alko pisałaś faktycznie, ale zapomniałam, że to już te drugie zajęcia były.
Tak, niestety wiem, że takie jest oficjalne stanowisko w uk. Też nie podoba mi się to. U mnie położna dodała przynajmniej, że dla pewności można na ten czas po lampce wina odciągnąć wcześniej mleko i przez te kilka godzin nie karmić, ale też mnie to nie przekonuje za bardzo.
Reszta... Cóż, można by zapewne znaleźć moc takich różnic w pielęgnacji nie tylko między UK a Pl, ale pewnie też i wewnątrz jednego i drugiego kraju Ja z tym myciem główki też nie będę cudować po ichniemu Przecież wkładam dziecko do wanienki i wtedy i tak główka się zanurza częściowo w ciepłej wodzie, więc po prostu w wanience obmywam całego dziecia z razem z głową na raz i hop do ręcznika
A mnie z kolei najbardziej bulwersuje to odbijanie dziecka w pozycji siedzącej W Pl zawsze jest tłuczone do głowy, żeby za nic dziecka nie sadzać dopóki samo nie siądzie, kłaść ciągle tylko na płasko, a oni takie malizny każą sadzać Jak mi się zdarzyło widzieć to w jakimś miejscu publicznym, to aż nie mogłam patrzeć Wydaje mi się, że jak położę dziecko polskim sposobem na ramieniu, to jednak ten kręgosłup jest mniej obciążony!

Doduś, jaka załamka??? Trzeba się cieszyć, że dzieć zdrowo rośnie! Dasz radę! Tyle kobiet rodzi dzieciaki 4-4,5 kg i wszystko gra! A może błąd jest w drugą stronę i będzie 3300??? Noł stres, szkoda się denerwować na zapas

Możesz, oczywiście! Choć wiem z doświadczenia, że ciężko się oprzeć, jak Ci tłuką do głowy lekarze, że tak trzeba, że są zagrożenia. Dobrze sobie to przemyśli (daty, Twoje oczekiwania, itp) i zaplanuj, żebyś była w razie czego przygotowana na taką rozmowę.
Nie wiem! Ale ja bym chyba już odpuściła. Bo przecież to już na jutro masz ten termin z usg, prawda? I czopa już nie masz. Kochana, toż Ty w tym tyg urodzisz! Ciotka folinka wróży

Na sam początek odpuszczałam kawę, a potem próbowałam powoli od słabej do średniej i obserwowałam, czy dziecko nie jest niespokojne, itp. Potem już piłam spokojnie jedną dziennie.
To widzisz... comiasto i szkola rodzenia to inna taktyka? U nas pokazywala zeby dziecko brac do pionu. O siedzeniu nic nie mowila.

Bez kawy to bedzie pewnie mega ciężko. Jeszcze sie zaopatrzę wczesniej w minerały bo to tez mi pomaga na bole glowy i moje niskie cisnienie.

Dodo ja jeszcze mam trochę do terminu to tez u mnie ten kalafior ciążowy wygrywa. Nie wiem czemu pomyslalam o twojej wadze!
Najwazniejsze, zeby dzieciątko bylo zdrowe. Czy wazy 3 kg czy 4.5kg. Nie wazne.
Powiem wam, ze ja ogolnie potrafie byc wredna ale co to bedzie jak sie Lili urodzi i ktos mnie bedzie pouczać... ojc współczuję.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Trochę oczyscmy ta listę

Robi sie!
Cytat:
Ciotko Folinko oby Twe słowa prorocze były!
Dzisiaj Tż wiesza ostatnie rzeczy i kącik Izy będzie gotowy, więc może wskakiwać wprost do łóżeczka

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Mewka cytujesz kazika, a ja nie jestem lost
Kazik! Nawet by mi do glowy nie przyszło dodac cie do kategorii "lost"!!!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:27   #3374
kaziowa
Zadomowienie

Czy jest możliwe żeby czop który wypadł 10 dni temu nie wyszedł w całości i teraz resztki wychodzą?
Bo mam takie samo jak wtedy, tylko mniejsze...
Stary 2016-12-05, 14:28   #3375
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Mi nawet nie chodzi o porod tylko generalnie o giganta... Ze cala rodzina sie bedzie smiala i te glupie teksty, ze czyjes dziecko mnoej wazylo, wiecie takie przechwalanie sie.
O ratunku, też nie mają co robić! To ja mogę powiedzieć, że miałam szczęście, bo u mnie cała rodzina raczej widziała to zawsze jako powód do dumy, że duże dziecko. A to wszystko nieważne! Byle zdrowe było

Cytat:
Iwonka na sutki mi pomogła maść lansinoh hPa lanolin
Rewelacja
Sutki jak nowe
Poza tym chyba pozegnalam ten nawal
Karol wszystko wyssał
Jest już ok
W najgorszym momencie leciało tak że koszula była mokra
A cycki wazyly tonę....każda! 😶
Haha, zakupiłam tym razem dla siebie właśnie Lansinoh zamiast Bepanthenu.
Dzięki za rekomendację
Brawo za kolejne etapy! Mówiłam, że Ty i Karol to duet nie do pokonania!

Cytat:
Wiem, wiem. Musze sie wam wygadac to mi przejdzie.
O tak lepiej!

Cytat:

Nic dodać, nic ująć!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Spie z poduszka miedzy nogami lub rogalem. Ale to nic nie daje :/
O kurka To nie wiem. To może spróbuj bez?
Ja ciągle nie mogę się zdecydować jak mi najwygodniej spać i dalej co kilka dni w te i we wte zmieniam konfigurację i ilość poduch

Miło mi się siedziało z Wami i nie myślałam cały czas o tym, jak nie mogę doczekać się usg! Teraz czas na naleśniki!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:35   #3376
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Syndrom lwicy sie uruchamia po porodzie 'nie zblizaj sie do mnie i mojego dziecka bo pogryze'
Stary 2016-12-05, 14:37   #3377
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Syndrom lwicy sie uruchamia po porodzie 'nie zblizaj sie do mnie i mojego dziecka bo pogryze'

Moj tata sie smieje z mamy, ze jak sie urodzilam i wszyscy przychodzili mnie zobaczyc itp to mama juz sie wsciekala i mowila ze to sabat czarownic

Stary 2016-12-05, 14:39   #3378
jjb
Raczkowanie

Darunia powodzenia. Trzymam za Was kciuki aby udalo sie z karmieniem..
Cytat:
Biorac pod uwage fakt, ze jeszcze 2 tyg moge pochodzic w ciazy to 4 kilo murowane. Bez kitu zle mi...
Hej nie panikuj, granica bledu jest duza a gigant to wazy ponad 5 😋

Z kawa szczerze mówiąc nie odwazylam sie spróbować i popijam inke, ale jak mlody troche podrosnie to może. ...

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:49   #3379
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nawet nie chodzi o porod tylko generalnie o giganta... Ze cala rodzina sie bedzie smiala i te glupie teksty, ze czyjes dziecko mnoej wazylo, wiecie takie przechwalanie sie.
nie mysl o tym , ja w ogole nie rozumiem czepiania sie kogos ze jedno jest ciezsze od innego..

ja bym wyprosila takie osoby sory ale to ze dzieciatko jest ciezsze to znaczy ze bedzie otylym grubasem potem ?!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
No przejmuje sie bo na kazdym kroku slysze glupie teksty, przechwalki itd a jak juz na to zareaguje i cos odpowiem to, ze zaraz mam focha itd, jest cisza. Tak jakby po mnoe moznabylo jechac jak po szmacie, a ja juz nie mam prawa sie odezwac.
a kto Ci takie rzeczy gada?
co za ludzie wazne ze zdrowie dziecie bedzie a nie czy duze . czy male..

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Gratulacje dla rozpakowanych.
Powodzenia dla tych, które jeszcze nie przywitały swoich szkrabow. Bezbolesnych i szybkich porodów życzę, ja swój wspominam bardzo dobrze i też takiego porodu Wam życzę.
Trzymajcie się i nie stresujcie
Mama listopadowa 2016

dziekujemy :-*

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:51   #3380
DoDoo
Zakorzenienie

Maz mi mowi, ze ja ogolnie biore za duzo do siebie co ktos gada i ma racje, ja to wiem. Nie wiem jakies kompleksy wychodza, niedowartosciowanie w dziecinstwie albo co...
Chociaz nie czuje sie nie kochana przez rodzicow czy cos w tym stylu
Moze taki glupi charakter po prostu mam i chce zeby wszystko zawsze bylo idealnie, o tak trafilam w sedno
Stary 2016-12-05, 14:56   #3381
marlen1366
Rozeznanie

Moje jelita chyba zaczęły faze oczyszczania.
Tż mnie wzruszył bo chciał zebym spojrzala na jednego maila na poczcie a ja oczywiście zobaczyłam jeszcze innego, zamówił misia 50 cm dla małej. Nie dałam po sobie poznać, że widziałam ale tak mi się miękko na sercu zrobiło.
Kaziowa, jutro my rodzimy?😃

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:18   #3382
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja już byłam dziś 2 razy w kibelku co u mnie graniczy z cudem
Stary 2016-12-05, 15:37   #3383
nudnylogin
Rozeznanie

A co tu tak cicho, wszystkie pojechały do porodu?

Stary 2016-12-05, 15:42   #3384
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Ja sie wzielam za strojenie domu na swieta. Mamy z mezem skarpety z worka jutowego szyte przeze mnie rok temu. Kazda podpisana imieniem... musze w tygodniu uszyc jeszcze trzecią skarpete "Liliana".

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:45   #3385
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Maz mi mowi, ze ja ogolnie biore za duzo do siebie co ktos gada i ma racje, ja to wiem. Nie wiem jakies kompleksy wychodza, niedowartosciowanie w dziecinstwie albo co...
Chociaz nie czuje sie nie kochana przez rodzicow czy cos w tym stylu
Moze taki glupi charakter po prostu mam i chce zeby wszystko zawsze bylo idealnie, o tak trafilam w sedno
nigdy nie bedzie idealnie, a ktos zawsze sie czegos dopatrzy :-*

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:

ja jadlam obiad

Stary 2016-12-05, 15:48   #3386
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Ja sie wzielam za strojenie domu na swieta. Mamy z mezem skarpety z worka jutowego szyte przeze mnie rok temu. Kazda podpisana imieniem... musze w tygodniu uszyc jeszcze trzecią skarpete "Liliana".

A ja nie mam żadnych dekoracji w tym roku, no nie licząc choinki, ale to tez jeszcze chwila zanim ubierzemy. Chyba muszę się za czymś rozejrzeć, bo jakoś tak mało świątecznie u nas

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
nigdy nie bedzie idealnie, a ktos zawsze sie czegos dopatrzy :-*

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

ja jadlam obiad

To teraz pora na deser 🏻

Stary 2016-12-05, 15:54   #3387
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tata sie smieje z mamy, ze jak sie urodzilam i wszyscy przychodzili mnie zobaczyc itp to mama juz sie wsciekala i mowila ze to sabat czarownic

Stary 2016-12-05, 16:18   #3388
ewelinuus
Zadomowienie

A mnie zlapala taka zamula ze aż zasnelam..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 16:46   #3389
kamisha
Zakorzenienie

nudnylogin - deser bedzie jak znalazl na serialos i kawka zbozowa do tego na wypasie

Stary 2016-12-05, 17:21   #3390
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Witam się z Wami już po sobotnich egzaminach i nadal w dwupaku Wprawdzie na wyniki trzeba czekać do 19.12, ale myślę że będzie dobrze, nawet nie wiecie jaki kamień z serca mi spadł. Teraz mogę na całego wić gniazdo i szykować się na spotkanie z Adasiem. Termin z om minął nam w czw. (1.12), a USG bieżącego mamy 12-14.12, a z prenatalnego na 19.12, gin powiedziaqł, że na pewno nie będziemy tak długo czekać, dzisiaj mam wizytę to muszę dopytać, czy muszę się zgłosić w czw. do szpitala (bo to tydzień po terminie z om), tylko taki pech, że gin w czw. wyjeżdża na konferencję i nie będzie go do niedzieli, także się śmiał że jak nie urodzę do środę to dopiero po niedzieli.
Z jednej strony chciałbym już rodzić bo mnie wszystk odrażni, miednica boli, nie umiem spać, w nocy jakieś duszności mnie jeszcze dopadły....a z drugiej strony to jeszcze tydzień bym poczekała... Zobaczymy, co na to gin i Adam ofkors

Jak nam się pięknie grono maluszków powiększa!
I grono dzielnych mam
Super, że egzaminy masz z głowy 😊 Odnośnie tp to moja położna kazała mi się zgłosić po tp z om na ktg 8.12 i badanie w szpitalu, mimo, że z usg I tr tp mam na 16-17.12. Mam tylko nadzieję, że nie przyjdzie im do głowy coś przyspieszać 😡

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Monia to chyba trzeba by mieć krótką szyjkę juz żeby wyczuć samemu ?
Mi ostatnio gin to pół łapy wsadził 🙈
Mamy plan z tż że jutro jak wróci z pracy lecimy ze wszystkimi sposobami po kolei i ze urodze w terminie 😁 od dzisiaj jej mówię żeby się szykowala ✌
Ale tak się dzisiaj super czuję, w ogóle ciąży nie czuje 😱
Brzuch to mi cala ciążę nie przeszkadza za bardzo, ale teraz żadnych boli w krzyżu, kroku, skurczy itp 🙌

Raczej długą szyjkę, którą podobno mam 3,8 cm 😕 zwykle potrafiłam dosięgnąć nawet krótką w czasie owulacji (ciężko było ale dałam radę). Może od piątku coś się skróciło? 😂

Ja też się dobrze czuję! Wręcz wspaniale😃 przygotowuje (na raty) ciasto na podwójną porcję pierników Lebkuchen 😆

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wizytę wierzę w to że ostatnią ostatnio mi powiedziała gin że szyjka "jeszcze trzyma" co to znaczy? i że rozwarcie na opuszek tak ją zrozumiałam.

Pije któras z Was tą herbatę z liści malin? jest sens to kupować?
Ty przynajmniej masz na opuszek😆 ja podobno pozamykana jestem (tzn tak było w piątek). Kciuki za wizytę!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Aska ale to tak z lusterkiem obserwujesz co i jak? ja to jakoś nie umiem sobie sprawdzić ostatnio jak wziełam lusterko i zobaczyłam jakie mam rozstępy w pachwinach to się popłakałam i schowałam lusterko
Szyjki nie da się zobaczyć lusterkiem

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
nie lusterkiem, palcem wyczuwam, ale no nie wiem, nie jestem ginekologiem. mam zwolnienie do 8 grudnia, a slyszalam ze ginekolodzy po terminie juz nie daja zwolnien. to co w takim razie mam wykorzystac juz macierzynski? ktos wie jak to sie robi?
Jak nie gin Ci da to idź do ogólnego. Szkoda brać wcześniej macierzyński

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
A ja oprócz tego ostatniego ktg na IP nie mam żadnych i gin mi mówił żeby tylko obserwować ruchy i max tydzień po terminie zgłosić sie do szpitala.
Może powinna gdzieś pójść i zrobić to ktg? Czy nie ma potrzeby?

Idź też na ktg do szpitala w tp z om jak ja 😆
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości